Author Topic: Tiedotusseminaari maahanmuuttopolitiikasta Helsingissä  (Read 1136 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jussi Jalonen

  • Guest
Toukokuussa on ilmeisesti jonkinlainen sesonki näissä tapahtumissa, sillä Aleksanteri-listan kautta tuli taas kerran uusi tiedote. Tällä kertaa kyseessä on yleisluontoisempi tapahtuma, jälleen kerran mainstream-keskustelusta kiinnostuneille:


TY–ELÄMÄ JA MAAHANMUUTTOPOLITIIKKA MURROKSESSA - MILLAISIA OVAT MUUTTAJIEN KOKEMUKSET JA KANNAT?

PRIMTS - Prospect for Integration of Migrants from -Third Countries- and their Labour Market Situations -hankkeen Suomen ryhmä järjestää  tiedotus- ja keskusteluseminaarin, jossa esitellään projektia ja sen tuloksia Suomessa ja muissa EU-maissa. Seminaariin kutsutaan  maahanmuuttajia ja maahanmuuttajajärjestöjä, muita järjestötoimijoita,  politiikan ja hallinnon edustajia, mediaa ja kaikkia aiheesta kiinnostuneita. Tilaisuus on suomenkielinen - keskustella voi myös englanniksi.

Aika: Keskiviikko 26.5.2010, klo 14.00-16.30
Paikka: Helsingin yliopisto, Aleksanteri-instituutti, Unioninkatu  33, 3. kerros (juhlasali)

*Ohjelma*
-Projektin ja sen tulosten esittely:
Vanhempi tutkija Aino Saarinen; Tutkija Maija Jäppinen

-Puheenvuoroja:
Koordinaattori Natalie Gerbert, Monika-naiset
Projektikoordinaattori Said Aden, AFRO-hanke, Sisäasiainministeriön maahanmuutto-osasto
Koulutus- ja työvoimapoliittinen asiantuntija Sointu Toivonen, Palvelualojen ammattiliitto PAM
Toiminnanjohtaja Petr Potchinchtchikov, Suomen Venäjänkielisten Yhdistysten Liitto FARO/ SVYL ry

TERVETULOA!

KAHVITARJOILU - ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 17.5.
heini.puurunen@helsinki.fi tai puh. 09-191 23662

Lisätietoa: PRIMTS, Aleksanteri-instituutti, PRIMTS, Mirovni-instituutti


PRIMTS-hankkeessa on tarkasteltu EU:n ulkopuolelta tulevien maahanmuuttajien työmarkkinatilanteita ja analysoitu niitä myös muuttopolitiikan näkökulmasta. Suomessa huomattava osa muuttajista on lähtöisin itäisen Euroopan alueelta. Työperäinen maahanmuutto on lisääntynyt vasta 2000-luvulla taloudellisen kasvun myötä. Muuttopolitiikka on tänä aikana mukaillut kansallisia taloudellisia suhdanteita, ja määräytynyt toisaalta EU:n säännösten ja ohjelmien mukaisesti. Sosiaaliturva on varsinkin humanitaaristen muuttajien osalta noussut keskustelun kohteeksi, ja sähköinen media on tarjonnut väyliä -kriittisiksi- tai jopa vihamieliksi luokitelluille mielipiteille.

Hankkeen yhtenä päätavoitteena on ollut tuoda esiin muuttajien ääntä ja luoda tilaa heidän kokemuksilleen sekä kehittämisideoilleen. Tilasto- ja politiikka-analyysien lisäksi hankkeessa on käytetty aineistona pääosin 2000-luvulla EU:n ulkopuolelta Suomeen muuttaneiden naisten ja miesten kanssa toteutettuja haastatteluja ja ryhmäkeskusteluja. Niissä on käsitelty osallistujien kokemuksia ja ajatuksia Suomeen muuttamisesta ja erityisesti suomalaisesta työelämästä matalasti palkatuissa, epävarmoissa tai muulla tavoin prekaarisiksi määrittyvissä tilanteissa.

PRIMTS on EU-rahoitteinen tutkimushanke, joka on vuosina 2009-2010 toteutettu kuudessa EU-maassa: Sloveniassa, Kyproksessa, Saksassa, Unkarissa, Italiassa ja Suomessa. Hanketta on koordinoinut Mirovni-institut (Peace Institute) Ljubljanassa. Suomessa toteuttajana on Aleksanteri-instituutti. Rahoittaja on Euroopan komission Oikeus-, vapaus- ja turvallisuusasioiden pääosasto.

_____________________


Cheers,

J. J.
« Last Edit: May 06, 2010, 16:31:21 by Jussi Jalonen »