Author Topic: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa  (Read 33192 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #45 on: July 23, 2013, 16:08:51 »
http://takingnote.blogs.nytimes.com/2013/07/15/with-zimmerman-the-scandal-is-whats-legal/?ref=opinion
Mr. Zimmerman joined a neighborhood watch group. He armed himself under Florida’s ridiculously lax gun laws and went looking for suspicious characters. When he thought he had found one - a young black man in a hoodie who had just made a snack run - he called the police. But he didn’t stop there. Like a vigilante, he got out of his truck, with his gun, and tracked down Mr. Martin.

Was it part of his calculation that he had a right to choose not to retreat from a dangerous situation, but stand his ground and open fire? We do not know.

But we do know that, under Florida law, none of this context really mattered, because  in Florida you can carry a gun in public, follow an innocent stranger and then stand your ground.

Edelleenkään tuomio ei perustunut "stand your ground"-lain soveltamiseen, vaan tavalliseen itsepuolustukseen.

Se nyt on muotoseikka.

Quote
Zimmermanin toimintaa, toiminnan järjestystä ja mielentilaa tarvitsee (vihjailevasti) arvailla huomattavasti vähemmän, jos lukee hätäkeskuskeskustelun transkription:

Tälläkö nyt yrität välttyä kommentoimasta sitä, että Zimmerman lähti seuraamaan poikaa, joka ei ollut tehnyt mitään väärää ja joka oli tosiasiallinen syy koko tapahtumaketjulle? Transkripti kertoo juuri sen, joten älä yritä paeta sen taakse. Kaveri lähtee leikkimään jotain sankaria, mutta jääkin itse häviölle, joten turvautuu aseensa.

Dispatcher: Sanford Police Department. ...
Zimmerman: Hey, we've had some break-ins in my neighborhood, and there's a real suspicious guy, uh, [near] Retreat View Circle. Um, the best address I can give you is 111 Retreat View Circle. This guy looks like he's up to no good, or he's on drugs or something. It's raining and he's just walking around, looking about.
Dispatcher: Okay, and this guy is he white, black, or Hispanic?
Zimmerman: He looks black.
Dispatcher: Did you see what he was wearing?
Zimmerman: Yeah. A dark hoodie, like a grey hoodie, and either jeans or sweatpants and white tennis shoes. He's [unintelligible], he was just staring...


Olen tämän lukenut ja sinullekin postannut. Kommentoidaan kuitenkin. Eli Z näkee mielestään epäilyttävän kaverin, joka hän on musta mies hupparissa. Luultavasti myös nämä samat syyt tekevät kaverista "epäilyttävän" putte-possun silmissä.


Dispatcher: Okay, he's just walking around the area...
Zimmerman: ...looking at all the houses.
Dispatcher: Okay...
Zimmerman: Now he's just staring at me.


Eli ei tee mitään rikollista kuten olen sanonut.


Zimmerman: Yeah, now he's coming towards me.
Dispatcher: Okay.
Zimmerman: He's got his hand in his waistband. And he's a black male.
Dispatcher: How old would you say he looks?
Zimmerman: He's got a button on his shirt. Late teens.
Dispatcher: Late teens. Okay.


Martin havaitsee, että häntä seurataan ja on aivan oikeutetusti epäluuloinen kuten kuka tahansa olisi jos epäilyttävä "creepy ass-cracker" olisi perässäsi. Zimmerman näyttää huomioivan, että kyseessä on lapsi, mutta ei silti jätä tätä surmaamatta.

Zimmerman: Something's wrong with him. Yup, he's coming to check me out. He's got something in his hands. I don't know what his deal is.
Dispatcher: Just let me know if he does anything, okay?
Zimmerman: How long until you get an officer over here?
Dispatcher: Yeah, we've got someone on the way. Just let me know if this guy does anything else.
Zimmerman: Okay. These assholes, they always get away. When you come to the clubhouse, you come straight in and make a left. Actually, you would go past the clubhouse.


Hämmentynyt pojansuikale tarkistaa kuka häntä on seuraamassa ja mahdollisesti pitää kättään taskussaan esittäen, että siellä olisi jotain kättä pidempää, koska ei tiedä millaisesta pedofiilista seuraajan kohdalla on kyse. Z ilmoittaa vihansa julkisesti puhelimessa ja mahdollisesti mielessään jo päättää, että "this asshole doesnt get away".


Zimmerman: No, you go in straight through the entrance and then you make a left...uh, you go straight in, don't turn, and make a left. Shit, he's running [background noises, possibly car door open warning chimes, heard].
Dispatcher: He's running? Which way is he running?


Poika tajuaa selkeästi olevansa takaa-ajettuna, vaikka EI OLE TEHNYT MITÄÄN PAHAA!

Zimmerman: Down towards the other entrance to the neighborhood.
Dispatcher: Which entrance is that that he's heading towards?
Zimmerman: The back entrance...fucking [disputed/unintelligible]
Dispatcher: Are you following him?
Zimmerman: Yeah.
Dispatcher: Okay, we don't need you to do that.
Zimmerman: Okay.


Tappaja aloittaa kohteensa takaa-ajon, vaikka häntä kehoitetaan olematta tekemästä näin! Lopussa ei sitten ole mitään tapahtuman kannalta oleellista tietoa. Mikä tässä nyt muka menee eri tavalla kuin väität minun "arvailleen"? Päinvastoin puhelu indikoi selkeästi, että poika yrittää henkensä edestä karkuun. Onko hän nähnyt tappajan aseen vai mitä? Sitä emme tiedä, mutta ei tässä mitään Zimmermanin kannalta vapauttavaa tietoa ole.

Sinun sen sijaan tulisi nyt vihdoinkin osoittaa, että mistä löytyy sellaista tietoa, ettei Z seurannut Martinia, vaikka tämä ei provosoinut eikä tehnyt mitään rikollista? Todistajanlausunnotkin puhuivat sen puolesta, että Z kävi päälle ja Martin yritti karkuun, mutta niitä ei pidetty riittävän luotettavina luultavasti tähtitodistajan käytöksen vuoksi. On hyvin ikävää jos murhaaja jää tuomitsematta sen vuoksi, että tärkein todistaja ei satu olemaan penaalin terävin kynä.
« Last Edit: July 23, 2013, 16:47:51 by Julmuri »
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #46 on: July 23, 2013, 16:56:22 »
"Trayvon said, 'What are you following me for?' and the man said, 'What are you doing here?' Next thing I hear is somebody pushing, and somebody pushed Trayvon because the headset just fell. I called him again and he didn't answer the phone."

The line went dead, according to the girl's account.


Täältä löytyy todistajien lausuntoja enemmänkin:
http://trayvon.axiomamnesia.com/people/witnesses/#Zimmerman -Ž#Trayvon Defense

Oikeuden miekkana toiminut Zimmermanihan ei itse todistanut. I just wonder why?
« Last Edit: July 23, 2013, 17:30:26 by Julmuri »
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Maivei

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1776
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #47 on: July 23, 2013, 18:38:11 »

Tappaja aloittaa kohteensa takaa-ajon, vaikka häntä kehoitetaan olematta tekemästä näin! Lopussa ei sitten ole mitään tapahtuman kannalta oleellista tietoa. Mikä tässä nyt muka menee eri tavalla kuin väität minun "arvailleen"? Päinvastoin puhelu indikoi selkeästi, että poika yrittää henkensä edestä karkuun. Onko hän nähnyt tappajan aseen vai mitä? Sitä emme tiedä, mutta ei tässä mitään Zimmermanin kannalta vapauttavaa tietoa ole.Ensiksikin Zimmermann oli tekemässä naapurivahtina kunnioitusta ansaitsevaa ja hyvää palvelusta yhteisölleen joka koki kasvavaa uhkaa rikollisten taholta. Z:lla oli siis laillinen syy tarkkailla epäilyttäviä kulkijoita ja ilmoittaa viranomaisille sellaista havaittuaan, juuri kuten hän toimi.
Hätäkeskusnauhoituksen perusteella monikulttuurisuuteen tottunut Z. ei profiloinut Martinia värin takia, vaan epäilyttävän käytöksen. 
Missä sanotaan että  Z. jatkoi takaa-ajoa sen jälkeen kun hän kuittasi hätäkeskuksen huomautuksen seuraamisen tarpeettomuudesta?
Oikeudessa katsottiin uskottavimmaksi että Martin hyökkäsi Zimmermannin kimpuun ja pahoinpiteli tätä tavalla joka antoi Z:lle aiheen olettaa olevansa hengenvaarassa.
Epäilyttäviltä nettisivuilta saamieni vahvistamattomien tietojen mukaan 180/70 Martin oli ollut tekemisissä huumeiden ja varastetun tavaran kanssa ja esitti somessa wannabe-gangstaa.
Tästä jupakasta tuli vain mieleen että nytkö niitä rotuja taas on, jokin aika sitten tälläkin palstalla todistettiin voimallisesti että rotuja ei ole muualla kuin hommalaisten mustissa sydämissä.

Offline Maivei

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1776
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #48 on: July 23, 2013, 18:55:50 »

Zimmermanin asuntoyhtiö kuitenkin kantoi moraalisen vastuunsa ja maksoi Martinin vanhemmille mittavat korvaukset. Tällä tavoin asioiden oikea laita on ikään kuin rivien välistä myönetty.Amerikkalaista juristeriaa TV-sarjoista seurattuani en usko niinkään as. yhtiön moraaliseen vastuuntuntoon kuin siihen että se valitsi pienemmän riesan tien mieluummin kuin lähti tähtitieteellisen kalliiseen ja poliittisia intohimoja herättävään oikeudenkäyntiin, jonka ohessa seuraa suvaitsevan puolen kepposia yhtiön osakkaiden omaisuudelle ja puhelinsoittoja tyyliin "Tiedän missä lapsesi käy koulua".
On tietenkin banaalia puhua rahasta tässä yhteydessä kun nuori elämä on traagisesti päättynyt, Martinia ei tuo asuntoyhtiön miljoona herätä henkiin eikä hänen vanhempiaan lohduta, oletettavasti sen enempää kuin tulot parin Trevor-aiheisen sloganin rekisteröimisestä virallisiksi tavaramerkeiksi. 

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #49 on: July 24, 2013, 08:36:09 »

Tappaja aloittaa kohteensa takaa-ajon, vaikka häntä kehoitetaan olematta tekemästä näin! Lopussa ei sitten ole mitään tapahtuman kannalta oleellista tietoa. Mikä tässä nyt muka menee eri tavalla kuin väität minun "arvailleen"? Päinvastoin puhelu indikoi selkeästi, että poika yrittää henkensä edestä karkuun. Onko hän nähnyt tappajan aseen vai mitä? Sitä emme tiedä, mutta ei tässä mitään Zimmermanin kannalta vapauttavaa tietoa ole.Z:lla oli siis laillinen syy tarkkailla epäilyttäviä kulkijoita ja ilmoittaa viranomaisille sellaista havaittuaan, juuri kuten hän toimi.

Ei kukaan ole väittänyt, että olisi väärin soittaa poliisille jos epäilee jotain, mutta on väärin alkaa leikkiä death wishia yksikseen.

Quote
Hätäkeskusnauhoituksen perusteella monikulttuurisuuteen tottunut Z. ei profiloinut Martinia värin takia, vaan epäilyttävän käytöksen.
 

Tämä on oikeastaan irrelevanttia, mutta itse uskoisin ihonvärin vaikuttaneen profilointipäätökseen, koska alueella murtoja tehneet olivat olleet nimenomaan tummaihoisia. Enemmän ihonvärin on kuitenkin vaikuttanut luultavasti ampumisen jälkeisissä tapahtumissa kuten ensin koko juttu painettiin villaisella

Quote
Missä sanotaan että  Z. jatkoi takaa-ajoa sen jälkeen kun hän kuittasi hätäkeskuksen huomautuksen seuraamisen tarpeettomuudesta?

Todistajanlausunnoissa. Z juoksi Martinin perään ja kävi tämän päälle. On hyvin ikävää, että Martinin tyttöystävä ei ole ns. terävin kynä penaalissa, joten koulutetut älykkäät lakimiehet kykenivät horjuttamaan hänen uskottavuuttaan oikeussalissa. Tämä on yksi osoitus siitä kuinka vaikea kouluttamattoman köyhän mustan on saada oikeutta osavaltiossa, jossa on vielä 60 vuotta sitten lynkattu mustia.

Zetan selittämä tarina on osoitettu vääräksi mm. täällä.

Zetan väittämät vammat olivat patologin mukaan myös epäuskottavat eikä Martinin käsistä löytynyt Zetan DNA:a
n.

Quote
Epäilyttäviltä nettisivuilta saamieni vahvistamattomien tietojen mukaan 180/70 Martin oli ollut tekemisissä huumeiden ja varastetun tavaran kanssa ja esitti somessa wannabe-gangstaa.

Kuinkahan moni teini EI ole jossain vaiheessa sekaantunut johonkin pään sekoittamiseen tai vastaavaan?

Quote
Tästä jupakasta tuli vain mieleen että nytkö niitä rotuja taas on, jokin aika sitten tälläkin palstalla todistettiin voimallisesti että rotuja ei ole muualla kuin hommalaisten mustissa sydämissä.

Kuvaavaa hommalaisten mustille sydämille on kuinka he kuorossa ylistävät aseettoman lapsen ampujaa. Heistä (ja sinusta) siinä oli ilmeisesti jotain käsittämättömän hienoa.
« Last Edit: July 24, 2013, 08:57:10 by Julmuri »
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #50 on: July 24, 2013, 08:37:13 »

Zimmermanin asuntoyhtiö kuitenkin kantoi moraalisen vastuunsa ja maksoi Martinin vanhemmille mittavat korvaukset. Tällä tavoin asioiden oikea laita on ikään kuin rivien välistä myönetty.Amerikkalaista juristeriaa TV-sarjoista seurattuani en usko niinkään as. yhtiön moraaliseen vastuuntuntoon kuin siihen että se valitsi pienemmän riesan tien mieluummin kuin lähti tähtitieteellisen kalliiseen ja poliittisia intohimoja herättävään oikeudenkäyntiin, jonka ohessa seuraa suvaitsevan puolen kepposia yhtiön osakkaiden omaisuudelle ja puhelinsoittoja tyyliin "Tiedän missä lapsesi käy koulua". 

Tuollaisesta ei tietenkään ole kyse vaan siitä, että kaikki kyllä tietävät ampumisen olleen törkeä murha.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #51 on: July 24, 2013, 10:13:50 »
Todistajanlausunnotkin puhuivat sen puolesta, että Z kävi päälle ja Martin yritti karkuun, mutta niitä ei pidetty riittävän luotettavina luultavasti tähtitodistajan käytöksen vuoksi. On hyvin ikävää jos murhaaja jää tuomitsematta sen vuoksi, että tärkein todistaja ei satu olemaan penaalin terävin kynä.


Quote
Todistajanlausunnoissa. Z juoksi Martinin perään ja kävi tämän päälle. On hyvin ikävää, että Martinin tyttöystävä ei ole ns. terävin kynä penaalissa, joten koulutetut älykkäät lakimiehet kykenivät horjuttamaan hänen uskottavuuttaan oikeussalissa. Tämä on yksi osoitus siitä kuinka vaikea kouluttamattoman köyhän mustan on saada oikeutta osavaltiossa, jossa on vielä 60 vuotta sitten lynkattu mustia.


Quote
Zetan väittämät vammat olivat patologin mukaan myös epäuskottavat eikä Martinin käsistä löytynyt Zetan DNA:a
n.

Sinulla vaikuttaa olevan erilainen listaus todisteista kuin minulla. Itse olen pohjannut ymmärrykseni wikipedian artikkeliin, jossa ei esitellä ihan noin yksipuolisesti asioita kuin esität.

http://en.wikipedia.org/wiki/State_of_Florida_vs._George_Zimmerman

Todistajanlausunnot näyttävät minun silmiini kertovan seuraavia asioita:

1) Z ei vaikuttanut hätäkeskuspäivystäjän mielestä agitoituneelta.
2) Pihalla on nähty kahden ihmisen tappelevan maassa ja toisen takovan nyrkillä alla olevaa ihmistä. Todistajanlausunnoissa ei näy sellaista, että Z olisi käynyt päälle. Enemmistö naapureista sijoittaa M:n päälle ja Z:n alle.
3) Z:lta löytyy kuvatun pahoinpitelyn kaltaisia vammoja.
4) Syyttäjän esittämää patologin lausuntoa esittämistä vammoista en näe, poliisin ja muun henkilökunnan lausuntoja Z:n saamista vammoista tilannepaikalla kyllä on sekä puolustuksen todistajana oikeuspatologi kertoo vammojen olleen tarinan mukaisia ja ammutun olleen kuvatunlaisessa yläpuolisessa asennossa.
5) Hätäpuhelusta kuuluu avunhuutoa, jonka sukulaiset ja tuttavat tunnistavat Z:si ja M:n ystävä M:ksi.
6) "Tähtitodistajaksi" kutsuisin pikemminkin naapuri Goodia, jolla on paljon paremmat mahdollisuudet tarkastella tilannetta kuin ihmistä joka on puhelimen välityksellä kuullut hieman alkutilanteesta, mutta ei itse tapahtuneesta.

Jos tuota wikipediasivua ei ole peukaloitu suuresti, niin ymmärrän kyllä hyvin miksi vapauttavaan tuomioon on päädytty. Tässä on nyt myös muuta ongelmaa kuin vain heikko ystävän todistus. Todella heikko esitys syyttäjänvirastolta, joka todennäköisesti on kyllä saanut toimeksiannon, että tämä juttu pitää viedä lävitse vaikka normaalisti olisi todennäköisesti jäänyt syyttämättä.
« Last Edit: July 24, 2013, 10:21:18 by Virkamies »
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #52 on: July 24, 2013, 11:25:05 »
On hyvin ikävää, että Martinin tyttöystävä ei ole ns. terävin kynä penaalissa, joten koulutetut älykkäät lakimiehet kykenivät horjuttamaan hänen uskottavuuttaan oikeussalissa. Tämä on yksi osoitus siitä kuinka vaikea kouluttamattoman köyhän mustan on saada oikeutta osavaltiossa, jossa on vielä 60 vuotta sitten lynkattu mustia.

Voisiko joku referoida millä tavoin Martinin tyttöystävän pöljyys kävi ilmi oikeussalissa kun en asiaan ole niin tarkasti perehtynyt? Oliko tässä oikeasti ihonvärillä, koulutustasolla tai varakkuudella jotain tekemistä asian kanssa kuten Julmuri väittää vai oliko kyseessä niin suuri vääryys ja oikeusmurha että todistaja puhui itsensä pussiin?

Quote
Epäilyttäviltä nettisivuilta saamieni vahvistamattomien tietojen mukaan 180/70 Martin oli ollut tekemisissä huumeiden ja varastetun tavaran kanssa ja esitti somessa wannabe-gangstaa.

Kuinkahan moni teini EI ole jossain vaiheessa sekaantunut johonkin pään sekoittamiseen tai vastaavaan? [/quote]

Ymmärtääkseni ylivoimainen enemmistö teineistä ei käytä huumeita. Tietenkään huumeidenkäyttökään ei ole peruste henkilön ampumiselle
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #53 on: July 24, 2013, 12:00:58 »
No ylivoimainen enemmistö amerikkalaisteineistä ei pidä hampun polttelua pahana juttuna.

Nearly 80 percent of high school seniors don’t consider occasional marijuana use harmful - the highest rate since 1983 - and record numbers smoke it regularly, according to the annual survey of eighth-, 10th- and 12th-graders made public Wednesday.

More than one in five high school seniors said they smoked marijuana in the month before the survey, and more than a third smoked marijuana during the previous year, according to Monitoring the Future’s survey of 45,449 students from 395 public and private schools. The survey has measured drug, alcohol and cigarette use since 1975.

Trayvon oli hakemassa kioskilta mässyä.

Mitenköhän Suomessa suhtauduttaisiin, jos joku leimattaisiin spurguksi sen takia, että on todistettavasti ravintolasta tullessa hakenut rullakebabin mukaan?

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #54 on: July 24, 2013, 12:04:29 »
Tämä liittynee pidempään jatkumoon, jossa musta on vastaavassa tilanteessa saanut tuomion tai siihen, että mustiin liitetään rikollisuus rasistisella tavalla Yhdysvalloissa. Toinen asia, kyse oli voimasuhteista, vaikka Z saikin turpiinsa, toisella oli tappava ase ja toisella ei ja silti tätä ilmiselvää tappavaa voimaa sai kys. tilanteessa käyttää.

Ei, kyse ei ole siitä etteikö mustilla slummeissa olisi suoranaisia ongelmia väkivallan ja rikollisuuden kanssa. Kyse on siitä, että koska näin oikeastaan on, niin ihmisillä voi olla vaikeuksia olla tekemättä rasistisia yleistyksiä tai syy-seuraus-päätelmiä. Näin ollen tapahtuu sitä, että mustaa aletaan automaattisemmin pitää merkkinä rikollisuudesta. Tämä taas on monella tavalla vahingollista, niin rikollisuuden ehkäisyssä kuin moniulotteisesti monesssa muussakin asiassa.

Edelleenkin huomaan, että nuiva kyllä pystyy inhimillistämään teon syyn, kunhan kyse on teepussista tai mustan teinipojan ampuneesta asehullusta. Mustaa teinipoikaa ei kuitenkaan inhimillistetä, kuten johdonmukainen ihminen tekisi, vaan hänestä käytetään suoraan tai epäsuoraan sanoja "pahantekijä" tai "väkivaltainen huumerikollinen ja gangsta", aggressiivisuutta ja pahuutta korostavia sanoja.

Ja lopuksi mainos www.unicef.fi!

1. Nuiva sanoisi, ei tueta lapsia, koska jos tuemme heitä, niin tuemme köyhien lastentekoa, menisivät töihin, he käyttävät systyeemiä hyväkseen (toisin sanoen, moralisoivat tilanteen ja näkevät asian vanhempien oletetun pahuuden kautta)

2. Nykypäivien itsetuntohazardin yläpuolelle päässyt yksilö ajattelee, että se taas ei ole LAPSEN vika. Lapsi kärsii ylemmästä ajattelusta emmekä voi jättää lasta pulaan, oli vanhemmat sitten kuinka pölhöjä tahansa. Lapsilla pitää olla oikeuksia.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #55 on: July 24, 2013, 12:48:51 »
Eli vastauksena alkuperäiseen kysymykseen, suurin osa Jenkkiteineistä eli aika moni ei käytä kannabista eikä muitakaan huumeita. Itsekään en pidä satunnaista pössyttelyä minään rikoksena ja kannatan kotikasvatuksen sallimista omaan käyttöön mutta se taas ei tähän asiaan liity. mh:n postauksen loppuosa kebabeineen menikin sitten vähän ohi ainakin minulta.

Username1:llä ehkä oli jokin pointti mutta se ei oikein välittynyt. Suosittelen kirjoittamaan vähemmän mutta tarkemmin mietittyä ja huolellisemmin, nyt signaali-kohinasuhde ei ole aivan optimaalinen. Se minkä ymmärsin oli että jotkut näkevät Martinin pahiksena tämän ihonvärin ja iän vuoksi. Totta. Havaitsetko herkillä tuntosarvillasi joillain muilla automaation pitää Martinia automaattisesti syyttömänä uhrina koska hän oli alaikäinen musta?

Minusta vaikuttaa siltä että tämäkin tapaus oli seurausta liian liberaalista ase- ja itsepuolustuslainsäädännöstä ja mustien ja valkoisten välisestä molemminpuolisesta epäluulosta. En oikein usko että Zimmermann olisi ampunut Martinia jos tämä olisi kertonut olevansa tulossa ostamasta karkkia sen sijaan että juoksee karkuun. Toisaalta taas olisin voinut itsekin juosta karkuun jos outo hiippari autoilee perässä. Ilmeisesti todistajien mukaan Martin oli ollut ainakin jossain vaiheessa mättämässä Zimmermannia turpaan mikä taas ei kuulosta viattoman lapsukaisen touhulta. En tiedä oliko Zimmermann missään vaiheessa sanonut olevansa naapurivahdissa ja haluavansa vain jututtaa vai oliko Martinilla syytä pelätä olevansa jonkun huumevelkojan tai muun sekopään takaa-ajettavana. Ilmeisesti kuitenkin tapaus on seurausta typerästä noidankehästä jossa molemmat pelkäävät, ilmeisesti vieläpä syyttä, toisiaan ja pelko kun on tuolla päin riittävä syy toisen tappamiseen. Spekulaationa mielenkiintoinen tapaus olisi jos Martin olisi ampunut Zimmermannin pelätessään tämän olevan väkivaltainen päällekarkaaja, mikä olisi ihan perusteltu pelko sekin.
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #56 on: July 24, 2013, 13:04:12 »
Quote
Havaitsetko herkillä tuntosarvillasi joillain muilla automaation pitää Martinia automaattisesti syyttömänä uhrina koska hän oli alaikäinen musta?

Kyllä, vaan ei nämä koskaan mitään puhtaita juttuja olekaan. On enemmän syytä historiallisista että vallitsevasta ilmapiiristä että mustien haurauden ja riippuvuuden asian suhteen tähden olla herkkä tulkitsemaan asiaa tähän suuntaan tai tarkkaan tutkia että onko takana rasismia. Mielestäni herkkyys on tällöin oikeaan suuntaan, vaikka aina rapatessa roiskuu, eli tapahtuu juurikin tätä ennakko-oletusta.

Jos ajatellaan, että asia ei oikeastaan pysy puhtaana, niin sopii miettiä, että kumpi on pienempi paha, se että selkeästi negatiivisen rasistisesti suhtaudutaan erilaisten nyrkkisääntöjen kautta vähemmistöoihin tai sitten tuollaisesta ylitulkinnallisesta ylilyönnistä uhrinäkökulmasta?

Vaikka olemme fiksuja ihmisiä, niin emme ole täydellisiä, siksipä olemme aina sen verran kallellamme jompaan kumpaan suuntaan, että tulemme varmasti aina tekemään vääriä ennakko-oletuksia. Aina tulee olemaan niitä, jotka eivät kykene edes jälkikäteen sanomaan, että nyt olin väärässä, eikä sekään aina johdu tyhmyydestä. Esim. monella mustalla varmasti on joku tuttu, jolta on saanut kuulla kauhutarinoita mustiin kohdistuvasta rasismista ja jälleen kerran, he ovat historiallisesta ja monesta muustakin syystä hyvin hauras ihmisryhmä rasismin edessä, niin näiden painoarvo on tällöin myös heille suurempi.
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #57 on: July 24, 2013, 16:51:42 »
Todistajanlausunnotkin puhuivat sen puolesta, että Z kävi päälle ja Martin yritti karkuun, mutta niitä ei pidetty riittävän luotettavina luultavasti tähtitodistajan käytöksen vuoksi. On hyvin ikävää jos murhaaja jää tuomitsematta sen vuoksi, että tärkein todistaja ei satu olemaan penaalin terävin kynä.


Quote
Todistajanlausunnoissa. Z juoksi Martinin perään ja kävi tämän päälle. On hyvin ikävää, että Martinin tyttöystävä ei ole ns. terävin kynä penaalissa, joten koulutetut älykkäät lakimiehet kykenivät horjuttamaan hänen uskottavuuttaan oikeussalissa. Tämä on yksi osoitus siitä kuinka vaikea kouluttamattoman köyhän mustan on saada oikeutta osavaltiossa, jossa on vielä 60 vuotta sitten lynkattu mustia.


Quote
Zetan väittämät vammat olivat patologin mukaan myös epäuskottavat eikä Martinin käsistä löytynyt Zetan DNA:a
n.

Sinulla vaikuttaa olevan erilainen listaus todisteista kuin minulla. Itse olen pohjannut ymmärrykseni wikipedian artikkeliin, jossa ei esitellä ihan noin yksipuolisesti asioita kuin esität.

http://en.wikipedia.org/wiki/State_of_Florida_vs._George_Zimmerman

Todistajanlausunnot näyttävät minun silmiini kertovan seuraavia asioita:

En ihmettele, koska olen aiemminkin muissa asioissa huomannut saman ilmiön.

Quote
1) Z ei vaikuttanut hätäkeskuspäivystäjän mielestä agitoituneelta.

Puhelu tapahtui ennen tappelua sitä paitsi hän selkeästi osoitti katkeruutensa.

Quote
2) Pihalla on nähty kahden ihmisen tappelevan maassa ja toisen takovan nyrkillä alla olevaa ihmistä. Todistajanlausunnoissa ei näy sellaista, että Z olisi käynyt päälle. Enemmistö naapureista sijoittaa M:n päälle ja Z:n alle.

Paitsi se tärkein todistaja, joka puhelimesta kuuli kuinka tappelu alkoi. On myös, että asetelma on vaihtunut kesken painin. Hänen todistuksensa puolustus kykeni dissamaan vain henkilöön menevillä keinoilla ja edelleen se, ettei Zimmermania itseänsä päästetty todistamaan kertoo paljon. On otettava huomioon myös poliisilaitoksen haluttomuus tutkia asiaa heti ja selkeä "bias" Zimmermanin puolelle, jonka vuoksi tärkeitä todisteita on voinut puuttua.

Myös Jennifer Lauer oli sitä mieltä, että "isompi mies" oli päällä.

Quote
3) Z:lta löytyy kuvatun pahoinpitelyn kaltaisia vammoja.

Syyttäjän todistaja patologi ei pitänyt niitä merkittävinä eikä niihin ollut käytetty paljoa voimaa tai useita iskuja.

Quote
5) Hätäpuhelusta kuuluu avunhuutoa, jonka sukulaiset ja tuttavat tunnistavat Z:si ja M:n ystävä M:ksi.

Ja asiantuntija, jonka käyttämisen vaihdettu tuomari kielsi oli toista mieltä. On tietenkin mahdollista, että Z on jäänyt alle itse aloittamassaan riidassa.

Quote
6) "Tähtitodistajaksi" kutsuisin pikemminkin naapuri Goodia, jolla on paljon paremmat mahdollisuudet tarkastella tilannetta kuin ihmistä joka on puhelimen välityksellä kuullut hieman alkutilanteesta, mutta ei itse tapahtuneesta.

Ai enää sillä alkutilanteella ei ollutkaan kaikkea merkitystä? Mikäli Zimmerman on itse aloittanut ei hän voisi vedota itsepuolustukseen.

Quote
Jos tuota wikipediasivua ei ole peukaloitu suuresti, niin ymmärrän kyllä hyvin miksi vapauttavaan tuomioon on päädytty. Tässä on nyt myös muuta ongelmaa kuin vain heikko ystävän todistus.

Kuten eräs jälkeenpäin haastateltu juror totesi, Zimmerman ei ollut syytön tilanteeseen. Jury kertoi tuomionsa itku silmässä, mikä kertoo siitä, että hekin tiesivät asian menevän väärin. Zimmermanin keskeinen väite, että hän joutui poistumaan autostaan tarkistamaan kadun nimeä eikä seuraamaan on todella epäuskottavaa. Samoin se, että Martin olisi muka kytännyt jossain "puskassa", josta yhtäkkiä syöksyi kimppuun.

Mitäpä hieman yksinkertainen tyttö olisi mahtanut puolustuksen tähtitodistajalle Serinolle? Poliisin toiminnan, hitaalla käyneen ystävän henkilön murskaamisen yms. ei voitu aukottomasti todistaa, ettei Zimmermanin esittämä skenaario olisi mahdollinen. On järkyttävää kuinka haastateltu juror kertoo päänsä kääntyneen nimenomaan Serinon todistuksen perusteella, vaikka tällä oli painava henkilökohtainen syy saada poliisin alkuperäinen toiminta näyttämään mahdollisimman vähän väärältä.

The juror said Sanford Police Detective Chris Serino made a big impression on her, because he would have been accustomed to dealing with murders and similar cases. He would have known how to spot a liar, and yet he testified that he believed Zimmerman, the juror said.

Legal analysts agreed that Serino's testimony was a blow to the state's case. The Sanford police were criticized last year for not arresting Zimmerman, and Gov. Rick Scott later appointed a special prosecutor, who brought charges against the neighborhood watch volunteer.

http://www.cbsnews.com/8301-201_162-57593887/zimmerman-juror-half-of-us-at-first-voted-to-convict

M kuoli, koska Zimmermanin mielestä hän oli rikollinen, vaikka tämä ei ollut tehnyt mitään. Kuulusteluissa Zimmermanin ensimmäinen peruste oli, että alueella on ollut murtoja.
George Zimmerman Trial - Prosecution Closing Arguments osa 1
George Zimmerman Trial - Prosecution Closing Arguments osa 2

Onneksi me oikeuden puolustajat voimme huokaista helpotuksesta siinä mielessä, ettei Zimmerman jää rangaistuksetta. Hän tulee olemaan ihmisten silmissä syyllinen hylkiö lopun elämäänsä. Lasten tappaja.
« Last Edit: July 24, 2013, 17:35:36 by Julmuri »
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #58 on: July 24, 2013, 17:01:30 »
On hyvin ikävää, että Martinin tyttöystävä ei ole ns. terävin kynä penaalissa, joten koulutetut älykkäät lakimiehet kykenivät horjuttamaan hänen uskottavuuttaan oikeussalissa. Tämä on yksi osoitus siitä kuinka vaikea kouluttamattoman köyhän mustan on saada oikeutta osavaltiossa, jossa on vielä 60 vuotta sitten lynkattu mustia.

Voisiko joku referoida millä tavoin Martinin tyttöystävän pöljyys kävi ilmi oikeussalissa kun en asiaan ole niin tarkasti perehtynyt? Oliko tässä oikeasti ihonvärillä, koulutustasolla tai varakkuudella jotain tekemistä asian kanssa kuten Julmuri väittää vai oliko kyseessä niin suuri vääryys ja oikeusmurha että todistaja puhui itsensä pussiin?

Kyllä oli selkeästi. Koulutettu lakimies murskasi helposti Chantelin henkilön vetoamalla täysin toissijaisiin seikkoihin eli johonkin epäselvyyteen liittyen mitä hän oli kertonut Martinin hautajaisista. Kannattaa ihan itse katsoa hänen todistuksensa vaikka tuubista (ainakin osa) niin ymmärtää helposti miksi häntä ylenkatsottiin.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Laillinen alaikäisen ampuminen Floridassa
« Reply #59 on: July 24, 2013, 17:16:35 »
Kuinkahan moni teini EI ole jossain vaiheessa sekaantunut johonkin pään sekoittamiseen tai vastaavaan?
Ymmärtääkseni ylivoimainen enemmistö teineistä ei käytä huumeita. Tietenkään huumeidenkäyttökään ei ole peruste henkilön ampumiselle

Niinkö tuossa luki?

Huumeista puheenollen kertoo paljon poliisin asenteesta, joka jutun pitkälti sössi, että uhri testattiin kyllä huumeista, mutta ampujaa ei.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla