Author Topic: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja  (Read 29875 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #105 on: February 19, 2011, 15:35:51 »
Aiemmin olen veikannut, että persut saattaa taktisesti jättäytyä oppositioon ensi vaalikaudeksi. Tämä on edelleen ihan varteenotettava mahdollisuus. Sen toteutuminen riippuu persujen vaalivoiton suuruudesta ja toisaalta siitä, kuinka kova hinku hallitukseen persujen uudella eduskuntaryhmällä ja puoluejohdolla pl. Soini on vaalien jälkeen (olen aika varma, että puheistaan huolimatta Soini itse suhtautuu hallitukseen menemiseen erittäin suurella varauksella).

Täällä on jo aiemminkin korostettu, miten ensi vaalikaudella saattaa hyvinkin olla edessä rankka leikkauskuuri ja turvautuminen ruoskaan. Ajankohta on siis populistipuolueen johtajalle tavallaan hyvin herkkä ja hankalakin; toisaalta jo kytevä tilanne ruokkii kannatusta, mutta toisaalta tämä samainen tilanne tekee erittäin epämieluisaksi tarttumisen hallitusvastuuseen, kun tiedossa ovat vaikeat ajat.

Mikäli itse olisin populistipuolueen johtaja, olisi strategiani aika selvä. Vuoden 2011 vaaleissa olisi lunastettava reipas kannatus, jolla kiilattaisiin neljänneksi, miksipäs ei kolmanneksikin suurimmaksi puolueeksi. Tämä varmistaisi mainion ja omaa profiilia korottavan vaalivoiton, mutta tekisi hallitusvastuun väistämisen vielä kohtalaisen helpoksi. Seuraavat neljä vuotta voisikin sitten turvallisesti jatkaa oppositiopuolueena ja kurmottaa valtioneuvostoa joka ainoasta asiasta, samalla salaisesti toivoen että istuva hallitus onnistuisi isänmaan pulmien korjaamisessa ja kykenisi täyttämään valtion rahakirstut seuraaviin vaaleihin mennessä, vaikka sitten kuinka epämieluisin keinoin. Vuonna 2015 kävisin jälleen aivan häpeämättömän populistisen kampanjan viitaten jatkuvasti edellisen hallituksen pahuuteen, saisin vieläkin suuremman vaalivoiton, ottaisin mielihyvin hallitusvastuun ja keskittyisin sitten jakamaan niitä edellisen hallituksen tienaamia rahoja kansalle, juopuneen merimiehen holtittomuudella.

Vuonna 2019 väistyisin taas suosiolla oppositioon ja sen jälkeen alkaisin taas alusta. Periaatteessa tässä olisi valmis, ikiliikkujana toimiva populistipuolueen sykli, joka pelaisi käytännössä katsoen loputtomiin. Kahdeksan vuotta oppositiota, neljä vuotta hullua taloudenpitoa ja sitten taas toiset kahdeksan vuotta oppositiota. Syklin toimiminen edellyttää sitä, että niistä oppositiossa vietetyistä vuosista viimeiset neljä saataisiin aina ajoitettua orastavaan taloudelliseen noususuhdanteeseen, mikä sitten mahdollistaisi sen hullun taloudenpidon.

Soinilla tuskin on mitään pitkän tähtäimen suunnitelmia. Melko varmasti mies on valmis jättämään taakseen savuavat rauniot, tai kenties eräs mahdollisuus on rakentaa näistä vaaleista ponnahduslauta seuraavan vuoden presidentinvaaleihin, minkä jälkeen millään ei olisi senkään vertaa väliksi. Mutta siitä olen kyllä myös melko varma, että hallitusvastuuta hän kaihtaa, mikä näkyy jo monista hänen asettamistaan ennakkoehdoista, kuten yhteistyön torjumisesta Vihreiden kanssa ja sosialidemokraattien rajaamisen ilmeisesti ainoaksi mahdolliseksi hallituskumppaniksi. Luulisin, että Perussuomalaisten kannatus on tässä mielessä hänen kannaltaan jo liian suuri.

Punamultapersuvaihtoehto olisi näistä se, jota olisi ehkä eniten syytä pelätä -- nykyinen alennustilainen sdp voisi puhdasta kädettömyyttään sortua peesaamaan monia typeriä ratkaisuja.

Se taitaa olla onneksi myös se kaikkein epätodennäköisin hallitusvaihtoehto.Best,

J. J.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #106 on: February 19, 2011, 15:49:51 »
Ensimmäinen suuri uudistus pitäisi tehdä yliopistoihin. Kaikki maksullisiksi ja yksityiseksi. Näin ollen loppuisi myös ideologinen haihattelu, että tiede kuuluu kaikille, koko ihmiskunnalle, ei se kuulu! Se on kauppatavaraa.

Pitää muistaa, että tässä on vain hyviä tehokkuustekijöitä, muut ovat ideologista haihattelua. Esimerkiksi tutkimustulokset valmistuu 50 % nopeampaa ja onhan se halvempaakin, kun ei tarvita kaikkia laitoksia ja ihmisiä siellä töissä.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Annushka

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #107 on: February 19, 2011, 16:00:07 »
Pidän hyvin epätodennäköisenä Soinin pääministeriyttä sellaisessakaan tapauksessa, että PS jotenkin käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue. Se olisi yksinkertaisesti niin monella tapaa hankalaa - siis muille puolueille diilinä, ja myös tietysti Soinin itsensä kannalta koskaan edes hallitustyöskentelyä sisältäpäin näkemättömänä. Samalla voitaneen todeta - tosin pidän tätä niin itsestään selvänä, että tuntuu typerältä erikseen se sanoa - että Halla-ahon ministeriys on täysi mahdottomuus. Ei yksikään toinen puolue Suomessa lähde sellaiseen hallitukseen - mahdollisesti RKP:tä lukuunottamatta, heh heh - enkä kyllä usko että Soinillakaan olisi minkään valtakunnan intressiä moista ratkaisua ajaa.

Tähän pitänee laittaa kuitenkin demari-disclaimer. Nähdäkseni nimenomaan demarit ovat munanneet pelin PS:n kanssa Suomessa totaalisesti. On tietysti selvää, että tällaiset asiat tapahtuvat viiveellä Suomessakin, kun ne tapahtuvat ensin Tanskassa ja Ruotsissa, ja sitä ennen muualla Euroopassa. Ilman yleiseurooppalaista aatteellista trendiä "maahanmuuttokriitikot" olisivat Suomessa edelleen se 10-20 hieman omituisen sisulaisen keskiviikkokerho (vaikkakin Sisun alkuperäinen nimi Thule-seura hylättiinkin, niin käsittääkseni noita keskiviikkoisia tapaamisia kutsuttiin KKK-nimellä, näin sivuhuomautuksena, sopii wikipedioida tai googlata nuo nimet jos niiden tausta ei muuten avaudu). Esimerkiksi Ruotsissa persuja avoimemmin rasistinen Sverigedemokraterna sai muilta puolueilta selkeät rukkaset jo kättelyssä. Suomessa sen sijaan demarit eivät sanoutuneet irti PS:n mölyistä silloin kun sen olisi vielä voinut siististi tehdä ja sillä sipuli, vaan arvioi väärin parin sadan nettihäirikön desibelitason merkityksen ja alkoi tuottaa maassa maan tavalla -tavaraa julkisuuteen, samalla legitimoiden monelle perusdemarille protestoinnin persujen kautta. Demareiden selkärangattomuus ja suoraan sanoen niljakkuus tässä kysymyksessä on omasta näkökulmastani melkoisella tasolla.

Kepulta ja Kokoomukselta kun näitä juttuja ikään kuin osaa odottaakin. Mutta voi tosiaan olla niin, että puhdas porvarihallitus on liian epämieluisa, kuten Schwa esittää. Kokoomuksen näkyvät aikuispoliitikot ovat liberaalia sukupolvea, jotka ovat - esimerkiksi Stubbin tapauksessa aika kovasanaisestikin - sanoutuneet irti jopa oman nuorisojärjestönsä natsilarpista. Käsitykseni mukaan muuten Rydmanin valinta kokoomusnuorten johtoon oli aika kivulias asia ja aiheutti jonkinlaisen massalähdön kyseisen lafkan toiminnasta.

Tuskinpa mitään täysin peruuttamatonta vahinkoa pääsee tapahtumaan. Suuremmat vahingot suomalaiselle yhteiskunnalle ja kansantaloudelle mitä todennäköisimmin aiheutti muuten eräs valkoihoinen, kanadalainen, korkeasti koulutettu, hyvätuloinen ja oletettavasti kristitty maahanmuuttaja pistämällä Nokian lihoiksi puolessa vuodessa maahantulonsa jälkeen. Olen tässä mietiskellyt, että juuri nyt ei hotsittaisi yhtään olla esim. Oulun kaupunginjohtaja, koska kyseisen kaupungin voinee jotenkin peruuttaa ilman noksua. Itse asiassa demareiden Jungnerilla vaikuttaisi olevan jonkin A-studion perusteella varsin hyvä ja realistinen käsitys asioista, johon vaikuttanevat epäilemättä edelleen olemassaolevat suhteet mikkisoftaan päin. Tämä siis vain sivuhuomiona siitä, että ainakin Pekkarinen ja Sinnemäki vaikuttaisivat olevan täysin kehällä. Kokoomuksessakaan ei oikein näissä asioissa olla profiloiduttu koskaan, muistaakseni se Pirkanmaan lahja Suomen poliittiselle johtamiselle, eli Kimmo Sasi, ei liikenneministeriaikoinaan täysin käsittänyt mitä se tarkoittaa, että puhelimessa on jonkinlainen käyttöliittymä.

Mutta Jalosen kysymykseen siitä, miksi vasemmistolaiset jaksavat valittaa PS:n noususta, vastaus on aika yksinkertainen: koska ainakin minulle tuottaa henkilökohtaista tuskastumista katsella tätä menoa vaikka vain vierestä. Tosin täytyy tietysti sanoa, että samankaltaisia fiiliksiä koin aikoinaan silloin kun kepu uhrasi Jäätteenmäen ja nosti pääministeriksi pökkelömäisen ja kaikille tuntemattoman Vanhasen, joka alkuun letkautteli kaikkea todella rauhoittavaa kuten että baarit kiinni puoliltaöin ja lapset eivät voi kasvaa terveiksi aikuisiksi kaupungissa. Siihen nähden tällä hetkellä minullekin sopii Kiviniemi olemassa olevista vaihtoehdoista.
« Last Edit: February 19, 2011, 16:02:44 by Annushka »

Offline Kellottaja

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 839
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #108 on: February 19, 2011, 16:24:04 »
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Katainen+Soini+p%C3%A4%C3%A4ministeriksi+jos+perussuomalaiset+on+suurin++/1135263941557

Quote
Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) pitää itsestään selvänä, että Timo Soinista tulee pääministeri, jos perussuomalaiset on tulevien eduskuntavaalien suurin puolue.

Katainen sanoi kantansa Ylen Ykkösaamun haastattelussa.

¨"En halua lähteä muuttamaan pelin sääntöjä kesken kilpailun. Meillä pitää olla reilut pelisäännöt. Ei vaihdeta nyt sääntöjä, se ei ole kansalaisten kannalta reilua", Katainen sanoi.Nykyinen gallup tilanne antaa todella monta teoreettista kombinaatiota hallituksen muodostumiselle, jos kaikki puolueet suostuvat kaikkien kanssa hallitukseen.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #109 on: February 19, 2011, 16:26:40 »
Pidän hyvin epätodennäköisenä Soinin pääministeriyttä sellaisessakaan tapauksessa, että PS jotenkin käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue.

Samuel Goldstein, Berliini 1932: "Pidän hyvin epätodennäköisenä Hitlerin reichskanzleriutta sellaisessakaan tapauksessa, että NSDAP käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue. Puhuuhan se toisinaan juutalaisvastaisia, mutta es wird nicht alles so heiss gegessen, wie es gekocht wird. Sitä paitsi Hitler on kasvanut suunpieksijä- Karl Luegerin Wienissä, eihän Luegerkaan koskaan tarkoittanut mitä sanoi. Ja me Goldsteinin veljekset olemme kaikki olleet sodassa ja saaneet rautaristinkin. Eihän Hitler meitä tarkoita puhuessaan juutalaisista, Hitler tarkoittaa niitä paskaisia rääsyläisiä joita Saksaan lappaa Itä-Euroopan getoista."
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Annushka

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #110 on: February 19, 2011, 16:33:28 »
Pidän hyvin epätodennäköisenä Soinin pääministeriyttä sellaisessakaan tapauksessa, että PS jotenkin käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue.

Samuel Goldstein, Berliini 1932: "Pidän hyvin epätodennäköisenä Hitlerin reichskanzleriutta sellaisessakaan tapauksessa, että NSDAP käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue. Puhuuhan se toisinaan juutalaisvastaisia, mutta es wird nicht alles so heiss gegessen, wie es gekocht wird. Sitä paitsi Hitler on kasvanut suunpieksijä- Karl Luegerin Wienissä, eihän Luegerkaan koskaan tarkoittanut mitä sanoi. Ja me Goldsteinin veljekset olemme kaikki olleet sodassa ja saaneet rautaristinkin. Eihän Hitler meitä tarkoita puhuessaan juutalaisista, Hitler tarkoittaa niitä paskaisia rääsyläisiä joita Saksaan lappaa Itä-Euroopan getoista."


Niinno taisin kuitenkin aiemmin jo mainita varuilta kuitenkin pakkaavani ne matkalaukut valmiiksi. Sinänsä Köyry Hitler-kortti alkaa käydä sillä tavalla vanhaksi, että se jopa vähän hymyilytti jo.

Offline TeemuK

 • Newbie
 • *
 • Posts: 0
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #111 on: February 19, 2011, 16:53:18 »
Toisaalta on monella taholla spekuloitu, että Soinilla on kova hinku ministeriksi. Toisaalta epäillään, ettei Soinilla ole aikomusta mennä vielä tässä vaiheessa hallitukseen. Vaikea siitä Soinista ottaa selvää. Aika puun takaa taisi kaikille tulla se ehdokkuus eurovaaleissakin. Onko politiikka Soinille enemmän peliä kuin tärkeiksi katsomiensa yhteiskunnallisten arvojen ajamista?

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #112 on: February 19, 2011, 16:58:26 »
Minusta nuo näpertelyt kääntyvät monasti itseään vastaan niistä nousevan kohun vuoksi. Monille voi olla vaikeaa sulattaa totuttuja asioita joudutaan muuttamaan "vierauden" vaatimuksesta. Sinänsä tuollaiset muutokset kannattaisi kuitata normaaleina tuotteen muuttumisina, lähes kaikki tuotteethan uudistuvat tasaisin väliajoin. Ei tulisi tehdä erityistä numeroa muutoksen syistä.

Riippumatta minkä vaatimuksesta mikäkin muutos tapahtuu, niin omaan elämääni lakukäärepapereiden poistumisella on ollut huomattavasti enemmän vaikutusta kuin mihinkään lopulta johtamattomilla juhlapuheilla.

Myönnän että itsekin hätkähdin aluksi kuullessani tuosta 'neekeri-dekkarin' nimenmuutoksesta. Mutta muisteltuani hieman miltä sen nimen kuuleminen ja ääneen lausuminen koululuokassa aikoinaan tuntui, tajusin myös että tässä oli taas yksi sellainen konkreettinen ihmisten elämään vaikuttava muutos. Senpä takia näitä niin palavasti vastustetaankin, onhan se valkoisen vallan kaventumista se pienikin muutos. Raisa Simola avaa tässä Tintti Afrikassa sarjakuvaan liittyviä merkityksiä. Olen samaa mieltä siitä ettei tällaisia taideteoksia pidä muuttaa piiruakaan. Mutta niiden paikka ei ole myöskään kirjakaupan lastenkirjojen-osastolla.

Persuideologian vertaaminen kansallissosialismin vastaavaan(kyllä sellainen on, vaikka se epäjohdonmukainen ja ristiriitainen onkin) tarkoittaa näemmä edelleen sitä että vertaajan täytyy olla pelkuri, vähintään ylihuolehtivainen hysteerikko joka tosissaan kuvittelee että aivan kohta on kaasukammioista rakennuspiirrustukset pöydällä. Ehkä tällaiset voisivat taas vaihteeksi itse tutustua kansallissosialismista kirjoitettuun, sen sijaan että luulottelevat itselleen ottaneensa jo kylliksi yhdelle ihmiselämälle selvää. Ehkä samalla siihen miten mm. Tanskassa kävi kun toimittiin juuri niin kuin Suomessa ollaan nyt toimimassa.

Voihan silti käydä niin kuin Olavi Mäenpään uskottavuudelle, poppoonsa on tätä nykyä lähinnä vitsi jolle jopa aatetoverit nauraa räkättävät. Voi tietysti niin halutessaan kysyä naurattaako Miila Niemistä tai katupartioiden pysäyttämiä. Vai onko se eri asia. Onko Mäenpään rasismista haittaa vasta kun siitä on teille haittaa, kestääkö demokratia Mäenpään rasismin niin kauan kuin siitä ei teille itsellenne koidu ongelmia?

Optimistien sopisi miettiä myös sitä venyisikö Herra Fantastinen Mäenpään kanssa sopimukseen? Ehkei. Entä Halla-ahon? Tuskin. Ehkäpä Soinin kanssa? Ei nyt sentään, ellei nyt ihan merkilliseksi menisi. Helpottaisiko venymistä jos korvaan supiseva suostuttelija olisikin Wille Rydman? Erittäin poikkeuksellisessa tilanteessako vainko? Onko Suomi ollut tähän mennessä yhtä pahassa sisäpoliittisessa kriisissä kuin Tanska, Belgia, Ranska, Italia, Unkari, Israel, Hollanti jne.

Demokratiaan ei kuulu rasismi, siitä ollaan varmaan kaikki yhtä mieltä. Mutta sekö on sitten eri asia jos sitä kuitenkin tulee hieman lisää sinne edustuslaitokseen vaikkain vain muutamia yksittäisiä kansallissosialisteja. Miten mulla on jotenkin sellainen tunne, että jos kansallissosialistien valtarakenteisiin pesiytyminen ei aiheuta juuri tässä valtiossa ulkoisesti juuri täsmälleen samankaltaisia riittejä kuin aikoinaan muualla, niin tuosta pesiytymisestä ei ole oikeastaan liiemmin mitään haittaakaan. Että mun tässä pitäisi jotenkin puolustaa havaintojani löytämällä se ensimmäinen hakaristipoliitikko lisätäkseni uhka-arvioideni uskottavuutta, sen sijaan että ne joiden mielestä nassujen eristäminen onnistuu siellä Rajamäkien ja Zycpowitzien seassa ilma sen kummempaa pohtimista, alkaisivat vihdoin selittämään että miten se ei-tässä-mitään on se kaikkein todennäköisin skenaario Suomessa kun se ei missään muuallakaan ole toteutunut? Ja jos jollekin tuli nyt mielleyhtymä kriittisliikkeen uhkakuviin kirjoittamastani, niin totean jo valmiiksi: kaikki ne uhkakuvat joita Sisu manaa tulevat myös tapahtumaan jos tuo liike saa vastedeskin tahtonsa läpi.


Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #113 on: February 19, 2011, 16:58:44 »
Suuremmat vahingot suomalaiselle yhteiskunnalle ja kansantaloudelle mitä todennäköisimmin aiheutti muuten eräs valkoihoinen, kanadalainen, korkeasti koulutettu, hyvätuloinen ja oletettavasti kristitty maahanmuuttaja pistämällä Nokian lihoiksi puolessa vuodessa maahantulonsa jälkeen. Olen tässä mietiskellyt, että juuri nyt ei hotsittaisi yhtään olla esim. Oulun kaupunginjohtaja, koska kyseisen kaupungin voinee jotenkin peruuttaa ilman noksua.

Korkeinta valtionjohtoa ei paljoa Suomen teknologiateollisuus ja IT-ala kiinnosta:
Quote from: Petteri Järvinen
Viime viikolla USA:n presidentti Barack Obama vieraili Kalifornian Piilaaksossa. Hän mm. tutustui puolijohdeteollisuuden uusiin saavutuksiin Intelin tehtailla. Matkan yhteydessä järjestettiin 17.2. illallistapaaminen (huhujen mukaan vakavasti sairaan Steve Jobsin kotona), jolle osallistui presidentin lisäksi alan nimekkäitä vaikuttajia: Googlen Eric Schmidt, Facebookin Mark Zuckerberg, Oraclen Larry Ellison ja niin edelleen. Matkan tarkoituksena oli keskustella keinoista, joilla Yhdysvallat turvaa koulutuksen, tutkimuksen ja tuotekehityksen myös tulevaisuudessa.

Mitähän Tarja Halonen mahtoi tehdä viime viikolla? Kotisivujen mukaan viikko-ohjelma näyttää maanantaista keskiviikkoon tyhjää, torstaina Halonen otti vastaan kolmen suurlähettilään valtuuskirjan ja perjantaina oli tasavallan presidentin esittelytilaisuus valtioneuvostossa. Muita helmikuun tapahtumia olivat puhe kansainvälistymispalkintojen jakotilaisuudessa, osallistuminen Itämeri-huippukokouksen seurantatilaisuuteen sekä puhe Euroopan sosiaalisen peruskirjan uudistamista käsittelevässä seminaarissa Säätytalolla. Ensi viikolla ohjelmassa on valtiovierailu Namibiaan.

Olisihan se liikaa vaadittu, että meidän presidenttimme käyttäisi nyt arvovaltaansa kansainvälisten teknologiayritysten lobaamiseen, jotta nämä sijoittaisivat toimintojaan Suomeen. Myös voisi kuvitella, että Afganistanin tapahtumien johdosta presidenttimme valaisi uskoa joukkoihinsa. Mutta ei, kyllä on tärkeämpää hoitaa jotain ***** Namibiaa ja jakaa kansainvälistymispalkintoja. Itämeri tietysti on akuutti ja tärkeä aihe. Pakko kuitenkin myöntää, että kun lukee näitä Halosen ja muiden todellisuudesta irtaantuneiden päättäjien toilailuja, tekisi mieli laittaa joku Persujen numero lappuun äänestyskopissa.

Jos Suomi aikoo pärjätä tulevaisuudessa on meidän oltava luova, innovoiva, dynaaminen ja ahkera kansakunta. Kehitysmaiden hyysääminen ja monikulttuuriprojektit eivät meitä tule tulevaisuudessa elättämään eikä tukien jakamisella synny hyvinvointia.
« Last Edit: February 19, 2011, 17:00:15 by Julmuri »
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #114 on: February 19, 2011, 17:00:13 »
Pidän hyvin epätodennäköisenä Soinin pääministeriyttä sellaisessakaan tapauksessa, että PS jotenkin käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue.

Samuel Goldstein, Berliini 1932: "Pidän hyvin epätodennäköisenä Hitlerin reichskanzleriutta sellaisessakaan tapauksessa, että NSDAP käsittämättömästi olisi vaaleissa suurin puolue. Puhuuhan se toisinaan juutalaisvastaisia, mutta es wird nicht alles so heiss gegessen, wie es gekocht wird. Sitä paitsi Hitler on kasvanut suunpieksijä- Karl Luegerin Wienissä, eihän Luegerkaan koskaan tarkoittanut mitä sanoi. Ja me Goldsteinin veljekset olemme kaikki olleet sodassa ja saaneet rautaristinkin. Eihän Hitler meitä tarkoita puhuessaan juutalaisista, Hitler tarkoittaa niitä paskaisia rääsyläisiä joita Saksaan lappaa Itä-Euroopan getoista."


Niinno taisin kuitenkin aiemmin jo mainita varuilta kuitenkin pakkaavani ne matkalaukut valmiiksi. Sinänsä Köyry Hitler-kortti alkaa käydä sillä tavalla vanhaksi, että se jopa vähän hymyilytti jo.

Hitler-kortti on käynyt vanhaksi sen takia, että vasemmistohörhöt tarjoavat sitä joka väliin. Perussuomalaisten ja heitä lähellä olevien piirien politikoinnissa on kuitenkin viime aikoina nähty sellainen Suomessa uudenlainen piirre, että täysin epäpoliittisiakin ihmisiä jahdataan joukolla karkein solvauksin. Nähdäkseni tämä kuuluu enemmänkin jonnekin Afrikan maihin, missä sanotaan, että hyvät vaalit, kun hengestäänkin pääsi vain kolmetuhatta ihmistä. Onko tällaisia massavainoja esiintynyt Suomessa sitten lapuanliikkeen päivien? Oliko tällainen tapana taistolaisilla?
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #115 on: February 19, 2011, 17:26:44 »
Persuideologian vertaaminen kansallissosialismin vastaavaan(kyllä sellainen on, vaikka se epäjohdonmukainen ja ristiriitainen onkin) tarkoittaa näemmä edelleen sitä että vertaajan täytyy olla pelkuri, vähintään ylihuolehtivainen hysteerikko joka tosissaan kuvittelee että aivan kohta on kaasukammioista rakennuspiirrustukset pöydällä. Ehkä tällaiset voisivat taas vaihteeksi itse tutustua kansallissosialismista kirjoitettuun, sen sijaan että luulottelevat itselleen ottaneensa jo kylliksi yhdelle ihmiselämälle selvää. Ehkä samalla siihen miten mm. Tanskassa kävi kun toimittiin juuri niin kuin Suomessa ollaan nyt toimimassa.

Persuissa suurin osa taitaa olla yhä SMP:n perinteiseen "rötösherrat kuriin" ideologiaan nojaavia toimijoita ja nämä kriitilliset ovat pieni vähemmistö, joiden olemassaolo on hyväksytty lähinnä siinä pelossa, että nämä pyrkisivät eduskuntaan jonkun kilpailevan puolueen listoilta. Kansallissosialisteilla oli alusta asti voimakas kaduilla läsnäolemisen meininki, jota ei Persuissa ole havaittavissa sitten tippaakaan. Ei ole mitään Persujen mustapaitoja tekemässä ilkeyksiä vähemmistöille kaduilla, joten kyllä Persujen vertaaminen kansallissosialisteihin on ihan naurettavaa.

Tuntuu hieman siltä, että elleivät muut hyväksy omaa näkemystäsi, eivät he mielestäsi ymmärrä natsismin uhkaa Suomessa. Ei näitä valkoinen valta, VHM-linnake, riistäjä, imperialisti jne. termejä käytä kuin laitavasemmistolaiset toimijat.

Ja mitä siellä Tanskassa nyt on sitten käynyt? Vainotaanko vähemmistöjä kaduilla? Onko heidät pakotettu pitämään jotain tunnistettavaa merkkiä rintapielissään? Onko taivas pudonnut niskaan? Tietääkseni Tanskassa on Kansanpuolueesta ja Christianian vainoamisesta huolimatta huomattavasti avomielisempi meininki kuin Suomessa.

Se, mitä siellä on tapahtunut, on että sosiaalinen maahanmuutto on kymmenessä vuodessa vähentynyt Ruotsiakin korkeammalta tasolta Suomea alemmaksi. Kovat lakipykälät lumeavioliittojen estämiseksi ovat kieltämättä aiheuttaneet jonkin verran haittaa myös legitiimeille parisuhteille, mutta ehkä ongelma on ollut niin massiivinen, että siihen on ollut pakko puuttua näin? Onko sosiaalisen maahanmuuton tarkempi kontrollointi vähemmistöjen vainoamista?

Quote
kaikki ne uhkakuvat joita Sisu manaa tulevat myös tapahtumaan jos tuo liike saa vastedeskin tahtonsa läpi.

M.O.T?
« Last Edit: February 19, 2011, 17:28:19 by Julmuri »
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Annushka

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #116 on: February 19, 2011, 17:33:59 »
Mitähän Tarja Halonen mahtoi tehdä viime viikolla? Kotisivujen mukaan viikko-ohjelma näyttää maanantaista keskiviikkoon tyhjää, torstaina Halonen otti vastaan kolmen suurlähettilään valtuuskirjan ja perjantaina oli tasavallan presidentin esittelytilaisuus valtioneuvostossa. Muita helmikuun tapahtumia olivat puhe kansainvälistymispalkintojen jakotilaisuudessa, osallistuminen Itämeri-huippukokouksen seurantatilaisuuteen sekä puhe Euroopan sosiaalisen peruskirjan uudistamista käsittelevässä seminaarissa Säätytalolla. Ensi viikolla ohjelmassa on valtiovierailu Namibiaan.

Olisihan se liikaa vaadittu, että meidän presidenttimme käyttäisi nyt arvovaltaansa kansainvälisten teknologiayritysten lobaamiseen, jotta nämä sijoittaisivat toimintojaan Suomeen. Myös voisi kuvitella, että Afganistanin tapahtumien johdosta presidenttimme valaisi uskoa joukkoihinsa. Mutta ei, kyllä on tärkeämpää hoitaa jotain ***** Namibiaa ja jakaa kansainvälistymispalkintoja. Itämeri tietysti on akuutti ja tärkeä aihe. Pakko kuitenkin myöntää, että kun lukee näitä Halosen ja muiden todellisuudesta irtaantuneiden päättäjien toilailuja, tekisi mieli laittaa joku Persujen numero lappuun äänestyskopissa.

Jos Suomi aikoo pärjätä tulevaisuudessa on meidän oltava luova, innovoiva, dynaaminen ja ahkera kansakunta. Kehitysmaiden hyysääminen ja monikulttuuriprojektit eivät meitä tule tulevaisuudessa elättämään eikä tukien jakamisella synny hyvinvointia.

Minä en ole pitkään aikaan käsittänyt tätä joidenkin haloskaunaa. Mitä väliä sillä oikeastaan on, mitä presidentti tekee? Valtaa ei ole nimeksikään. Onko tämä kekkoskrapulaa, kekkosikävää, vai jotain muuta? Jotenkin tuntuu että aina kun nuiva keksii jonkun sillä hetkellä hänen maailmassaan suurimman asian, niin hän menee tsekkaamaan Halosen kalenterin ja sitten huutamaan että miksei Tarja puhu tästä ja siitä ja tuosta ja miksi se vaan jossain ulkomailla käy ja niin edelleen ad nauseam. Hyvä esimerkki oli se, kun nuivakuoro oli aivan varma kauheasta kaksoisstandardista kun Halonen otti kantaa pride-iskuihin mutta ei sanonut halaistua sanaa Porvoossa ammuskelleesta romanimiehestä.

Minusta noksun suhteen paljon oleellisempaa on hallituksen toiminta kuin presidentin.

Offline Schwa

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 324
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #117 on: February 19, 2011, 17:35:12 »
Soinilla tuskin on mitään pitkän tähtäimen suunnitelmia. Melko varmasti mies on valmis jättämään taakseen savuavat rauniot, tai kenties eräs mahdollisuus on rakentaa näistä vaaleista ponnahduslauta seuraavan vuoden presidentinvaaleihin, minkä jälkeen millään ei olisi senkään vertaa väliksi. Mutta siitä olen kyllä myös melko varma, että hallitusvastuuta hän kaihtaa, mikä näkyy jo monista hänen asettamistaan ennakkoehdoista, kuten yhteistyön torjumisesta Vihreiden kanssa ja sosialidemokraattien rajaamisen ilmeisesti ainoaksi mahdolliseksi hallituskumppaniksi. Luulisin, että Perussuomalaisten kannatus on tässä mielessä hänen kannaltaan jo liian suuri.

Näin juuri. Vielä ilmoitusluontoista soveliaiden hallituskumppanien julistamistakin enemmän kertoo Soinin hyökkäys perustuslakiuudistusta ja sen EU-kirjausta vastaan. Perustuslakipaketti on työllä ja tuskalla kaikkien isojen puolueiden hyväksymäksi sorvattu, ja kynnys sen avaamiselle tulevalla hallituskaudella on hyvin korkea. Tarttumalla sisällöltään hyvin vähämerkitykselliseen EU-mainintaan ja määrittämällä sen kynnyskysymykseksi Soini luo eräänlaista win-win -asetelmaa itselleen: joko tähän erimielisyyteen vedoten voidaan kävellä hallitusneuvotteluista pää pystyssä ulos tai (jos jostain hämärästä syystä persujen tahto asiassa menisi läpi) Soini saa aivan jäätävän arvovaltavoiton kaikista isoista puolueista yhdellä iskulla.

Punamultapersuvaihtoehto olisi näistä se, jota olisi ehkä eniten syytä pelätä -- nykyinen alennustilainen sdp voisi puhdasta kädettömyyttään sortua peesaamaan monia typeriä ratkaisuja.

Se taitaa olla onneksi myös se kaikkein epätodennäköisin hallitusvaihtoehto.

Tällä hetkellä tuo on ehkä sikäli epäuskottavan oloinen vaihtoehto, että kokoomus on gallupien paalupaikalla kohtuullisella marginaalilla. Kärkipakka on kuitenkin mennyt ennenkin sekaisin juuri vaalien alla (Iltalehden tuore, ylemmäs linkattu pääministerigallup antaa kenties pieniä viitteitä tällaisesta mahdollisuudesta). Itse pidän kok-kepu-ps -runkoa yllä listaamistani syistä epätodennäköisimpänä.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #118 on: February 19, 2011, 17:54:21 »
Minä en ole pitkään aikaan käsittänyt tätä joidenkin haloskaunaa. Mitä väliä sillä oikeastaan on, mitä presidentti tekee? Valtaa ei ole nimeksikään. Onko tämä kekkoskrapulaa, kekkosikävää, vai jotain muuta? Jotenkin tuntuu että aina kun nuiva keksii jonkun sillä hetkellä hänen maailmassaan suurimman asian, niin hän menee tsekkaamaan Halosen kalenterin ja sitten huutamaan että miksei Tarja puhu tästä ja siitä ja tuosta ja miksi se vaan jossain ulkomailla käy ja niin edelleen ad nauseam. Hyvä esimerkki oli se, kun nuivakuoro oli aivan varma kauheasta kaksoisstandardista kun Halonen otti kantaa pride-iskuihin mutta ei sanonut halaistua sanaa Porvoossa ammuskelleesta romanimiehestä.

Minusta noksun suhteen paljon oleellisempaa on hallituksen toiminta kuin presidentin.

Jos meillä on presidentti, ei se ole myöskään merkityksetöntä mitä hän tekee. Ei niitä päätöksiä oikeastaan tehdä missään virallisissa istunnoissa, joissa virallisen oikeuden omaavat napinpainajat ne tekisivät. Halosella olisi presidentin ominaisuudessa pääsy moniin sellaisiin paikkoin, joissa voisi luoda positiviista mielikuvaa Suomesta ja haalia tänne investointeja. Ei se sen monimutkaisempaa ole. Sinunkin olisi hyvä keskittyä hahmottamaan todellisuutta eikä elää nuivat sitä ja tätä landiassa.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Annushka

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #119 on: February 19, 2011, 19:12:02 »
Jos meillä on presidentti, ei se ole myöskään merkityksetöntä mitä hän tekee. Ei niitä päätöksiä oikeastaan tehdä missään virallisissa istunnoissa, joissa virallisen oikeuden omaavat napinpainajat ne tekisivät. Halosella olisi presidentin ominaisuudessa pääsy moniin sellaisiin paikkoin, joissa voisi luoda positiviista mielikuvaa Suomesta ja haalia tänne investointeja. Ei se sen monimutkaisempaa ole. Sinunkin olisi hyvä keskittyä hahmottamaan todellisuutta eikä elää nuivat sitä ja tätä landiassa.

Nojoo, ei se merkityksetöntä toki ole. Arvojohtaja jne. Mutta en jotenkin millään näe, miten Halonen toiminnallaan olisi voinut vaikuttaa tähän noksujuttuun. Tokihan bisneshemmot pyörivät presidentin matkoilla aina mukana ja tekevät parhaansa mukaan diilejä. Tämä Nokian tapaus nyt vain on sellainen, missä pitäisi selvittää millä ehdoin ja miten, jos mitenkään, Microsoft voisi haluta säilyttää jotain Suomessa. Se ei käsittääkseni Halosen päiväkahvikutsuilla hoidu. Toisekseen alkuperäinen päätös pistää firma lihoiksi lienee hyvinkin pitkälle ihan kotimaisin voimin saatu aikaan. Mutta hyvä; sinä olet sitä mieltä että Halonen on taas tässäkin asiassa epäonnistunut, minä pidän hänen toimintaansa kohtuullisen irrelevanttina.