Author Topic: Sommoro!  (Read 1838 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Sam Karvonen

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1416
Sommoro!
« on: October 17, 2010, 11:18:56 »
Ystävät, kollegat ja peitsentaittokumppanit,

Tässäpä pieni jäähyväisviesti kaikille arvon keskustelijoille, koska minun on erinäisistä syistä myös lopetettava tämä holtiton ramppaaminen (monen teidän iloksi!).

Mielestäni koko maahanmuuttovyyhti palautuu viime kädessä kahteen perusongelmaan: (1) suvereenin kansallisvaltion kriisiin ja (2) yliarmeliaan hyvinvointivaltion kriisiin. Edellisen kriisin olemassaolon kiistää erityisesti poliittisen spektrin oikea laita ja jälkimmäisen kriisin olemassaloa kyseenalaistetaan useammin spektrin vasemmassa päädyssä. Kaikesta muusta vänkääminen on omasta mielestäni aiheen vierestä keskustelemista ja huomion tahatonta tai tahallista siirtämistä sivuseikkoihin.

Niin kauan kuin historian jäänteisiin jämähdetään, eli tarkemmin sanottuna edeltäviltä sukupolvita perittyihin vasemmisto-oikeisto -juoksuhautoihin linnoittaudutaan (kuten tälläkin foorumilla on usein käynyt ilmi), tai muista syistä sokeasti puolustetaan joko hyvinvointivaltiota tai suvereenia kansallisvaltiota nykymuodossaan, rakentava keskustelu maahanmuutosta jää vain utuiseksi toivekuvaksi.

Suvereenin kansallisvaltion ihanne on rakenteellisesti tuomittu pönkittämään ennakkoluuloja, vahvistamaan heimohenkisyyttä ja syyllistymään tahattomaan ja rakenteelliseen rasismiin. Yliarmeliaan hyvinvointivaltion ihanne on puolestaan rakenteellisesti tuomittu altistumaan hyväksikäytölle (sekä sisältä että ulkoa), osoittautumaan kannattamattoman kalliiksi ja pönkittämään yleistä vastuuttomuutta ja selkärangattomuutta.

Tämän uskontunnustuksen myötä tulkoon selväksi, että olen itse irtisanoutunut sekä oikeiston että vasemmiston historiallisista päähänpinttymistä sekä myös tunnistanut molemmissa laidoissa totuutta ja rationaalisia perusteluja, joita ei ole kuitekaan tasapainoitettu muilla vähintään yhtä tärkeillä totuuksilla (ml. vastapuolen totuuksilla).

Islam, kulttuuripiirien väliset ja sisäiset arvoristiriidat, kulutushysteria, materialismi, uskonnollinen fanatismi, uskonnonvastaisuus ja kehitysmaiden auttaminen ovat kaikki poikkileikkaavia teemoja. Siksi ne koskevat myös maahanmuuttoa. Ne eivät kuitenkaan edusta maahanmuuton ydinkysymyksiä vaan koskevat yhtä lailla lähes kaikkia muitakin kansainvälispoliittisesti merkittäviä ajankohtaisaiheita tänä päivänä. Niistä jankkaaminen maahanmuuttokeskustelussa on valitettavan usein ydinkysymysten sivuuttamista ja keskustelun harhauttamista perusongelmista.

Ehkä myös vasemmisto ja oikeisto voivat jonain päivänä löytää toinen toisensa kun avarakatseisemmat ja uudistusmieliset nuoremman sukupolven kasvatit tunnistavat rehellisesti molempien laitojen heikot ja vahvat kohdat sekä myös kaikennäköisen synkretismin riittämättömyyden.

On ollut todella antoisaa tutustua teihin kaikkiin tällä foorumilla ja toivottavasti tavataan joskus livenä! Tämä jää nyt ihan oikeasti viimeiseksi kontribuutiokseni keskusteluun. Paluuta ei ole näköpiirissä. Pahoittelut puuduttavista paasauksistani!

Erityisellä ilolla jään muistamaan virtuaaliversioita Pliersistä, Wardasta, Virkamiehestä, Julmurista ja Jussi Jalosesta! Erityiskiitokset myös Jaloselle ajoittaisen Antti-eksegetiikan harjoittamisesta (l. kysymykseen -˜Mitä se Antti tuolla oikein tarkoitti?’ vastaamisesta) lukutaidottomien kappalaisten intoutuessa ampumaan olkinukkeja. Pahoittelut myös toisille kärsivällisille keskustelijoille ajoittaisesta ylimielisyydestä ja ärähtelystä. Edellisten lisäksi on ollut myös ilo seurata ateistin ja Oh Dearismin yhteisymmärrystä tavoittelevaa sovittelevaa otetta sekä Annushkan oivaltavia ja vakaumuksellisia vuodatuksia. Hiiliselle suurkiitos hyvän foorumin pystyttämisestä ja kärsivällisyyden säilyttämisestä! Täällä on ollut lisäksi paljon muita kiinnostavia ja ydinkysymyksiin terävästi pureutuvia kirjoittajia, joita olen ilolla lueskellut, mutta joita on aivan liikaa tässä yksi kerrallaan lueteltavaksi.

Oikein ratokasta loppuvuotta kaikille toivottaen ja toivottavasti tavataan joskus livenä, insha’allah!

Isontalon Antti

P.S. Tiistaina Etiopiaan!
"Ihmiskunnan hyvinvointia, sen rauhaa ja turvallisuutta, ei voida saavuttaa ennen kuin sen ykseys on lujasti vakiinnutettu." - Bahá'u'lláh(1817-1892)

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Sommoro!
« Reply #1 on: October 17, 2010, 12:01:20 »
Tattista vain Antti!

Sitä vain, että kenties siellä Etiopiassakin toimii nettiyhteydet?

Nuo ydinkysymykset ovat kyllä osaamis/tietoalueeni ulkopuolella aika totaalisesti. Onko muuten jollain antaa neuvoa, josko kirjastosta voisi lainailla jonkun asiaan pureutuvan perusteoksen?
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Harri

 • Guest
Re: Sommoro!
« Reply #2 on: October 17, 2010, 12:32:26 »

nko muuten jollain antaa neuvoa, josko kirjastosta voisi lainailla jonkun asiaan pureutuvan perusteoksen?


Jussi Halla-aho: Kirjoituksia uppoavasta Lännestä

Pliers

 • Guest
Re: Sommoro!
« Reply #3 on: October 17, 2010, 12:49:59 »
Voin vakuuttaa, että tunne on molemminpuolinen. Hate to see you go... :'(

Tiedät mistä minut tavoittaa.

Outo Lintu

 • Guest
Re: Sommoro!
« Reply #4 on: October 17, 2010, 13:21:57 »
Kiitokset viimeisestä viestistä. Itsekin olen jo pitkään harkinnut vähentää kirjoittelua tänne forumille päin ajan puutteen vuoksi (olisi myös pitänyt perehtyä syvemmin näihin ketjuihin ja kaikkien näiden lukeminen läpikotaisin vie aikaa). Myös tietoni tältä aihealueelta on hyvin kapeaa, tiedot, kun tuppaavat useimmiten perustumaan valtavirtamedian kirjoituksiin ja erilaisten keskustelupalstojen sekä forumeiden antiin. Katson siis, että tietynasteinen vetäytyminen lienee paikallaan ja on aika syventyä erilaisiin asioihin tarkemmin (esim Israel vs. Palestiina, arvokeskustelut, maahanmuuttokeskustelu, maahanmuutto kokonaisuudessaan sekä monia muita). Kaikkea kaikesta ei kukaan voi tietää (tiedon etsiminen jatkuu läpi elämän), mutta jotta tietäisimme edes jotain, olisi meidän kaikkien syytä perehtyä enemmän asioihin (eikä vähiten oppimaan enemmän toisistamme ja toisiltamme). Oma heikkouteni, myönnän, on ajoittainen kykenemättömyys keskustella eri mieltä olevien kanssa, tätä siis kehittämään. Myös ajoittainen innostus julistaa kommunismin ilosanomaa laitettakoon nuoruuden hulluuden piikkiin (kuten identiteettikriittinen teini-ikäkin, jolloin olin myös kiinnostunut natsismista). Toivotaan, että ympyrä sulkeutuu ja harmonia löytyy pikkuhiljaa. Kuten yllä kirjoittanut antoi ymmärtää, on aika kömpiä ulos vasemmisto-oikeisto akselilta. Jos eivät muut kokonaisuudessaan (globaalistikin ajateltuna) sitä ole valmiita tekemään, niin ainakin itse yrittäisi näyttää ns. esimerkkiä.

Taannoin blogini "Kirjoituksia kusetetusta lännestä" aiheutti pienen keskustelun poikasen "sillä toisella forumilla". Vähennän myös sinne blogiini kirjoittelua tässä jatkossa ottaen enemmän selvää asioista, pienentäen ajoittaista öyhötystä menettämättä silti terävyyttä. Tässä vaiheessa lienee myös turha mainita siitä "Hommawatchin tuurausajasta"... Jos joku tällä forumilla oleva "eri mieltä oleva" pahoitti mielensä erityisesti kirjoituksesta "6. Mikä on Homman nimi?", pahoittelut siitä. En tosin vedä sanojani takaisin, mutta sanottakoon, että ajoittainen pehmennys olisi paikallaan jatkossa, myös Jussi Halla-ahosta kirjoitellessa (vaikka ei erityisemmin rakastaisikaan kyseistä persoonaa). Tähän väliin naiivi ja kliseinen sanonta: "kenestäkään ei tarvitse pitää, mutta kaikkien kanssa olisi hyvä yrittää tulla edes jotenkin toimeen", olematta ylimpiä ystävyksiä.

En siis ole poistamassa nimimerkkiäni, vaan vahvistamassa sitä, mikä mielessäni on ollut pitkään; eli vähentää merkittävästi kirjoittelua tänne forumille. Toivottavasti tämä forum pysyy pystyssä vielä pitkään. Poterot tuntuvat pitävän ajoittain kirjoittelijoita (itseni mukaan lukien) tiukassa. Toivotaan, että tulevaisuudessa asiat olisivat toisin. Tämä forum oli ja on mielestäni loistava keksintö. Toivottavasti Todellisuus.orgin toiminta laajenee tulevaisuudessa. Monilla kirjoittajilla täällä on paljon tietoa ja potentiaalia viedä Todellisuutta eteenpäin. Hyvät loppusyksyt ja talven odottelut kaikille. Toivottavasti nähdään myös/taas livenä. Voimia molemmille osapuolille tällä forumilla, erityisesti modeille!

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Sommoro!
« Reply #5 on: October 17, 2010, 13:30:04 »
Erityiskiitokset myös Jaloselle ajoittaisen Antti-eksegetiikan harjoittamisesta (l. kysymykseen -˜Mitä se Antti tuolla oikein tarkoitti?’ vastaamisesta) lukutaidottomien kappalaisten intoutuessa ampumaan olkinukkeja.

Kiitoksia, vaikken kai tainnutkaan tehdä tuota kuin kerran tai kaksi. Myönteistä saada kuulla, että ymmärrykseni on ollut molemmilla kerroilla riittävä viestin tajuamiseen. Niin, ja hyvää jatkoa, mutta jätä nyt kuitenkin ovi avoimeksi myöhemmälle osallistumiselle, jos vaikka jotain erikoista tapahtuisi.

P.S. Tiistaina Etiopiaan!

Menen itse tiistaina (taas) Varsovaan ja sieltä Wrocławiin. En tiedä, milloin lennot Addis-Abebaan lähtevät tai lähteekö tuo lentosi Helsingistä ollenkaan vaiko kenties jostain muualta, mutta joka tapauksessa, olen yksi kakkosterminaalissa neljän, viiden kieppeissä tiistaina iltapäivällä kuljeskelevista mustaan ulsteriin pukeutuneista miehistä.

Relevanttia kirjallisuutta matkalle:Sekä ilmainen otos ranskantaitoisille (itse en siihen joukkoon kuulu):
Best,

J. J.
« Last Edit: October 17, 2010, 13:32:36 by Jussi Jalonen »

Annushka

 • Guest
Re: Sommoro!
« Reply #6 on: October 17, 2010, 20:13:54 »
Kiitoksia Antille erikseen muistamisesta, mutta tietysti ennen kaikkea kontribuutioista. Jään ainakin itse kaipaamaan, ja toivon että Antti palaa vielä.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Sommoro!
« Reply #7 on: October 17, 2010, 20:25:44 »
En ehtinyt laajempaan ajatustenvaihtoon Antin kanssa, mutta on kyllä ollut ilo lukea hänenkin postauksiaan. Bon Voyage!
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Sommoro!
« Reply #8 on: October 18, 2010, 09:04:48 »
Taisin sanoa jotain kun ensimmäisen kerran kerroit lähteväsi. Samat sanat pätevät yhä, jos olisi todella niin, että tämä olisi viimeinen kerta kun täällä nähdään.

En malta olla sanomatta, että ylipäätänsä positiotasi on hiukan haitannut tuo usko siihen, että vastapuolesi olisi jotenkin jumiutunut johonkin "kansallisvaltio"-käsitteeseen jonain lähtökohtana. Suurinta osaa ihmisistä ei kiinnosta, että mikä on se suvereeni rakennelma, joka tuottaa heille taloudellisessa ja sosiaalisessa mielessä hyvinvointia, kunhan se vaan tuottaa. Kun havaitset, että hyvinvointivaltio on kriisissä, niin sinun pitää projisoida ongelma johonkin toisaalle ja alkaa puhumaan jostain kansallisvaltiokriisistä, joka on asian kannalta melkoisen irrelevantti.

Jos tällä en saa sinua manattua Etiopiasta tänne, niin en sitten varmaan millään. Pärjäilehän.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Sommoro!
« Reply #9 on: October 19, 2010, 11:06:17 »
Kyllä se takaisin tulee, jos nyt vanhat merkit paikkansa pitävät. Pyysi jo meilaamaan yhden juttunsa tänne, mutten laita, koska olen ko. meilin sisältämistä kannanotoista aivan eri mieltä. Laittakoot itse!  :D
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Sommoro!
« Reply #10 on: October 19, 2010, 11:25:39 »
Kyllä se takaisin tulee

Jäämme odottamaan uutta tulemista.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Pliers

 • Guest
Re: Sommoro!
« Reply #11 on: October 19, 2010, 12:28:00 »
Kyllä se takaisin tulee, jos nyt vanhat merkit paikkansa pitävät. Pyysi jo meilaamaan yhden juttunsa tänne, mutten laita, koska olen ko. meilin sisältämistä kannanotoista aivan eri mieltä. Laittakoot itse!  :D

Naisiin ei voi luottaa!  :D