Author Topic: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja  (Read 32125 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Schwa

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 324
Koska keskustelu rönsyää tähän aiheeseen vähän joka toisessa ketjussa ja aivan kohta Suomen vuoden 2011 eduskuntavaaleihin on tasan puoli vuotta, saattaisi olla aika perustaa Suuri Vaaliveikkausketju. Jaan ketjun kahtia: puolue- ja henkilösarjaan. Tässä puolueketjussa on yllättäen tarkoitus esittää veikkauksia puolueiden menestyksestä vaaleissa menemättä henkilötasolle. Veikkailla voi prosentti- tai edustajanpaikkapohjalta, perustelut näkemyksille ovat hyvin tervetulleita. Jos näyttää siltä, että erottelu ei onnistu (ja me kaikkihan olemme no borders -jengiä, jonka mielestä kaikkien rajojen on sorruttava, eiks je?), ketjut voinee yhdistääkin.

Aloitan kevyillä spekulaatioilla parista täälläkin keskiössä olleesta ryhmittymästä, kun vaaleihin on vielä aikaa. Pidätän oikeuden muuttaa näitä emmeitä täysin.

Perussuomalaiset on selkeä vaalivoittaja, mutta ne, jotka Hommafoorumilla veikkailevat tuleeko 20 vai 30 prosentin kannatus, joutuvat ankarasti pettymään. Paikkoja tulee kymmenkunta, voi mennä parilla yli tai ali.


Muutos 2011
ei saa ainuttakaan paikkaa, Vapauspuolueesta puhumattakaan. Niiden merkittävimmäksi saavutukseksi jää persujen torppaaminen Varsinais-Suomessa.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #1 on: October 11, 2010, 23:40:10 »
Toisessa ketjussa taisin jo ennustaa kahdeksaa paikkaa Perussuomalaisille, joten pysytään niissä arvioissa.

Koska tämä on "melkein asiallisessa keskustelussa", niin saisiko tähän samalla jotain skandaaliennusteita?


Best,

J. J.

ruokki

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #2 on: October 12, 2010, 02:07:24 »
Persujen kymmenen prosentin todistetusti moneen otteeseen mitatulla nykykannatuksella irtoaa parikymmentä paikkaa. Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa persut asettivat tavoitteekseen kuuden prosentin kannatuksen ja kymmenen kansanedustajan paikkaa. Tony Halme ei asettunut ehdolle. Perussuomalaisten kannatus nousi silti neljään prosenttiin ja puolueen listoilta eduskuntaan pääsi viisi ehdokasta. On puhdasta vaalimatematiikkaa veikata nykykannatuksella 20 ehdokasta, tai siis realismia. Veikkaan kahtakymmentä, tai jotakin 17-23 väliltä. Nuivan vaalimanifestin allekirjoittajista menee veikkaukseni mukaan läpi reilut puolenkymmentä Halla-ahon lisäksi. Ainakin Teemu Lahtinen, James Hirvisaari, Olli Immonen, Freddy Van Wonterghem, Maria Lohela, Heikki Luoto ja Vesa-Matti Saarakkala ovat vahvoilla menossa eduskuntaan.

Offline Kellottaja

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 839
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #3 on: October 12, 2010, 04:35:40 »
Toisessa ketjussa taisin jo ennustaa kahdeksaa paikkaa Perussuomalaisille, joten pysytään niissä arvioissa.

Koska tämä on "melkein asiallisessa keskustelussa", niin saisiko tähän samalla jotain skandaaliennusteita?


Best,

J. J.

Perussuomalaiset saivat 2007 vaaleissa 4,1% äänistä, jolla olisi pitänyt suhteellisesti saada 8 paikkaa. RKP sai hieman suuremmalla kannatuksella 9 paikkaa. (+Ahvenanmaa)

On hankalaa ennustaa kuinka monta paikkaa PS saa , koska vaalitapa ei suosi heitä. Heillä ei ole näkyviä kärkiehdokkaita joka vaalipiirissä. Taitaa tosin olla kohtuullisen varmaa, että Soini on vaalien äänikuningas.
Hän on saanut Pressan ja EU vaaleissa jo valtavan äänipotin.

Toisaalta Persujen gallupkannatus on tuplaantunut tänä vuonna.
Quote
28. helmikuu 2010 ...  Ylen gallupin mukaan PS kannatus on 6,3%
25. syyskuu 2010 ... Perussuomalaisten gallupkannatus  on noussut 12,5 prosenttiin.

Eilen..
Quote
Kyselyn mukaan iso osa suomalaisista saattaa vaihtaa puoluettaan sen maahanmuuttolinjan takia. Peräti kymmenen prosenttia vastaajista tekee sen varmasti ja yli kaksikymmentä prosenttia harkitsee vaihtavansa äänestämäänsä puoluetta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010101112494698_uu.shtml


Euroopassa monissa maissa maahanmuuttokriittinen puolue on jo yksi suurista puolueista.


Hyvin maltillinen ennustus taitaa olla eduskuntapaikkojen kaksinkertaistuminen 10 paikkaan.
Tosin nykyinen turhautuminen suuriin puolueisiin ja jopa nukkuvien äänestäjien herääminen maahanmuuton ongelmiin saattavat yllättää, ensi keväänä.
 Olen lukenut monia kertoa tänä vuonna vastaavan kirjoituksen. Äänestin vuosia puolue X:ää, mutta nyt on vain yksi vaihtoehto PS, koska nykyiseen monikulttuuri&maahanmuutto hullutukseen täytyy saada muutos....

PS on myös klassinen protestipuolue. Jos äänestäjä on turhautunut nykymenoon, niin PS on vaihtoehto, vaikka en usko että he korjaavat asiat. Tässä vaalirahamaassa taitaa, mikä vain(vähiten huono) vaihtoehto kelvata.

Realistisesti luulen , että n. 16 paikkaa saattaa tulla PS:lle. (Tämä siis Ei-PS jäsenenä, eikä kannattajana.)

Tietenkään vielä uskomattomampi vaalivoitto ei ole mahdottomuus. 12,5%= ´25 kansanedustajaa. Suomessa ei ole käytössä Ruotsin vaalien tasausjärjestelmää, joten hieman sen alle puolue jää.

« Last Edit: October 12, 2010, 04:37:14 by Kellottaja »

Mika.H

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #4 on: October 12, 2010, 08:29:40 »
No pannaan tänne nyt arvaus. Käytän haravajärjestelmää paremman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Vaihtoehto 1. Maahanmuuttokeskustelu jankkaa tätä samaa moskaa ja mikään ei muutu... Asteroidi paljon julkisuudessa. Aleksanteri hampaineen myös äänessä asioissa, jotka eivät hänelle kuulu.

- KOK max 22%
- SDP n20%. Käsittämättömän onnistuneella vaalikampanjallaan jopa Suomen suurin puolue. tarkoittaa kyllä jutan täydellistä hiljentämistä ja demareiden vanhojen kannattajakuntien herättämistä järkiehdotuksilla. heinäluona+rajamäki äänessä ja talouden tilan tuplaWeen toteutumista.
- Kepu 16%. Masalle valtakunnanoikeutta ja muutama muu todellinen "maahanmuuttofanitus" viime metreillä

ja sitten persut. Tasaisen tahdin taulukon mukaan kannatus olisi 18%. Pidän tuota jopa mahdollisena JOS ei muutosta tule nykymenoon. Edellyttää Soinin täydellistä onnistumisesta ja samalla korkean profiilin ehdokkaiden saamista joka vaalipiiriin.

vihreät taistelevat vasemmistoliiton kanssa 7-8% kannatuksella viidennestä tilasta. faktoillahan ei kummankaan kannatusta voi perustella, mutta noita änkyröitä nyt vaan aina on, joka tuotakin menoa kannattavat. en osaa perustella, miksi.

kristilliset ohi ärkoopeen. tuskin tarvitsee perustella miksi.

muutos ei saa aikaiseksi muutosta.

vaihtoehto 2. maahanmuuttoon tehdään pikaisesti uusia lakeja jotka vaikuttavat jo ensi keväänä. Pikakäännytykset, kerjäämiskielto, perheenyhdistämisleikin lopetus, turvapaikkashoppailun järkeistäminen ja ihka aito keskustelu. osaahan on jo ehdotettu, osaa todennäköisesti ehdotellaan viime metreillä. Poliittinen muistihan on erinomaisen lyhyt, joten kukaan muista edellisiä vuosia kun jotain toimitaan.

vaikutukset. kok+kepu kumpikin +2%
demareille hieman miinusta.
persuille maksimissaan nykykannatus, todennäköisesti kannatus asettunee kympin pintaan. luulisin, että edelleen vihreiden edelle. vaaleissa saattaa tulla kuitenkin pettymys huonojen ehdokkaiden takia.

vihreät + vasemmistoliitto edelleen heikkoja ja samoissa lukemissa keskenään.

ärkoopee jopa kd:n edellä. voipi olla kuitenkin toisinpäinkin.

muutos ei muuta edelleenkään mitään.

noilla mennään. tällä hetkellä on vaihtoehto 1 todennäköisempi, mutta vaaleihin on vielä piiitkä aika.
Annushka

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #5 on: October 12, 2010, 13:09:35 »
Aion tehdä toisen veikkauksen paljon lähempänä vaaleja. Tässä vaiheessa tämä on enemmänkin venyttelyä.

Kokoomus voittaa, kuinka paljon yli 20 prosenttia se saa, sitä en nyt arvioi eikä sillä ole niin väliäkään.

Demarit häviävät, samoin kepu, mutta kepu enemmän. Demarien iso häviö on mahdollinen, mutta sitä ei toivo edes Kokoomus, joten asia pyrittäneen hoitamaan.

Vihreät pysyvät jotakuinkin samoissa lukemissa. Perussuomalaisten kanssa seipään vääntäminen ei laajenna vihreiden äänestäjäpohjaa.

Perussuomalaiset saavat ~7 prosenttia, mikä kääntyy kuitenkin jokseenkin 10-12 paikkaan.

Vasemmistoliitto menettää puolisen prosenttia-prosentin.

RKP on Perussuomalaisten ohella vaalivoittaja. Mennään yli viiden prosentin, mahdollisesti lähestytään kuutta.

Kristilliset pysynee samoissa lukemissa.

Ne muut eivät pärjää.

--

Seuraava hallituspohja on Kok-SDP. Ja sitten apupuolueita, mutta ei niillä niin väliksi.

Offline Steffers

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 191
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #6 on: October 12, 2010, 13:15:38 »
Also, vähän trollinomainen pienpuolueveikkaus: Vapauspuolue saa enemmän ääniä kuin Muutos 2011. Vapauspuolueellahan kuitenkin on jo ainakin yksi toistuvasti yli tuhat ääntä kerännyt ehdokas, Olavi Mäenpää. Kummankin äänisaalis kuitenkin on reippaasti alle prosentin eikä riitä lähellekään eduskuntapaikkaa.

J. Mäki-Ketelä

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #7 on: October 12, 2010, 13:33:21 »

Muutos 2011
ei saa ainuttakaan paikkaa, Vapauspuolueesta puhumattakaan. Niiden merkittävimmäksi saavutukseksi jää persujen torppaaminen Varsinais-Suomessa.

Näin voi käydä. Riippuu luonnollisesti siitä, ketä Muutos loppupeleissä saa ehdokkaiksi. Vapauspuolue saanee ainakin Turussa jokusen sata ääntä.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #8 on: October 12, 2010, 16:08:09 »
Jos Muutoksesta ja vapauspuolueesta pitäisi valita, niin jo Mäenpään takia Muutos. Mäenpää on vanha legenda toki ja Turussa suosituin, ääniharava mm. kaupunginvaaleissa. Muutoin hän on kyllä kohtalaisen turha ja hankalan oloinen luonne. Muistuupa mieleeni Mäenpään nälkälakko (en muista mistä) ja kuinka hän kävi autossa välillä syömässä salaa sämpylöitä. Abdullah Tammen kanssa hän oli myös aina tukkanuottasilla, siinä oikeastaan hänen meriittinsä.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #9 on: October 12, 2010, 16:53:43 »

Perussuomalaiset on selkeä vaalivoittaja, mutta ne, jotka Hommafoorumilla veikkailevat tuleeko 20 vai 30 prosentin kannatus, joutuvat ankarasti pettymään. Paikkoja tulee kymmenkunta, voi mennä parilla yli tai ali.


Tärkeintä seuraavissa vaaleissa olisi kuitenkin, että Perussuomalaiset voittavat Vihreät, koska se voi tarkoittaa jopa hallituspaikkaa. Mikäli Vihreät on suurempi, ei toivoa juuri ole. Ikävä kyllä, kuten toisessakin ketjussa kirjoitin, Persujen pitää ehkä saada enemmän kuin RKP ja Vihreät yhteensä, jotta hallituspaikka olisi taattu.

Vaikka Muutokselle luultavasti karttuu vaaleissa lähinnä kokemusta, on se pienpuolueista kiinnostavin. Joku mielenkiintoinen yllätysehdokas voi tuoda sen paikankin jos vaalipiiriin saadaan pari muutakin suht kiinnostavaa ehdokasta.

Jos Persut onnistuisi keräämään vaaleissakin saman kannatuksen kuin nyt gallupeissa, Soinin haaveilemat kaksi ministerinsalkkua voivat olla tosiasia.

Nuiva-minääni Persujen vaalivoitto tietysti miellyttäisi, mutta toisaalta en kannata niin voimakasta poliisikontrollia kuin Perussuomalaiset ajaa.

"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

zetor

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #10 on: October 12, 2010, 17:03:58 »
Näin semi-offtopicina on kyllä vaikea ymmärtää, miksi mikään älyllinen olento haluaisi äänestää persuja vain maahanmuuttopolitiikan vuoksi. Muista puolueista nyt edes suurinpiirtein ulostulojen perusteella voi päätellä mitä ne edustavat ja haluavat valtaan päästyään tehdä, persut istuvat peukalot perseessä kauniin maamme valtuustoissa ja eduskunnassa, mitään lakialoitteita tai kannanottoja ei vaivauduta tekemään, kaikkea vastustetaan vastustamisen ilosta ja puheenjohtaja kykenee vain sutkautteluun.

Luulisi että kengänpohjaa fiksumpi maahanmuuttopolitiikasta huolestunut äänestäisi ennemmin muiden puolueiden nuivia (melkein jokaisesta niitä löytyy) kuin vihervasemmistosta ja homoista öyhöttämiseen jumittuneita viiden pennin populisteja.

Offline Schwa

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 324
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #11 on: October 12, 2010, 17:41:30 »

Toistaiseksi näyttää siltä, että ideallani henkilö- ja puolueketjujen erottamisesta on paljon yhteistä libertarismin ja kommunismin kanssa. Mennään nyt kuitenkin vielä ainakin hetki näin.

Tärkeintä seuraavissa vaaleissa olisi kuitenkin, että Perussuomalaiset voittavat Vihreät, koska se voi tarkoittaa jopa hallituspaikkaa. Mikäli Vihreät on suurempi, ei toivoa juuri ole. Ikävä kyllä, kuten toisessakin ketjussa kirjoitin, Persujen pitää ehkä saada enemmän kuin RKP ja Vihreät yhteensä, jotta hallituspaikka olisi taattu.

Soini tuskin haluaa mistään hinnasta hallitukseen, koska jos Soini jotain tuntee ja tietää, se on SMP:n historia. SMP kaatui tasan tarkkaan hallitusvastuuseensa. Olipa persujen eduskuntaryhmä vaalien jälkeen minkä kokoinen hyvänsä, se sisältää joka tapauksessa runsaasti puolituntemattomia villejäkortteja, joille hallituspuolueen kansanedustajalle kuuluvan vastuun (siis lähtökohtaisen hallituksen tukemisen) langettaminen johtaisi pikaisesti melkoisiin ongelmiin.

Nolaan itseni tässä hieman tarkemmalla veikkauksella. Veikkaan, että persut pelaavat itsensä Soinin johdolla tarkoituksella ulos hallitusneuvotteluista esittämällä vaatimuksia, joihin toiset eivät käytännössä voi suostua. Nämä vaatimukset eivät ainakaan pääosin liittyne maahanmuuttoon, vaan esimerkiksi EU:iin, valtion velanoton rajuun leikkaamiseen tai päinvastoin julkiseen rahankäyttöön (jossa persut eivät siis todellakaan vaatisi tiukkaa menokuria). Persujen hallitusvastuun toteutuminen edellyttäisi todella veretseisauttavaa vaalivoittoa, jollaisen jälkeen vastuun karttaminen ei yksinkertaisesti onnistuisi.

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #12 on: October 12, 2010, 18:26:46 »
Sanoin toisella foorumilla, että gallupeissa persujen kannattajat ajattelevat Soinia. Vaaleissa ne huomaavat ettei heidän vaalipiirissään ole soineja vaan lauma urpoja ja yksi pakollinen suomensisulainen. Nämä persujen gallupkannattajat jäävät kotiin vaalipäivänä.

ruokki

 • Guest
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #13 on: October 13, 2010, 04:51:09 »
Sanoin toisella foorumilla, että gallupeissa persujen kannattajat ajattelevat Soinia.
Noin on sanonut aika moni muukin. Siksi persujen kannatuksen piti romahtaa Soinin hävittyä Brysseliin. Toisin kävi.

Toki jos ajattelee gallupeissa Soinia, niin äänestää myös vaaleissa persuja. Persujen muiden ehdokkaiden aliarvioiminen hyödyttää silti vain persuja. Ei muilla puolueilla ole maakunnissa sen kummempia naamoja tarjolla, korkeintaan kuluneempia.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Todellisuus.orgin epävirallinen vaaliveikkausketju: puoluesarja
« Reply #14 on: October 13, 2010, 07:02:41 »
Soini tuskin haluaa mistään hinnasta hallitukseen, koska jos Soini jotain tuntee ja tietää, se on SMP:n historia. SMP kaatui tasan tarkkaan hallitusvastuuseensa. Olipa persujen eduskuntaryhmä vaalien jälkeen minkä kokoinen hyvänsä, se sisältää joka tapauksessa runsaasti puolituntemattomia villejäkortteja, joille hallituspuolueen kansanedustajalle kuuluvan vastuun (siis lähtökohtaisen hallituksen tukemisen) langettaminen johtaisi pikaisesti melkoisiin ongelmiin.

SMP oli SMP ja 2 salkkua on ilmoitettu olevan haussa. Kepu ja Kokoomus on istuttaneet hallituksiin "puolituntemattomia villejäkortteja" koko 2000-luvun, joten en usko sen olevan minkäänlainen este.

Nolaan itseni tässä hieman tarkemmalla veikkauksella. Veikkaan, että persut pelaavat itsensä Soinin johdolla tarkoituksella ulos hallitusneuvotteluista esittämällä vaatimuksia, joihin toiset eivät käytännössä voi suostua. Nämä vaatimukset eivät ainakaan pääosin liittyne maahanmuuttoon, vaan esimerkiksi EU:iin, valtion velanoton rajuun leikkaamiseen tai päinvastoin julkiseen rahankäyttöön (jossa persut eivät siis todellakaan vaatisi tiukkaa menokuria). Persujen hallitusvastuun toteutuminen edellyttäisi todella veretseisauttavaa vaalivoittoa, jollaisen jälkeen vastuun karttaminen ei yksinkertaisesti onnistuisi.

Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, mutta en itse usko asian olevan noin. Pieni hallituspuolue voi aivan hyvin jatkaa eräänlaisena oppositiona olemista, koska "eihän me, mutta nuo muut".
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla