Author Topic: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat  (Read 9374 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Avaan tänne uuden ketjun Ukrainan tilanteelle ja sitä sivuaville aiheille. Laitan ehtimisen ja osaamisen mukaan tänne myös käännöksiä tai tiivistelmiä venäjän-, valkovenäjän-, ukrainan- ja puolankielisistä jutuista ja nettisivuista.

Tässä on nyt ensinnäkin yksi blogiote, joka vahvistaa omalta osaltaan sitä vaikutelmaa, että Putinin taustajoukoissa on nimenomaan tuota Breivikin ja Halla-ahon aateveljestöä:

http://anton-shekhovtsov.blogspot.fi/2014/03/pro-russian-extremists-observe.html

Sieltä löytyy varsinainen konnagalleria Krimin vaalitarkkailijoita:

* Itävallan vapauspuolue, se Haider-vainaan pulju;
* Belgian flaamien Vlaams Belang
* Bulgarian Ataka-puolue
* meidän Bäkkis
* Ranskan National Front
* Itä-Saksan entisten kommunistien irakilaistaustainen, ilmeisesti antisemiittinen jäsen
* kreikkalaiset kommunistit (Kusinen aamunkoitto ei tällä kertaa lähettänyt tarkkailijaa)
* Unkarin Jobbik
* Forza Italia
* Latvian venäläismieliset. Tatjana Zhdanok-parka on pahasti päässyt rupsahtamaan sitten viime näkemän.
* Puolan Samoobrona Rzeczypospolitej Polskiej, joka on lähinnä äärikeskustalainen, tai ainakin se alkuperäinen Samoobrona oli.
* Serbiasta ääriortodoksisia hörhönationalisteja
* Kataloniasta katalonialaisen äärioikeiston edustaja, mikä on sikäli erikoista, että katalonialainen nationalismi ei ole mitenkään yksiselitteisesti oikeistolaista - katalonian kieli joutui kärsimään Francon aikana.
* Venäjältä on joku uusstalinistisen kansallisbolsevikkikommarien edustaja. Näitä hörhöjä siellä piisaa, jotka yhdistävät natsismin ja stalinismin kaameimmat puolet.
* Jenkeistä joku serbialaissyntyinen muslimivihan lietsoja.

Persuille ja halla-aholaisille on tällä kertaa annettava tunnustusta siitä, että heikäläiset eivät lähettäneet tuonne edustajiaan. Mutta kaipa Bäkkis ajaa saman asian. Hän on vetänyt viime aikoina hymykampanjaa persuihin päin, ja ruotsinkielisiin kohdistuvan vihan lietsonnassa hän on nykyään vakavasti otettava kilpailija Suomalaisuuden liitolle
« Last Edit: March 22, 2014, 16:43:25 by Vongoethe »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline metrics

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1255
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #1 on: March 17, 2014, 19:56:50 »
Onko Bäckman tosiaan syntynyt 1971? Luulin selvästi vanhemmaksi.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #2 on: March 17, 2014, 21:59:47 »
Onko Bäckman tosiaan syntynyt 1971? Luulin selvästi vanhemmaksi.

On se tuota ikäpolvea joo. Nuorehko mies jolla on vielä päällä nuoren miehen intohimot (and trust me, I know what I'm talking about). Tämän Venäjä-jutun taustalla on jokin henkilökohtainen sotku, monimutkainen suhdekuvio jonkun venäläistaustaisen mimmin kanssa.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #3 on: March 17, 2014, 22:04:59 »
Nimimerkki "Putinistien herjaama jo ennen kuin se oli coolia" muistuttaa kohtalostaan Russia Today -kanavan kynsissä:

http://jalkijupinaa.blogspot.fi/2011/07/mina-ja-russia-today.html

Digiboksimme kanavanippuun tipahti jokin vuosi sitten hassu kanava nimeltä Russia Today, nyttemmin RT. Ilmiasultaan jotenkin hupaisa kanava tuntui paikoin sisällöltään vähän... kummalliselta.

Muiden muassa Toimittajat ilman rajoja- järjestö on kritisoinut RT:tä puolueellisuudesta, mikä ei ole kovin kummoinen ihme. Aloite kanavan perustamiseksi tuli nimittäin silloisen presidentti Putinin medianeuvonantajalta, joka myönsi suoraan Der Spiegelille että tarkoituksena oli perustaa kansainvälinen uutiskanava joka esittäisi asiat "Moskovan näkökulmasta".

Jenkkiläinen mediakritiikkijärjestö Accuracy in Media kaivoi peräti esiin ex-KGB -miehen, jonka mukaan koko RT on Venäjän ulkomaantiedustelu SVR:n operaatio. Tiedä häntä; varma olen ainoastaan siitä, että minulle tulee kyseisen jenkkipoppoon nimilyhenteestä AIM mieleen ihan toinen organisaatio.

Useimmille suomalaisille lienee aikalailla selvää minkälainen "Moskovan näkökulma" on. Jos Kreml ei ole raastupa, niin ei siitä yleensä ole uutistoimistoksikaan ollut. Otanpa kuitenkin piruuttanikin esimerkin. Huhtikuussa 2011 RT kertoi suomalaisen papin kovasta kohtalosta: hänet oli erotettu kirkosta koska hän sanoi terroristia terroristiksi! Kaiken kukkuraksi ex-pappi sai vielä käräjilä tuomiot "laillisesti toimivan järjestön kritisoimisesta" ("criticizing a legally operating organization").

Suomi on kova maa, kun terrorismista ei saa puhua ja laillisesti toimivia järjestöjä ei saa kritisoida (!?). Ellette jo ehtineet klikata linkkiä, arvatkaa huviksenne kuka esiintyy kyseisessä artikkelissa RT:n Suomen-asiantuntijana? Aivan oikein: kuuluisa suomalainen ihmisoikeusaktivisti, oikeussosiologian desantti Johan Bäckman. Jutun pappi on tietenkin surullisenkuuluisa tosielämän eksorsisti Juha Molari, joka, uskokaa tai älkää, bloggaa RT:lle.

Itseään voi myös huvittaa Jussi Halla-ahon profetioilla palavista ghetoista Suomessa, jotka RT toistaa hupaisan kritiikittä.

Isommissa asioissa valehdellaan vielä isommin; Independentin Moskovan kirjeenvaihtaja kuvaili RT:n Georgian sodan seurantaa säädyttömäksi. Eräs RT:n toimittaja lähti kävelemään todettuaan että hänen ei annettu raportoida Georgian sodasta muuta kuin valtiovallalle sopivia uutisia.

Tiedustelupalvelujen osallistumiseen en ota sen kummemmin kantaa, mutta valtiovalta on Venäjällä kyllä kanavansa takana. RT:n rahoitus tulee suoraan Kremlistä, ja kun brittiläisen Guardianin Moskovan kirjeenvaihtaja kirjoitti kriittiseen sävyyn RT:stä, hän sai kyseenalaisen kunnian olla ensimmäinen Venäjän karkoittama brittitoimittaja sitten kylmän sodan lopun julkaistuaan Wikileaks-sähkeitä. Lieneekö RT-juttukin painanut vaakakupissa?

Columbia Journalism Review syytti RT:tä salaliittoteorioiden levittämisestä, ja ihan kanavaa katsomalla voi henkilökohtaisesti varmistua tämän syytöksen paikkansapitävyydestä. Hyvänä esimerkkinä toimii tämä pätkä, jossa niin Irakin kuin Libyan sotakin selittyy dollarilla; Gaddafi oli syrjäytettävä koska hän aikoi tuoda maailmanmarkkinoille kultavaluutan!Tällaista roinaa odottaisi lukevansa NWO:istien blogeista tai Jouko Pihon näyistä, mutta siihen törmääminen kunniallisena esiintyvällä TV-kanavalla on surkuhupaisaa. On kuitenkin muistettava että RT:n pääasiallinen yleisö on Yhdysvalloissa, ja rapakon takana tällaiselle salaliittosekoilulle on todella laajat markkinat. New Republic -lehdessä on aiheesta ihan hyvä pätkä. Ilmeisesti juuri kova pyrkimys Amerikan markkinoille selittää myös sen, että joissakin RT:n ohjelmissa on otettu käyttöön Foxilta tuttu "toisilleen huutavat puhuvat päät" -formaatti, jonka katsominen on eurooppalaiseen mediaan tottuneelle ihmiselle aivan suunnattoman rasittavaa.

RT pyrkii esiintymään amerikkalaisille itsenäisenä kanavana, joka kertoo katsojilleen totuuden, jota "ne" eivät halua heidän kuulevan. Juuri tätä mielikuvaa ruokkimaan marssitetaan esiin erilaisia partajeesuksia mitä ihmeellisimmistä instituuteista, ja ainakin osaan jenkkiläisestä vaihtoehtoväestä tämä uppoaa. Ja juuri tätä kautta tämän kirjoittajakin on sekaantunut RT:n amerikanvalloitukseen.

Radley Balko on amerikkalainen toimittaja ja kansalaisaktivisti, jota tapasin arvostaa paljonkin. Hän on seurannut erityisesti Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmän ja poliisin ihmeellisyyksiä, joista minun on ollut pidempään tarkoitus kirjoitella suomeksikin. Balkon Overkill: The Rise of Paramilitary Police Raids in America on peruslukemistoa kenelle tahansa USA:n huolestuttavasta poliisin militarisoitumiskehityksestä kiinnostuneelle, ja Balkon blogin seuraamista suosittelen yhä lämpimästi.

Nyttemmin on kuitenkin vaikea olla ihan niin kova Balko-fani. Jokin aika sitten kyseinen herra vieraili useammankin kerran RT:llä puhuvana päänä, ja siitä jäi aikalailla paha maku suuhun. Oma perustelu oli yksinkertainen: hän meni, koska pyydettiin. Minusta tuo oli vähän lepsu selitys, mutta asia muuttui pahempaan suuntaan kun Balko lähti lomalle ja kutsui hätiin vierasbloggaajia. Yksi heistä oli RT:n Alyona Minkovski.

Minua tämä häiritsi. Balko on hankkinut itselleen jonkun verran nimeä libertaarina kansalaisaktivistina, ja minusta ei ole ihan ongelmatonta että hän käy itse esiintymässä Venäjän valtion propagandakanavalla. Vielä vakavampaa on, että hän antaa samaisen propagandakanavan käytännössä mainostaa itseään bloginsa kautta. Minusta on jotenkin ihmeellinen kaksoisstandardi olla kovin kriittinen Yhdysvaltoja kohtaan poliisin tekemien julmuuksien vuoksi ja tehdä samalla yhteistyötä Kremlin kanssa. Ainakaan en pidä kovin kummoisena libertarismina sitä, että tehdään yhteistyötä Venäjän valtiontelevision kanssa. Kun herra itse protestoi välillä kovastikin sitä, että jenkkiläinen media ei kerro totuutta poliisiin liittyvissä asioissa, niin Venäjän valtio vaikuttaa kummalliselta petikaverilta jos tällaisista asioista välittää.

Minulla kun on sellainen etenkin bloggaamisessa ilmenevä luonteenvika että sanon mitä ajattelen, niin menin ja kirjoitin tästä englanniksi tekstin. Kävin piruuttani mainostamassa sitä Balkon blogissakin, tai oikeastaan rehellisesti sanoen vittuilemassa, koska en tehnyt sitä mitenkään erityisen rakentavasti. Olin kuitenkin pettynyt siihen, että Balkon vastaus minulle oli jotenkin niin vähä-älyinen. Hän on ilmeisesti jotenkin katkeroitunut siitä, että rapakontakaiset vasurit pitävät niitä libertaareja instansseja joihin hän on kirjoittanut suurpääoman saastuttamina, ja ylireagoi kaikkiin syytöksiin puolueellisuudesta. Ajattelin että noh, olen sanomiseni sanonut, ja jätin asian sikseen.

Vaan sainpa yllättyä. Neiti Minkovski itse olikin ohjelmansa jonkinlaisessa oheisvideossa kommentoinut blogipostiani, ihan esitellen sitä katsojilleen. Myönnän suoraan että mediaseurantani petti tällä kertaa, koska enhän minä katso tuollaisia ohjelmia. Tässä kyseinen pätkä:
Kyllä se jotenkin hivelee turhamaisen ihmisen mieltä että TV-persoona puhuu kalsareistani, vielä ihan omalla nimellänikin. Mutta jotenkin tuo kritiikki, jos se sellaisena on tulkittava, tuntuu kuitenkin menevän pahasti ohi. Arvon ankkuri tuntuu onnistuneen lukemaan blogitekstistäni sellaisen persoonallisen käsityksen, että muka väittäisin ettei hän saa arvostella omaa maataan. Se on minusta sikäli kummallista, etten mielestäni sanonut mitään siihen viittaavaakaan. Muutenkin edes pintapuolisen tutustumisen blogiini olisi luullut vakuuttavan että tuskin lähden sellaista esittämään. Tähdennän nyt kuitenkin että pidän noin yleisesti ottaen kaikenlaista valtiokritiikkiä yksinomaan positiivisena asiana. Ei sitä pitäisi kenellekänä tämänkään blogin lukijalle joutua liiemmin selittelemään.

Kritiikkini kohdistui tosiaan pääasiassa Balkon journalistiseen etiikkaan ja libertarismiin, mutta olihan tekstistäni luettavissa myös sen verran kritiikkiä neiti Minkovskia ja muita RT:n työntekijöitä kohtaan, että jos he tosiaan välittäisivät ihmisoikeuksista ja sensellaisesta, niin he ehkä valitsisivat jonkin muun keinon edistää niitä kuin yhteistyön Venäjän valtion propaganda-aparaatin kanssa. Se, että Minkovski ei tähän kritiikkiin suostu vastaamaan ja vääristää sen päättömäksi valtiouskoksi, on itsessään aika selvä vastaus.

Suorastaan parhautta edustavat tuon videon kommentit YouTubessa, jossa ihmetellään kuinka joku voi olla niin typerä että haukkuu Minkovskia "anti-amerikkalaiseksi". Yksi kommentaattori epäili minun olevan Obaman kannattaja (?), ja toinen päätteli sukunimestä minun olevan juutalainen (!). Hieman ihmetyttää että jos kommentaattoreita kerran kiinnostaa kuka minä olen tai mitä ajattelen, eikö sitä olisi voinut kirjoittaa vaikka nimen Googleen (tai johonkin venäläiseen hakukoneeseen, joka varmaan heidän näkövinkkelistään antaa totuudenmukaisempia tuloksia) ja tutustua blogiini? Vähemmän vaivaa siihen menisi kuin YouTubeen kirjautumiseen ja kommentin kirjoittamiseen. Mutta ei, ja nyt voinkin lisätä "establishment tool" in ja juutalaisen (!?) saamiini haukkumanimiin.

Ihmettelen miksi Minkovski ja RT ovat yleensä lähteneet blogiini tuolla tavalla vastaamaan. Ainakin minusta tämä ei anna heistä kovin hyvää kuvaa. Lieneekö Balkon blogin kautta toteutettu propagandaoperaatio ollut RT:n väelle niin tärkeä, että sen saamaan kritiikkiin oli samantien iskettävä? Silloin vain ihmetyttää kovasti se, kuinka pliisu tuo vastaisku oli. Tuossa pätkässähän oikeastaan sanottiin vain, että joku minunnimiseni tyyppi on sanonut jotain tyhmää. Jos kerta eivät mitään edes puoliksi asiallista aio sanoa, niin olisivat edes kehittäneet jonkun kunnon ad hominemin, eikä vain tuollaista "bloggarilla meni kalsarit solmuun. Hihihi. Kalsarit" -retoriikkaa. Halla-ahozombeilta ja laasasboteiltakin on tullut parempaa dissausta. Ainakin välillä.

Mutta näin minä vain sain oppia, että olenkin kuuluisampi kun luulinkaan. Ei sitä ihan joka jannua ole Kremlin TV-kanavalla haukuttu!
« Last Edit: March 22, 2014, 16:48:37 by Vongoethe »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #4 on: March 17, 2014, 23:19:31 »
Lisää Aleksandr Podrabinekia Grani.ru'n sivuilta. Käännökseni on taas mitä on, siksi jätin alkutekstin näkyviin.

http://grani.ru/opinion/podrabinek/m.226636.html


Quote
"Здравр?твуйте Мур?тафа-ага!". Так начал бер?еду по телефону р? лидером крымр?ких татар Мур?тафой Джемилевым президент Ѐ ор?р?ии Владимир Путин. Он был вер?ь из р?ебр? любезнор?ть, выдержаннор?ть и политкорректнор?ть. Бер?еда длилар?ь около получар?а.

"Tervehdys, Mustafa-agha!" Näin aloitti puhelinkeskustelunsa Krimin tataarien johtajan Mustafa Dzhemilevin kanssa Venäjän presidentti Vladimir Putin. Hän oli itse rakastettavuus, maltillisuus ja poliittinen korrektius. Keskustelu kesti noin puoli tuntia.

Quote
Пор?ле победы революции на Украине Кремль упрр?мо уклонр?лр?р? от любых контактов р? украинр?кими политиками. С началом интервенции в Крыму Мор?ква вообще р?тала игнорировать любые украинр?кие предложенир? о переговорах или каком-либо другом взаимодейр?твии. Да и о чем говорить, когда рор?р?ийр?кие БТЀ  уже колер?р?т по вр?ему Крыму, а р?пецназ ГЀ У занимает ключевые военные и гражданр?кие объекты?

Vallankumouksen voitettua Ukrainassa Kreml kieltäytyi itsepäisesti kaikenlaisista kontakteista ukrainalaisten poliitikkojen kanssa. Krimin intervention alettua Moskova alkoi täysin jättää huomiotta kaikki ukrainalaisten ehdotukset neuvotteluista tai minkäänlaisesta vuorovaikutuksesta. Mistä olisi puhuttukaan siinä vaiheessa kun Venäjän panssarit jo vyöryivät pitkin Krimiä ja armeijan tiedustelun erikoisjoukot ottivat haltuunsa strategiset sotilas- ja siviilikohteet?

Quote
Однако 18 февралр? некий приехавший в Севар?тополь выр?окопор?тавленный рор?р?ийр?кий чиновник передал Мур?тафе Джемилеву, что Владимир Путин хотел бы вр?третитьр?р? р? ним. Хотеть не вредно, но вр?треча р? малолегитимным рор?р?ийр?ким президентом в планы Джемилева не входила. Она могла бы его р?компрометировать, тем более что политичер?кар? целер?ообразнор?ть такой вр?тречи была вовр?е не очевидна.

Kuitenkin 18. helmikuuta joku Sevastopoliin saapunut korkean tason venäläinen virkamies ilmoitti Mustafa Dzhemileville, että Putin halusi tavata hänet. Saahan sitä haluta, mutta Dzhemilevin suunnitelmiin ei kuulunut tavata Venäjän presidenttiä, joka tuskin oli edes aivan laillisesti valittu. Tapaaminen voisi kompromettoida hänet, varsinkaan kun sellaisen tapaamisen poliittinen mielekkyys ei ollut aivan ilmeistä.

Quote
Тут надо понимать, кто такой Мур?тафа Джемилев. В годы р?оветр?кой влар?ти он был дир?р?идентом, учредителем р?озданной в 1969 году Инициативной группы защиты прав человека в СССЀ . Уже тогда он был одним из р?амых извер?тных дер?телей национального движенир? крымр?ких татар, добивавшихр?р? возвращенир? народа в Крым, а позже р?тал нар?тор?щим национальным лидером. Шер?ть раз р?оветр?кие р?уды вынор?или ему р?вои приговоры, и он провел в лагерр?х, тюрьмах и р?р?ылках в общей р?ложнор?ти больше 15 лет.

Tässä kohtaa on syytä ymmärtää, kuka Mustafa Dzhemilev on miehiään. Neuvostoaikana hän oli toisinajattelija ja oli vuonna 1969 perustamassa Neuvostoliiton ihmisoikeusaloiteryhmää. Jo siihen aikaan hän oli Krimin tataarien kansallisen liikkeen tunnetuimpia puuhamiehiä. Liikkeen tavoitteena oli saada tataareille oikeus palata kotiseudulle. Myöhemmin hänestä tuli todellinen kansanjohtaja. Hän sai kuusi eri vankeustuomiota Neuvostoliitossa ja vietti leireillä, vankiloissa ja karkotuspaikoissa yhteensä yli viisitoista vuotta.

Quote
Вр?треча р? Путиным была длр? него, мр?гко говорр?, необр?зательной. Однако украинр?кар? влар?ть и западные политики живут мечтой о диалоге р? Ѐ ор?р?ией, который р?кобы поможет разрешить р?итуацию в Крыму. Премьер-минир?тр Ѐ?рр?ений Яценюк и другие украинр?кие политики прор?или Джемилева не уклонр?тьр?р? от вр?тречи р? Путиным. Такое же пожелание выр?казал минир?тр инор?транных дел Турции.

Tapaaminen Putinin kanssa oli hänelle lievästi sanoen vapaaehtoinen. Kuitenkin sekä Ukrainan vallanpitäjät että lännen poliitikot haaveilevat dialogista Venäjän kanssa, joka jotenkin muka auttaisi ratkaisemaan Krimin tilanteen. Pääministeri Arseni Jatsenjuk ja muut ukrainalaiset poliitikot pyysivät Dzhemileviä olemaan kieltäytymättä tapaamisesta Putinin kanssa. Tällaisen toiveen ilmaisi myös Turkin ulkoministeri.

Quote
11 марта депутат Верховной Ѐ ады Украины Мур?тафа Джемилев прилетел в Мор?кву. Вечером он вр?третилр?р? р? пор?лами Украины и Турции в Ѐ ор?р?ии, которые также прор?или его р?оглар?итьр?р? на вр?тречу р? Путиным. Пор?редником и организатором контактов р?тал бывший президент Татарр?тана Минтимер Шаймиев, который и ранее неоднократно зар?влр?л о р?воих намеренир?х вр?р?чер?ки помогать братр?кому крымр?котатарр?кому народу.

11. maaliskuuta Ukrainan korkeimman neuvoston kansanedustaja Mustafa Dzhemilev lensi Moskovaan. Illalla hän tapasi Ukrainan ja Turkin suurlähettiläät, jotka myös pyysivät häntä suostumaan tapaamiseen Putinin kanssa. Välittäjänä ja kontaktien järjestäjänä toimi Tatarstanin presidentti Mintimer Shaimijev, joka oli aiemminkin useaan otteeseen sanonut aikovansa kaikin tavoin auttaa krimintataarien veljeskansaa.

Quote
12 марта Мур?тафа Джемилев вр?третилр?р? р? Минтимером Шаймиевым в предр?тавительр?тве Татарр?тана в Мор?кве. Пор?ле примерно чар?овой бер?еды наедине Шаймиев ушел в другую комнату, отр?утр?твовал минут дер?р?ть, а потом позвал Джемилева и приглар?ил его к телефону.

12. maaliskuuta Mustafa Dzhemilev tapasi Mintimer Shaimijevin Tatarstanin Moskovan-edustustossa. Noin tunnin mittaisen keskustelun jälkeen Shaimijev siirtyi toiseen huoneeseen, oli poissa kymmenisen minuuttia ja kutsui sitten Dzhemilevin puhelimeen.

Quote
Говорил в ор?новном Путин, излагар? р?вою позицию в отношении Украины и Крыма. Джемилев был в некотором недоумении - Путин оперировал понр?тир?ми и аргументами, будто р?копированными из передач центральных каналов рор?р?ийр?кого телевиденир?. "Обычно главы гор?ударр?тв ир?пользуют р?ерьезную и хорошо подготовленную аналитичер?кую информации, а не пропагандир?тр?кую кальку", - говорит Джемилев. Впрочем, он р?читает, что Путин говорил ир?кренне.

Langan päässä oli Putin, joka selvitti positionsa Ukrainan ja Krimin suhteen. Dzhemilev ei ihan tiennyt missä mentiin - Putin operoi käsitteillä ja argumenteilla, jotka vaikuttivat Venäjän television pääkanavien lähetyksistä kopioiduilta. "Nykyään maiden päämiehet hyödyntävät vakavamielistä ja hyvin valmisteltua analyyttista informaatiota, eivät propagandan valmiita malleja", sanoo Dzhemilov. Hän on kuitenkin sitä mieltä, että Putin puhui rehellisesti.

Quote
Мур?тафа Джемилев изложил Путину р?вой взглр?д на проблему, подчеркнув, что каким бы не было решение крымр?кого вопрор?а, главное - р?охранить целор?тнор?ть украинр?кого гор?ударр?тва. В ответ на р?то Путин р?ыграл в благородр?тво, зар?вив, что, защищар? р?уверенитет р?воей р?траны, именно так и должен говорить вр?р?кий порр?дочный человека, а он, Путин, знает, какой трудный жизненный путь прошел Джемилев, никогда не р?омневалр?р? в его выр?окой порр?дочнор?ти и очень его за р?то уважает. Поговорили о р?удьбе крымр?кой автономии. Джемилев р?казал, что вопрор? о рар?ширении прав крымр?кой автономии вполне можно рар?р?матривать, но не в момент прир?утр?твир? в Крыму инор?транных войр?к. Он отметил, что результата назначенного на 16 марта крымр?кого референдума не признают ни Украина, ни международной р?ообщер?тво. Кроме того, прир?оединение Крыма к другому гор?ударр?тву будет грубым нарушением территориальной целор?тнор?ти Украины и договора 1994 года, гарантирующего Украине р?охранение р?уверенитета в обмен на отказ от р?дерного оружир?. Владимир Путин в ответ упирал на необходимор?ть знать волю жителей Крыма и предлагал подождать р?о вр?еми решенир?ми до окончанир? референдума.

Mustafa Dzhemilev selvitti Putinille näkemyksensä ongelmasta korostaen, että miten Krimin kysymys sitten ratkaistaisiinkin, pääasia oli säilyttää Ukrainan valtion koskemattomuus. Vastauksena Putin heittäytyi ylevämieliseksi lausuen, että juuri tuolla tavalla jokaisen kunnon miehen pitäisikin puhua, sellaisen, joka puolustaa maansa suvereniteettia: hän, Putin, jos kuka tiesi, millaisen vaikean elämänpolun Dzhemilev oli joutunut kulkemaan, hän ei ollut koskaan epäillyt Dzhemilevin luonteen kunnollisuutta, vaan arvosti tätä syvästi. Puheeksi tuli Krimin autonomian kohtalo. Dzhemilev sanoi, että Krimin autonomian laajentaminen oli kysymys, josta saattoi aina keskustella, mutta ei sellaisessa tilanteessa, jossa Krimin alueella oli vierasmaalaisia joukkoja. Hän huomautti, että maaliskuun 16. päivälle määrätyn Krimin kansanäänestyksen tulosta eivät tunnusta sen enempää länsivallat kuin Ukrainakaan. Lisäksi Krimin liittäminen toisen maan alueisiin loukkaa karkeasti Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja vuoden 1994 sopimusta, joka takaa Ukrainalle suvereniteetin korvaukseksi ydinaseista luopumisesta. Vastauksessaan Vladimir Putin korosti edellen sitä, miten välttämätöntä oli selvittää Krimin asukkaiden tahto, ja toivoi, että päätökset tehtäisiin vasta kun kansanäänestyksen tulokset olisivat selvillä.

Quote
Зашла речь и о положении крымр?ких татар. Путин обещал, что вр?е права крымр?ких татар будут вор?р?тановлены быр?тро и р?ффективно, а не так, как р?то делалор?ь на Украине. Приводил в пример р?чар?тливую жизнь татар в Татарр?тане. Джемилев заметил, что р?итуацир? в Крыму взрывоопар?нар? и в любой момент против крымр?ких татар могут быть ур?троены провокации. Путин в ответ на р?то р?казал: "Пур?ть только попробуют!". Он добавил, что уже отдал рар?порр?женир?, чтобы крымр?ким татарам не было нанер?ено никакого ущерба.

Puheeksi tuli Krimin tataarien tilanne. Putin lupasi, että kaikki Krimin tataarien oikeudet palautetaan heti ja tehokkaasti, aivan toisin kuin Ukrainan vallan alla. Hän vertasi Krimin tataarien tilannetta Tatarstanin tataarien onnelliseen oloon. Dzhemilev huomautti, että Krimin tilanne oli räjähdysarka ja että Krimin tataareihin voi koska tahansa kohdistua provokaatioita. Putin vastasi: "Yrittäköötpä vain!" Hän lisäsi antaneensa jo määräyksen olla vahingoittamatta Krimin tataareja mitenkään.

Quote
Таким образом, фактичер?ки Путин признал прир?утр?твие рор?р?ийр?ких войр?к в Крыму вне баз Черноморр?кого флота, пор?кольку кому же он еще может отдать рар?порр?женир?, как не р?воим подчиненным. К тому же Джемилев во времр? бер?еды неоднократно говорил о прир?утр?твии рор?р?ийр?ких войр?к в Крыму, а Путин его ни разу не опроверг и не поправил.

Tällä tavalla Putin käytännössä myönsi, että Krimillä oli venäläisiä joukkoja Mustanmeren laivaston tukikohtien ulkopuolella: kelle hän olisi sellaisia määräyksiä jaellut, ellei omille alaisilleen? Lisäksi Dzhemilev puhui keskustelun aikana useita kertoja venäläisistä joukoista Krimillä, eikä Putin kertaakaan kieltänyt eikä korjannut.


Quote
Завершилар?ь бер?еда предложением Путина не терр?ть контакты и обращатьр?р? к нему в любое времр?, ир?пользур? пор?редничер?тво Шаймиева.

Keskustelun lopuksi Putin tarjoutui säilyttämään keskusteluyhteyden ja sanoi, että hänen puoleensa oli mahdollista kääntyä koska vain, Shaimijev toimisi välittäjänä.

Quote
Что же р?то было? Мур?тафа Джемилев не был в Ѐ ор?р?ии р? 1986 года, не р?читар? транзитных ор?тановок в ар?ропорту. Он никогда не был партнером длр? рор?р?ийр?ких политиков. Он не занимает ответр?твенных пор?тов в украинр?ком правительр?тве, ор?тавар?р?ь рр?довым депутатом парламента. В нар?тор?щее времр? он не занимает никаких пор?тов даже в Меджлир?е - неформальном национальном парламенте крымр?ких татар. Почему админир?трацир? Путина инициировала его разговор р? президентом и на что они рар?р?читывают? Чего они хотр?т? Зачем выказывают вр?р?чер?кое рар?положение к нему, прекрар?но понимар?, что Мур?тафа Джемилев - р?то не тот человек, р? которым можно договоритьр?р? за р?чет интерер?ов крымр?ких татар или Украины?

Mistä oikein oli kysymys? Mustafa Dzhemilev ei ollut käynyt Venäjällä vuoden 1986 jälkeen, paitsi jatkolentoa odottamassa lentokentällä. Hän ei ollut koskaan ollut venäläisten poliitikkojen yhteistyökumppani. Hänellä ei ole luottamustehtäviä Ukrainan hallituksessa, hän on vain parlamentin rivikansanedustaja. Nykyään hänellä ei ole minkäänlaista asemaa edes Medzhlisissä, krimintataarien epävirallisessa kansallisessa parlamentissa. Miksi Putinin hallinto järjesti hänelle keskusteluyhteyden presidentin kanssa ja mitä se häneltä oikein odottaa saavansa? Mitä se haluaa? Miksi se suosii ja imartelee häntä, jos se ymmärtää oikein hyvin, että Mustafa Dzhemilev ei ole se henkilö, jonka kanssa Krimin tataarien tai Ukrainan intressejä koskevista asioista voi sopia?

Quote
Ведь р?то же надо было ур?троить ему в Мор?кве такую вр?тречу - на летном поле, от трапа р?амолета, минур? вр?е пограничные и таможенные формальнор?ти, в р?опровождении полицейр?кого р?р?корта р? мигалками! Ѐ?е в автозаке, в наручниках и в Лефортово, как бывало раньше, а р?о вр?ей предупредительнор?тью в отель "Radisson Украина". В ходе бер?еды р? Путиным Джемилев протокольно поблагодарил его за теплый прием, на что Путин ответил: "Ѐ?у а как же, иного и не должно быть".

Pitihän hänelle Moskovassa järjestää sellainen tapaaminen - lentokentältä, lentokoneen laskuportailta, kaikki raja- ja tullimuodollisuudet ohittaen, poliisisaattueessa pillit soiden! Ei vankiautossa, käsiraudoissa Lefortovon vankilaan, vaan kaikkea huomaavaisuutta noudattaen Radisson Ukraina -hotelliin. Putinin kanssa keskustellessaan Dzhemilev kiitti häntä protokollan mukaisesti lämpimästä vastaanotosta, mihin Putin: "No mitäs, muutahan ei olisi voinut odottaakaan!"

Quote
Сам Джемилев р?читает, что Путин хочет добитьр?р? нейтралитета крымр?ких татар в нынешней нер?покойной р?итуации. Очевидно, р?амые ор?трые р?обытир? еще впереди. Кремль р?р?но понимает, что крымр?кие татары - р?то единр?твеннар? реальнар? и хорошо организованнар? политичер?кар? р?ила в Крыму. Ее активное противодейр?твие рор?р?ийр?кой р?кр?панр?ии может нарушить вр?е планы Мор?квы. Видимо, пор?тому Кремль заинтерер?ован в контактах р? Мур?тафой Джемилевым. Можно р?делать и еще один вывод. Мор?ква опар?аетр?р? военного ответа в Крыму, даже ер?ли р?то будет гражданр?кий конфликт или партизанр?кар? война.

Dzhemilev itse katsoo, että Putin haluaa varmistaa Krimin tataarien puolueettomuuden nykyisessä rauhattomassa tilanteessa. Näköjään edessäpäin on vielä hyvin pahoja tapahtumia. Kreml ymmärtää selvästi, että Krimin tataarit ovat ainoa reaalinen ja hyvin organisoitunut poliittinen voima Krimillä. Jos se aktiivisesti vastustaa Venäjän laajenemista, Moskovan kaikki suunnitelmat voivat vielä mennä pahasti pieleen. Siksi Kreml näköjään on kiinnostunut kontakteista Mustafa Dzhemilevin kanssa. Lisäksi vielä yksi johtopäätös on mahdollinen. Moskova pelkää sotilaallista vastaiskua Krimillä, olipa sitten kyseessä konflikti siviilien kanssa tai sissisota.
« Last Edit: March 22, 2014, 17:35:12 by Vongoethe »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #5 on: March 18, 2014, 15:46:10 »
"In Russia, the word for "conversation" is the same word as the word for "shut the f*** up!".

http://thedailyshow.cc.com/full-episodes/gytqg9/march-6--2014---kimberly-marten


Jon Stewart Nails Conservatives On Their Love Affair With Vladimir Putin
 
Quote
By: Justin Baragona, Friday, March, 7th, 2014, 10:01 am

During the first segment of The Daily Show on Thursday night, Jon Stewart took Republicans and conservatives
to school by highlighting their apparent crush on Russia's President Vladimir Putin. In typical Stewart fashion,
he used their own words against them to point out how they are showing cognitive dissonance by praising Putin
for basically being a dictator and doing whatever he wants on the international stage, even though they've spent
years complaining about how President Obama is acting like a dictator king and is using authoritarian rule in America.

After beginning the show by giving a nice little breakdown of the current events in Ukraine and how Putin
has been dishonest about what Russia has done so far, Stewart moved onto how conservatives in the
American media have swallowed Putin's propaganda and fallen head over heels for him. He contrasted
Germany's Angela Merkel stating that Putin is delusional and living in his own reality with Republican
figures like Ralph Peters and Rudy Giuliani stating that Putin is a real leader and is far more effective
than Obama. Stewart showed a clip of Giuliani saying that Putin doesn't waste time when making a
decision and he makes others react to his actions, therefore showing he is a true leader. The Daily
Show host destroyed Giuliani's argument by stating that making a quick decision and watching
everybody react isn't a leader. Instead, that is what a toddler does.

Throughout the segment, Stewart showed various clips of conservatives like Bill O'Reilly, Sarah Palin,
Sean Hannity, Eric Bolling and Charles Payne all ripping the President for being weak while commending
Putin for being macho and a tough guy. They also seemed to use the same talking point of Obama
wearing 'mom jeans' while Putin is someone who is muscular, wrestles bears and tigers and
will kill you if he has the chance.

Stewart helpfully highlighted that the image of Putin as some Conan the Barbarian-type who rides
horses with his shirt off and hunts tigers is all propaganda aimed at creating the very image that
these conservative pundits are gladly propping up. Putin is an autocratic leader who will do anything
to stay in power and pines for the old Soviet bloc days. He utilizes state-run media to create the
narrative he wants his country's citizens to see and hear. He has completely dismissed the UN
and the Security Council months after lecturing the United States that we needed to do the same
with regards to Syria.

Stewart saved the best for last during the segment. After showing all of these conservatives calling
Obama weak and indecisive while fawning all over Putin and basically wishing he was their leader,
Stewart showed clips of many of those same people complaining that Obama acts like a dictator and
rules America with an iron fist. Apparently, in the conservative mind, Obama is 'a weak, mom-jeans
wearing DICTATOR KING!' As Stewart hilariously highlighted, either something happened to these
people as children to create this inherent cognitive dissonance, or they will just do whatever it takes
 to undermine this President at every turn.
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #6 on: March 18, 2014, 15:59:46 »
London Evening Standard, 17.3.2014: Timothy Snyder: Freedom in Russian exists only in Ukraine

Quote
Published: 17 March 2014. Updated: 17:42, 17 March 2014

In Ukraine, millions of Russian-speakers read a free press and learn from an uncensored internet


Ukrainians protest in Kiev

Last weekend Mikhail Khodorkovsky, the most famous of Russia's political prisoners, spoke to tens
of thousands of Ukrainians on the main square in Kiev, the Maidan. Khodorkovsky told them what
they already knew: that Ukrainian citiznes from all walks of life, of all ethnicities, had suffered for
and won their freedom in a revolution for dignity and decency.

What language did Khodorkovsky speak in Kiev? Russian, of course, his native language, and a
language most Ukrainians speak. Most Ukrainians are bilingual and many Ukrainians in Kiev speak
Russian rather than Ukrainian at home. Ukrainians are cosmopolitan in a way that most of us are not.
Unfortunately, we reward them for it by not noticing that they are bilingual, dividing them into groups
of Russian- and Ukrainian-speakers, drawing the conclusion that there are two nations instead of
one - and thereby preparing ourselves for Putin's war propaganda.

Putin claims that he is defending the rights of speakers of Russian in Ukraine. He has used this
argument to justify his invasion of Crimea and the electoral theatre of yesterday, a "referendum"
in which there was no way to vote against union with Russia.

Among the speakers of Russian in Crimea are the Crimean Tatars, whose historical memory is
dominated by their murderous deportation by Stalin in the Forties, and who boycotted the
"referendum". It makes no reference to their minority rights, nor to their assembly, the Mejlis,
which was permitted by Ukrainian law. Crimean Tatars are now fleeing the peninsula for mainland
Ukraine. Russian-speaking Ukrainian Jews have also made it clear to Putin that they do not want
Russian intervention.

If speakers of Russian were suffering discrimination, that would give rise to concern, though not
justify invasion. In fact, Russian is a completely normal language of interchange in Ukraine.
There, tens of millions of Russian-speakers read a free press, watch uncontrolled television and
learn from an uncensored internet, in either Ukrainian or in Russian, as they prefer.

In Russia, the major social media have been brought under state control, television has been almost
completely subdued and several of the remaining free-thinking blogs and internet news sites have
been shut down or pressured. This leaves Ukraine as an island of free speech for people who use
the Russian language.

There is a country where millions of Russian-speakers lack basic rights. That country is the Russian
Federation. There is a neighbouring country where tens of millions of Russian-speakers enjoy basic
rights - despite the disruptions of a revolution and Russian invasion. That country is Ukraine.
As the joke goes, Ukraine is a country where people speak Russian, while Russia is a country where
people stay quiet in Russian.

During his remarks, Khodorkovsky was interrupted by the masses on the Maidan. Ukrainians chanted
over and over: "Glory to Russia! Glory to Russia! Glory to Russia!" and "Thank you, thank you, thank you".
They pronounced these words of respect to their Russian guest in the Russian language. Such Ukrainians
represent Putin's real Ukrainian problem: free people who speak freely in Russian, and might set an
example one day for Russians themselves.

Timothy Snyder is visiting London as Roman Professor of History at the LSE.
He is the author of Bloodlands: Europe Between Hitler and Stalin
.


Related stories


-¢  Ukraine 'verging on state of war,' warns Moscow


-¢  West to target millions hoarded by Ukraine's ousted president


Muita Timothy Snyderin kirjoituksia:

http://www.nybooks.com/blogs/nyrblog/2014/mar/01/ukraine-haze-propaganda/

http://www.nybooks.com/blogs/nyrblog/2014/mar/07/crimea-putin-vs-reality/

http://www.nybooks.com/articles/archives/2014/mar/20/fascism-russia-and-ukraine/
« Last Edit: March 13, 2015, 00:47:38 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #7 on: March 18, 2014, 18:49:29 »
The Moscow Times: How the West Encouraged Putin's Aggression

"By Alexander Golts
Mar. 18 2014 00:00
Last edited 21:53***

But the weakness that the U.S. and other developed democracies have shown in standing up to
Putin over the years has led in no small part to the rise of his aggressive policies.

Strategists and ideologues have been debating for 15 years whether or not the West could overlook
Putin's exotic views - namely, that Russia is engaged in a permanent struggle with the West and
that the West is responsible for all of Russia's problems.

***

In pursuing this policy of engagement the West hoped that, as that cooperation progressed, the
Russian leadership would gradually become more "civilized." This policy was obviously a failure.
Despite its involvement in these projects, the Kremlin did not become more civilized, but retained
its 19th-century mindset.

The ideologues - who were previously outnumbered by the strategists, but will likely grow from here -"
argued all along that long-term cooperation would not work without paying attention to the serious
values gap between Moscow and the West.

They contend that if one side believes in free and fair elections, the rule of law and political and
personal freedoms for its citizens, but the other side believes that all of these are just tools for
manipulating the population, then no long-term partnership is possible in any form.

If one side views the relationship as a constant struggle for superiority, it will use any ostensible
cooperation as an opportunity to weaken the enemy's military might and undermine the resolve
of its population.

Instead of trying to engage Russia, the West should have focused on explaining to the Kremlin that
civilized states should not violate international law. Unfortunately, the same Western states that so
loudly tout their supposed observance of the rule of law at times prefer circumventing those rules
for the sake of political expediency.

Recall how Washington struggled to make its case for the invasion of Iraq, or how the West granted
independence to Kosovo in violation of international law. As Moscow annexes Crimea, it happily reminds
the West of those precedents.

It is this behavior that reinforces Putin's conviction that the world is ruled by force, not by law.

Admittedly, this analysis lacks practical value when Putin has already crossed every imaginable "red line."
At this point, there is nothing left to do but focus on the future, be it in the short or long-term.
The only way the West can hope to reestablish normal relations with Russia is by itself adhering
to the lofty principles it proclaims.
"
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #8 on: March 18, 2014, 19:50:19 »
Suomen sotilas, Jaakko Puuperä, 17.03.2014 - 14:00: Seuraava siirto?

"***

Venäjän propaganda on sotavaihteella - piittaamatta konfrontaatiosta koko länsimaailman kanssa.
Venäjä ei odota sellaisia seuraamuksia, jotka oikeasti sattuisivat siihen - mahdolliset sanktiot
pyörretään kyllä nopeasti sen jälkeen, kun Venäjä on asettanut länsimaat tapahtuneiden tosiasioiden
eteen. Näin on käynyt joka kerran ennenkin.

Invaasio näyttää siis - jos kohta ei varmalta - niin erittäin todennäköiseltä.

Venäjän joukot on ryhmitetty Belgorodiin Harkovan valtausta varten, Rostovin lääniin kaakon
valtausta varten sekä tuhansia miehiä Transdnistriaan, Ukrainan länsipuolelle, Dnestrin itärannalle,
mahdollisia Odessan lääniin suuntautuvia operaatioita varten tai vaihtoehtoisesti operoimaan Moldovassa,
jonka olemassaolo voi myös olla uhattuna. Jos Kiova on Venäjän päätähtäimessä, pääjoukot hyökännevät
kuitenkin Brjanskin läänistä idässä suoraan Kiovaan. Tätä varten on jo haettu Valko-Venäjältä
lupa sen alueen käyttöön hyökkäyksen ilmatuen varmistamiseksi.

Kiovan onnistunut nopea valtaus veisi Ukrainalta kansainvälisen tuen. Toisaalta jos ukrainalaiset
onnistuisivat mobilisoimaan maanpuolustuksensa niin, että se varmistaisi riittävän hidastamisen,
läntinen maailma saattaisi ainakin herätä unestaan.

Usein kaikkea, mihin on valmistauduttu, ei panna toimeen, varsinkaan jos pelkkä uhkailu riittää.
Nykytilanteeseen on tultu siksi, että Lännen uhat eivät enää ole uskottavia, koska niiden
toimeenpanoon ei Moskovassa uskota.

***

Putin epäilemättä haluaisi nähdä uuden Jaltan konferenssin, jossa hän saa läntisiltä suurvalloilta takeet
mahdollisimman suurelle vaikutuspiirille Itä-Euroopassa, ja jossa Amerikan ja Euroopan heikot johtajat
nähtäisiin alistumassa Venäjän jokaiseen vaatimukseen. Jotain tällaista Putinilla lähipiireineen on luultavasti
suunnitelmissa ehtona sille, että Ukrainan täysi invaasio vältettäisiin - mutta tulokset olisivat tietysti
ukrainalaisten kannalta lopulta aivan samat. Aivan kuten kävi aikoinaan vain vuotta Münchenin konferenssin
jälkeen tshekeille. Siis 75 vuotta sitten
"
« Last Edit: March 22, 2014, 17:36:58 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #9 on: March 18, 2014, 22:11:09 »
New York Times, Olesya Vartanyan and Ellen Barry, 18.3. 2014: If History Is a Guide, Crimea's Enthusiasm Might Not Last

Kadri Liik, 18.4.2014: Putin's New World Order

Martin Wolf, Financial Times, 18.4.2014: Prise Ukraine from Putin's claws
« Last Edit: March 22, 2014, 17:39:06 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #10 on: March 19, 2014, 01:37:14 »
Quote

Russia's Putin Signs Treaty to Annex Crimea

President Says Ukraine Region Is Vital to Russia's Security

By Gregory L. White

Updated March 18, 2014 4:10 p.m. ET

MOSCOW - President Vladimir Putin on Tuesday moved to annex the breakaway Ukrainian region
of Crimea but sought to reassure Ukraine by saying Russia has no further designs on its neighbor's territory.

In an otherwise defiant speech to parliament and top officials, Mr. Putin dismissed sanctions and threats
of other consequences from Europe and the U.S., saying the West had "crossed the line" by fomenting
what he called a putsch in Kiev earlier this year.

Mr. Putin signed treaties formally annexing Crimea and the port city of Sevastopol, which has long
had a separate administrative status.

Even if he stops there, Mr. Putin's annexation of the Black Sea peninsula would be the first such
move in Europe since the end of World War II, upending long-held assumptions about security
on the continent and potentially condemning Russia to a period of prolonged isolation.

Mr. Putin's public statements during the crisis haven't always aligned with Russian actions.
Only two weeks ago, he said Moscow had no plans to annex Crimea
.

In Crimea, tensions between Russian troops, backed by pro-Russian locals, and Ukrainian
soldiers based in the region who have refused demands to surrender turned deadly.

One Ukrainian officer was killed in a shootout as his office in the capital of Simferopol was stormed by
men wearing Russian uniforms stripped of identifying insignia, the Ukrainian Defense Ministry in Kiev said.

The country's acting president, Oleksandr Turchynov, said he'd authorized Ukrainian forces based in
the region to use their weapons if needed for self-defense.

Western leaders immediately denounced the annexation and threatened new sanctions. U.S. President
Barack Obama called for a meeting next week of the leaders of the Group of Seven leading industrial
nations to discuss the crisis, pointedly excluding Russia from what had become the G-8.

The White House also signaled that it was preparing more sanctions against Russia, though it didn't
provide specifics. "The costs have been real and they will increase," Jay Carney, the chief White House
spokesman, said.

U.K. Prime Minister David Cameron said Mr. Putin had a choice: "take the path of de-escalation
or face increasing isolation and tighter sanctions."

Moscow showed no sign of backing down. Legislators were expected to complete the process of
annexation this week. The process has moved swiftly since voters in Crimea on Sunday overwhelmingly
passed a referendum to secede from Ukraine and join Russia.

Mr. Putin reached back centuries into czarist history in his speech and relied heavily on widely felt
nostalgia for the superpower status of the Soviet Union. He said Russia will stand up for the millions
of ethnic Russians and Russian-speakers in what he called "historic Russian lands" now outside its borders.

"In the hearts and consciousness of people, Crimea always was and will be an inalienable part of Russia,
" he said, arguing that the 1954 Soviet decision to assign the region to Ukraine was a "blatant historical
injustice" that violated laws then in effect.

"Crimea is our common property and a very important factor in the stability of the region," he said.
"This strategic territory should be under a strong, sovereign state and that in fact can only be Russia."
Leaving Crimea in Ukrainian hands, he warned, could lead Sevastopol, home to Russia's Black Sea Fleet,
to become a harbor for the North Atlantic Treaty Organization.

Mr. Putin was interrupted repeatedly by applause and some wiped tears from their eyes. Dignitaries
chanted "Glory to Putin" during the ovations.

He signaled that Moscow isn't planning to send its troops-"which occupied Crimea over the last
two weeks - further into Ukraine. But he reiterated his harsh denunciations of the Western-backed
government in Kiev as illegitimate and dominated by "neo-Nazis and anti-Semites."

Appealing to the people of Ukraine, Mr. Putin said, "don't believe those who are using Russia to
scare you, who say that other regions will follow Crimea. We don't want a partition of Ukraine.
We don't need this."

"Millions of Russian people, Russian-speakers, now live and will continue to live in Ukraine, and
Russia will always defend their interests through political, diplomatic and legal means," he said.

Ukraine's foreign ministry didn't appear persuaded by Putin's signal that Moscow wasn't planning
to send troops, and said it wouldn't recognize the annexation.

"The signing of the so-called agreement on the inclusion of Crimea in Russia and the president's
speech has nothing to do either with the law, or with democracy or common sense," a spokesman said.
"Putin's speech demonstrated how dangerous Russia is for the civilized world and global security."

Elsewhere in the speech, Mr. Putin seemed to cast doubt on Ukraine's historical claims to the eastern
and southern regions where ethnic Russians make up a large share of the population. Mr. Putin said
those territories -which he called "the historical south of Russia" - were given to Ukraine by Bolshevik
leaders in the early 1900s without the approval of residents
.


People listen to a speech given by Russian President Vladimir Putin broadcast on a giant screen in
Sevastopol on Tuesday. Agence France-Presse/Getty Images

 
Western capitals called the annexation a violation of international law. But divisions surfaced over
how harshly to respond, with some trading partners wary of sweeping measures

U.K. Foreign Minister William Hague called on the Euroepan Union to suspend military exports to
Russia - a measure that would compel France to freeze a €1.4 billion ($2 billion) contract for two
warships. France shot back with a demand that U.K. banks seize or freeze assets of Russian oligarchs,
which would disrupt a lucrative revenue stream for the London financial center.

Japan said Tuesday it will suspend talks with Russia on relaxing visa and investment rules, space
cooperation and defense accords.

The response from Germany, Europe's biggest importer of Russian gas, was muted. In a phone
call with Mr. Obama, Chancellor Angela Merkel condemned Crimea's secession and annexation
by Russia as "unacceptable blows against the territorial integrity of Ukraine."

She agreed with Mr. Obama on the need for tougher sanctions, but both leaders stressed their
willingness to seek a political solution to the crisis through dialogue, the chancellery said.

U.S. Vice President Joe Biden, traveling in Poland and the Baltic states, assured alarmed leaders
there that NATO's security guarantees for them are ironclad.

Mr. Putin scoffed at Western criticisms, accusing the U.S. and its allies of ignoring international law
when it suited their interests and "cynically" relying on "the law of the strong."

"We've been deceived time after time" by Western assurances that Russia's interests would be taken
into account, he said. "We have every reason to believe that the well-known policy of containing Russia
from the 18th, 19th and 20th centuries is being continued today."

After years of weakness in the 1990s, Mr. Putin said Russia now is able to stand up for itself. "If you
compress a spring to the limit, it will ultimately rebound strongly," he said.

He dismissed the Western sanctions. "We of course will confront external pressure, but we have to
decide for ourselves whether we are ready to consistently defend our national interests or endlessly
betray them, retreating who knows where," he said.

Russia's currency and stock markets have dropped since the crisis began and capital flight has accelerated,
leading many economists to warn that the economy faces stagnation this year. But investors welcomed
the tone of Mr. Putin's speech, interpreting it as more conciliatory than expected.

European shares, which had fallen as investors awaited the speech, rallied sharply, while the Russian
ruble bounced back from steep losses earlier in the day. U.S. markets were also in positive territory.

Mr. Putin noted that polls show over 90% of Russians back the annexation of Crimea. The Kremlin
organized a celebratory rally on Red Square on Tuesday afternoon, where Putin also spoke.

The Crimean drive has helped fuel a wave of patriotic fervor in Russia that some analysts say could
help the Kremlin weather the coming economic slowdown.

A poll released this week found that about 48% of Russians said they wanted to live in a "great power
that other countries respect and fear," about the same as said they wanted to live in a country with
a high standard of living that wasn't one of the world's most powerful.

Mr. Putin also warned that any efforts by outsiders to undermine Russia's resolve through what he
called "a fifth column or various national traitors" would provoke a firm response, fueling fears that
the hardening of foreign policy is bringing a crackdown on opponents at home. In recent weeks,
the Kremlin has tightened pressure on independent media and political opponents.

Tommy Stubbington
and Jared A. Favole
contributed to this article.

Write to  Gregory L. White at greg.white@wsj.com


http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304747404579446920731715270?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories&mg=reno64-wsj


« Last Edit: March 22, 2014, 17:45:37 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline metrics

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1255
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #11 on: March 19, 2014, 08:39:40 »
Anschlusszeit wiedermal.

Ja nythän Putilla "ei ole tarkoitusta puuttua" Itä-Ukrainaan.
« Last Edit: March 19, 2014, 08:42:07 by metrics »

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #12 on: March 19, 2014, 12:20:43 »
Anschlusszeit wiedermal.

Ja nythän Putilla "ei ole tarkoitusta puuttua" Itä-Ukrainaan.

"We'll always have Anschluss..."

http://www.youtube.com/watch?v=pa-dGYjSq5k
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Ukrainan tilanne ja muut Venäjän ja Itä-Euroopan asiat
« Reply #13 on: March 19, 2014, 15:27:47 »
Verkkouutiset, 19.3.2014: Venäläisdiplomaatti: Venäjä saa taas Suomen, Alaskan, Baltian, Puolan

Quote
Ulkomaat 

Venäläisdiplomaatti: Venäjä saa taas Suomen, Alaskan, Baltian, Puolan

Juha-Pekka Tikka
32 minuuttia sitten  (päivitetty 14 minuuttia sitten) 

Euroopan neuvostossa Venäjää edustava Roman Kokorev kirjoitti Facebookiin maansa rajamaiden palauttamisesta.Venäläisdiplomaatin Facebook-kirjoituksia koskevan Obozrevatelin jutun on twiitannut muun muassa Ukrainan ulkoministeriö.

Roman Kokorev totesi kirjoituksissaan, että Venäjä tulee palauttamaan Moldovan, Ukrainan,
Neuvostoliiton alueet, Alaskan, Baltian, Puolan ja Suomen.

Kuvakaappaukset Roman Kokorevin Facebook-keskusteluista löytyvät tästä Faktyn jutusta. Kokorev on entinen
Venäjän presidentin hallinnon neuvonantaja ja kansainvälisen oikeuden professori.
« Last Edit: March 22, 2014, 17:46:49 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
« Last Edit: March 22, 2014, 17:47:41 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.