Author Topic: Jussi Halla-ahon kirjoitukset  (Read 474891 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1665 on: October 01, 2011, 14:22:22 »
Kunniaväkivalta on sinänsä vaikea asia, jonka kohtaamiseen viranomaisilla pitäisi olla parempia työkaluja. Halla-aho kuitenkin jälleen puhuu muunneltua totuutta:

Quote from: JHA
suvaitsevaisen tiedostajan on ylläpidettävä omaa uskoaan islamilaisen kulttuurin ihanuuteen ja yleensäkin kaikkien kulttuurien samanarvoisuuteen.

Kunniaväkivallan harjoittaja saattaa toki mielestään toteuttaa islamia, mutta katsoisin kuitenkin Suomen islamin opettajien liiton puheenjohtajan paremmakasi auktoriteetiksi asiasta kuin Halla-ahon:

Quote
- Perheissä, joissa uskonto ei merkitse niin paljon, se saattaa olla isompi ongelma. Käsittääkseni kunniaväkivalta on kuitenkin kulttuurisidonnainen asia eikä ihmisen uskontotaustalla ole siihen vaikutusta.

Halliksen kunniaväkivaltakirjoitus on tyypillinen nuivaskenen oppikirjakappale. Nostetaan esille sinänsä ihan legitiimi ongelma, mutta kun jutun lukee näkee jälleen, että se nostettiin esiin vain maahanmuuttajien demonisoimiseksi sekä erityisesti suvaitsevaisten ihmisten pilkkaamiseksi. Aivan kuin se, että kunniaväkivaltaa esiintyy tarkoittaisi, että suvaitsevaisuus on tyhmää. Missään tapauksessa kirjoituksessa ei ehdotettu uusien kunniaväkivaltaan perehtyneiden yksikköjen tai turvakotien perustamista. Aivan sattumalta Hallis myös unohtaa mainita tuon Suaad Onninselkän huomautuksen kulttuurisidonnaisuudesta eli laajassa islamilaisessa maailmassa ei kunniaväkivaltaa edes tunneta kaikkialla.

Kokonaan toinen asia on sitten, mistä löytyy "suvaitsija" joka uskoo islamilaisen kulttuurin ihanuuteen? Jussi Halla-aho varmasti tuntee sellaisia, mutta itse en ole ainuttakaan tavannut.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1666 on: October 01, 2011, 14:40:19 »
Mahtaisikohan Halla-ahoa jollain tasolla häiritä sekin, että hänen edustamansa alakulttuurin piirissä esiintyy nimenomaan samoja piirteitä kuin häpeäkulttuureissa muutenkin? Ilmeiseksi käyvät myös hänen "ajattelunsa" yhtäläisyydet vaikkapa Osama bin Ladenin tai jonkun Fjordmanin/Breivikin maailmankuvan kanssa. Sydämen kyllyydestä suu puhuu.

Jonkinlaista taulukkoa löytyi ja juttua, oikeistobloggarilta, ironista kylläkin. Tässä toinen, ehkä hieman selventävämpi esitys.Noissa taulukoissa on tietenkin huomionarvoista myös se, että niissä puhutaan henkilöstä, joka pelkästään uskoo olevansa syyllinen tai syytön. Itsensä voi tietenkin uskoa syyttömäksi, vaikka tosiasiassa olisikin syyllistynyt muun ihmiskunnan mielestä mitä karmaisevimpiin rikoksiin ja tuntea syyllisyyttä, vaikka ei olisikaan tehnyt mitään tuomittavaa. Tuo jälkimmäinen aspekti noiden linkittämieni kirjoitusten mukaan puuttuisi häpeäkulttuurista tyystin.

Summa summarum: näyttäisi siltä, että kumpikaan herroista Tervo ja Halla-aho ei ole oikein mieltänyt eikä sisäistänyt noita käsitteitä vaan mätkivät lähinnä toinen toistensa olkiukkoja.
« Last Edit: October 01, 2011, 18:03:36 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1667 on: October 01, 2011, 18:01:42 »
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1668 on: October 01, 2011, 18:27:57 »
Kirjoitin tän:
http://mikael.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84606-rehellista-puhetta

Jep, panin merkille saman asian. Olisikohan tuosta Google Cachessa tai missään enää kopiota? Wayback Machine ei ollut ehtinyt indeksoida tuota kirjoitusta.

Olisiko peräti hellyttävää, kun ulkopuoliset koettavat määrittää, mitä jokin uskonto tai etnisyys on tai ei ole, jopa pakottaa oman määrittelynsä uskonnollisten ja etnisten ryhmien jäsenille? Mitä minä olen nähnyt muslimien mielipiteitä ja käsityksiä niin niiden mukaan koko kunniamurha-perinne ei kuulu islamiin, ei edes Sharia-lakiin, vaan on vanhempaa perua. Jälleen uskomatonta ja röyhkeää uskonnollis-kulttuuristen käytäntöjen ja perinteiden yleistämistä. Islam Saudi-Arabiassa ja islam jossain Malesiassa on melkolailla erilaista, noin esimerkiksi. Islamilaiseen konferenssiin (OIC) kuuluu tätä nykyä 57 pääasiassa islamilaisenemmistöistä valtiota. Joku Kairon julistus on tietenkin kannaltamme vähintäänkin kyseenalainen, mutta sitä ei täällä noudatetakaan.

Likimain yhtä röyhkeää olisi esittää, että vaikkapa verikosto, vendetta, feud kuuluisi olennaisena osana kristilliseen kulttuuriin ja tapoihin, sitäkin kun vielä "kristityissä" maissa esiintyy. Halla-aho ei ole vieläkään oikein luopunut käsityksistä, jotka olivat tyypillisiä myös Breivikille, vaan jatkaa niiden propagoimista edelleen.
« Last Edit: October 01, 2011, 18:51:26 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Pauling

 • Newbie
 • *
 • Posts: 28
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1669 on: October 01, 2011, 18:38:01 »
Ei ole esitetty, että naisten kohtelu olisi yksi yhteen samanlaista. Kyllä esimerkiksi paistinpannulla ja puukolla hakkaamisella on eroa. On esitetty, esimerkiksi siinä Halla-ahon kirjoituksessa lainatussa Tervon kommentissa, että kunniaväkivalta on toiminnassa myös Suomessa; ja että se rinnastuu kunniaväkivaltaan esimerkiksi Lähi-Idässä. Kiistääkö nyt joku tämän itsensä jollain tavalla? Suomalaisia kunniamurhia ovat esimerkiksi "laajennetut itsemurhat" joissa oman hengen lisäksi listitään koko perhe.

Olet oikeassa, että kukaan ei ole esittänyt naisten kohtelun olevan yksi yhteen samanlaista. Mutta mielestäni nämä "laajennetut itsemurhat" eivät ole lähelläkään noita kunniamurhia. Niissä on kyse henkilön omassa mielessä tapahtuvasta (järjettömästä) päätöksestä, ei siitä, että suku tai yhteisö vaatisi tai pakottaisi tekemään nämä teot. Yhteisö ei myöskään koe, että laajennetun itsemurhan tekijä puolustaisi omaa kunniaansa, vaan näkee sen enemmänkin häiriintyneen ihmisen surullisina tekosina. Näiden kahden asian vertaaminen on mielestäni kunniamurhien vähättelyä.
 
Quote
En nyt malta olla huomauttamatta - tästä jossain blogissakin mainittiin - että melkeinpä lähimmäksi vastaavaa kunnia-ajattelua pääsevät Halla-ahon kannattajat itse Hommaforumilla, jossa vahditaan ja revitellään tapauksia, joissa suomalainen nainen on kehdannut mennä sekaantumaan ulkomaalaiseen mieheen - esimerkkinä nyt se vaikkapa vastikään ollut uutinen Turkissa parvekkeelta tipahtaneesta ja siihen kuolleesta nuoresta suomalaisnaisesta, jonka Homman asiaa käsitelleessä ketjussa arvioitiin ihan avoimesti saaneen sitä mitä tilasikin kun oli ottanut turkkilaisen poikaystävän. Pysähdypä ja mieti tätä tovi.

Surullista, että joku kommentoi noin tuollaista traagista tapahtumaa. Mutta tyhmistä kommenteista murhiin on todella pitkä matka.

Quote
Toisena esimerkkinä voisi vaikka ottaa Mika H:n täälläkin taannoin aloittaman ketjun, jonka aloitusviestin lopussa hän suoraan toteaa että ulkomaalaisen miehen kanssa lapsen tehneen suomalaisnaisen pitäisi hävetä.

Kyseinen lausahdus on mielestäni tyhmä ja rasistinen, mutta ei liity kunniamurhiin millään tavalla.

Quote
Se, mitä Tervokin tarkoittaa, on se että myös Suomessa on laajasti operationalisoitu kunnian/häpeän käsitettä väkivallan yhteydessä. Se on hänen nähdäkseen rinnastettavissa siihen kunniakulttuuriin, jonka äärimmäinen (ja siis monessa Lähi-Idän maassakin melko harvinainen) muoto on kunniamurha. Se ei tarkoita sitä, että Tervo pitäisi kännipäissään vaimolle mustasukkaisuuskohtauksessa silmän mustaksi lyömistä samanlaisena ja samanarvoisena rikoksena kuin tyttärensä ottamista hengiltä.

Halla-aho esittelee asian kuitenkin noin. Oletko miettinyt miksi? Tämä olisi varmaan se tärkeä seikka ymmärtää hänen kirjoituksestaan.

Mielestäni tuossa puhutaan vain murhista, eikä kukaan ole väittänyt, että Tervo pitäisi näitä kahta mainittua tekoa samanarvoisina rikoksina. Halla-aho keskustelee murhista ja tapoista ja hänen antama linkki keskittyy törkeisiin pahoinpitelyihin ja henkirikoksen yrityksiin, joihin ei varmasti kuulu mustasukkaisuuskohtauksen tuloksena olevat mustat silmät.


Offline Pauling

 • Newbie
 • *
 • Posts: 28
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1670 on: October 01, 2011, 18:52:11 »
Tervo ainakin tekee tyylipuhtaan suorituksen kunniamurhien vähättelyssä, joten sinänsä Halla-aho ei ole kovin kaukana totuudesta. (Tosin yleistyksiä pitäisi välttää, koska mikään [oletettu] ryhmä ei ole koskaan täysin homogeeninen). Samaa mieltä Halla-ahon kanssa olen siitä, että kunniamurhista pitäisi puhua enemmän, ja ne pitäisi tuomita ehdottomasti, välittämättä kenenkään ajatuksista.

Tähän nyt pitää sanoa, että mistä hevon helvetistä tulee se ajatus että joku vaikkapa tällä palstalla ei ehdottomasti tuomitse kunniamurhia? Minä ainakin tuomitsen ehdottomasti ihmisten tappamisen jo itsensä - mitä muuten käsittääkseni Halla-aho ei tee.

Nyt jää hämäräksi, että täsmälleen mitä varten olisi puhuttava enemmän Lähi-Idässä tapahtuvista kunniamurhista? Riittäisikö jos vaikka kerran viikossa Hesarin pääkirjoitus muistuttaisi että niitä on ja ne on kamalia? Vai mikä ihme tässä nyt oikein ei toimi. Onko kyseessä vaiettu aihe jos sillä ei mässäillä? Tämä on minusta aivan uskomatonta, vielä kun kyseessä on niinkin laajalti ihan yhteisymmärryksessä tiedostettu ja tuomittu asia. Yhtäkkiä joku pelle tulee vaatimaan että tästä pitää nyt puhua paljon enemmän, koska jotkut ihan päästä keksityt ihmiset eivät kuulemma ehdottomasti tuomitse niitä. Minusta pitäisi puhua siitä, että mikä sitä pelleä vaivaa.

Kukaan ei ole väittänyt, että joku ei tuomitsisi tässä maassa kunniamurhia. Kaikki tuomitsevat ne ja niin pitääkin tehdä, kuten muidenkin murhien kohdalla. Kyseessä ei ole mitenkään vaiettu aihe, siinä olet oikeassa, eikä sillä pidäkään mässäillä. Kuitenkin siitä on voitava keskustella, kuten kaikista muistakin asioista. Tervo kuitenkin pyrkii hämärtämään kunniamurhan käsitettä ja yrittää liittää tämänkin leiman suomalaisiin (miehiin). Tuolla Tervon kommentilla ei saada mitään hyvää aikaan, vaan sen avulla päästään taas haukkumaan tämän maan asukkaita.

Offline suusilledot

 • Jr. Member
 • **
 • Posts: 60
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1671 on: October 01, 2011, 18:52:57 »
"Miss Universum pieraisee. Haluaisin tietää onko Suomessa joku suvaitsevainen valmis myöntämään, että Miss Universum ei ole kaunis nainen vaan saastainen piereskelijä."
"Työttömyys on aina parempi vaihtoehto kuin tuhoisan työn tekeminen. Ja vaikutukset on nähtäväpohjia myöten, vuosituhansien päähän." (Pentti Linkola)

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1672 on: October 01, 2011, 19:20:24 »
Nähdäkseni kunniaväkivallasta tulisi jonkinlainen argumentti maahanmuuttoa vastaan vasta siinä tapauksessa, että kasvavissa määrin sen uhriksi joutuisivat myös paikallisesta kulttuuripiiristä lähtöisin olevat ja myös suomalaiset alkaisivat toteuttaa kunniaväkivaltaa. Muutoin haasteet liitttvät lähinnä ilmiön tunnistamiseen ja asianmukaisiin rangaistuksiin.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1673 on: October 01, 2011, 19:33:54 »
Ei ole esitetty, että naisten kohtelu olisi yksi yhteen samanlaista. Kyllä esimerkiksi paistinpannulla ja puukolla hakkaamisella on eroa. On esitetty, esimerkiksi siinä Halla-ahon kirjoituksessa lainatussa Tervon kommentissa, että kunniaväkivalta on toiminnassa myös Suomessa; ja että se rinnastuu kunniaväkivaltaan esimerkiksi Lähi-Idässä. Kiistääkö nyt joku tämän itsensä jollain tavalla? Suomalaisia kunniamurhia ovat esimerkiksi "laajennetut itsemurhat" joissa oman hengen lisäksi listitään koko perhe.

Ensinnäkin, kun täällä aiemmin keskusteltiin naisten kohtelusta, niin muistaakseni juuri sinä käytit "yhtä lailla" -ilmausta, joka minusta viittaa juuri siihen, että koitetaan vetää yhtäläisyysmerkkejä vaikka juuri Pakistanin ja Suomen naisten kohtelulle. Jos et tätä tarkoittanut, niin ainakaan se ei siitä postauksesta tullut selville.

Toiseksi, ja minusta tärkeämpänä, oleellinen ero minusta liittyy siihen, miten yhteisö asiaan suhtautuu, ei niinkään siihen, tapahtuuko rikollista väkivaltaista toimintaa vai ei. Se, että yhteisö hyväksyy tai etenkin jos se edellyttää kunniamurhien teon, on minusta kvalitatiivisesti erilaista kuin se, mitä nuo Suomen laajennetut itsemurhat tai yleensäkin perheväkivalta on. Naisenhakkaajia pidetään Suomessa ennemminkin raukkiksina kuin että touhu hyväksyttäisiin oikeastaan riippumatta siitä, mitä nainen on tehnyt. Minusta tämä on päinvastainen asia kuin se, että yhteisö vaatii kunniamurhan tekoa. Itse tuolla aiemmin postasin juttua liittyen katolisen kirkon touhuihin, joka minusta on lähimpänä tätä Pakistanin kunniamurhakulttuuria, mutta hyväksyn siihen esitetyn kritiikin siinä mielessä, että katolinen kirkko ei sekään eksplisiittisesti hyväksy sitä, vaan keskittyy ennemminkin touhun maton alle lakaisuun.

Jotta siis pakistanilainen kunniamurhakulttuuri vertautuisi suomalaiseen laajennettuun itsemurhakulttuuriin, pitäisi minusta Pakistanissa muuttua sen, miten ympäröivä yhteisö suhtautuu kunniamurhaajiin. Sen pitäisi olla tuomitsevaa aivan kuten Suomessa perheensä tappaviin suhtautuminen. Joidenkin äärihompanssien mielipiteet vaikkapa ulkomaalaisten kanssa seurustelevista naisista (jotka eivät nekään minusta yllä lähellekään kunniamurhiin yllyttävien kantojen tasolle) eivät minusta kyllä kuvaa suomalaisen yhteiskunnan yleistä suhtautumista asaiaan.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1674 on: October 01, 2011, 19:42:47 »
Jotta siis pakistanilainen kunniamurhakulttuuri vertautuisi suomalaiseen laajennettuun itsemurhakulttuuriin, pitäisi minusta Pakistanissa muuttua sen, miten ympäröivä yhteisö suhtautuu kunniamurhaajiin. Sen pitäisi olla tuomitsevaa aivan kuten Suomessa perheensä tappaviin suhtautuminen.

Tai sitten pitäisi kunniamurhaajankin murhata koko perheensä eikä vain yhtä tytärtä.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Iamahuman

 • Newbie
 • *
 • Posts: 35
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1675 on: October 02, 2011, 00:27:02 »
Amnesty International -järjestön raportin mukaan noin 670 naista menettää vuosittain henkensä kunniamurhan seurauksena Pakistanissa. Maan asukasluku on 187,3 miljoonaa, eli asukkaita on 36 kertaa enemmän kuin Suomessa. Jos naisiin kohdistuvien kunniamurhien määrä olisi Suomessa suhteellisesti sama kuin Pakistanissa, Suomessa kuolisi noin 18-19 naista vuosittain kunniamurhan takia.

Pakistanissa tehdään noin 12700 henkirikosta vuodessa. Suomessa luku on noin 130. Pakistanin henkirikosmäärä asukasta Suomeen siirrettynä merkitsisi 353 henkirikosta. Pakistan on siis lukujen perusteella väkivaltaisempi maa kuin Suomi.

Jokainen kunniamurha on liikaa, mutta vaikuttaa siltä, että kaikki teot, jotka "oikeuttaisivat" kunniamurhaan, eivät käytännössä johda siihen. Jos johtaisivat, kunniamurhia tapahtuisi enemmän.


Offline Vestbacka

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 127
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1676 on: October 02, 2011, 02:15:34 »
Tervo ainakin tekee tyylipuhtaan suorituksen kunniamurhien vähättelyssä, joten sinänsä Halla-aho ei ole kovin kaukana totuudesta. (Tosin yleistyksiä pitäisi välttää, koska mikään [oletettu] ryhmä ei ole koskaan täysin homogeeninen). Samaa mieltä Halla-ahon kanssa olen siitä, että kunniamurhista pitäisi puhua enemmän, ja ne pitäisi tuomita ehdottomasti, välittämättä kenenkään ajatuksista.

Tähän nyt pitää sanoa, että mistä hevon helvetistä tulee se ajatus että joku vaikkapa tällä palstalla ei ehdottomasti tuomitse kunniamurhia? Minä ainakin tuomitsen ehdottomasti ihmisten tappamisen jo itsensä - mitä muuten käsittääkseni Halla-aho ei tee.

Nyt jää hämäräksi, että täsmälleen mitä varten olisi puhuttava enemmän Lähi-Idässä tapahtuvista kunniamurhista? Riittäisikö jos vaikka kerran viikossa Hesarin pääkirjoitus muistuttaisi että niitä on ja ne on kamalia? Vai mikä ihme tässä nyt oikein ei toimi. Onko kyseessä vaiettu aihe jos sillä ei mässäillä? Tämä on minusta aivan uskomatonta, vielä kun kyseessä on niinkin laajalti ihan yhteisymmärryksessä tiedostettu ja tuomittu asia. Yhtäkkiä joku pelle tulee vaatimaan että tästä pitää nyt puhua paljon enemmän, koska jotkut ihan päästä keksityt ihmiset eivät kuulemma ehdottomasti tuomitse niitä. Minusta pitäisi puhua siitä, että mikä sitä pelleä vaivaa.

Niinpä vaan sinäkin Tervon tapaan vedät esiin tuon iänikuisen "kyllähän suomalaisetkin" -kortin, kun parempaan et kykene. Jos et nyt aivan puolustaaksesi sairaan kultuurin sairasta tekoa, niin ainakin yrität selvästi lievittää muslimikultuurin sairaan teon listaamalla vastaaviksi katsomiasi tapauksia meikäläisesta kultuurista.

Totta kai meilläkin on aivan liikaa tapauksia, jossa perheen isä on päässä naksahdettua listinyt eukkonsa sekä jälkikasvunsa ja kauniiksi lopuksi ampunut omatkin aivonsa seinälle. Itsekin tiedän lapsuuden naapurustossani tapauksen, jossa kovasti pullon kallistelua harrastanut perheenisukki antoi eräs yö fintovkan laulaa ja paukkujen loputtua viimeisteli työn rotanhännällä. Mutta noita tapauksia ei todellakaan voi verrata kunniaväkivaltaan eikä niitä taivaan tähden hyväksytä saati kannusteta missään päin Suomea. Tekijästä tulee yhteisön häpeäpilkku ja luuseri, jonka haudalle kukaan ei tuo kyntilöitä eikä kukkia.

Niin sairasta suomalaista miestä ei ole olemassakaan, joka tappaisi raiskatuksi joutuneen oman lapsensa sen takia, että lapsi joutui raiskatuksi. Mutta sellaisia muslimimiehiä on olemassa, jotka ovat silmää räpäyttämättä valmiit tekemään noin. Ja tuollaisen teon hyväksyviä muslimeita on vieläkin enemmän. Kuka tietää kuinka paljon Suomessa? Sellainen kulttuuri, joka edes ajatuksen tasolla hyväksyy moisen sairauden tai ylipäätään syyllistää avutonta raiskauksen uhria hänelle tapahtuneesta kaameudesta, ei todellakaan kuulu Suomeen.

Halla-aho on oikeassa jälleen kerran. Kunniamurhat ovat sairautta ja sellainen kultuuri, joka niitä harrastaa on sairas.

Offline Joku Muu

 • Newbie
 • *
 • Posts: 18
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1677 on: October 02, 2011, 04:34:34 »
Halla-aho on oikeassa jälleen kerran. Kunniamurhat ovat sairautta ja sellainen kultuuri, joka niitä harrastaa on sairas.

Kunniamurhat, jos ne ovat osa kulttuuria, on kulttuurin sairaus, ilmanmuuta.
Mutta onko tässä tapauksessa asia nyt vain niin että tällä yksittäisellä sairaudella halutaan mustamaalata ja leimata koko kulttuuri?
Kaikissa kulttuureissahan on paljonkin vakavuusasteeltaan erilaisia sairauksia.

Kunniamurha ilmiönä on siis todella vastenmielinen, mutta sitä ja sen laajuutta paisutellaan tahallaan
ja sillä perustellaan koko kulttuurin halveksimista ja tuomitsemista.
Siinä mielessä se on ihan sama asia kuin jos koko suomalaisen kulttuurin tuomitsisi
suomalaisella tavalla käyttää alkoholia ja harrastaa perheväkivaltaa viikonloppuisin.

Mitä sairaalle tehdään?  
Sairas ihminen hoidetaan kuntoon. Sairas eläin taas joko tapetaan tai hoidetaan kuntoon.
Sairasta ihmistä tai eläintä ei eristetä ja jätetä oman onnensa nojaan, se ei ole kunniallinen menettelytapa.

Jos kulttuuri on sairas niin mitä sille pitäisi tehdä?
Pitäisikö Suomalainen kulttuuri eristää muslimikulttuurista siksi että suomalaiseen kulttuuriin kuuluu viikonloppuryyppääminen ja perheväkivalta sen yhteydessä ja pitääkö muslimikulttuuri eristää suomalaisesta kulttuurista siksi että jotkut muslimit harrastavat sairasta kunniamurhaperinnettä?  Minun mielestäni ei.

Monissa katolisissa ja luterilaisissa maissa on sairaita perinteitä jotka eivät sinänsä mitenkään liity uskontoon, kuten mafia ja verikosto.
Pitäisikö nämäkin kulttuurit eristää suomalaisesta kulttuurista samoin perustein kuin muslimitkin? Minun mielestäni ei.

Kunniamurhat eivät muuten liity mitenkään muslimien uskontoon, vaan se on uskonnosta erillinen ja sitä vanhempi ilmiö, samaan tapaan  kuten mafia on italialainen perinne ja myös verikoston perinne on hiljattain toiminut tai toimii vielä, vaikkapa Korsikassa, Albaniassa tai Suomen mustalaisten keskuudessa.

.
« Last Edit: October 02, 2011, 05:43:37 by Joku Muu »
Alamme kylläkohta pikkuhiljaa edistymään,
kunhan saamme ensin tämän rappeutumisen kiihtymisen hidastumaan.

Jussi O:

 • Guest
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1678 on: October 02, 2011, 07:49:10 »
Nimim. Joku Muu on oikeassa, ja hän osoittaa myös hyvin, miten köykäistä ajattelua ja tarkoitushakuista leimaamista Halla-ahon kirjoitus on.


Offline Vöyri

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 144
  • Botanist on Alp
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1679 on: October 02, 2011, 09:00:35 »
Minusta kyllä ihan oikeasti laajennetut itsemurhat (jotenkin vastenmielinen termi) ja mustasukkaisuus-murhat ovat ihan toisenlainen ilmiö kuin kunniamurhat (myöskin vastenmielinen termi) - tuossa jälkimmäisessä hyvin olennaista on yhteisön ja paikallisen kulttuurin antama tuki ja jopa painostus toiminnalle. On olemassa merkittävä kunniamurhaamisen infrastruktuuri. Toki meilläkin on jotain jäänteitä siitä, että mustasukkaisuusmurhat joskus lännessäkin nähtiin eri kategoriassa kuin "normaalit" surmat.

Me tiedämme mitä Halla-aho pohjimmiltaan ajattelee (ainakin itselläni on muotoutunut hyvin varma näkemys tästä), mutta tuossa kirjoituksessa hän pitää itsensä melko pitkälle kurissa (muutama pohjimmaisen agendan paljastava turha heitto siellä on). Tietysti on niin etteivät kunniamurhat leimaa islamia uskontona tai islamilaisen maailman kulttuureita kokonaisuudessaan (enemmän kysymys kai lienee yhteiskunnan rakenteesta, miten tuoreessa muistissa on maanviljelys- tai paimentolaiskulttuuri). Minulla ei kuitenkaan liberaalina ole sinänsä mikään ongelma jyrkästikin tuomita toisenlaisissa kultttuureissa ja yhteiskunnissa esiintyviä epäkohtia - luulisin että vain puhtaalla kulttuurirelativistilla olisi tässä isompaa vaikeutta.

Meillä ei ole mitään tarvetta selitellä tai jotenkin hyväksyä näitä primitiivisiä asioita tai antaa kuvaa siitä, että asiat ovat kaikkialla yhtä huonosti (mikä on äärimmäisen taantumuksellinen kanta). Ne eivät ole.