Author Topic: Kokoomuksen leikkauslista  (Read 4011 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kullervo Kalervonpoika

 • Guest
Re: Kokoomuksen leikkauslista
« Reply #15 on: April 23, 2010, 10:11:56 »
Tää on aika huvittavaa. Eläkeikää halutaan nostaa, mutta käytönnössä nytkään ihmiset ovat harvoin töissä eläkeikään asti.
Työnantajat ja hallitus haluavat laittaa kiinni työttömyyseläkeputken, ja ne samat työnantajat potkivat nytkin 58- vuotiaat pois työelämästä. Rahaahan sillä saattaa jonkin verran säästyä, kun eläkkeet pienenevät. Kannattaa hommata yksityinen eläkevakuutus.
Maahanmuuttajia ei saa ottaa koska haitta. Veronmaksajat käyvät vähiin seuraavan 10 vuoden aikana. Kun ei ole veronmaksajoa, ei ole työpaikkoja, ei tule verotuloja jne.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Kokoomuksen leikkauslista
« Reply #16 on: April 25, 2010, 23:06:10 »
En ole varma, olisiko pakottaminen paras keino saada työuria pidennettyä. Monet tekisivät työtä - ja jaksaisivat työssä - vapaaehtoisesti vielä vuosia eläkeiän jälkeen, jos työtahti saisi olla hitaampaa ja osa-aikaista.

Eläkkeelle pääsyn/joutumisen aiheuttama elämänmuutos on monelle kohtalokas, täydelliseen joutilaisuuteen päätyminen voi lamaannuttaa tyypin, jolla ei ole valmiina vilkasta tuttava-, harastus- ja puuhasteluverkostoa.

 Saksassa tehtiin muutama vuosi sitten tutkimus vanhainkodeista, joissa vanhukset itse osallistuivat kodinhoitoon (ruuanlaitto, siivous) aivan eri mittakaavassa kuin laitoksissa yleensä. Näissä paikoissa vanhukset myös pysyivät vireämpinä ja terveempinä loppuun saakka - eikä henkilökuntakaan uupunut ylisuuren työtaakan alle.

Jos osa-aikaisen voisi aloittaa joustavammin jo nykyistä nuorempana, ei palaisi loppuun ennen eläkeikää. Pysyisi terveempänä, jos saisi tehdä työtä sopivassa määrin, sen minkä jaksaisi. Myös monet lapsiperheelliset tekevät (ja tekisivät useammin, jos mahdollista) lyhennettyä työviikkoa. Mielestäni tällaisten mahdollisuuksien kartoittamiseen ja kehittämiseen pitää panostaa.
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Kullervo Kalervonpoika

 • Guest
Re: Kokoomuksen leikkauslista
« Reply #17 on: April 25, 2010, 23:09:07 »
Vähän hankalaa kenenkään on työuraansa pidentää loppupäästä, jos 58 -vuotiaan potkaistaan putkeen. Erittäin harva sieltä enää työllistyy.

Alkoholiton Lager

 • Guest
Re: Kokoomuksen leikkauslista
« Reply #18 on: April 26, 2010, 01:37:08 »
Töissä varmaan jaksaisi ollakin pidempään, jos tietäisi sen olevan mahdollista tai jaksaisi sitä. Pätkätyöporukka on vielä melko nuorta ja jo nyt totaalisen kypsynyttä touhuunsa; ajatus siitä, että työntekijän pitää joustaa joka helvetin asiasta kun taas työnantaja voi tehdä ihan mitä huvittaa, ja sitten sitä perustellaan itseisarvoisesti kilpailukyvyllä, ei kyllä kohta enää vetoa juuri kenekään sellaiseen, joka tätä kilpailukyvyn parantamista saa itse seurata.

Työaikojen pidentäminen alkupäästä on hankalaa, koska kouluttautuminen on Suomessa hyve ja muodollinen pätevyys on edelleen melkoisen iso tekijä. Lisäksi jengi ei ehkä haluakaan heti ylioppilas- tai ammattikouluputken jälkeen duuniin; tosin olen itse akateeminen ja akateemisesta perheestä, joten suhtautukaa mun sanomisiin miten suhtaudutte. Loppupäästä duuniuraa on vaikea pidentää, kun.. No, kaikille kenkää ja jäljelle jääneet tehköön loppujenkin hommat.

Mä en suoraan sanoen edes paheksuisi ajatusta siitä, että eläkeikää nostettaisiin, jos systeemissä tapahtuisi jotain muitakin muutoksia. Nyt näyttää siltä, että nykyiset parikymppiset potkaistaan suoraan sairaseläkkeen kautta hautaan, ja pientä eläkettä pääsevät nauttimaan ne muutamat, jotka vielä 72-vuotiaina jaksavat.  Niin kauan, kuin vallalla olevaan uusliberaaliin ajattelumalliin ei tahdota puuttua muuten kuin yhtä tekijää viilaamalla ja muilla taikatempuilla, ei ole mikään ihme, ettei porukka jaksa tehdä duunia.

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Kokoomuksen leikkauslista
« Reply #19 on: April 26, 2010, 09:38:17 »
En ole varma, olisiko pakottaminen paras keino saada työuria pidennettyä.

Kukaan poliitikko ei halua nostaa asiassa kissaa pöydälle ja kertoa, että mistä oikein on kyse. Kyse ei ole työurien pidentämisen tarpeellisuudesta an sich vaan siitä, että kun pitää maksaa yhdelle toimettomalle ihmiselle yhteiskunnan varoista toimeentulo, niin nuorelle työttömälle tarvitsee maksaa paljon vähemmän kuin eläkeläiselle.

Totta kai haluttaisiin mielummin laittaa terveitä nuoria ihmisiä työelämään vanhojen ja vähän raihnaampien sijasta, mutta se maksaisi liikaa yhteiskunnalle.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline janipi

 • Newbie
 • *
 • Posts: 42
Re: Kokoomuksen leikkauslista
« Reply #20 on: April 27, 2010, 23:20:29 »
Eläkkeistä on rahastoituna luokkaa 1/4 osa, eläkeläisten määrän lisäätyessä rajusti samaan aikaan kun merkittävä osa palkansaajista jotuu alentamaan palkkojaan tarkoittaa tietenkin suuria leikkauksia eläkkeisiin jolloin taas eläkeläisten halukkuus työhön kasvaa. Systeemi tasapainottaa itseään. Laaja maahanmuutto helpottaisi tietenkin asiaa mikäli tulijat työllistyisivät heti ja  olisivat nuoria, mutta tässäkin tapauksessa olisi ongelma siinä että koska nuoremmat sukupolvet joutuvat kuitenkin kustantamaan itse eläkkeensä niin kuinka paljon he haluavat tämän päälle maksaa jo eläkkeellä olevien korkeita eläkkeitä? En usko halukkuuden olevan kovin suurta.