Author Topic: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot  (Read 16725 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mika.H

 • Guest
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #90 on: December 16, 2010, 11:01:12 »
Kyllähän se on välillä aika absurdia, että ilkeämielisillä naapureilla on sananvaltaa siihen, mitä omilla rahoillaan omalla tontillaan puuhastelee  ;D

Kaipa Ville tiedät senkin, että kun sinä rakennat niin minä voin siitäkin valittaa ja viivästyttää projektiasi ainakin vuoden pari...

Oliko lupaus vai uhkaus? Vai Captain Obvious strikes again?

Tarkennuksena: tuolla lainaamallasi virkkeellähän osoitin, että olin kanssasi samaa mieltä.

Ei se ollut lupaus, eikä uhkaus. Se oli vaan toteama absurdista järjestelmästä. Sääli, että se on myös todellisuudessa arkipäivää.


Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #91 on: December 17, 2010, 01:45:22 »
Tällaista voi toki tehdä kuka tahansa kerran tai jopa pari, mutta tapasyyttelijä onkin henkilö, jolla komeilee poliisin arkistossa kymmenittäin - usein jopa sadoittain - tutkintapyyntöjä, joiden kohdejoukko saattaa olla lukuisa (tai esimerkiksi kulloisenkin päättyneen parisuhteen entinen osapuoli sukulaisineen).

Miten lähtisitte tätä ongelmaa ratkomaan? Vai onko tämä ongelma lainkaan?

Korpela:
Quote
Tapasyyttäjä liittynee kuvaamani kansalaisraivoon korkean elintason yhteiskunnassa, jossa odotukset on ajettu maksimiinsa ja kyky kestää odotusten seuraukset ovat minimissään. Kansalaisten kipukynnys lähenee raja-arvonaan nollaa, ja olisi loogista ajatella tapasyyttäjän maksimiinsa ajetun kyvyn loukkaantua olevan yksi tuon modernin yhteiskunnan kansalaisraivon ilmentymistä.

Sama ilmiö saattaa ajaa rikollisuuteenkin - ainakin, jos kyseessä on erityisesti extreme-elämää hakeva henkilö, jolle rikos, oikeusprosessit tai kiinnijäämisen riskin tuoma jännitys korvaa vuoristokiipeilyt.

Lapsi, jollle ei aseteta juuri minkäänlaisia rajoja ja jonka pienimmänkin mielipahan vanhemmat pyrkivät ehkäisemään, kasvaa helpoiten juuri tuollaiseksi.

Kiinnostava kuvaus laajemmasta kontekstista, Korpela. Sai pohtimaan, olisiko kyseisenkaltaisten, kansalaisraivokkaiden  tapasyyttelijöidenkin toiminnan taustalla pikemminkin ja painottuneemmin juuri kasvatus ja oma henkilö/perhehistoria kuin kuin yhteiskuntamme mule-kaikki-heti-nyt -meininki (joka toki tällaista ajattelumalliakin tukee ja ruokkii)?

Tuonkaltainen kansalaisraivon ilmentymä ei siis onneksi osu kovin monen kohdalle (?). Onkohan kellään tietoa, kuinka yleistä tuo poliisin/oikeusjärjestelmämme puitteissa lopulta on? 
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline M.K.Korpela

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 129
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #92 on: December 17, 2010, 08:14:44 »
Lapsi, jollle ei aseteta juuri minkäänlaisia rajoja ja jonka pienimmänkin mielipahan vanhemmat pyrkivät ehkäisemään, kasvaa helpoiten juuri tuollaiseksi.

Kiinnostava kuvaus laajemmasta kontekstista, Korpela. Sai pohtimaan, olisiko kyseisenkaltaisten, kansalaisraivokkaiden  tapasyyttelijöidenkin toiminnan taustalla pikemminkin ja painottuneemmin juuri kasvatus ja oma henkilö/perhehistoria kuin kuin yhteiskuntamme mule-kaikki-heti-nyt -meininki (joka toki tällaista ajattelumalliakin tukee ja ruokkii)?

Minun käsittääkseni tuo hetisaamispakko ei ole täysin itsenäinen vaikutin vaan toimii jonkinlaisena polttolasina jonka läpi kaikki kasvatusvirheet, perhehistoria ja muut vastaavat tekijät moninkertaistuvat. Minusta on kylläkin huomattava, että tuo pinnan loppuminen ei ole yhteydessä mihinkään oikeisto/vasemmisto -jakoon, eikä ainoastaan materiaalisiin tekijöihin, vaan kaikki tarpeiden (illusorisia tai eivät) toteutumatta jääminen koetaan katastrofina, ja tietysti täysin väärään skaalaan asetettuna. Vaikka Aftonbladet kuulostaa lähinnä Ilta-Sanomilta, Aftonbladetin kulttuuritoimitusta voi aivan oikeasti suositella luettavaksi silloin kun tuntuu että keskustelu Suomessa on herkkähipiäistä.

Åsa Linderborg on marxistinen historioitsija joka ei kestä pienintäkään painostusta. Ruotsi, jota Suomen valveutuneisto piti ja osa edelleen pitää esikuvana on todellisuudessa kauhukamari, jossa pieninkin väärä nyanssi skaalautuu suhteessa 1:10. Skandaaleja tehdään jo äänenpainoista, ja Aftonbladetin näennäisesti vasemmistolainen kulttuuritoimituksen päällikkö ulvahtaa tuskasta joka kerta kun hänen syvästi hemmoteltua ja kovapalkkaista eetostaan silitetään ei edes vastakarvaan vaan sivukarvaan.


« Last Edit: December 17, 2010, 08:22:42 by M.K.Korpela »

Alkoholiton Lager

 • Guest
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #93 on: December 17, 2010, 13:01:23 »
Rikosilmoituksia puuhastelee muutama "ykisttäistapaus. Huomattavasti suurempi asia ovat viralliset valitukset sinne sun tänne.

Esimerkiksi rakentaminen, naapurisopu ymym on monasti koetuksella kun valitusoikeus on periaatteessa melkein kaikilla. Hyvä esimerkki on esimerkiki Vuosaaren sataman rakentaminen, jossa "viherveijarit" saivat Peter Fazerin rahoilla aikaiseksi n 10 vuotta kestäneen prosessin, jonka lopputulos oli kaikille jo tiedossa, mutta aikaa saatiin kulumaan tuo 10 vuotta. Oli muuten helvetin kallis leikki asuntovelallisille, eikä "ilmastonmuutoskaan" tuosta tykännyt yhtään... Peterillähän oli yksi mökki, joka kuulemma meni piloille sataman takia... Noh Peteristä aika jätti ja satama on siellä miessä pitääkin, mutta kalliiksi tuli... saatanan kalliiksi.

Tietämättömille tiedoksi Vuosaaren sataman rakentaminen mahdollistaa n 50 000 ihmisen asunnon rakentamisen kantakaupungin alueelle... Siis ratikkakiskojen alueelle...

Ehdotukseni onkin, että valittajille HUOMATTAVASTI suurempi kustannusriski. Leikitään vaikkapa, että tyyliin minimissään 5000 euroa jos valitus hylätään niin johan kummasti mietityttää mitä tekee. Köyhille tietysti maksu myöskin. Kerätköön vaikka pulloja jos ei muuten rahat löydy...

Rikosilmoituspuuhastelusta voitaisiin tehdä ihan samantyylinen taulukko kun noista maksuttomista oikeudenkäynneistäkin. Eli joku tietty määrä "ilmaisia" valituksia tietyssä ajassa ja sen jälkeen sitten rahaa peliin... Aika harva monimiljonääri niitä jaksaa värkkäillä.

On noista nykyisinkin rangaistuskin mahdollista, kuten yllä joku jo kertoikin.

Just joo, EU-lainsäädännön määräämällä Natura-alueella ja sen luontoarvojen heikkenemisellä ja niiden arvioinnilla ei varmasti ollut tässä mitään tekoa. Ehei. Peter Fazerin taloa siellä puolustettiin.

Jos joku ei vielä tiennyt niin Vuosaaren sataman tapauksessa nämä Mika H.:n mainitsemat vihreveijarit olivat huolissaan siitä, että alueelle menevä yhteys piti rakentaa Porvarinlahden Natura 2000-alueen poikki. Oli syytä olettaa, että prosessissa alueen luontoarvot heikkenisivät merkittävästi. Tässä tapauksessa tulee A) selvittää alueen luontoarvot ja niiden uhanalaisuus että B) valtion tulee sitten osoittaa korvaavia alueita, mikäli voidaan päätellä, että luontoarvot todellakin heikkenisivät merkittävästi. Toki Natura 2000 -verkostosta voidaan myös poiketa "pakottavista syistä" ja onkin totta, että oli aika selvää, että satama tultaisiin rakentamaan tavalla tai toisella. Siellä se nyt sitten on.
« Last Edit: December 17, 2010, 13:06:23 by Alkoholiton Lager »

Mika.H

 • Guest
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #94 on: December 17, 2010, 13:18:17 »

Just joo, EU-lainsäädännön määräämällä Natura-alueella ja sen luontoarvojen heikkenemisellä ja niiden arvioinnilla ei varmasti ollut tässä mitään tekoa. Ehei. Peter Fazerin taloa siellä puolustettiin.


Käytännössä juuri noin. Peter maksoi kaikki valitukset. Tarkoituksena oli pitkittää prosessia.

Ja juu Natura-alue siellä oli. Se, että vaakakupissa on muutama lintu tai 50 000 ihmisen asunnot ekoloogisesti kantakaupungissa, saasteiden väheneminen jne jne onkin jo toinen juttu.. Suhteellisuudentajua puuttui tuostakin kokonaan, mutta lopputuloksen kaikki tiesivät valmiiksi...

http://alk.tiehallinto.fi/julkaisut/pdf2/vuosaaren_satama_ja_ymparisto.pdf

lukekaa tuolta mikä maksoi ja mitä sitten tapahtui...

« Last Edit: December 17, 2010, 13:34:24 by Mika.H »

Alkoholiton Lager

 • Guest
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #95 on: December 18, 2010, 13:47:00 »

Just joo, EU-lainsäädännön määräämällä Natura-alueella ja sen luontoarvojen heikkenemisellä ja niiden arvioinnilla ei varmasti ollut tässä mitään tekoa. Ehei. Peter Fazerin taloa siellä puolustettiin.


Käytännössä juuri noin. Peter maksoi kaikki valitukset. Tarkoituksena oli pitkittää prosessia.

Kiitos kun kerrot tämän näin jälkikäteen, meinaan oli vähän ihmeellistä kun sieltä kerättiin vapaaehtoisvoimin havaintoja, mutta nyt tiedän että Fazer maksoi mulle ja muille vapaaehtoisille siitä selvitystyöstä

Haista nyt, Mika H., paskanjauhamiseltasi pitkä kilin haiseva vittu. Olet täysi paska joka valehtelee, ohittaa, sumuttaa ja hyökkää henkilöä vastaan eikä sinulla koskaan ole ollut mitään annettavaa yhtään kenellekään.
« Last Edit: December 18, 2010, 13:51:37 by Alkoholiton Lager »

Mika.H

 • Guest
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #96 on: December 18, 2010, 13:56:53 »
Kiitos kun kerrot tämän näin jälkikäteen, meinaan oli vähän ihmeellistä kun sieltä kerättiin vapaaehtoisvoimin havaintoja, mutta nyt tiedän että Fazer maksoi mulle

Haista nyt, Mika H., paskanjauhamiseltasi pitkä kilin haiseva vittu. Olet täysi paska.

Hehheh..;)

Tuntuuko sinusta nyt, että suurpääomakapitalisti on sinua nyt huijannut?

Kaipa nyt olet myös käynyt tutkimassa mitkä ne vaikutukset oikeasti olivat. Satamahan on tuolla ollut nyt muutaman vuoden ja eiköhän linnut ja se "harvinainen" lehto ole edelleen pystyssä...
Alkoholiton Lager

 • Guest
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #97 on: December 18, 2010, 14:18:08 »
Haista nyt, Mika H., paskanjauhamiseltasi pitkä kilin haiseva vittu. Olet täysi paska joka valehtelee, ohittaa, sumuttaa ja hyökkää henkilöä vastaan eikä sinulla koskaan ole ollut mitään annettavaa yhtään kenellekään.

http://alk.tiehallinto.fi/julkaisut/pdf2/vuosaaren_satama_ja_ymparisto.pdf

Lue nyt tuolta. Tottakai Tringa ja Birdlife ja muutamat muut yhdistykset tuosta myös valittivat, mutta ne pisimmät ajanpeluut olivat kyllä Peterin tekosia. Niitä valituksiakin kun on niin monenlaisia.

ps. tiedän, että harmittaa kun pelinappulana sinua vaan pidetään, mutta sellaista se on... yritä kestää..;)

edit: tuossa on sulle pahvi Lasse Lehtisen käsitys asiasta.

http://www.lasselehtinen.net/content/view/103/102/lang,fi/

ps2. ja ihan tulevaisuutta varten annan pienen neuvon. Jos sinä et tiedä asioiden taustoista yhtään mitään niin älä nyt ainakaan luule, että olet maailman ainoa ihminen. Osoitat vaan noilla kiukutteluillasi oman idioottimaisuutesi.Mitä mitä?! Mitä ihmettä? Etkö sinä muka yrittänytkään tuossa alkuperäisessä lauseessasi väittää, että kyseiset viherveijarit olisivat jotain Fazerin kätyreitä? Siis nyt nämä viherveijarit eivät olekaan niitä, ihan muista puhuttiin, turhaan suuttui Alkoholiton Lager kun luki taas kerran Mika H.:n paskanjauhantaa niinkuin se kirjoitetaan.

Pliis. Väistöliikkeesi on surkea. Vedät ihan tahallasi tuollaista valtavaa sutia jokaisen yli joka on jotain vastaan, ja kun siitä sinulle sanotaan, niin väität mustaa valkoiseksi, sanot sanoneesi jotain ihan muuta ja yrität vittuilla päälle, kun et asialinjalla kykene koskaan pärjäämään. Eikä tämä ole vain tästä kiinni, vaan teet sitä aina, iänkaikkisesti ja amen. Luuletko sä tosiaan, että mua vituttaisi sun niljakasmainen vääristelysi niin paljon, jos et tekisi sitä kaiken täälläroikkumisaikasi?
« Last Edit: December 18, 2010, 14:20:20 by Alkoholiton Lager »

Mika.H

 • Guest
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #98 on: December 18, 2010, 14:38:06 »

Mitä mitä?! Mitä ihmettä? Etkö sinä muka yrittänytkään tuossa alkuperäisessä lauseessasi väittää, että kyseiset viherveijarit olisivat jotain Fazerin kätyreitä?

Myönnetään, että hieman yleistin.

Tringa ja Birdlife valittivat ihan omalla rahallaan ja varmasti ihan asiastakin. Tosin tiedän sisäpiiristä, että taustalla oli kyllä myös henkilökohtaisia syitä... mm asuinpaikoista johtuvia... kröhym... Pääsääntöisesti kuitenkin ihan asiallisia valituksia. Tosin alusta asti turhia, kuten tiedettiin jo...

Tunnettu tosiseikka kuitenkin on se, että peter antoi asianajajalleen täydet valtuudet valittaa ihan kaikesta mitä löytyy. Tuossa prosessissa sitten tutkittiin "luontoarvoja" hieman syvällisemmin. Pelkkää ajanpeluuta.

Jutun kauheus on kuitenkin se, että mitä tuo maksoi. Vuosikausia rekkaralli jatkui stadin keskusssa. Ruuhkaa ja saasteita ns tarpeeksi. Asuntopulaa elettiin ja pitkin metsiä ja peltoja rakenneltiin kaikenlaista "epäekoa", samalla kun stadin keskustassa, raitiovaunualueella, oli satamia.

Nythän Vuosaaresta lähtee huomattavasti suurempi määrä tavaraa junallakin kuin ennen. Ympäristön kannalta tuon sataman viivästyttäminen oli järkyttävän huonoa toimintaa.

Koko prosessi on mielestäni erinomainen esimerkki kaksinaisnaamaisuudesta jota tässä maassa harjoitetaan. Ympäristö ja ihmiset tuossa olivat suurimmat kärsijät. Voittajat löytyvät lähinnä asuntokeinottelijoista (esim minä) ja juristeista.

Surkea esitys, mutta siellä se nyt on, kohta nähdään mistä myöhästyttiin 10 vuotta...

Edit: ja kysymys johon todellakin toivoisin vastausta.

Minkälaisia vaikutuksia tuolla satamalla on nyt ollut tuohon natura-alueeseen ja sen lintuihin ja niihin lehtoihin?
Tuntuu siltä, että olet lintumiehiä niin vastaa nyt edes tuohon lintukysymykseen.


« Last Edit: December 18, 2010, 14:51:45 by Mika.H »

J. Mäki-Ketelä

 • Guest
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #99 on: December 18, 2010, 16:22:20 »
Oho, nyt on kyllä pakko todeta, että tämä(-kin) ketju on karannut suhteellisen kauas alkuperäisestä kysymyksestä ja sen taustalla vaikuttaneista ajatuksistani.

Onneksi Mika H. kiteytti olennaisen, niin minun ei tarvitse vääntää rautalankaa:


Onko se nyt niin helvetin vaikea ymmärtää että meiltä on rahat loppu ja jostain niitä pitää säästää?!
 

Tuossahan se pointti tuli. Kohta tulee se aika, että ihmiset joutuvat ihan pakostakin ottamaan vastuun omasta elämästään, terveydestään, hyvinvoinnistaan, lastensa terveydestä jne., kun yhteiskunnan kantokyky ja fyrkat loppuu. Se on hyvä se. Tulee vähän jotain ryhtiä ja järkeä tähän nykymenoon.


P.S. Olin siinä 5 päivää kertailemassa ja totaalisessa konepaitsiossa. Varsin puhdistava kokemus, suosittelen kaikille. Siis sitä 5 päivää pois koneelta. Kertausharjoituksiakin toki suosittelen, jos aihe kiinnostaa.


Alkoholiton Lager

 • Guest
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #100 on: December 18, 2010, 18:49:28 »

Onko se nyt niin helvetin vaikea ymmärtää että meiltä on rahat loppu ja jostain niitä pitää säästää?!
 

Tuossahan se pointti tuli. Kohta tulee se aika, että ihmiset joutuvat ihan pakostakin ottamaan vastuun omasta elämästään, terveydestään, hyvinvoinnistaan, lastensa terveydestä jne., kun yhteiskunnan kantokyky ja fyrkat loppuu. Se on hyvä se. Tulee vähän jotain ryhtiä ja järkeä tähän nykymenoon.

Aika kammottavaa keskustelua tässäkin ketjussa on ollut. Yksi suojelee rikollisten oikeuksia hinnalla millä hyvänsä, toinen taas miettii lintujen ja muutaman pusikon tilaa välittämättä miljoonien (ainakin satojen sellaisten) menoista...

Surullista touhua. Suhteellisuudentaju on täysin kadoksissa.Et taida oikein pitää oikeusvaltiosta? Oisi varmaan hauskempi jos voisit ihan itse päättää, mitä lakeja voisi noudattaa ja mitä ei.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #101 on: December 18, 2010, 19:25:01 »
Miksi nämä ketjut vaikuttavat välillä kovinkin primitiiviseltä kiukuttelulta?

J-MK:n maailma muuttuisi siten, että vain rikkailla olisi mahdollisuus syödä läskiä ja juoda viinaa, koska itse joutuisi maksamaan kaiken. Näissä terveydenhuolto ja sairaudenhuolto asioissa lienee syytä ottaa sekin huomioon, että sen ainoa tarkoitus ei ole olla yksilön viihdykettä tai läskin syömisen ja viinan juomisen mahdollistaja. Sillä kait yritetään pitää ihmisiä myös kunnossa ihan sen takia, että sitten työnantajilla on terveitä työntekijöitä ja työntekijöillä terveitä työnantajia.

Esimerkiksi nyt voisimme unohtaa 300 000 työtöntä, hylätä täysin. Tuskin syntyisi kukoistavaa liiketoimintaa, mutta sitäkin varmemmin satunnaista kengänkiillotusta ja työvoimareservi, josta ei juuri ole mihinkään.

Mitä muuten tulee läskiin ja viinaan, niin kaipa ihmiset tarvitsevat oikeastikin jotain viihdykettä? Stressiin voi kuolla pahimmillaan ja sitä kautta voi sairastua niin pahasti, että työnantajana saattaa olla sekä huono työnjohtaja että huolimaton yrittäjä.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Mika.H

 • Guest
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #102 on: December 18, 2010, 19:25:54 »
Et taida oikein pitää oikeusvaltiosta? Oisi varmaan hauskempi jos voisit ihan itse päättää, mitä lakeja voisi noudattaa ja mitä ei.

Sinulla taitaa olla vain oikeuksia, ei velvollisuuksia ollenkaan?

Ja KYLLÄ olisi hauskempaa jos saisin päättää kaikesta kaiken. Voin sanoa, että silloin ei olisi nykyistä pahoinvointia ihan kaikilla!
Alkoholiton Lager

 • Guest
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #103 on: December 18, 2010, 19:46:56 »
Sinulla taitaa olla vain oikeuksia, ei velvollisuuksia ollenkaan?

Ja KYLLÄ olisi hauskempaa jos saisin päättää kaikesta kaiken. Voin sanoa, että silloin ei olisi nykyistä pahoinvointia ihan kaikilla!

"Oikeusvaltio? Eikö muka VELVOLLISUUSVALTIO?"

lol

Mika.H

 • Guest
Re: Päällikön kesäiset HIV- ja pulsulausunnot
« Reply #104 on: December 18, 2010, 19:55:38 »
Sinulla taitaa olla vain oikeuksia, ei velvollisuuksia ollenkaan?

Ja KYLLÄ olisi hauskempaa jos saisin päättää kaikesta kaiken. Voin sanoa, että silloin ei olisi nykyistä pahoinvointia ihan kaikilla!

"Oikeusvaltio? Eikö muka VELVOLLISUUSVALTIO?"

lol

Vastaas nyt tuohon kysymykseen jonka esitin.

Miten ne linnut ja puskat siellä Vuosaaren kupeessa nyt voivat?

Ja jatkokysymyksenä; kannattiko vastustaa ja hidastaa sataman rakentamista?