Author Topic: Vaalisivusto avoinna  (Read 15741 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jussi Jalonen

 • Guest
Vaalisivusto avoinna
« on: October 29, 2010, 11:09:22 »
Hovioikeudessa saadun tuomion kunniaksi on näemmä avattu virallinen vaalisivusto. Poliitikkojen maailman sivu käyttämä iskulause "haluatko muutosta" tosin on väistämättä jo kulunut, ei erityisen omaperäinen fraasi.

Arvoista on vaikea sanoa mitään, mutta "kansallismielinen" ei kyllä vaikuta sellaiselta epiteetiltä, jota oikein suoralta kädeltä pystyisin tuohon ehdokkaaseen yhdistämään. Kalenteri varmaankin täyttyy aikanaan.

Kiinnostavin osio koskee äänestysohjeita. Teksti on valitun kielenkäytön perusteella selvästi suunnattu ensisijaisesti omille riveille, jotka ilmeisesti arvioidaan nyt riittävän suuriksi sellaisenaan. Ulkopuolisia äänestäjiä tuolla ei niinkään pyritä kosiskelemaan, sillä kuinka moni genren ulkopuolinen tietää, mitä "nuiva" yleensäkään tarkoittaa?

Suositeltujen lista näyttää tutulta. Hirvisaaren, Immosen ja Lahtisen osalta ei ole mitään lisättävää aiempiin kommentteihini, mutta tietysti etenkin ensimmäisen ehdokkaan läpimeno olisi tavallaan mainio juttu. Aavistelen, että kyseisen kansantribuunin julkiset eduskuntaesiintymiset auttaisivat osaltaan kummasti PS-kuplan puhkeamisessa.

Muistutetaan vielä, että tämähän on sitten asiallisessa keskustelussa, joten käyttäydytäänpä sen mukaisesti, tai loksautan ketjun lukkoon.Best,

J. J.

Pliers

 • Guest
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #1 on: October 29, 2010, 11:45:37 »
Quote from: Jussi Halla-aho
Katson, että Suomen valtion tulee ensisijaisesti olla suomalaisten edunvalvontakoneisto. Mielestäni julkisen vallan tärkein tehtävä on turvata sellaiset olosuhteet, joissa vapaat kansalaiset voivat työskennellä, yrittää, harrastaa, kasvattaa lapsiaan ja elää täysipainoista elämää.

Suomalaisten edun tulee olla valtiovallan toiminnan ohjenuorana yhtäältä siksi, että suomalaiset veronmaksajat rahoittavat julkisen vallan toiminnot, ja toisaalta siksi, että mikään tai kukaan muu maailmassa ei ole kiinnostunut suomalaisten edusta.

En ole tyytyväinen vallitsevaan ilmapiiriin, jossa tavalliselle suomalaiselle on varattu lähinnä maksajan rooli. Valtiovallan suurimmaksi murheeksi on noussut se, mitä maahanmuuttajat, ulkomaalaiset tai EU-byrokraatit meistä ajattelevat.

Tältä pohjalta Jussi voisi hyvin saada minun ääneni.

Quote from: Jussi Halla-aho
Mielestäni Suomi on hyvä maa ja suomalaiset suurimmalta osin varsin kunnollisia ihmisiä. Mielestäni suomalaisilla ei ole mitään hävettävää muun maailman edessä. Mielestäni suomalaisten ei tarvitse pokkuroida sen enempää Euroopan unionia kuin maahanmuuttajiakaan. Mielestäni meillä suomalaisilla on oikeus kansalliseen itsekunnioitukseen.

Kansallismielisyys ei ole ristiriidassa kansainvälisyyden kanssa. Isänmaallisuus ei ole ovien sulkemista muulta maailmalta. Vieraisiin vaikutteisiin on kuitenkin suhtauduttava samalla kriittisyydellä kuin omiin tapoihin ja tottumuksiin. Myönteiset ilmiöt on toivotettava tervetulleeksi, mutta kielteisille on osattava ja uskallettava sanoa "ei".

Kansallismielisyys on kirjoitettu auki siten, että ainakin minä voin sen allekirjoittaa.
« Last Edit: October 29, 2010, 11:47:15 by Pliers »

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #2 on: October 29, 2010, 12:53:22 »
Näin "suvistuneena" ja vanhan vaistoni takaisin saaneena näen Jussin kirjoitukset, jotka Pliers on lainannut, niin ympäripyöreänä mielikuvakikkailuna, että a) päättelen Jussi H:N poliitiikon kyvyt kasvaneen ja b) sinällään harhaanjohtavan, että Jussi H:n piti pysyä vain verifoitavissa faktoissa eikä tarkkaan valikoitujen puolien varaan kehitellyissä mielikuvissa. Josta tuleekin mieleen, ei ne yksittäiset faktat, vaan kokonaisuutta kuvaileva puolueeton teoria/hypoteesi.

Uskon, vaan en tiedä, että Halla-aho ei ole pottuuntumisestaan huolimatta oikea ihminen hoitamaan sitä karmeaa verotaakka ongelmaa, jonka ihmiset joutuvat kohtaamaan tilipäivänään. Jos olisin asiasta hyvin huolestunut, niin kokoomuksesta varmasti löytyisi liiketalousaivoilla varustettu ihminen, joka hoitaisi asian hienotunteisemmin ja siten hieman enemmän tulevaisuuttakin ajatellen. Eli pelko liiallisesta äkkivääräisyydestä hiipii mieleen.

Tästä sivujuonteena. Eilen tuli keskustelua siitä, kuinka vihreitä ohjaavat tunteet ja siten he eivät voi pysyä näissä "verifoitavissa tosiasioissa". Jos asia otettaisiin tuollaisenaan eikä mentäisi siihen, että vastakkaiset ihmiset sitten lähes varmasti pysyvät, niin asia olisi ok. Nyt saattaa kuitenkin käydä niin, että ajatellaan, että tiede on nihilististä, joten nihilistinen ihminen pysyy verifoitavissa faktoissa, jos ei muuten, niin helpommin. Ensinnäkin tässä unohdetaan jo väärät mielikuvat, nihilistien taipumus palkinnon perässä juoksemiseen ja se, että esittäjän nihilistisyys/tunteellisuus ei vaikuta itse argumentin totuusarvoon mitenkään.
« Last Edit: October 29, 2010, 13:01:30 by ateisti19 »
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #3 on: October 29, 2010, 12:58:14 »
Quote from: Jussi Halla-aho
Vieraisiin vaikutteisiin on kuitenkin suhtauduttava samalla kriittisyydellä kuin omiin tapoihin ja tottumuksiin.

Koska mainostettu "kriittisyys" ei käytännön tasolla valitettavasti ole näkynyt oikein minään muuna kuin vähemmistöjen systemaattisena halventamisena sananvapauden nimissä, olisin taipuvainen kuittaamaan tuon loppuosan joutavanpäiväisenä vaaliretorisena lässytyksenä.

Kansallismielisyys on kirjoitettu auki siten, että ainakin minä voin sen allekirjoittaa.

Epäilemättä, mutta lausunnon antajan uskottavuus ei ole järin korkeassa kurssissa. Henkilökohtaisesti vaalijulistus herättää minussa tuntemuksen isänmaan nimen räikeästä käyttämisestä matalamielisten poliittisten tavoitteiden keppihevosena. Sitähän nyt tietysti tekevät aivan kaikki poliitikot, mutta muutamat tavoitteet ovat kyseenalaisempia kuin toiset, ja niiden kietominen sinivalkoisiin väreihin on sitä myöten vielä vastenmielisempää.

Oma kansallinen itsekunnioitukseni on muuten perinteisesti hyvässä kunnossa, kiitos vain.


Best,

J. J.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #4 on: October 29, 2010, 13:51:51 »
Nyt on varmaan homman nimi se, että varmasti hyvin moni kritisoi ylipäätään homovastaisuutta, teki sitä kuka tai mikä taho tahansa.

Kuitenkin homman nimi on se, että herkemmin otamme kontaktia suomalaisten kritisttyjen kanssa asian tiimoilta ja siihen, miksi näin teemme, onkin monille "nuivalle" (anteeksi niputus.) hämärä. Eli arvostelemme, mutta emme ota konktaktia muslimivähemmistöön muutamista syistä. Yhdeksi syyksi voisi katsoa sen väestön vaikutusvallan ylipäätään, eli volyymin, se ei ole yhtä iso kuin kirkon. Toinen on heidän sopeutumisensa tänne. Tataarit ovat sopeutuneet jo tähän ympäristöön, jossa sanotaan ja otetaan sitten kontaktia itse asiasta ajattelevien kanssa, ilman että yhteiskuntarauha järkkyy tai ilman pelkoa siitä, että ei "huolita joukkoon".

Eli meidän pitää eritellä joukoittain suurinpiirtein ne, jotka ovat sillä asteella, että kontaktia voi ottaa ilman hyvää syytä olettaa edellä mainittujen asioiden järkkymisestä. Näin ollen homma etenee jotenkin askel kerrallaan, jossa kontakti otetaan vasta, kun tietyt edellytykset siihen on olemassa. Tuokaan asia ei tietenkään varmasti ole yksioikoinen. Tarkoittaa, että jotkut yksilöt edistyvät asiassa paremmin kuin toiset ja asia niin sanotusti elää, se edistyy ja taantuu, pääasia lienee, että kokonaisuudessaan suunta on kohti sopeutumista suomalaisiin "kritiikkikulttuuriin".

Paljon heittomerkkejä termeille ja sanoille, jotka nyt heitin paremman tiedon/termin puutteessa.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Annushka

 • Guest
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #5 on: October 29, 2010, 14:53:17 »
Mielestäni Suomi on hyvä maa ja suomalaiset suurimmalta osin varsin kunnollisia ihmisiä. Mielestäni suomalaisilla ei ole mitään hävettävää muun maailman edessä. Mielestäni suomalaisten ei tarvitse pokkuroida sen enempää Euroopan unionia kuin maahanmuuttajiakaan. Mielestäni meillä suomalaisilla on oikeus kansalliseen itsekunnioitukseen.

On nyt tietysti aina vähän niin ja näin ottaa keittiöpsykologia käyttöön, mutta täytyy sanoa, että minuun ei ollenkaan vetoa tämä aika usein toistuva retoriikka siitä kuinka valtaapitävät ovat kiinnostuneita vai siltä miltä suomalaiset näyttävät muille, ja että se on väärin, koska ei ole mitään hävettävää.

Se ei vetoa varmaan siitä syystä, että en ole koskaan kokenut häpeäväni niitä asioita, joita Jussi Halla-ahon teksteissä hävetään. Tämä on hieman kryptistä, koska Halla-ahohan väittää juuri kaltaisteni mokuttajien olevan lähes hysteerisen huolissaan suomalaisten maineesta ja häpeävän milloin sitä ja milloin tätä. Toki minusta on erinomaisen mukavaa, että kotimaani voi sanoa olevan oikeusvaltio ja sen sellaista, mutta en minä koe mitään henkilökohtaista häpeää siitä, että osa suomalaisista on rasisteja ja osa juoppoja ja osa varmaan väkivaltaisiakin. Tähänhän usein kiteytyy nuivan käsitys itsestään - valtaapitävä vihervasemmistolesbomokuttajien armeija (niinpä) pitää heitä kaikkia alkoholisoituneina vaimonhakkaajina ja häpeää heitä ulkomailla.

Halla-ahon retoriikka vetoaa varmasti itsetuntonsa menettäneisiin valkoisiin kaupunkilaisiin heteromiehiin, jotka tarvitsevat jotain mihin uskoa, ja jonkun joka kertoo että olet hyvä sellaisena kuin olet.

Mutta jotenkin tulee väistämättä mieleen, että kyseessä ei ole pelkkä retoriikka, vaan Halla-aho itsekin rehellisesti häpeää.

Minusta olisi oikeasti hyvä, jos Suomeen syntyisi jonkinlainen asiallinen miesliike, joka ei siis koostuisi Henry Laasasista ja Panu Horsmalahdista, eikä projisoisi pahaa oloaan maahanmuuttajiin.

Ps. On todella vaikea kuvitella missään muussa puolueessa sellaista tilannetta, että kukaan ehdokas ja varsinkaan puolueen yksi medianäkyvimmistä ehdokkaista listaa vaalisivuilleen muista vaalipiireistä puolueensa listoilla olevia yksittäisiä henkilöitä, joita suosittelee äänestettäväksi. Ehkäpä tässä korostuu juuri se, että Perussuomalaisten eduskunnassa harjoittaman politiikan sisältö todella on aivan täysin kiinni niistä yksilöistä, jotka sen puolueen listoilta sinne sattuvat pääsemään. Tässäkin mielessä mitä suuremmaksi Perussuomalaisten kannatus nousee vaaleissa, sitä vaikeampaa lienee ennustaa mitä mieltä se aikoo mistäkin olla.

Offline Pro Bono

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 672
 • Maahanmuuttajakriittinen- kriittinenkriittinen
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #6 on: October 29, 2010, 15:02:50 »
Minusta olisi oikeasti hyvä, jos Suomeen syntyisi jonkinlainen asiallinen miesliike, joka ei siis koostuisi Henry Laasasista ja Panu Horsmalahdista, eikä projisoisi pahaa oloaan maahanmuuttajiin.
Minusta olisi kiva jos Suomeen syntyisi jonkinlainen asialliseen keskusteluun kykeneväinen suvisliike, joka ei projisoisi omaa pahaa oloaan maahanmuuttokriitikoihin...
Onko faktan esiintuominen leimaamista?

- Kuuma peruna, 3.2.2011 -

Offline Aapo

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 264
 • Vihollisen juoksupoika ja soluttautuja
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #7 on: October 29, 2010, 16:31:46 »
Tuo vaalisivusto ei houkuttele pätkääkään äänestämään Halla-ahoa. Sen sijaan hovioikeuden päätös houkuttaa siihen valtavasti.
"Jos moittii joitain porukoita yksipuolisesta keskustelusta, ei todellakaan saa sortua itse samaan." - Jyrki Kasvi

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #8 on: October 29, 2010, 19:03:20 »
Halla-ahon retoriikka vetoaa varmasti itsetuntonsa menettäneisiin valkoisiin kaupunkilaisiin heteromiehiin, jotka tarvitsevat jotain mihin uskoa, ja jonkun joka kertoo että olet hyvä sellaisena kuin olet.

Tuota, eikö se ole yleensä naisen tehtävä?Best,

J. J.

Annushka

 • Guest
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #9 on: October 29, 2010, 20:45:27 »
Halla-ahon retoriikka vetoaa varmasti itsetuntonsa menettäneisiin valkoisiin kaupunkilaisiin heteromiehiin, jotka tarvitsevat jotain mihin uskoa, ja jonkun joka kertoo että olet hyvä sellaisena kuin olet.

Tuota, eikö se ole yleensä naisen tehtävä?

Eikö mikään riitä. Sen lisäksi, että laittaa päivälliset ja miksaa drinkit valmiiksi ja hieroo jalkoja työpäivän päätteeksi takkatulen ääressä, pitäisi vielä valehdellakin.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #10 on: October 29, 2010, 21:16:39 »
Eikö mikään riitä. Sen lisäksi, että laittaa päivälliset ja miksaa drinkit valmiiksi ja hieroo jalkoja työpäivän päätteeksi takkatulen ääressä, pitäisi vielä valehdellakin.

Misogynian uhallakin pitää kysäistä, että eikö se nyt ole noista kaikista vähiten vaivaa vaativa ja ikään kuin luonnostaan helpoin suorittaa?

Mutta palatakseni varsinaiseen asiaan, yritin tietysti johdatella ajatusta siihen suuntaan, että filologin retoriikka olisi mainitsemillesi miehille eräänlainen vaimon korvike. Kyse ei siis välttämättä ole siitä, että puoliso puuttuisi, mutta ehkä filologi kykenee tarjoamaan näille miehille jotain sellaista sympatiaa, mitä he eivät naisiltaan saa.

Mistä pääsemmekin jälleen siihen queer-tutkimukseen. Haa!


Best,

J. J.
« Last Edit: October 29, 2010, 21:18:36 by Jussi Jalonen »

Annushka

 • Guest
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #11 on: October 29, 2010, 22:01:13 »
Misogynian uhallakin pitää kysäistä, että eikö se nyt ole noista kaikista vähiten vaivaa vaativa ja ikään kuin luonnostaan helpoin suorittaa?

Ei ollenkaan, se on huomattavan vaikeaa ja vaatii sitä paitsi suunnattomasti harjoittelua. Noin perinteisesti ottaenhan naiset ovat itse asiassa niitä, joille valehdellaan, ja joiden ei toivota huomaavan sitä. Naisten osahan on yleensä ollut olla kertomatta kaikkea, ei suoraan valehdella siitä.

Mutta palatakseni varsinaiseen asiaan, yritin tietysti johdatella ajatusta siihen suuntaan, että filologin retoriikka olisi mainitsemillesi miehille eräänlainen vaimon korvike. Kyse ei siis välttämättä ole siitä, että puoliso puuttuisi, mutta ehkä filologi kykenee tarjoamaan näille miehille jotain sellaista sympatiaa, mitä he eivät naisiltaan saa.

Ei se nyt aivan näin yksinkertaista nähdäkseni ole. Vanha freudilainen minussa tietysti haluaisi heti tarttua tähän ja laajentaa sen pohdintaan metallipeniksen heilutteluhaluista tarjouksia tekemään tulleille homoseksuaaleille, mutta ehkäpä se olisi jo liian läpinäkyvää.

Toisekseen minusta olisi oikeasti hyvä pohtia sitä, millainen sukupuoli/sukupolvikokemus on tämän voimattomuuden, häpeän ja polkemiseksi tulemisen kokemuksen taustalla, ja miten sitä voisi korjata. Huomaan välillä hälyttävästi, että koen jonkinlaista sympatiaa tämän maailman horsmalahtia kohtaan, ja tämä palautuu oliko se Julmurin vai Cls:n täällä tänään esittämään näkemykseen mamukriitikkojen suuremmasta "matemaattisuudesta". Ehkäpä se johtuu siitä, että olen aika monta vuotta viettänyt aikaa teknishenkisten poikien keskuudessa, joiden kasvutarinoista olisi varmaan pitänyt ottaa enemmän oppia. Moni on sanonut suoraankin, että ilman altistumista erilaisille tavoille ajatella ja toimia ja hahmottaa hyvinkin monimutkaista maailmaa, sekä itsepintaista pyrkimystä ymmärtää toisten hahmotustapoja, he voisivat hyvin istua edelleen jossain keskipohjalaisessa paikalliskuppilassa pohtimassa aseharrastuksen yhteiskunnallista tärkeyttä ja feministien salaliittoja.

Mutta on silti hyvin vaikea lukea Halla-ahon vaalisivujen arvotekstejä ilman tuota tiettyä sukupuolten välistä ja erityisesti parisuhde/parinmuodostuskontekstia. Onhan sentään kyseessä korostetusti miesvaltainen liike, joka korostaa nimenomaan mieheyttä ja sen asemaa yhteiskunnassa. Minä tulkitsen siihen liittyvän jotain hankaluutta sen suhteen, että tulee käsitetyksi ensisijaisesti ihmisyksilönä (tasa-arvoisena ja tasaveroisena muiden ihmisten kanssa) eikä jonain sukupuolena sekä siihen liitettyinä ominaisuuksina. Voiko selitys sitten olla niin yksinkertainen, että asetelmassa on liikaa muuttujia ja epävarmuutta. Tässä yhteydessä huomautan, että onhan toki Halla-ahoa kannattavia ja symppaavia naisiakin, joilla huomaan aivan samoja oireita.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #12 on: October 29, 2010, 22:44:17 »
Tälläinen hyvin värittynyt kommentti.

On muuten jännä juttu, että tuo epävarmuus saattaa jättää jurnuttamaan muutaman muuttujan kanssa oikeastaan siten ettei se rakenna mitään monimutkaisempaa, vaan jättää vellomaan ja puolustamaan omia uhkakuviaan. Luovuus tavallaan keskittyy sitten puolustamaan liian tunnevärittynyttä maailmankuvaa. Sen haluaa nähdä ikäänkuin loppuun asti ennenkuin uskaltaa päästää irti. Varmuus ennekaikkea. Kaikki epävarmuus on pahasta.

Mikäli tosiaan kyse on uhkakuvista ja pitkittyessään tuomasta ahdistuneisuudesta, niin sellainen johtaa hyvin usein kaikenlaiseen sitä vahvistavaan toimintaan, joka ensialkuun voi jopa helpottaa. Tälläisiä ovat mm. uskonnollinen usko, uskonnollisen uskon fanatisoituminen, alkoholin käyttö, huumeet, hermostunut äkkipikainen käytös yms. Ja kaikkea tuota ristiin. Taloudellinen uhka ei suinkaan synnytä vain muukalaiskammoisuutta, vaan ajaa myös alkoholin käyttöön, joka taas pitkässä juoksussa muuntaa tajunnantilaa ja kognitiivisia kykyjä pysyvästi kohti kapeaan maailmaan soveltuvaa.

Pitääkö tähänkin vielä lisätä, että tuskin meistä kukaan on täysin irti mistään tunteista tai totuusrelativismista, puhumattakaan uskonvaraisesta varaisesta maailmankuvasta, jota occamin veitsi on täydellisesti muotoillut. Totuusrelativismin hyväksi on tietenkin todettava, että hyvin monimutkaisten systeemien kanssa on hyvä hieman olla sellainen, koska ainahan sen systeemin perusaksioomat voivat muuttua ja kaaosteorian mukaan yksinkertaisemmasta monimutkaisempaan suuntaan mentäessä niiden oikein arvottaminen, määrä ja laatu voivat muuttaa asioita oleellisesti. (Ja tässä samalla paljastan etten tosiaankaan ole mikään yhteiskuntatieteilijä!)  ;D
« Last Edit: October 29, 2010, 22:58:27 by ateisti19 »
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Fatman

 • Newbie
 • *
 • Posts: 6
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #13 on: October 30, 2010, 20:51:15 »
Halla-ahon retoriikka vetoaa varmasti itsetuntonsa menettäneisiin valkoisiin kaupunkilaisiin heteromiehiin, jotka tarvitsevat jotain mihin uskoa, ja jonkun joka kertoo että olet hyvä sellaisena kuin olet.

Tämä on (tahattoman ?) hauska foorumi, joka näyttää perskärpäsenä pyörivän yhden miehen ympärillä.
Hykerrellen tästä sivusta.  ;D

Offline Markku K. Nieminen

 • Newbie
 • *
 • Posts: 11
Re: Vaalisivusto avoinna
« Reply #14 on: October 31, 2010, 11:18:53 »
Uskoisin tämän jussin jäävän rannalle nytkin, ja Vasemmiston saavan äänivyöryn ainakin PK seudulla ja isoimmissa kaupungeissa. Nyt ihmisillä on jo paljon enemmän kohtaamisia maahanmuuttajien kanssa joten muunlainen tulos ei ole edes mahdollinen. Maaseudulla tilanne voi olla huonompi.