Author Topic: Missä mennään?  (Read 29777 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Outo Lintu

 • Guest
Missä mennään?
« on: December 12, 2010, 22:35:22 »
Vuosi alkaa lähestyä loppuaan ja tämä foorumi on kokenut paljon tämän vuoden huhtikuusta alkaen. Vaikka ei vielä juhlitakaan Todellisuus.orgin syntymäpäiviä, katson, että tässä vaiheessa olisi aika kysyä, missä mennään?

Oma perspektiivi: Löysin itse tämän foorumin Hommawatchin sivuilta ja ajattelin, että "jes" anti-hommaforum (vaikka alussa pidinkin enemmän Hommawatchista). Itselläni, myönnän, naivilla idealistipojulla oli toiveena lähinnä vain saada maahanmuuttokriitikoille vastavoima. Nykyisin fiilikset vaihtelevat, ajoittain yritänkin pysyä poissa täältä ja opetella kärsivällisyyttä. Hoin ajoittain kommunismista, pahoittelut myötähäpeän aiheuttamisesta. Kenties kommunismi-aate ei klassisessa muodossaan toimi, mutta en kuitenkaan suostu myöntämään, etteikö se jossakin muodossa voisi toimia. Lupaan kuitenkin olla vauhkoamatta siitä, Annushkallekin tiedoksi..
Kapitalismista, ei pohjimmiltaan välttämättä paha aate (korostan sanaa aate/filosofia), lähinnä verrattavissa kommunismiin; molemmat ovat parhaimmillaan ihanteellisia aatteita, joita on kovin helppo käyttää väärin. Joo, meni vähän off-topiciksi...

Foorumin perspektiivi (?): Täällä taas alussa suunniteltiin jonkinlaista kohtaamispaikkaa sekä "kriittisille" että "mokuttajille". Kunnioitettava tavoite. Alku näyttikin ihan lupaavalta, vaikka (kriitikoita lainaten ja itseni mukaan lukien) välillä vastapuolen kanssa keskusteltiin Hommawatchin hengessä ja toiselta puolelta taas tuli omaa propagandaa. Sitten tuli se kuuluisa kesä, jolloin "Hommaforum-landiasta" lähdettiin mamuiksi (tai turistimatkalle) "Todellisuus-landiaan". Keskustelu näytti laskun jälkeen muuttuvan rakentavaksi ja henkilökohtaisuuksiin mentiin harvoin. Sitten koettiin aaltoliikkeilevää menoa, kunnes ollaan tultu nykyhetkeen, jolloin keskustelu kuumenee jälleen. Viimeisimpinä esimerkkeinä Tampereen räjähdys, jonka syyksi paljastui maahanmuuttajataustaisten henkilöiden tekemä vakuutuspetos sekä Ruotsin itsemurhaisku, jonka tekijäksi paljastui Al Qaidaan hurahtanut nuori maahanmuuttajataustainen mies. Nämä ovat kuumentaneet keskustelua paikoin.

Kiinnostaisikin tässä vaiheessa kysyä "kriitikoilta": A): onko tarkoituksenne oikeasti keskustella täällä ja päästä vastapuolen kanssa kompromissiin tai muuhun vastaavaan? B) onko tarkoituksenne tuoda vain omaa näkemystänne julki ja saada "mokuttajat" uskomaan, että "he ovat väärässä"? Tiivistettynä siis: halutaanko täällä keskustella vai lähinnä vain tuoda omaa agendaa esille ja saada vastapuoli "tajuamaan"?
EDIT: ja vastapuolelle: mitä uskotte/toivotte tulevaisuuden tuovan tullessaan?

Toivottavasti forum pysyy pystyssä kaikesta huolimatta. Tässä vaiheessa olen myös (ajoittaisesta taantumuksesta huolimatta) oppinut arvostamaan kompromisseja. Toivottavasti niihinkin vielä päästään ajallaan.

Menestystä foorumille!
« Last Edit: December 12, 2010, 22:37:38 by Outo Lintu »

Offline Kellottaja

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 839
Re: Missä mennään?
« Reply #1 on: December 12, 2010, 23:04:10 »
Aluksi: Hyvä pohjustus Outo Lintu. Itse aloittelin tuolla watchin puolella. Siellä meno meni aika williksi puolin ja toisin. Täällä on sentään hieman asiallisempi meininki. Tosin en tiedä miksi täällä on asiallinen/melkein asiallinen keskustelu. Aikamoista rönsyilyä tapahtuu siellä sun täällä. (Jako voisi olla , vaikka maahanmuutto&yleinen keskustelu.)

Quote
A): onko tarkoituksenne oikeasti keskustella täällä ja päästä vastapuolen kanssa kompromissiin tai muuhun vastaavaan?

Olen ehkä pyrkinyt selvittämään pintaa , jossa kompromissi voisi olla mahdollista. Yllätyksekseni ei niitä super-suvaitsevaisia mistään löytynytkään, vaan iso osa kannattaa nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa ja on jopa sitä mieltä että muutamia parannuksia olisi syytä tehdä.  Kotoutusasioissa ollaankin aika samoilla leveillä laduilla. Jos jotain kompromissia hakee, niin kotoutus asioissa on varmaan lähtöviiva. Kuitenkin, jos aikoo vaikuttaa politiikkaan, ei sitä yksi puolue saa aikaan , vaan yhteistyö. Silloin olisi hyvä olla joku taso josta voi olla samaa mieltä, ainakin pääpiirteissään.

Opittuja asioita. Tänä viikonloppuna kahdessa eri porukassa(todella mokupainotteisia) kehuttiin, kun pystyn keskustelemaan asioista eri kanteilta ja haukuttiin jopa poliitikoksi. Luulen, että väännöistä täällä on enemmän apua , kuin hommassa meuhkaamisesta.
Bonus: Pitäisi enemmän ottaa ihmisoikeus ja syrjintä asiat huomioon.

Quote
B) onko tarkoituksenne tuoda vain omaa näkemystänne julki ja saada "mokuttajat" uskomaan, että "he ovat väärässä"? Tiivistettynä siis: halutaanko täällä keskustella vai lähinnä vain tuoda omaa agendaa esille ja saada vastapuoli "tajuamaan"?

En usko, että mitään käännyttämistä voi tapahtua. Ehkä parhaillaan ajattelemaan eri kantilta maahanmuuttoasiaa.
Annushka voi kertoa parin vuoden vääntöjen jälkeen oletko kääntynyt homma-myönteiseksi.

Quote
Viimeisimpinä esimerkkeinä Tampereen räjähdys, jonka syyksi paljastui maahanmuuttajataustaisten henkilöiden tekemä vakuutuspetos sekä Ruotsin itsemurhaisku, jonka tekijäksi paljastui Al Qaidaan hurahtanut nuori maahanmuuttajataustainen mies.

Ikäviä tapauksia. Valitettavan ennustettavasti tilanne täällä Skandinaviassa kehittyy. Suomikin on ilmeisesti toistamassa muiden Länsi-Euroopan maiden virheet maahanmuuttopolitiikassa viimeistä piirtoa myöden. Valitettavasti mitään ei olla opittu, eikä edes tahdota.
 

Ville Pekkala

 • Guest
Re: Missä mennään?
« Reply #2 on: December 13, 2010, 06:59:16 »
(Jako voisi olla , vaikka maahanmuutto&yleinen keskustelu.)

Ehdottomasti. Tämä olisi todella kaivattu uudistus. Pelkästä maahanmuutosta ei jaksa jauhaa loputtomiin tällainen meikäläisen kaltainen kukkahattutätikään  ;D

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Missä mennään?
« Reply #3 on: December 13, 2010, 08:02:03 »
Kiinnostaisikin tässä vaiheessa kysyä "kriitikoilta": A): onko tarkoituksenne oikeasti keskustella täällä ja päästä vastapuolen kanssa kompromissiin tai muuhun vastaavaan?

Tarkoitus on keskustella ilman mitään sen suurempia taka-ajatuksia (paitsi se Köyryn paljastama salaliitto). Olen itse irtisanoutunut Perussuomalaisista, joten minun on hieman vaikea määritellä mitään yksiselitteistä vastapuolta. En haluaisi, että joudumme tilanteeseen, jossa ihmisten leipääntyminen nykymenoon johtaa äärioikeiston valtaanpääsyyn, mikä näyttää nykykehityksellä ikävän mahdolliselta.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Missä mennään?
« Reply #4 on: December 13, 2010, 09:40:09 »
En tiedä. Turhauttavampaa torin nurkkausta internetistä saa hakea. Tätä joustamattomuuden ja ennakkoluuloisuuden määrää ei pysty aina oikein käsittelemään. En usko että poteroista lähdetään koskaan kummallakaan puolella.

Oma agendani ei sisällä käännytystarvetta vaan lähinnä vain halun saada ihmiset suvaitsemaan toisenkin osapuolen kohtuullisia väitteitä. Siihen ei pääse kyllä oikeastaan mitenkään, sillä niin suuri on moraalinen ylemmyydentunne molempien osapuolten kohdalla, että toinen osapuoli nyt vaan on väärässä.

Eli samassa suossa tarvotaan ja varmaan melko pitkään. Mitään materiaalista muutosta ei ihmisten maailmankuviin tule pelkästä puheesta. Vasta kohtuullisen konkreettiset tapahtumat sitä tulevat muuttamaan jos edes sittenkään. Vaikka integraatio onnistuisi ja suomalainen yhteiskunta rullaisi vielä paremmin kuin nyt seuraavassa sukupolvessa, niin kovan linjan mamukriitikot tulevat näkemään tilanteen silti pahempana kuin se olisi ollut ilman yhtään humanitääristä maahanmuuttajaa ja vaikka se totaalinen länsimaiden perikato koittaisi ja kalifaatti kuohitsisi länkkärimiehet, niin silti tietyt ihmiset toimisivat tilanteen apologeetteina.

Mutta maailmaan mahtuu aina puhetta. Puhukoon ne jotka jaksavat.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Outo Lintu

 • Guest
Re: Missä mennään?
« Reply #5 on: December 13, 2010, 11:59:58 »
Olen samoilla linjoilla sen kanssa, että muustakin voitaisiin välillä keskustella. Lisäksi enemmän voisi pohtia, mistä ollaan edes päällisin puolin samoilla linjoilla (niitäkin varmasti löytyy ja paljon). Olen myös miettinyt, voisivatko livetapaamiset toimia. Eli esimerkiksi tehtäisiin vierailuja molempiin "poteroihin" ("mokuttajat" "kriitikoiden" kokouksiin ja päinvastoin). Olen kaksi kertaa käynyt niin sanottujen kriittisten kokouksissa, niistä tosin ensimmäisessä olin asenteellisesti liikkeellä, josta puhkesikin hetkeksi pieni keskustelu "sillä toisella forumilla". Mielenkiintoinen kokemus joka tapauksessa. Ehkäpä joskus tosiaan tekisi terää nähdä sitä vastapuolta ihan livenä, puolueettomalla maaperälläkin. Mitä mieltä asiasta?
« Last Edit: December 13, 2010, 12:03:56 by Outo Lintu »

Offline Tönnies

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 378
Re: Missä mennään?
« Reply #6 on: December 13, 2010, 12:12:04 »
Foorumia sen synnystä lähtien sivusta seuranneena ja myöhemmin keskusteluun mukaan tulleena ihmettelen sitä, millaista kiukkua täällä käyty keskustelu tuntuu ihmisissä herättävän. Samat naamat jotka keskustelevat siellä valveutuneiden kansalaisten asiallisella maahanmuuttofoorumilla jaksavat kerta toisensa jälkeen valittaa, miten täällä on huono taso, ihmiset ovat "joustamattomia ja ennakkoluuloisia" ja keskusteu on turhauttavaa. Jos puuhafoorumilla katsottaisiin hyvällä myös "mokuttajien" osallistumista keskusteluun eikä heitä vittuiltaisi pihalle tai bannattaisi jollain sekavalla tekosyyllä heti kärkeen, olisiko ko. foorumikin silloin turhauttava, kun keskustelu olisikin monipuolisempaa kuin vain pelkkää selkääntaputtelua?

Ne "kriittiset" jotka Hommassakin ovat keskustelleet asiallisesti ja kyenneet sanomaan vastaan pahimpiin typeryyksiin ovat täälläkin olleet enimmäkseen melko hyvää keskusteluseuraa. Sitten on taas niitä joiden pääasiallinen tarve tuntuu olevan itkeä joka viestissä siitä miten täällä kaikki muut ovat tyhmiä kun eivät vaan tajuu että
ihan just tulee sharia. Täällä saa kuitenkin aika hyvin kalibroitua mittarinsa niin, että molempien "leirien" näkemyksissä on jotain hyvää ja jotain huonoa. Siinä mielessähän tämä on nuivien kannalta varsin onnistunut foorumi, jos vaihtoehtona on että joka kerta kun käy puuhafoorumilla tulee entistä vakuuttuneemmaksi siitä että "nuivat" ovat enimmäkseen umpiluupäisiä rasisteja.
"Itse näen tämän skinitoiminnan vastavoimana maahanmuutajajengien vuosia jatkuneelle ja mediassa vaietulle terrorille." - nimimerkki Harry Vestbacka, HS.fi 02.11.2010

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Missä mennään?
« Reply #7 on: December 13, 2010, 12:43:52 »
Ehkäpä joskus tosiaan tekisi terää nähdä sitä vastapuolta ihan livenä, puolueettomalla maaperälläkin. Mitä mieltä asiasta?

Kaikella kunnioituksella, mutta molemmissa leireissä tuntuu olevan niin paljon melko pikkusieluisia nauhurinpyörittäjiä ja pahaa tahtoa täynnä olevia sekopäitä, että tuskin ketään jolla on oikeakin elämä kiinnostaa tulla esille, ellei sitten ihmisellä ole poliittisia ambitioita.

Foorumia sen synnystä lähtien sivusta seuranneena ja myöhemmin keskusteluun mukaan tulleena ihmettelen sitä, millaista kiukkua täällä käyty keskustelu tuntuu ihmisissä herättävän. Samat naamat jotka keskustelevat siellä valveutuneiden kansalaisten asiallisella maahanmuuttofoorumilla jaksavat kerta toisensa jälkeen valittaa, miten täällä on huono taso, ihmiset ovat "joustamattomia ja ennakkoluuloisia" ja keskusteu on turhauttavaa. Jos puuhafoorumilla katsottaisiin hyvällä myös "mokuttajien" osallistumista keskusteluun eikä heitä vittuiltaisi pihalle tai bannattaisi jollain sekavalla tekosyyllä heti kärkeen, olisiko ko. foorumikin silloin turhauttava, kun keskustelu olisikin monipuolisempaa kuin vain pelkkää selkääntaputtelua?

Vaikket suoraan kohdista sanojasi minulle, niin aprikoin, että se oli osoitettu tähän postilokeroon. Vastaan ainakin omasta puolestani.

Mitä tarkoitusta tai ylipäätänsä argumentaatiologiikkaa palvelee se, että vastaat minulle näkemyksiini sillä, että mielestäsi Homma on mielestäsi liian yksipuolinen keskustelupaikka? Niin?

En tiedä, olen ollut eri mieltä asioista molemmissa paikoissa ja on kyllä pakko sanoa, että täällä sanoihini pyritään antamaan jatkuvasti sellaisia lisämerkityksiä, joita on vaikea ymmärtää. Suhtautuminen on toki kiinni siitä, että täällä ilmeisesti viitekehykseni on monien mielestä vihollinen, mutta niin se on välillä toisellakin puolen jokea, kun pyrkii selittämään uskonnoista, valtiontaloudesta tai vaikka hallintojärjestelmästä omia näkemyksiään. Vähemmän joudun tuntemaan sellaista tunnetta, että nämä ihmiset ovat täysin ja absoluuttisesti lukkiutuneita siihen, että toisia ihmisiä pitää yrittää haukkua, koska nämä ovat pahoja. Sellaista oikein pesunkestävää ennakkoluuloisuutta.

Quote
Ne "kriittiset" jotka Hommassakin ovat keskustelleet asiallisesti ja kyenneet sanomaan vastaan pahimpiin typeryyksiin ovat täälläkin olleet enimmäkseen melko hyvää keskusteluseuraa. Sitten on taas niitä joiden pääasiallinen tarve tuntuu olevan itkeä joka viestissä siitä miten täällä kaikki muut ovat tyhmiä kun eivät vaan tajuu että
ihan just tulee sharia. Täällä saa kuitenkin aika hyvin kalibroitua mittarinsa niin, että molempien "leirien" näkemyksissä on jotain hyvää ja jotain huonoa. Siinä mielessähän tämä on nuivien kannalta varsin onnistunut foorumi, jos vaihtoehtona on että joka kerta kun käy puuhafoorumilla tulee entistä vakuuttuneemmaksi siitä että "nuivat" ovat enimmäkseen umpiluupäisiä rasisteja.

Onhan se tosiaan ikävää kun vastapuolen ihmisistä löytyy inhimillisiä piirteitä. Pahus vieköön. Antaisivat nyt vaan itsestään sellaisen ikävän kuvan, jotta muutkin ihmiset vihaisivat ja pitäisivät eläiminä jotka pitää uunittaa.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Tönnies

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 378
Re: Missä mennään?
« Reply #8 on: December 13, 2010, 14:08:28 »
Vähemmän joudun tuntemaan sellaista tunnetta, että nämä ihmiset ovat täysin ja absoluuttisesti lukkiutuneita siihen, että toisia ihmisiä pitää yrittää haukkua, koska nämä ovat pahoja. Sellaista oikein pesunkestävää ennakkoluuloisuutta.

Niin, mistähän tämä voisi johtua? Entä miten koet nuivien lukkiutumisen siihen, että "punavihreät" ovat syynä kaikkeen pahaan maailmassa? Ja koska nyt käyt kuitenkin inttämään jotain yksittäistapauksista, kehotan siinä tapauksessa esittämään Köyryn lisäksi edes pari muuta nimeä, joiden mielestä esimerkiksi sinä olet "paha".

Quote
Onhan se tosiaan ikävää kun vastapuolen ihmisistä löytyy inhimillisiä piirteitä. Pahus vieköön. Antaisivat nyt vaan itsestään sellaisen ikävän kuvan, jotta muutkin ihmiset vihaisivat ja pitäisivät eläiminä jotka pitää uunittaa.

Hienosti ymmärsit koko pointin päin helvettiä. Onneksi olkoon, laitatko osoitteesi privana niin lähetän joulun kunniaksi vaikka hedelmäkorin jos jaksan.
"Itse näen tämän skinitoiminnan vastavoimana maahanmuutajajengien vuosia jatkuneelle ja mediassa vaietulle terrorille." - nimimerkki Harry Vestbacka, HS.fi 02.11.2010

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Missä mennään?
« Reply #9 on: December 13, 2010, 14:29:37 »
Ne "kriittiset" jotka Hommassakin ovat keskustelleet asiallisesti ja kyenneet sanomaan vastaan pahimpiin typeryyksiin ovat täälläkin olleet enimmäkseen melko hyvää keskusteluseuraa. Sitten on taas niitä joiden pääasiallinen tarve tuntuu olevan itkeä joka viestissä siitä miten täällä kaikki muut ovat tyhmiä kun eivät vaan tajuu että
ihan just tulee sharia. Täällä saa kuitenkin aika hyvin kalibroitua mittarinsa niin, että molempien "leirien" näkemyksissä on jotain hyvää ja jotain huonoa. Siinä mielessähän tämä on nuivien kannalta varsin onnistunut foorumi, jos vaihtoehtona on että joka kerta kun käy puuhafoorumilla tulee entistä vakuuttuneemmaksi siitä että "nuivat" ovat enimmäkseen umpiluupäisiä rasisteja.

Niin, olen samaa mieltä, että täällä asiallisuus on jonkin verran paremmalla tasolla kuin Hommassa. Siksi en ymmärräkään, miksi muutama kirjoittaja keskittyy pääosin Homman (tai millä pilkkanimellä sitä nyt sitten sattuvatkin kutsumaan) seuraamiseen ja sieltä älyttömyyksien tänne revittelyyn. Eikö ole mahdollista jättää Homma omaan rauhaansa ja keskittyä täällä aivan omaan keskusteluun? Tällä hetkellä vaikuttaa välillä siltä, että tämä palsta on tarkoitettu niille, jotka eivät uskalla Hommaan mennä sanomaan sitä, mitä täällä sanovat. Toivoisin siis, että keskustelu keskittyisi enemmän itse asioihin ja vähemmän siihen, että tapellaan siitä, mitä joku sanoi Hommassa.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Missä mennään?
« Reply #10 on: December 13, 2010, 14:31:05 »
Minun pitää myöntää, että uskon aidosti Virkamiehen olevan ns. paha ihminen. Pahalla tarkoitan sellaista ihmistä, joka tosiasiassa ei piittaa toisten ihmisten kärsimyksistä.

Tämä ei ollut kannanotto Virkamiehen mielipiteisiin, ainoastaan uskooni sen puolesta, että Virkamies on aidosti paha ihminen.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Missä mennään?
« Reply #11 on: December 13, 2010, 14:36:52 »
Niin, mistähän tämä voisi johtua?

No juuri siitä joustamattomuudesta ja ennakkoluuloisuudesta. Kyvyttömyydestä keskustella ihmisten kanssa yrittäen jonkinlaiseen dialogiin.

Quote
Entä miten koet nuivien lukkiutumisen siihen, että "punavihreät" ovat syynä kaikkeen pahaan maailmassa?

Idiotismina silloin kun sitä esiintyy samassa määrin joustamattomana puhtaana ennakkoluulona, jossa ei anneta toisen edes esittää omia mielipiteitään ja ei pyritä muuta kuin lähinnä kaivamaan tämän sanoista ikäviä konnotaatioita. Samaa idiotismia on kuvitella vaikkapa afrikkalaisten ihmisten olevan syynä kaikkeen pahaan maailmassa. Melko kaukaa haettu esimerkki, sillä kuten toteat, niin "Köyryn" ja radikaalimman hommakaartin kaltaisia ihmisiä on kuitenkin onneksi melko vähän, jotka näkevät fanaattisesti pahuutta toisissa ihmisissä.

Eli selkeämmin, en minä väitä, että kummallakaan foorumilla olisi pääasiallisesti ihmisiä, jotka demonisoivat vastapuolen. Väitän kuitenkin, että kohtuullisen rationaalistenkin ihmisten välillä kommunikaatiosta tulee hankalaa, jos halutaan nähdä omia toiseen leiriin liittyviä ennakkoluuloja heidän argumentaatiossaan.

Quote
Ja koska nyt käyt kuitenkin inttämään jotain yksittäistapauksista, kehotan siinä tapauksessa esittämään Köyryn lisäksi edes pari muuta nimeä, joiden mielestä esimerkiksi sinä olet "paha".

Käsität minut väärin, jos luulet, että minä haluan tehdä tästä ketjusta jonkinlaisen oman egoni tarkasteluketjun. Ne on ihan eri ihmiset jotka ovat kiinnostuneita siitä, että miten kukakin hänen persoonansa mieltää. Kannattaa pikemminkin pohtia sitä, että miten käsite "paha" manifestoituu ihmisten käsityksissä ihmisten sanomaan. Ei meillä ihmisillä loppujen lopuksi asiakysymyksistä ole edes niin suurta erimielisyyttä, mutta henkeen ja vereen halutaan nähdä kauheita kummituksia toisen ihmisen sanojen motiiveissa ja tarkoitusperissä.
 
Quote
Hienosti ymmärsit koko pointin päin helvettiä. Onneksi olkoon, laitatko osoitteesi privana niin lähetän joulun kunniaksi vaikka hedelmäkorin jos jaksan.

Ihanaa. Kalahuuhkaja saa vihdoin jotain tuoretta syötävää.

Niin, olen samaa mieltä, että täällä asiallisuus on jonkin verran paremmalla tasolla kuin Hommassa. Siksi en ymmärräkään, miksi muutama kirjoittaja keskittyy pääosin Homman (tai millä pilkkanimellä sitä nyt sitten sattuvatkin kutsumaan) seuraamiseen ja sieltä älyttömyyksien tänne revittelyyn. Eikö ole mahdollista jättää Homma omaan rauhaansa ja keskittyä täällä aivan omaan keskusteluun? Tällä hetkellä vaikuttaa välillä siltä, että tämä palsta on tarkoitettu niille, jotka eivät uskalla Hommaan mennä sanomaan sitä, mitä täällä sanovat. Toivoisin siis, että keskustelu keskittyisi enemmän itse asioihin ja vähemmän siihen, että tapellaan siitä, mitä joku sanoi Hommassa.

Aamen. Tämä on yksinkertaisemmin muotoiltuna se, mitä olen jo pitkään yrittänyt sanoa. Hyvin muotoiltu sr.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Annushka

 • Guest
Re: Missä mennään?
« Reply #12 on: December 13, 2010, 16:05:18 »
En usko, että mitään käännyttämistä voi tapahtua. Ehkä parhaillaan ajattelemaan eri kantilta maahanmuuttoasiaa.
Annushka voi kertoa parin vuoden vääntöjen jälkeen oletko kääntynyt homma-myönteiseksi.

Avaatko vähän tarkoitustasi, en ihan käsittänyt.

Offline Kellottaja

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 839
Re: Missä mennään?
« Reply #13 on: December 13, 2010, 17:03:21 »
En usko, että mitään käännyttämistä voi tapahtua. Ehkä parhaillaan ajattelemaan eri kantilta maahanmuuttoasiaa.
Annushka voi kertoa parin vuoden vääntöjen jälkeen oletko kääntynyt homma-myönteiseksi.

Avaatko vähän tarkoitustasi, en ihan käsittänyt.

Taisi olla kevyt heitto.
Aikanaan sulla oli paljon intoa keskustella esim #homma kanavalla. Ei kai käännytys yrityksissä puolin tai toisin juuri toivoa ollut. En ole varma oliko tosi yritystä.

Sen verran täytyy korjata ns. "käännytys" on mahdollista, koska ei kai ihmiset nuivaksi/kriittiseksi ole syntynyt.

Offline Kellottaja

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 839
Re: Missä mennään?
« Reply #14 on: December 13, 2010, 17:19:31 »
Quote
Niin, olen samaa mieltä, että täällä asiallisuus on jonkin verran paremmalla tasolla kuin Hommassa. Siksi en ymmärräkään, miksi muutama kirjoittaja keskittyy pääosin Homman (tai millä pilkkanimellä sitä nyt sitten sattuvatkin kutsumaan) seuraamiseen ja sieltä älyttömyyksien tänne revittelyyn. Eikö ole mahdollista jättää Homma omaan rauhaansa ja keskittyä täällä aivan omaan keskusteluun? Tällä hetkellä vaikuttaa välillä siltä, että tämä palsta on tarkoitettu niille, jotka eivät uskalla Hommaan mennä sanomaan sitä, mitä täällä sanovat. Toivoisin siis, että keskustelu keskittyisi enemmän itse asioihin ja vähemmän siihen, että tapellaan siitä, mitä joku sanoi Hommassa.

Tällä varmaan viitattiin näihin hommafiileihin tai Halla-aho tutkijoihin ?
Ainakin täällä vaikuttava "homma-osasto" on todella aktiivinen hommafoorumin puolella. (Kun melkein jokaisella on tuhat viestiä tai enemmän...)