Author Topic: Jussi Halla-ahon kirjoitukset  (Read 467190 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1185 on: June 22, 2011, 21:48:57 »
Jos henkilöstöpolitiikan tavoitteena on tuo, se voidaan helposti tulkita siten, että huolimatta muista seikoista rekrytointipäätöksiä tulee tehdä etnisin perustein jotta henkilöstön rakenne heijastaa kaupungin väestörakennetta vaikka perässä todetaankin, että syrjintää harjoitettaisiin vain kahden tasaveroisen hakijan kesken.


Tämä olisi kyllä jo vähintäänkin persoonallinen tulkinta, joka vaatii melkoista uskonloikkaa. Sama pätee kaikkiin noihin muihin huomioihisi, erityisesti siihen missä esitit, että "palvelut" tarkoittaisivat "työllistämistä". Tekstiin liittämäsi hienot lausahdukset "poliittisesti korrektista jargonista" ja "suvaitsevaisuusasiantuntijasta" eivät nekään muuta asiaa, mutta merkitään pöytäkirjaan, että päätit väläyttää jengivärejäsi.

Linkitetty teksti viittaa siihen, että sitä väestörakennetta heijastelevaa rekrytointipolitiikkaa harjoitetaan vain ja ainoastaan tuon tasatilanteiden ratkaisemisessa noudatettavan suosituksen kautta. Ei siis suosimalla epäpäteviä hakijoita heidän etnisyytensä perusteella.


Sitä paitsi Kourokseen palatakseni, vaikka Helsingin politiikka ei enää asettaisikaan etnisin perustein ketään ylitse pätevämpien hakijoiden, on se mahdollisesti tehnyt niin vuosina 2004-2009.


Tämä taas alkaa olla suoraan sanoen jo melkoista oljenkorsiin tarttumista.


Haluaisin muuten todeta, että jälleen kerran keskustelu on keskustelua luennasta, kuten 90% maahanmuuttokeskustelusta on. Mitään substanssia minun tai Jalosen viesteissä ei juuri ollut.


Niin, siis minä linkitin noihin teksteihin ja esitin sen tuoreen vuoden 2009 ohjeistuksen sellaisenaan. Eiköhän siinä ole substanssia kotivaroiksi, ellei joku kaupungin työntekijä tai käytäntöjä tunteva kerro meille omalla nimellään asioista paremmin.

Mutta jos jotain epäselvää on, niin voihan totta kai aina tehdä samanlaisen pistokokeen jolla Timo Harakka aikoinaan testasi vuokranantajien rasismia. Harakallahan oli tapana soitella vuokranantajille, puhua huonoa suomea ja esitellä itsensä somalialaiselta kuulostavalla nimellä; tulos oli aina se, että asunto oli kuulemma jo vuokrattu, mutta parin tunnin päästä testattaessa uudestaan suomalaisena soitettaessa kämppä olikin ihme kumma vapaana. Tätä samaa menetelmää voi soveltaa myös Helsingin kaupunkiin. Nosta luuri, pirauta kaupungille, tiedustele avointa duunipaikkaa ja esittäydy "Ma ole Abdikadir, ei mulla ei ole koulutus". Mikäli hallintovaliokunnan puheenjohtajaa on uskominen - ja miksipäs ei olisi - niin sinuthan kutsutaan oitis paikalla töihin.
Best,

J. J.

Jussi O:

 • Guest
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1186 on: June 22, 2011, 22:14:44 »
Kidutettujen kuntoutuskeskuksessa hoidetaan noin 200 kidutuksen uhria vuosittain. Ylilääkäri Pekka Tuomola syyttää maahanmuuttoviranomaisia piittaamattomuudesta kidutettuja turvapaikanhakijoita kohtaan.

- Meillä tehdään hyvin perusteellinen kartoitus, onko ihmistä kidutettu ja siitä kirjoitetaan lausunto. YK:n päätöslauselman mukaan kidutettua henkilöä ei saisi palauttaa takaisin maahan, missä häntä on kidutettu. Ongelma on se, etteivät maahanmuuttoviranomaiset aina ota huomioon tai usko meidän lausuntojamme, vaan tekevät negatiivisen päätöksen pakolaisstatuksesta, Tuomola harmittelee.


YLE Uutiset

Tuolla taas halla-aholaiset asiantuntijat kommentoi aihetta: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Yli+puolet+Suomen+turvapaikanhakijoista+kokenut+kidutusta/1135267109581

Referaatti tuosta Tuomola-jutusta parantaisi asiapitoisuutta, jos joku viittis käydä näpytteleen.

Offline JJohannes

 • Newbie
 • *
 • Posts: 11
  • Homma
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1187 on: June 23, 2011, 00:47:48 »
Quote from: Vongoethe
Johtuisikohan se siitä, että me tavalliset ihmiset emme elä missään arvotyhjiössä, ennemmin tai myöhemmin keskustelu kuin keskustelu muuttuu arvokeskusteluksi.

Tarkoitin, että arvokeskustelun sijasta keskustelua käydään nimenomaan epäoleellisista seikoista kuten siitä, mikä Helsingin kaupungin rekrytointipolitiikka nyt oikeasti on. Jos informaatio siitä olisi yksiselitteistä ja arvovapaata sinänsä, voisimme käydä arvokeskustelua siitä.

Quote from: Vongoethe
Suosisit suomalaista ohraa eikä mitään nisua. Maistuuhan se toki sekin, vaihtelu virkistää.

Vehnäolueni on tietysti suomalaista Keisaria!

Quote from: Jussi Jalonen
Tämä olisi kyllä jo vähintäänkin persoonallinen tulkinta, joka vaatii melkoista uskonloikkaa.

Samoin tulkintasi siitä, että vuoden 2004 ohjeistus ei oikeasti tarkoita sitä että vähemmän pätevä hakija voidaan valita etnisin perustein. Jargonin maailmassa on mahdotonta tietää, mikä on oikea luenta. Minusta maahanmuuton kaltaisista asioista ei juuri kukaan puhu muuten kuin latautunein termein ja on usein varsin mieletöntä yrittää tulkita, mitä oikeasti tarkoitetaan. Sitä paitsi jokaiselle tekstille on aina monta luentaa kuten juuri esimerkiksi se, mitä suvaitsevaisuuskonsultti sanoo, mitä Helsingin kaupungin tiedottaja sanoo ja mitä rekrytoija sanoo.

Quote from: Jussi Jalonen
mutta merkitään pöytäkirjaan, että päätit väläyttää jengivärejäsi.

Minulle maahanmuuttopolitiikasta keskustelu on pääosin arvomaailmani puolesta sama kuin se, että keskustelisin ovatko koiran vai kissan jätökset parempaa apetta. Keskustelen siitä lähinnä siltä kannalta, mikä nykyisen yhteiskuntajärjestyksen vallitessa olisi järkevin suunta. Määrittelen kuitenkin itseni minimaalisen valtion kannattajaksi joten pohjimmiltaan en näe, että valtiolla pitäisi olla mitään roolia maahanmuuton reguloinnissa. Samalla kun hommalainen on sitä mieltä, että Suomeen saa tulla korkeintaan 500 musulmaania vuodessa on pahin monikulttuuriutopiassa rypevä vihreäkin lopulta sitä mieltä, että jossain sen rajan pitää kulkea (taloudellisissa resursseissa). Minusta taloudellisten resurssien käyttöä voi rajoittaa, ei ihmisten liikkuvuutta. Näen molemmat osapuolet poliittisina vastustajinani.

Quote from: Jussi Jalonen
Tämä taas alkaa olla suoraan sanoen jo melkoista oljenkorsiin tarttumista.

No jaa. Yleisölle on artikkelissa yritetty välittää kuvaa, että positiivinen syrjintä ei sentään kävele pätevyysvaatimusten yli mutta tämä ei saatavilla olevien tietojen mukaan pidä täysin paikkaansa.

Quote from: Jussi Jalonen
Niin, siis minä linkitin noihin teksteihin ja esitin sen tuoreen vuoden 2009 ohjeistuksen sellaisenaan. Eiköhän siinä ole substanssia kotivaroiksi, ellei joku kaupungin työntekijä tai käytäntöjä tunteva kerro meille omalla nimellään asioista paremmin.

Teksteistä ei minusta ole substanssia juurikaan imettävissä kuten tämän keskustelun itsessään pitäisi osoittaa. Kaupungin työntekijä voisi tietysti ensi käden kokemuksella selventää asioita mutta yhtä hyvin voi olla, että kyseessä on vain yksi tyhjä tulkinta lisää.
"What men value in this world is not rights but privileges."
-- Henry Louis Mencken

Timo Anttila

 • Guest
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1188 on: June 23, 2011, 02:11:10 »
Minulle maahanmuuttopolitiikasta keskustelu on pääosin arvomaailmani puolesta sama kuin se, että keskustelisin ovatko koiran vai kissan jätökset parempaa apetta.

En osaa näitä, olen vain teologian maisteri, mutta noin ylipäätään minua kiinnostaa (koska omaan kaksi kissaa) sijun/koukuntasi  tapa päädyttää arvomaailmasi koiran/kissan jätöksiin. Fenomenologian alalla koprofilia varmasti pelittää, jos et vain julkisesti.

Offline Kössi Pöde

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 276
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1189 on: June 23, 2011, 03:50:08 »
Jos ollaan tarkkoja, niin etnisyys sinällään ei ratkaisekaan aktivointitoimia, vaan juurikin tarve. Ja aktivoimista ei välttämättä voi pitää palkintona kuin ennemminkin asiana, jolla pääsee sellaiselle viivalle, josta on helpompi ponnistaa.

Millaisin perustein sinä arvioisit affirmative actionissa yksilön tarvetta saada työpaikka, jos perusteena ei ole etnisyys?

Käsittääkseni tuolla suuressa maailmassa ainakin affirmative actionissa on perusteena nimenomaan etnisyys. Matikka saattaa lukemani perusteella olla hyvinkin monimutkaista, kun joudutaan pähkäilemään sitä, onko joku mahdollisesti 1/8 eskimo ja 1 /16 tutsi.

Minusta tämä on kyllä pirun mielenkiintoista luettavaa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Affirmative_action_in_the_United_States


« Last Edit: June 23, 2011, 04:17:08 by Kössi Pöde »

Offline lauri holopainen

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 292
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1190 on: June 23, 2011, 04:45:04 »
Nyt sitten arvon Kössi Pöde, ei ollut kyse "affirmative actionista" vaan ihan tästä koto-hesalaisesta (Ohhoh, tulikohan tuohon välimerkkivirhe?) oletetusta positiivisesta syrjinnästä.

Mutta eipä tuo mitään, kuten jo aikaisemmin totesin, Kössi Pöde, ja muut hänen kaltaisensa, ovat toki sitä mieltä, että kaikki valinnat, jotka eivät suosi aitosuomalaista, valkoista heteromiestä mihin tahansa virkaan tai toimeen ovat:
 
                                                                     a.) täysin väärin
                                                                     b.) täysin väärin ja rasistia
                                                                     c.) täysin väärin ja rasismia sekä muutenkin väärin
                                                                     d.) täysin väärin. negatiivista suosintaa ja syvältä
                                                                     e.) täysin väärin, syvältä ha sitä paitsi rasistiseti väärin ja jumalanpilkkaa
                                                                      f.) täysin väärin
Lahjomattomien tilastojen ja luotettavan mutun valossa näyttääkuitenkin siltäettä...
http://todellisuus.org/index.php?topic=1545.msg63132#msg63132

Offline Kössi Pöde

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 276
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1191 on: June 23, 2011, 04:59:11 »
Nyt sitten arvon Kössi Pöde, ei ollut kyse "affirmative actionista" vaan ihan tästä koto-hesalaisesta (Ohhoh, tulikohan tuohon välimerkkivirhe?) oletetusta positiivisesta syrjinnästä.

OK. No millä perusteella tätä hesalaista positiivista syrjintää sitten pitäisi toteuttaa, jos perusteena ei ole etninen alkuperä?

Quote
Mutta eipä tuo mitään, kuten jo aikaisemmin totesin, Kössi Pöde, ja muut hänen kaltaisensa, ovat toki sitä mieltä, että kaikki valinnat, jotka eivät suosi aitosuomalaista, valkoista heteromiestä mihin tahansa virkaan tai toimeen ovat:
 
                                                                     a.) täysin väärin
                                                                     b.) täysin väärin ja rasistia
                                                                     c.) täysin väärin ja rasismia sekä muutenkin väärin
                                                                     d.) täysin väärin. negatiivista suosintaa ja syvältä
                                                                     e.) täysin väärin, syvältä ha sitä paitsi rasistiseti väärin ja jumalanpilkkaa
                                                                      f.) täysin väärin

Sehän on kiva, että osaat lukea ajatuksia. Itselläni ei olisi esim. mitään sitä vastaan, jos etnisin perustein myönnettäisiin joillekin vähemmistöryhmille Suomessa vaikkapa pari bonuspistettä oikiksen ja lääkiksen pääsykokeissa. Itselläni ei polla riittäisi sisäänpääsyyn noille aloille, vaikka saisin viisi lisäpistettä ruman naamani perusteella, joten se ei olisi millään tavalla minulta pois, enkä näkisi tarpeelliseksi siitä kiukutella.

Lisättäköön vielä, että minun puolestani bonuspinnoja voisi antaa noissa pääsykokeissa myös esim. vammaisuuden ja sotaveteraaniuden perusteella. Eivätkös nekin ole vähän niinku etninen ominaisuus?

Toki täytyy muistaa, että Toivolan hehkuttaminen ihonvärin ja/tai homouden takia on pelkästään, vain ja ainoastaan noloa sekin.

Nohnoh, olipas aika rasistisesti sanottu! Ainakin Vihreissä on pantu merkille Toivolan kyvyt, ja hänestä kaavaillaan tulevaisuudessa eduskuntaryhmän puheenjohtajiston jäsentä:
http://www.vihrealanka.fi/uutiset/vihreiden-ryhmyriksi-pekka-haavisto
 
Onnea Vihreät :peukku:

http://www.vaalikone.iltasanomat.fi/eduskuntavaalit2011/ehdokkaat/uusimaa/vihreat/toivola_jani/
« Last Edit: June 23, 2011, 05:36:22 by Kössi Pöde »

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1192 on: June 23, 2011, 05:33:59 »
Kidutettujen kuntoutuskeskuksessa hoidetaan noin 200 kidutuksen uhria vuosittain. Ylilääkäri Pekka Tuomola syyttää maahanmuuttoviranomaisia piittaamattomuudesta kidutettuja turvapaikanhakijoita kohtaan.

- Meillä tehdään hyvin perusteellinen kartoitus, onko ihmistä kidutettu ja siitä kirjoitetaan lausunto. YK:n päätöslauselman mukaan kidutettua henkilöä ei saisi palauttaa takaisin maahan, missä häntä on kidutettu. Ongelma on se, etteivät maahanmuuttoviranomaiset aina ota huomioon tai usko meidän lausuntojamme, vaan tekevät negatiivisen päätöksen pakolaisstatuksesta, Tuomola harmittelee.


YLE Uutiset

Tuolla taas halla-aholaiset asiantuntijat kommentoi aihetta: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Yli+puolet+Suomen+turvapaikanhakijoista+kokenut+kidutusta/1135267109581


Niinpä. Uutisessa puhutaan kymmenistä kidutetuista. Eräs "asiantuntija" kertoo ettei kannata massiivisia väestönsiirtoja.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1193 on: June 23, 2011, 07:19:45 »
Kössi.

En tiedä miten ajattelet asian, mutta haluan, että et jää väärään luuloon. Siksi sanonkin, että etnisyys ei tarkoita juuri mitään eikä luo minkäänlaisia perusteita itsessään. Etnisyyden perusteella voidaan tunnistaa ihmisiä ja ryhmitellä ihmisiä ja joskus se lienee käytännöllisistä syistä hyvä tunniste positiivisen erityiskohtelun saamiselle. Mutta se, että toinen saa sitä ja toinen ei, ei suoraan riipu etnisyydestä, vaan sille on muita tarpeita. Se voi olla rasismi. Se voi olla rasismi, vaikka sitä ei vielä olisi todistettu kohdistuvan tiettyyn etnisyyteen (lue edellisiä viestejä). Mutta moni muukin syy.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Kössi Pöde

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 276
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1194 on: June 23, 2011, 07:39:20 »
Kössi.

En tiedä miten ajattelet asian, mutta haluan, että et jää väärään luuloon. Siksi sanonkin, että etnisyys ei tarkoita juuri mitään eikä luo minkäänlaisia perusteita itsessään. Etnisyyden perusteella voidaan tunnistaa ihmisiä ja ryhmitellä ihmisiä ja joskus se lienee käytännöllisistä syistä hyvä tunniste positiivisen erityiskohtelun saamiselle. Mutta se, että toinen saa sitä ja toinen ei, ei suoraan riipu etnisyydestä, vaan sille on muita tarpeita. Se voi olla rasismi. Se voi olla rasismi, vaikka sitä ei vielä olisi todistettu kohdistuvan tiettyyn etnisyyteen (lue edellisiä viestejä). Mutta moni muukin syy.

OK. Siis rasismi voi olla yksi syy positiiviselle syrjinnälle, vaikka sitä ei olisi todistettu olevan. Ostan tämän. Syitä voi olla myös monia muita. Mitä ovat nämä muut syyt?

Jussi Jalonen

 • Guest
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1195 on: June 23, 2011, 10:02:22 »
Tarkoitin, että arvokeskustelun sijasta keskustelua käydään nimenomaan epäoleellisista seikoista kuten siitä, mikä Helsingin kaupungin rekrytointipolitiikka nyt oikeasti on.


Siitäkin olisi hyvä jutella, jos alkaa näyttää siltä että mainitut rekrytointikäytännöt yritetään esittää jonain muuna kuin mitä ne oikeasti ovat. Mutta jos "arvokeskustelu" miellyttää, niin mikäänhän ei estä sinua aloittamasta sellaista. Starttaa kaikin mokomin ketju mieleisestäsi aiheesta.


Samoin tulkintasi siitä, että vuoden 2004 ohjeistus ei oikeasti tarkoita sitä että vähemmän pätevä hakija voidaan valita etnisin perustein.


Toistamiseen, kyseessä ei edes ollut mikään "ohjeistus", vaan yksi virkkeen puolikas käsitteitä selventävässä johdannossa. Varsinaisissa ohjeistuksia ja suuntaviivoja käsittelevässä luvussa sitä ei mainittu. Viittaukset "jargoniin" eivät asiaa muuksi muuta, koska minulla ei ainakaan ole varsinaisia vaikeuksia lukea noita tekstejä.


No jaa. Yleisölle on artikkelissa yritetty välittää kuvaa, että positiivinen syrjintä ei sentään kävele pätevyysvaatimusten yli mutta tämä ei saatavilla olevien tietojen mukaan pidä täysin paikkaansa. Teksteistä ei minusta ole substanssia juurikaan imettävissä.


Pitänee toistaa jälleen kerran ne selvät sanat: "Näin ollen on suositeltavaa, että virastot ja liikelaitokset valitsevat tehtävään maahanmuuttajan, jos hakijana on kaksi ansiokkuudeltaan tasaveroista hakijaa." Kaikki muu tässä viljelty dramaattinen arvailu alkaa vaikuttaa lähinnä pelkältä tarkoitukselliselta keskustelun hämärtämiseltä. Mitä taas tulee ongelmiin imeä substanssia tekstistä, niin sehän riippuu tavallisesti ihan siitä, onko luetun ymmärtäminen hanskassa vai ei.


Best,

J. J.

Oho

 • Guest
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1196 on: June 23, 2011, 10:03:31 »

OK. Siis rasismi voi olla yksi syy positiiviselle syrjinnälle, vaikka sitä ei olisi todistettu olevan. Ostan tämän. Syitä voi olla myös monia muita. Mitä ovat nämä muut syyt?

Mitä enemmän tätä lukee sitä selkeämmäksi käy, että positiivisen syrjinnän, ja vain syrjinnän välinen todellinen ero ensimmäisen nauttima lainsuoja.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1197 on: June 23, 2011, 11:42:39 »
Quote
OK. Siis rasismi voi olla yksi syy positiiviselle syrjinnälle, vaikka sitä ei olisi todistettu olevan. Ostan tämän. Syitä voi olla myös monia muita. Mitä ovat nämä muut syyt?

Eli, joskus rasististen asenteiden syntymistä voidaan yrittää ennaltaehkäistä, siksi sitä ei vielä tarvitse tapahtua.

Muista syistä. Esimerkiksi kielitaito, joka on tekninen este, eikä rasismiin viittaava. Jos haet suomalaiseen kauppaan myyjää, niin hänen on sekä puhuttava että ymmärrettävä suomen kieltä. Luonnollisesti, jos ei osaa kieltä, niin ei työllisty myyjäksi, tai ainakin työnantaja olisi kahjo jos palkkaisi.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Oho

 • Guest
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1198 on: June 23, 2011, 12:41:11 »
Muista syistä. Esimerkiksi kielitaito, joka on tekninen este, eikä rasismiin viittaava. Jos haet suomalaiseen kauppaan myyjää, niin hänen on sekä puhuttava että ymmärrettävä suomen kieltä. Luonnollisesti, jos ei osaa kieltä, niin ei työllisty myyjäksi, tai ainakin työnantaja olisi kahjo jos palkkaisi.

Siis ammattitaidottomuus on peruste positiiviselle syrjinnälle?

No nyt mä ymmärrän kuinka ja miksi sain nykyisen duunini eikä mun enää tarvitse potea syyllisyyttä pätemättömyydestäni. Se oli vain positiivista erityiskohtelua.
« Last Edit: June 23, 2011, 12:44:54 by Oho »

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Jussi Halla-ahon kirjoitukset
« Reply #1199 on: June 23, 2011, 12:47:21 »
Quote
Siis ammattitaidottomuus on peruste positiiviselle syrjinnälle?

Sekin, vaikka kielitaito ei aina kerro ammattitaidon puutteesta, vaan kielen puutteesta, voihan kielitaidoton olla hyvä myyjä yms.

Noin muutoin sitten alkaa olemaan painavampia syitä, jos esimerkiksi kielitaidon puute tehokkaasti estää oppimasta kaupan kylkiäiseksi. Nämä ovat niitä syitä, jonka takia ihminen tarvitsee todella mäkistarttia (=positiivinen erityiskohtelu) ja se voi korreloida etnisyyden kanssa voimakkaasti. Eikä se ole ainoa syy.

Eikö mielestäsi se ole järkevä peruste?
Monikulttuurisuus on rikkaus.