Author Topic: vuonna 2008 EU:n terroristiepäillyt ainoastaan vasemmistosta ja islamisteista  (Read 4150 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Wessel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
Kysyisin AsiaaAjavan mielipidettä seuraavaan. En pyydä mitään muuta, kuin vastaamaan kysymykseeni. Olen jo jonkin aikaa pohtinut, että miksi Ku Klux Klania ei olla määritelty virallisesti terroristijärjestöksi Al Qaedan, IRAn ja ETAn ohella? Minkä takia organisaatiota kutsutaan vähätellen salaseuraksi, huolimatta lukuisista lynkkauksista, pahoinpitelyistä, pommi-iskuista, tuhopoltoista ja uhkailuista vapautettuja orjia ja heidän jälkeläisiään kohtaan?

Ku Klux Klan epäilemättä terrorisoi Euroopan kaupunkeja 24/7. Ehkä sitä kutsutaan vähätellen salaseuraksi siksi, että se on onnistunut EU-alueella lynkkaamaan, pahoinpitelemään, räjäyttämään, polttamaan ja uhkailemaan vapautettuja orjia ja heidän jälkeläisiään niin salaisesti, että Europol ei ole saanut vihiä näistä toistuvista terroriteoista.

Outo Lintu

  • Guest
Sinä siis vähättelet Ku Klux Klanin tekoja, ok, se on sinun näkemyksesi. Itse näen asian näin: KKK on kyllä rajannut toimintansa USA:n sisälle ja toiminta on nykyisin miltei olematonta. Kuitenkin viharyhmät (varmasti myös KKK) ovat aktivoituneet Barack Obaman noustua presidentiksi. Lisäksi, tuskin olet eri mieltä siitä siitä, että Ku Klux Klan oli vaikutusvaltainen ja kauhua herättävä järjestö vielä 1960-luvulla. Katson, että kaikki väkivaltateot, jotka kohdistuvat pääasiassa ihmisiin pelottelutarkoituksessa (esim. USA:n sisällissodan jälkeinen pelottelukampanja afroamerikkalaisten äänestyshalujen latistamiseksi) ja, joilla väkivaltaa käyttämällä pyritään poliittiseen päämäärään (valkoiset herrakansaksi ja mustat toisen luokan kansalaisiksi) ovat terrorismia. Asiaa ei lievennä se, että teot ovat menneisyyttä. Tekoja ei ole koskaan määritelty terroristiseksi, vaikka teot täyttävät terrorismin kaikki kriteerit (terror=kauhu=kauhun ja epäjärjestyksen aiheuttamista väkivaltaisten iskujen avulla), mutta esimerkiksi IRA:n teot määriteltiin välittömästi terrorismiksi. Vaikka Ku Klux Klanin toiminta on vähäistä, sillä tähdätään edelleen väkivallan tekoihin (Obaman salamurhahankkeet). On omituista, että FBI kykenee helposti määrittelemään esimerkiksi Eläinten Vapautusrintaman terroristijärjestöksi, mutta ei Ku Klux Klania. Yhdysvallat ei edelleenkään kykene käsittelemään menneisyyttään oikein, saatika toimimaan neutraalisti terrorismin määrittelyssä.
Wesselin omituinen, mutta hyvin kuvaava vähättely ei muuta tosiasiaa.

Offline Wessel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
En tarkoittanut vähätellä KKK:n toimia. Yritin vain selittää oman näkemykseni, miksi KKK:n terroritekoja ei ole Europolin listalla (eli että KKK ei toimi Euroopassa). Sinä olet ilmeisesti sitä mieltä, että KKK:n terroria vähätellään. Haluatko tarkentaa, kuka ja missä on vähätellyt, ja onko sinulla näyttöä (tilastoja) KKK:n terroriteoista?

Outo Lintu

  • Guest
En ole antanut ymmärtää, että kyseinen järjestö toimisi Euroopassa. Kuitenkin myös esim Interpolilla ja EU:lla on vastuu sinänsä tuosta määrittelystä. Vaikka iskut tapahtuivat Yhdysvalloissa, menneisyydessä, ei se vähennä sitä tosiasiaa, että KKK:n toiminta oli terrorismia ja KKK on terroristijärjestö. Ja menneisyys tulisi käsitellä oikein. FBI:lla on tästä suurin vastuu.
Verrataan vaikka Ku Klux Klania ja Al Qaedaa keskenään. Menneisyyden pelottelukampanjoilla (pommi-iskut mustien kirkkoihin, lynkkaukset, tuhopoltot jne) pyrittiin saamaan valkoinen väestö herrakansaksi. Al Qaeda, islamistinen terroristijärjestö, joka pelottelukampanjoilla (pommi-iskut, itsemurhaiskut) taas pyrkii nostamaan islaminuskoiset herrakansaksi. Yhtäläisyydet ovat merkittävät islamistisen Al Qaedan ja kristillistisen Ku Klux Klanin välillä, huolimatta joistakin eroista (toisen toiminta on menneisyydessä, toisen järjestön iskut rajoittuivat tiettyyn väestönosaan). Ollaanko tästä eri mieltä?