Author Topic: "Työperäinen" maahanmuuttaja ja muita kysymyksiä.  (Read 4690 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Outo Lintu

 • Guest
Re: "Työperäinen" maahanmuuttaja ja muita kysymyksiä.
« Reply #15 on: January 22, 2011, 18:09:24 »
Mielestäni on kummallista, ettei Vestbacka saatika juuri kukaan Hommalla ole kritisoinut nykyistä menoa, kun Suomi on ovet ovet levällään holtittomille pääomavirroille, jotka ovat mielestäni haitallisempia suomalaiselle hyvinvointivaltiolle, kuin nykyinen maahanmuutto. Ei taida maahanmuuttokriitikoiden parista löytyä kapitalismikriitikoita, jotka kritisoisivat nykyistä kapitalismipolitiikkaa samalla tavoin, kuin maahanmuuttopolitiikkaa. Maahanmuuttokriittisyys dominoi.
Mutta se taitaakin mennä niin, että kapitalismikriitikot leimataan väistämättä kommunisteiksi...

Kyllä mielestäni ns. kansallisomaisuuden myyntiä voi kritisoida. Valtion omistuksesta on viimeisen 15 vuoden aikana pyritty myymään viimeiset rippeetkin. Varsinkin kuin uusliberaali taloushössötys alkoi ja kaikki mahdollinen haluttiin saada markkinoille ja kilpailutuksen alle.
Myös yksityisistä pörssifirmoissa iso osa on ulkomaalaisomistuksessa. Samaan aikaan tehtaissa kiristetään liukuhihnaa, valtio makselee yritystukia ja voitot virtaavat ulkomaille. Sitten ollaan tyytyväisiä kun muutama työpaikka on vielä Suomessa , eikä koko tuotanto Kiinassa.

Muutamia esimerkkejä tärkeistä perusinfran myynneistä "ulkomaiselle pääomalle".
Sonera(Entinen TELE), Nokia, Destia, Posti, Digita, liikennelaitos, lannoiteteollisuus(Kemira), terveyspalveluita(Uusin villitys on yksityistää sairaaloita ja lääkäripalveluja, joissa päätoimijoina on 3 yksityistä ulkomaalaista yritystä), tulevia willityksiä on Pekkarisen kaivostoiminnan myynti ulkomaille hankkeet..
Metsäyhtiöiden tilanteesta en ole varma taitaa olla aika 50-60 tilanne.

Oma näkemys on että poliitikkojen tulisi varjella ja suojella Suomen kansan yhteistä omaisuutta. Ei näin kun on tehty. Sitä on hävitetty kymmeniä miljardeja.

Eli toisin sanoen Suomikin kärsii uuskolonialismista. Nyt, kun Nokiaakaan ei enää ole, on riskinä, että elintaso putoaa entisestään ja suurkansalliset yritykset alistavat Suomea lähitulevaisuudessa, kuten kehitysmaita. Tämä pitäisi ehdottomasti ottaa laajemman kritisoinnin kohteeksi. EDIT: Suomen itsenäisyys ei siis ole vaarassa islamistien taholta, vaan suuryritysten ja ylipäätään holtittomien pääomavirtojen taholta, jotka aikaansaavat sen, että ennemmin tai myöhemmin Suomen sisäisiin asioihin tullaan puuttumaan kasvavassa määrin.
« Last Edit: January 22, 2011, 18:16:32 by Outo Lintu »

Offline Kellottaja

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 839
Re: "Työperäinen" maahanmuuttaja ja muita kysymyksiä.
« Reply #16 on: January 22, 2011, 18:51:18 »
IMF taisi Kreikalle jo sanella ehtoja, näille viime vuoden lainoille.
Katainen tuntuu myös olevan maagisten markkinoiden heiteltävissä. Markkinat täytyy pitää tyytyväisenä. Hinnalla millä hyvänsä.
Suomen hallitus tilasi hallitusohjelma luonnoksen 2007 yhdysvaltalaiselta konsulttifirmalta.

Ulkomainen pääoma(sijoitus pääoma) ei kuitenkin vain pahasta ole. Pääomat pitävät Suomen käynnissä.
Suomalaiset varakkaat saisivat sijoittaa enemmän Suomeen, suomalaisiin yrityksiin, innovaatioihin ja työpaikkoja luoviin sijoituskohteisiin.
Suomessa tuloerot ovat räjähtäneet käsiin viimeisen 20 vuoden aikana. Mielestäni se, että on Suomessa tienannut, niin voisi myös laittaa pääomat Suomeen tuottamaan työtä ja osaamista.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: "Työperäinen" maahanmuuttaja ja muita kysymyksiä.
« Reply #17 on: January 23, 2011, 21:42:03 »
Kellottaja.

Kannattaa ottaa huomioon, että olemme totta tosiaan näiden markkinoiden heiteltävissä. Tai oikeastaan siellä toimivien toimijoiden ja heidän mielenliikkeidensä. Kun puhutaan markkinoiden hermostumisesta, niin se todellakin tarkoittaa sitä, että on tapahtumassa ryhmäilmiö,jossa sijoittajat hermoilevat ja tekevät nopeita liikkeitä tai panikoivat.

IMF kun latelee sääntöjä, niin osa niistä ei välttämättä edes ole tarpeellisia ja osa voi olla suoraan teknisesti ajatellen haitallisia, koska suuri osa siitä on psykologiaa, jonka tarkoitus on voittaa luottamus.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Kellottaja

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 839
Re: "Työperäinen" maahanmuuttaja ja muita kysymyksiä.
« Reply #18 on: January 23, 2011, 22:17:01 »
Quote
koska suuri osa siitä on psykologiaa, jonka tarkoitus on voittaa luottamus.
Kenen luottamus?
Kysy kymmeneiltä miljoonilta ihmisiltä Etelä-Amerikassa tai Afrikassa, jotka ovat saaneet nauttia IMF:fän "luottamusta".


http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2010/08/22/hs-maahanmuuttajien-yrittajyys-lisaantyy/201011562/12

Quote
Maahanmuuttajien yrityksiä nousee Helsinkiin kuin sieniä sateella, Helsingin Sanomat kirjoittaa. Tutkijan mukaan yritykset toimivat pääasiassa tukkukaupassa, liike-elämän palvelualoilla ja kauppa- sekä ravintola-alalla.
Lisääntyvä yrittäminen johtuu taantumasta, joka on saanut niin maahanmuuttaneet kuin Suomessa pitkään asuneet etsimään elantoa muusta kuin palkkatyöstä.

- [Maahanmuuttajien] yritysten määrä on nelinkertaistunut 1990-luvun lopusta, kertoo Helsingin kaupungin tietokeskuksen tutkija Tuula Joronen Helsingin Sanomille.

Ulkomaan kansalaisia oli vuonna 1999 Suomessa reilut 87 000. Määrä on kymmenessä vuodessa kasvanut vajaaseen 156 000:een.

Ulkomaan kansalaisten yrityksiä on pääkaupunkiseudulla arviolta 2 500 -3 500. Eniten yrityksiä on virolaisilla, venäläisillä, turkkilaisilla ja ruotsalaisilla. Vähiten yrittäjiä puolestaan on somalialaisissa, kenialaisissa ja etiopialaisissa.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: "Työperäinen" maahanmuuttaja ja muita kysymyksiä.
« Reply #19 on: January 23, 2011, 22:29:14 »
Kellottaja.

IMF ujuttaa aina ehtoja rahalleen ja ne tähtäävät sijoittajien luottamukseen ja koska yksinkertaisesti informaatio kulkee huonosti, sitä tulkitaan eri tavoin ja muutenkin hinnat voivat vaihdella hyvin villisti, niin pitää olla jotain merkkejä, jotka viestivät,että nyt me otetaan tosissaan ja me vaikka hieman rankaistaan itseämme todistaaksemme sen, sijoittakaa tänne, voitte luottaa meihin.

Eli totta kai sijoittaja haluaa parhaimman tuoton ja mahdollisimman vähän riskejä. Jotta voimme edes teeskennellä sellaista, niin ekonomistimme joutuvat joskus vähän valehtelemaan kuten myös valtionvarainministerin ja meidän pitää esittää, että otamme heidät ja heidän rahansa tosissaan. Toki ei voida ikuisesti valehdella eikä suoraan valehdella, vaan puhutaan kierosti, jotta ei synny paniikkeja. Ja paniikki toimii siten, että yhden hermot pettää ja sitten pettää muidenkin ja lopulta jonkun hermojen menetys on aiheuttanut sen, että sijoitusten vetäminen pois on jo teknisesti kannattavaa, vaikka alunperin se ei olisikaan sitä ollut.

Ja psykologiaksihan se menee.
« Last Edit: January 23, 2011, 22:36:01 by ateisti19+ »
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: "Työperäinen" maahanmuuttaja ja muita kysymyksiä.
« Reply #20 on: January 25, 2011, 00:46:34 »
"Ympäryskunnassa" asun minäkin, ja tänne muuttavat tulevat kyllä halpojen asuntojen perässä, eivätkä mamuja pakoon.

Ei mamuja vaan korkeampia veroja. Viimekädessä kunnan veronmaksajat kustantavat koko turvapaikka shown aina asunnoista sossutukiin. Ja ne kunnat, jotka eivät ota vastaan sosiaalituella elätettäviä turvapaikanhakijoita, on varaa tarjota pienemmät verot.

Mihin Vestbacka mahdat nuo verotusharhasi perustaa?

Kyllä nyt näyttää siltä, että edelleenkin noissa muukalaisvähäisissa kehyskunnissa verotus on kireämpää kuin muukalaisvaltaisisssa keskuksissa. Ja jos maaseudun täysin mamuvapaita alueita katsotaan, n0usee veröäyri entisestään. Erityisen mamuvähäisissä ja nuivavoittoisissa kunnissa se taitaa olla kaikkein korkein, jos oikein muistan... ;) vrt. persujen kannatus.
 ESPOO    17,75
HELSINKI    18,50
VANTAA    19,00

Ympäryskunnissa lähestytään jo maan keskiarvoa (20 paikkeilla):
SIPOO    19,25
LOHJA    19,50

KERAVA    18,75
JÄRVENPÄÄ    19,00

Mamuvapaaksi homman -minne muuttaa--kerjussa mainostetussa Mäntsälässäkin siis:
MÄNTSÄLÄ    19,75

http://www.vero.fi/nc/doc/download.asp?id=7996;193801
« Last Edit: January 25, 2011, 00:48:09 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Schwa

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 324
Re: "Työperäinen" maahanmuuttaja ja muita kysymyksiä.
« Reply #21 on: January 25, 2011, 11:55:32 »
Ja mikäli halutaan tutkimustietoa, niin pääkaupunkiseudun muuttovirtoja käsittelevän tutkimuksen (ks. esim. taulukko sivulla 27) mukaan kunnallisveroprosentilla on hyvin vähän merkitystä muuttoratkaisujen kannalta. Myös Turun suunnalta (s. 80) tulokset ovat samansuuntaisia. Ylipäänsä kunnallisveron vaihtelut Suomessa ja etenkin saman seudun kuntien välillä ovat niin pieniä, että olisi häkellyttävää, jos niillä olisi iso merkitys.

Kuten Kuuma peruna aivan oikein totesi, asumisen hinta on selvästi olennaisin tekijä muuttamisessa. (Vestbackan näkemys, jonka mukaan asuntojen hinnanvaihtelut johtuvat itse asiassa maahanmuuttajista, menee jo trollauksen puolelle. Tässä kuitenkin jotain dataa siitäkin aiheesta.) Nuivasektori voi aiheesta puhuttaessa vedota asumisviihtyisyyden ja -turvallisuuden kaltaisiin tekijöihin, joilla on myös kohtuullinen merkitys, mutta silloin olisi hyvä a) osoittaa, missä määrin näihin liittyvät ongelmat johtuvat poismuuttajien mielestä just maahanmuuttajista ja b) tilanteen korjaamistapoja mietittäessä osoittaa, missä määrin mahdolliset maahanmuuttajiin liittyvät poismuuttosyyt perustuvat oikeasti maahanmuuttajien käyttäytymiseen eivätkä esimerkiksi ennakkoluuloihin.

Sinänsä ympäryskuntiin muutto on ihan oikea ja iso ongelma kaupunkiseutujen elinvoimaisuuden kannalta, mutta sen kippaaminen maahanmuuttajien syyksi on lapsellista ja vahingollista.