Author Topic: Ruotsidemokraattien syvin olemus?  (Read 20900 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hagbard

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 296
Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« on: September 20, 2010, 09:45:01 »
Ovatko he ihan aikuisten oikeasti rasisteja? Vai pohjautuiko puoluerajat ylittävä SD-vastainen hysteria ainoastaan vaalimatematiikkaan ja äänikynnyksen ylittämisen pelkoon?

Eli onko Ruotsidemokraateilla ihan oikeasti jotain rotuerotteluagendaa tai jotain demokratian vastaisia (sellaisiksikin heitä on sanottu) ohjelmakohtia?

En kysele provotakseni tai hakeakseni tukea ennakkonäkemyksilleni. Kyselen ihan siksi, kun en oikeasti tiedä.

Annushka

 • Guest
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #1 on: September 20, 2010, 10:06:30 »
Ovatko he ihan aikuisten oikeasti rasisteja? Vai pohjautuiko puoluerajat ylittävä SD-vastainen hysteria ainoastaan vaalimatematiikkaan ja äänikynnyksen ylittämisen pelkoon?

Eli onko Ruotsidemokraateilla ihan oikeasti jotain rotuerotteluagendaa tai jotain demokratian vastaisia (sellaisiksikin heitä on sanottu) ohjelmakohtia?

En kysele provotakseni tai hakeakseni tukea ennakkonäkemyksilleni. Kyselen ihan siksi, kun en oikeasti tiedä.

Ruotsidemokraattien taustalla on ymmärtääkseni aivan kaiveltuja yhteyksiä 90-luvun uusnatsiliikkeisiin. Toki näin voisi periaatteessa kyllä sanoa Persuistakin Suomessa, joskaan suomalaista mediaa ei ilmeisesti kiinnosta sen suuremmin kaivella Suomen Sisun aateperintöä ja sen osallistumista Perussuomalaiseen politiikkaan.

Sittemmin SD on muiden kaltaistensa puolueiden tapaan tehnyt itsestään korrektimpaa. Tähän prosessiin liittyi ilmeisesti ainakaan myös ihan konkreettinen vaalirahoitus Le Penin Front Nationalilta. Samalla niitä äärilaidan edustajia on ulkoistettu puolueesta, ja muistelen että jokin ryhmä sieltä irtosikin nimenomaan ajamaan tiukempaa etnistä erottelua. Vaaleihin on lähdetty perinteisillä resepteillä, esimerkiksi poimimalla hyväksytyiksi katsotuista länsimaista esimerkkejä politiikalle jota ajetaan, sen enempää miettimättä millaisia ne politiikat sisällöltään oikeasti ovat ja millaiseen poliittiseen kulttuuriin ne pohjaavat. Suomessa tästä hyvä esimerkki on Muutoksen jatkuva vetoaminen Sveitsiin suoran demokratian ihmemaana. Ruotsissa SD kannattaa nimellisesti suomalaisen mallin ulkomaalaispolitiikkaa - tietysti varmaankin täysin tietoisena siitä, että Suomessa aateveliskene näkee Suomen ulkomaalaispolitiikan johtavan muslimien ja heteroiden sisällissotaan viimeistään vuonna 2030.

Persuihin verraten SD on ymmärtääkseni suorapuheisempi. Tämä vertaus on tosin sillä tavalla hankala, että Timo Soinista nyt on aikuisten oikeasti vaikea kaivaa todella suorapuheista kannanottoa irti - missä kikherne, siellä retorinen steitmentti.

Tavallaan tietysti myös SD:tä koskeva julkinen keskustelu Ruotsissa on asetettava siihen kontekstiin, että sikäläinen vaalijärjestelmä ja blokkiasetelma mitä ilmeisemmin oikeasti tuottavat tilanteen, jossa ideologialla on merkitystä ja valittavien blokkien välillä konkreettista eroa - mistä kielii jo Miljöpartietin kieltäytyminen porvariyhteistyöstä. Suomessa vihreät olisivat vaihtaneet leiriä tukka putkella, tosin Suomessa moisia puolueiden välisiä yhteistyöblokkeja ei nyt realistisesti ottaen voisi ennen vaaleja edes muodostaa. Tämä - siis se että puolueiden välillä on selkeitä ideologisia eroja joista myös pidetään kiinni - yleensä tarkoittaa sitä, että myös julkinen poliittinen debatti on luonteeltaan kiihkeämpää ja ilmaisultaan värikkäämpää.

Ohjelmia en nyt pystynyt tsekkaamaan, koska SD:n nettisivut ovat näemmä alhaalla - olisiko kyseessä MOKUTUSVALTION SENSUURI.

Offline Pro Bono

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 672
 • Maahanmuuttajakriittinen- kriittinenkriittinen
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #2 on: September 20, 2010, 12:10:57 »
Tässä pikapikaa kopipastaa aiheen tiimoilta siltä toiselta foorumilta:

Quote
Kun huomioidaan puolueiden historialliset taustat, Suomesta ei löydy minkäänlaista vastinetta SD:lle, sillä täällä ei ole ollut niin laajaa uusnatsiliikehdintää, että se olisi kanavoitunut puoluepolitiikkaan. Merkittävä osa SD:n jäsenkunnasta ja keskeisistä toimijoista oli vielä 90-luvulla avoimesti äärioikeistolaisia, mitä Åkessonkaan ei ole yrittänyt kieltää. Pahamaineisimpana ehkä julkinatsi Robert Vesterlund, joka johti puolueen nuoriso-osastoa ennen Åkessonia. Nykyään toki Nationaldemokraterna on ottanut SD:n vanhan roolin ja liittynyt esim. varsin yksiselitteisesti äärioikeistolaiseen Euronat-organisaatioon SD:n erottua siitä.

Jokainen toki päättää itse minkälaisen painoarvon antaa 90-luvun tapahtumille (esim. Vänsterpartiet oli 90-luvun alussa vielä avoimesti kommunistinen, mutta puoluetta äänestävät monet ei-kommunistit), mutta kun hämmästellään median tai poliittisen eliitin suhtautumista, selittää puolueen lähihistoriallinen tausta kaikenlaisten uusnatsien ja väkivaltarikollisten temmellyskenttänä sitä ainakin osittain.


Quote
90-luvun alussa SD oli vielä pieni sirpalepuolue, joka parhaimmillaan sai hieman yli 10 000 ääntä. 90-luvun puolivälissä puoluejohtoon tuli Mikael Jansson, joka edelleen on mukana SD:n toiminnassa. Hänen johdollaan puolueen linjaa reivattiin poispäin oikeistoradikalismista, ja homma kulminoitui vuonna 1999, jolloin epäsiisti aines potkittiin puolueesta. Nämä perustivat sitten Nationaldemokraterna-nimisen puolueen.

Quote
RuotsiDemokraateista lähti 2001 "äärilaita" pois.   Täytyy sanoa, että kyllähän tuo RuotsiDemokraateista eronnut/erotettu porukka on ideologialtaan tosi natsimielinen ja puolueen tavoitteetkin on kuin suoraan kolmannen valtakunnan suunnitelmista.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nationaldemokraterna
 
Olikohan se nyt sitten 1999 vai 2001...

Quote
Oikeiden uusnatsien sivuilla varoitettiin äänestämästä SD:tä. He äänestävät Nationaldemokraternaa tai Svenskarnas partia. Niillä on fasistiset tavoitteet.


Tuolta
http://sverigedemokraterna.se/
saa puolestaa tietoa SD:n puolueohjelmasta, kun sivut palautuvat toimintaan. Tässä kuitenkin makupaloja, ei siis vain maahanmuuton ympärillä häärivä puolue, kuten mediasta saa kuvan.
Quote
En trygg och värdig ålderdom
Ett nära europeiskt samarbete utan överstatlighet
Jämställdhet och ökad trygghet för landets kvinnor
Rapportera om ej levererat riksutskick
En ansvarsfull invandringspolitik
Krafttag mot brottsligheten
Slå vakt om familjen
Värdig vård för alla
En trygg och kunskapsinriktad skola
En ansvarsfull och hållbar miljö- och energipolitik
En rättvis arbetsmarknad och minskad arbetslöshet
Ett starkt och modernt svenskt försvar
Låt Sverige förbli Sverige
En levande landsbygd och ett djurvänligt samhälle

Onko faktan esiintuominen leimaamista?

- Kuuma peruna, 3.2.2011 -

Annushka

 • Guest
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #3 on: September 20, 2010, 13:04:21 »
Ruotsidemokraattien ohjelma noudattelee aika pitkälti yleiseurooppalaista kaavaa tämäntyyppisissä puolueissa: puhutaan vanhustenhoidosta, työpaikoista, perhearvoista ja kansallisen kulttuurin hyvyydestä/tärkeydestä, ollaan EU-kriittisiä/skeptisiä.

Koska jokaista aspektia Ruotsidemokraattien syvimmässä olemuksessa ei pystyne yhdessä viestissä käsittelemään, keskityn nyt vain tuohon viimeiseen ja siihen miten se linkittyy eurooppalaiseen integraatiokehitykseen, joka lienee viimeisen puolen vuosisadan merkittävin poliittinen prosessi mantereella.

Eurooppalainen älymystö/sivistyneistö on kenties suhtautunut hieman kaksijakoisesti integraatiokehitykseen aina. Sen rooli kyseisessä kehityksessä on tietysti eri kuin poliittisen eliitin, joka on enemmän tai vähemmän aktiivisesti kannattanut/ajanut syvempää integraatiota ja laajempaa unionia. Historiallisista ja sittemmin käytännöllisistä syistä syistä integraatioprosessi on aina ollut markkinatalouslähtöistä taloudellista integraatiota, laajentuen tietysti alkuperäisten kauppapoliittisten intressien ulkopuolelle hyvin nopeasti.

Neofunktionaalisen integraatioteorian edellyttämä/ennustama spillover-vaikutus (läikkyminen? terminologia on minulle hatara suomeksi) on tietysti aivan selkeä osa nykyistä EU:ia, joskin tietysti on tiedostettava että instituutiot itsessään voivat edesauttaa uusien politiikka-alojen vuotamista EU:n toimivallan alle paljon enemmän ja nopeammin kuin mitä luonnollinen spillover ehkä tarkoittaisi - pahimmillaan kun on siis kyse siitä, että komission lakiosasto tutkii vasta jälkeenpäin olisiko jollekin valmiille esitykselle kaivettavissa perussopimuksista laillisuuspohjaa.

Mutta sinänsä neofunktionaaliseen ajatteluun kuuluva pluralistinen transnationalistiseksi kehittyvä yhteiskunta puuttuu EU:sta, eikä ole tapahtunut mitään ennustetunkaltaista automaattista lojaliteetin siirtymää kansallisilta instituutioilta ylikansallisille. Itse asiassa mitä näkyvämmäksi tämä ristiriita (ylikansallisten instituutioiden valta vs kansallisvaltioiden instituutioiden puitteissa toimiva kansalaisyhteiskunta) on käynyt, sitä enemmän on käyty pohtimaan sitä mahdollisuutta, että kansallisten/kulttuuristen identiteettien merkitys integraatioprosessille on aliarvioitu hyvinkin paljon metsään. Esimerkiksi jo muutaman vuoden jatkunut Belgian kielialueiden välinen konflikti on antanut paljon pohdittavaa.

Ruotsidemokraattien kaltaiset EU-kriittiset puolueet, jotka yleensä haluavat lyödä jarrua integraatiolle, ovat monin tavoin syntyneet tietystä tarpeesta mitä tulee integraatioprosessiin. Ne eivät välttämättä erota EU:sta, mutta ainakin pysäyttämään sen nykyisille sijoilleen. Jossain määrin on käynyt niin, että kun integraatiota ajaneet poliittiset eliitit ovat edustaneet kohtuullisen arvoliberaalia markkinatalousoikeistoa tai -vasemmistoa, on aatteelliseen tarjouskoriin tämän kehityksen vastustajille jäänyt kansallismielinen konservatismi. Tämän tavallaan kehityksen saneleman oikun huomaa usein siitä, että EU-skeptisten protestiliikkeiden kannattajat eivät suinkaan kaikki kovin täysin rinnoin allekirjoita kansallismielisen konservatismin härskeimpiä 50-lukufantasioita, ja kokevat olonsa jopa vaivautuneiksi siitä, että heidän kannattamansa puolueen esiintyminen antaa usein jossain määrin implikoida sellaisia.

Maahanmuuttopolitiikan kritisointi nivoutuu kyllä tähän samaan kehitykseen jossain määrin; maahanmuuton aiheuttamat ongelmathan koetaan yleiseurooppalaisiksi ja liberaali maahanmuuttopolitiikka jonkinlaiseksi jokaisessa Euroopan maassa vallitsevaksi poliittisen eliitin kansankusetuskampanjaksi. Suomessa ja Ruotsissa tietysti EU-jäsenyys ysärin puolestavälin toimi varsin konkreettisena rajojen avautumisen hetkenä, jossa EU-kriittinen nuiva taitaa muistaa vain huonoja puolia.

Tietysti kansallismielisyyden mukana olo protestipuolueiden ideologiassa automaattisesti johtaa tiettyyn marginalisoitumiseen; niiden on nimittäin lähestulkoon pakko vähintään implisiittisesti määritellä kansallinen identiteetti, siis se että millainen nyt sitten on ruotsalainen tai suomalainen kulttuuri ja ihminen, ja ennen kaikkea mitä ne eivät ole. Tällainen määritteleminen on siitä hankalaa, että aika moni kokee uhkaavaksi ahtaan ja valmiina mallina annetun määrittelyn.

On tietysti kaksi tapaa suhtautua näihin poliittisiin liikkeisiin: joko tyynesti ohittaa ne olettamalla että ne kuihtuvat kyllä aikanaan pois, taikka keksiä tapoja joilla olla menettämättä jo tapahtuneen integraation kiistattomia hyötyjä niin, että kovin suuret kansanjoukot eivät koe yltiöpäistä identiteettikriisiä.

Olen kokenut Perussuomalaisten tapaisen puolueen syntymisen Suomessa henkilökohtaisestikin hankalana tältä kannalta, koska olen aina laskenut itseni EU-skeptiseksi, mutta aivan tyystin eri lähtökohdista kuin kansallisen/kulttuurisen identiteetin puolustamisen näkökulmasta. Perussuomalaisten yhtäkkiä käsittämättömästi ponkaistua kategoriasta Huvittavat Pellet kategoriaan Ne Voi Kohta Olla Hallituksessa olen itse asiassa jättänyt vähemmälle näiden näkemysteni levittelyn, jottei vahingossa kukaan puolituttu luulisi persuksi.

Tämä tällaisena yleisenä flunssassa sohvalla makaavan ajankulukseen harrastamana buranapäihtyneenä pohdiskeluna vähän toisestakin näkökulmasta kuin pelkkä mamupolitiikan vatvominen.

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #4 on: September 20, 2010, 13:43:56 »
Onhan joillakin perussuomalaisillakin yhteyksiä 1990-luvun uusnatsi- ja äärioikeistoliikkeisiin. Hommawatchiin tästä laitoinkin juuri todisteen.

Muuten olen sitä mieltä, että ruotsidemokraatit ovat pahoja ihmisiä, heidän äänestäjänsä tahtovat pahaa muille ihmisille ja sama pätee niihin suomalaisiin jotka ilakoivat ruotsidemokraattien pääsystä valtiopäiville.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #5 on: September 20, 2010, 13:46:11 »
Tämän tavallaan kehityksen saneleman oikun huomaa usein siitä, että EU-skeptisten protestiliikkeiden kannattajat eivät suinkaan kaikki kovin täysin rinnoin allekirjoita kansallismielisen konservatismin härskeimpiä 50-lukufantasioita, ja kokevat olonsa jopa vaivautuneiksi siitä, että heidän kannattamansa puolueen esiintyminen antaa usein jossain määrin implikoida sellaisia.

Tämä on täysin totta. Itselläni on joskus hyvin vaikea valinta ärsyttääkö minua enemmän "50-lukulainen arvokonservatiivi" vai  punavihreä maailmanhalaaja ituhippi. On hyvin ikävää, että maahanmuuttokysymyskin noudattaa pitkälti näitä rajalinjoja. "50-lukulaisen arvokonservatiivin" ajatusmaailma ei muistuta kovinkaan paljoa omaani maahanmuuttokysymystä lukuunottamatta, mutta punavihreillä arvoliberaaleilla saattaa taas muuten olla enemmän samankaltaiset ajatukset, mutta rajat auki - silmät kiinni politiikka ei myöskään paljoakaan houkuttele.

Saas nähdä joutuuko sitä edelleen tyytymään siihen nukkuvien puolueseen...
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Hagbard

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 296
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #6 on: September 20, 2010, 13:52:55 »
Muuten olen sitä mieltä, että ruotsidemokraatit ovat pahoja ihmisiä, heidän äänestäjänsä tahtovat pahaa muille ihmisille

Validi mielipide, mutta minua kiinnostaisi tietää, mihin se perustuu.

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #7 on: September 20, 2010, 14:01:44 »
Muuten olen sitä mieltä, että ruotsidemokraatit ovat pahoja ihmisiä, heidän äänestäjänsä tahtovat pahaa muille ihmisille

Validi mielipide, mutta minua kiinnostaisi tietää, mihin se perustuu.

Vaikka tähän:
"Suomi on dumpannut ihmisjätteensä Ruotsiin vuosikymmenten ajan. Suomesta ei ole tullut kuin juoppoja, roistoja, lorvijoita ja narkkareita."

Ihan kuin Mestarin blogista, eikö?

Offline Pro Bono

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 672
 • Maahanmuuttajakriittinen- kriittinenkriittinen
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #8 on: September 20, 2010, 14:18:49 »
Muuten olen sitä mieltä, että ruotsidemokraatit ovat pahoja ihmisiä, heidän äänestäjänsä tahtovat pahaa muille ihmisille

Validi mielipide, mutta minua kiinnostaisi tietää, mihin se perustuu.

Vaikka tähän:
"Suomi on dumpannut ihmisjätteensä Ruotsiin vuosikymmenten ajan. Suomesta ei ole tullut kuin juoppoja, roistoja, lorvijoita ja narkkareita."

Ihan kuin Mestarin blogista, eikö?
Kenen terävästä kynästä moinen jälki on tullut? Joku ruatsinremokraatti? Eipä silti, joku saattaa nähdä asian noin eikä siitä voi oikein  loukkaantuakaan. Jos tarkoituksesi oli nimittäin saattaa tuon kirjoittaja huonoon valoon, niin ei oikein onnistunut.
« Last Edit: September 20, 2010, 14:31:04 by Pro Bono »
Onko faktan esiintuominen leimaamista?

- Kuuma peruna, 3.2.2011 -

Offline Hagbard

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 296
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #9 on: September 20, 2010, 14:24:09 »
"Suomi on dumpannut ihmisjätteensä Ruotsiin vuosikymmenten ajan. Suomesta ei ole tullut kuin juoppoja, roistoja, lorvijoita ja narkkareita."

Tuohan on vain neutraali toteamus asiain laidasta, mikä ei sinällään ole merkki mistään pahantahtoisuudesta ketään kohtaan.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #10 on: September 20, 2010, 14:47:47 »
Muuten olen sitä mieltä, että ruotsidemokraatit ovat pahoja ihmisiä, heidän äänestäjänsä tahtovat pahaa muille ihmisille

Validi mielipide, mutta minua kiinnostaisi tietää, mihin se perustuu.

Vaikka tähän:
"Suomi on dumpannut ihmisjätteensä Ruotsiin vuosikymmenten ajan. Suomesta ei ole tullut kuin juoppoja, roistoja, lorvijoita ja narkkareita."

Ihan kuin Mestarin blogista, eikö?
Kenen terävästä kynästä moinen jälki on tullut? Joku ruatsinremokraatti? Eipä silti, joku saattaa nähdä asian noin eikä siitä voi oikein  loukkaantuakaan. Jos tarkoituksesi oli nimittäin saattaa tuon kirjoittaja huonoon valoon, niin ei oikein onnistunut.

Ehkäpä tämä on jostain Iltiksen keskustelupalstalta taas poimittu?

Eipä silti. Kritiikki ei ole aivan tuulesta temmattua tai oikeuttamatonta. Slussenin sissit oli pääosin suomalaisia ja monet tekivät paljon rikoksia. Tietysti suurin osa meni työn perässä, mutta joukossa oli mukana myös ehkä keskiarvo Suomea enemmän myös onnenonkijoita, hämärämiehiä ja päihteiden kanssa sekoilijoita.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #11 on: September 20, 2010, 14:53:19 »
"Suomi on dumpannut ihmisjätteensä Ruotsiin vuosikymmenten ajan. Suomesta ei ole tullut kuin juoppoja, roistoja, lorvijoita ja narkkareita."

Jos oikein ajattelevat ihmiset kutsuvat suomalaisia juopoiksi ja lorvijoiksi, niin se on oikeastaan oikein, mutta jos sen tekee väärin ajatteleva ihminen, niin sitten tämä on paha ihminen. Eikö tälläkin palstalla tuohtuneeseen äänensävyyn pyöritelty hiljattain jotain maan tavasta ja niin edelleen?

En tiedä, minusta tuo lausunto on siinä määrin oikeaa asiaa sisältävä, että ruotsalaiset saivat kyllä aivan liikaa kärsiä suomalaisten siirtolaisten aiheuttamista ongelmista maassaan muutama vuosikymmen sitten. Toki tuo on samanlainen yleistykseen puettu sanonta kuin vaikkapa toteamus, että suomalaiset olisivat kaikki juntteja känniääliöitä tai väestöön x kuuluvat kaikki y, mutta eiköhän se vaatine älyltään ja kommunikaatiotaidoiltaan hieman rajoittunutta yksilöä, jos ottaa tuollaisen kirjaimellisesti ja että väitteen esittäjän mielestä aivan kaikki tulijat olisivat olleet sellaisia tai tällaisia.

Onneksi Pottukin jaksoi taas vaivautua vastailemaan hieman, niin tämän palstan viihdearvo nousee jälleen räjähdysmäisesti.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Hagbard

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 296
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #12 on: September 20, 2010, 15:08:49 »
Tietysti kansallismielisyyden mukana olo protestipuolueiden ideologiassa automaattisesti johtaa tiettyyn marginalisoitumiseen; niiden on nimittäin lähestulkoon pakko vähintään implisiittisesti määritellä kansallinen identiteetti, siis se että millainen nyt sitten on ruotsalainen tai suomalainen kulttuuri ja ihminen, ja ennen kaikkea mitä ne eivät ole.

Ihan ensinnäkin haluan kiittää sinua hienoista kontribuutioistasi keskusteluun. Vaikka saatatkin olla monesta asiasta eri mieltä kanssani, kirjoituksesi ovat asiantuntevia etkä sorru koskaan alatyyliseen solvailuun ja kuittailuun. Ja se käpysuksilla baariin oli ihan hulvaton juttu.

Mutta asiaan: Tuota vaatimusta kansallisen kulttuurin tai identiteetin määrittelemiseksi esitetään aina silloin tällöin ei-kansallismielisten taholta. Onhan se toki hyvä argumentti, että mitä sitä sellaista puolustamaan, jota ei osaa edes määritellä.

Minun mielestäni kansallisen identiteetin määrittely on aika turhaa, sillä siitä syntyy määrittelemällä vain kuvailemasi ahdas muotti. Jokainen kokee kansallisuutensa omalla tavallaan ja osaa varmasti sanoa, mihin kansaan kokee kuuluvansa. Kuivimmilleen redusoituna kansallismielisen liikkeen voisi olettaa vain ajavansa rajojen sisällä asuvien etuja enemmän kuin rajojen ulkopuolella asuvien. Tämä valtakunnanrajan sisäpuolella asuvien etu kun tuntuu monelta päättäjältä unohtuneen.

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #13 on: September 20, 2010, 16:05:01 »
Onneksi Pottukin jaksoi taas vaivautua vastailemaan hieman, niin tämän palstan viihdearvo nousee jälleen räjähdysmäisesti.

Kiitän. Miksi te muut olette niin kuivia?

Tietysti otin tarkoituksella sitaatin, josta selviää, että suomalaisetkin ovat Ruotsissa äärioikeiston tulilinjalla. Lisää löytyy RD:n sivuilta ruotsiksi.

Annushka

 • Guest
Re: Ruotsidemokraattien syvin olemus?
« Reply #14 on: September 20, 2010, 16:26:52 »
Minun mielestäni kansallisen identiteetin määrittely on aika turhaa, sillä siitä syntyy määrittelemällä vain kuvailemasi ahdas muotti. Jokainen kokee kansallisuutensa omalla tavallaan ja osaa varmasti sanoa, mihin kansaan kokee kuuluvansa. Kuivimmilleen redusoituna kansallismielisen liikkeen voisi olettaa vain ajavansa rajojen sisällä asuvien etuja enemmän kuin rajojen ulkopuolella asuvien. Tämä valtakunnanrajan sisäpuolella asuvien etu kun tuntuu monelta päättäjältä unohtuneen.

No sittenhän pitäisi enää olla kyse siitä, mihin laitetaan rajat ja millä perusteella.