Author Topic: Islam ja terrorismi Euroopassa  (Read 12645 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Islam ja terrorismi Euroopassa
« Reply #30 on: April 08, 2010, 13:32:31 »
Islam kieltää mm. siviileihin kohdistuvat hyökkäykset, mutta siviili ja sotilas eivät ole ehkä ihan samoin rajattu, kuin kansainvälisessä laissa.

En ymmärrä. Terrorismi on kielletty, mutta sille on sallittuja kohteita, ja kohteiden määrittely on määrittelijän oma asia. Niinkö? Vai kuka määrittelee sallitun kohteen?

Nyt näyttäisi siltä että sopivissa olosuhteissa islam sallii kuin salliikin terrorismin. Tämä on vähän ristiriidassa "islam ei salli"- lausuntosi kanssa.

Quote
Quote
Islam on uskonto, eivätkä uskonnot räjäyttele junia. Mutta islaminuskoiset tekevät toisinaan yleisesti terrorismiksi määriteltyjä tekoja.

Esität väitteen, että kyseessä on ollut islaminuskoinen henkilö, eli muslimi, eikö niin?

Perustan näkemykseni muslimin/islaminuskoisen henkilön tekemistä terroriteoista julkisiin medioihin. Olen myös siinä luulossa että muslimi ja islaminuskoinen ovat synonyymejä, tai että niitä ei tarvitse erotella toisistaan. Vaikutat olevan eri mieltä.

Quote
Islam on tila, alistuneisuuden tila ja jos ajatuksissaan tai teoissaan lakkaa alistumasta, on lakannut olemasta muslimi.

Tarkoitatko että kun islaminuskoa tunnustava henkilö, jonka luulin olevan sama kuin muslimi, alkaa suunnitella terroritekoa epäsopivaa kohdetta vastaan, hän lakkaa olemasta muslimi? Onko hän silti islaminuskoinen?

Quote
En viitsi vastailla aiheesta. Esitä väite ja perustele se, niin katsotaan, onko järkeä jatkaa.

Esitin väitteen

Quote
islaminuskoiset tekevät toisinaan yleisesti terrorismiksi määriteltyjä tekoja

Perustan väitteeni, kuten yllä selitin, median antamiin tietoihin. En ole itse koskaan kokenut yhtään terroritekoa joten en tiedä varmasti tehdäänkö niitä ollenkaan ja kuka niitä tekee.

Lisäksi esitin kysymyksiä aiheesta. Niitä en viitsi toistaa, ne näkyvät aiemmassa postauksessani. Paitsi tämän toistan:

Quote
Miten saisimme kaikille maailman muslimeille välitettyä tiedon että islam ei salli tekoja, jotka yleensä määritellään terrorismiksi?

Vastakysymyksesi

Quote
Miten saisimme välitettyä tämän tiedon myös ei-muslimeille?

on sikäli merkityksetön että se ei vastaa minun kysymykseeni eikä valota koko aihetta lainkaan. Lisäksi käytät käsitettä ei-muslimi, ja aiemmin sanomasi perusteella ihmisestä ei edes voi päätellä päältäpäin onko hän muslimi, ei-muslimi vai jotain muuta. Hän kun on juuri saattanut ryhtyä ei-muslimiksi luopumalla alistumisesta, vaikkapa alkamalla suunnitella jotain islamin ei-sallimaa kolttosta.

Enpä ihmettele ettet viitsi vastailla, enkä tähän astisen perusteella edes toivo sitä.


Olisikohan tässä nyt yksinkertaisesti kyse tästä:

1. Onko junan räjäyttäminen  islamin oppien mukaista?

Jos, niin kenen tulkinnan mukaan? Joillei, niin kenen tulkinnan mukaan?
Kumman tulkintaa/ymmärrystä haluamme kuunnella?

2. Jos junan räjäyttää muslimi, onko hän A) oikeaoppinen kunnon muslimi vai B) islamista luopunut, vain syntyperältään muslimi tai c) harhaoppinen muslimi (ei-muslimi)?

Jos A, B, C tai D  niin kenen tulkinnan mukaan?
Kenen tulkintaa/ymmärrystä haluamme kuunnella?

Joku piti olkiukkona väitettä -islam ei ole monoliittinen uskonto-. Tästä tässä nimenomaan kuitenkin on kyse. Haluammeko nähdä islamin monoliittisena vai emme? Suljemmeko me (tai sulkeeko islamilainen uskonoppinut X, Z ja Y)  islaminuskoiset ja syntyperältään muslimit itselleen mieluisaan, itse rakentamaansa ja määrittelemäänsä laatikkoon? Kenen neropatin annetaan ts. päättää, mitä islam on ja mitä se ei ole?

Kotiäidin arkijärjellä asia menee rautalangasta väännettynä näin: jos lapselle jankutetaan jatkuvasti -oletpas taas kömpelö, hidas ja huonokäytöksinen! Katso nyt kun kaadoit taas maidon!- alkaa lapsi itsekin uskoa olevansa nimenomaan kömpelö, hidas ja huonokäytöksinen. Jos siis esimerkiksi maahanmuuttajien muslimilapset (ja siirtolaislapset) jatkuvasti kuulevat olevansa potentiaalisia junanräjäyttelijöitä, turvapaikkashoppailijoiden, elintasopakolaisten, naisenalistajien, huijareiden ja pedofiiliuskonnon edustajia, millaiseksi heidän minäkuvansa muodostuu?
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

zetor

 • Guest
Re: Islam ja terrorismi Euroopassa
« Reply #31 on: April 08, 2010, 13:35:18 »
Et ilmeisesti laske näitä kylttejä yllyttämiseksi väkivaltaan ja terrorismiin, et varmaankaan huomaa mitään yhteyttä myöskään Islamiin tai koraaniin? Kuvat ovat Eurooppan mielenosoituksista.

Linkit kuviin eivät sitten riittäneet?

Islam4UK, joka mm. Iso-Britanniassa on noita mielenosoituksia järjestänyt on suurinpiirtein kaikkien paitsi itsensä mielestä hörhökerho, jonka mielipiteisiin ei kukaan yhdy. Mutta koska äärioikeisto ja uskonnollinen fundamentalismi ovat tunnetusti mitä parhaimpia petikumppaneita, on ko. järjestön olemassaolo islamofobeille kuin taivaan lahja, saahan siitä loputtomasti virtaa omalle agendalleen.

Seuraavaksi odottelen keskusteluketjua kristinuskon militanttifasistisesta luonteesta ja viesteihin ympättyjä kuvia ammutuista aborttilääkäreistä ja asemaansa, noh, väärinkäyttävistä katolilaispapeista.

Offline Pifase

 • Newbie
 • *
 • Posts: 5
Re: Islam ja terrorismi Euroopassa
« Reply #32 on: April 08, 2010, 13:39:45 »
Aina nuo samat kuvat...

Näkisin mielelläni muslimeita kantamassa kylttejä, joissa lukisi esimerkiksi:
"Islam kieltää kaiken tappamisen ja väkivallan"
"Ketään ei saa vahingoittaa"
"Allah rakastaa kaikkia"
jne. jne.


Islam4UK, joka mm. Iso-Britanniassa on noita mielenosoituksia järjestänyt on suurinpiirtein kaikkien paitsi itsensä mielestä hörhökerho, jonka mielipiteisiin ei kukaan yhdy.

Huojenna huolestumistani muslimeja kohtaan linkkaamalla muslimien julkisia kannanottoja väkivaltaa vastaan.

Offline Aapo

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 264
 • Vihollisen juoksupoika ja soluttautuja
Re: Islam ja terrorismi Euroopassa
« Reply #33 on: April 08, 2010, 13:42:35 »
Näkisin mielelläni muslimeita kantamassa kylttejä, joissa lukisi esimerkiksi:
"Islam kieltää kaiken tappamisen ja väkivallan"
"Ketään ei saa vahingoittaa"
"Allah rakastaa kaikkia"
jne. jne.

http://seculardemocracy.org/photos.html
"Jos moittii joitain porukoita yksipuolisesta keskustelusta, ei todellakaan saa sortua itse samaan." - Jyrki Kasvi

zetor

 • Guest
Re: Islam ja terrorismi Euroopassa
« Reply #34 on: April 08, 2010, 13:45:40 »
Huojenna huolestumistani muslimeja kohtaan linkkaamalla muslimien julkisia kannanottoja väkivaltaa vastaan.

http://www.crimestoppers-uk.org/media-centre/news-releases/2010/anti-violence-campaign-launched-in-telford
http://www.alhakimfd.org/violenceagainstwomen.html
http://mpvusa.org/index.php?option=com_content&view=article&id=97&Itemid=107
http://www.jewpi.com/islamic-movement-launches-anti-violence-campaign/

Nämä siis parin minuutin googlauksella. Vaikka turhaanhan minä näitä postaan, koska kaapuakat, terrorismi, 9/11, äbäläwäbälä ja jihad. Vai miten se meni?

Offline Pifase

 • Newbie
 • *
 • Posts: 5
Re: Islam ja terrorismi Euroopassa
« Reply #35 on: April 08, 2010, 13:46:27 »
Kiitos. Voititte :D

Grassy Knoll

 • Guest
Re: Islam ja terrorismi Euroopassa
« Reply #36 on: April 08, 2010, 14:33:29 »
Vaikka ymmärrän lähtökohtasi, en kuitenkaan kehota vakavaan väittelyyn yllä mainitsemistasi lähtökohdista, koska yksinkertaisesti relevanttien faktojen määrä ylittää meidän molempien kyvyn niistä hallitusti keskustella tällä foorumilla.

Hehe, tuo oli viisainta mitä olen lukenut millään foorumilla pitkään aikaan! :peukku Monimuotoisuuskisanhan voittaa se joka määrittelee monimuotoisuuden kriteerit itselleen sopivimmalla tavalla. Pätee muuten ihan kaikkeen...

Kuten sanottua, mitään esittämääni ei voida mitata tai osoittaa minkään osoittavan mitään. Kunhan esitin tämän (pikauusintana):

Quote
Väitän, mutten juuri viitsi sen pidempään inttää, että länsimaiden monoliittisyys on vähintään yhtä suuri, ellei vielä suurempi harha [kuin islamin monoliittisyys]. Tämä on mielipiteeni.

Älä anna itsestäsi enempää tietoja. Kaikkea antamaasi tullaan käyttämään sinua vastaan, eikä tämä ollut foliohattujuttu. Islamilaisten maiden kokemukseni jää auttamatta rannalle, enkä halua tulla datamainatuksi kirjoittamalla maita, mantereita ja aikoja. Asiantuntemukseni/tuntemattomuuteni tulee julki kirjoituksissani, jos tulee. FWIW: Suomesta en tätä kirjoita, en ole vuosiin kirjoitellut, enkä tule vuosiin kirjoittelemaankaan, paitsi jos jään koukkuun ja jatkan kesälomalla. Tämä maa on kristitty. :)

Jatka ihmeessä kirjoittelua, seuraan suurella mielenkiinnolla mitä Todellisuudesta tulee, ja sinua tarvitaan!

Offline Fransjohn

 • Newbie
 • *
 • Posts: 1
Re: Islam ja terrorismi Euroopassa
« Reply #37 on: May 12, 2010, 12:07:07 »
Islam ei salli tekoja, jotka yleensä määritellään terrorismiksi, joten "islamilainen terrorismi" on oksymoroni.
Voisitko Taha valistaa meitä, että missä tilanteessa "oikea islam" sallii väkivallan? Vai salliiko missään? Miten Jihad pitäisi käsittää?

Itseäni ihmetyttää eniten se, että kukaan islamilainen ei suostu näkemään naisten alistamista alistamisena. Ollaan kyllä valmiita selittämään, että se tapahtuu heidän omaksi parhaaksensa, mutta kysytään heidän miehiltään, ei heiltä itseltään.

Toiseksi, naisilta kyllä vaaditaan burkhaa, mutta kun helvetissä on ilmeisesti suurin osa naisia, niin eikö tosi islamilaisen miehen pitäis pitää sitä burkhaa, jotta ei johtaisi naisia kiusaukseen?

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Islam ja terrorismi Euroopassa
« Reply #38 on: May 12, 2010, 23:31:22 »
Tätä meidän on vaikea ymmärtää, unohtaen, ettei pohjoismainen tasa-arvomalli toteudu Itämeren eteläpuolellakaan. Jos halutaan, voidaan naisen alistamista perustella lähes millä uskonnolla tahansa ja yhtälailla voidaan tätä
http://www.hs.fi/viihde/artikkeli/Uuden+missikisan+osanottajien+on+oltava+valmiita+muuttamaan+ulkon%C3%A4k%C3%B6%C3%A4%C3%A4n/1135256787977
pitää naisen alistamisena.

Huivin leimautuminen uskonnolliseksi ja politisoituneen uskonnon symboliksi (ilmaisemaan naisen uskonnollisuutta, siveyttä ja länsimaisen "pornografistumisen" vastustamista) on mielestäni eräs nykyislamin ongelmakohdista. Islam voisi toki näyttää myös tältä:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tuaregit
 
"Tärkein tuaregien symboli oli tagelmust eli litham, miesten käyttämä yleensä indigonsininen huivi, jonka saattoi kääntää suojaksi kasvojen eteen. Huivi esti limakalvoja kuivumasta aavikolla ja suojeli pöllyävältä hiekalta, sekä uskomusten mukaan myös pahoilta hengiltä. Miehet aloittivat tagelmustin käytön aikuistuttuaan.

Saksalainen antropologi Peter Fuchs tutki tuaregeja ja asui heidän parissaan ensimmäisenä länsimaisena tutkijana 1950-luvun alussa. Fuchsin mukaan tuaregiyhteisöt ovat olleet matriarkaalisia[4] Heimoneuvotteluissa ratkaiseva sana oli kuningassuvun vanhimmalla naisella.[5] Huolimatta islamilaisuudestaan tuaregit olivat Fuchsin mukaan yksiavioisia, eivätkä naiset eivät olleet hunnutettuja. Halutessaan sekä mies, että nainen saattoivat ottaa avioeron.
"
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Islam ja terrorismi Euroopassa
« Reply #39 on: May 13, 2010, 00:09:09 »
Näin suomalainen, islamiin kääntynyt musliminainen kuvailee päätöstään käyttää huivia:

Lainaten alkuperäistä kysymystä (Täytyykö muslimin käyttää huivia) a vastauksia, joiden näkemyksiin kallistun, oma mielipiteeni asiasta on seuraava:Itse olen päättänyt käyttää huivia, kun olen ottanut virallisen todistuksen moskeijassa, toivottavasti mahdollisimman pian kesällä.Itse koen olevani enemmän muslimi, kun tuon huivin kautta sisäisen uskoni näkyviin ulkoisin symbolein.Olen ostanut jo erilaisia huiveja ja harjoitellut niiden laittamista, jotta voin olla muslimina mahdollisimman tyylikäs.Kuvittavinta tässä on se, että muslimimieheni suhtautuu huivinkäyttööni kielteisesti, koska ajattelee, että hän on pakottanut minut siihen ja hänen kotimaassaan tämä ei ole pakko.Toivon, että hänkin muuttuu.http://tulevaisuus.org/keskustelu/viewtopic.php?p=27014#27014
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!