Author Topic: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)  (Read 3365 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« on: April 27, 2010, 20:57:24 »
Fennoidien mielestä rasismi, nettivainot, poliittiset murhat, hillitön ryyppääminen, kännissä tappeleminen ja tappaminen sekä toista mieltä olevien sulkeminen keskitysleireille ja upottaminen suohautoihin ovat normaalia meininkiä. Jos fennoidit muodostavat väestön enemmistön jossain maassa, maan kulttuuri muodostuu fennoidien kansanluonteen mukaiseksi. Näin on käynyt esim. monilla taantuvilla teollisuuspaikkakunnilla, joissa keinotekoisesti kommunistisella verotuksella ylläpidetyt kulttuuri-instituutiot kuten koulut ja kirjastot ovat rappeutuneet talouden avautuessa, koska fennoidit eivät biologisen kansanluonteensa vuoksi viitsi niitä ylläpitää.

Länsi- ja etelärannikolla fennoidit ovat viime aikoihin asti käyttäytyneet ihmisiksi, koska svekoidirodun edustajien läsnäolo on toiminut sivistävänä esimerkkinä ja koska kulttuurisesti svekoidisoituneilla fennoideilla on ollut yhteiskunnassa arvostettu asema. Fennoidit kykenevät toimimaan länsimaisessa demokratiassa vain silloin, kun yhteiskunta sosiokultturaalisella paineellaan ja väkivaltakoneistollaan estää fennoideja manifestoimasta biologista, determinististä, geenien ohjaamaa syvintä luontoaan.

Fennoidit kykenivät sivistyneeseen elämään svekoidien rodun ylivallan alla vuosisatoja, koska isännät tiesivät kenen kanssa olivat tekemisissä ja osasivat myös panna fennoidit rotuominaisuuksiensa mukaiseen työhön suurvaltasotiensa rintamille. Manner-Euroopassa kavahdettiin hakkapeliittoja -  fennoideja, jotka toteuttivat täysillä fennoidin geenien sanelemää, biologista kansanluonnettaan.

Samalla tavalla fennoidit kykenivät elämään sivistyneesti russoidien alaisina, koska russoidien valtakunnassa vallitsi jatkuva sorto ja väkivallan uhka. Koska kuri ja sorto on ainoa kieli, jota fennoidit ymmärtävät, fennoidi alistui russoidin anturan alla nopeasti mielisteleväksi, liehitteleväksi orjaksi, joka kuolemanuhan varjossa nöyristeli valtiastansa ja tsaariaan.

Mutta kun kuri heltyi, fennoidien biologinen mongoloidinen kansanluonne manifestoitui heidän käytöksessään. Fennoidit ryhtyivät mielipuolisesti teurastamaan toisiaan armottomassa sisällissodassa, mongoloidista biologista kansanluonnettaan manifestoiden. Lopulta voitolle päässyt fennoidiheimo sulki hävinneen fennoidiheimon keskitysleireille ja surmasi tai kidutti nälällä ja taudeilla hengiltä kymmenen hävinneen heimon fennoidia jokaista hävinneiden surmaamaa voittaneen heimon fennoidia kohti. Tässä näemme esimerkin fennoidien rodullisen, biologisen luonteen mukaisesta oikeudenmukaisuuskäsityksestä. Fennoidin biologia ei sovellu yhteen länsimaisen demokratian ja individualismin kanssa, vaan fennoidin täytyy aina kostaa todelliset tai luulotellut rikokset kokonaiselle ryhmälle, mieluiten moninkertaisin murhin.

Kun fennoidien raivo oli väsynyt, fennoidit rauhoittuivat hetkeksi demokratian kaltaiseen tilaan. Tällöinkin toki voittajien heimo mässäili jatkuvasti verellä maiskutellen sankaritöillään fennoidien sisällissodan aikana. Samalla hävinnyt fennoidiheimo haaveili yhtä verisestä kostosta naapurimaahan syntyneen julman diktatuurin avulla.

Naapurimaa hyökkäsi fennoidien maahan ja fennoidit joutuivat sopimaan riitansa torjuakseen uhan. Aivan ikävänä asiana tätäkään ei pidetty. Sotatantereella fennoidit pääsivät toteuttamaan biologista, solujen ja geenien määräämää kansanluonnettaan. Tämän vuoksi fennoidit muistelivat sotaa jälkeenpäin suurena, hienona aikana, kun oli mahdollista olla rotuluonnon mukainen fennoidi. Sodan jälkeen fennoidit joutuivat kuitenkin jälleen russoidien ylivallan varjoon ja joutuivat taktisista syistä esittämään länsimaista demokratiaa, niin huonosti kuin se sopikin fennoidien biologiseen kansanluonteeseen. Vaihtoehto kun oli vielä pahempi, nimittäin kuolema russoidien kauhistuttavan hirmuvallan kynsissä. Tämä jatkuva absoluuttisen kauhean väkivallan ja tuhon uhka piti fennoidit kurissa ja kauhun vallassa. Koska kuri ei heltynyt, fennoidit elivät biologisen luontonsa vastaisessa länsimaisessa demokratiassa, mutta veren kutsu ei hiljennyt, vaikka fennoidit joutuivatkin kätkemään biologisen mongoloidinluontonsa sivistyksen ohuen pintakelmun alle.

Sitten russoidien hirmuvalta romahti. Vanhasta muistista fennoidit elivät demokratiassa vuosikymmenen pari, mutta sitten nettiin perustettiin foorumi, jossa sisäisen fennoidinsa löytäneet näyttivät kaikille muillekin, mikä on fennoidin todellinen biologinen rotuluonne. Foorumilla fennoidit kuiskailivat toisiaan ihania sanoja, jotka saivat kadonneen rotumuistin heräämään: rotusota, suohaudat, Suuri Unelma, maastakarkotukset, väkivalta, rotusota.

Nyt kun fennoidit saivat lopultakin toteuttaa biologista kansanluonnettaan, tulos oli ilmeinen. Kohtelias puhe maahanmuuttajanaapurien kanssa muuttui pilkalliseksi äbäläwäbälän lällättämiseksi heti kun maahanmuuttajanaapurit sanoivat sanankin omalla kielellään. Aluksi fennoideja vähän ujostutti lyödä tappaakseen, ensin räjäyteltiin vain pommeja pakolaiskeskuksen pihamaalla ja paiskottiin pikkutyttöjä junanvaunusta laiturille. Mutta kun ensimmäinen kuolonuhri nähtiin, ensimmäinen junanpyörien alle jauhautunut mustaihoinen pikkutyttö, fennoidit eivät voineet enää vastustaa veren huutoa, biologisen kansanluonteensa geneettistä kutsua. Sivistyksen nöyryyttävä pintasilaus revittiin pois, tunkiolle joutivat demokratia, individualismi ja laki, sillä nyt oli Suuri Unelma toteutunut ja fennoidi lopultakin päässyt häkistään elämään kansanluonteensa mukaista elämää. Jos joku yksittäinen ressukka jossain vielä yritti ylläpitää sivistystä, fennoidit tekivät sellaisesta rotupetturista nopeasti selvää kansanluonteensa mukaisin keinoin. Svekoideista nyt puhumattakaan, koska heiltähän tuo nöyryyttävä sivilisaation pintasilaus oli alun perin peräisinkin. Nyt fennoidit saattoivat täysin rinnoin heittäytyä manifestoimaan biologista, geneettistä kansanluonnettaan, ja mahtava ÄBÄLÄWÄBÄLÄ ahmaisi ikuisiksi ajoiksi kitaansa koko fennoidien maan.

(Edellä oleva oli tietysti Mikko Ellilän kuuluisan neekerien biologinen kansanluonne -kirjoituksen innoittamaa. Kaikki "rotujen" nimet ovat omaa keksintöäni ja yhtä fiktiivisiä kuin ihmis-"rodut" yleensäkin.)
« Last Edit: April 28, 2010, 02:14:38 by Ngqiko Mpumlwana »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #1 on: April 27, 2010, 22:45:05 »
HUH. Onneksi tuo oli vain parodiaa, jota ymmärtääkseen täytyy kenties olla vihervasurilesbofemakko (?) vai riittäisikö mamuhyysärikukkissuvismokuttaja vai...?  ;D

Kiitos kun laitoit otsikkoon tuon avainsanan sulkuihin. Muutoin joku voisi tästä suuttuakin varmaan.
(Tuo loppu oli kyllä aika kamalaa...)
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #2 on: April 28, 2010, 02:09:23 »
HUH. Onneksi tuo oli vain parodiaa, jota ymmärtääkseen täytyy kenties olla vihervasurilesbofemakko (?) vai riittäisikö mamuhyysärikukkissuvismokuttaja vai...?  ;D

Kiitos kun laitoit otsikkoon tuon avainsanan sulkuihin. Muutoin joku voisi tästä suuttuakin varmaan.
(Tuo loppu oli kyllä aika kamalaa...)

Eiköhän parodia mene perille kaikille, jotka ovat lukeneet Ellilän "Yhteiskunta koostuu ihmisistä" -klassikkokirjoituksen. Ajattelin lisätä vielä loppukohtauksen siitä, kuinka suuren unelman Suomessa äidit tuovat lapsiaan katsomaan, kun Suomen Sisun, anteeksi Fennoid Forcen suuret herrat leikkaavat kappaleiksi neekereitä,ja lähiöäiti maanittelee hihkuvaa lastaan: "Kato kato! Eikös ole jännää kun meidän herra vetää ulos neekerin suolta. Kato kuinka sillä on pitkä suoli, kato kato..."

Eräät lähiöäidit joiden juttuja olen sivusta kuunnellut ovat nimittäin juuri tällaisia. Puheistaan päätellen hankkiutuvat tieten tahtoen riitoihin somalien kanssa. Esimerkiksi usuttavat koiransa lasten kimppuun ja sitten syyttelevät lapsia koiran kiusaamisesta, ja kehottavat lasten äitejä painumaan takaisin Somaliaan. Olen kuullut sellaisten naiseläjien oikein kehuvan tällä keskenään. Kyllä vähän on niin että jos tässä maassa on jokin rotu jonka arvot ovat täysin sairaat ja epäinhimilliset niin se rotu on tuollaisten nuorehkojen lähiökantturoiden rotu. Oikein pistää vihaksi niiden äbäläwäbälää kunnella.

Pahoittelen hommalaisen tasolle alentuvaa retoriikkaa, tämä vain piti sanoa.

Keventävänä loppukaneettina huomauttaisin vielä, että tämä surkea tekeleeni ei yllä lähellekään Mestarin oppipojan taitoja. Joku varmaan on tämän jo sanonutkin, mutta Ellilälle olisi ehdottomasti järjestettävä oma show telkkariin. Joku voisi antaa pojalle viivan piristettä ennen ohjelmaa, sitten alettaisiin heijastaa seinälle jotain nälkäänäkevän afrikkalaisen kuvia parhaaseen tai pahimpaan 70-luvun tyyliin, ja sen jälkeen Ellilä saisi huutaa mikrofoniin aivan mitä huvittaisi. Seuraavana päivänä saisimme varmaan nähdä senkin ihmeen, että maahanmuuttokriitikot alkaisivat sanoutua irti Ellilän puheista. :D


Kiitos kun jätät jatkossa nuo suolijutut pois. t. herkkähipiäinen lähiöäiti  :)
« Last Edit: April 28, 2010, 10:13:46 by Warda »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #3 on: April 28, 2010, 07:47:27 »
Joskus tekee mieli vain poistua suomalaisesta yhteiskunnasta. Asun maalla, punaisessa tuvassa joen rannalla, enkä juurikaan käy kaupungeissa. Käyn itse asiassa useammin Genevessä, Lontoossa ja Frankfurtissa, kuin Helsingissä. Mutta muutaman kerran vuodessa käyn Varissuon ostarilla hakemassa halal-makkaroita ja muita lihatuotteita ja eilen oli taas se päivä. Varissuo on varmaan monille tuttu.

Siellä ostarin käytävällä kävellessäni muistui mieleeni käsitteet "kultamuna" ja "moniosaaja". Nämä kultamunat ja moniosaajat olivat juuri niitä suomalaisia, joiden kanssa olin vartijana ja portsarina tekemisissä vuosia. Siellä hortoili kolmekymppinen moniosaaja oluttölkki kädessään, neli-viisikymppisiä syrjäytyneitä miehiä ja naisia. Ulkomaalaisen näköiset olivat siististi pukeutuneita ja joko töissä tai menossa jonnekin. Kyllä oli karmeaa katseltavaa.

Vaimoni on hoitaa dementiapotilaita ja hän näkee näitä päihteillä päänsä pilanneita moniosaajia silloin, kun mitään ei ole enää tehtävissä.

Onneksi teen etä- ja matkatyötä, joten voin siirtää toimistonikin pian Välimeren rannalle.
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #4 on: April 28, 2010, 09:14:40 »
Joskus tekee mieli vain poistua suomalaisesta yhteiskunnasta. Asun maalla, punaisessa tuvassa joen rannalla, enkä juurikaan käy kaupungeissa. Käyn itse asiassa useammin Genevessä, Lontoossa ja Frankfurtissa, kuin Helsingissä. Mutta muutaman kerran vuodessa käyn Varissuon ostarilla hakemassa halal-makkaroita ja muita lihatuotteita ja eilen oli taas se päivä. Varissuo on varmaan monille tuttu.

Siellä ostarin käytävällä kävellessäni muistui mieleeni käsitteet "kultamuna" ja "moniosaaja". Nämä kultamunat ja moniosaajat olivat juuri niitä suomalaisia, joiden kanssa olin vartijana ja portsarina tekemisissä vuosia. Siellä hortoili kolmekymppinen moniosaaja oluttölkki kädessään, neli-viisikymppisiä syrjäytyneitä miehiä ja naisia. Ulkomaalaisen näköiset olivat siististi pukeutuneita ja joko töissä tai menossa jonnekin. Kyllä oli karmeaa katseltavaa.

Tiedän tunteen. Turussa minäkin olen nähnyt rumahkon laihan naisen viimeisillään raskaana, tupakki toisessa ja kaljapullo toisessa kädessä. Asuin Varissuolla sattuneesta syystä muutaman kuukauden, ja ulkomaalaisista ei ollut mitään häiriöitä, näistä jalon fennoidirodun biologista kansanluonnettaan manifestoivista rikastuttajista sitäkin enemmän.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #5 on: April 28, 2010, 10:20:35 »
Jottei kenkään nyt tuumaisi, että tässä olemme syyllistämässä VHM:ää tai syrjimässä alkoholiongelmaisia, täytynee huomauttaa, ettei maahanmuuttomyönteinen asenne tarkoita sitä, että oman maan vähäosaiset, syrjäytyneet ja moniongelmaiset rikastuttajat täytyisi jättää vaille asianmukaista hyysäystä ja huomiota saati eliminoida yhteiskunnastamme väkivallan keinoin.

ALkoholiongelma on meille sen verran suuri kansanterveydellinen ja taloudellinenkin haitta (3000 työikäistä per vuosi kuolee ennen aikojaan tämän iloliemen ansiosta), ettei sen ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi voida tehdä liikoja.
Suomalainen (tai pohjoismaalainen) alkoholi"kulttuuri" on asia, jota on syytä kritisoida aivan siinä missä pureskeltavien huumeiden ja vastaavienkin käyttöä tai vaikkapa naisten silpomisia. Kivet pullista pois vaan ja kunnolla.
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Jussi Marttila

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 636
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #6 on: April 28, 2010, 10:54:55 »
Suomalainen (tai pohjoismaalainen) alkoholi"kulttuuri" on asia, jota on syytä kritisoida aivan siinä missä pureskeltavien huumeiden ja vastaavienkin käyttöä tai vaikkapa naisten silpomisia. Kivet pullista pois vaan ja kunnolla.

Pieni sivuraide, mutta nähdäkseni suomalaisen alkoholikulttuurin ongelmakohtien takana ennen kaikkea on reippaat 100 vuotta epäonnistunutta alkoholipolitiikkaa. Kieltolaki ja alkoholimonopoli tappoi suomalaisen orasteneen ravintola- ja olutkulttuurin ja tulokset näkyy yhä.
Sun bikinipöksyt on seeprannahkaa
Ja eniten inhoat maitorahkaa
Ja sitäkun hiutaleet paakkuuntuu veteen
Ja sitäkun miehelläei ota eteen

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #7 on: April 28, 2010, 11:25:27 »
Tästä(kin) saamme toki olla toistakin mieltä. :) Millainen olisikaan tilanteemme ilman kieltolakia historiassamme?
Epäilen, että nykyisenkaltaisen tapakulttuurin juuret ovat syvemmällä viikinkiajassa ja jossain muussakin - kenties vaikenemisen kulttuurissamme? (Muutoin viime vuosien löysän ja alehintaisen alkoholipolitiikan tulokset olisivat voineet olla toisenlaisia kuin mitä olivat.)

AInoa sallittu tapa ja konteksti vuodattaa vapaasti tunteitaan ja puhua, mitä sylki suuhun tuo on humalatila - ja nykyisin toki myös Internet anomyymin nimmarin takaa...l ;))

Minulla ei ole valmista reseptiä tarjota tähän. Toisinaan symppaan kyllä kovastikin islamilaista alkoholikulttuuria. Vapaus lisää vastuuta, emmekä ole tämän asian suhteen erityisen vastuullista ja vahvaselkärankaista kansaa.
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #8 on: April 28, 2010, 12:30:11 »
Tästä(kin) saamme toki olla toistakin mieltä. :) Millainen olisikaan tilanteemme ilman kieltolakia historiassamme?
Epäilen, että nykyisenkaltaisen tapakulttuurin juuret ovat syvemmällä viikinkiajassa ja jossain muussakin - kenties vaikenemisen kulttuurissamme? (Muutoin viime vuosien löysän ja alehintaisen alkoholipolitiikan tulokset olisivat voineet olla toisenlaisia kuin mitä olivat.)

Tuloksista voidaan olla montaa eri mieltä. Väittäisin, että liberaalimpi alkoholipolitiikka on pelastamassa nuorempia ikäpolvia alkoholismilta. Jo menetetyt ikäluokat, jotka yhä kokevat viinanjuomisen olevan jotenkin "siistiä", toki kiskovat sitä kaksin käsin. Heidän kasvaessaan aikuiseksi alkoholi oli kuitenkin jotain puolisyntistä ja ah niin kiehtovaa. Nykynuorilla ei ole samanlaista juopottelun ihannointia ymmärtääkseni.

Aikaisemmasta alkoholikulttuurista muistaakseni Lönnrot kirjoitti kohtuullisen hyvin matkakertomuksissaan, joissa hän totesi sisämaan asukkaiden käyttävän melko kohtuudella, mutta rannikon tapoihin tutustunut voi pitää suomalaisia juoppoina. Paloviina oli ilmeisesti jo silloin luksustavaraa, mutta kokonaisuutta ajatellen humalahakuisuutemme lienee hieman myöhempää ja myyttisempää perua. Kieltolain ja sotien jälkeen tilanne on ehkä ollut hieman toisenlainen, sen myönnän.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Jussi Marttila

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 636
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #9 on: April 28, 2010, 13:01:43 »
Tästä(kin) saamme toki olla toistakin mieltä. :) Millainen olisikaan tilanteemme ilman kieltolakia historiassamme?

Kehitys ennen kieltolakia oli jokseenkin menossa siihen suuntaan, että Suomessa juotiin lähinnä olutta ja keskimääräinen alkoholinkäyttö oli huomattavasti alle eurooppalaisen keskiarvon. Kieltolaki tappoi suomalaisen panimoteollisuuden sen hetkisen kehityksen (suurin osa maassa tuotetusta oluesta oli tummaa olutta) ja teki väkevistä houkuttelevampia. Alkoholinkulutus lisääntyi räjähdysmäisesti kieltolain aikaan.

Myöhemmin tiukka alkoholipolitiikka kannusti hankkimaan tiukkaa viinaa siksi että matkat Alkoon oli pitkiä, valikoimat mitä olivat ja kaikilla ei ollut omaa autoa edes käytössä, joten viinien ja oluen kuljettaminen olisi ollut hankalaakin monelle.  Joten viinaa ostettiin ja sitä juotiin.
Sun bikinipöksyt on seeprannahkaa
Ja eniten inhoat maitorahkaa
Ja sitäkun hiutaleet paakkuuntuu veteen
Ja sitäkun miehelläei ota eteen

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #10 on: April 28, 2010, 13:12:44 »
Alkoholinkulutus lisääntyi räjähdysmäisesti kieltolain aikaan.

Lisäys oli alle kahdesta litrasta hieman päälle kahden litran puhdasta alkoholia per henki. Nyt määrä on kymmenen litran tienoilla.
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Offline Kontturi

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 123
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #11 on: April 28, 2010, 13:19:07 »
Tästä(kin) saamme toki olla toistakin mieltä. :) Millainen olisikaan tilanteemme ilman kieltolakia historiassamme?

Kehitys ennen kieltolakia oli jokseenkin menossa siihen suuntaan, että Suomessa juotiin lähinnä olutta ja keskimääräinen alkoholinkäyttö oli huomattavasti alle eurooppalaisen keskiarvon. Kieltolaki tappoi suomalaisen panimoteollisuuden sen hetkisen kehityksen (suurin osa maassa tuotetusta oluesta oli tummaa olutta) ja teki väkevistä houkuttelevampia. Alkoholinkulutus lisääntyi räjähdysmäisesti kieltolain aikaan.

Myöhemmin tiukka alkoholipolitiikka kannusti hankkimaan tiukkaa viinaa siksi että matkat Alkoon oli pitkiä, valikoimat mitä olivat ja kaikilla ei ollut omaa autoa edes käytössä, joten viinien ja oluen kuljettaminen olisi ollut hankalaakin monelle.  Joten viinaa ostettiin ja sitä juotiin.

Itse pidän vahvana osasyyllisenä suomalaisen kestikievarikulttuurin kuolemaa. Vielä 1800-luvun alkupuolella kievareita tunnetaan noin tuhatkunta ja niiden keskimääräinen välimatka asutuilla seuduilla oli noin 15 kilometriä. Kun jokaisella kievarilla vielä oli kotipolttolupa ja kruunu kielsi alkoholin myynnin muualla kahden peninkulman säteeltä, kansa joi pääosin kievareissa joihin muodostui oluenkittaamisen ohessa myös vilkas ruokailuun ja vieraiden tapaamiseen keskittynyt tapakulttuuri. Kun juna- ja laivaliikenne alkoi nakertaa kievareiden alkuperäistä roolia kuljetuksen ja matkailun alalla vuosisadan vaihteessa, ne saivat vielä onnistuneesti lisätuloja ja elinaikaa kun kiertävät komeljanttarit ja esiintyjät alkoivat kiertää kievareissa. Markkinapaikkakunnilla, kuten Lahdessa, kievarikulttuurin huippusesongit ajoittuivat vasta 1900-luvun alkuvuosiin. Sitten seurasikin nopea romahdus. Ensin linja-autoliikenteen yleistyminen 1920-luvulla vei kievari- ja kyyditysjärjestelmältä lopullisesti taloudellisen pohjan, ja kuoliniskuna kievarit menettivät päätulonsa raittiusliikeen onnistuttua lopettamaan alkoholintarjoilun. On todennäköistä että ilman kieltolakia kievareista olisi muodostunut keski-Euroopasta tutumpi maaseutukapakoiden verkosto - nyt tilalle saatiin sieluttomia Shellin baareja.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #12 on: April 28, 2010, 14:17:50 »
Tästä(kin) saamme toki olla toistakin mieltä. :) Millainen olisikaan tilanteemme ilman kieltolakia historiassamme?

Kehitys ennen kieltolakia oli jokseenkin menossa siihen suuntaan, että Suomessa juotiin lähinnä olutta ja keskimääräinen alkoholinkäyttö oli huomattavasti alle eurooppalaisen keskiarvon. Kieltolaki tappoi suomalaisen panimoteollisuuden sen hetkisen kehityksen (suurin osa maassa tuotetusta oluesta oli tummaa olutta) ja teki väkevistä houkuttelevampia. Alkoholinkulutus lisääntyi räjähdysmäisesti kieltolain aikaan.

Myöhemmin tiukka alkoholipolitiikka kannusti hankkimaan tiukkaa viinaa siksi että matkat Alkoon oli pitkiä, valikoimat mitä olivat ja kaikilla ei ollut omaa autoa edes käytössä, joten viinien ja oluen kuljettaminen olisi ollut hankalaakin monelle.  Joten viinaa ostettiin ja sitä juotiin.

Itse pidän vahvana osasyyllisenä suomalaisen kestikievarikulttuurin kuolemaa. Vielä 1800-luvun alkupuolella kievareita tunnetaan noin tuhatkunta ja niiden keskimääräinen välimatka asutuilla seuduilla oli noin 15 kilometriä. Kun jokaisella kievarilla vielä oli kotipolttolupa ja kruunu kielsi alkoholin myynnin muualla kahden peninkulman säteeltä, kansa joi pääosin kievareissa joihin muodostui oluenkittaamisen ohessa myös vilkas ruokailuun ja vieraiden tapaamiseen keskittynyt tapakulttuuri. Kun juna- ja laivaliikenne alkoi nakertaa kievareiden alkuperäistä roolia kuljetuksen ja matkailun alalla vuosisadan vaihteessa, ne saivat vielä onnistuneesti lisätuloja ja elinaikaa kun kiertävät komeljanttarit ja esiintyjät alkoivat kiertää kievareissa. Markkinapaikkakunnilla, kuten Lahdessa, kievarikulttuurin huippusesongit ajoittuivat vasta 1900-luvun alkuvuosiin. Sitten seurasikin nopea romahdus. Ensin linja-autoliikenteen yleistyminen 1920-luvulla vei kievari- ja kyyditysjärjestelmältä lopullisesti taloudellisen pohjan, ja kuoliniskuna kievarit menettivät päätulonsa raittiusliikeen onnistuttua lopettamaan alkoholintarjoilun. On todennäköistä että ilman kieltolakia kievareista olisi muodostunut keski-Euroopasta tutumpi maaseutukapakoiden verkosto - nyt tilalle saatiin sieluttomia Shellin baareja.


Tästä muuten on tutkimustietoakin jossain, että kieltolaki tuhosi kievarit ja maalaisravintolat. Sitä kai pidetään pääsyynä siihen, että meillä ei ole "etnisiä suomalaisia" ravintoloita, jotka tarjoaisivat kotimaista maalaisruokaa.

Myös raittiusliike muuten kuihtui kieltolain voimaantuloon.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Kontturi

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 123
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #13 on: April 28, 2010, 14:38:48 »
Myös raittiusliike muuten kuihtui kieltolain voimaantuloon.

Niin no, kun kieltolaista oli tehty tavoite jonka saavuttamisen jälkeen viinanperkele saataisiin kertaheitolla kuriin, oli pettymys kieltolain aikaiseen todellisuuteen ymmärrettävästi varsin kova.
Toisaalta 1920-luvun Suomessa yhteiskunnassa käsitettiin muutenkin olevan alkoholia pahempiakin ongelmia, ja raittiusliike jäi ikäänkuin syrjään muiden organisaatioiden tieltä.

Toope

 • Guest
Re: Yhteiskunta koostuu ihmisistä (parodia)
« Reply #14 on: May 07, 2010, 18:40:21 »
Jottei kenkään nyt tuumaisi, että tässä olemme syyllistämässä VHM:ää tai syrjimässä alkoholiongelmaisia, täytynee huomauttaa, ettei maahanmuuttomyönteinen asenne tarkoita sitä, että oman maan vähäosaiset, syrjäytyneet ja moniongelmaiset rikastuttajat täytyisi jättää vaille asianmukaista hyysäystä ja huomiota saati eliminoida yhteiskunnastamme väkivallan keinoin.

Ei tokikaan, ei missään nimessä. Kovin humaania ajattelua tässäkin ketjussa on ollut esillä. Tämä humaani lähestymistapa muistuttaa vain kovin paljon erään pappisseminaarilaisen ja erään toisen akvarellimaalarin humaaniutta.