Keskustelu > Maahanmuutto ja monikulttuurisuus

Tervetuloa

(1/2) > >>

admin:
Todellisuus.org on asiallinen edit: asiallisuuteen pyrkivä keskustelupalsta maahanmuuttokritiikistä, maahanmuuttokriitikoista, maahanmuuttokeskustelusta, maahanmuutosta sekä monikulttuurisuudesta. Näistä asioista on voitava keskustella muutoinkin, kuin maahanmuuttokriitikoiden ehdoilla. Tämä keskustelupalsta tarjoaa toki myös vapaampaa jutustelua muista aiheista.

Toivotamme kaikki, sekä keskustelun kohteet että siitä ulkopuolisiksi itsensä mieltävät tervetulleiksi keskustelupalstalle. Muistathan käyttäytyä asiallisesti ja lukea todellisuus.orgin sääntökirjan http://todellisuus.org/index.php?topic=5.0 .

Lisäys: Älä vihastu ja katoa, vaikket saisikaan osaksesi asiallisia kommentteja tai ystävällistä tervetuliaistoivotusta heti ensimmäisten viidenkymmenen repliikkisi aikana. Voit vaikka muistutella itsellesi, että "jokaisen tylyn keskustelijan sisällä asuu maidontuoksuinen, lempeä lehmä..." tms. sielua hivelevää. (Modepuoli on hieman kiireinen.) Jos olet kiinnostunut osallistumaan sivuston kehittämiseen/ylläpitoon/moderointiin tms., anna kuulua itsestäsi yksityisviestissä! Ehdottele myös tapaamisia, jos haluat verkostoitua livenä.  :)

Ystävällisin terveisin,
Perustajat
yllapito(at)todellisuus.org

Huomio! Muutos aiempaan!

Jos haluat kirjautua sivulle jäseneksi, yritä valita itsellesi selkeästi nettiboteista erottuva nimimerkki, jotta ylipäätään saat kelpuutuksen sivustolle. Mitä suomalaisemman ja siveämmän kuuloinen nettinikki, sitä todennäköisemmin kirjautumisesi onnistuu. 

Warda:
OHJEITA KESKUSTELIJOILLE:

1. Loukkaavien ja halventavien termien käyttöä tulee välttää muutoin, kuin jos niitä on tarkoutus analysoida.

2. Älä arvostele toisen kirjoittajan älyllisiä ominaisuuksia, pyri keskustelemaan itse asiasta.

3. Jos havaitset toisen käyttävän termiä eri merkityksessä kuin itse, selitä miten itse termin ymmärrät ja kuuntele sitten keskustelukumppanisi tapaa ymmärtää se.

4. Älä tunge sanoja toisen suuhun. Kysy, mitä hän tarkoitti jollet ole varma siitä.

5. Jos haluat avata uuden ketjun, mieti ensin, miksi haluat aiheesta keskustella (mihin pyrit) ja tuo se esiin avauksessasi.

6. Älä oleta, että keskustelijat omaavat telepaattisia kykyjä. Lähtökohtaisesti mahdollisuus ymmärtää väärin on usein suurempi kuin mahdollisuus ymmärtää juuri niin kuin olet asiasi ajatellut. Kaikki väärinymmärrys ei ole tahallista, joten vältä syyttelemästä toisia tahallisesta väärintulkinnasta.

7. Tutustu dialogiin keskustelukeinona, jos koet, että keskustelu pyörii kehää eikä yhteistä ymmärrystä löydy.
 http://fi.wikipedia.org/wiki/Dialogi


Warda:
Pieni mutta vakava modetoive kaikille: jos haluat väitellä eikä dialogi kiinnosta, kirjoita se valmiiksi otsikkoon vaikkapa sanalla VÄITTELYKETJU. Muutoin teen sen puolestasi.


edit: turhaksi havaittu toive...  :'(

Warda:
Nimimerkin Kesis havaintoja keskustetun kompastuskohdista:
Metakeskustelua vielä taidetaan tarvita, ennen kuin päästään laajemmin ja syvemmin itse asiaan.


- haetaan toisten jutuista ne heikoimmat kohdat ja lyödään niitä
- puututaan siihen mikä toisen viestistä puuttui eli arvostellaan toisen viestiä kuin sen pitäisi olla kaikenkattava esitys
- luokitellaan, ei lueta toisen sanomaa sellaisenaan vaan etsitään siitä oletetun viiteryhmän agendaa
- nokitaan one-linereilla

Warda:
Vielä hieman metakeskustelua:

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/eri-mielta/molinakuoron-lasnaolo-keskustelupalstoilla-on-tarkeaa

 ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version