Author Topic: Pohjois-Karjalaan!  (Read 28293 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maivei

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1776
Re: Pohjois-Karjalaan!
« Reply #105 on: November 19, 2011, 01:44:19 »
Tämä nyt sopisi useampaankin ketjuun. Laitetaan nyt kuitenkin tänne, koska alku ja loppu liittyy Lieksan tapahtumiin. Rasistinen kirjoittelu kukkii netissä. Sen me toki tiesimme.

Paatero: Rasistinen nettikirjoittelu tarkempaan syyniin

Lieksa. Pohjois-Karjalan poliisi on aloittanut esitutkinnan Lieksassa paljastuneesta maahanmuuttajien uhkailuista yhteisöpalvelu Facebookissa.

Poliisi otti perjantaina kiinni kaksi nuorehkoa miestä epäiltynä törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja kuusi muuta epäiltyä lievemmästä kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan.

Poliisiylijohtaja  Mikko Paatero ei muista yhtä laajaa kiinniottoa tällaisissa yhteyksissä.

-Tämä on kyllä hyvin poikkeuksellinen tapaus, mutta jos epäilyjä on, niihin pitää heti puuttua. Lähtökohtaisesti pidän tätä ihan oikeana toimenpiteenä", Paatero sanoo.

Vaikka poliisin tietoon tulleet rasistiset rikokset ovat viime vuoden aikana vähentyneet, rasistinen kirjoittelu verkossa lisääntyy Paateron mukaan koko ajan.

Viimeisen vuoden aikana poliisin tietoon on tullut tuhansittain rasistisia nettikirjoituksia. Näistä tutkintaan on Paateron mukaan päätynyt viidesosa.

Paatero sanoo, että nettikirjoittelun seurantaa pyritään jatkossa entisestään tehostamaan."


...jatkuu

HS


Mielenkiintoista nähdä millainen kansanjuhla tuostakin vihakirjoittelusta tulee, jännitystä elämäänsä hakevat nuoret saattavat kiihottua testailemaan missä menee raja poliisin puuttumiselle kirjoitteluun, palkintona vielä mainetta ja kunniaa "piireissä" jos onnistuu hoopottamaan peräti poliisit juryttämään noita kirjallisia tuotoksiaan.

Harri

 • Guest
Re: Pohjois-Karjalaan!
« Reply #106 on: November 19, 2011, 02:15:13 »

Mielenkiintoista nähdä millainen kansanjuhla tuostakin vihakirjoittelusta tulee, jännitystä elämäänsä hakevat nuoret saattavat kiihottua testailemaan missä menee raja poliisin puuttumiselle kirjoitteluun, palkintona vielä mainetta ja kunniaa "piireissä" jos onnistuu hoopottamaan peräti poliisit juryttämään noita kirjallisia tuotoksiaan.


Jännittävääpä tosiaan. Joku tuolla Hesarin keskustelussa jo ehdotti, että kootaan 500 000 ihmistä kirjoittelemaan rasistisia tekstejä, niin poliisin resurssit loppuu. Todella isänmaallisia ihmisiä he!

Harri

 • Guest
Re: Pohjois-Karjalaan!
« Reply #107 on: November 20, 2011, 18:41:23 »
Viherfasistinen poliisilaitos piinaa edelleen kansallissankareitamme. Ensin viedään sananvapaus, nyt kielletään liikkuminenkin.

Poliisi vapautti Facebook-rasismista kiinniotetut

Pohjois-Karjalan poliisi on vapauttanut rasistisen Facebook-ryhmän vuoksi kiinniottamansa ihmiset. Poliisi epäilee edelleen kahta ihmistä törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja viittä ihmistä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kaikki epäillyt ovat lieksalaisia.

Poliisi vapautti kiinniotetut lauantain ja sunnuntain aikana kuulustelujen jälkeen. Kaksi epäiltyä poliisi on määrännyt matkustuskieltoon.

Osa epäillyistä on myöntänyt käyttäneensä Facebook-viesteissään sopimatonta kieltä ja luvannut poistaa kirjoituksiaan. Facebook-sivuston ylläpitäjä on jo poistanut suurimman osan kirjoituksista, joissa uhataan, panetellaan ja solvataan maahanmuuttajia.

Maksimirangaistus törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on neljä vuotta vankeutta.


YLE

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Pohjois-Arjalaan...
« Reply #108 on: May 15, 2012, 12:20:01 »
Lieksassa sattuu ja tapahtuu.

Quote from: [url=http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/6419-tuulilasiin-ulkomaalaisvastainen-viesti-huulipunalla]Karjalainen, 14.05.2012[/url]

Ikkunoita rikki ja tuulilasiin rasistinen viesti huulipunallaNuoren maahanmuuttajan omistamaa henkilöautoa  vaurioitettiin Lieksassa Reunatie 13:n parkkipaikalla sunnuntain vastaisena yönä.
Autosta rikottiin oikean takaoven ikkuna sekä takaikkuna. Lisäksi auton tuulilasiin oli kirjoitettu huulipunalla teksti: "I HATE NIGGERES".
Poliisi teki rikospaikalla teknistä tutkintaa ja odottaa yhteydenottoa vahingonteon nähneiltä.

Rikoksen uhri kertoo menettäneensä tapauksen vuoksi yöunet, eikä ruokakaan oikein maistu.
- Jos he tekevät tällaista autolleni, niin he voivat tulla kotiinikin, hän pelkää.
Nuorukainen tarvitsee autoa opiskeluidensa vuoksi.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.


Eräällä satunnaisella forumilla tehdään jo täyttä kyytiä olettamia.
« Last Edit: May 15, 2012, 13:27:49 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Pohjois-Karjalaan!
« Reply #109 on: May 15, 2012, 12:50:58 »
Eli kun Lieksasta on yhtään kykenevämpi väki lähtenyt jo aikaa sitten muualle, jäljelle jääneet häviäjät haluavat kostaa katkeruuttaan minne sattuu. Näin saadaan pidettyä huoli ettei kukaan jatkossakaan halua muuttaa Lieksaan.