Author Topic: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat  (Read 1101730 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dunce

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3675 on: August 02, 2011, 20:06:18 »
Tuonne hän kirjautui muutama päivä takaperin, siivotulle forumille. Kovasti ovat uteliaita hompanssit siellä.

Hommawatchin tutustumalla tai vaikkapa tämän forumin hommalaisuus-ketjusta saattaisi nähdä sen toisenkin puolen.

Missäs tätä nettipolliisia voi käydä informoimassa "asiallisesta" keskustelusta? Minä ainakin vasikoin mielelläni tästä lähtien, josko kuvansa vähän muuttuisi tarkemman informaation valossa.

Et jaksaisi vittuilla turhan takia. Olen ollut tuon tyypin kanssa henkilökohtaisesti ¡ la email tekemisissä ihan oikeassa häirintätapauksessa ja todella nopeasti tuli vastaus sähköpostitse tehtyyn tiedusteluun. Hyvä poliisi siinä mielessä (no, vastaus ei tyydyttänyt eikä oikeastaan ollut "nettipoliisille" sopivalla tavalla asiantuntevakaan). Poliisin sivuilta löytyy yhteystiedot (samat myös hommaforumin fobba-nimimerkin profiilisivulta). Aika kuvaavaa, ettei hommaforumilla ollenkaan herää kysymysmerkkejä siitä, miksi juuri Norjan tapahtumien jälkeen stadin nettipoliisi rekkautuu foorumille. Minua ainakin huolestuttaisi, jos jonkin edes etäisesti viiteryhmääni kuuluvan hörhön veritekojen jälkeen kissalan poika tulisi symppaamaan.

Jussi O:

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3676 on: August 02, 2011, 20:15:59 »
Kiitos tiedosta ja kokemuksista.

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3677 on: August 02, 2011, 20:19:54 »
Löytyy linkistä muutakin mielenkiintoista. Itsestäni olisi tietysti mukavaa, että verkkopoliisi seuraisi verkkokeskusteluja enemmän kuin vain "jonkin verran". Lisäksi miehen neuvot ovat "hanurista". Foorumien sulkemisista olen tietysti samaa mieltä, mutta me hyvin tiedämme miten vasta-argumentoijien jossain Hommalla käy. Jälkimmäinen neuvo puolestaan haiskahtaa sille, että kovinta möykkää "epäkohdista" pitävien vaatimuksiin vain kannattaa suostua.

Veikkaan, että Fobba ei pääse ihan kaikille alueille Hommafoorumilla...
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Offline Miniluv

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 165
 • hommabotti nro 0000000000007
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3678 on: August 02, 2011, 21:54:05 »
Aika kuvaavaa, ettei hommaforumilla ollenkaan herää kysymysmerkkejä siitä, miksi juuri Norjan tapahtumien jälkeen stadin nettipoliisi rekkautuu foorumille. Minua ainakin huolestuttaisi, jos jonkin edes etäisesti viiteryhmääni kuuluvan hörhön veritekojen jälkeen kissalan poika tulisi symppaamaan.

Minun versioni on, että Forssia haastateltiin Mtv:lle, jutusta avattiin ketju Hommaan ja fobba tuli mukaan sanomaan oman sanansa.

Sinun versiosi on kyllä viihdyttävämpi :)
Todellisuus: mielipiteitäon monia, keskustelijoita ei.
Kukkahatullinen todellisuutta.

Jussi O:

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3679 on: August 03, 2011, 08:33:48 »
Pistin tämän jo Terhoforumillekin, mutta jos sopii niin laitan tännekin.


Tämähän on hyvä uutinen: rasististen rikosten määrä on alkuvuonna vähentynyt jonkin verran (17 %). Ellei kyse sitten ole mainitusta poliisikäytäntöihin liittyvästä tilastoharhasta, poliisijohtajan mainitsemasta satunnaisvaihtelun mahdollisuudesta tai jostain muusta vastaavasta.

Uutisista ei selviä, onko vertailtu epäilyjä vai tuomioita. Vaikuttaisi vähän siltä, että epäilyjä, koska ajankohta (tammi-kesäkuu) on vielä niin läheinen.
Raporttia ei löydy verkosta tähän hätään. Tarkempia päätelmiä lienee syytä pidätellä siihen ja vielä vuoden loppuun asti. Mutta joka tapauksessa keväinen keskustelu rasismista ja sen mahdollisesta lisääntymisestä - ja toisaalta (eräiden) perussuomalaisten piirissä pitkään harrastettu rasismista puhujien ivaaminen - saa mielenkiintoisen jatko-osan:
- Toisin kuin pitkällä aikavälillä, rasististen rikosten kasvua ei alkuvuonna ole havaittavissa, niitä on 83 % siitä mitä viime vuoden ensipuoliskolla.
- Huoli rasistisista rikoksista ei silti ole lainkaan turha, koska rasistisia rikoksia on kirjattu edelleen 141, mikä on sekin on paljon puoleen vuoteen.
- Rasismin tuomitseminen laajasti tuntuu olevan hyödyllistä, eikä suinkaan haitallista, niin kuin persuretoriikassa saatettiin uskotella.
- Se, että rasismiin taipuvaisille on olemassa demokraattinen vaikutuskanava, voi myös olla hyödyllistä - tosin jos sanomme näin, sanomme samalla, että Suomessa on nyt noussut rasistiseen väkivaltaan taipuvaisilta kannatusta saava puolue (itse en uskaltaisi vetää tällaista epäsuoraa ja monimuuttujaista päätelmää vielä siitä seikasta sinänsä, että rasistisia rikoksia on kirjattu n. 28 vähemmän puolen vuoden vertailujaksolla).

Keväällä puheena olleisiin bussikuskipahoinpitelyihin liittyen olisi mielenkiintoista saada Helsingin tilastot. Tokikaan missään tapauksessa tilastomuutos ei oikeuta jälkikäteisesti tai tulevaisuudessa retoriikkaa, jolla ivataan rasismista puhuvia, pikemminkin päinvastoin. Jos rasistinen rikollisuus vähenee rasismista puhumisen myötä, rasismista kannattaa olla ääneen huolissaan.

Toivotaan että vastaava heikko signaali muutoksesta olisi havaittavissa myös arkipäivän rasismissa. Rasistinen väkivalta ja rasistinen leimaaminen (ja rakenteellinen rasismi) tosin ovat eri tason asioita ja erilaisia kokonaisuuksia, ja jälkimmäistä on tutkittava aivan omana ilmiönään omissa konteksteissaan.
« Last Edit: August 03, 2011, 08:42:20 by Jussi O: »

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3680 on: August 03, 2011, 17:26:56 »
Pentagonin uusi projekti vaikuttaa varteenotettavalta, olettaen ettei sitä käytettäisi kuten sitä joka tapauksessa tullaan käyttämään:

"Viime vuosien perusteella vaikuttaa selvältä, että suuri osa sotapropagandasta leviää nykyään sosiaalisen median kautta.

Nyt Yhdysvaltain puolustusministeriö aikoo ottaa sosiaalisen median haltuun uudella projektillaan

- - -

Projektin tavoitteena on parantaa ymmärrystä uusista viestintätavoista, ja suunnitelma on neliosainen.

Darpan tavoitteena on

1. Selvittää, luokitella, mitata ja seurata a) ideoiden ja ajatusten sekä b) tarkoituksella harhaanjohtavien viestien syntymistä, kehittymistä ja leviämistä.

2. Tunnistaa vaikuttamis- ja suostuttelukampanjoiden rakenteet sosiaalisessa mediassa.

3. Tunnistaa osallistujat ja tarkoitusperät sekä mitata vaikuttamiskampanjoiden tuloksia.

4. Vastata vihollisen vaikuttamisoperaatioihin.

Tarkoituksena on siis selvittää, mistä tietoa tulee ja miten se leviää.
"

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/pentagon+ottaa+seuraavaksi+haltuun+sosiaalisen+median/a662499

Ehkä Suomessakin vastaavalle olisi käyttöä, suhteellisen erikoista kamaa - ainakin koskien naapuriamme ja erästä saarivaltiota Lähi-idässä - leviää omien havaintojeni mukaan aina ko. valtioiden osallistuessa johonkin konfliktiin. Mitä ei mitenkään erityisen harvoin sitten tapahdukaan. En vaan äkkiseltään keksi mitä hyötyä projektista toteutuessaan olisi kailottaa kaikille.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3681 on: August 03, 2011, 17:35:11 »
Ja seuraavaksi vallassa on koko teekutsuliike Sarah Palineineen ja vasemmisto bannataan koko netistä ja islamfobiasta tulee standardi.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Kellottaja

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 839
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3682 on: August 03, 2011, 17:45:16 »
Jussi O:n juttuun

Quote
Muutosta voi pitää yllättävänä, koska rasismin on varsin yleisesti arvioitu lisääntyneen tai tulleen aiempaa näkyvämmäksi Suomessa.

Quote
"Vähennys on aika suuri.

Yllättävä tulos, kun ajattelee , että tänä vuonna asia on vasta mediassa otettu esille. Perussuomalaiset, Halla-aho ja vihepuhekeskustelu on roihunnut medioissa. Olisin kuvitellut poliisin kirjanneet helpommin teon syyksi rasistisen rikoksen kuin aikaisemmin.
Tietenkin toivoisi, että rasististen rikosten määrä olisi 0 , eikä lähes yksi päivässä. Paljonko rasistisista rikoksista on ulkomaalaisten tekemiä?
Onko tämä kamala rasismi näkyvää vain netissä ja mediassa?

Uutisessa ihmetytti toimittajan selittely, että ehkä tilaston on väärässä jne. Suomessa ei ole median hehkuttamaan viharikos/rasistiset rikokset aaltoa.

EDIT:
Hyvä, että suomalaiset ovat sen verran fiksua porukkaa, että pyrkivät vaikuttamaan parlamentaarisin keinoin ja mielipidevaikuttamisen avulla yhteiskuntaan. Pahin skenaario olisi , jos tilanne radikalisoituisi ja "maahanmuuttoasiaa" alettaisiin ratkomaan väkivallalla.
« Last Edit: August 03, 2011, 17:52:53 by Kellottaja »

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3683 on: August 03, 2011, 18:20:58 »
Tämähän on hyvä uutinen: rasististen rikosten määrä on alkuvuonna vähentynyt jonkin verran (17 %). Ellei kyse sitten ole mainitusta poliisikäytäntöihin liittyvästä tilastoharhasta, poliisijohtajan mainitsemasta satunnaisvaihtelun mahdollisuudesta tai jostain muusta vastaavasta.

Mikä ei ole varsinaisesti uutinen vaan poliisihallinnon keino lievittää ihmisten huolestuneisuutta. Mikä käy varsin selvästi ilmi "uutista" hieman avatessa(arvio tosin pätee jos oltiin verrattu viime vuonna samaan aikaan poliisin tietorekisteriiin kirjattuihin rikosepäilyihin jotka sitten suhteellistettu loppuraportissa ilmeneviin vastaavana ajankohtana ilmoitettuihn, mutta rekisteröimättä jääneisiin rikoksiin).

Quote
Uutisista ei selviä, onko vertailtu epäilyjä vai tuomioita. Vaikuttaisi vähän siltä, että epäilyjä, koska ajankohta (tammi-kesäkuu) on vielä niin läheinen.

Näissä rikosraporteissa lähes poikkeuksetta verrataan aina epäiltyjä. Rikosprosessissa seuraaminen on niin vaikeaa että jos sellaista tehdään, se tehdään useimmiten erillisessä tutkimuksessa. Tämä koskee siis myös ulkomaalaisten rikollisuutta käsitteleviä tutkimuksia.

Quote
Raporttia ei löydy verkosta tähän hätään. Tarkempia päätelmiä lienee syytä pidätellä siihen ja vielä vuoden loppuun asti. Mutta joka tapauksessa keväinen keskustelu rasismista ja sen mahdollisesta lisääntymisestä - ja toisaalta (eräiden) perussuomalaisten piirissä pitkään harrastettu rasismista puhujien ivaaminen - saa mielenkiintoisen jatko-osan:
- Toisin kuin pitkällä aikavälillä, rasististen rikosten kasvua ei alkuvuonna ole havaittavissa, niitä on 83 % siitä mitä viime vuoden ensipuoliskolla.

Ei niin koska se valmistuu aina marras-joulukuussa eikä koskaan käsittele kuluvaa vuotta vaan edellistä. Raportti on ilmestynyt jo kymmenkunta vuotta säännöllisesti ja jos sen olisi edes kerran elämässään lukenut tietäisi siinä käsiteltävän myös sellaisia rasistisia rikosepäilyjä jotka syystä tai toisesta jäävät poliisilta merkitsemättä ns. rasismikoodilla, ts. tutkijoiden työtä helpottavalla merkinnällä. Lopulliseen raporttiin päätyvät siis myös esim. ne satunnaiset pahoinpitelyt joissa skini on hyökännyt n-sana-solvauksia ladellen, mutta joita poliisi ei ole katsonut aiheelliseksi leimata  rasistiseksi vain niiden "tulkinnallisten" motiivispekulaatioiden perusteella.

Quote
Huoli rasistisista rikoksista ei silti ole lainkaan turha, koska rasistisia rikoksia on kirjattu edelleen 141, mikä on sekin on paljon puoleen vuoteen.

Itse olen tehnyt elämässäni vain yhden rikosilmoituksen rasismista, en kuitenkaan esim. tapauksesta jossa skinit hakkasivat lapsena keskellä Espaa poliisin ajellessa ohi vaivautumatta puuttumaan ilm. mielestään "tulkinnalliseen" tapahtumasarjaan. Edelleen, raportin vain kerrankin läpi lukeneet ehkä muistavat että suurin osa nimenomaan rasistisista rikoksista jää tyystin ilmoittamatta poliisille. Syyksi on esitetty mm. mamujen huonoja kokemuksia poliisista lähtömaissaan, jolla mielestäni pyritään lähinnä peittämään suomalaisen poliisin nuivaa asennoitumista. Josta jälkimmäisestä siitäkin lienee tätä nykyä jo ihan kylliksi evidenssiä jotta ongelmaan oltaisi voitu puuttua mikäli rasismin kitkeminen todella katsottaisiin yhteiskunnassa, juhlapuheiden mukaisesti, tärkeäksi.

Quote
Se, että rasismiin taipuvaisille on olemassa demokraattinen vaikutuskanava, voi myös olla hyödyllistä - tosin jos sanomme näin, sanomme samalla, että Suomessa on nyt noussut rasistiseen väkivaltaan taipuvaisilta kannatusta saava puolue (itse en uskaltaisi vetää tällaista epäsuoraa ja monimuuttujaista päätelmää vielä siitä seikasta sinänsä, että rasistisia rikoksia on kirjattu n. 28 vähemmän puolen vuoden vertailujaksolla).

Historiasta on käsittääkseni olemassa vain päinvastaisia esimerkkejä, mutta tietysti jos sellaiseen haluaa uskoa niin.... Joo painekattila sitä ja tätä, pruuut, ei vaan näy rasismin kohteen arkielämässä, päinvastaisella tavalla kylläkin.

Jos pitäisi omalta kohdalta arvioida mikä vähentymiseen - jos sellaista todellisuudessa on tapahtunut, jota monesta syystä epäilen - on johtanut, niin katuilmapiiri on muuttunut oman näkemykseni mukaan hieman vähemmän vihamieliseksi joka saattaisi indikoida myös väkivaltaisten hyökkäysten vähentymistä. Ne ne kuitenkin pääsääntöisesti ovat niitä jotka tilastoihin lopulta päätyy suuremmalla todennäköisyydellä kuin muut rasismin rikolliseksi katsotut muodot. Mikä tekijä ilmapiirin muutokseen sitten olisi voinut johtaa, niin ei ainakaan persujen menestys, nimittäin kaikkein hurjinta aikaa oli kunnallisvaalien 2008 jälkeen jota voi monella tapaa pitää sinä äärioikeiston todellisena jytkynä.

Ps. Kuriositeettina aihetta sivuten. Eilen en käynyt missään muualla kuin kaupassa, Ravattulan Cittarissa vastaan tulleista teinipojista toinen hiljaa kuiski toiselle kuinka pelottavan näköinen olen. Toinen kysyi, että "kuka", johon tämä pelokkaampi vastasi "no tuo arabialainen"(Toinen puoli suvustani on Kannakselta ja toinen ...no alunperin Afganistanista-> se kai ainoa mikä näissä rotuasioissa merkitsee). Ehkä perehtymättömälle hieman valaisee mitä se arki todellisuudessa on tälläkin hetkellä joka ainut päivä.

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3684 on: August 03, 2011, 20:28:02 »
Quote
Muutosta voi pitää yllättävänä, koska rasismin on varsin yleisesti arvioitu lisääntyneen tai tulleen aiempaa näkyvämmäksi Suomessa.
Yllättävä tulos, kun ajattelee , että tänä vuonna asia on vasta mediassa otettu esille.

Niinkö, http://yle.fi/poliisitv/raportit.php?sivu=raportti_rasismi ?

Quote
Tietenkin toivoisi, että rasististen rikosten määrä olisi 0 , eikä lähes yksi päivässä.

Rasistiset rikokset oikeusprosesissa tutkimus(linkki on pdf:ään) kertoo sivulla 16(kiva että on kopiosuojattu, niin saa taas näpyttää):

Maahanmuuttajille vuonna 2001 tehdyn kyselytutkimuksen mukaan jonkin sellaisen teon kokeneista, joka olisi voinut täyttää rasistisen rikoksen tunnusmerkistön, 71% ei ole koskaan ilmoittanut tapahtumasta poliisille. Syynä ilmoittamatta jättämiselle mainittiin teon vähäpätöisyys sekä epäusko siihen, että ilmoituksen tekeminen johtaisi mihinkään toimenpiteisiin.

Quote
Paljonko rasistisista rikoksista on ulkomaalaisten tekemiä?

Epäillyistä Poliisin tietoon tullut viharikollisuus Suomessa 2009-raportin(linkki taas pdf) mukaan:

Epäillyistä henkilöistä 80 prosenttia oli kansalaisuudeltaan suomalaisia ja 75 prosenttia oli syntynyt Suomessa (taulukot 18 ja 19). Osuudet ovat suunnilleen samoja kuin edellisvuonna, jolloin vastaavat luvut olivat 83 % ja 76 %. Muut yleisimmät rikoksesta epäiltyjen kansalaisuudet ovat samoja, kuin asianomistajien yleisimmät kansalaisuudet. Tämä johtuu suureksi osaksi siitä, että osassa rikosilmoituksia samat henkilöt ovat sekä rikoksesta epäillyn että asianomistajan asemassa, tyypillisesti esimerkiksi tappelutilanteessa

Quote
Onko tämä kamala rasismi näkyvää vain netissä ja mediassa?

Ei ole, se näkyy päivittäin arkielämässäni valkoisten puhutellessa englanniksi, vartijoiden seuratessa kaupoissa, vastaantulevien naisten juostessa karkuun tai rutistaessa lapsiaan ja käsilaukkujaan hädissään itseään vasten, rautakaupan myyjän tivatessa minkä firman nimelle laitetaan sementtilaastisäkit(mutsin kesämökin portaiden korjaukseen niitä hakiessani), baarissa kännisten painostaessa tunnustamaan tosiasiallisen kotimaani, jatkuvana ja intensiivisenä tuijottamisena johon vastatessa tilanne kehittyy tappelun tasolle n. kerran kuukaudessa ja lähes siihen pisteeseen n. kerran päivässä jne. Rasistisia rikoksia joiden ihmiset Suomessa naiviuttaan kuvittelevat johtavan automaattisesti poliisille ilmoittaessa toimenpiteisiin kohdalleni sattuu joitain kappaleita per vuosi. Ellei nettiä ja sähköpostia siis lasketa lukuun.

Quote
Uutisessa ihmetytti toimittajan selittely, että ehkä tilaston on väärässä jne. Suomessa ei ole median hehkuttamaan viharikos/rasistiset rikokset aaltoa.

Ei välttämättä olekaan, se täysin epäinhimillinen ja vuosikymmenet jatkunut tilanne on taas(viime laman aikanahan se myös oli, vieläkin enemmän tosin) noussut tapetille lähinnä vakavien rikosten ja nettisaastan kasvun myötä.

Quote
EDIT:
Hyvä, että suomalaiset ovat sen verran fiksua porukkaa, että pyrkivät vaikuttamaan parlamentaarisin keinoin ja mielipidevaikuttamisen avulla yhteiskuntaan. Pahin skenaario olisi , jos tilanne radikalisoituisi ja "maahanmuuttoasiaa" alettaisiin ratkomaan väkivallalla.

Maahanmuuttoasiaa alettiin ratkomaan väkivallalla viimeistään sinä hetkenä kun joskus 70-luvun lopulla kannettiin tai astuin DC-10:stä. Tosin kauemmin asuneet kertovat sen alkaneen...siis alkaneen, onko se koskaan varsinaisesti alkanut vai onko se aina ollut täällä - väkivaltaankin johtava rasismi?
« Last Edit: August 03, 2011, 20:29:55 by Demonisoitu »

Jussi O:

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3685 on: August 03, 2011, 20:49:52 »
Kiitos kommenteista, D, en ehdi vastata tällä haavaa. Ja etenkin kokemuksista. Tiedän toki että useimmat jää ilmoittamatta (se ei kuitenkaan selitä miksi juuri nyt olisi jäänyt ilmoittamatta enemmän). Todettakoon myös että toin tuon nopeasti kyhätyn viestin tuohon liki sellaisenaan terhoforumilta ja noi ranskalaiset viivat (varsinkaan viimeinen) eivät edusta aina varsinaisesti "omia" reaktioitani, vaan ne on kirjoitettu suhteessa siihen keskustelukontekstiin ja hommabottien väitteisiin siellä, mikä ei tässä nyt ihan avaudu tietenkään. En usko itse että persut olisivat mikään varaventtiili. (Olisi muuten hyvä nähdä esim. se, mikä on erityisesti maalis-toukokuun osuus rasistisista rikoksista eli mikä osa tuosta kuudesta kuukaudesta osuu siihen.)

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3686 on: August 03, 2011, 21:44:21 »
Asiasta helikopteriin.

http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2011/08/02/yksi-hullu-ei-saa-lopettaa-keskustelua/201110778/145

Tästä ei nyt suoraan voi päätellä, että toimittaja on ymmärtänyt asian väärin, mutta helposti asia voisi ollakin niin. Ihmisille pitää rautalangasta vääntää mitä kritisoidaan, kun kritisoidaan vihapuhetta tai pelon lietsontaa. Ilmeisesti toimittajakin elää siinä käsityksessä, että kyse on vain maahanmuuttokritiikistä. Maahanmuuttokritiikki on itseasiassa tässä sivujuonne. Asian pihvi on se, minkä kylkiäisenä maahanmuuttokritiikkiä tietyt tahot harrastaa, osana antijihadismia, toiseuden pelkoa, islamfobiaa jne vai muista syistä.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3687 on: August 03, 2011, 21:50:39 »
Apulaisvaltakunnansyyttäjä arvostelee poliitikkoja vihapuheista

Quote from: Helsingin Sanomat, 3.8.2011 15:11 | Päivitetty: 3.8.2011 17:06Jorma Kalske


Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske arvostelee poliitikkoja äänestäjien kosiskelusta rasistisilla vihapuheilla. Kalske huomauttaa, että kansanryhmien julkinen leimaaminen tekaistuilla väitteillä esimerkiksi nettikirjoituksissa on lainvastaista.

Tällaisista jutuista on viime vuosina tuomittu lähinnä sakkoja, vaikka maksimirangaistus olisi kaksi vuotta vankeutta.

Ilmiöön kuuluu myös se. että kun kirjoituksesta nousee kohu, tekijä sanoo halunneensa vain herättää keskustelua.

"Kirjoittaja antaa jälkeenpäin itselleen vapautuksen sanomalla: 'Jokainenhan ymmärtää, että tämä oli tällainen poleeminen puheenvuoro, enkä todellisuudessa tarkoita sitä' Ja kuitenkin hän käyttää selvästi sellaisia ilmaisuja, joita mainitaan rikoslain kohdassa kiihottaminen kansanryhmää vastaan.", Kalske sanoo.

Ylimpiin oikeusviranomaisiin kuuluva Kalske painottaa, että maahanmuuttopolitiikkaa voi arvostella leimaamatta kokonaisia kansanryhmiä tekaistuilla väitteillä.


Kalskeen mukaan etnisen tai rodullisen ryhmän julkinen leimaaminen ja solvaaminen täyttää tunnusmerkistön, joka on määritelty rikosnimikkeelle kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Samaa pykälää rikkoo, jos uhkailee jotain ihmisryhmää julkisesti.

Kalske sanoo, että rikokseen voi syyllistyä myös käyttämällä nettiblogin sijaan megafonia. Vihapuheessa voi olla kyse myös kunnianloukkauksesta ja siihen voi syyllistyä, jos huutelee kadulla rasistisia törkeyksiä. Yleensä areenana on kuitenkin ollut netti.

"Tähän asti kyse on ollut yhden tai useamman virkkeen tokaisuista, joissa on halvennettu maahanmuuttajia ja väitetty, että jostain maasta tulevat ihmiset ovat esimerkiksi muita taipuvaisempia rikoksiin", Kalske luonnehtii.

Vastaavat jutut ovat Kalskeen mukaan yleistyneet parin viime vuoden aikana.

Kalske on ollut ajamassa syytettä kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) blogikirjoittelusta. Halla-aho kirjoitti islam-tekstinsä ennen kansanedustajaksi tuloaan. Hän sai sakot käräjillä ja hovissa uskonrauhan rikkomisesta, mutta syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan hylättiin. Nyt blogitekstiä pohtii korkein oikeus. 
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3688 on: August 03, 2011, 21:56:56 »
Ja kuinka vähän lopulta tästä homma/nuiva/antijihadskenestä on itse maahanmuuttokritiikkiä järkevillä syillä (esim. se veronmaksajan osa) ja kuinka paljon näillä uhkakuvilla leikkimistä, jotka voidaan jonkun mutkan kautta yhdistää maahanmuuttopolitiikkaan?

Onhan ne muslimit uhka, vaikka niitä ei Suomeen päästäisikään. Onneksi on joku James Hirvisaari, joka ilmaisee asian kohtalaisen suoraan esimerkiksi edellisessä blogikirjoituksessaan ja sitä edellisessä. Raiskauskirjoituksissa oli tarkoitus osoittaa, että muslimit ovat raiskareita ja sen jälkeisessä, että ei ole muuta kuin radikaalia islamia ja jos onkin muuta, niin kohta sekin on radikaalia ja ne on uhka ties mille.

Maahanmuuttopolitiikan kritiikki on hyvin pieni piiloverho koko asiassa, josta pitää voida puhua, mutta se pitää voida ja osata erottaa tästä muusta pelleilystä.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Demonisoitu

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 680
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #3689 on: August 03, 2011, 23:20:50 »
Asiasta helikopteriin.

http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2011/08/02/yksi-hullu-ei-saa-lopettaa-keskustelua/201110778/145

Tästä ei nyt suoraan voi päätellä, että toimittaja on ymmärtänyt asian väärin, mutta helposti asia voisi ollakin niin. Ihmisille pitää rautalangasta vääntää mitä kritisoidaan, kun kritisoidaan vihapuhetta tai pelon lietsontaa. Ilmeisesti toimittajakin elää siinä käsityksessä, että kyse on vain maahanmuuttokritiikistä. Maahanmuuttokritiikki on itseasiassa tässä sivujuonne. Asian pihvi on se, minkä kylkiäisenä maahanmuuttokritiikkiä tietyt tahot harrastaa, osana antijihadismia, toiseuden pelkoa, islamfobiaa jne vai muista syistä.

Pennasen toisinajattelijoita puolustavaan tekstiin sopii vastaukseksi Hesarin klassikko poikkeustapauksista vuodelta 2007. Alla siitä muutama herkkupala.

Kansanedustaja, Suomen Sisun Halla-aho:

- Suomessa ei myönnetä, että ongelmat johtuvat pohjimmiltaan maahanmuuttajista.

- Lisäksi heillä[tietyistä maanosista tulevilla muslimeilla, D. huomauttaa] on tribalistisessa kulttuurissa opittu käsitys siitä, että oman ryhmän ulkopuolella kaikki ovat eläimiä tai eivät ainakaan yhtä hyviä kuin me.

Suomen Sisun perustaja, persujen kunnanvaltuutettu Lahtinen:

- Hyvinvointiyhteiskunta perustuu kansallisesti homogeeniselle, yhtenäiselle yhteiskunnalle.

- Taksonomia on eläintieteessä se, että on selkärankaiset, selkärangattomat, pedot, ja matelijat...

Suomen Sisun entisten nettisivujen ylläpitäjä ja kehittäjä, säveltäjä Kari Rydmanin(=kokoomusnuorten johtaja Wille Rydmanin isoisä) poika Sampsa Rydman:

- Rasismin vastaisen toiminnan ja monikulttuurisuuskasvatuksen ainoa funktio on estää pääsemästä ilmiöiden perimmäisiin syihin.

- Joissain tapauksessa on helpompi sanoa suoraan, että neekeri. Se on sana, joka kuvaa olemassa olevaa ihmistyyppiä.