Tarkoitit kaiketi sanoa, että kansallissosialismilla ja muukalaisvastaisilla on paljon yhteistä?
Ei, kyllä minä tarkoitin ihan sosialismia itseänsä.
Tällä palstalla on käyty paljon keskustelua siitä, miten tämä "paha olo" tulee käsittää ja onko sille todella katetta vai onko se luulosairauden tyyppistä. Mikäli kyse on jälkimmäisestä niin ei mikään määrä ymmärrystä tai myöntyväisyyttä riitä poistamaan oireita. Typeränä esimerkkinä kansankiihottaja saa joukot taaksensa kertomalla, että heidän paha olonsa johtuu siitä, että hallitus syöttää heille jotain myrkkyä ja vain hallituksella on kassakaapissa vastamyrkky näihin oireisiin. Mikäli hallituksella ei faktisesti kuitenkaan ole mitään tietoa tällaisesta myrkystä ja se esiintyy ainoastaan ihmisten uskomuksissa niin miten ihmeessä vaatimuksiin voisi koskaan vastata tyydyttävästi?
Niin. Näinhän se olisi. Todellisuus lienee kuitenkin jotain sellaista, että on myös olemassa konkreettisia toimia, joita hallitus voisi tehdä ja jotka tyydyttäisivät tätä pahaa oloa poptevia ihmisiä kuten myös sosialismin alkutaipaleella oli. Toki voidaan sanoa, että nuo ja nuo vaatimanne asiat eivät loppujen lopuksi tee teistä sen onnellisempia vaan kyseessä on vain marginaaliset asiat, mutta minkäs teet. Tämä maailma toimii ihmismassojen logiikalla ja niiden edessä usein puhdas rationaalisuus saa nöyrtyä.
Jos nyt tietty osa ihmisistä uskoo vakaasti, että Afrikasta ja Lähi-idästä tuleva mutavyöry on tuhoamassa suomalaisen elämänmuodon, vaikka näin ei ole niin tuleeko todella hallituksen myöntyä ja karkoittaa rajoilta jokainen väärän värinen, etteivät salaliittoteorian ostaneiden herkät tunteet saa kolhua?
Tuskin varmaan näin. Jos haet sellaisia toimenpiteitä, joilla leikattaisiin PS:n kannatus marginaalipuolueeksi eikä ajauduttaisi miksikään karikatyriaksi, niin KOK-KEPU akselin ei tarvitse kuin toteuttaa seuraavat (tai edes osa) toimenpiteet:
1) Euroalueen tukeminen seis.
2) Tanskalaistyylinen perusturva maahanmuuttajille.
3) Ruotsin kieli vapaaehtoiseksi peruskoulussa.
4) Kehitysavun tuntuva leikkaus.
5) Lisäresurssien kohdennus oleskelulupien sekä käännytys/karkoitus -asioiden käsittelyn nopeuttamiseksi.
Tämä lista ei ole mikään oma toiveeni vaan se on vain käytännöllinen lista asioista, jotka toteuttamalla PS:lta katoaisi kannatus. Meidän on turha puida jokaista kohtaa nyt, että pitäisikö vaiko eikö pitäisi. Se on vaan lista kohtuullisen yksinkertaisista asioista, mutta tuntuvista asioista, joita kai kaiketi voidaan pitää edes jossain määrin toteuttamiskelpoisina.
Jos olisin Kokoomuksen strategi, niin varmaan antaisin jollekin Zyssen vetämälle linjalle suuremman painoarvon puolueen linjaan, niin se veisi mukanaan jo paljon Persujen kannatuksesta.
Jonkun sosialismin 8 tunnin työpäivät ja sen sellaiset olivat kuitenkin huomattavan paljon helpommin käsitettäviä asioita, vaikka niitä aikanaan joku saattoikin pitää populismina.
Ongelmana on se, että rakennat tälle modernille liikkeelle kohtuullisen olkiukkomaisen rakennelman joka ei kuulosta enää millään lailla toteuttamiskelvolliselta. Vähän sama kun minä kuvailisin sitä vanhaa sosialismia vain kommunismin kautta. Sosialismissa on myös välimuotoja, joita yhteiskunta on kyennyt toteuttamaan.
Markalla on toki hyvä tehdä populistista politiikkaa, mutta järkiperäisesti se on vähän sama kuin jos vaatisin hallituksen eroa sillä perusteella, että minä tiedän nyt viime lauantain lottonumerot ja Katainen arvasi pieleen. Euroon mentäessä nousukausi peitti näkyvistään monia rahaliiton tulevia heikkouksia, joten ne eivät yksinkertaisesti olleet nähtävissä. Mikäli markan tosiaan haluaa takaisin niin sitten pitäisi olla esittää jonkinlainen selvä suunnitelma siitä, miten Suomi rahaliitosta eroaisi eikä vain huudella markka, euro, en tiedä aina sen mukaan mitä uskoo yleisön haluavan kuulla. Muistutan, että kysyttäessä Soini ei uskaltanut sanoa suoraan, että Suomen tulisi erota eurosta vaan mumisi jotain selvityksistä. Samalla pitää vielä muistaa, että Suomen yritysmaailma haluaa aika yksimielisesti pysyä eurossa ja se on mielestään siitä hyötynyt ja kuten tiedämme sieltähän ne murut meillekin suurimmalle osalle valuvat tavalla tai toisella.
Ei voida sanoa, että kyseessä on jokin mahdoton asia. Ei se sen monimutkaisempi homma ole kuin hiljattain tapahtunut siiro Euroon. Toki pienessä rahassa on pienen rahan ongelmat. Katson silti naurettavaksi, etteikö VM:n ihmisillä olisi ammattitaitoa laatia suunnitelma omaan rahaan siirtymisestä vaikka ensi viikolla jos niikseen tulee. Ihmettelisin jos sellaista suunnitelma B:tä ei siellä jo olisi. Mitä tulee yritysmaailmaan, niin siellä varmaan optimina olisi vakaa mutta kilpailukykyinen valuutta sekä kilpailukykyinen työn hinta. Luulen silti, ettei suurimmalla osalla suomalaisia vientiyritysten johtajista olisi mitään suurta ongelmaa vapaasti kelluvasta valuutasta, joka tekisi tuotteista kertaheitolla vähän halvempia markkinoilla.
Olemme kaikki kyllä huomanneet, että pidät itseäsi erittäin harvinaislaatuisena
Hienoa.
Mutta kun se nyt ei aivan tuolla tavalla ole vapaaehtoista siellä kuin yksityiskouluissa. Provinssitason hallitus päättää voiko kakkoskieleksi ottaa jonkin muun kuin ranskan yleisissä kouluissa, joten se on vähän muuta kuin "vapaasti valittavat kaksi kieltä" eli itse asiassa sama kuin täällä. Kyse ei siis yleensä ole henkilötason valinnasta vaan ihan samalla tavalla ylhäältä tehdyssä valinnassa.
Lainaan edellisestä artikkelista jonka linkkasin:
Calgary's public school board said on Tuesday that second language classes will no longer be mandatory for students in Grades 4 through 9, starting in the next school year.
Most students took French, but some schools offered other languages.The board wanted to give students and their parents more choice, said Cathy Faber, the superintendent of learning innovation
"And I think we are unique across this province in saying that every student starting in Grade 7 will have an option to take a second language if that is their choice. But we're no longer saying you must, that's the difference," she said.
French and other languages will still be offered as an option in Grades 7 through 9, officials say.
Schools with students in Grades 4 through 6 will decide whether to offer a language, and what that might be.
Eli miten se nyt oli? Oliko pakollista? Oliko se ehkä niin, että koulu tarjoaa jotain mahdollisuuksia ja sitten lapset vanhempineen valitsevat niistä Calgaryssä?