Author Topic: Kai R. Lehtonen  (Read 4427 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Cls

  • Guest
Re: Kai R. Lehtonen
« Reply #15 on: May 03, 2010, 13:32:16 »
-Siten niin, että taannoinhan hommalaiset, Jussi Halla-aho etunenässä, painottivat juuri sitä, etteivät suomalaiset vastusta työperäistä maahanmuuttoa ja useampi kuukausi takaperin monet julistivat, että he toivottavat tänne kaikki tervetulleiksi tekemään töitä ja nyt sitten halutaankin vain tarveharkintaista.. No, mutta jos asia sitten tosiaan on niin, kuten Virkamies antoi ymmärtää; maahanmuuttokriitikoiden mielipiteissä on eroja.. Olisi kuitenkin kiva saada tietää, että vallitseeko maahanmuuttokriitikoiden kohdalla jonkinlainen yksimielisyys liittyen jompaan kumpaan vaihtoehtoon ("kaikki työtä tekevät=tervetulleita", vai "kaikki ovat tervetulleita tekemään sellaista työtä, mitä suomalaiset eivät tee".)

Minusta takerrut liikaa yhteen väitteeseen. Yleisasenne on, että työperäiseen maahanmuuttoon suhtaudutaan positiivisesti (vivahde-eroja kyllä löytyy), mutta ei siinäkään mihinkään typeryyksiin (kuten tarveharkinnan poistoon) haluta ryhtyä.

Rautalangasta: Suomi päättää korvata koko työväen ulkomaisella väestöllä, koska se tulee halvemmaksi. "Tuetaan ja helpotetaan työperäistä maahanmuuttoa". Jos vastustat tätä, niin oletko kaikkea työperäistä maahanmuuttoa vastaan tai maahanmuuttovastainen? Et tietenkään.

Tarveharkintaan maahanmuuttokriittiset eivät ole tietääkseni ottanut muuta kantaa kuin että tukevat sitä. Se on nykykäytäntö, eikä minusta kukaan ole missään välissä sanonut, että työperäistä maahanmuuttoa pitäisi tukea juuri se poistamalla.

Olen varma, että maahanmuuttokriittisissä vallitsee yksimielisyys siitä, että kaikki ovat ainakin tervetulleita tekemään sellaista Suomelle hyödyllistä työtä, jota suomalaiset eivät tee, mutta siinäkään asia tuskin on aivan näin mustavalkoinen. Jos jonkin alan palkat ja työolot ovat surkeat siksi, että ulkomaalaista työvoimaa käyttämällä ei tarvitse mitään parantaa, niin väärin sekin on.

Koko suhtautumista maahanmuuttopolitiikkaan ei voi sanoa missään yksittäisissä lauseissa. Mitään epäloogisuutta et pysty etsimään pelkästään tarkastelemalla yksittäistä lausetta ja ottamalla sen totuutena matemaattisella logiikalla.

EDIT: Tosiaan. Vieläkin ihmettelen, että miksi tarveharkinta on paha asia? Suomalaiset työttömät eivät saa olla etusijalla suomalaisiin työpaikkoihin niihin nähden, jotka tuotaisiin töihin EU:n ulkopuolelta?
« Last Edit: May 03, 2010, 14:22:44 by Cls »