Author Topic: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki  (Read 9933 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #45 on: June 09, 2010, 19:09:17 »
Kyse ei ole "jostakusta yksilöstä", vaan Jussi Halla-ahosta, jonka mielipiteet mm. aseista ovat hyvin merkittäviä.

Yhteissumma niistä haastatteluista ja lausunnoista, jotka kyseinen henkilö on antanut Metsästäjä-, Kaliberi-, Ase-, Rekyyli-, Ase & Erä- sekä Metsästys ja Kalastus-lehdille: tasan nolla.

Tosi merkittävää. Mikäli tätä ketjua on tarvis jatkaa, niin miten olisi varsinaiseen aiheeseen palaaminen?Cheers,

J. J.


Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #46 on: June 09, 2010, 19:19:34 »
Kyse ei ole "jostakusta yksilöstä", vaan Jussi Halla-ahosta, jonka mielipiteet mm. aseista ovat hyvin merkittäviä.

Yhteissumma niistä haastatteluista ja lausunnoista, jotka kyseinen henkilö on antanut Metsästäjä-, Kaliberi-, Ase-, Rekyyli-, Ase & Erä- sekä Metsästys ja Kalastus-lehdille: tasan nolla.

Tosi merkittävää. Mikäli tätä ketjua on tarvis jatkaa, niin miten olisi varsinaiseen aiheeseen palaaminen?

Tällä hetkellä Halla-aho on merkittävä poliitikko, jonka mielipiteet jokseenkin joka asiasta herättävät laajaa keskustelua. Halla-aho on profiloituinut maahanmuuttokysymyksen lisäksi myös aseiden ja asemiesten ystävänä, ja hänen kannattajansa ovat pyrkineet luomaan itsestään kuvaa asekulttuurin edustajina. Olen itse saanut sellaisen mielikuvan, että hän on tällä hetkellä tunnetuin asevapaudesta keskustelua herättänyt poliitikko. Saatan erehtyä, mutta monen keskisarjan kansalaisen silmissä aseharrastaja tarkoittaa nykyoloissa halla-aholaista.

Se, että hän ei ole antanut ase- ja metsästäjälehdille haastatteluja, ei merkitse mitään, koska oikea keskustelu käydään netissä. Paperi on vanhanaikaista.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Ville Leskinen

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 73
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #47 on: June 09, 2010, 19:50:35 »
Halla-aho yrittää esiintyä ja varmaan pitääkin itseään aseenomistajien puolestapuhujana, mutta kuten tuossa Jussi Jalonen itse aseenomistaja totesi, niin pelkkä yritys ja oma mielikuva ei vielä riitä. Mitään institutionaalista asemaahan hänellä ei aseenomistajien joukossa ole. Luonnollisesti hän saa tunnettavuutensa puolesta aselausunnoilleenkin enemmän huomiota kuin keskivertoaseenomistaja, mutta se on taas tyystin toinen asia miten hänen näkemyksensä sitten noin keskimäärin aseenomistajien näkemyksiä Suomessa edustavat. JJ:n viestin mukaan eivät kai kovin hyvin.
« Last Edit: June 09, 2010, 19:57:39 by Ville Leskinen »

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #48 on: June 09, 2010, 22:30:20 »
Luonnollisesti hän saa tunnettavuutensa puolesta aselausunnoilleenkin enemmän huomiota kuin keskivertoaseenomistaja, mutta se on taas tyystin toinen asia miten hänen näkemyksensä sitten noin keskimäärin aseenomistajien näkemyksiä Suomessa edustavat. JJ:n viestin mukaan eivät kai kovin hyvin.

Tietysti en voi itsekään puhua kaikkien ampuma-aseita omistavien puolesta. Yleiskuvani on silti se, että ainakaan omassa kotimaakunnassani, eli siis Satakunnassa, ei yksikään metsämies ole koskaan kuullutkaan kenestäkään Halla-ahosta. Eikä oikeastaan kovin moni muukaan. "Keskisarjan kansalainen" ei omissa kotimaisemissani vedä minkään sortin yhtäläisyysmerkkejä aseharrastajan ja "halla-aholaisten" välillä.

Tavallinen aseenomistaja voi tietysti olla perussuomalaisten potentiaalinen äänestäjä, mutta ei tässäkään mitään välitöntä korrelaatiota ole. Ei tarvitse muuten omata meedion kykyjä arvatakseen, että Anne Holmlund - joka on aseenomistajien keskuudessa osapuilleen yhtä suosittu kuin Astrid Thors erään marginaalisemman alakulttuurin keskuudessa - tulee saamaan ensi vaaleissa rankasti turpiinsa omassa vaalipiirissään. Kyseessä on maakunta, missä on Kokoomuksen äänestäjien joukossa paljon metsästäjiä sekä kahden suuren varuskunnan seurauksena myös runsaasti reserviläisharrastajia. Koska myös Sampsa Kataja on peesannut paljolti Holmlundin mielipiteitä, voi kokoomuslaisten aseenomistajien äänien valuminen muualle olla todennäköistä, ja puolue saattaa pärjätä Satakunnassa huonommin kuin muualla maassa.

Se, mihin suuntaan ne äänet valuvat, onkin sitten eri asia. Satakunnassa ovat aselakiesitykseen kriittisesti suhtautuneet edustajat tulleet Keskustan piiristä, ja käsittääkseni sekä Oiva Kaltiokumpu että Timo Kalli ovat saaneet suopeaa huomiota kannanotoistaan. Sen sijaan vanha SMP:n riveissä jo aikoinaan profiloitunut kirkkoherra Anssi Joutsenlahti, edellisten ja melko varmasti seuraavienkin vaalien perussuomalainen ääniharava Satakunnassa, ei ole sanonut aselaista sitä eikä tätä.

Tässä yhteydessä sopii kenties muistuttaa myös siitä, että Keskustan todennäköisin seuraava puheenjohtaja on Mari Kiviniemi, joka on paitsi kohtalaisen hauskan näköinen, miellyttävä ja fiksu, myös profiloitunut sekä metsästyksen puolustajana että maahanmuuttovastaisen populismin vastustajana. Yleisestikin siellä todellisessa Suomessa - siis Kehä Kolmosen ulkopuolella - tapaavat metsämiehet ja aseenomistajat usein olla vanhoja kepulaisia, ja jos vilkaisee puolueiden suhtautumista aselakiin, huomaa Keskustan olevan se ainoa suuri puolue, jolla on voimaa sekä kykyjä toimia sen jarruna.

Varsinais-Suomessa taas aseenomistajat saattavat todennäköisemmin äänestää edelleen Kokoomusta, eivät Keskustaa taikka Perussuomalaisia. Miksi äänestää jotain Maria Lohelan tyylistä outolintua - siitäkin huolimatta, että hän on allekirjoittanut sen filologin masinoiman täysin omituisen asemanifestin - kun voi äänestää mieluummin Anne-Mari Virolaista, joka on aselakiesitykseen kriittisesti suhtautuva älykkään ja miellyttävän oloinen reserviläistaustan omaava kansanedustaja? Pirkanmaalla taas suhtautuminen aselakiin saattaa suoranaisesti heikentää Perussuomalaisten asemia, koska sikäläinen varaprofeetta Veltto Virtanen on kaikessa mystisyydessään mennyt vaatimaan aseiden totaalikieltoa.

"Oikeaa keskustelua" muuten ei todellakaan käydä netissä, vaikka moista kommenttia tietysti sopinee odottaa tuolta aiemmalta postittajalta, joka on ilmeisestikin käynyt lähes kaiken keskustelunsa verkossa. Mutta vilkaistaan nyt kuitenkin huvin vuoksi verkonkin puolelle. Rekyyli-forumilla on keskustelu aselaista nähdäkseni keskittynyt paljolti lobbaukseen, mikä suunnataan kaikkiin keskeisessä asemassa oleviin puolueisiin. PS:n puolelta tähtäimessä (tahatonta huumoria) ovat paljolti Vistbackan kaltaiset vanhan polven edustajat. Halla-ahon kirjoituksiakin on toki aika ajoin linkitetty, mutta vain aselakia koskevilta osin, ei ainakaan näin äkkiä katsoen muissa merkeissä. Erälle-forumilla näyttäisi filologin kirjoitusten laajempi levittely ja suopeampi kommentointi monen innokkaan yksilön toimesta olevan yleisempää, kaiketikin löysemmän valvonnan seurauksena. Rekyylin forum ilmeisesti on tarkempi politikoinnin suhteen, mutta Erälle-forumilla valvoja julkaisee jopa, yllätys yllätys, Muutos-2011-liikkeen tiedoksiantoja. Kyseessähän ovat arvatenkin ne kaikkein innokkaimmat, yhdellä sun toisella sivustolla päivystävät näppäimistökommandot. Mutta on siellä joukossa näköjään muutamia kiukkuisiakin kommentteja "fanaattisesta tohtorismiehestä" ja "läpisliipatusta luikurista".

Kehä kolmosen sisällä julkisissa asemissa toimivista henkilöistä muuten aselain voimakkain kritisoija on ollut Kokoomuksen sitoutumattomana kaupunginvaltuutettuna Helsingissä istuva everstiluutnantti Jarmo Nieminen, jonka suuri yleisö muistanee hänen tiukasta palautteestaan professori Ylikankaalle taannoisen "Romahtaako rintama?"-teoksen julkistamistilaisuudessa.

Mainittakoon vielä kuriositeettina, että forumin ylläpitäjän Teemu Hiilisen puolueellakin on aselakiesitykseen kriittisesti suhtautuva kansanedustaja. Markus Mustajärvi, kovan linjan kaveri ja vannoutunut metsämies Lapin suunnasta, joka on pysynyt uskollisena vasemmiston vanhoille periaatteille ja vastustanut suunnitteilla olevaa "urkkijayhteiskuntaa" sekä lisättyjä poliisivaltuuksia aseidenomistajien kotien tarkistamiseksi. Muurmannin legioonalaisten perintö selvästikin elää vielä edes yhden Vasemmistoliiton kansanedustajan hahmossa, ja se on kyllä hyvä se.

Mutta, lyhyesti: Halla-ahon pyrkimykset yhdistää maahanmuuttopolitiiikka ja aselainsäädäntö - ja siten turmella molemmista käytävä julkinen keskustelu - ovat oman näkemykseni mukaan täysin ulkoavaruudesta, eivätkä sanottavammin resonoi sen kanssa, millainen tilanne kentällä oikeasti on.
Best,

J. J.
« Last Edit: June 09, 2010, 22:34:15 by Jussi Jalonen »

Offline Steffers

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 191
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #49 on: June 10, 2010, 00:17:28 »
Minulla ei tästä aiheesta ole hirveästi sanottavaa, paitsi että en kannata aseiden täyskieltoa enkä näe erityistä syytä sille että tämänhetkisiä lakeja olennaisesti tiukennettaisiin. Tämä on sinänsä kyllä erittäin kiinnostava keskustelu ja olisikin kiva jos se ei menisi Halla-ahosta jankkaamiseksi.

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #50 on: June 10, 2010, 09:06:38 »
Äläs nyt, Virkamies. Tässä kiemurtelun sijaan peräänkuulutetaan selkeää kantaa siihen, mitä esimerkiksi Halla-ahosta tai hänen rajatuista, yllämainituista kirjoituksistaan olet mieltä. Olemmehan kuitenkin bonganneet (ja houkutelleet? ;) ) sinutkin tänne juuri tuolta Jussin fan-clubista eli vieraskirjasta kehkeytyneeltä keskustelufoorumilta.

Olen jo sen verran kypsä, etten jaksa sen erityisemmin ihmisiä "fanittaa". En koe kiemurtelevani vaan totean melko yksioikoisesti, että tietääkseni tuonkaltaiseen kysymykseen vastauksen, niin minun pitäisi tuntea henkilö edes jotenkin.

Quote
Rakastavilta, hyviltä ja lapsensa aseita asianmukaisesti kunnioittamaan opettavilta vanhemmiltakin saattaa jälkikasvu kilahtaa. Tai vaikkapa vanhempi itse. En usko, että tähän tarvitaan tilastoja. Kukapa olisi uskonut Auvisenkaan tai Gerdtin vanhemmista, mitä pojasta seuraa?

Pintapuolisin tiedoin asiasta toteaisin, että ymmärtääkseni kummassakaan kyse ei ollut perheestä, jossa nuori mies olisi opetettu jo lapsena kunnioittamaan asetta.

Jos esiinnyt maahanmuuttokriittisten puolustelijana ja sanot, "ettet tunne ketään", joka kannattaisi jotain Halla-ahon äänekkäästi ilmaisemaa mielipidettä tai asennetta, et ehkä vaikuta täysin rehelliseltä.

Tämä premissi on väärä. Ilmeisesti ilmaisen itseäni huonosti. En yritä puolustella ketään vaan vain käydä rationaalista keskustelua asioista. Heimomentaliteetti on muita varten. Toisekseen, vaikka omaisinkin sellaisia asenteita, niin johtopäätöksesi siitä, että silloin minun on pakko tuntea sellaisia ihmisiä, on sekin loogisesti hatara. Ihmiset voivat puolustaa ihmisiä ja ajatusmalleja, joihin heillä ei ole mitään henkilökohtaista sidettä.

Yhteissumma niistä haastatteluista ja lausunnoista, jotka kyseinen henkilö on antanut Metsästäjä-, Kaliberi-, Ase-, Rekyyli-, Ase & Erä- sekä Metsästys ja Kalastus-lehdille: tasan nolla.

Saatan olla väärässäkin, mutta eikö kuitenkin ainakin yksi juttu ollut Rekyylissä?

Quote
Tosi merkittävää. Mikäli tätä ketjua on tarvis jatkaa, niin miten olisi varsinaiseen aiheeseen palaaminen?

Olen täysin samaa mieltä. En näe suurta syytä tehdä tästä asiasta henkilökysymystä vaikka en jaksa myöskään erityisemmin ärsyyntyä siitä, että kyseinen yksilö lausuu asiasta mielipiteitään.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #51 on: June 10, 2010, 11:30:33 »
Minulla ei tästä aiheesta ole hirveästi sanottavaa, paitsi että en kannata aseiden täyskieltoa enkä näe erityistä syytä sille että tämänhetkisiä lakeja olennaisesti tiukennettaisiin. Tämä on sinänsä kyllä erittäin kiinnostava keskustelu ja olisikin kiva jos se ei menisi Halla-ahosta jankkaamiseksi.

En minäkään kannata aseiden täyskieltoa, mutta aika turhia pelejä ne ovat kaupunkioloissa. Jalonen on varmaan oikeassa provinssin asiallisen metsästysväen osalta, mutta ei kai hänkään kiellä sitä, että aseharrastajissa on kaikenlaisia peniksenjatkajamachoja, joiden asenteet sekä aseisiin että yhteiskuntaan ovat, hm, asiattomia. Lisäksi tavallinen aseharrastajilta kuulemani mielipide on, että alan lehdet ovat hardcore-asemiehen mielestä roskaa, koska ne kohtelivat alan suurta gurua tylysti hänen äärioikeistolaisten ja rasististen mielipiteittensä vuoksi.

Sitten tietysti luonnonsuojeluväki mielellään väittää että maaseudulla ollaan hysteerisen petovihan vallassa ja harrastetaan laittomia salakaatoja kansanhuvina, mutta tällekin kuulisi mielellään todisteita. Viime aikoina on kuulunut sen verran uutisia ihmisten kimppuun hyökänneistä karhuista, että petovihaan on varmaan asialliset perusteensa.
« Last Edit: June 10, 2010, 11:37:20 by Ilkiö »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Pyy

 • Guest
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #52 on: June 10, 2010, 11:55:22 »
Sitten tietysti luonnonsuojeluväki mielellään väittää että maaseudulla ollaan hysteerisen petovihan vallassa ja harrastetaan laittomia salakaatoja kansanhuvina, mutta tällekin kuulisi mielellään todisteita. Viime aikoina on kuulunut sen verran uutisia ihmisten kimppuun hyökänneistä karhuista, että petovihaan on varmaan asialliset perusteensa.

???

Petovihan kohteena ovat lähinnä olleet susi ja ahma, nämä kaksi ihmistä karttavaa metsän asukkia. Kyse ei muutenkaan ole mistään viimeaikaisesta vaan vanhasta ilmiöstä.

Salakaatojen suhteen ollaan lähinnä paheksuttu sitä, että asiasta vaietaan. Esillä onkin ollut ties mitä ilmiantopalkkioita ja salakaadoista maksettavia sakkoja nostettiin juuri hyvin tuntuvasti. Jonkinlaiseksi ongelmaksi viranomaisetkin ovat siis asian tulkinneet.

edit. Kuvaava lainaus Lapin Kansasta

Quote
Suurpetojen ajattaminen kelkoilla sekä Sallassa paljastuneet, ahman tappamiseksi tarkoitettujen superlonpallosyöttien käyttäminen ovat osaltaan olleet vaikuttamassa oikeusministeriön haluun koventaa rikoslakia.

Ministeriössä on havaittu erityisen raakojen ja suunnitelmallisten sekä myös laajamittaista taloudellista hyötyä tuottavien metsästysrikosten lisääntyneen. Rikokset kohdistuvat myös aiempaa useammin erityisen suojeltuihin eläimiin, jollainen esimerkiksi ahma juuri on.

http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite/Lappi/1194644600999/artikkeli/superlonsyotit+siivittavat+koventamaan+rikoslakia.html
« Last Edit: June 10, 2010, 11:58:56 by Pyy »

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #53 on: June 10, 2010, 12:15:00 »
Sitten tietysti luonnonsuojeluväki mielellään väittää että maaseudulla ollaan hysteerisen petovihan vallassa ja harrastetaan laittomia salakaatoja kansanhuvina, mutta tällekin kuulisi mielellään todisteita. Viime aikoina on kuulunut sen verran uutisia ihmisten kimppuun hyökänneistä karhuista, että petovihaan on varmaan asialliset perusteensa.

???

Petovihan kohteena ovat lähinnä olleet susi ja ahma, nämä kaksi ihmistä karttavaa metsän asukkia. Kyse ei muutenkaan ole mistään viimeaikaisesta vaan vanhasta ilmiöstä.

Suden ja karhun kammo on varmaan vanha ilmiö, mutta ahmaviha on luullakseni uusi juttu kuten tuosta lainaamastasi lehtijutusta ilmenee. Se on ehkä osa yleisempää luonnonsuojeluvastaista uhmakkuutta, kuten liito-oravaviha. Tällä luonnonsuojeluvastaisuudella Hommakin tuntuu jonkin verran ratsastavan. Viimeaikaisuudella tarkoitin lähinnä sitä, että karhujen hyökkäilyt ihmisiten kimppuun ovat viime aikoina herättäneet usein huomiota.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Kullervo Kalervonpoika

 • Guest
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #54 on: June 10, 2010, 13:45:15 »
Jotenkin on jäänyt sellainen kuva, että ihmisen hyökkäilyt susien ja karhujen kimppuun eivät ole juurikaan herättäneen huomiota. Se, että kyseiset eläimet olisivat hyökänneet ihmisten kimppuun, on sen sijaan hyvinkin harvinaista. Luulempa olevani varma, että autolla tapettuja ihmisiä on melkoisesti enemmän kuin sudella tai karhulla tapettuja.
Miksi sitten ihmiset varsinkin pohjoisessa tappavat salaa susia, ahmoja, ilveksiä, karhuja jne. No ihan vaan huvikseen ja siksi, että ne luonnon mukaisesti saalistavat poroja, joita poromiehet ovat luontoon vapaasti liikkumaan laskeneet. Poromiehet kun eivät oikein ymmärrä miten luonnossa toimitaan. Susi kun huonosti tuntee Suomen lakia, ja toimii pääasiassa vaistojensa varassa. Eikä se pedot muutenkaan taida ymmärtää korvamerkeistä mitään, eivätkä siten tiedä kuka ne porot oikein omistaa.
Pyssy on muuten tehty tappamista varten. Siksi sotaväessäkin niitä on.

Offline Teemu Hiilinen

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 247
  • Teemun blogi
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #55 on: June 10, 2010, 20:49:11 »
Kehä kolmosen sisällä julkisissa asemissa toimivista henkilöistä muuten aselain voimakkain kritisoija on ollut Kokoomuksen sitoutumattomana kaupunginvaltuutettuna Helsingissä istuva everstiluutnantti Jarmo Nieminen, jonka suuri yleisö muistanee hänen tiukasta palautteestaan professori Ylikankaalle taannoisen "Romahtaako rintama?"-teoksen julkistamistilaisuudessa.

Mainittakoon vielä kuriositeettina, että forumin ylläpitäjän Teemu Hiilisen puolueellakin on aselakiesitykseen kriittisesti suhtautuva kansanedustaja. Markus Mustajärvi, kovan linjan kaveri ja vannoutunut metsämies Lapin suunnasta, joka on pysynyt uskollisena vasemmiston vanhoille periaatteille ja vastustanut suunnitteilla olevaa "urkkijayhteiskuntaa" sekä lisättyjä poliisivaltuuksia aseidenomistajien kotien tarkistamiseksi. Muurmannin legioonalaisten perintö selvästikin elää vielä edes yhden Vasemmistoliiton kansanedustajan hahmossa, ja se on kyllä hyvä se.

Jarmo Nieminen onkin ihan tuttu kaveri. Kerran olen törmännyt häneen ja vaihtanut ajatuksia. Muutama kierroskin ollaan ammuttu pistooleilla vierekkäisiltä radoilta. Kyllä se on kova jätkä siinäkin :)

Itse kuntavaalien aikaan kannatin ampumaurheilukeskuksen rakentamista Vantaalle Petikkoon alueelle, mihin ei saa rakentaa lentometelin johdosta. Alue toimii tällähetkellä maankaatopaikkana, mutta sen käytöstä luovutaan kymmenen vuoden kuluessa. Alueelle olisi siis maa-aines valleja varten jo valmiina + alue tulisi olemaan tästä Helsinki-Vantaan lentokentän sulkemiseen asti rakennuskiellossa lentometelin vuoksi. En nähnyt asiassa mitään huonoa.

Voisin itseasiassa siivota tästä ketjusta noita helsinkiläisen kunnanvaltuutettuun liittyviä viestejä pois, koska muuten ketju on sangen hyvä.
Vantaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja
Vasemmiston ehdokas Uudeltamaalta
Teemun kotisivu

Offline Orpheus

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 127
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #56 on: June 10, 2010, 23:49:25 »

Yhteissumma niistä haastatteluista ja lausunnoista, jotka kyseinen henkilö on antanut Metsästäjä-, Kaliberi-, Ase-, Rekyyli-, Ase & Erä- sekä Metsästys ja Kalastus-lehdille: tasan nolla.

Saatan olla väärässäkin, mutta eikö kuitenkin ainakin yksi juttu ollut Rekyylissä?

Kyseinen Rekyylin juttu Halla-ahosta. Klikkailemalla kuvia saa suuremmaksi.

Voisin itseasiassa siivota tästä ketjusta noita helsinkiläisen kunnanvaltuutettuun liittyviä viestejä pois, koska muuten ketju on sangen hyvä.

Sori Teemu, jos aiheutin lisätöitä, mutta katsoin et linkki tohon ois kohallaan. Itsekkin pidän ketjua hyvänä.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Tuliaseet - harrastus, metsästys, termistö, laki
« Reply #57 on: June 11, 2010, 01:10:34 »
Aah, kiitos oikaisusta. Rekyylissä ainakin on siis ollut artikkeli. Sinänsä myös asialinjalla pysyvä, sikäli että haastattelija on tosiaankin pitäytynyt vain aseharrastusta ja aselainsäädäntöä koskeviin seikkoihin. Rekyylillä on tosiaan ollut henkilökuvia yhdestä sun toisesta, Tero Vaara mukaanlukien. Satu Tuomistoa siellä ei kai sentään ole vielä ollut, mutta hän olikin Metsästäjä-lehdessä.

Everstiluutnantti Nieminen kirjoittelikin tuosta Teemun mainitsemasta Vantaan ratahankkeesta US-blogissaan taannoin. Hieman muuten itse aavistelen, että suomalaiset aseidenomistajat ovat sellainen hiljainen ja yllättävä ryhmä, jolla voi olla runsaasti potentiaalia muuttaa ensi vuoden eduskuntavaalien kuviota taktisella äänestämisellä. Kysehän ei ole ainoastaan puolueiden välisistä, vaan myös niiden sisäisistä voimasuhteista. Ylempänä tuossa jo esitinkin joitakin arvailuja.

Aiheeseen liittyen, Riihimäen erämessut ovat parhaillaan meneillään.


Best,

J. J.