Author Topic: Moderaatio  (Read 91945 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Moderaatio
« Reply #390 on: April 24, 2012, 23:04:13 »
Tämä analyysi ei sinänsä ole väärä. Mutta antirasismissa on myös kyse sellaisen asian vastustamisesta, joka on täysin ristiriidassa länsimaisen oikeusvaltion kanssa. Joillekin omasta mielestään antirasistisille kiljupunkkareille "länsimainen oikeusvaltio" sinänsä voi olla kyttien paskajuttu, joka kieltää heitä polttamasta namihassista - koska namihassis on heille osa samaa vastakulttuurikokonaisuutta kuin joidenkin gangstaräppärien ihannointi. Suurin osa rasismin vastustajista on nykyään kuitenkin tavallisia lainkuuliaisia ihmisiä, joiden mielestä rasismi nyt vaan ei ole reilua, samalla tavalla kuin pienempien hakkaaminen välitunnilla ei ole reilua.

Tällä palstalla ainakin Köyry, minä ja Reija taidamme edustaa kyllä aika tavallista porvarillista elämänasennetta. Minulle sana antirasisti tuokin suuhun hieman pahan maun juuri tuon kiljupunkkari-mielleyhtymän vuoksi. Varma merkki siitä, että kansakunnan henkinen tila on mennyt päin prinkkalaa onkin juuri se, että vastustavia äänenpainoja alkaa kuulua sellaisten ihmisten suista, jotka eivät normaalioloissa hirveästi viitsisi edes olla tekemisissä tällaisten asioiden kanssa vaan maahanmuutto on jotain, minkä sellainen oikealla tavalla maan etua harkitseva virkavalta kyllä osaa pitää kurissa eikä sitä oikeastaan edes tarvitse sen enempää funtsia.

Sepä se. Kun kämyrintamalta alkoi yhtäkkiä ja suorastaan odottamatta lentää paskaa niskaan, olin suoraan sanoen aika hämmentynyt siitä, että sitä lensi juuri meikäläisen niskaan. Ilmeisesti kämyjen strategiana oli ja on vieläkin juuri meidänlaisiimme ihmisiin panostaminen, jotka eivät todellisuudessa ole mitenkään edes kiinnostuneita maahanmuutosta ja joiden silmissä "antirasismi" on juuri sitä kiljupunkkaritouhua. Aika monen ensimmäinen reaktio siinä tilanteessa varmaan on uskoa kämyosastoa siitä yksinkertaisesta syystä että "tähän asti olen luullut Suomen maahanmuuttopolitiikan olevan tiukkaa ja hallinnassa, mutta kai siinä jotain ongelmia on jos kerran noilla tyypeillä on asiasta noin kova hätä". Tämä reaktio johtuu juurikin siitä, että "antirasismi" tarkoittaa kiljupunkkarismia, ainakin yleisessä tietoisuudessa.


Minusta Suomi on hyvä maa eikä sen pitäisi antaa vajota negatiiviseksi nurkkakuntaiseksi kyräilyn ja kyttäämisen valtakunnaksi, koska nämä ovat suomalaisten helmasyntejä eivätkä suinkaan mitään hyveitä. Erityisen huolestuttavaa onkin kun kämyporukka yrittää kammeta itseään jonkinlaiseksi isänmaallisen porvariston äänitorveksi, vaikka perinteiset porvallirilliset hyveet kuten vaatimattomuus ja esivallan kunnioittaminen ovat heille kirosanoja.

Suomessa kyllä on olemassa jonkin verran sellaista ajattelutapaa, että ihan mikä paska vaan nousee arvostelun yläpuolelle, jos sen brändää isänmaallisuudeksi. Joskus vuosia sitten kirjoitin Hesarin jonkin liitteen - oliko se nyt viikko- vai kuukausiliite - yleisönosastolle kommentiksi jostain veteraaneille muka rahaa keränneestä huijaribisneksestä, että nykyään on helppo takoa rahaa isänmaallisuuteen ja veteraaneihin perustuvilla huijauksilla, koska kukaan ei uskalla kyseenalaistaa mitään, mihin on päälle leimattu "isänmaa" ja "veteraanit". Sain kirjoitukselleni kommentiksi erään naispuolisen reservinupseerin jotakuinkin hysteerisen purkauksen, josta minulla itse asiassa olisi luultavasti ollut koossa keissi haastaa neiti ja Erkon pulju oikeuteen kunnianloukkauksesta. Purkaus näet kohdistui minuun, eikä isänmaallisiin huijareihin. Neiti tuli todistaneeksi pointtini todella komeasti.  

Mutta kämyilyhän ei tietysti ole edes perinteistä isänmaallisuutta, kun homman ylimpänä moraalisena auktoriteettina toimii aseista kieltäytynyt heviletti evp.

Samaan sarjaan kuuuu myös hyökkäys luterilaista kansankirkkoa vastaan, joka on läpi vaikeiden vuosikymmenien kuitenkin ollut se valtion laitos, joka ei ole ollut vasemmistolaisten ohjaksissa. Kirkkoa vastaan kohdistetun hyökkäyksen yhtenä kärkenä ovat olleet kämyihin liittyneet kovan linjan kristinuskoa ajavat "herännäiset", joita eräs tuntemani lähes 90-vuotias rovasti kuvasi "amerikkalaisiksi hurmahengiksi, joita vastaan olen taistellut 50-luvulta alkaen". Onkin huvittavaa, että kovaan ääneen "kristillistä perintöä" puolustavat edustavat yleensä varsin erilaista kristillisyyttä, mitä perinteinen suomalainen hiljainen, vakaa ja vaatimaton hengenelämä on ollut.

Puhumattakaan siitä, että se ei edes ole kovin kristillistä ihan perusteksteistä lähtien.

Esimerkiksi maahanmuuttokritiikki on sovittamattomassa ristiriidassa kristinuskon kanssa. Muuan amerikkalainen liberaalimman sortin kristitty huomautti osuvasti, että kristinuskon ydinsanoma on aika yksiselitteisesti määritelty Matteuksen evankeliumin 25. luvussa, jossa Jeesus lähettää helvettiin ne, jotka eivät lohduttaneet vankia eivätkä avanneet oveaan vieraalle, koska heidän olisi pitänyt tunnistaa Jeesus vangissa ja maankiertäjässä.

Tämän lisäksi tietysti tiedämme, että Jeesuksen perhe joutui lähtemään pakolaisiksi Egyptiin, koska Herodes tappoi kaikki valtaansa uhanneet poikalapset. Samankaltaisuus nykypäivän pakolaisvirtoihin on suorastaan pelottava sille, joka vakavissaan yrittää uskoa näihin juttuihin. Joka käännyttää pakolaisen rajalta, ajaa tosiaankin Jeesuksen oveltaan, ihan Raamatun sanan mukaan.

Mitä sitten tulee oletettuun muslimivaltaan, jos nuo maahanmuuttokriittiset "kristityt" olisivat tosissaan kristittyjä, he lähinnä riemuitsisivat siitä, että tulee muslimivalta, joka antaa heille mahdollisuuden todistaa uskostaan marttyyriuden kautta. Hyvä on: tuonpuoleiseen palkintoon on vaikea uskoa, eikä tässä kukaan ole ihan ensimmäisenä riemuiten heittäytymässä kuolemaan ehdoin tahdoin. Mutta jos nuo hurmahenget uskovat taivaan iloon niin ehdottomasti kuin väittävät uskovansa, heidän reaktionsa tuleviin ahdistuksen aikoihin muslimien kynsissä pitäisi olla juuri tämä.

Itse asiassa velvollisuutemme kristittyinä onkin julistaa kaduilla ja aitovierillä ja synagoogissa, että maahanmuuttokriitikkojen riveihin eksyneiden veljien ja sisartemme on välittömästi jätettävä tuo huono seura, joka on viemässä heitä helvettiin.

Ja kuten aikaisemmin täällä olen sanonut: totta kai minäkään en avaa oveani romanialaiselle romaniperheelle enkä käy vankilassa moikkaamassa monimurhaajaa. Kristillisten ihanteiden toteuttaminen omassa elämässä on oikeasti vaikeaa juuri poroporvarilliseen elämäntapaan jämähtäneelle ihmiselle. Se, että en osaa elää kristillisten ihanteiden mukaisesti, ei minulle kuitenkaan ole mikään ylpeyden aihe. On ihmisiä, jotka omistavat elämänsä vaikkapa juuri romanikerjäläisten majoittamiselle ja jotka avaavat näille ovensa. Saatan poroporvarin ominaisuudessa pitää heitä naiiveina don quijoteina, mutta kristittynä en voi moittia heidän käytöstään, kristittynä ainoa reaktioni voi olla vain huono omatunto siitä, että en voi elää yhtä kristillisesti kuin he. Jos eläisimme kristillisesti, olisimme naiiveja don quijoteja. Juuri siinä on kristinuskon radikaalisuus, se uusi minkä Jeesus toi maailmaan.

On melkoisen ironista, että suomalainen porvaristo halutaan näiden kellokaiden taholta esittää juuri sellaisena karikatyyrina, mistä vasemmistolaiset ovat vuosikymmeniä ihmisiä varoitelleet.

Ylipäätään tuo porukka tuntuu ihan vakavissaan yrittävän tulla juuri sen pilakuvan mukaiseksi, jonka vasemmisto on perinteisesti piirtänyt porvareista. Juuri terveen porvarillisuuden malli on heiltä hukassa.
« Last Edit: April 24, 2012, 23:12:26 by Köyry Väyränen »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Moderaatio
« Reply #391 on: June 20, 2012, 18:50:52 »
No niin lapsukaiset. Laitoin sitten ensi töikseni sen lapsia ikävällä tavalla koskeneen viestiketjun lukkoon, muuten menee jonkin aikaa, että oppii kunnolla moderaatiota käyttämään. Nimenihän jo tiedätte ja tapani tulette tuntemaan.

En muista Mikaelin antamia varoituksia, joten ne voidaan katsoa nollatuksi. Tarkoituksena on kuitenkin mahdollisimman vapaa ja tasokas keskustelu
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Moderaatio
« Reply #392 on: June 20, 2012, 19:03:20 »
Mäksy varmasti nyt nostaisi trollauspisteistä ykköspallille erään rakkaan ystävämme.  :)
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Dunce

 • Guest
Re: Moderaatio
« Reply #393 on: June 21, 2012, 09:43:29 »
Tällaisena vähän palstalle kirjoittaneena ja Tahan kirjoitteluhistoriaan tutustumattomana täytyy kuitenkin esittää jonkinlainen vastalause Tahan hyväksikäyttöuutiseen liittyneistä kommenteista saamalle varoitukselle.

Poliisitiedotteessa luki, että mitään fyysistä kontaktia ei ollut ja Tahan kommentti oli, että "tuomio tulee mielipahan aiheuttamisesta". Toisin sanoen kyse oli aika lailla tiedotteen kannalta ilmeisen tosiseikan ilmaisemisesta, vain eri tavalla. Että mikäs siinä on varoituksen arvoista?

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Moderaatio
« Reply #394 on: June 21, 2012, 10:14:33 »
Tällaisena vähän palstalle kirjoittaneena ja Tahan kirjoitteluhistoriaan tutustumattomana täytyy kuitenkin esittää jonkinlainen vastalause Tahan hyväksikäyttöuutiseen liittyneistä kommenteista saamalle varoitukselle.

Moderaatio kuittaa lukeneensa palautteesi.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Moderaatio
« Reply #395 on: June 21, 2012, 10:21:49 »
Taha Islam saa nyt kiellon puhua enää mitään lasten hyväksikäyttämisestä.

Saisiko sääntökirjaan listan asioista, joista juuri minä en saa puhua ja niistä, joista kukaan muukaan ei saa puhua, ettei tule tunnetta siitä, että toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset?


17 §
Moderaattorit päättävät harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu.

Koska varoitus on kurinpitotoimi, kielto täytyy antaa ennen varoitusta ja kiellon pitää olla yleinen, käskyn toteuttamiskelpoinen ja yksiselitteinen. Jos lapsen hyväksikäytöstä puhumisesta saa varoituksen, varoitus pitää antaa kaikille niille, jotka keskusteluun osallistuivat.
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Moderaatio
« Reply #396 on: June 21, 2012, 10:58:45 »
Taha Islam saa nyt kiellon puhua enää mitään lasten hyväksikäyttämisestä.

Saisiko sääntökirjaan listan asioista, joista juuri minä en saa puhua ja niistä, joista kukaan muukaan ei saa puhua, ettei tule tunnetta siitä, että toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset?


17 §
Moderaattorit päättävät harkintansa mukaan kaikkien sellaisten asioiden sallimisesta tai kieltämisestä, joita ei ole näissä säännöissä erikseen mainittu.

Koska varoitus on kurinpitotoimi, kielto täytyy antaa ennen varoitusta ja kiellon pitää olla yleinen, käskyn toteuttamiskelpoinen ja yksiselitteinen. Jos lapsen hyväksikäytöstä puhumisesta saa varoituksen, varoitus pitää antaa kaikille niille, jotka keskusteluun osallistuivat.

Palautteesi on luettu.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Zakari

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 494
 • Allons-y!
Re: Moderaatio
« Reply #397 on: June 21, 2012, 11:06:48 »
Täältä iso peukku julmurille!
"The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. Hey. The good things don't always soften the bad things, but vice-versa, the bad things don't necessarily spoil the good things and make them unimportant." - The Eleventh Doctor

Offline Harran

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 781
Re: Moderaatio
« Reply #398 on: June 29, 2012, 21:22:54 »
En tiedä kuka on foorumin omistaja mutta minusta on väärä ratkaisu antaa moderaattorin oikeudet Julmurille. Tämä henkilö on kahdesti loukannut kunniaani törkeillä väitteillä joita ei ole vähimmässäkään määrin pahoitellut eikä perunut: hän on väittänyt minua terroristin ja rikollisen juoksupojaksi sekä myöhemmin antisemiitiksi. Linkkejä tuskin tarvitsee lisätä koska hän ne itse hyvin tietää. Mainitut kaksi tapausta ovat myös ainoat kerrat kun olen tehnyt ylläpitoon valituksen (tehtyäni sen myös suoraan kyseiseen ketjuun). Vaikka Vongoethe on muuta vihjaillut, yhtään salaista valitusta tai ulospäin toimitettua tutkintapyyntöä en ole tehnyt.

Moderaattorilla on mahdollisuus viestien poistamiseen, muokkaamiseen ja keskustelijoita koskevaan urkintaan, ja näissä suhteissa nimimerkki Julmuri ei nauti luottamustani.

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Moderaatio
« Reply #399 on: July 05, 2012, 00:24:49 »
Quote from: Moderaattori
Tämä ketju menee toistaiseksi lukkoon. Jatketaan, jos tarvetta on. Laittakaa ysäriä.

Edit: poistin muutaman hammastenkiristelyn, ei kuulu alueen puhetapaan.

Edit2: Laitoin lukkoon, koska näytti siltä, että varsinaiseen asiaan ei enää tullut mitään uutta ja homma alkoi mennä henk.koht vääntämiseksi. Ketjun voi avata myöhemmin, jos jollain jäi jotain olennaista otsikon aiheesta sanomatta.

Älytön ratkaisu. Keskustelua pitää moderoida, ei estää. Jos ei huvita, palkatkaa hommaan joku muu.
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Offline metrics

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1255
Re: Moderaatio
« Reply #400 on: July 05, 2012, 00:31:50 »
Kaikin puolin oikea ratkaisu. Jos Tahaa ei miellytä, Taha voi siirtyä muualle, ei moderaattori.

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Moderaatio
« Reply #401 on: July 05, 2012, 07:39:39 »
Kaikin puolin oikea ratkaisu. Jos Tahaa ei miellytä, Taha voi siirtyä muualle, ei moderaattori.

Olisin varmasti n. 50% mahdollisuudella kuitenkin voinut jatkaa keskustelua sr:n kanssa siitä pitäisikö ihmisryhmiä vastaan kiihottaminen olla sallittua poliittista toimintaa, eli tässä tapauksessa ääneni menee Tislun kannalle.
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline Zakari

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 494
 • Allons-y!
Re: Moderaatio
« Reply #402 on: July 05, 2012, 07:59:32 »
Kaikin puolin oikea ratkaisu. Jos Tahaa ei miellytä, Taha voi siirtyä muualle, ei moderaattori.

Olisin varmasti n. 50% mahdollisuudella kuitenkin voinut jatkaa keskustelua sr:n kanssa siitä pitäisikö ihmisryhmiä vastaan kiihottaminen olla sallittua poliittista toimintaa, eli tässä tapauksessa ääneni menee Tislun kannalle.

Avasin ketjun. Yritin vain estää tilanteen, jossa täällä setvitään sivutolkulla kuka haukkui ketäkin. Olkaa ihmisiksi ja pysykää asiassa. –itä kaikille.
"The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. Hey. The good things don't always soften the bad things, but vice-versa, the bad things don't necessarily spoil the good things and make them unimportant." - The Eleventh Doctor

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Moderaatio
« Reply #403 on: July 05, 2012, 08:02:01 »
Kaikin puolin oikea ratkaisu. Jos Tahaa ei miellytä, Taha voi siirtyä muualle, ei moderaattori.

Olisin varmasti n. 50% mahdollisuudella kuitenkin voinut jatkaa keskustelua sr:n kanssa siitä pitäisikö ihmisryhmiä vastaan kiihottaminen olla sallittua poliittista toimintaa, eli tässä tapauksessa ääneni menee Tislun kannalle.

Avasin ketjun. Yritin vain estää tilanteen, jossa täällä setvitään sivutolkulla kuka haukkui ketäkin. Olkaa ihmisiksi ja pysykää asiassa. –itä kaikille.


–itä!
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Moderaatio
« Reply #404 on: July 05, 2012, 09:23:33 »
Avasin ketjun. Yritin vain estää tilanteen, jossa täällä setvitään sivutolkulla kuka haukkui ketäkin.

Kaikki ketjut kiinni, niin ei tule ongelmia.
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012