Keskustelu > Off topic

Viestitystä naapuriforumille

<< < (5/13) > >>

Kylmä:
Kyllä tuon keskisuomalaisen murteen tunnistaa helposti ja se on todella adaptoituva pidentyvine vokaaleineen (ei kajjaaaani tyyliä kuitenkaan). Se voi olla toki, että tuota murretta ei itse Jyväskylässä kuule, koska nykyään tuolla suunnalla syntyneet kamppailevat savolaisten kanssa elintilasta Helsingin Kalliossa.

Vaaleanpunainen Elefanttimies:
Voisitteko viestittää sinne naapurifoorumille myös tällaisen kysymyksen?

http://hommaforum.org/index.php/topic,7.msg514130.html#msg514130


--- Quote ---Tuskinpa tärkein syy käyttää väkivaltaa Suomen kansan suojelemiseksi olisi kenenkään mielestä se, että kebab-pizzeriat ajavat kansalliset nakkikioskit nurin.
--- End quote ---

Sielläkö nähdään oikeasti tärkeitä syitä käyttää väkivaltaa Suomen kansan suojelemiseksi? Oletteko ihan täyskaistoja?

Edit: Heh, löytyi yksi parhaista koskaan. Perussuomalainen kaupunginvaltuutettu Juho Eerola tunnustaa avoimesti olevansa fasisti. Kerrankin!

http://hommaforum.org/index.php/topic,25268.msg413029.html#msg413029


--- Quote ---Itseäni viehättää fasismi ja erityisesti Benito Mussolinin harjoittama talouspolitiikka.
--- End quote ---

Tunnustatte vain Hommassa avoimesti olevanne fasisteja ja rasisteja niin teitä ainakin ymmärretään paljon paremmin. En sitten tiedä hyysätäänkö avointa natsia vähemmän kuin nykyisin "mamukriitikkoja". Rasistien hyysäämisen on päätyttävä!

Jussi Jalonen:

--- Quote from: Vaaleanpunainen Elefanttimies on November 24, 2010, 12:31:29 --- Edit: Heh, löytyi yksi parhaista koskaan. Perussuomalainen kaupunginvaltuutettu Juho Eerola tunnustaa avoimesti olevansa fasisti. Kerrankin!

http://hommaforum.org/index.php/topic,25268.msg413029.html#msg413029]Itseäni viehättää fasismi ja erityisesti Benito Mussolinin harjoittama talouspolitiikka.
--- End quote ---

Olen istunut Eerolan kanssa samassa radiostudiossa, joten pitänee kaiketi kehottaa siteeramaan hänen tekstiään oikein. Eihän hän tuossa nyt sentään tunnusta fasisti olevansa. Lause menee näin:

"Itseäni viehättää fasismi ja erityisesti Benito Mussolinin harjoittama talouspolitiikka. Yrittäjyyteen kannustettiin, mutta se oli tiukasti valtion kontrollissa. Elintärkeitä suuryrityksiä ei päästetty ulkomaalaisten sijoittajien omistukseen, vaan ne pidettiin tiukasti omissa käsissä. Italia saavutti noihin aikoihin täystyöllisyyden ja vahvan talouskasvun. Siitä mallista olisi paljon opittavaa."

Vähän samanlainen kommentti kuin Fidel Castron kehuminen julkisen terveydenhuollon järjestämisestä. Tämä nyt ei tietysti tarkoita sitä, etteikö tuosta olisi paljonkin huomauttamista, ja minua kyllä hämmästyttää oikein todella, mistä Eerola tämän käsityksensä on omaksunut.

"Vahva talouskasvu" on... täysin väärä väite. Italian kansantalouden trendi ensimmäisen maailmansodan jälkeen oli mitä oli, ja korkeintaan sitä voi luonnehtia senkin aikakauden puitteissa vain keskinkertaiseksi. Talouskasvu jäi fasistisen hallinnon alaisuudessa käsittääkseni osapuilleen puoleen siitä, mitä se oli ollut sotaaedeltäneenä aikana. Työn tuottavuus laahasi viidenneksen verran jäljessä aiemmista lukemista. Rahapolitiikka tietysti oli oma lukunsa, ja fasistidiktaattorin harjoittama "Taistelu liirasta" ei tietääkseni ole saanut taloushistorioitsijoilta kovin hyvää arvosanaa minään järkevänä ja taloudelle suotuisana päätöksenä. Muistini mukaan sen katsotaan päinvastoin vahingoittaneen Italian vientiteollisuutta, ja sitä kautta myös aiheuttaneen sitä työttömyyttä, jota Eerolan mukaan Italiassa ei tuolloin kuulemma ollut. Muutenhan puolet maan työvoimasta oli edelleenkin keskittynyt maataloussektorille.

Fasismin perustava tunnusmerkki oli tietysti yhden kansallisuuden varaan rakentuvan yhtenäisen valtion suoranainen palvonta. Tämän seurauksena kaikki valtiossa tapahtuvat asiat ja kaikki harjoitettava politiikka tuli määritellä fasistisen valtion ehdoilla. Mussolinin omin sanoin; kaikki valtiossa, ei mitään valtion ulkopuolella, ei mitään valtiota vastaan. Talousasioissa tämä totta kai merkitsi lopulta pyrkimystä täydelliseen autarkiaan, so. omavaraisuuteen ja itseriittoisuuteen.

Tämä merkitsi myös sitä, että fasistinen hallinto ei pyrkinyt käytännöllisesti omaksumaan talouspoliittisia toimintamalleja sillä perusteella, että ne olisivat olleet todistettavasti erityisen tehokkaita, tuotteliaita tai synnyttäneet vaurautta ja hyvinvointia. Päinvastoin, asiat toteutettiin lähtökohtaisesti fasistisen ideologian mukaisesti, minkä jälkeen ne olivat virallisen totuuden mukaan "tehokkaita", "tuotteliaita" ja niin edelleen... vain ja ainoastaan sillä perusteella, että ne olivat fasistisia. Tässä suhteessa Mussolinin talouspolitiikka ei sanottavammin poikennut Neuvostoliitossa harjoitetusta. Ideologian mukaan toteutetut ratkaisut olivat "hyviä" ja "oikeita", vaikkeivät ne todellisuudessa sitä olisi olleetkaan.

Vertailukohteeksi voi ottaa Italian todellisen talousihmeen 1960-luvulla. Eli en nyt oikein tajua, mistä tuollainen käsitys tulee - tai otetaan takaisin, oikeastaan tajuan vallan hyvin, koska Eerola on ilmoittanut olevansa Suomen Sisun jäsen. Mikäli nyt vertaillaan eri diktaattorien harjoittamaa talouspolitiikkaa, niin ymmärtäisin jotenkuten, jos joku olisi viehättynyt täällä aiemmin mainitun Park Chung Heen, Lee Kuan Yewin tai jopa Augusto Pinochetin ja Salazarin alaisuudessa toteutetuista talousohjelmista, mutta Benito Mussolini?

Mussolinista tosin voi sanoa sen hyvän asian, että hän tosiaan piti itsensä fyysisesti aika kovassa kunnossa, ja olisi voittanut useimmat oman aikansa valtiomiehet kädenväännössä mennen tullen. Mies oli sepän poika, tehnyt rankkaa fyysistä työtä elämässään, ja ne valokuvat Ducesta viljapellolla ja puskutraktorin puikoissa eivät olleet aivan pelkkää propagandaa. Ravinnon ja juomisensa suhteen hän noudatti kohtuutta, ja osasi ilmeisesti pitää naisenkin tyytyväisenä.

Mutta sanotaan nyt, että jos joku henkilö pitää aivan vakavissaan Mussolinia jonain jäljittelemisen arvoisena talouspoliittisena esikuvana, niin ehkäpä häntä ei kannata valita tämän maan kansanedustuslaitokseen.

Ai niin, ja ne junatkaan eivät kulkeneet ajallaan. Se on myytti.Best,

J. J.

Jussi Marttila:
Eerola on Suomi24-foorumeilla tunnustautunut olevansa "aika laitti nasse".  Tervemenoa eduskuntaan vaan.

ääriliberaali:
Ruusuja JJ:lle!!
Kritiikki ja asian ihmettely oli asiallista. Suunnilleen ensimmäinen kerta, kun Stalinin tai Hitlerin "vauvat ovat söpöjä" lauseen lainaaminen ei tee lainaajasta kommaria tai natsia. Nuorison kielellä: Respect!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version