Author Topic: Toiveita forumin kehittämiseksi?  (Read 6156 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Toiveita forumin kehittämiseksi?
« on: August 15, 2012, 18:33:33 »
Olen palannut kesälaitumilta sorvin ääreen ja minulla saattaa lämpimien ilmojen pian loppuessa olla enemmän aikaa forumille, joten nyt olisi hyvä aika koota käyttäjien toiveita Todellisuus.orgin tulevaisuudesta. Täällä on melko harvasta kirjoittajajoukosta huolimatta suuri määrä lahjakkuutta, joka päästessään täyteen potentiaalinsa voisi saada aikaan jotain vieläkin parempaa kuin nyt.

Jokainen voisi kertoa millainen haluaisi forumin olevan? Mitä siitä puuttuu? Mitä siinä on liikaa? Pitäisikö alkaa väsäämään esim. erillistä etusivua tai yhdistää forumiin blogeja tai uutisia entistä näkyvämmällä tavalla? Tulisiko forumin ottaa entistä selvemmin kantaa vai suvaita enemmän ns. vastapuolen mielipiteitä?

Siitä olen varma, että kaikki haluavat säilyttää ns. kriittis-kriittisen svengin ja siitä ei tulla joustamaan Aidon Moniäänisen Keskustelun nimissä niin kauan kuin se tarkoittaa eräiden premissien hyväksymistä. Toisista lähtökohdista lähtevä keskustelu kriitikkojen kanssa on tietysti jopa toivottavaa, mutta itse ainakin haluan säilyttää omaan kokemukseen perustuvan kannan ns. maahanmuuttokritiikin ihmisvihamielisestä pohjavireestä. Tämä tietysti "vihaa syntiä, älä syntistä" asenteella.

Itse heitän ensimmäisen toiveen:

- Valokuvia, jotka ovat itse otettuja. En tiedä vielä, miten ja missä, mutta valokuvat elävöittävät forumia ja niille voisi perustaa jopa omia osastoja.


 
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Harri

 • Guest
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #1 on: August 15, 2012, 19:03:32 »
No mun mielestä ainakin erillinen etusivu hommaforum.org -tyyliin olisi aika turha. Se mielenkiintoinen sisältö löytyy tästä itse tuottamastamme sisällöstä. On kiva, että yhdellä vilkaisulla näkee onko joku raapustellut jotain uutta.

Ei mulla mitään tätä ulkoasua vastaan ole, mutta ilmeisesti sillä on jotain tekemistä foorumisoftan päivittämisen hankaluuden kanssa? Asialle voisi joku tehdä jotain.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #2 on: August 15, 2012, 19:42:13 »
No mun mielestä ainakin erillinen etusivu hommaforum.org -tyyliin olisi aika turha. Se mielenkiintoinen sisältö löytyy tästä itse tuottamastamme sisällöstä. On kiva, että yhdellä vilkaisulla näkee onko joku raapustellut jotain uutta.

Ei mulla mitään tätä ulkoasua vastaan ole, mutta ilmeisesti sillä on jotain tekemistä foorumisoftan päivittämisen hankaluuden kanssa? Asialle voisi joku tehdä jotain.

Itse olen ajatellut, että jos olisi etusivu, se olisi enemmän jotain visuaalista kuin tyyliin Homma-forum. Olen myös tosissani välillä ajatellut, että alan kadulla haastattelemaan maahanmuuttajia ja aukikirjoitan heidän stoorinsa tänne. Kuvan kera tietysti jos haastateltava suostuu, tunnistuksella tai ei.

Aikoinaan omasta nuivuudesta parantumiseen merkittävimpiä syitä oli se, että aloin tosissani miettiä maahanmuuttajia samanlaisina ihmisinä kuin mekin. Homma-maailmassahan sellaisia markkinoidaan erikoistapauksina. Sen takia olisi arvokasta jos johonkin saisi tarinoita, joista aina paljastuu, että kyseessä tosiaan on ihan samanlaisia taatelintallaajia kuin minäkin. Tämä on toki oma haave-projektini, johon en tiedä onko koskaan aikaa tai jaksamista. Inhimillisen puolen esiintuominen on kuitenkin äärimmäisen tärkeää, koska se lopulta paljastaa "kriitikkojen" jutut falskeiksi.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Reija Härkönen

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 676
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #3 on: August 15, 2012, 21:31:46 »
Minusta jonkunlainen "eteinen" olisi siinä mielessä tarpeen, että uusi tulokas löytäisi heti vähän tietoa foorumista, kuka tätä yllä pitää ja mistä täällä on kysymys. Sekä tietoa siitä, miten rekisteröidytään ja mistä voi aloittaa esim. kertomalla jotain itsestään tai vain tervehtimällä muita keskustelijoita. Kun itse aikanaan aloitin täällä, en löytänyt mistään näitä juttuja ja nyt kun vähän yritin selata, en taaskaan löytänyt niitä, vaikka olen ihan varma, että jossain vaiheessa huomasin sellaisen "Tervetuloa"-paikan.

Myös siitä pitäisi kertoa, että rekisteröitymisen yhteydessä oma sähköposti jää itselle aina näkyviin, vaikka on ruksannut sen piilotettavaksi.

Jonkunlainen kynnys tänne rekisteröitymisessä ja täällä kirjoittamisessa näyttäisi olevan. Meillä on jatkuvasti aika paljon vieraita ja voisi toivoa, että heistä yhä useampi kiinnostuisi tänne kirjoittamaan. Toisaalta nyt on ollut aika pitkä kuiva kausi ja uusia keskustelunavauksia on ollut aika vähän. Syksyn tullen varmasti taas vilkastuu, kun ihmiset ehtivät tuolta Suomen suvesta koneiden ääreen.

Nyt kun klikkaa ensimmäistä otsikkoa, niin ensimmäinen asia, minkä saat silmiisi, on Virallinen varoitusketju. Aika pelottavaa.

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #4 on: August 15, 2012, 21:40:33 »
En oikein itsekään tiedä mitä asialle voisi tehdä, mutta minusta täällä pitäisi olla paljon enemmän ketjuja. Nyt kaikki keskustelut käydään käytännössä muutamassa ketjussa, eli uutisketjussa, tällä hetkellä vapausketjussa, uusisuomiwatchailuketjussa yms. Sekä moderaattori(e)n että ennen kaikkea keskustelijoiden pitäisi minusta levittää paremmin keskustelua eri ketjuihin sen sijaan että on 300 sivun maratonketju, jossa puhutaan kaikesta maan ja taivaan välillä.

Esimerkiksi uutisista tai erilaisista maailmankatsomuksista, talousteorioista yms voisi aukoa ketjuja ihan rohkeasti.

edit:niin, ja toivoisin että tämä olisi fiksuille ja asiassa pysyville ihmisille tasapuolinen keskustelualusta, kuten tämä on nähdäksen viime aikoina melko pitkälti ollut. Minusta ei ole mitenkään tarpeen pitää yllä foorumia toisen foorumin haukkumiseksi ja kauhistelemiseksi, vaikka moni on varmasti tästä eri mieltä. Sen sijaan vihreämmin, vasemmistolaisemmin ja suvaitsevammin profiloituneelle poliittiselle foorumille on varmasti käyttöä.
« Last Edit: August 15, 2012, 21:42:05 by Kaptah »
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #5 on: August 15, 2012, 21:58:30 »
Minusta jonkunlainen "eteinen" olisi siinä mielessä tarpeen, että uusi tulokas löytäisi heti vähän tietoa foorumista, kuka tätä yllä pitää ja mistä täällä on kysymys.


Kyllä joo, ja jonkinlainen valmis FAQ sen suhteen että miksi sitä perushommapaskaa on turha tulla tänne tarjoilemaan. Alan miehille oikeasti joutuu selittämään sellaisetkin asiat että miksei neekeriä tuosta vaan saa ampua. Sitten jos joku uusi brändöö tai muu rassesetä tulee kyselemään itsestäänselvyyksiä voidaan hänvisata se suoraan sinne faqqipuolelle. Samoin Halla-ahon sikamaisuudet voisi olla valmiina osoitettavaksi kaikille niille "missä muka Halla-aho on sanonut että Tehtaanpuiston homoa takaraivoon ini ini ini" -osaston suunsoittajille.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #6 on: August 28, 2012, 22:33:12 »
Kannatan ideaa valokuvista ja tositarinoista, voin keräillä niitä itsekin. Mutta kuka haluaa kuvattavaksi?

Myös rakennetta voisi järkeistää, jos löytyisi joku, jolla on aikaa siihen.
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #7 on: September 03, 2012, 18:59:33 »
Vastustan ehdottomasti sitä, että foorumi jonain kollektiivina ottaa kantaa johonkin. Jos forumin "omistajat" haluavat niin tehdä ja kyhätä etusivunsa, niin eihän heitä voi kukaan estää, mutta käsittääkseni nämä omistajat eivät täällä juurikaan ääntä pidä, vaan ihan muut. Muiden saamisesta jonkun vetoomuksen taakse on taas suunnilleen yhtä helppoa kuin kissojen paimentaminen. Tuskin löytyy konsensusta mistään asiasta edes "Hero Member" -statuksen saaneiden keskuudessa saati sitten satunnaisempien postaajien. Jos sitten aletaan mennä joidenkin äänestysten kautta, niin sen vähemmistöön jääneen kannan kannattajille tulee äkkiä mieleen, että pitäkää tunkkinne, mikä sitten vähentää keskustelua entisestään.

Eikä keskustelua synny silloin, kun kaikki ovat samaa mieltä. Tai ehkä jotain sen tyylistä, että: "Hei kattokaas, miten tyhmää hommalaiset ovat taas kirjoittaneet","niin ovatkin, öyh öyh, öyh". Kiivaat väittelyt (silloin, kun pysyvät erossa nimittelystä) ovat minusta keskusteluja parhaimmillaan, eikä niitä synny, jos kaikki ovat suunnilleen samaa mieltä kaikista asioista. Väittelyt ovat ainoa tapa todella seuloa jyvät akanoista todellisuutta koskevien väitteiden suhteen.

Mutta tämä on toki vain minun mielipiteeni. Itsehän en kannata esim. Tahan bännäämistä.

Itse en myöskään kannata minkään erityisen suunnan mukaista "svengiä", vaan ennemminkin nimensä mukaisesti todellisuuden etsimistä. Niin kauan, kun pysytellään todellisuudessa, niin sekaan sopivat minusta kaikki mahdolliset svengit ja sitten jos joku pyrkii ulkopuolelle, on muiden tehtävä haastaa ne väitteet, jotka mielestään menevät todellisuuden ulkopuolelle. Minusta siis tuo bännerissä jököttävä:"Mielipiteitä on monia, todellisuuksia vain yksi" sopii edelleen parhaiten tälle palstalle motoksi.

Kannatan Kaptahin ehdotusta mammuttiketjujen pilkkomisesta, mutta tämä vaatii minusta lisävoimia moderaatiotiimiin. Tai jos Julmuri ja Zakari vain jaksavat tuollaista tehdä, niin hienoa. Toivottavasti softa kestää niin, että pilkkomiset eivät riko keskusteluja siinä mielessä, ettei keskustelun kulkua voi lainauslinkkejä pitkin seurata alkuun asti. Ainakin itse harrastan sitä joskus, kun koitan jostain keskelle hyppäämästäni keskustelusta selvittää, kuka on sanonut mitäkin menneisyydessä.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Vöyri

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 144
  • Botanist on Alp
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #8 on: September 28, 2012, 06:11:36 »
Minusta tänne pitäisi tulla paljon enemmän kirjoittajia. Ärsyttävää että näin järkevä palsta on näin vähän käytetty. Miten tänne saataisiin enemmän aktiivisia nickejä? Homman vastustamisen luulisi olevan hyvä täky, ja tämä voisi myös leimautua paikaksi, jossa väitellään maahanmuutosta, mutta toisin kuin yleensä netissä niin rationaalisesti ja empiirisesti. Kontrasti hommalaiseen vastenmieliseen maahanmuutto-hölmökuoroon on valtaisa vaikka täälläkin on eri mielipiteitä ja koviakin kiistoja.

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #9 on: September 28, 2012, 10:31:55 »
Toisaalta taas tuntuu, että ne "hommalaisuuteen" liittyvät keskustelut on käyty täällä jo aikapäiviä sitten eikä niihin ole enää paljoa lisättävää ja siksi keskustelu onkin mennyt tuosta hiekkalaatikosta laajemmaksi.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #10 on: September 28, 2012, 16:01:04 »
Minusta tänne pitäisi tulla paljon enemmän kirjoittajia. Ärsyttävää että näin järkevä palsta on näin vähän käytetty. Miten tänne saataisiin enemmän aktiivisia nickejä? Homman vastustamisen luulisi olevan hyvä täky, ja tämä voisi myös leimautua paikaksi, jossa väitellään maahanmuutosta, mutta toisin kuin yleensä netissä niin rationaalisesti ja empiirisesti. Kontrasti hommalaiseen vastenmieliseen maahanmuutto-hölmökuoroon on valtaisa vaikka täälläkin on eri mielipiteitä ja koviakin kiistoja.

Olisihan se tietenkin hienoa saada tänne joukoittain lisää hyvän tason kirjoittajia, mutta tuo lienee helpommin sanottu kuin tehty. Mitä homman vastustamiseen tulee, niin Kuuma Peruna aikoinaan koitti vääntää tätä "hommawatch"-tyyppiseksi "kattokaa, miten tyhmästi hommassa taas kirjoitettiin, öyh öyh" -palstaksi, mutta ainakaan itse en ole erityisen innostunut tästä. Jos joku pitää homman kirjoituksia typerinä, menköön sanomaan sen hommaan. Niin ainakin itse teen.

Ja olen mh:n kanssa samaa mieltä, että maahanmuuton peruskysymykset on täällä jo aika lailla loppuun kaluttu aihe. Jos sinulla on mielessäsi jotain uusia avauksia sillä rintamalla, niin pane ihmeessä ketju pystyyn.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline joe

 • Newbie
 • *
 • Posts: 40
 • E=mc²
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #11 on: October 18, 2012, 02:27:35 »
Minusta tänne pitäisi tulla paljon enemmän kirjoittajia. Ärsyttävää että näin järkevä palsta on näin vähän käytetty. Miten tänne saataisiin enemmän aktiivisia nickejä? Homman vastustamisen luulisi olevan hyvä täky, ja tämä voisi myös leimautua paikaksi, jossa väitellään maahanmuutosta, mutta toisin kuin yleensä netissä niin rationaalisesti ja empiirisesti. Kontrasti hommalaiseen vastenmieliseen maahanmuutto-hölmökuoroon on valtaisa vaikka täälläkin on eri mielipiteitä ja koviakin kiistoja.

Olisihan se tietenkin hienoa saada tänne joukoittain lisää hyvän tason kirjoittajia, mutta tuo lienee helpommin sanottu kuin tehty. Mitä homman vastustamiseen tulee, niin Kuuma Peruna aikoinaan koitti vääntää tätä "hommawatch"-tyyppiseksi "kattokaa, miten tyhmästi hommassa taas kirjoitettiin, öyh öyh" -palstaksi, mutta ainakaan itse en ole erityisen innostunut tästä. Jos joku pitää homman kirjoituksia typerinä, menköön sanomaan sen hommaan. Niin ainakin itse teen.

Ja olen mh:n kanssa samaa mieltä, että maahanmuuton peruskysymykset on täällä jo aika lailla loppuun kaluttu aihe. Jos sinulla on mielessäsi jotain uusia avauksia sillä rintamalla, niin pane ihmeessä ketju pystyyn.

Kun innovatiisena ja rajoja kokeilevana tutkijana olen nyt näitä kahta todellisuutta syväluodannut ja homman omistajan kanssa ilmeisen peruutamattomasti riitaantunut, näen täällä kuitenkin vaihtoehdon hommalaiselle piilorasismille ja erityisesti siellä käydyn keskustelun selkeälle ohjaamiselle "oikealle uralle".

Kumma kyllä, homma vetää kärpäsiä kuin uloste ikään. Naiveja tyyppejä löytyy tässä maassa.

Kyllä jonkinlainen hompansseja netsejä arvioiva ketju voisi olla paikallaan. Politiikankin arvostelu on täällä kuollut juuri ennen vaaleja?

Vai onko tämä jo antautunut "DEAD ZONE"...
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

- Albert Einstein

Alkoholiton Lager

 • Guest
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #12 on: October 18, 2012, 18:27:19 »
Minusta tänne pitäisi tulla paljon enemmän kirjoittajia. Ärsyttävää että näin järkevä palsta on näin vähän käytetty. Miten tänne saataisiin enemmän aktiivisia nickejä? Homman vastustamisen luulisi olevan hyvä täky, ja tämä voisi myös leimautua paikaksi, jossa väitellään maahanmuutosta, mutta toisin kuin yleensä netissä niin rationaalisesti ja empiirisesti. Kontrasti hommalaiseen vastenmieliseen maahanmuutto-hölmökuoroon on valtaisa vaikka täälläkin on eri mielipiteitä ja koviakin kiistoja.

Täältä on itse asiassa häipynyt kirjoittajia melkoinen määrä - viimeksi hyvistä kirjoittajista täältä häippäisi Jussi Jalonen. Väitän suoraan ja perusteetta, että jos palstalla saa puhua mielensä mukaan ihan mitä tahansa soopaa, mutta paskanpuhujan kutsuminen paskanpuhujaksi johtaa kitinään ja parhaimmillaan varoitukseen, niin loppujen lopuksi soovansuoltajien määrä ajaa turhautuneita kirjoittajia veks.

Olen löytänyt internetistä tasan tarkkaan yhden laadukkaan poliittisen keskustelupalstan, jossa on tarpeeksi diversiteettiä monipuolisiin keskusteluihin. Palstan ykkössääntönä toimii se, että "palstan ylläpidolla on oikeus potkia keskustelijoita pellolle ihan mielivaltaisesti" - tämä näkyy lähinnä siinä, että trollit ja kuluneita fraaseja hokevat älykääpiöt saavat aika nopeasti viikon kirjoituskiellon ihan vaan siksi, ettei kukaan jaksa. Varsinaista kenkääkin saa herkästi. Sitä vastoin on täysin sallittua, jopa suotavaa, ivata perusteettomia mielipiteitä, valheita ja kysymysten väistelyä. Tämä korottaa palstan kriittistä tasoa ja tekee siitä melko murhaavan.

Jos samanmielisiä viidentoista postin trolleja on joka keskustelu täynnä, niin tuskin sitä kukaan jaksaa kovin pitkään lukea.

Päteviä kirjoittajia palstalle on vaikea saada, mutta niitä on helppo menettää.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #13 on: October 19, 2012, 17:09:30 »
Olen löytänyt internetistä tasan tarkkaan yhden laadukkaan poliittisen keskustelupalstan, jossa on tarpeeksi diversiteettiä monipuolisiin keskusteluihin. Palstan ykkössääntönä toimii se, että "palstan ylläpidolla on oikeus potkia keskustelijoita pellolle ihan mielivaltaisesti" - tämä näkyy lähinnä siinä, että trollit ja kuluneita fraaseja hokevat älykääpiöt saavat aika nopeasti viikon kirjoituskiellon ihan vaan siksi, ettei kukaan jaksa. Varsinaista kenkääkin saa herkästi. Sitä vastoin on täysin sallittua, jopa suotavaa, ivata perusteettomia mielipiteitä, valheita ja kysymysten väistelyä. Tämä korottaa palstan kriittistä tasoa ja tekee siitä melko murhaavan.

No, olisit nyt kertonut meille muillekin, mikä tuo palsta on. Vai etkö halunnut meitä tod.orgin "soopaa suoltajia" sinne keskusteluja pilaamaan?  ;)
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #14 on: October 24, 2012, 09:14:51 »
Minusta tänne pitäisi tulla paljon enemmän kirjoittajia. Ärsyttävää että näin järkevä palsta on näin vähän käytetty. Miten tänne saataisiin enemmän aktiivisia nickejä? Homman vastustamisen luulisi olevan hyvä täky, ja tämä voisi myös leimautua paikaksi, jossa väitellään maahanmuutosta, mutta toisin kuin yleensä netissä niin rationaalisesti ja empiirisesti. Kontrasti hommalaiseen vastenmieliseen maahanmuutto-hölmökuoroon on valtaisa vaikka täälläkin on eri mielipiteitä ja koviakin kiistoja.

Täältä on itse asiassa häipynyt kirjoittajia melkoinen määrä - viimeksi hyvistä kirjoittajista täältä häippäisi Jussi Jalonen. Väitän suoraan ja perusteetta, että jos palstalla saa puhua mielensä mukaan ihan mitä tahansa soopaa, mutta paskanpuhujan kutsuminen paskanpuhujaksi johtaa kitinään ja parhaimmillaan varoitukseen, niin loppujen lopuksi soovansuoltajien määrä ajaa turhautuneita kirjoittajia veks.

Mainitsemasi herra kyllä bannattiin täältä, mutta toki omasta pyynnöstä, vaikkain melkoisen trollailun päätteeksi. Aikaisemmin ajattelin itsekin kuinka helppoa olisi bannailla ihmisiä, joiden keskustelu ei tunnu juuri lisäarvoa tuottavan, mutta sitten kun se todella pitäisi tehdä, onkin se yllättävän vaikeaa. Minultakin on vaadittu banneja suunnilleen jokaiselle tänne kirjoittavalle henkilölle ja teki mitä tahansa aina joku loukkaantuu verisesti ja tulee mielestään väärin kohdelluksi eikä mikään peruste kelpaa, koska jollain on mielestään aina parempi.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla