Author Topic: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat  (Read 1323725 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Annushka

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1065 on: December 16, 2010, 17:15:57 »
Nettirasismia rajoitetaan, ja hompanssit ovat siitä jostain kumman syystä huolissaan. Mitä se heitä koskee, eiväthän he ole rasisteja? En ymmärrä.
Suunnilleen kaikki postaukset tuossa ketjussa puuttuivat siihen, että rasismia tai muitakaan siinä lakiehdotuksessa mainittuja asioita ei ole kunnolla määritelty, minkä vuoksi sitä voi käyttää poliittisena lyömäaseena toisinajattelijoita vastaan. Yksi hyvä esimerkki oli se, että lakialoite kieltäisi eksplisiittisesti ihmisten vertaamisen eläimiin. Ei siis saisi esimerkiksi sanoa, että "suomalaiset pelasivat kuin leijonat". Toinen esimerkki oli se, että laki kieltäisi sellaisen tiedon levittämisen, jossa ryhmään kohdistuvaa väkivaltaa pidetään hyväksyttävänä. Tämä tarkoittaisi sitä, että tiedotusvälineet eivät saisi kertoa esim. että Al-qaida on sitä mieltä, että Israel on hävitettävä. Koska tuo pelkkä tiedon levittäminen kiellettäisiin, niin tämä tarkoittaisi sitä, että esim. Kuuma Peruna ei saisi linkittää sivuille, joissa hompanssit vaativat somaleihin väkivallan kohdistamista.

Minä en ymmärrä, miten kauan Suomessa (ja yleisesti Euroopassa) pitää hakata päätä seinään tällaisissa asioissa. Sananvapautta ei ole järkeä rajoittaa tällaisilla keinoin. Ihmisistä valehtelu voidaan ehkä kieltää, mutta tällöinkin on oleellista rangaista vain sitä alkuperäistä sanojaa. Jos joku sanoo, että Seppo Lehto sanoi:..., tämä ei minusta ole valehtelua, vaikka ne Sepon jutut sitä ovatkin.

Olisikos jollain heittää linkkiä siihen itse esitykseen? Katselin tuota hommaketjua pintapuolisesti, enkä sieltä löytänyt.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1066 on: December 16, 2010, 17:25:41 »
Tietysti tein sen eron, että Jugoslaviassa sodat kestivät lyhyemmän aikaa kuin Somaliassa.

Kyllähän se tietysti pistää miettimään, että millainen kansa voi ilman suuria uskonnollisia tai kansallisia eroja, ulkomaisten intressien sotkeentumista jne. sotia keskenään vuosikymmenestä toiseen niin, että rauhanteko näyttää aina vain epätodennäköisemmältä.


*blink*

Kannattaisikohan tutustua Somalian historiaan. Kyseinen "maa" kun on pelkästään viime vuosisadan aikana ollut jakautunut, brittien protektoraatti, muistaakseni Italian protektoraatti (tai vastaava), reaalisosialistinen valtio sekä diktatuuri. Sen sisällä on edelleen hyvin vahva heimokulttuuri, sekä erilaisia militantteja islamistiryhmiä joilla on paljonkin uskonnollista toisiaan vastaan.

Kyllä minä tunnen Somalian siirtomaahistorian pääpiirteittäin, joten en tarvitse siinä kertausta. Ei tässä nyt siitä ollut kyse, ettei siellä olisi eri ryhmiä, oli-han Suomessakin punaiset ja valkoiset. Verrokkina nyt vaikka se Jugoslavia, jossa asui siis eri kansoja, joilla täysin eri uskonnot, eri aakkoset ja joissain tapauksissa jopa hieman eri kieli esim. Makedoniassa FYROMissa puhuttavaa kieltä ei bosnialainen oikein ymmärrä. Somaliassa islamistit ovat aivan samoja islaminuskoisia somaleja kuin muutkin somalialaiset, eivät mitään eri kansaa, uskontoa tai etnisyyttä.

Ulkomaisten sotkeutumisella tarkoitin lähinnä sitä, ettei sotaa ylläpidä mikään ulkoinen voima. Se, että sinä esität USAn jotenkin merkittävänä pelurina Somalian kaaoksessa ei yllätä, mutta en pidä sitä kovinkaan totuudenmukaisena. Kyllä vastuu sodasta ja rauhan tekeminen on yksin somalialaisten harteilla. Jotain vallankahvassa olevien sotapäälliköiden moraalista kertonee se, että he ovat antaneet dumpata kaikkea mahdollista ydinjätteestä alkaen oman maansa rannikolle (ja tiedän -han mafia).

Kun ottaa huomioon 20 vuotta toisiaan vastaan jatkuneen sodan ja sopeutumisvaikeudet oikeastaan kaikkialla, minne diaspora on levittäytynyt, voi minusta ihan perustellusti esittää kysymyksen mahtaisiko heidän omassa kulttuurissaan ja asenteissaan olla jotakin vikaa? Mitä olen itse lukenut, itsekritiikki ei kuitenkaan ole heikäläisten kulttuurissa kovinkaan korkeassa kurssissa. Kaikki on muiden syytä. Peilin ei tarvitse katsoa. Kyllä näitä britit sitä italialaiset tätä ja jenkit kolmatta juttuja on jo kuultu.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1067 on: December 16, 2010, 17:33:02 »
Olisikos jollain heittää linkkiä siihen itse esitykseen? Katselin tuota hommaketjua pintapuolisesti, enkä sieltä löytänyt.
Ketjussa annettiin kyllä linkki OM:n sivulle.

Tässä suora lainaus tuolta sivulta:
Quote
Tyypillinen rangaistava menettely olisi sellaisen tiedon, mielipiteen tai muun viestin levittäminen, joissa ryhmään kohdistuvaa väkivaltaa tai syrjintää pidetään hyväksyttävänä tai toivottavana tai ihmisiä verrataan eläimiin tai yleistäen väitetään heitä rikollisiksi tai esitetään alempiarvoisiksi.

Tällä perusteella siis nuo Kuuman Perunan ilkkumisviestit hompanssien rasistisista kommenteista olisivat tulevaisuudessa laittomia.

Ja lisäksi:
Quote
Esityksessä huomautetaan, että sananvapauden ydinalueeseen kuuluvan poliittisen ja yhteiskunnallisen keskustelun yhteydessä rajoituksiin on suhtauduttava tiukemmin kuin esimerkiksi kaupallisessa mainonnassa. Myös tieteen ja taiteen vapaus ovat tärkeitä perusoikeuksia, jotka tulee ottaa huomioon säännöksiä sovellettaessa.

Uh, siis juuri sananvapauden tärkeimmässä soveltamiskohteessa, eli poliittisessa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa rajoituksiin on suhtauduttava tiukemmin. Tätä en ymmärrä. Ei Kiinassa kommunistista puoluetta haittaa, jos kaupallisessa mainonnassa sanotaan melkein mitä tahansa. Sen sijaan juuri poliittisessa keskustelussa kritiikki puoluetta kohti on rankasti rajoitettua. Tuo teksti vaikuttaa siltä, että Suomi haluaa seurata Kiinan suuntaan sananvapausasiassa. Tai sitten tulkitsen nuo sanat "suhtauduttava tiukemmin" väärin ja sillä tarkoitetaankin, että ennen kuin syytetään, pitää täyttää tiukemmat kriteerit, jos sanoo asian poliittisessa keskustelussa. Jos näin, niin tuo ilmaus on varsin epäselvä ja jos yhtenä perusteena oli säännösten selkeyttäminen, niin sitä tuo ei ainakaan tee.

Vielä yksi lisäys:
Quote
Rasistisesta motiivista tehdyt rikokset ovat jo nykyisin Suomessa rangaistavia

Mitähän tällä halutaan sanoa? Kaikista motiiveista tehdyt rikokset ovat jo nykyisin Suomessa rangaistavia. Mitään intohimopykäliä ei kai Suomen laissa ole koskaan ollut.
« Last Edit: December 16, 2010, 17:42:50 by sr »
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1068 on: December 16, 2010, 17:45:31 »
Mitäs sitä nyt ollaan niin kiukkuisia, näin joulun alla? Jos on epävarma onko kirjoitus rasistinen, niin jättää kirjoittamatta. Ei siinä sen kummempaa ole.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1069 on: December 16, 2010, 17:46:16 »
Se, että sinä esität USAn jotenkin merkittävänä pelurina Somalian kaaoksessa ei yllätä, mutta en pidä sitä kovinkaan totuudenmukaisena.

Konservatiivista amerikkalaista uutisointia.

Liberaalia amerikkalaista uutisointia.




Best,

J. J.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1070 on: December 16, 2010, 18:12:43 »
Mitäs sitä nyt ollaan niin kiukkuisia, näin joulun alla? Jos on epävarma onko kirjoitus rasistinen, niin jättää kirjoittamatta. Ei siinä sen kummempaa ole.

Tämäkin puoli tuotiin muuten siinä hommaforumin keskustelussa esiin. Vaikka lakia todellisuudessa sovellettaisiin hyvinkin tiukoilla kriteereillä, kyseisen lain olemassaolo aiheuttaisi sen, että koska asiat siinä on määritelty niin epämääräisesti, tavallisen kansalaisen on vaikea tietää, mikä sitten on sitä lain kieltämää ja mikä ei. Tämä taas aiheuttaa sen, että itsesensuroidaan paljon sellaista tekstiä, minkä laki todellisuudessa sallisi. Ja tämä taas on huono asia sananvapauden suhteen. Annoin jo esimerkin. Jos kirjoitan: "Suomalaiset pelasivat kuin leijonat", vertaan kansanryhmää eläimeen, joka oli siinä eksplisiittisesti mainittu kiellettynä asiana. Kuka täysjärkinen pitäisi tuota lauseena, joka pitäisi kieltää? Entä jos kirjoitan:"Suomalaiset pelasivat kuin virtahevot"? Lause on muuten sama, mutta eläin on muutettu, minkä vuoksi se on ehkä vähän loukkaavampi. Mutta jos lain kannalta oleellista oli se eläimeen vertaaminen, niin noiden pitäisi olla tasa-arvoisia. Jos taas itse eläimeen vertaaminen on yhtä tyhjän kanssa ja oleellista on se loukkaavuus, niin miksi sitten edes mainita erikseen sitä eläimeen vertaamista?

Toinen juttu on sitten se, mitä et edes kommentoinut, eli pelkkä tiedon levittäminen tulisi kriminalisoiduksi. Siis jos sinä viittaat jonkun hompanssin rasistiseen juttuun ja sanot, että katsokaas kuinka rasistista tekstiä, niin sinä voit joutua syytetyksi, koska olet levittänyt kiellettyä tekstiä. Me emme voisi täällä esim. keskustella siitä, että Halla-aho sanoi islamia pedofiliauskonnoksi, koska tämä tarkoittaisi tuon Halla-ahon esittämän mielipiteen levittämistä. Minusta tämä on tämän lakialoitteen jopa pahempi osuus kuin se, että vain kielletään rasististen tekstien kirjoittaminen.

Mihin tässä levittämisessä edes vedetään raja? Jos minä teen blogin, johon liitän linkin jonkun toisen blogiin ja sitten tämä toinen joskus paljon myöhemmin kirjoittaa sinne jotain blogiinsa rasistista juttua (eli siis silloin, kun tein linkin, siellä ei sitä ollut), niin voinko minä joutua tässä syytteeseen tuon levittämispykälän vuoksi, koska en ole päivystänyt 24/7, ettei niihin käyttämiini linkkeihin kukaan kirjoita mitään rasistista? Entä sitten, jos sanon, että pankaa kuukkeliin jotain tällaisia sanoja, niin onko tämä tiedon levittämistä? En anna suoraa linkkiä mihinkään, mutta Googlen ja niiden antamieni sanojen avulla kuka tahansa löytää sen haluamani tekstin triviaalisti.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Matabele

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 138
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1071 on: December 16, 2010, 19:24:30 »
Yksi hyvä esimerkki oli se, että lakialoite kieltäisi eksplisiittisesti ihmisten vertaamisen eläimiin. Ei siis saisi esimerkiksi sanoa, että "suomalaiset pelasivat kuin leijonat". Toinen esimerkki oli se, että laki kieltäisi sellaisen tiedon levittämisen, jossa ryhmään kohdistuvaa väkivaltaa pidetään hyväksyttävänä. Tämä tarkoittaisi sitä, että tiedotusvälineet eivät saisi kertoa esim. että Al-qaida on sitä mieltä, että Israel on hävitettävä.

Ihan tosissasi olet?

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1072 on: December 16, 2010, 20:32:39 »
Se, että sinä esität USAn jotenkin merkittävänä pelurina Somalian kaaoksessa ei yllätä, mutta en pidä sitä kovinkaan totuudenmukaisena.

Konservatiivista amerikkalaista uutisointia.

Liberaalia amerikkalaista uutisointia.




Best,

J. J.


Niin?
Quote
Ethiopia has received nearly $20 million in U.S. military aid since late 2002

Meinaat, että tuo vuosien aikana yhteensa annettu 20 miljoonan apu on jotenkin ratkaisevaa sodan jatkumisen kannalta Somaliassa? Salli minun nauraa. 8000 etiopialaissotilaan YK-missio maksaa yli 300 miljoonaa vuodessa. Totta kai USAlla on näppinsä pelissä lähes kaikkialla maailmassa, mutta tässä sodassa se ei ole mikään avainpelaaja.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Ville Pekkala

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1073 on: December 16, 2010, 20:46:13 »
8000 etiopialaissotilaan YK-missio maksaa yli 300 miljoonaa vuodessa.

YK:lle kyllä, mutta Etiopialle vain murto-osan. Kehitysmaat tekevät varsin yleisesti rauhanturvaoperaatioilla bisnestä.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1074 on: December 16, 2010, 20:53:37 »
Meinaat, että tuo vuosien aikana yhteensa annettu 20 miljoonan apu on jotenkin ratkaisevaa sodan jatkumisen kannalta Somaliassa?


Ehkä olisi kannattanut korostaa mieluummin ne kohdat "The United States has quietly poured weapons and military advisers into Ethiopia, whose recent invasion of Somalia opened a new front in the Bush administration's war on terrorism" sekä The U.S. and Ethiopian militaries have "a close working relationship," Pentagon spokesman Lt. Cmdr. Joe Carpenter said ynnä tietysti tuo otsikko U.S. support key to Ethiopia's invasion.

Tuskinpa sitä nyt kiistää voi, että Somalia tosiaan oli yksi terrorisminvastaisen sodan rintamista, ja että Yhdysvallat varusti Etiopian interventiota pelätessään islamilaisten tuomioistuinten hallitseman Somalian muodostuvan eräänlaiseksi Afrikan sarven Taliban-hallinnoksi ja uudeksi Al-Qaedan tukialueeksi. Sitäkään tulkintaa ei oikein voi sulkea pois, etteikö nykyinen pitkitetty anarkia olisi ollut osaltaan seurausta tästä huonosti suunnitellusta politiikasta, etenkin kun muutamat amerikkalaiset kommentaattorit huomioivat taannoin, että Yhdysvaltain hallinto saattoi hyvinkin pitää merirosvoja ja anarkiaa siedettävänä hintana islamistihallinnon syntymisen ehkäisemisestä.

Viime kädessä on siksi toisekseen yhdentekevää, miten ratkaisevaa sisällissodan pitkittymisen kannalta se Yhdysvaltain sekaantuminen on ollut. Ratkaisevaa on se, että Yhdysvallat on yleensä sekaantunut asioihin. Sitä kun iskee kätensä mämmiin, niin sitten se pitäisi myöskin syödä loppuun asti. Tämä pätee vastaavasti myös Suomen osallistumiseen Afganistanin-operaatioon, kuten olen aiemmin sanonut.

Salli minun nauraa.

Ei tämä minusta niin hauskaa ole, mutta kaikin mokomin.


Best,

J. J.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1075 on: December 16, 2010, 20:58:20 »
YK:lle kyllä, mutta Etiopialle vain murto-osan. Kehitysmaat tekevät varsin yleisesti rauhanturvaoperaatioilla bisnestä.

Amerikkalaisillahan on tapana käyttää tästä syystä kolmansien maiden rauhanturvaajista halventavaa nimitystä rent-a-cops.

Mikä on sinänsä aika härskiä, kun muistaa malesialaisten ja pakistanilaisten rauhanturvaajien olleen niitä, jotka saivat Mogadishussa jotain aikaiseksikin ja tosiaan tienasivat sen liksansa. Tai no, Malesia nyt ei oikeastaan ole kehitysmaa.


Best,

J. J.
« Last Edit: December 16, 2010, 21:24:05 by Jussi Jalonen »

Ville Pekkala

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1076 on: December 16, 2010, 21:08:13 »
Härskiä vain osaa olla välillä lähettäjämaiden hallitustenkin toiminta. Pikkulinnut kertoivat, että Suomen lähdettyä Tsadista, osalla sinne tulleista uusista YK-joukoista ei ollut lainkaan patruunoita, muutamilta puuttui nahkavarsikenkiäkin. YK maksaa saman potin jokaiselle maalle rauhanturvaajien väkiluvun mukaan ja toiset maat vetävät, rauhanturvaajien hengen uhallakin, siitä välistä.

Oh Dearism

 • Guest
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1077 on: December 16, 2010, 21:30:15 »
Viime kädessä on siksi toisekseen yhdentekevää, miten ratkaisevaa sisällissodan pitkittymisen kannalta se Yhdysvaltain sekaantuminen on ollut. Ratkaisevaa on se, että Yhdysvallat on yleensä sekaantunut asioihin. Sitä kun iskee kätensä mämmiin, niin sitten se pitäisi myöskin syödä loppuun asti. Tämä pätee vastaavasti myös Suomen osallistumiseen Afganistanin-operaatioon, kuten olen aiemmin sanonut.

Tämän jutun mukaan Yhdysvaltain sekaantumisella on ollut ratkaiseva vaikutus Somalian tilanteen heikentymisessä.

Offline Kellottaja

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 839
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1078 on: December 16, 2010, 21:33:40 »
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/12/maahanmuuttajien_maara_vaheni_2224017.html

Quote
Maahanmuuttajien määrä väheni

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli marraskuun lopussa 5 373 600. Suomen väkiluku kasvoi tammi-marraskuun aikana 22 150 ihmisellä. Se on 1 450 vähemmän kuin vuosi sitten.

Maahanmuuttajia oli nyt runsaat 12 000 enemmän kuin maastamuuttajia. Suomeen muutti 22 900 ihmistä ja Suomesta pois 10 900.

Mitä tässä turhaan meuhakataan. Kohta mamut loppuvat kokonaan.
Ylen toimittajille matematiikan alkeet kurssi on paikallaan.

Eli kun Suomeen muutti 22 900 ihmistä eli +22900 ja nettomaahanmuuton ollessa +12000.
Jutusta ilmenee myös , että maahanmuutto nosti Suomen väkilukua 13000:lla. (väkiluvun lisäys-syntyvyyden tuoma lisäys) [Tämä ilman mamujen korkeampaa syntyvyyttä ja 2. polven mamu läppää...]
Johtopäätös YLE:llä ---> maahanmuuttajien määrä väheni!


Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Yleinen uutiskokoomaketju ja vastaavat
« Reply #1079 on: December 16, 2010, 22:05:36 »
Tuskinpa sitä nyt kiistää voi, että Somalia tosiaan oli yksi terrorisminvastaisen sodan rintamista, ja että Yhdysvallat varusti Etiopian interventiota pelätessään islamilaisten tuomioistuinten hallitseman Somalian muodostuvan eräänlaiseksi Afrikan sarven Taliban-hallinnoksi ja uudeksi Al-Qaedan tukialueeksi.

Ei tietenkään voi, enkä ole sellaista väittänytkään. Kysehän oli sotkeutumisen asteesta. Alkuperäinen vastauksenihan oli Annushkalle hänen kirjoitukseensa, että USA ylläpitää sotaa, koska Somalimaassa öljy ja USAlaiset firmat on jo jakaneet alueet jne.. USAta kiinnostaa Somalia varmaankin vain oman ulkoisen turvallisuutensa kannalta, jolloin sen intressit liittyvät lähinnä siihen, ettei sota eskaloidu Somalian ulkopuolelle. Sillä ei ole samanlaisia muita intressejä maassa kuten esimerkiksi Irakissa tai Afganistanissa.

8000 miehen joukko ei vielä tee paljoakaan Somaliassa. Kenraali Schwarzkopfilla oli Persianlahdella käytettävissään puolen miljoonan miehen armeijan ja Irakin miehityksessäkin oli satojatuhansia miehiä. Vaikka nuo 8000 miestä siis olisivat USAn armeijan omia sotilaita, ei niillä vielä ylläpidetä konfliktia tai olla edes merkittävä osapuoli siinä kuin yksittäisissä operaatioissa, joilla on hyvin rajattu tavoite. Sotilaallisesti tietenkin Somaliassa ei sodan voittamiseen tarvittaisi kunnollisia joukkoja lähellekään niin paljon kuin Irakissa, mutta sen miehittäminen vaatisi ihan erilaista panostusta.

Kannattaa myös muistaa, että Etiopia ei enää ole Somaliassa vaan on jo vetäytynyt ja nyt on menossa täysin uusi vaihe, joten USAn rooli on nykyisin entistäkin vähäisempi. Tällä hetkellähän keskenään tappelevat (ilmeisesti?) lähinnä eri islamistiryhmät, joista osaa joku väittää "maltillisiksi" ja he sitten yhdessä AU:n rauhanturvaajia vastaan.

Kyseessä on siis pieni sivujuonne USAn käymien sotien kannalta. Tosin voi hyvinkin olla, että se tyytyy tilanteeseen, jossa riittää että on joku osapuoli, joka laittaa islamisteille sen verta hanttiin, että sota pysyy Somalian rajojen sisäpuolella eikä näin ollen uhkaa USAn intressejä. Ulkomaisesta sekaantumisesta sodan pitkittämiseksi puheen ollen USAlle saattaa sopia se, että ulkomaiset jihadistit ryntäävät tuhatmäärin Somaliaan räjäyttääkseen itsensä Allahin kunniaksi siellä eivätkä USAssa tai sen liittolaismaissa. Kumma, etteivät ne tahot (ei nyt henk.koht. kellekään täällä), jotka näkevät Somalian(kin) sodan USAn imperialismin syynä koskaan syytä sodan jatkumisesta kansainvälisiä jihadisteja.

Somalit ovat suhtautuneet maassaan uskomattoman vihamielisesti kaikkiin ulkopuolisiin yrityksiin saada rauha alueelleen ja aina löytyy jostain uusi joukkio sotimaan jos yksi lyödään maan rakoon. Islamilaisten tuomioistuimien tilallekin tuli äkkiä al-shabaab ja se joku toinen kun etiopialaiset kävivät ajamassa heikäläiset pois avainalueilta. Nyt islamistit kontrolloivat taas lähes koko maata. Kukaan ei enää taida muistaa montako kertaa Mogadishusta on taisteltu sen vaihtaessa yhä uudelleen omistajaa. Valta ja vastuu sodan jatkumisesta on siis yksin somaleilla, ulkovallat eivät niin merkittävää roolia tässä sodassa näyttele.

Tämän jutun mukaan Yhdysvaltain sekaantumisella on ollut ratkaiseva vaikutus Somalian tilanteen heikentymisessä.
Quote
The Courts’ titular leader was Sheikh Sharif Ahmed, a relative moderate

Maltillinen islamisti... :D
« Last Edit: December 16, 2010, 22:10:59 by Julmuri »
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla