Keskustelu > Maahanmuutto ja monikulttuurisuus

Audiovisuaalinen tärppiketju

(1/120) > >>

Kontturi:
http://areena.yle.fi/video/1160163

Siltä varalta että jäi näkemättä.

Warda:
Aivan mainio dokumentti, tässä nyt katseltavaa niillekin, joiden foorumi on suljettuna..!
Kommentoin, jahka olen katsonut loppuun. :)

Warda:
Upea dokumentti. Melkein heräsi epäilys, oliko sittenkään dokumentti..?

Paljastaa nuivuuden ytimen ja kuvaa nuivat rehellisesti, kaunistelematta ja kaikessa rakastettavuudessaan. Sympaattisia hahmoja.Todella piristävää ja ilahduttavaa katseltavaa...linkatkaa ihmeessä lisää tällaisia tänne!

t. nimim. telkuton

Kellottaja:
http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/dokumentit/ykkosdokumentti-viidakko

Suomen maahanmuuttoviranomaisten toiminta esimerkkien valossa.--- Quote ---Turvapaikkakäytäntö on muuttunut lotoksi, jossa vain harva voittaa. Lainsäädäntö ja toimintaperiaatteet eivät ole riittäneet takaamaan yhtäläistä ja tasapuolista käytäntöä hakijoille.

Maahanmuuttoviranomaiset tulkitsevat lakia omasta mielestään samalla tavalla, mutta todellisuus kertoo toista. Illan dokumentti Viidakko paljastaa Suomen maahanmuuttoviranomaisten toiminnan esimerkkien valossa.

Dokumentin ohjaaja ja toimittaja Tom –stling hakee vastauksia maahanmuuttoviranomaisilta, poliisilta ja lakimiehiltä ja perkaa samalla auki käsiteltäviä tapauksia.

Vuoden aikana sänkyyn sidottua venäläismummoa ollaan viemässä pois omaisten luota takaisin Viipuriin. Kauempaa tulleita turvapaikanhakijoita pyöritetään koneiston rattaissa. Samaan aikaan keskustelun laineet tyrskyävät perussuomalaiseen rantakallioon.

Dokumentti risteilee maahanmuuton karikoissa. Virastossa sovelletaan lakia, mutta miksi se on Helsingissä eri kuin Hämeenlinnassa?

Turvapaikan hakijat leimataan elintasopinnareiksi, vaikka päiväraha ei riitä edes tupakka-askiin. Vastaanottokeskuksen työntekijät aristelevat seurausten pelossa kameraa. Eduskunnassa kerätään tunteisiin vetoavasti irtopisteitä.

Taustalla on nykymigraation kuvio. Ennen Suomesta lähdettiin muualle. Nyt tänne tullaan. Euroopassa on kymmenen miljoonaa paperitonta työläistä. Suolakaivosten pohjalla he parantavat EU:n kilpailukykyä.
--- End quote ---


Luulen, että kyseessä on mielenkiintoinen ohjelma.

Username1:
http://areena.yle.fi/video/1405534

Turussa on ainakin kolme suurta turkulaista (loput pieniä), Esko Valtaoja, Olavi Mäenpää ja Hannu Lauerma, joista edellisen ohjelmaa linkitän. Liittyy aiheeseen!

EDIT_ Vaisu haastattelu, joten ei kerro Lauerman luennoista mitään, jotka ovat ihan mielenkiintoisia, jos tulee joskus eteen! http://areena.yle.fi/audio/1393855

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version