Poll

Pitääkö ruotsin kielen opetus...

pitää ennallaan
5 (31.3%)
täysin valinnaiseksi
3 (18.8%)
rajoitetusti valinnaiseksi, tilalle pakko ottaa jokin toinen kieli
8 (50%)
ruotsin kielen osaamisesta pitäisi rangaista
0 (0%)
en osaa sanoa
0 (0%)

Total Members Voted: 15

Author Topic: Äänestys: Kielipolitiikka (ruotsi)  (Read 19836 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #45 on: August 21, 2013, 09:32:03 »
No, vihdoinkin olemme jollakin tavalla samoilla linjoilla. Jos nyt kuitenkin jatkan tuota myrkkyesimerkkiä niin havahtuessaan ihmiset tajuaisivat, ettei heidän paha olonsa johtunutkaan hallituksen antamasta myrkystä tai ettei heillä oikeastaan olekaan paha olo kun kuulivat, etteivät olekaan myrkytettyjä.

On olemassa ihmisiä, jotka takertuvat kiukkuunsa ja niitä, jotka kasvavat ihmisinä elämänkokemuksen kautta. Paha mennä sanomaan, että kuka ja miksi ja miten.

Quote
Jep. Kukaan ei ole turvassa kuten Hakkarainen sanoo ja muslimit pysäytettävä ennenkuin on liian myöhäistä kuten Hirvisaari sanoo. Et edelleenkään saa täällä luultavasti hirveästi uskoa keltään siihen, että jotkut sinänsä järkevänoloisiksi vaaditut toimenpiteet oikeasti hillitsisivät tuota porukkaa.

Et nyt ymmärrä ihan täysin. Eivät ne länsimaissa tehdyt sosialismitoimenpiteet myöskään hillinneet kaikkia supersosialisteja vaan nämä pikemminkin saivat vaan lisää vettä myllyyn. Tavallisessa kansassa on kuitenkin enemmän niitä, joille riittää myös demarimalli. On typerää tehdä joistain kourallisesta ihmisiä kaikkien edustajia, jos on selvää, että nämä vastaavat äänenpainoiltaan niitä kärkevimmän puolen ihmisiä.

Vähän samoin kuin on typerää katsella islamista vain niitä kiihkeimpiä teokraattisia äänenpainoja ja sitten julistaa, että kyllä ne kaikki haluavat jotain maailmanvallankumousta uskonnollissävytteisesti pyhän sodan kautta.

Quote
Mutta sehän on vain noussut, vaikka turvapaikanhakijoiden toimeentula on leikattu, perheenyhdistäminen tehty niin vaikeaksi, että määrä ovat romahtaneet, humanitaaristen maahanmuuttajien määrä on selvässä laskussa huippuvuosista ja maahanmuuttoministerin toimi lakkautettiin sellaisena kun se pahin piikki eräille oli. Mölinä on kuitenkin vain kasvanut kun nälkä kasvaa syödessä. Siksi ystävä hyvä ei ole mielestäni kovinkaan järkevää uskoa, että keppihevosena käytetyt "rationalistamistoimet" oikeasti auttaisivat mitään kun tavoite on jossain muualla. Viha on väliin niin käsin kosketeltavaa, että on vaikea sen oikeasti kuvitella millään demokraattisen sivistysmaan keinoilla voitavan loppua.

Melko marginaalista tuo leikkaaminen on ollut. Toimeentulotuki ei ole Tanskan mallissa vaan on yhä tasapuolinen kaikille kansalaisuudesta riippumatta. Migrin tilastoista en ainakaan nopeasti ole huomannut mitään romahtamista vaan perheenyhdistämiset vaikuttavat olevan yhä siellä 40% kaikista oleskeluluvista jne. Nuo muutokset ovat liian kosmeettisia.

Ja mitä tulee PS:n kannatuslukuihin, joista ymmärtääkseni olimme puhumassa, niin luulen talouspolitiikan olevan se isoin juttu. Kreikan tulevan vuoden tukipaketti tulee taas lisäämään parilla prosenttiyksiköllä kannatusta ja se lienee se suurin yksittäinen tekijä, jolla Soini ratsastaa.

Quote
Sellainen analyyttinen ongelmanratkaisukeskeinen vain poliittista järkiperäistämistä vaativa liike kun ei missään oikeasti näy. Toisenlainen liike, jonka johtohahmot leimaavat afrikkalaiset paviaaneiksi, muslimit pedofiileiksi ja troijan hevosiksi taas on äänessä ja lujaa. Sitä minä vastustan.

Vastusta vaan. Ihminen voi vaikka vastustaa bolsevikkeja mutta kannattaa demareita. Ongelma on se, että näet pelkästään ne äärilaidan edustajat, jotka pitävät  suurinta meteliä ja kuvittelet kaikki muut juuri heidän mielipiteensä yksipuolisesti jakaviksi. Samaan miinaan sorruttiin myös sosialismin kohdalla aikanaan, joten et ole ainut joka sortuu virhepäätelmään.

En tiedä, että voidaanko puhua sen ihmeemmin "liikkeestä" tai mistään muustakaan selkeämmin määriteltävästä. Epäilen, että historiallisella tai sosiologisella  tasolla ollaan vaan törmätty globalisaation vähentäessä länsimaisen henkilön hyvinvointia tilanteeseen, jossa osa kansasta haluaisi yhteiskunnan toimivan itsekkäämmin kuin mitä nykytila on. Toiset eivät halua toimia itsekkäämmin ja jotkut haluavat toimia vielä epäitsekkäämmin. Siitä seuraa sitten tämä ristiriita.

Kyseessä on kuitenkin mielestäni yhtä selkeä historiallinen muutos, teollistumiseen tai löytöretkiin verrattava asia, jonka puitteissa olisi ihme, ellei se myös vaikuttaisi yhteisöjen poliittiseen käyttäytymiseen jossain määrin. Turha sitä on yrittää marginalisoida vain koska ei satu tykkäämään tästä itsekkyydestä.

Quote
Eli provinssitasolla on jossain eri tavalla? Yksittäinen kokeilu ei kaiketi voi olla "kanadan malli" vaan pikemminkin se, mitä muualla yleisesti toteutetaan. Tässä on nyt käyty jo lävitse, että ainakin Ontario, Manitoba, B.C., New Brunswick, Saskatchewan    ja Quebec tarjoavat toisena kieltä toista kotimaista julkisissa kouluissa. Alberta, jossa Calgary sijaitsee jää nyt sitten kysymysmerkiksi onko siellä koko provinssin koskeva vapautus vai vain tuon yhden osan. Albertassakin ranska on yleisin vaihtoehto, mitä koulut(!) tarjoavat, mutta muitakin on. Eli kyllä se Kanadan malli nyt on jotain muuta kuin Virkkis yrittä veistellä.

Ymmärrät väärin. Yritin osoittaa, että Kanadan malli on se, että ei ole pakkoa vaan osavaltiot tai pienemmät toimijat kuten koulut voivat itse myös päättää asioista. Tällöin kyse ei ole mistään universaalista pakkoranskasta, eihän? Onko Suomessa vaikkapa Lappeenrannalla vaihtoehto jättää ruotsinkielen opetus pois ja ottaa vaikka venäjä tilalle? Ymmärtääkseni se ei Suomessa ole mahdollista. Jos Kanadassa Alberta ja Manitoba pystyvät valitsemaan, ettei Ranska ole välttämätön pakollinen kaikille opetettava kieli, niin yritätkö vielä palata lauseesi:

Quote
Suomen kielipolitiikka muistuttaa paljon Kanadaa, jossa ranska on samassa asemassa kuin ruotsi Suomessa. Kaikki myös opiskelevat sitä.

...totuusarvoon? Jos et, niin vastaatko vielä, että jos Kanadan malli on mielestäsi hyvä, niin sallisitko Suomen kielipolitiikan muuttamisen Kanadalaiseen malliin, jossa läänit/kunnat/koulut tms. instanssit voisivat vaikka itse päättää, että mitä kieliä opetetaan, mutta valtion palvelut tulisivat pakollisesti kaksikielisinä?

Jos itse olisin Kanadassa englanninkielisen alueen koulun toiminnasta päättävä henkilö, niin varmaan kustannustehokkainta olisi järjestää vain ranskankielen opetusta toisena kielenä, koska sillä on varmaan eniten mielekkäitä sovelluksia ihmisten elämään. Tästä varmaan johtuu se, että käytännössä on järkevintä tarjota lähinnä tämän kielen opetusta. Jos meillä olisi toisena virallisena kielenä suomen ohella englanti, niin varmaan olisi mielekästä lähinnä tarjota tätä yhtä vaihtoehtoa suurimmassa osassa kouluja.

Tätähän minäkin olen jo vuosikausia inttänyt. Mitään "sosiaalidemokraattista" maahanmuuttokriittistä liikettä ei ole näkynyt - ja jos näkyisi, se joutuisi luultavasti kaikkein karkeimman uhkailun kohteeksi niiden "kommunististen" maahanmuuttokriitikoiden taholta, aivan kuten sosiaalidemokraatit kommunistien. Tällaista ristiriitaa ei ole näkyvissä, vaan natsien sisäinen riitely, silloin kun sitä ilmenee, on lähinnä isojen egojen yhteenkalskahtelua.

Riippuu vähän siitä, että haluaako nähdä. Mutta muistutan myös siitä, että ennen kuin demarit/kommunistit pääsivät edes jossain määrin muuttamaan yhteiskuntaa, niin he usein olivat samassa porukassa vaatimassa muutosta. Epäilen, että mikäli PS saisi maistaa vallankahvaa, niin bolseviikit ja menseviikit joutuisivat kyllä ottamaan vähän rankemminkin yhteen. Oppositiossa on helppo vaatia yhdessä muutosta asioihin, mutta kuten Vasemmistoliitosta helposti näemme, niin hallitusvastuun tullessa yhteisköyden vetäminen ei ole enää niin helppoa.

Tuossa listassa muuten mielenkiintoisia kieliä ovat mustajalka ja cree. Ovatkohan nämä nyt niitä suuria maailmankieliä, joita ruotsin sijasta pitäisi opettaa?

En tiedä, minä jossain määrin sympatiseeraan ihmisten omaa halua vaihtoehtona sille, että yhteiskunta miettii itse, että mikä on yksilön tarve.

Quote
Vakavammin: siellä listassa on myös ukraina, joka vaikuttaisi kuriositeetilta, ellei tietäisi sen olevan Kanadassa iso maahanmuuttajakieli. Samalla logiikalla Suomessa kuuluisi opettaa kouluissa persiaa, kurdia tai somalia. Jokin pistää minut epäilemään, etteivät ainakaan persut olisi sitä ajamassa.

Eikö siellä jo opeteta? Minusta olisi sangen hyvä, jos kantasuomalaiset voisivat valita somalin ruotsin tilalle, mikäli näin toivovat. Samalla saataisiin toivottavasti myös työpaikkoja kieltä äidinkielenään opiskeleville.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #46 on: August 21, 2013, 11:20:41 »
Et nyt ymmärrä ihan täysin. Eivät ne länsimaissa tehdyt sosialismitoimenpiteet myöskään hillinneet kaikkia supersosialisteja vaan nämä pikemminkin saivat vaan lisää vettä myllyyn. Tavallisessa kansassa on kuitenkin enemmän niitä, joille riittää myös demarimalli. On typerää tehdä joistain kourallisesta ihmisiä kaikkien edustajia, jos on selvää, että nämä vastaavat äänenpainoiltaan niitä kärkevimmän puolen ihmisiä.

Tämä kaiketi edellyttäisi sitä, että demarimalliin tyytyviä olisi puolueen johtopaikoilla eikä sitä toista sorttia.

Quote
Vähän samoin kuin on typerää katsella islamista vain niitä kiihkeimpiä teokraattisia äänenpainoja ja sitten julistaa, että kyllä ne kaikki haluavat jotain maailmanvallankumousta uskonnollissävytteisesti pyhän sodan kautta.

En kyllä oikein hyväksy tuota väitettä. Jos vertaisit esimerkiksi oikeistolaisuutta yleensä ja islamia, että niistä molemmista löytyy ääritapauksia niin vertaus toimisi. Äärioikeistolaisuuden ja islamin vertaaminen taas ei minusta toimi ja kyllä liikettä on voitava arvostella sen johtajien lausumista ja linjauksista.

Quote
Melko marginaalista tuo leikkaaminen on ollut. Toimeentulotuki ei ole Tanskan mallissa vaan on yhä tasapuolinen kaikille kansalaisuudesta riippumatta. Migrin tilastoista en ainakaan nopeasti ole huomannut mitään romahtamista vaan perheenyhdistämiset vaikuttavat olevan yhä siellä 40% kaikista oleskeluluvista jne. Nuo muutokset ovat liian kosmeettisia.

Eli olet samaa mieltä, ettei tiukennuksilla voida vaikuttaa tuon porukan mielipiteisiin? Perheenyhdistämisten hakemista on vaikeutettu selvästi tekemällä hakuprosessista hankalampi. Aikaisemmin oli melkoiset ruuhkat eli voi hyvin olla, että vielä tulee niitä oleskelulupia. Uudet hakemukset ovat kuitenkin romahtaneet ja samoin humanitaaristen maahanmuuttajien määrä yleensäkin on laskussa. En usko, että kovin moni haluaa toimeentulotukeen etnistä erottelua ainakaan meistä, jotka sen lystin maksavat. Varmasti toimeentulotuella oleva juoppo kaljupää haluaa, että hänen tulee saada sitä 10 kertaa enemmän kuin naapurin somalin, koska kuuluu herrakansaan ja hänelle muutenkin kuuluu rahaa tärkeän tehtävän toteuttamisesta netissä.

Quote
Ja mitä tulee PS:n kannatuslukuihin, joista ymmärtääkseni olimme puhumassa, niin luulen talouspolitiikan olevan se isoin juttu. Kreikan tulevan vuoden tukipaketti tulee taas lisäämään parilla prosenttiyksiköllä kannatusta ja se lienee se suurin yksittäinen tekijä, jolla Soini ratsastaa.

Tästä olen samaa mieltä.


Quote
Quote
Sellainen analyyttinen ongelmanratkaisukeskeinen vain poliittista järkiperäistämistä vaativa liike kun ei missään oikeasti näy. Toisenlainen liike, jonka johtohahmot leimaavat afrikkalaiset paviaaneiksi, muslimit pedofiileiksi ja troijan hevosiksi taas on äänessä ja lujaa. Sitä minä vastustan.

Vastusta vaan. Ihminen voi vaikka vastustaa bolsevikkeja mutta kannattaa demareita. Ongelma on se, että näet pelkästään ne äärilaidan edustajat, jotka pitävät  suurinta meteliä ja kuvittelet kaikki muut juuri heidän mielipiteensä yksipuolisesti jakaviksi. Samaan miinaan sorruttiin myös sosialismin kohdalla aikanaan, joten et ole ainut joka sortuu virhepäätelmään.

Enhän minä muita kuin äärilaitaa arvostele. Jos kuitenkin ilmottautuu äärimielisen edustajan, puolueen tai puolueen osan kannattajaksi niin kyllä siinä mielestäni silloin itsekin leimaantuu äärimieliseksi.

Quote
En tiedä, että voidaanko puhua sen ihmeemmin "liikkeestä" tai mistään muustakaan selkeämmin määriteltävästä. Epäilen, että historiallisella tai sosiologisella  tasolla ollaan vaan törmätty globalisaation vähentäessä länsimaisen henkilön hyvinvointia tilanteeseen, jossa osa kansasta haluaisi yhteiskunnan toimivan itsekkäämmin kuin mitä nykytila on. Toiset eivät halua toimia itsekkäämmin ja jotkut haluavat toimia vielä epäitsekkäämmin. Siitä seuraa sitten tämä ristiriita.

Kyseessä on kuitenkin mielestäni yhtä selkeä historiallinen muutos, teollistumiseen tai löytöretkiin verrattava asia, jonka puitteissa olisi ihme, ellei se myös vaikuttaisi yhteisöjen poliittiseen käyttäytymiseen jossain määrin. Turha sitä on yrittää marginalisoida vain koska ei satu tykkäämään tästä itsekkyydestä.

En ole eri mieltä. Tästä kaikesta on kuitenkin keskusteltu ihan sivistyneesti jo paljon ennen mitään maahanmuuttokriitikoita ja varmasti tullaan keskustelemaan heidän jälkeensäkin. Maahanmuutto, väestönkasvu, maapallon kantokyky, taloudellisen vallan muutokset jne. jne.. Kyllä kaikki nämä ovat aikamme kysymyksiä, joita kaikki miettivät. Se on vain nähty, että jos äärilaidan premissit hyväksytään keskusteluun niin pian keskustelemme siitä montako ihmistä tyhjään junanvaunuun mahtuu seisomaan.

Quote
Yritin osoittaa, että Kanadan malli on se, että ei ole pakkoa vaan osavaltiot tai pienemmät toimijat kuten koulut voivat itse myös päättää asioista. Tällöin kyse ei ole mistään universaalista pakkoranskasta, eihän?

Ok. Jos tarkoitit tuota, koska käsitin, että tarkoitit valinnan olevan yksilötasolla. Joka tapauksessa Kanadan laki vaatii kaikkia provinsseja järjestämään ensimmäisen ja toisen kielen opetusta molemmilla kotimaisilla kielillä julkisista varoista. Erot Suomeen ovat oikeasti pienempiä kuin yrität esittää eikä Kanadan malliin siirtyminen tekisi ruotsista todella vapaaehtoista.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Internet-ankat
« Reply #47 on: August 21, 2013, 11:35:56 »

***

Varmasti toimeentulotuella oleva juoppo kaljupää haluaa, että hänen tulee saada sitä 10 kertaa enemmän kuin naapurin somalin, koska kuuluu herrakansaan ja hänelle muutenkin kuuluu rahaa tärkeän tehtävän toteuttamisesta netissä.

***


Missä olet noita nähnyt? Siinä vaaleanpunaisen yksisarvisen vieressäkö, netissä?

Eiköhän tuollainen "toimeentulotuella oleva juoppo kaljupää" enimmäkseen örise sammioidensa, kasviensa ja mömmöjensä äärellä tai parissa, milloin ei rehki punttisalilla tai hillu juovuksissa kaduilla kivittelemässä maahanmuuttajien liikkeiden ikkunoita tai tappelemassa heidän tai muiden eri heimoon kuuluvien kanssa. Eivät tuollaiset kerta kaikkiaan kykene niinkään koherenttiin ilmaisuun kuin mitä esimerkiksi Hommaforumilla näet. Internetistä tuollaiset korkeintaan hakevat ja katselevat oikeutusta käytökselleen, jos hakevat. Internetissä he eivät ole subjekteja vaan objekteja, kaduilla tilanne on toisin. Vankiloista ja putkista ei internetiin kirjoitella.

Jos taas haluaa vittuilla hommalaisille nimittelemällä heitä "toimeentulotuella oleviksi juopoiksi kaljupäiksi", niin luuletko osuvan ja uppoavan? Aika tehottomaksi jää, sanoisin, ei osu muualle kuin omaan nilkkaan pitemmän päälle.

Facebookin puolelta noita voinee jokusen bongata, en osaa esiintymistiheydestä mitään sanoa, minulla kun ei vieläkään ole Facebook-tiliä.

Ei ole kenenkään etu tuollaista ankkaa levitellä, ei vaikka Köyrykin kuinka sitä hokee. Tarkemmin kuuluisi olkiukkonsakin valita ja huolellisemmin ne valmistaa. Vai joko haluisit kantasuomalaisia toimeentulotukiasiakkaita pippuroitavan armeijan taisteluhelikoptereista sinäkin?
« Last Edit: January 20, 2014, 15:04:44 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Internet-ankat
« Reply #48 on: August 21, 2013, 14:03:46 »

***

Varmasti toimeentulotuella oleva juoppo kaljupää haluaa, että hänen tulee saada sitä 10 kertaa enemmän kuin naapurin somalin, koska kuuluu herrakansaan ja hänelle muutenkin kuuluu rahaa tärkeän tehtävän toteuttamisesta netissä.

***


Missä olet noita nähnyt? Siinä vaaleanpunaisen yksisarvisen vieressäkö, netissä?

Eiköhän tuollainen "toimeentulotuella oleva juoppo kaljupää" enimmäkseen örise sammioidensa, kasviensa ja mömmöjensä äärellä tai parissa, milloin ei rehki punttisalilla tai hillu juovuksissa kaduilla kivittelemässä maahanmuuttajien liikkeiden ikkunoita tai tappelemassa heidän tai muiden eri heimoon kuuluvien kanssa. Eivät tuollaiset kerta kaikkiaan kykene niinkään koherenttiin ilmaisuun kuin mitä esimerkiksi Hommaforumilla näet. Internetistä tuollaiset korkeintaan hakevat ja katselevat oikeutusta käytökselleen, jos hakevat. Internetissä he eivät ole subjekteja vaan objekteja, kaduilla tilanne on toisin. Vankiloista ja putkista ei internetiin kirjoitella.

Jos taas haluaa vittuilla hommalaisille nimittelemällä heitä "toimeentulotuella oleviksi juopoiksi kaljupäiksi", niin luuletko osuvan ja uppoavan? Aika tehottomaksi jää, sanoisin, ei osu muualle kuin omaan nilkkaan pitemmän päälle.

Facebookin puolelta noita voinee jokusen bongata, en osaa esiintymistiheydestä mitään sanoa, minulla kun ei vieläkään ole Facebook-tiliä eikä tule.

Ei ole kenenkään etu tuollaista ankkaa levitellä, ei vaikka Köyrykin kuinka sitä hokee. Tarkemmin kuuluisi olkiukkonsakin valita ja huolellisemmin ne valmistaa. Vai joko haluisit kantasuomalaisia toimeentulotukiasiakkaita pippuroitavan armeijan taisteluhelikoptereista sinäkin?

On totta että kaikki eivät ole toimeentulotuella roikkuvia juoppoja kaljupäitä (mutta minusta sinä kyllä olet vähän naiivi jos kuvittelet että siellä ei niitä olisi). Kyse lienee tyypeistä, jotka eivät ole kyenneet täyttämään omia toiveitaan ja jotka vain eivät osaa tyytyä siihen mitä ovat saaneet. Ovat he saattaneet menestyäkin, mutta eivät mielestään riittävästi, tai eivät ole saaneet oikeanlaista arvonantoa.

Jos nyt ajattelee Halla-ahoa itseään, hänellä ei ole tohtorismiehenä, kauniin ja varakkaan vaimon iskeneenä ja lapsiakin saaneena oikeastaan mitään oikeutta olla tyytymätön. Ilmeisesti vain häntä on akateemisessa maailmassa vieroksuttu kuvottavan ja sairaan maailmankatsomuksensa vuoksi, ja ao. maailmankatsomuksen taustalla lienee jonkinlainen luonnevika, joka tekee hänestä ihmisenä ja henkilökohtaisissa suhteissa vastenmielisen.

Akateemisessa maailmassa siedetään aika pitkälle tiimityöhön kyvyttömiä oikkuilijoita, mutta ilmeisesti Halla-aho on ylittänyt sielläkin jonkin rajan jo ennen alkamistaan kämyführeriksi. Kai se on niin, että hän ei ole kyennyt solmimaan siellä välttämättömiä henkilökohtaisia selänraaputussuhteita. Akateeminen juonittelu vaatii diplomaatin kykyjä ja diplomaatin kykyihin kuuluu se että osataan solmia keskinäisesti hyödyllisiä sopimuksia. Hän kokee jääneensä ilman sitä pokkurointia ja passaamista, joka hänen mielestään kuuluisi Tohtorille Joka On Tärkeä Mies.

Sitten taas siellä natsien insinööriosastolla on näitä tyyppejä, jotka tuntuvat pitävän itseään suurina neroina koska osaavat vähän matematiikkaa, mutta jotka jumittavat jossain kunnaninsinöörin virassa pershikiällä. Usein näiden tyyppien oma maailmankuva on muodikkaan libertaristinen ja egoistinen, ja se että joudutaan olemaan kunnalla töissä ottaa koville, koska se tarkoittaa, että he eivät ole kyenneet täyttämään niitäkään housuja, jotka ovat itse itselleen räätälöineet. Kun yksityistä sektoria palvova ja ihannoiva tyyppi joutuu tyytymään julkisen sektorin duuniin (jossa lisäksi joutuu koko ajan pelkäämään leikkauksia), niin kai se vähän vituttaa. Ja kun se oma perse on niin vitun tärkeä juttu niin ei vain voida hyväksyä sitä että ollaan tavallisia pulliaisia.

Sen sijaan oma menestyksen (tai arvonannon) puute voidaan selittää vain siten että yhteiskunta on jonkin salaliiton vallassa. Mokuttajien, juutalaiszogin tai milloin minkäkin.

Hiljattain omasta lähestyvästä kiihotussyytteestään ilmoitti muuan jo vuosikymmenen takaa Usenet-sodista tuttu nuorehko herra, joka tietysti kokee olevansa ajojahdin uhri ja viaton (kuten tiedämme, vankiloistakaan et syyllistä miestä löydä). Tämä kaveri on aina esiintynyt isommissa saappaissa kuin omat jalat ovat. Tietääkseni äiti toivoi pojasta lääkäriä, mutta pojan lahjat riittivät vain sairaanhoitajaksi. Nettilaudoilla poika on kovasti ollut olevinaan luonnontiedeneroa ja tietoturva-asiantuntijaa; oikeat luonnontiedenerot ja tietoturvamiehet ampuivat alas hänen tärkeilynsä. Maahanmuuttokriitikoista poika sitten lopulta tuntuu löytäneen sellaisen miljöön, jossa hänkin voi päteä. Eihän siellä tarvitse osata muuta kuin toistaa omin sanoin Halla-ahon ulkomaasta kääntämät viisaudet, niin heti taputetaan selkään.
« Last Edit: August 21, 2013, 14:28:44 by Köyry Väyränen revisited »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Internet-ankat
« Reply #49 on: August 21, 2013, 14:04:13 »

***

Varmasti toimeentulotuella oleva juoppo kaljupää haluaa, että hänen tulee saada sitä 10 kertaa enemmän kuin naapurin somalin, koska kuuluu herrakansaan ja hänelle muutenkin kuuluu rahaa tärkeän tehtävän toteuttamisesta netissä.

***


Missä olet noita nähnyt? Siinä vaaleanpunaisen yksisarvisen vieressäkö, netissä?

Eiköhän tuollainen "toimeentulotuella oleva juoppo kaljupää" enimmäkseen örise sammioidensa, kasviensa ja mömmöjensä äärellä tai parissa, milloin ei rehki punttisalilla tai hillu juovuksissa kaduilla kivittelemässä maahanmuuttajien liikkeiden ikkunoita tai tappelemassa heidän tai muiden eri heimoon kuuluvien kanssa. Eivät tuollaiset kerta kaikkiaan kykene niinkään koherenttiin ilmaisuun kuin mitä esimerkiksi Hommaforumilla näet. Internetistä tuollaiset korkeintaan hakevat ja katselevat oikeutusta käytökselleen, jos hakevat. Internetissä he eivät ole subjekteja vaan objekteja, kaduilla tilanne on toisin. Vankiloista ja putkista ei internetiin kirjoitella.

Jos taas haluaa vittuilla hommalaisille nimittelemällä heitä "toimeentulotuella oleviksi juopoiksi kaljupäiksi", niin luuletko osuvan ja uppoavan? Aika tehottomaksi jää, sanoisin, ei osu muualle kuin omaan nilkkaan pitemmän päälle.

Facebookin puolelta noita voinee jokusen bongata, en osaa esiintymistiheydestä mitään sanoa, minulla kun ei vieläkään ole Facebook-tiliä eikä tule.

Ei ole kenenkään etu tuollaista ankkaa levitellä, ei vaikka Köyrykin kuinka sitä hokee. Tarkemmin kuuluisi olkiukkonsakin valita ja huolellisemmin ne valmistaa. Vai joko haluisit kantasuomalaisia toimeentulotukiasiakkaita pippuroitavan armeijan taisteluhelikoptereista sinäkin?

Purkauksesi perusteella et kykene erottamaan karikatyyria ja jostain syystä lähdet kirjaimelliseen tulkintaan, mutta olkoon eli on kyllä ollut havaittavissa tuollaista mentaliteettia nimenomaan sellaisten ihmisten puheissa, jotka itse elävät syvissä lähiöissä ostarin ja pubin toimiessa sosiaalisena ympäristönä. Räikeintä propagandaa ympäri nettiä kykenee kyllä copy pastella levittelemään kuka vain ja niin tekeekin. Sillä keinolla on menty eduskuntaan asti kun ei ole tarvinnut töiden antaa häiritä vihanlevitystä. Joka tapauksessa hienovaraisesti kätkettynä viestinä tässä jutussani oli se, että selkeästi on olemassa jonkinlainen kilpailuasetelma sosiaaliturvan saajien kesken etnisiä rajoja pitkin.

Minua ei oikeastaan kiinnosta mikä nyt on kenenkin etu jossain puolikeveässä keskustelussa.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Internet-ankat
« Reply #50 on: August 21, 2013, 14:25:52 »

***

Varmasti toimeentulotuella oleva juoppo kaljupää haluaa, että hänen tulee saada sitä 10 kertaa enemmän kuin naapurin somalin, koska kuuluu herrakansaan ja hänelle muutenkin kuuluu rahaa tärkeän tehtävän toteuttamisesta netissä.

***


Missä olet noita nähnyt? Siinä vaaleanpunaisen yksisarvisen vieressäkö, netissä?

Eiköhän tuollainen "toimeentulotuella oleva juoppo kaljupää" enimmäkseen örise sammioidensa, kasviensa ja mömmöjensä äärellä tai parissa, milloin ei rehki punttisalilla tai hillu juovuksissa kaduilla kivittelemässä maahanmuuttajien liikkeiden ikkunoita tai tappelemassa heidän tai muiden eri heimoon kuuluvien kanssa. Eivät tuollaiset kerta kaikkiaan kykene niinkään koherenttiin ilmaisuun kuin mitä esimerkiksi Hommaforumilla näet. Internetistä tuollaiset korkeintaan hakevat ja katselevat oikeutusta käytökselleen, jos hakevat. Internetissä he eivät ole subjekteja vaan objekteja, kaduilla tilanne on toisin. Vankiloista ja putkista ei internetiin kirjoitella.

Jos taas haluaa vittuilla hommalaisille nimittelemällä heitä "toimeentulotuella oleviksi juopoiksi kaljupäiksi", niin luuletko osuvan ja uppoavan? Aika tehottomaksi jää, sanoisin, ei osu muualle kuin omaan nilkkaan pitemmän päälle.

Facebookin puolelta noita voinee jokusen bongata, en osaa esiintymistiheydestä mitään sanoa, minulla kun ei vieläkään ole Facebook-tiliä.

Ei ole kenenkään etu tuollaista ankkaa levitellä, ei vaikka Köyrykin kuinka sitä hokee. Tarkemmin kuuluisi olkiukkonsakin valita ja huolellisemmin ne valmistaa. Vai joko haluisit kantasuomalaisia toimeentulotukiasiakkaita pippuroitavan armeijan taisteluhelikoptereista sinäkin?


Purkauksesi perusteella et kykene erottamaan karikatyyria ja jostain syystä lähdet kirjaimelliseen tulkintaan,


Kuule, nimenomaan tunnistan. Tunnistan myös huonon, tehottoman, kulahtaneen, ylipäiväisen, stereotyyppisen löysän vanhan vitsin, ikivanhoista juoksuhaudoista pölähtävän tussahduksen, hyödyttömän sillä tavoin. Lisäksi tuossa on liikaa oheisvahinkoja: omia karikatyyrejäsi ammuskellessasi voisit kiinnittää vaihteeksi huomioita lähistöllä tai niiden maalitaulujesi takana mahdollisesti liikkuviin aitoihin ihmisiin, oikeisiin asioihin, niin hyviin kuin pahoihinkin.


mutta olkoon eli on kyllä ollut havaittavissa tuollaista mentaliteettia nimenomaan sellaisten ihmisten puheissa, jotka itse elävät syvissä lähiöissä ostarin ja pubin toimiessa sosiaalisena ympäristönä.


Puhuinkin internetistä yleisesti, Hommaforumista erityisesti, en pubeista enkä kaduista ennen kuin sanoin, mitä siellä tapahtuu. Lue tarkemmin, tähtää tarkemmin, jos saan sanoa.


Räikeintä propagandaa ympäri nettiä kykenee kyllä copy pastella levittelemään kuka vain ja niin tekeekin. Sillä keinolla on menty eduskuntaan asti kun ei ole tarvinnut töiden antaa häiritä vihanlevitystä. Joka tapauksessa hienovaraisesti kätkettynä viestinä tässä jutussani oli se, että selkeästi on olemassa jonkinlainen kilpailuasetelma sosiaaliturvan saajien kesken etnisiä rajoja pitkin.


Aivan, mutta ovatko tai olivatko Halla-aho, Hirvisaari tai edes Immonen "kaljupäisiä toimeentulotuella olevia juoppoja"? Copypastetyypeistä esimerkiksi Lokka tuntuisi olevan Oulun yliopistossa tietotekniikkaa tms. opiskelemassa.

Panna köyhät vastakkain, se nyt on ikivanha kikka. Läheskään kaikki eivät sellaiseen suostu. Jotkut eivät näytä vieläkään edes tunnistavan mokomaa.


Minua ei oikeastaan kiinnosta mikä nyt on kenenkin etu jossain puolikeveässä keskustelussa.


Jees, jees, ei kiinnosta, ei todellakaan ja sen huomaa.
« Last Edit: January 13, 2014, 08:27:44 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Internet-ankat
« Reply #51 on: August 21, 2013, 14:37:54 »


Räikeintä propagandaa ympäri nettiä kykenee kyllä copy pastella levittelemään kuka vain ja niin tekeekin. Sillä keinolla on menty eduskuntaan asti kun ei ole tarvinnut töiden antaa häiritä vihanlevitystä. Joka tapauksessa hienovaraisesti kätkettynä viestinä tässä jutussani oli se, että selkeästi on olemassa jonkinlainen kilpailuasetelma sosiaaliturvan saajien kesken etnisiä rajoja pitkin.


Aivan, mutta ovatko tai olivatko Halla-aho, Hirvisaari tai edes Immonen "kaljupäisiä toimeentulotuella olevia juoppoja"? Copypastetyypeistä esimerkiksi Lokka tuntuisi olevan Oulun yliopistossa tietotekniikkaa tms. opiskelemassa.


Halla-aho taisi olla tutkimusrahoituksella elävä takatukka. Juoppoudesta en tiedä, mutta Halla-aho on kovasti yrittänyt selitellä pois tupakointiaansakin, ja jos Halla-aho on oikeasti joku raittiusmies, sitten sovitaan että minä olen ruiskuhuumeita vetävä narkkari. Nämä "opiskelijat" tuntuvat käyttävän opintotukensa nettihäiriköintinsä rahoittamiseen. En tiedä onko tämä jengi sosiaaliturvalla elävää mutta ainakin se käyttää yhteen tarkoitukseen määrättyjä tukia ihan väärin.

Ja ennen kuin vittuilu alkaa: meikä on nyt ihan oikeasti muutaman viikon kesälomalla.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Internet-ankat
« Reply #52 on: August 21, 2013, 14:43:14 »

***

On totta että kaikki eivät ole toimeentulotuella roikkuvia juoppoja kaljupäitä (mutta minusta sinä kyllä olet vähän naiivi jos kuvittelet että siellä ei niitä olisi). Kyse lienee tyypeistä, jotka eivät ole kyenneet täyttämään omia toiveitaan ja jotka vain eivät osaa tyytyä siihen mitä ovat saaneet. Ovat he saattaneet menestyäkin, mutta eivät mielestään riittävästi, tai eivät ole saaneet oikeanlaista arvonantoa.

***

En takuulla kuvittele, varmaan heitäkin joukossa on, siihen viittasin esimerkiksi puhumalla elämäntilannettaan sievistelevistä. Harva klanipää, mitä heitä nyt elävässä elämässä näkee on kuitenkaan niinkään kielitaitoinen kuin mitä nyt vaikkapa bulkkihommalainen. Onhan ne Luigit sun muut Hirvisaaren kanssa poseeraavat uusnatsit ja persujen varavaltuutetut nähty. Heitä on kuitenkin vähän, heihin on turha paukkujaan tuhlata, kun on isompia petoeläimiä liikkeellä ja paljon.

Se, mitä kaipaan on vain pikkuisen lisää tarkkuutta; ettet ampuisi Demonisoitua yhdessä Luigin kanssa, itsekin kun olen tuohon hehtaaripyssyllä ammuskeluun syyllistynyt liiankin kanssa.
« Last Edit: August 21, 2013, 14:49:59 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Internet-ankat
« Reply #53 on: August 21, 2013, 14:46:23 »

***
Ja ennen kuin vittuilu alkaa: meikä on nyt ihan oikeasti muutaman viikon kesälomalla.


En nyt näe erityistä syytä alkaa vittuilla, rajansa kaikella.

Toivotan oikein hauskaa ja antoisaa lomaa, sitten virkistyneenä takaisin, pää täynnä uusia antoisia ideoita ja sinisiä ajatuksia.
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #54 on: August 21, 2013, 14:52:43 »
Et nyt ymmärrä ihan täysin. Eivät ne länsimaissa tehdyt sosialismitoimenpiteet myöskään hillinneet kaikkia supersosialisteja vaan nämä pikemminkin saivat vaan lisää vettä myllyyn. Tavallisessa kansassa on kuitenkin enemmän niitä, joille riittää myös demarimalli. On typerää tehdä joistain kourallisesta ihmisiä kaikkien edustajia, jos on selvää, että nämä vastaavat äänenpainoiltaan niitä kärkevimmän puolen ihmisiä.

Tämä kaiketi edellyttäisi sitä, että demarimalliin tyytyviä olisi puolueen johtopaikoilla eikä sitä toista sorttia.

Minä en täysin tunne ko. puolueen johtopaikoilla istuvia ihmisiä, mutta minulle on tullut sellainen vaikutelma että Soini ja Ruohonen-Lerner eivät ainakaan kuulu tähän kaikkein vesikauhuisimpaan ääripäähän näissä asioissa, mutta sinulla lienee parempi kuva. Onko todella niin, että PS:n johdossa on ihmisiä, jotka haluavat karikatyriaasi? Haluavatko he sitä jossain salaliittoskenaarioissa mutta eivät kerro oikeita mielipiteitään vai kuinka se menee?

Quote
En kyllä oikein hyväksy tuota väitettä. Jos vertaisit esimerkiksi oikeistolaisuutta yleensä ja islamia, että niistä molemmista löytyy ääritapauksia niin vertaus toimisi. Äärioikeistolaisuuden ja islamin vertaaminen taas ei minusta toimi ja kyllä liikettä on voitava arvostella sen johtajien lausumista ja linjauksista.

Kyllähän sinä otat jatkuvasti kyseisestä puolueesta vain muutaman valitun pölkkypään tekstejä tänne ilkkuaksesi. Montako heppua sinulla on vihapuheidesi kohteena ylipäätänsä? Immonen, Hakkarainen, Hirvisaari, Halla-aho ja Eerola, oliko muita? Vastaavatko nämä ihmiset ja heidän ajatuksensa kaikkien ko. puoluetta äänestäneiden ajatuksia?

Saat toki arvostella ääri-ihmisiä heidän mielipiteidensä johdosta, mutta kun sinä teet sen välittömän erehdyksen, mitä teit myös islamofoobina, että muutama äänekäs heppu = kaikkien siellä takana vaikuttavien ihmisten ajatukset elämästä.

Quote
Eli olet samaa mieltä, ettei tiukennuksilla voida vaikuttaa tuon porukan mielipiteisiin?

Olen, ei kaikkien. On varmaan kourallinen änkyröitä, joille ei riitä sitten mikään, jos Pispalassa vaan on yksikin päivettyneempi ruokakunta.

Quote
Perheenyhdistämisten hakemista on vaikeutettu selvästi tekemällä hakuprosessista hankalampi. Aikaisemmin oli melkoiset ruuhkat eli voi hyvin olla, että vielä tulee niitä oleskelulupia. Uudet hakemukset ovat kuitenkin romahtaneet ja samoin humanitaaristen maahanmuuttajien määrä yleensäkin on laskussa.

Mikä on romahtanut? Onko sinulla heittää jotain tilastoja asiasta? Näen selvää laskua kyllä vuodesta 2011, mutta en nyt välttämättä romahtamista. No se lienee määrittelykysymys. Sinällään tämä tuskin riittää toimenpiteeksi, mutta todennäköisesti silläkin pitkässä juoksussa on jotain merkitystä.

Quote
En usko, että kovin moni haluaa toimeentulotukeen etnistä erottelua ainakaan meistä, jotka sen lystin maksavat. Varmasti toimeentulotuella oleva juoppo kaljupää haluaa, että hänen tulee saada sitä 10 kertaa enemmän kuin naapurin somalin, koska kuuluu herrakansaan ja hänelle muutenkin kuuluu rahaa tärkeän tehtävän toteuttamisesta netissä.

Ei sitä Tanskassakaan etnisen erottelun perusteella ole tehty. Ne juopot kaljupäät kyllä varmaan ajattelevat jotakuinkin näin, että meillä on täällä hyvä yhteiskunta joka pienuutensa johdosta kykenee tarjoamaan kaikille, myös meille juopoilla kaljupäille kohtuulliset kaljarahat, mutta jos tänne otetaan meidän lisäksemme paljon heppuja, niin sen jälkeen meille ei riitä yhtä paljon muruja pöydältä - se on varmaan totta. Ei siinä tarvitse ajatella edes sen ihmeemmin mitään herrakansajuttuja vaan kyseessä lienee melko tavanomainen itsekkyys. Ne taas jotka maksavat, niin niistä osa katsoo, että älkää nyt herranjumala tuoko lisää syöttiläitä tänne, kun omasta takaa on huolehdittavia niin paljon ja jälleen ei tarvitse ajatella millään sen ihmeemmällä herrakansa-aivoilla.

Quote
Enhän minä muita kuin äärilaitaa arvostele. Jos kuitenkin ilmottautuu äärimielisen edustajan, puolueen tai puolueen osan kannattajaksi niin kyllä siinä mielestäni silloin itsekin leimaantuu äärimieliseksi.

Sinulle riittää kunhan epäilee, että onkohan tästä maahanmuutosta, jossa maahan tuleville ihmisille pitää järjestää asunnot ja ruokaa yhteiskunnan toimesta mitään suurta hyötyä ja voisikohan sitä vähän hillitä maksukyvyn puitteissa, niin silloin sinä pidät tätä ihmistä äärimielisenä. Onhan se nähty, että sinä ja muutamat muut ette salli mitään senkaltaisia epäilyjä ja identifioitte kaikki sellaiset ihmiset ihmishirviöiksi.

Quote
En ole eri mieltä. Tästä kaikesta on kuitenkin keskusteltu ihan sivistyneesti jo paljon ennen mitään maahanmuuttokriitikoita ja varmasti tullaan keskustelemaan heidän jälkeensäkin. Maahanmuutto, väestönkasvu, maapallon kantokyky, taloudellisen vallan muutokset jne. jne.. Kyllä kaikki nämä ovat aikamme kysymyksiä, joita kaikki miettivät. Se on vain nähty, että jos äärilaidan premissit hyväksytään keskusteluun niin pian keskustelemme siitä montako ihmistä tyhjään junanvaunuun mahtuu seisomaan.

Kuin myös työn ja toimeentulon ja sen sellaisista asioista oli keskusteltu ihan sivistyneesti jo paljon ennen kuin mitään kommunisteja oli ja varmaan tullaan keskustelemaan heidän jälkeensäkin.

Quote
Ok. Jos tarkoitit tuota, koska käsitin, että tarkoitit valinnan olevan yksilötasolla. Joka tapauksessa Kanadan laki vaatii kaikkia provinsseja järjestämään ensimmäisen ja toisen kielen opetusta molemmilla kotimaisilla kielillä julkisista varoista. Erot Suomeen ovat oikeasti pienempiä kuin yrität esittää eikä Kanadan malliin siirtyminen tekisi ruotsista todella vapaaehtoista.

Se on isolle osalle yksilöitä valintakysymys. Suomessa se ei taida olla kenellekään valinnaisena? Riittäisikö sinulle se Suomessa, että jos joku haluaisi oppia Ruotsia, niin kunta olisi sen velvollinen järjestämään julkisista varoista? Määritteles nyt tämä käsite "todella vapaaehtoista". Mitä tarkoitat? Olisihan se niille ihmisille todella vapaaehtoista, jotka sen päätöksen tekisivät, koska he voisivat sen tehdä.

Eiköhän tuollainen "toimeentulotuella oleva juoppo kaljupää" enimmäkseen örise sammioidensa, kasviensa ja mömmöjensä äärellä tai parissa, milloin ei rehki punttisalilla tai hillu juovuksissa kaduilla kivittelemässä maahanmuuttajien liikkeiden ikkunoita tai tappelemassa heidän tai muiden eri heimoon kuuluvien kanssa. Eivät tuollaiset kerta kaikkiaan kykene niinkään koherenttiin ilmaisuun kuin mitä esimerkiksi Hommaforumilla näet. Internetistä tuollaiset korkeintaan hakevat ja katselevat oikeutusta käytökselleen, jos hakevat. Internetissä he eivät ole subjekteja vaan objekteja, kaduilla tilanne on toisin. Vankiloista ja putkista ei internetiin kirjoitella.

Minulla saattaa olla virheelliset muistikuvat, mutta kyllä minä muistelen sielläkin vaikuttaneen jokseenkin epäkoherenttiin ilmaisuun kykeneviä henkilöitä. Ja onhan meilläkin tuo Käyttäjänimi, joten kyllä ne puutarhurit vaikuttavat kykenevän täällä internetissä häiriköimään.

Quote
Ei ole kenenkään etu tuollaista ankkaa levitellä, ei vaikka Köyrykin kuinka sitä hokee. Tarkemmin kuuluisi olkiukkonsakin valita ja huolellisemmin ne valmistaa. Vai joko haluisit kantasuomalaisia toimeentulotukiasiakkaita pippuroitavan armeijan taisteluhelikoptereista sinäkin?

Eiks tää ole vähän iso hyppäys tuosta Julmurin lausahduksesta? Antipatioita voi tuntea ilman Köyryläisiä etnisiä puhdistustoiveitakin.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Internet-ankat
« Reply #55 on: August 21, 2013, 15:12:53 »
Ei ole kenenkään etu tuollaista ankkaa levitellä, ei vaikka Köyrykin kuinka sitä hokee. Tarkemmin kuuluisi olkiukkonsakin valita ja huolellisemmin ne valmistaa. Vai joko haluisit kantasuomalaisia toimeentulotukiasiakkaita pippuroitavan armeijan taisteluhelikoptereista sinäkin?

Eiks tää ole vähän iso hyppäys tuosta Julmurin lausahduksesta? Antipatioita voi tuntea ilman Köyryläisiä etnisiä puhdistustoiveitakin.


Onhan se, sanoisinpa vielä, että suorastaan köyrymäinen hyppäys. Uumoilin vain, mistä suunnasta vaikutteita on otettu.
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Kylmä

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 240
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #56 on: August 22, 2013, 10:02:33 »
Tämä mainittu halla-aholaiste/sisulaisten/breivikistien vähemmistöblokki on kuitenkin perussuomalaisissa se porukka, joka puolueen "maahanmuuttopolitiikan" ja muut ihmisioikeushalveksunnat määrittelee. Ne muut, jotka ovat kiinnostuneet oikeista asioista eivät noiden älämölöön tunnu puuttuvan kun aivan satunnaisesti ja toistelevat jo yli kymmenen vuotta voimassa ollutta mantraa kuinka "maahanmuutosta on voitava puhua leimaantumatta rasistiksi".

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #57 on: August 22, 2013, 14:03:35 »
Tämä mainittu halla-aholaiste/sisulaisten/breivikistien vähemmistöblokki on kuitenkin perussuomalaisissa se porukka, joka puolueen "maahanmuuttopolitiikan" ja muut ihmisioikeushalveksunnat määrittelee. Ne muut, jotka ovat kiinnostuneet oikeista asioista eivät noiden älämölöön tunnu puuttuvan kun aivan satunnaisesti ja toistelevat jo yli kymmenen vuotta voimassa ollutta mantraa kuinka "maahanmuutosta on voitava puhua leimaantumatta rasistiksi".

Näinhän se menee. Persuilla ei oikeasti ole mitään tarkkaa ideologiaa tai mitään oikeita selkeitä tavoitteita. Sellainen puolue on yhtenäisen ideologisen porukan helppo vallata. Jos valtaajana olisivat kämyjen sijasta olleet kommunistit, tämäkin foorumi olisi nyt kommunisminvastainen foorumi, ja Maivei julistaisi kuinka meidät kaikki kohta surmataan ja kansan lippu värjätään riistäjänverellämme.

Edellä olevassa siis tarkoitan "kommunismilla" kommunismia sen aidossa alkuperäisessä merkityksessä, aivopestyjen tappajarobottien puolueena, jossa kukaan ei uskalla aivastaakaan jos siihen ei ole Puolueen keskuskomitean lupaa.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #58 on: August 22, 2013, 20:38:44 »
Edellä olevassa siis tarkoitan "kommunismilla" kommunismia sen aidossa alkuperäisessä merkityksessä, aivopestyjen tappajarobottien puolueena, jossa kukaan ei uskalla aivastaakaan jos siihen ei ole Puolueen keskuskomitean lupaa.
Tähän väliin vanha neukkuvitsi:

Hrustsev piti puhetta: "Kommunismi siintää jo horisontissa!"

Yleisöstä: "Mikä se horisontti on?"

Hrustsev: "Katso sanakirjasta."

Sanakirja: Horisontti – taivaan ja maan välissä oleva linja, joka etääntyy lähestyttäessä.


Eli Neuvostoliitto ei opettanut meille kommunismista yhtään mitään. Oman määritelmänsäkään mukaan Neuvostoliitossa ei koskaan ollut kommunismia. Kiinan kommunistinen puolue on hallinnut maata nyt sen 65 vuotta, mutta virallisen määritelmänsä mukaan se on edelleen sosialismin alkuasteella.

Eli jos 1900-luku ei opettanut mitään kommunismista niin mistä se sitten opetti? No siitä, että marxilais-leninistinen metodi kommunismin saavuttamiseksi ei toiminut. Tietenkin monet sanoivat jo ennalta, että ei tule toimimaan.

Se kommunismi on edelleen horisontissa, tai ihan tässä arjessa meidän keskellämme eri muodoissa. Nyt jos hyväksytään kommunismi hyvänä päämääränä, voidaan keskustella menetelmistä, siitä tiestä sinne päämäärään. Nyt ainakin tiedetään mikä ei toiminut ja mitä ei tarvitse lämmitellä uudestaan.
« Last Edit: August 22, 2013, 21:03:02 by mh »

Offline Maivei

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1776
Re: Äänestys: Kielipolitiikka (velvoiteruotsi)
« Reply #59 on: August 22, 2013, 21:20:30 »
Edellä olevassa siis tarkoitan "kommunismilla" kommunismia sen aidossa alkuperäisessä merkityksessä, aivopestyjen tappajarobottien puolueena, jossa kukaan ei uskalla aivastaakaan jos siihen ei ole Puolueen keskuskomitean lupaa.
Tähän väliin vanha neukkuvitsi:

Hrustsev piti puhetta: "Kommunismi siintää jo horisontissa!"

Yleisöstä: "Mikä se horisontti on?"

Hrustsev: "Katso sanakirjasta."

Sanakirja: Horisontti - taivaan ja maan välissä oleva linja, joka etääntyy lähestyttäessä.


Eli Neuvostoliitto ei opettanut meille kommunismista yhtään mitään. Oman määritelmänsäkään mukaan Neuvostoliitossa ei koskaan ollut kommunismia. Kiinan kommunistinen puolue on hallinnut maata nyt sen 65 vuotta, mutta virallisen määritelmänsä mukaan se on edelleen sosialismin alkuasteella.

Eli jos 1900-luku ei opettanut mitään kommunismista niin mistä se sitten opetti? No siitä, että marxilais-leninistinen metodi kommunismin saavuttamiseksi ei toiminut. Tietenkin monet sanoivat jo ennalta, että ei tule toimimaan.

Se kommunismi on edelleen horisontissa, tai ihan tässä arjessa meidän keskellämme eri muodoissa. Nyt jos hyväksytään kommunismi hyvänä päämääränä, voidaan keskustella menetelmistä, siitä tiestä sinne päämäärään. Nyt ainakin tiedetään mikä ei toiminut ja mitä ei tarvitse lämmitellä uudestaan.
Kommunismi on siis puhdas utopia, sitä ei voi koskaan saavuttaa, mutta sitä haetaan aina uudestaan ja muutaman tai kymmenien miljoonien ruumiskasoja potkiessa sitten todetaan että ei se ollut tämäkään sitä oikeaa kommunismia.
Eikö sitä voisi harrastaa ihan vain teoriassa, kommunismin eldoradosta haaveilijat antaisivat muun porukan toimittaa rauhassa arkisia askareitaan?