Poll

Pitääkö ruotsin kielen opetus...

pitää ennallaan
5 (31.3%)
täysin valinnaiseksi
3 (18.8%)
rajoitetusti valinnaiseksi, tilalle pakko ottaa jokin toinen kieli
8 (50%)
ruotsin kielen osaamisesta pitäisi rangaista
0 (0%)
en osaa sanoa
0 (0%)

Total Members Voted: 15

Author Topic: Äänestys: Kielipolitiikka (ruotsi)  (Read 21675 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jaska

 • Newbie
 • *
 • Posts: 40
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #90 on: October 06, 2013, 01:02:53 »
Pakkoidentiteetin tuputtajat:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/150986-pakkoidentiteetin-tuputtajat

"Herää kysymys, ovatko nämä poliittiset vaikuttajamme, jotka yrittävät ulkoapäin määrätä suomalaisten yksilöllisen identiteetin kaksikieliseksi ja jotka eivät ymmärrä, että valtiollinen identiteetti ja yksilön identiteetti ovat eri asioita, tyhmempiä kuin kansa? Vai ovatko he vain niin häikäilemättömiä, etteivät he piittaa vaikka ymmärtäisivätkin?"

P.S. Suosittelen lukemaan koko kirjoituksen ennen kommentoimista, niin vältytään noloimmilta virhetulkinnoilta...
Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (pakkosuomi)
« Reply #91 on: October 06, 2013, 02:34:31 »
Ainoasta tuputtamisesta vastaa äärioikeistolainen järjestö nimeltä Suomalaisuuden Liitto, joka vuodesta 1985 asti on tuputtanut meille yksikielisyyteen, suvaitsemattomuuteen ja silkkaan fasismiin perustuvaa "identiteettiä". Pitäisi itse asiassa keskustella siitä, eikö jo liene aika lopettaa puolitoista vuosisataa kestänyt järjetön utopiakokeilu suomella muka sivistyskielenä. Myös kommunismi romahti omaan mahdottomuuteensa, ja sama on hyvää vauhtia tapahtumassa suomelle.

Kannattaa panna merkille että yhä useammissa oppilaitoksissa Suomessa suomalaiset opettajat opettavat suomalaisia oppilaita junttienglanniksi. Suomalainen vaistomaisesti ymmärtää, että suomen käyttö korkeamman opetuksen kielenä on pelkkää papukaijan lörpöttelyä. Siihen verrattuna opetus muilla kielillä, vaikka vain haparoidenkin osatulla, tuntuu luontevammalta.

"Pakkoruotsista" urputtaminen osoittaa, että suomenkieliset eivät kykene hyödyntämään omia kulttuurisia oikeuksiaan, heidän ainoa tapansa edistää omaa kulttuuriaan on vaatia kulttuurisia oikeuksia pois muilta - ja jopa torjua itselleen tarjottu oikeus kulttuuriseen hienostumiseen ja nousuun korkeammalle tasolle.

Kun suomesta yritetään tehdä sivistyskieltä, siitä seuraa vain, että idän metsistä nousee laumoittain kuukasvoisia zombi-ihmisiä repimään sivistys alas kommunismina ja kulttuurimarxismina. Kun suomeksi julkaistaan kirja, julkaisutilaisuuteen ryntää äärioikeistolaisia tarkoituksenaan tuhota kirja ja surmata sen tekijät ja lukijat. "Kirja pois, kirja paha, kirja hurri, kirja homo, kirja islam, kirja nekru", se on ainoa mitä he pystyvät ajattelemaan. Pimeimmässä Afrikassa huudetaan "boko haram", ja pimein Suomi nousee nyt huutamaan omaa boko haram -huutoaan.

Suomen kieltä ei ole tehty kirjoitettavaksi. Suomen kielen omin käyttöalue on siellä, missä toisensa silmäpuoliksi pirstotulla pullolla hakanneet, toivottoman alkoholisoituneet miehet riitelevät viimeisestä viinapisarasta, elämänsä ainoasta sisällöstä. He ovat ruhjoneet toistensa kallot auki, niin että aivot vellovat jo heidän poskelleen, mutta he hamuavat yhä sitä viimeistä viinaansa toistellen ainoita tarvitsemiaan sanoja: vittu, perkele, saatana, viinaa, tapan. Se riittää suomen kielen käyttöalaksi, sinne suomen kieli kuuluu. Älkäämme rääkätkö suomen kieltä tappamalla sitä kirjoitukseksi ja sofistikoimalla sitä asiattomasti kirjakieleksi. Vapauttakaamme suomen kieli virallisuutensa kahleista. Annetaan sen riemuita elävänä kielenä siellä ja vain siellä minne se oikeasti kuuluu, juurevien juoppojen harvahampaisiin suihin.
« Last Edit: October 06, 2013, 02:37:13 by Köyry Väyränen revisited »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #92 on: October 06, 2013, 12:37:16 »
Muuten olen sitä mieltä, että Jaskalle pitäisi jo pikkuhiljaa antaa bannia. Mies tuli tänne alun perinkin sikatykki tanassa ja omahyväisellä asenteella saarnaamaan erehtymättömyytensä tornista maanmatosille, minkä lisäksi hän tietysti yritti mielipiteidensä harvinaisen ilmeisestä tusinakämyydestä huolimatta vetää ns. virkaheitot eli olla olevinaan jonkinlaisen maltillisen tahon edustaja. Minkäänlaisesta keskusteluyhteydestä ei tietysti ole toivoakaan, koska Jaska huutaa närkästyksestä ja esittää mielettömiä syytöksiä jo senkin takia, että hänen kanssaan ylipäätään ollaan eri mieltä.

Ja jos vielä tuohon edelliseen ilmitrolliini vielä saan sanoa pari sanaa: se kaksikielisen suomalaisen identiteetti, joka muka on jotenkin "pakkosyötetty", oli itse asiassa erinomainen identiteetti meille (joita on tässä maassa todella paljon), joilla on kaksikielinen perhetausta ja joille yksikielinen juntti-itäsuomalaisuus on suunnilleen yhtä vieras kuin jokin islamilainen fundamentalismi. Jaskahousujen viesti meille on selvä, eli emme ole tervetulleita. Suomenruotsalaisella puolella sitä vastoin on aina otettu avosylin vastaan.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #93 on: October 06, 2013, 18:38:02 »
Köyryn toiseksi viimeisin postaus on siitä paradoksaalinen että siinä luovalla ja ilmaisuvoimaisella suomenkielisellä viestillä todistellaan että suomeksi ei pysty tuottamaan luovaa ja ilmaisuvoimaista tekstiä.
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #94 on: October 07, 2013, 11:59:32 »
Tampereen yliopiston Suomen historian professori ottaa kantaa populistiseen nationalismiin ja kielikysymykseen.

- Suomessa, kuten muissakin maissa, elää vankka illuusio siitä, että historia on jono muuttumattomia faktoja ja että oma kansakunta on jotenkin erityinen. Tällainen illuusio voi kuitenkin olla vaarallinen, sanoo Tampereen yliopiston Suomen historian professori Pertti Haapala.

- Menneisyyttä on selitetty hyvin eri tavoin jo monta sataa vuotta, ja jonkin maan rajoihin puristettu ajattelu tuottaa väärää tietoisuutta ja tyhmää politiikkaa. Ei ole sattuma, että populistiset liikkeet ovat kansallisia. Kansallisen identiteetin tai itsetunnon pönkittäminen ei ole kuitenkaan tutkimuksen asia.

Pertti Haapala johtaa Suomen akatemian nimeämää ja rahoittamaa yhteiskunnan historian huippuyksikköä. Suomalaisen yhteiskunnan rakenteita ja identiteettejä vuosina 1400-2000 tutkii nelisenkymmentä tutkijaa Tampereen, Jyväskylän, Turun Åbo Akademin yhteistyönä.

Ainakin vuoden 2017 loppuun kestävä tutkimushanke pyrkii historian kriittiseen tarkasteluun ja historiallisen ymmärryksen uudelleen ajatteluun. - On kummallista, että mitä globaalimmaksi maailma tulee, sitä vahvemmin pyritään kansallisvaltioissa etsimään kansallista kaanonia, jonka mukaan tehdään historian oppikirjat ja selitetään kansakuntaa. Tutkimme miten "Suomi- on syntynyt ihmisten arjessa ja heidän päässään, miten Suomen historia keksittiin ja miten se on sittemmin ymmärretty kansallisena kertomuksena, toteaa professori Pertti Haapala. ...

Hän ottaa esille yhden sitkeän kiistan: ruotsin kielen aseman. - Suomi on ollut 700 vuotta Ruotsin osana, yläluokka on aina puhunut ruotsia, ja koko kulttuurimme oli puoliksi "ruotsalaista-. Nyt jotkut sanovat, kuten sata vuotta sitten, että suomalainen kulttuuri pitäisi puhdistaa vieraasta aineksesta ja kieltää sen historia. Perin kummallista.

Nykypäivän koululaisille Haapala toivoisi historiaa opetettavan avaralla mielellä. - Menneisyys on paljon, paljon moninaisempaa kuin mitä kuvittelemme ja siksi historian asioita ei pitäisi yksinkertaistaa, vaikka se on kai helpoin tapa opettaa. Ja elämästä, ja historiasta, selviää hyvin nimenomaan tämän tajuamalla.
« Last Edit: October 07, 2013, 14:00:48 by mh »

Offline Zakari

 • Sr. Member
 • ****
 • Posts: 494
 • Allons-y!
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #95 on: October 08, 2013, 01:19:47 »
Minulle ruotsin opiskelu oli ihan kauheaa, sekä koulussa että yliopistossa. Mutta niin oli myöw englannin, latinan, kreikan ja hebrean opiskelu. Olen kielellellisesti lahjaton, kauhean saamaton ja lyhytjännitteinen.

Tästä huolimatta kannatan edelleen molempien kansalliskielien pakollista opiskelua. Vaatimustasoa tosin voi laskea ja opetusmenetelmiä kehittää hauskemmiksi, mutta muuten pakollista olla pitää. Ei tarkoituksena ole tehdä kenestäkään kaksikielistä. Sehän on ihan eri asia.

Ei se ruotsin opiskelu ketään tapa. Minä olen nykyään ihan kunnon kansalainen ja maksan veroni, ruotsin opiskelusta huolimatta.

Ja koska olen suvaitsevainen liberaali, vaadin ruotsinkielen asemaa koskevan keskustelun välitöntä lopettamista.  8) 8) 8)
« Last Edit: October 08, 2013, 01:21:52 by Zakari »
"The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. Hey. The good things don't always soften the bad things, but vice-versa, the bad things don't necessarily spoil the good things and make them unimportant." - The Eleventh Doctor

Offline Jaska

 • Newbie
 • *
 • Posts: 40
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #96 on: October 14, 2013, 11:21:24 »
Quote from: Köyry
Muuten olen sitä mieltä, että Jaskalle pitäisi jo pikkuhiljaa antaa bannia.
Sanoo trolli, joka juuri kirjoitti:
"Suomen kieltä ei ole tehty kirjoitettavaksi. Suomen kielen omin käyttöalue on siellä, missä toisensa silmäpuoliksi pirstotulla pullolla hakanneet, toivottoman alkoholisoituneet miehet riitelevät viimeisestä viinapisarasta, elämänsä ainoasta sisällöstä. He ovat ruhjoneet toistensa kallot auki, niin että aivot vellovat jo heidän poskelleen, mutta he hamuavat yhä sitä viimeistä viinaansa toistellen ainoita tarvitsemiaan sanoja: vittu, perkele, saatana, viinaa, tapan. Se riittää suomen kielen käyttöalaksi, sinne suomen kieli kuuluu."
 ;D

Miltä tahansa täysijärkiseltä foorumilta tuollainen trolli olisi jo bannattu tai hänelle olisi vähintään annettu julkinen varoitus.

Quote from: mh
"Suomi on ollut 700 vuotta Ruotsin osana, yläluokka on aina puhunut ruotsia, ja koko kulttuurimme oli puoliksi "ruotsalaista-. Nyt jotkut sanovat, kuten sata vuotta sitten, että suomalainen kulttuuri pitäisi puhdistaa vieraasta aineksesta ja kieltää sen historia. Perin kummallista."
Tuo historian asiantuntija käsittelee virheellisesti ja anakronisesti nykyisen Suomen aluetta yhtenäisenä alueena. Todellisuudessa osat itäistä ja pohjoista Suomea ovat olleet paljon pidempään Venäjän kuin Ruotsin yhteydessä. Miksi ihmeessä Lounais-Suomi määrittäisi koko nykyisen Suomen alueen?

Se tuossa on kyllä totta, että kulttuurin puhdistaminen ja johonkin kuvitteelliseen monokulttuuriin palaaminen on käsittämätön ja epärealistinen vaatimus; nykyisen Suomen alueella ei ole milloinkaan ollut yhtenäiskulttuuria.

Quote from: Zakari
Tästä huolimatta kannatan edelleen molempien kansalliskielien pakollista opiskelua.
Osaisitko edes yrittää perustella, miksi ruotsin pitäisi olla pakollinen koko maassa?
Ennen kuin yrität, lue täältä millaiset perustelut eivät ole valideja eivätkä relevantteja:
http://www.elisanet.fi/alkupera/Pakkoruotsi.pdf

Quote from: Zakari
Ja koska olen suvaitsevainen liberaali, vaadin ruotsinkielen asemaa koskevan keskustelun välitöntä lopettamista.
Mahtavaa, että tunnustat tekopyhien kaksoisstandardien olemassaolon!
Kai tunnet myötähäpeää niiden aatetovereidesi puolesta, jotka eivät vielä ole asiaa tiedostaneet?
Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/