Author Topic: Juha Mäki-Ketelä  (Read 180262 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jussi Jalonen

 • Guest
Olisin aika yllättynyt, jos kenties Wardaa ja Anttia lukuunottamatta joku täällä ei pidä minua pohjimmiltaan pahana hirviönä, k.o. henkilöt taitavat olla ainoita joilta ei ole tullut sen suuntaista viestiä ainakin jossain vaiheessa. Senpä takia otaksuin "suurinta osaa" hieman ennakkoluuloisiksi.

Itse tein sen edellisessä linkittämäni kysymyksen silloin lähinnä mahdollisena folio-osaston kalibrointi- ja karsintakysymyksenä, ei minään paha-hirviö-olettamuksena. Onhan täällä käsketty myös muita hillitsemään itsensä kun ovat palautetta suuntaasi antaneet.

Mutta otetaanko välillä rennosti puolin ja toisin? Meinaan, ettei se laskeuma leviä ja synnytä uutta laskeumaa. Kyllä se tästä taas.

No, ei viitsitä. Ihmetytti vain miksi ihan asialliseen itsekritiikkiinkin piti väkisin ujuttaa perään se "...mutta niitä todellisia kusipäitä olette kyllä te kun jokainen teistä pitää meikäläistä ja kaikkia hommalaisia natsirasistifasisteina, niin!".

Mjaa, en kyllä tiedä itsekään. Koska se helpottaa? Onhan täällä niitäkin tapauksia ollut, mutta se ongelmallisin ja tuskallisin on kyllä potkittu pois.

Mutta keskitytään nyt siihen halimiseen sitten, ja fiksumpihan nämä olisi hoitaa privaatisti.

... no ei nyt halailemiseen välttämättä, mutta yritetään nyt pitää tämä forum pystyssä. Se toinenkin on näköjään tosin jo auennut bisnekselle. Mennäänkö porukalla sinne? Vuoroin vieraissa, ja sillä lailla.


Best,

J. J.

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Mutta keskitytään nyt siihen halimiseen sitten.

Ryhdikkyyttä suoritukseen. Ei halauksia, olemmehan sentään tärkeällä asialla sotimassa toistemme kanssa täällä verkon syövereissä.

Mutta tosissaan niin, jos se oikeasti vaatii tämänkaltaista spektaakkelia, että leirien maltilliset suostuisivat puhumaan keskenään ilman jatkuvaa kinaamisen tarvetta ja syytöksiä, niin olisihan se jo silloin melko hieno asia kaiken kaikkiaan.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Jussi Jalonen

 • Guest
Milloin muuten viimeksi jonkun internet-forumin sulkeminen puoleksi vuorokaudeksi on päässyt valtakunnallisen sanomalehden uutisaiheeksi? Kaiken lisäksi vielä politiikka-osastolle. Vaikka eihän tämä hämmästytä, kun Rantanen on kirjoittajana.

Turkkila kertoo aiheesta lisää.

Heittäydyn tässä hieman nostalgiseksi. Tämä nyt ei varsinaisesti liity tähän aiheeseen, mutta tuo forumin sulkeminen häiriökäyttäytymisen vuoksi palautti sen mieleeni. Syksyllä 2001 oli eräs seuraamani historia-alan uutisryhmä jatkuvan roskapostipommituksen kohteena. Muuan jatkuvasti nimimerkkiään ja osoitettaan vaihtanut yksilö, joka opittiin tuntemaan kutsumanimellä "Sporgerer" sylki ryhmään parhaimmillaan jotain puolitoistatuhatta spämmiä vuorokaudessa. Muuan uutisryhmää seurannut brooklyniläinen lakimies ryhtyi toimenpiteisiin, ja liittovaltion poliisille toimitettu raportti tosiaan tuotti tulosta. Kun pitää mielessä, että Yhdysvaltain viranomaisilla oli syksyllä 2001 hiukan kaikenlaista muutakin tekemistä, viranomaishuomio oli suorastaan kiitettävän nopeaa.

Hieman samanlainen ilmiö tapahtui vuonna 2005 ja vuonna 2007, silloin kyseessä oli antisemitistisen materiaalin roskapostitus. Ensimmäisessä tapauksessa kaveri torpedoitiin sitkeillä valituksilla palveluntarjoajille, toisessa tapauksessa hän katosi pelottelemalla.Best,

J. J.

Offline Kellottaja

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 839
Quote
Kun luin Mäki-Ketelän eroavan tehtävistään jätin sen toisen pahuus- ja vihafoorumin ylläpitonurkkaan pahaenteisen viestin "... mitäköhän tästä JMK-kaustista vielä seuraa". Jotenkin arvasin, että "keskustelu" viestienvaihto lähtee lapasesta.

Joo siltä se vaikutti sen jälkeen , kun Muutoksessa mukana olevat olivat yllätyksensä erosta ilmaisseet ja kiitoksensa JM-K:lle hyvin tehdystä työstä(kuten itse tein). Sen jälkeen , kun ei-Muutoslaisista muutama aloittivat oman shownsa homma oli jo lähtenyt lapasesta. Ihmettelin ylipäätänsä muutaman nimimerkin intoa jatkaa ja jatkaa , vaikka eivät edes Muutokseen kuuluneet, eivätkä puoluetta kannattaneet.
Muutoksella saisi olla oma foorumi puolueen sisäisiin asioihin. Hommassa voi sitten jauhaa yleisemmin "asioista" mielellään , ei tommoista henkilöön menevää syyttelyä.

Uskomaton on myös into jollain "hommalaisilla" tuntikausia päivässä mamut/muslimit/somalit...jne sitä ja tätä. On tässä muitakin huolenaiheita Suomessa kuin maahanmuutto. Oliko se nyt 25% nuorista miehistä on syrjäytymisuhan alla siis joku n. 100000 tässä on huolestuttava ongelma, mutta kun muutama mamu...

Annushka

 • Guest
Uskomaton on myös into jollain "hommalaisilla" tuntikausia päivässä mamut/muslimit/somalit...jne sitä ja tätä. On tässä muitakin huolenaiheita Suomessa kuin maahanmuutto. Oliko se nyt 25% nuorista miehistä on syrjäytymisuhan alla siis joku n. 100000 tässä on huolestuttava ongelma, mutta kun muutama mamu...

Eikös se joidenkin esittämä analyysi ole suurin piirtein se, että hommallakin pyörivien, "maahanmuuttokritiikistä" elämän polttoaineensa saavien (ja monessa tapauksessa tämän tyyppisessä skenessä jo ysäriltä roikkuneiden) kommentaattoreiden intresseissä ei missään vaiheessa ole ollut järjestäytyä poliittiseksi puolueeksi. Lähinnä siksi, että silloin he asettaisivat itsensä samalle pelikentälle jossa muutkin puolueet toimivat, kaikkien arvioitaviksi niin aatteellisen sisällön, suosion kuin yhteiskunnallisen merkityksensäkin puolesta. Toisin sanoen, on tälle liikehdinnälle paljon hyödyllisempää pysyä epämääräisenä virtuaalisena spämmääjäjoukkona, jolloin politiikassa toimivat joutuvat lähinnä arvailemaan heidän kokoluokkaansa ja sitä kautta relevanssiaan.

Tästä näkökulmasta Muutos 2011 ja myös Mäki-Ketelä ovat tavallaan vahingossa syntyneitä ilmiöitä, pienen, ilmeisen pyyteettömästi esimerkiksi suoran demokratian ideaa kannattavien joukosta ponkaisseita juttuja, jotka eivät kuitenkaan ole ymmärtäneet että se kaikki taustamöhinä ei mitenkään ole pyrkinyt puolueistumaan. Siitä seuraa se, että Mäki-Ketelää voisi pitää hieman naiivina hölmönä, jos haluaisi. Ja eilistä hommadramatiikkaa vain itsestään selvänä juttuna, jonka piti ennen pitkää tapahtua.

Offline Joni Pelkonen

 • Newbie
 • *
 • Posts: 27

Voin ihan avoimesti myöntää, että olin suorastaan lapsellinen idealisti. Toki tuon riskin jollain tasolla mielsin, mutta skenehullujen määrä ja laatu yllätti pahemman kerran. Seuraavalla kertaa (jota ei muuten tule) sitten viisaampi.

EDIT: Typo

Kyllä sinua yritettiin valaista asiasta, mutta taisit pitää sitä vittuiluna.

Offline Kellottaja

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 839
Annushka kiva et olet löytänyt tiesi myös tänne.(Miksi käytän eri nimimerkkejä, ai niin Kummeli.)
Taisit tuolla ircin puolella arvailla kehityskulut aika nappiin jo ajat sitten.

"*Maahanmuuttokritiinen" Ehkä tämä käsite on sopiva sateenvarjo , jonka alle mahtuu hyvin monen kirjavaa sakkia. Kuten sanoit kaikilla ei ole ollut edes pientä tarkoitusta liittyä puolueeseen tai siis tehdä asian hyväksi mitään. On kivempi valittaa netissä, kuin laittaa hanskat käteen. Kamalaa olisi , jos perusteettomat turvapaikanhakijat ja perheiden yhdistämiset loppuisivat lähes kokonaan, kustannukset ovat hyvän työllisyyden takia +/-0 ja maahanmuuttajien kotoutuminen onnistuisi hyvin , mistä sitten kiukuteltaisiin?

Kuulun kerhoon, joka toivoo, että homma hoidetaan ja sitten se on siinä.

J. Mäki-Ketelä

 • Guest
(...) Mäki-Ketelää voisi pitää hieman naiivina hölmönä, jos haluaisi.
Saa pitää. Johan itse tässä ketjussa myönsin olleen lapsellinen idealisti.

Offline Teemu Hiilinen

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 247
  • Teemun blogi
ZNGR:n avautuminen on kyllä huvittava, kun miettii minkä määrän paskaa olen saanut niskaani sillä toisella asialliseen maahanmuuttokritiikkiin öyhötykseen keskittyvällä foorumilla. Olen toki arvostellut hommaa ja hommalaisia, mutta näyttäkääpä ne kerrat milloin olen vetänyt esiin rasisti-kortin tai olen kutsunut varsinkaan sinua, zngr, rasistiksi.

Muistan myös episodit Mäki-Ketelän kanssa, kun hänet aikanaan täältä poistin. Niistä ei kannata jälkipolville paljon kertoa. Nyt Mäki-Ketelä on osoittanut, että hän pystyy oikeasti keskustelemaan asiasta, eikä keskity keräämään irtopisteitä omilta kannattajillaan hassuilla letkautuksilla. Kiitoksia siitä.

Muutos (phun intended) Mäki-Ketelässä on tapahtunut. Muistan hänen kirjoituksensa vitosen pojista, joka oli harvinaisen hyvä ja osuva. Se kertoi, että Mäki-Ketelän kompetenssi on oikeasti muualla kuin maahanmuutosta öyhöttämisessä. Katselin sivusta myös kuinka Mäki-Ketelä ei lähtenyt tavalliseen islam tulee uugabuuga ja syö meidät keskusteluun. Vaan suhtautui siihen viileästi.

Tervetuloa takaisin todellisuuteen ja kaikkea hyvää jatkossa.
Vantaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja
Vasemmiston ehdokas Uudeltamaalta
Teemun kotisivu

Toope

 • Guest
Joo siltä se vaikutti sen jälkeen , kun Muutoksessa mukana olevat olivat yllätyksensä erosta ilmaisseet ja kiitoksensa JM-K:lle hyvin tehdystä työstä(kuten itse tein). Sen jälkeen , kun ei-Muutoslaisista muutama aloittivat oman shownsa homma oli jo lähtenyt lapasesta. Ihmettelin ylipäätänsä muutaman nimimerkin intoa jatkaa ja jatkaa , vaikka eivät edes Muutokseen kuuluneet, eivätkä puoluetta kannattaneet.

No halituliveijaa ja hopsansaa! Nehän olivat nimen omaan muutosjäseniksi itsensä identifioineet, jotka eroketjussa eniten kurmoottivat Der Päällikköä. Ja samalla tulivat heittäneeksi aikamoisen rasistista muukalaisvihamielistä läppää tyyliin kaikki vieraat veke ja minkä takia juuri somalien ja muiden musulmaanien/neekereiden [liioittelen tässä tietysti; tämä oli sanoman ydin, vaikka sanamuoto oli pikemminkin ns. voimakasta kansallismielistä maahanmuuttokritiikkiä] poisheitto ei ole muutoksen agendalla kohtina yksi viiva sata. Ketään ei kiinnostanut Mäki-Ketelän suora demokratia saati muut pointit.

Minua häiritsi tuossa JMK-eron hommakäsittelyssä lähinnä se, ettei ketään Muutoksen hallituksen jäsentä kiinnostanut toppuutella [karrikoidusti taas] roturealismiagendaa vouhottavia, esim. nicciä mikkostadista (oman, hommakeskustelukokemukseni perusteella jonkinlainen nykyinen tai entinen skiniaktiivi). No, Leinon puheenjohtajuudella saa edes Suomen Sisu jonkinlaisen kilpailijan Muutoksesta ;D

Annushka

 • Guest
(...) Mäki-Ketelää voisi pitää hieman naiivina hölmönä, jos haluaisi.
Saa pitää. Johan itse tässä ketjussa myönsin olleen lapsellinen idealisti.

Niin ei se mitenkään kovin pahasti ole sanottu, politiikka on lapsellisia idealisteja täynnä.

Enemmän vain ehkä meinasin, ettei se ole ainoa tulkinta. Tuntuu jotenkin uskomattomalta, että tuota hommailun perusolemusta ei olisi käsittänyt, jos siellä puolitoista vuotta on hengaillut.

Koko "suora demokratia" -löpinä vaikutti ainakin minusta alun alkaen päälleliimatulta, väkisin keksityltä yleispoliittiselta kannanotolta, jonka pointti oli lähinnä peittää sitä että oikeasti nyt halutaan vaan puuttua siihen maahanmuuttoon. Suora demokratia oli siis sellainen jopa klassinen deus ex machina, keksintö siitä että voitaisko me nyt kannattaakin jotain eikä vastustaa sitä yhtä juttua.

Lisäksi mitä olen homman keskusteluja lueskellut (en toki kaikkia päiviäni niin vietä), niin on tuntunut myös siltä, että kovin moni ei ole sisäistänyt täsmälleen mitä se suora demokratia nyt sitten edes tarkoittaa. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa juuri Mäki-Ketelän eroilmoituksesta syntynyt keskusteluketju, jonka alkupäässä heiteltiin varsin huvittaviakin näkemyksiä siitä, että suora demokratiahan varmaan nyt meinaa sitä, että uuden puheenjohtajan suoraan äänestää ne jotka suoraan on paikalla seuraavassa kokouksessa. Että kun meillä nyt on tämä suora demokratia, niin asia on selvä kuin pläkki.

Tämänkin takia oma näkemykseni Muutoksesta on ollut lähinnä se, että se on tietynlainen politiikan kummajainen, joka puhuu suorasta demokratiasta, mutta jonka äänestäjäkunta ajattelee pelkästään maahanmuuttoa. Ja samalla on hyväksynyt suoran demokratian jonkinlaisena pintasilauksena, joka tekee puolueesta salonkikelpoisen, ja johon voi aina viitata jos joku mainitsee rasismin. Tässä tilanteessa tietysti kuka tahansa oikeasti suoraa demokratiaa kannattava piruparka on melkoisessa pinteessä kyseisessä puolueessa (tulevassa puolueessa).

J. Mäki-Ketelä

 • Guest
Muistan myös episodit Mäki-Ketelän kanssa, kun hänet aikanaan täältä poistin. Niistä ei kannata jälkipolville paljon kertoa. Nyt Mäki-Ketelä on osoittanut, että hän pystyy oikeasti keskustelemaan asiasta, eikä keskity keräämään irtopisteitä omilta kannattajillaan hassuilla letkautuksilla. Kiitoksia siitä.
Ei niissä välttämättä niinkään ollut kyse irtopisteiden keräämisestä. Oli vain jäänyt jotain mukamas hampaankoloon jostain hommawatch-jutuista, mutta sinä tuskin olit niihin millään lailla syyllinen. Joten juu, ei siitä sen enempää. Jälkipolvet googletelkoot, jos haluavat.


Muutos (phun intended) Mäki-Ketelässä on tapahtunut. Muistan hänen kirjoituksensa vitosen pojista, joka oli harvinaisen hyvä ja osuva.
Tokihan minä niistä vitosen pojista olen aina jauhanut, mutta se on jäänyt ehkä monestakin syystä niin täällä kuin toisaallakin aikas vähäiselle huomiolle. Ymmärrän toki miksi, eihän nämä mitään nuoriso- tai koulutusfoorumeja olekaan.


Se kertoi, että Mäki-Ketelän kompetenssi on oikeasti muualla kuin maahanmuutosta öyhöttämisessä.
Olen ihan alusta asti tässäkin skenessä sanonut, että maahanmuutto on minulle vain asia asioiden joukossa. Enemmän se kiinnostus on siellä missä edellä maitsemasi kompetenssikin. Tämä lienee yksi syy erimielisyyksiin monenkin tyypin kanssa.Katselin sivusta myös kuinka Mäki-Ketelä ei lähtenyt tavalliseen islam tulee uugabuuga ja syö meidät keskusteluun. Vaan suhtautui siihen viileästi.
Kyllä minä välillä siihen keskusteluun sanan varsinaisessa muodossa lämpeninkin. Välillä suorastaan kuumenin. Sitä meinaan tuli niin meilinä kuin puhelimeenkin, että mikset sano sitä ja tätä. Jos en ihan väärässä ole, suhdettani - tai oikeastaan sen puutetta - islamiin puidaan jatkossakin monessa paikassa. Tälläkin hetkellä tod.näk.


Tervetuloa takaisin todellisuuteen ja kaikkea hyvää jatkossa.
Kiitos.


Toope

 • Guest
Koko "suora demokratia" -löpinä vaikutti ainakin minusta alun alkaen päälleliimatulta, väkisin keksityltä yleispoliittiselta kannanotolta, jonka pointti oli lähinnä peittää sitä että oikeasti nyt halutaan vaan puuttua siihen maahanmuuttoon. Suora demokratia oli siis sellainen jopa klassinen deus ex machina, keksintö siitä että voitaisko me nyt kannattaakin jotain eikä vastustaa sitä yhtä juttua.

Mä tulkitsen tuon niin, että Mäki-Ketelä luuli iskeneensä kultasuoneen, löytäneensä jonkun populistisen "Sammon", jolla voi takoa ääniä minkä tahansa agendan taakse. Että kun vouhottaa maahanmuutosta, niin nukkuvien puolue äänestää 40 % voimalla ja sitten voi lähteä tekemään niitä oikeita asioita, siis muita kuin muslimienkurmoottaminen. Ja sitten kävikin niin, että kaikki aktiivit, jotka mukaan sitoutui, olikin enemmän  tai vähemmän roturealisteja, joita ei kiinnosta muu kuin musulmaanien/neekereiden karkottaminen. Eikä sitä kansaakaan kiinnosta se em. agendalla vouhottaminen, Soinin one-linerit on kivempia.

Offline Teemu Hiilinen

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 247
  • Teemun blogi
Muistan myös episodit Mäki-Ketelän kanssa, kun hänet aikanaan täältä poistin. Niistä ei kannata jälkipolville paljon kertoa. Nyt Mäki-Ketelä on osoittanut, että hän pystyy oikeasti keskustelemaan asiasta, eikä keskity keräämään irtopisteitä omilta kannattajillaan hassuilla letkautuksilla. Kiitoksia siitä.
Ei niissä välttämättä niinkään ollut kyse irtopisteiden keräämisestä. Oli vain jäänyt jotain mukamas hampaankoloon jostain hommawatch-jutuista, mutta sinä tuskin olit niihin millään lailla syyllinen. Joten juu, ei siitä sen enempää. Jälkipolvet googletelkoot, jos haluavat.

Riitaan tarvitaan aina kaksi, mutta jätetään googlelle.
Vantaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja
Vasemmiston ehdokas Uudeltamaalta
Teemun kotisivu

Offline domokun

 • Newbie
 • *
 • Posts: 14
Koko "suora demokratia" -löpinä vaikutti ainakin minusta alun alkaen päälleliimatulta, väkisin keksityltä yleispoliittiselta kannanotolta, jonka pointti oli lähinnä peittää sitä että oikeasti nyt halutaan vaan puuttua siihen maahanmuuttoon. Suora demokratia oli siis sellainen jopa klassinen deus ex machina, keksintö siitä että voitaisko me nyt kannattaakin jotain eikä vastustaa sitä yhtä juttua.

Suoran demokratian  puolesta öyhötys lähtee toki samasta sylttytehtaasta mistä maahanmuuttopolitiikan kritisointi, konsensuksesta joka on maamme politiikan kulmakivi. Äänestä ketä tahansa, meno jatkuu kuten ennenkin ja mikään ei muutu, päätökset tehdään edelleen kabineteissa ja kansanedustajat äänestävät kuten puolue käskee vaikka se olisi suoraan heidän vaalilupaustensa vastakohta. Maahanmuuttopolitiikka on ainoastaan yksi niistä kivoista jutuista mitä poliitikot tekevät välittämättä kansanmielipiteistä.