Author Topic: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat  (Read 1330821 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Schwa

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 324
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #90 on: September 21, 2010, 18:06:22 »
Kiitos tarkennuksesta. Tarkoitin luonnollisesti oleskeluluvan saaneita. Tuota tarkkaa määrää on tosiaan mahdotonta sanoa kun siitä ei oikein löydy tilastoa. Tuosta hakemuksien hyväksymisestä saa jonkunlaisen kuvan näistä migrin tilastoista:
[...]
Näistä ei toki käy ilmi kuinka moni noista on humanitaarisia mutta hylkyprosentti näyttää aika pieneltä joka tapauksessa.

Kovin hyviä tilastoja ei tosiaan ole tästä tarjolla, ja sellaisten tekeminen vaatisikin vähän hankalaa ilmaisumuotoa, kun hakemusten jättämiset ja päätösten tekemiset osuvat jonkinasteisella hajonnalla eri vuosille. Vuoden 2009 tilastokatsauksen ja -analyysin mukaan keskimääräinen hyväksymisprosentti oli 81 (s. 6). Somalialaisten tekemistä hakemuksista on Astrid Thorsin mukaan tänä vuonna hylätty, kuten sanottu, noin puolet.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #91 on: September 21, 2010, 18:47:46 »
Oleskelulupapäätökset diaariryhmittäin
2009
Henkilömäärä
                                                                       Myönteinen          Kielteinen             Yhteensä

3811 Oleskelulupa, perheside, avioliitto tms.            1674                   302                   1976
3812 Oleskelulupa, perheside, lapsi                          2654                   342                   2996
3813 Oleskelulupa, perheside, muu omainen              246                   525                     771


Näistä ei toki käy ilmi kuinka moni noista on humanitaarisia mutta hylkyprosentti näyttää aika pieneltä joka tapauksessa.
En tiedä, mistä nämä tarkalleen otit, mutta eikös tuossa ole mukana myös Suomen kansalaisten tekemät perheenjäsenten yhdistämiset? Etenkin noissa avioliittotapauksissa tämän luulisi olevan aika merkittävä blokki (ulkomainen vaimo/mies muuttaa suomalaisen puolisonsa luokse tai nämä muuttavat yhdessä ulkomailta Suomeen). Lapsien kohdalla varmaan tosiaan humanitääriset maahanmuuttajat ovat ylivoimaisesti suurin ryhmä, koska suomalaisen lapsi on todennäköisesti joka tapauksessa Suomen kansalainen (tai kaksoiskansalainen) ja työperäiset maahanmuuttajat todennäköisesti tuovat lapsensa mukanaan heti alusta lähtien. Nämä tuskin ovat mukana tuossa perheenyhdistämisessä. Tai jos ovat, niin sitten tämä on varmaan myös iso ryhmä, koska työperäisiä on niin paljon enemmän kuin humanitäärisiä.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline J.P.R

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 174
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #92 on: September 21, 2010, 19:19:08 »
Migrin sivuilta tuo oli: http://www.migri.fi/netcomm/content.asp?path=8,2709,2717,2730

Ja käsittääkseni siinä on kaikki, myös Suomalaisten tekemät. Lähinnähän tuosta vaan ilmenee ettei hylkyprosentti ole kovin suuri. Veikkaan kuitenkin että kielteisistä päätöksistä on suhteellisen iso osa humanitäärisiä.
« Last Edit: September 21, 2010, 19:26:30 by J.P.R »

Outo Lintu

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #93 on: September 22, 2010, 17:33:35 »
Katseet välillä vähän kauemmaksi:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010092212388412_uu.shtml

Jos presidentinvaalit pidettäisiin nyt, 41 prosenttia suomalaisista äänestäisi Niinistöä. Hänen etumatkansa on huima: toiseksi suosituin ehdokas on keskustan Olli Rehn, joka keräisi seitsemän prosenttia äänistä.

Kyselyn mukaan Niinistöä kannatetaan yli puoluerajojen. Vain vasemmistoliittolaiset äänestäisivät mieluummin Eero Heinäluomaa kuin Niinistöä. Demareista taas vain 11 prosenttia valitsisi Heinäluoman. 25 prosenttia heistä äänestäisi Lasse Lehtistä ja 33 prosenttia Niinistöä.

Niinistön suosio on vankka perussuomalaistenkin riveissä. Heistä 48 prosenttia äänestäisi presidentiksi Niinistöä, kun oman puolueen Timo Soinin kannatus on 22 prosenttia.


Mielestäni Sauli Niinistö vaikuttaa porvareista rehellisimmältä. Ainakin hän on ollut navakasti puuttumassa verorahojen tuhlailuun oman puolueensa taholta jne. Varmaan tähän mennessä uskottavin ehdokas. Ei Paavo Arhinmäkikään huono ole, mutta mutta.. Mitä mieltä Niinistöstä?
« Last Edit: September 22, 2010, 17:39:33 by Outo Lintu »

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #94 on: September 22, 2010, 18:55:58 »
Mielestäni Sauli Niinistö vaikuttaa porvareista rehellisimmältä. Ainakin hän on ollut navakasti puuttumassa verorahojen tuhlailuun oman puolueensa taholta jne. Varmaan tähän mennessä uskottavin ehdokas. Ei Paavo Arhinmäkikään huono ole, mutta mutta.. Mitä mieltä Niinistöstä?

Rehellisesti: jos Niinistö olisi valittu presidentiksi edellisellä kerralla, niin hyvin moni asia olisi tässä maassa nyt paljon paremmin.

Sosialidemokraateille annettu reipas ja ansaittu remmiapelli presidentinvaaleissa olisi hyvässä lykyssä osoittanut puolueelle konkreettisesti, että enemmistö kansasta on saanut heidän systeemeistään jo tarpeekseen. Niille, jotka eivät muista, niin palautettakoon mieliin, että vuonna 2006 ammattiyhdistysliike otti asiakseen sekaantua presidentinvaaleihin - näin siitäkin huolimatta, että valtionpäämiehen suhtautumisella tuporatkaisuun ei ole mitään merkitystä, mutta ilmeisesti Ihalaisen mielipide oli se, että presidentin nyt vain pitää olla demari, koska se oli saavutettu etu. Toinen surkuhupaisa esitys tietystikin oli Paavo Lipposen salamannopea takinkääntö NATO-jäsenyyden kanssa flirttailleesta poliitikosta mieheksi, joka päätti ilmaista tukensa Haloselle, koska Niinistö kuulemma oli liian NATO-myönteinen.

Tietysti, koska Halonen sai jatkoajan, niin SDP ei voiton seurauksena nähnyt mitään tarvetta tarkastella lähemmin omaa idiotismiaan. Lasku tästä sokeudesta lankesi maksettavaksi seuraavissa eduskunta- ja kunnallisvaaleissa, ja niiden seurauksena puolue soilastaa edelleenkin aivan miten sattuu. Voisi olettaa, että vaihtoehtoisessa universumissa, missä Niinistö olisi voittanut vuoden 2006 vaalit, olisi miltei perinteiseksi muotoutuneen presidentin mandaattinsa menettänyt SDP aloittanut itsetutkiskelun paria vuotta aiemmin ja saanut kenties hyvässä lykyssä rivinsä kuntoon tähän päivään mennessä jonkinlaisena normaalina puolueena.

Toinen seuraus olisi ollut se, että Niinistön suoriuduttua presidentiksi olisi Kokoomuksen pitänyt käydä seuraavan vuoden eduskuntavaalit ilman kahden kärjen taktiikkaansa. Niinistön eduskuntavaaleissa saamista suomenmestaruustason ziljoonasta äänestä olisi tietysti melkoinen osa ollut väistämättä pois Kokoomuksen kannatuksesta. Jotenkin veikkaan, että Niinistö on sen sortin tyyppi, joka on varsinkin tuolloin kerännyt valtaosan äänistänsä sen oman puolueensa ulkopuolelta ja liikkuvilta äänestäjiltä. Lähes puolet Uudenmaan alueelta Kokoomukselle pistetyistä äänistä oli Niinistölle annettuja; hypoteesina voi heittää, että mikäli puolet Niinistöä äänestäneistä olisi valinnut jonkin ei-Kokoomuslaisen ehdokkaan, olisi puolueen kannatus Uudenmaan vaalipiirissä painunut samalle tasolle, millä se oli vuonna 2003, eli käytännössä tasoihin Demarien kanssa.

Absoluuttisessa äänten määrässä kautta maan olisi Kokoomus painunut itse asiassa SDP:n alapuolelle. Porvarillisen protestin tarve ei sekään olisi voittoisain presidentinvaalien jälkeen ollut välttämättä enää niin suuri, millä niin ikään olisi ollut vaikutuksensa vaalien imuun ja kampanjaan. Presidentinvaalien tappion jälkeen olisi tuossa ylempänä spekuloitu SDP:n imagonparannus alkanut kenties jo toimia, ja varmistanut astetta paremman suorituksen eduskuntavaaleissa. Keskusta olisi todennäköisesti pysynyt samoissa asemissa. Hallitusneuvotteluista ainakin olisi tullut kireämmät, eikä presidentinvaaleissa solmittu porvariyhteistyö enää olisi ollut hallitusta muodostettaessa niin itsestäänselvä asia.

... tai sitten voi olla, että Niinistön voitto presidentinvaaleissa olisikin stimuloinut todellisen porvarillisen superorgasmin ja suonut Kokoomukselle megahypernosteen seuraavan vuoden eduskuntavaaleissa. Takavuosina vanhaa Demarien värisuoraa kiroilleet kansalaiset olisivatkin nyt innolla äänestäneet valtakuntaan porvarillisen värisuoran, ja Kataisesta olisi tullut pääministeri.

Molemmissa vaihtoehdoissa lopputulos olisi johtanut suotuisampaan tilanteeseen kuin nyt. Ensimmäisessä vaihtoehdossa olisi Kokoomus saattanut jäädä oppositioon, mikä tietysti olisi merkinnyt protestiäänten kanavoitumista valtavirran porvaripuolueelle. Toisessa vaihtoehdossa Vanhanen ei olisi ollut pääministeri, mikä olisi yleisesti ottaen parantanut politiikan ja hallituksen uskottavuutta ja vähentänyt yleisesti ottaen kaikenlaista halukkuutta protestiäänestämiseen.

Vasemmiston kannaltakin olisi Halosen saattaminen eläkkeelle vuonna 2006 ollut luultavasti suotuisampi vaihtoehto.

Vaihtoehtoiset historiaspekulaatiot sikseen, mutta yleisemmin: Niinistö on kovan luokan valtiomies, mutta tiedä sitten, kannattaako häntä enää presidentiksi äänestää. Se olisi pitänyt tehdä silloin viimeksi.


Best,

J. J.

Toope

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #95 on: September 22, 2010, 19:24:48 »
Quote
Vasemmiston kannaltakin olisi Halosen saattaminen eläkkeelle vuonna 2006 ollut luultavasti suotuisampi vaihtoehto.

Vasemmiston kannalta paras vaihtoehto olisi ollut tehdä vasemmistolaista politiikkaa sateenkaarihallituksen aikana ja yrittää tehdä edes jonkinlaista politiikkaa Vanhanen I:n aikana.

Halosen toisesta kaudesta olen samaa jälkiviisasta mieltä, mutta hieman eri syistä. Halosta on oikeistonulikoiden (lue:kokoomus) taholta riivitty ties mistä kuvitellusta, sosialisoinneista ja kommunismista sekä stasivakoilusta; suurin piirtein arvostelu on saanut samoja piirteitä kuin jotkin jenkkiäärioikeiston ZOG-teoriat. Halosen kauden ongelmana ei kuitenkaan ole ollut se, että Halonen olisi tehnyt mitään vasemmiston propagointia vaan pikemminkin se, että Halonen ei ole tehnyt yhtään mitään. Halonen ei ole edes tehnyt tai sanonut mitään sellaista, mikä kelpuuttaisi hänet arvojohtajaksi. Ottaen huomioon, että kyseessä on sama henkilö, joka ulkoministerinä ollessaan otti vastaan tshetsheenihallituksen jäseniä Venäjän vastustuksesta huolimatta, voidaan Halosen eettistä/moraalista takinkääntöä pitää väyrystä pahempana. Tai no, eihän hän ole enää mitään mieltä, joten takki on vain nostettu kuivumaan, ei käännetty.

Kaikesta huolimatta täytyy todeta, että Halonen on presidenttinä juuri sitä, mitä tänne on kokoomuksen taholta ajettu parisenkymmentä vuotta: mitäänsanomaton presidentti, poliittinen valta nolla ja sellainen, joka hädin tuskin uskaltaa sanoa yhtään mitään. Odotan innolla 2012 vaaleja, joissa luultavasti Niinistö tulee valituksi ja alkaa aivan käsittämätön kokoomuslainen itkuvirsien kuoro valittaa siitä, ettei presidentillä ole valtaa.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #96 on: September 22, 2010, 19:41:50 »
Halosen toisesta kaudesta olen samaa jälkiviisasta mieltä, mutta hieman eri syistä.

Et oikeastaan. Tai ainakin allekirjoitan kaikki tässä sitaatissa ilmoittamasi syyt:

Halosen kauden ongelmana ei kuitenkaan ole ollut se, että Halonen olisi tehnyt mitään vasemmiston propagointia vaan pikemminkin se, että Halonen ei ole tehnyt yhtään mitään. Halonen ei ole edes tehnyt tai sanonut mitään sellaista, mikä kelpuuttaisi hänet arvojohtajaksi. Ottaen huomioon, että kyseessä on sama henkilö, joka ulkoministerinä ollessaan otti vastaan tshetsheenihallituksen jäseniä Venäjän vastustuksesta huolimatta, voidaan Halosen eettistä/moraalista takinkääntöä pitää väyrystä pahempana. Tai no, eihän hän ole enää mitään mieltä, joten takki on vain nostettu kuivumaan, ei käännetty.

Pisteet kotiin. Presidentti, joka ulkopolitiikan johtajana on hiljaa kuin mykkä ahven eteläisen veljeskansamme joutuessa vastatusten tarkoituksella provosoidun pienen mittakaavan intifadan kanssa ja osoittaa puolitoista vuotta tapahtuneen jälkeen suurta rohkeuttaan moralisoimalla samaista naapurimaatamme psykiatrisin termein, joutaa kompostin puolelle. Puhumattakaan nyt siitä, että sama presidentti julistaa "ylipäällikkyyden olevan jakamaton" ja suomalaisten rauhanturvaajien joutuessa tulituksen kohteeksi Afganistanissa toteuttaa tätä ylipäällikkyyttään käytännössä lähtemällä Kankaanpään kansanopiston keramiikkakurssille.

Kaikesta huolimatta täytyy todeta, että Halonen on presidenttinä juuri sitä, mitä tänne on kokoomuksen taholta ajettu parisenkymmentä vuotta: mitäänsanomaton presidentti, poliittinen valta nolla ja sellainen, joka hädin tuskin uskaltaa sanoa yhtään mitään.

Yhdyn tähänkin arvioon.

Odotan innolla 2012 vaaleja, joissa luultavasti Niinistö tulee valituksi ja alkaa aivan käsittämätön kokoomuslainen itkuvirsien kuoro valittaa siitä, ettei presidentillä ole valtaa.

Niin, no, itse asiassa Kokoomuksen politiikan ongelmallinen lopputulos on se, että jatkuvien valtaoikeuksien alasajoa puolustaneiden kannanottojen jälkeen heidän omaa vahvinta ehdokastaan ei enää pahemmin kiinnosta presidentin virka. Tietynlaista omaan jalkaan ampumista, siis.Best,

J. J.

Toope

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #97 on: September 22, 2010, 20:27:11 »
Niin, no, itse asiassa Kokoomuksen politiikan ongelmallinen lopputulos on se, että jatkuvien valtaoikeuksien alasajoa puolustaneiden kannanottojen jälkeen heidän omaa vahvinta ehdokastaan ei enää pahemmin kiinnosta presidentin virka. Tietynlaista omaan jalkaan ampumista, siis.

Njaa, uskon vielä tällä hetkellä siihen, että Niinistö kuitenkin heidän ehdokkaakseen kammetaan, pressaksi asti. Tai jos Niinistö ei pelkästään pihtaile kainosti vaan sattuu olemaan tosissaan, niin ainakin joku "jämerän" oloinen varavaihtoehto, esim. Häkämies omista tai Hägglund sitoutumattomista. Henkilöistä tulevissa pressanvaaleissa on kiva spekuloida siinä mielessä, että kuka sitten valitaankin, ei sillä ole yhtään mitään merkitystä lähes tulkoon minkään asian kannalta. Arvojohtajaksi en usko Niinistöstä olevan, vaikka hänestä pressa tulisikin; Haavistossa on nykypakasta revityistä eniten arvojohtaja-ainesta, mutta niinhän oli toisaalta Halosessakin vuonna 2000.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #98 on: September 22, 2010, 20:55:46 »
Niinistöstä tulee seuraava presidentti mikäli hän vain viran haluaa ottaa vastaan. Hän on myös ainoa, joka on melko pidetty poliittisen kentän lähes kaikilla laidoilla. En ole koskaan tainnut kuulla kenenkään nimittäneen Saulia edes mokuttajaksi! :)

On vaikea kuvitella kuka voisi nousta haastamaan häntä vaaleissa? Kepusta ei ainakaan kukaan, demareista vielä vähemmän. Molempien puolueiden kärkikaarti on melkoisen vaisua ja harmaata. On vaikea kuvitella Kiviniemen, Urpilaisen, Heinäluoman tai vastaavien pääsevän sellaisiin kannatuslukuihin, joita presidentiksi tarvitaan. Jopa Soini tuntuu valovoimaisemmalta ja suositummalta henkilöltä kuin yksikään näistä. Tietysti mikä tahansa suuri puolue kykenee koneistollaan polkaisemaan +-15% kannatuksen vaikka aidanseipäälle.

Vaikka suora demokratia on ihan nasta juttu, toisaalta kaipaisi Suomeen kunnollista presidenttiä reiluin valtaoikeuksin. USAssa jokainen presidentti tuo selkeän uuden vaihtoehdon eikä tosiaan voi sanoa, ettei heitä erottaisi toisistaan kuten suomalaisten poliitikkojen kohdalla tahtoo olla. Kokoomuksen kohdalla tosiaan tuntuu käsittämättömän lyhytnäköiseltä leikata presidentin valtaoikeuksia nyt kun heillä olisi selkeä etulyöntiasema seuraaviin vaaleihin.

Tällä hetkellä kuitenkin valtakuntaa tyrkytetään Kokoomukselle lähes kultalautasella. Kepu on vaalirahajuttujen ryöpyttämä ja selvittää tulevaisuuttaan lähinnä KRP:n kanssa. Demarit taas eivät kykene saamaan kannatustaan nousuun millään, korkeintaan "torjuntavoittoja" on saavutettu. Teoriassa olisi seuraava hallitus äärimmäisessä skenaariossa mahdollista ehkä muodostaa jopa ilman Kepua tai SDP:tä. Käytännössä jomman kumman tietysti pelastaa se,  että RKP ja KD:n lisäksi pitäisi olla kaksi joukosta Vasemmistoliitto, Perussuomalaiset (mikäli kuten oletan Persut nostavat kannatuksensa näiden kahden tasolle) ja Vihreät.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Toope

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #99 on: September 22, 2010, 21:22:38 »
Tällä hetkellä kuitenkin valtakuntaa tyrkytetään Kokoomukselle lähes kultalautasella. Kepu on vaalirahajuttujen ryöpyttämä ja selvittää tulevaisuuttaan lähinnä KRP:n kanssa. Demarit taas eivät kykene saamaan kannatustaan nousuun millään, korkeintaan "torjuntavoittoja" on saavutettu. Teoriassa olisi seuraava hallitus äärimmäisessä skenaariossa mahdollista ehkä muodostaa jopa ilman Kepua tai SDP:tä. Käytännössä jomman kumman tietysti pelastaa se,  että RKP ja KD:n lisäksi pitäisi olla kaksi joukosta Vasemmistoliitto, Perussuomalaiset (mikäli kuten oletan Persut nostavat kannatuksensa näiden kahden tasolle) ja Vihreät.

Jännää, että pidät KD:ta neutraalina apupuolueena. Viime aikojen yhteiskunnassa tapahtuneen arvokehityksen johdosta asettaisin KD:n jopa PS:ää epäluotettavamman hallituskumppanin asemaan. Selvää on se, ettei mikään pääministeri tule rakentamaan hallitustaan sellaisen kokoonpanon varaan, jossa jompaan kumpaan täytyisi aidosti luottaa.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #100 on: September 22, 2010, 22:59:20 »
Tällä hetkellä kuitenkin valtakuntaa tyrkytetään Kokoomukselle lähes kultalautasella. Kepu on vaalirahajuttujen ryöpyttämä ja selvittää tulevaisuuttaan lähinnä KRP:n kanssa. Demarit taas eivät kykene saamaan kannatustaan nousuun millään, korkeintaan "torjuntavoittoja" on saavutettu. Teoriassa olisi seuraava hallitus äärimmäisessä skenaariossa mahdollista ehkä muodostaa jopa ilman Kepua tai SDP:tä. Käytännössä jomman kumman tietysti pelastaa se,  että RKP ja KD:n lisäksi pitäisi olla kaksi joukosta Vasemmistoliitto, Perussuomalaiset (mikäli kuten oletan Persut nostavat kannatuksensa näiden kahden tasolle) ja Vihreät.

Jännää, että pidät KD:ta neutraalina apupuolueena. Viime aikojen yhteiskunnassa tapahtuneen arvokehityksen johdosta asettaisin KD:n jopa PS:ää epäluotettavamman hallituskumppanin asemaan. Selvää on se, ettei mikään pääministeri tule rakentamaan hallitustaan sellaisen kokoonpanon varaan, jossa jompaan kumpaan täytyisi aidosti luottaa.

En minä kyllä "pidä" KD:tä yhtään minään ja ylipäänsä ynnäilin lähinnä täysin teoreettisia mahdollisuuksia. Ainoa, minkä siis otin huomioon on täysin ideologisesti vastakkaiset, jotka eivät voisi ikinä tehdä hallitusyhteistyötä.

Sinänsä pitäisin tervetulleena mahdollisuutena, että hallitus muodostettaisiin vain yhden ison puolueen johdolla. Niin kauan kun on aina kaksi kolmesta, erot näiden välillä tulevat pysymään pieninä eikä turhaa kitkaa haluta aiheuttaa.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline J.P.R

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 174
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #101 on: September 24, 2010, 12:03:39 »
Sattui silmääni tällainen uutinen jota ei kai täällä ole ollut:Tänne maailman ihmiset haluaisivat muuttaa 28.08.2010 17:04    Jos kaikki maailman ihmiset saisivat täysin vapaasti päättää asuinpaikkansa, missä he asuisivat?

Mieluiten Singaporessa, Uudessa-Seelannissa ja Saudi-Arabiassa, vastaa Gallup-tutkimuslaitoksen kysely. Suomeenkin tulijoita piisaisi reilusti enemmän kuin lähtijöitä.Sen sijaan Sierra Leone, Haiti ja Zimbabwe jäisivät aika autioiksi.

Gallupin tutkijat kysyivät vuosina 2007-2010 peräti 350 000 ihmiseltä ympäri maailmaa heidän mieluisinta asuinpaikkaansa. Vastausten perusteella laskettiin potentiaalinen muuttovoittoindeksi eli PNMI, joka kertoo, paljonko kunkin maan asukasluku prosentuaalisesti kasvaisi, jos kaikki halukkaat saisivat muuttaa sisään ja vastaavasti tyytymättömät lähteä pois.

Kovimpaan tulokseen ylsi Singapore, jonka PNMI-luku on +219 prosenttia. Tämä tarkoittaa sitä, että maan 4,8-miljoonainen väestö paisuisi noin 15 miljoonaan. Kakkosena on Uusi-Seelanti +184:lla ja kolmantena Saudi-Arabia +176:lla.

Pohjoismaista kärjessä on Ruotsi kahdeksannella sijalla (+78 prosenttia), mutta myös muut alueen valtiot sijoittuvat kärkipäähän. Norja on 16. (+36), Suomi 18. (+29) ja Tanska 19. (+28). Listalla on kaikkiaan 140 maata, Islanti ei ole mukana liian pienen otoksen vuoksi.

Ajatusleikin perusteella Suomen asukasluku nousisi siis vajaaseen seitsemään miljoonaan.


http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=2243299

Annushka

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #102 on: September 24, 2010, 13:13:52 »
Ajatusleikin perusteella Suomen asukasluku nousisi siis vajaaseen seitsemään miljoonaan.

Eli tälleenkään ei voitettaisi Ruotsia.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #103 on: September 24, 2010, 16:29:10 »
Ajatusleikin perusteella Suomen asukasluku nousisi siis vajaaseen seitsemään miljoonaan.
Eli tälleenkään ei voitettaisi Ruotsia.
Oliko tässä joku kilpailu meneillään?
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline J.P.R

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 174
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #104 on: September 24, 2010, 17:39:41 »
Perussuomalaisten kannatus yli 12 prosenttia


Perussuomalaisten kannatus on edelleen noussut. YLE Uutisten syyskuun puoluekannatusmittauksessa perussuomalaiset sai jo 12,5 prosentin kannatuksen.

Kolmen suurimman puolueen järjestys oli pysynyt elokuusta samana ja kaikkien kannatus oli laskenut, alle prosenttiyksikön kunkin. Kokoomusta kannatti nyt 21,9 prosenttia, SDP:tä 19,8 ja keskustaa 19 prosenttia vastaajista.

Pienemmistä puolueista vihreiden kannatus oli elokuusta hieman noussut ja se oli nyt 9,9 prosenttia. Vasemmistoliitolle puolestaan mitattiin vaalikauden huonoin tulos: 7,2 prosenttia.


http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/09/perussuomalaisten_kannatus_yli_12_prosenttia_2005990.html

 ;D