Author Topic: 2013-17-01 Die Welt: Amsterdam karkottaa homoja ja ulkomaalaisia vihaavat  (Read 2446 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kaptah

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1145
Hommafoorumilta kopioitu käännös Die Weltissä julkaistusta saksankielisestä artikkelista, joka löytyy täältä.

Quote
Amsterdam karkottaa homoja vihaavat

Amsterdam aikoo reagoida suvaitsemattomuuteen pakkosiirtämällä kaikki homoseksuaaleja ja ulkomaalaisia vihaavat konttiasuntoihin pois kaupungista. Liberaalit, vihreät ja vasemmisto ovat hankkeessa mukana.

Die Welt 17.1.2013

Jos rangaistus halutaan muotoilla kauniisti, niin se kuuluu: uusi koti kaupungin laitamilla. Tahira Limon Amsterdamin kaupunginjohtajan Eberhard van der Laanin toimistosta selventää: -He eivät voi enää palata vanhaan asuntoonsa.- Sillä, onko asunto oma vai vuokrattu ei ole mitään merkitystä.  

Amsterdamin kaupunginhallitus on päättänyt uudelleensijoittaa kuudeksi kuukaudeksi kansalaiset, jotka tyrannisoivat muita ihmisiä. Tänä aikana heidän tulisi tulla järkiinsä. Projektin nimenä on -Treiteraanpak-. Projekti kestää vuoden ja se maksaa miljoona euroa. Projektin päätyttyä mietitään sen jatkoa.

Ken muita häiriköi, joutuu lähtemään

Eberhard van der Laan ei ole oikeistopopulisti, vaan sosiaalidemokraatti. Hänen puolueensa ei myöskään olisi kyennyt viemään yksin hanketta läpi. Kannatusta tuli myös liberaaleilta, vihreiltä ja vasemmistolta, eikä asiasta laajempaa keskustelua käyty.  

Poliitikkojen kohteena ovat homoseksuaaleja ja ulkomaalaisia vihaavat, jotka häiriköivät, loukkaavat ja uhkailevat muita, eivätkä lopeta vaikka heitä vakavasti varoitetaan.

Esimerkkinä mainittiin henkilö, joka tuhosi naapurustossa asuvat etelämaalaisen perheen auton ja painosti perheen isää myöhemmin, kun tämä erään ammuskelun jälkeen oli todistanut oikeudessa. Tai eräs lesbopari, johon naapurit suhtautuivat vihamielisesti. Seuraukset kärsivät melkein aina uhrit. He joutuvat etsimään uuden asunnon, kun eivät enää kestä häirintää.  

Karkotetut joutuvat asumaan konteissa

Amsterdamissa roolit vaihtuvat nyt. Monikulttuurisessa metropolissa ei ole enää sijaa suvaitsemattomuudelle. Vuoden alusta lähtien katsastetaan häiriköitä ja alueita, joihin heidät voidaan viedä. Kyse voi olla yksittäisistä henkilöistä tai kokonaisista perheistä, jos pahantekijöinä ovat alaikäiset.

Vielä ei ole tiedossa, ovatko asunnot kontteja, joita voi lainata satamasta, vai vapaana olevia kiinteistöjä. Selvää on vain, että asunnot ovat yksinkertaisia ja vaatimattomia.  

-Tämän tulee olla selkeä signaali, että henkilö on toiminut väärin-, kertoo Tahira Limon. Asianosaisen tulee myös havaita tämä keskusteluissa sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Amsterdamissa kansalaiset puhuvat -Aso-kylistä-, mutta karkotetut ja heidän perheensä eivät tule asumaan jossakin paikassa yhdessä muiden pahantekijöiden kanssa, vaan jakaantuneina eri alueilla ympäri koko kaupunkia.

Projektin tarkoituksena on suojella uhreja

Kaupunginjohtajan toimistosta todetaan, -että samaan paikkaan majoitetut häiriköt aiheuttaisivat vai lisää hankaluuksia-. Pakkomuutto ei edellytä, että oletetut tyrannit on tätä ennen tuomittu oikeudessa. Riittää, että van der Laan ja hänen kollegansa ovat sitä mieltä, että joku tarvitsee miettimistauon. Hallinnollinen päätös riittää.    

Amsterdamissa kaupunginjohtaja on vastuussa yleisestä järjestyksestä ja hän voi itse päättää, kuka kuljetetaan pois ja ketä ei. Kuinka poliitikot aikovat varmistaa sen, että ketään ei syytetä väärin perustein, on vielä selvitettävänä. Ratkaisevaa on avulias mieli (der gute Wille) ja lisäksi tulee ennen punaista korttia, joka tarkoittaa pakkomuuttoa, näyttää ensin kerran keltaista korttia.

-Useat henkilöt ovat kysyneet, miksi emme tee vihdoinkin jotakin muuttaaksemme olosuhteita. Me haluamme nyt suojella uhreja ja liennyttää yksittäisiä tilanteita-, sanoi Limon. Viime aikoina on Amsterdamissa kirjattu vuosittain keskimäärin 13.000 naapuririitoja koskevaa tapausta. Usein kyse on rasistien ja maahanmuuttajien välisistä ongelmista. Kaupunginhallinto ei kykene kertomaan tarkkaa lukua, mutta he antavat arvion: vuonna 2013 ennakoidaan tulevan 7-10 tapausta, jossa henkilö tullaan sijoittamaan uudelleen.  

Kokemuksia pakkosijoituksista

Kun kaupunginjohtaja esitteli vuoden 2012 lopussa suunnitelmansa, niin etupäässä ulkomainen media reagoi kiivaasti ja muistutti oikeistopopulisti Geert Wildersin ajatuksesta, että taparikolliset siirretään pakolla asunnoistaan ja sijoitetaan -roskasakin kyliin- (Abschaum-Dörfer). Tähän ei ole vielä päädytty, mutta Hollannissa on kokemusta pakkomuutoista, sillä he ovat kopioineet tanskalaisen -Skaeve Huse- -konseptin.

Psyykkisesti sairaat henkilöt, joiden ei enää uskota kykenevän elämään normaalissa ympäristössä, sijoitetaan tällöin pieniin asumisyksikköihin. Useimmiten kyse on yli 40-vuotiaista miehistä, joilla usein on rikollinen tausta. Kylissä he elävät yhdessä muiden karkotettujen kanssa ja ovat sosiaalityöntekijöiden ja psykologien hoidossa. Toisin kuin -Treiteraanpak--projektissa ei heidän sopeuttamisensa takaisin yhteiskuntaan ole ensisijaisena tavoitteena. Vuodesta 2006 lähtien ovat useat hollantilaiset kaupungit ottaneet käyttöön tällaisen konseptin, mutta väestö ei ole ollut kaikkialla innoissaan.

Utrechtissa oli vuoden 2012 alkupuolella aikeena -Skaeve Huse--kylän perustaminen koulun lähelle. Sadat lapsistaan huolestuneet äidit ja isät osoittivat mieltään sitä vastaan. Kaupunki etsii nyt uutta paikkaa, mutta kukaan ei halua, että uudelleensijoitetut asuvat heidän lähiympäristössään.

Amsterdamissa kansalaisten ei tarvitse olla huolissaan. Järjestysvalta valvoo yötä päivää. Pitäisikö karkotettuja seurata myös työmatkalla tai vapaa-aikana on vielä avoinna. Kannattajat ovat sitä mieltä, että ei se niin väärinkään olisi.

Mitäs fiiliksiä aiheesta tällä foorumilla? Kuten äskettäin perustamassani rangaistuspolitiikkaa käsittelevässä ketjussa toin ilmi, minusta yhteiskunnalla pitää olla enemmän keinoja, hampaita ja selkärankaa puuttua väkivaltaisten paskiaisten toimintaan ja suojella kunnon ihmisiä. Siinä mielessä kannatan ajatusta: väkivaltainen paskasakki ei saa määrätä miten kaupungissa eletään. Jos joku terrorisoi kunnon kansalaisia, hänelle pitää pistää stoppi, ja stoppi ei ole rikesakko joka pistetään entisten ulosotossa olevien velkojen jatkeeksi tai ehdollinen, joka ei muutu ehdottomaksi vaikka tekisi mitä. Ainakin Suomessa nimenomaan vasemmisto, liberaalit ja vihreät kannattavat kevyitä tuomioita, joten minusta on vähän jakomielitautista politiikkaa ensin ajaa rikosseuraamusjärjestelmä alas ja sitten todeta ettei oikeusjärjestelmä toimi ja perustella tällä uuden, poliitikkojen mielivallan alla olevan rinnakkaisen järjestelmän käyttöönotto.

Pidän kuitenkin itse aika arveluttavana, että ihmisiä ryhdytään pakkosiirtämään ei oikeuden, vaan poliitikkojen päätöksillä. Kun poliittiset valtapuolueet vaihtuvat, kuka takaa ketä seuraavat suurimmat puolueet haluavat siirrellä?

Lisäksi tekstistä tulee vahvasti sellainen käsitys, että pakkosiirtouhka koskee vain valkonaamapaskiaisia ja värilliset paskiaiset ovat suojeluksessa. Toivottavasti olen väärässä, koska minusta häiriköt, rettelöitsijät ja kanssaihmisten terrorisoijat pitää pistää aisoihin riippumatta heidän ihonväristään. Olen nimittäin sen verran rasisti, etten oikein hyväksy ihmisten erilaista kohtelua ihonvärin tai syntyperän perusteella.
« Last Edit: January 23, 2013, 11:01:15 by Kaptah »
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Timo Anttila

  • Guest
En kannata.
Hoitoon tai linnaan ja hoitoon, mutta ei kontteihin.