Author Topic: Ideana todellinen kohtaaminen  (Read 9152 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Outo Lintu

 • Guest
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #15 on: April 20, 2010, 03:09:27 »
Mutta pitäydytään nyt siinä varsinaisessa aiheessa, eli ihimisläheisestä kohtaamisesta. Sinulle näyttää olevan vaikeaa somalin kohtaaminen arkipäivän tasolla. Entäpä muille? Olisivatko muut kykeneväisiä osallistumaan vastaavanlaiseen ihmisläheiseen, tutkimukseen, kun hommalaisista ei siihen ole?

Offline AsiaaAjava

 • Full Member
 • ***
 • Posts: 114
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #16 on: April 20, 2010, 03:15:49 »
0,5-0,7% ei kaada Suomen taloutta. Ja olen edelleen samaa mieltä, että avun valvontaa tulee tehostaa.
Suomen kehitysapu on miljardin verran eli omavaraisesta budjetista(37miljardia) 2,7% eli aivan liikaa.

Mutta juurihan sanoit, että näet myös suomalaisetkin ryhmänä. Suomessa tehdään tilastollisesti paljon itsemurhia. Tarkoittaako tämä, että kaikki suomalaiset tekevät itsemurhia. Suomessa juodaan prosentuaalisesti paljon viinaa, tekeekö tämä suomalaisista alkoholisteja?

En tarkoittanut, että niitä prosentteja pitää tulkita miten sattuu. Kyllä prosentit silti hyvin näyttävät miten asiat ovat. Siksi kait galluppejakin tehdään?

Suomalaiset itsemurhaavat 0.025% vuositasolla, että ei kai se nyt aivan älyttömän korkea ole. Vähempi tietysti parempi. En alkoholin kulutuksesta tiedä tai jaksa hakea tietoja, varmasti ollaan parempia kuin monet muut maat, mutta en usko että prosentuaalisesti erot olisivat mitenkään merkittäviä.
« Last Edit: April 20, 2010, 03:21:26 by AsiaaAjava »

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #17 on: April 20, 2010, 06:50:00 »
Päättäjien tarkoituksena ei ole työllistää kaikkia suomalaisia. Päättäjien tarkoitus on pitää laajahkolla työvoimareservillä työntekijät nöyrinä, ja palkkakustannukset alhaalla.

Outo Lintu

 • Guest
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #18 on: April 20, 2010, 10:25:12 »
Täällä keskustelu uhkasi mennä pahasti sivuraiteille. Kysymyksessä oli tietynlainen gallup siitä, että kiinnostaisiko ihmisiä ylipäätään osallistua tutkimusretkelle Malmön ja Suomen lähiöihin, kohtaamaan ihmisen oikeasti, eikä leikisti ja erottelemaan faktat fiktioista. Keskustelu siirtyi kuitenkin pian käsittelemään "holtitonta maahanmuuttoa" ja sen myötä muun muassa Suomen antamaa kehitysapua ja suomalaisten itsemurhia..
Pyritään jatkossa siihen, että keskustellaan otsikon alla asioista, jotka liittyvät aiheeseen, ok?

Ylläpito on ehdottomasti samaa mieltä. Pyritään pysymään otsikon mukaisessa aiheessa.
« Last Edit: April 20, 2010, 10:32:30 by Teemu Hiilinen »

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #19 on: April 20, 2010, 13:07:09 »


Outo Lintu, kannatan yhä ehdotustasi tuosta arkipäivän kohtaamisesta. Se ei kuitenkaan välttämättä paina vaakakupissa. Jos ihminen on tiukasti kantansa ja ideologiansa valinnut, ei hän suostu näkemään todellisuutta muista kuin omien linssiensä takaa. Tämä ei tietenkään koske kaikkia maahanmuuttokriitikoita.

Jos hieman katselee, millaisia islam- ja maahanmuuttolinkityksiä kriitikoiden omista keskusteluryhmistä löytyy, ei ole mikään ihme, että kanta näitä lähteitä tutkiskelemalla muuttuu nuivaksi. Jostain kumman syystä jokaiseen negatiiviseen islam/mamu-uutisointiin suhtaudutaan ilman mitään kritiikkiä tai halua tutkia ilmiöitä sen laajemmin - positiiviset uutiset ja linkitykset sitä vastoin lytätään automaattisesti, lähtökohtaisesti epäluotettavina ja -mokutusideologian värittäminä-.

Kertaanpa vielä tässä muutaman asian maahanmuuttokriitikoiden ajatusmallista, jottet tuhlaa aikaasi turhiin kysymyksiin.

1.   -Olen lukenut islamista ja nähnyt notkuvia somaleita-

AsiaaAjava kertoo
Quote
Olen nyt kaksi vuotta suurinpiirtein lukenut maahanmuutosta ja islamista. Mitä enemmän olen oppinut, sitä enemmän olen kontrolloimatonta humanitaarista maahanmuuttoa vastaan. Ainoat ihmiset joilla ei ole mitään todisteita ovat ideologi-suvaitsevaiset. Eurooppa on täynnä todisteita juuri nimenomaan siitä, että maahanmuutto suuressa määrin tekee elämisestä vaikeata. Ei tarvitse olla kovinkaan viisas, että tämän ymmärtäisi.


Hän ei kuitenkaan halua huomioida, että minä (joka en siis ole mikään opiskelijatyttö enää), olen lukenut ja tutkinut maahanmuuttoa ja islamia sekä teorian että käytännön tasolla jo vuodesta 1991.
Suomessa, Egyptissä, parissa eri paikassa Ruotsissa, muutamassa eri paikassa Ranskassa jne. Tunnen myös erinomaisesti ne ongelmat ja onnistumistekijät, jotka maahanmuuttajien integroitumiseen liittyy. Nämä kokemukseni ja tietoni eivät paina vaakakupissa, koska minua pidetään (?) ideologi-suvaitsenaisena, ja maahanmuuttokriitikot pitävät itseään reaalipolitiikan ja maahanmuuton asiantuntijoina (vailla minkäänlaisia ideologisia tai asenteellisia rasitteita siis).

2.   -Maahanmuuttajat eivät sopeudu, koska rikostilastot ja työttömyystilastot- -> huoltosuhde, turvattomuus

Ajatus siitä, että maahanmuuttoa on ryhdyttävä aktiivisesti torjumaan nostamalla esiin negatiivista uutisointia mamuista ja erityisesti rikos- ja työllistymistilastoja, on suoraan kopioitu maahanmuuttajavastaisten eurooppalaisilta hengenheimolaisilta. Jos joku uskaltaa mainita, että kenties rikos- ja työllistymistilastoja pitäisi arvioida myös sen suhteen, mikä ikäryhmä ja mitkä syrjäytymistekijät ovat taustalla (kuten se, kuinka monen vuoden odottelun jälkeen on päässyt kielikoulutusputkeen tai kuinka kovasti on kokenut syrjintää työnhaussa jne.), alkaa kova valitus -nyt taas syyllistetään suomalaisia ja eritotenvalkoihoista heteromiestä- eli VHM:ää!


3.   -Maahanmuuttajille maksetaan vuokrat, silmälasit jne-¦ja suomalaiset reumasairaalat lakkautetaan-

Tällä hetkellä Internetin keskustelupalstat ja maahanmuuttokriitikoiden omat foorumit pursuavat valitusta siitä, kuinka mamuja hyysätään ja suomalaisia vähäosaisia syrjitään. On alkanut levitä vankka uskomus siihen, kuinka Suomi-neitomme muuttuisi paratiisinomaiseksi hyvinvointionnelaksi, jos emme ottaisi sitä n. 15-28% maahanmuuttajaporukkaa siitä, mitä Ruotsi vuosittain ottaa. Olipa sitten kyseessä mikä tahansa epäkohta, löytyy syntipukki humanitäärisistä maahanmuuttajista, joita -kukkahattutädit, Astridit ja kumppanit- typeryyttään hyysäävät.

Tällaista ajattelua tuetaan sitten ivailemalla somalien kulttuuritapahtumia, erimaalaisten tapoja jne.
ja näkemällä todellisuus näin:

a)  Jos mamulla on kalliit silmälasit, hieno auto, oma asunto on se aivan varmasti sossun maksama (lähtökohtaisesti on vaikeaa kuvitella, että mamu voisi tai edes haluaisi työllistyä, saati säästää rahaa kela-tuestaan.)
b) Jos ULKOMAALAISTAUSTAISISTA on tilastoitu enemmän rikoksia kuin kantaväestöstä, tarkoittaa se, että erityisesti ISLAMINUSKOISET mamut ovat lähtökohtaisesti taipuvaisempia rikollisuuteen kuin suomalaiset. Kiinnostavaa ei siis ole, kuinka monen ulkomaalaistaustaisen (turistin tai pysyvämmin täällä olevan) kontolle törttöilyt tulivat eikä sekään, jos valtaosa rötöshuipuista  oli ns. lievien rötösten aiheuttamia.
c) Jos jossain räjähtää pommi, palaa auto tai kivitetään nainen, tarkoittaa se lähtökohtaisesti että syynä ovat perusmuslimit ja pian tällaista on maahanmuuton myötä meilläkin.
« Last Edit: April 20, 2010, 13:09:13 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #20 on: April 20, 2010, 15:11:54 »


Kertaanpa vielä tässä muutaman asian maahanmuuttokriitikoiden ajatusmallista, jottet tuhlaa aikaasi turhiin kysymyksiin.Unohdit mainita tuon sanan "hallitsematon", joka löytyy tuosta AsiaaAjavan sitaatista. "Hallitsematon" tarkoittaa arkikielessä sitä, että jokin asia tapahtuu omalla painollaan ja että sitä ei säädellä mitenkään. Ns. maahanmuuttokriitikot käyttävät tuota sanaa propagandistisesti, antaakseen ymmärtää, että maahanmuutto on nykytilanteessa "hallitsematonta". Mutta eihän se ole. Ei tänne kuka tahansa pääse. Maahanmuuttoa säännöstellään jo nyt varsin kovalla kädellä. Ns, maahanmuuttokriitikoiden tavoitteena on kuitenkin saada ihmiset hätääntymään vihjailemalla, että tilanne on hallitsematon ja vaatii paniikkitoimia.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #21 on: April 20, 2010, 15:50:59 »
Onko ainuttakaan maata, joka olisi likimainkaan yhtä vauras kuin Suomi ja jonne muuttaminen on näin vaikeaa?
Onko siis paikkaa, missä maahanmuuttajia olisi vähemmän ja mamupolitiikka vielä suomalaista tiukempaa?


Tähän en ole saanºt kertaakaan vastausta maahanmuuttokriitikoilta, vaikka siis Suomi onkin heidän mielestään tuo
"hallitsemattoman maahanmuuton, pakolaisvyöryn ja -tulvan luvattu maa"

edit: jos mamukriitikko lähtisi kohtaamaan mamuja, huomaisipa kenties tämän:

- mamut joutuvat luukulta luukulle pompotettavaksi ja sossun/työkkärin/karenssien nöyryyttämiksi aivan siinä missä kantiksetkin. Sillä erotuksella, että heikommalla kielitaidolla ja omia oikeuksiaan tuntematta eivät uskalla edes valittaa. (Tästä on lukuisia havaintoja ja esimerkkejäkin).

- muutamat mamuryhmät syövät puuroa ja kokkaavat kaiken itse voidakseen ostaa kalliita vaatteita ja silmälaseja - useammat lähettääkseen rahaa kotimaahan sukulaisille (eikä siis  rikollisille, kuten mamukriitikot haluavat asian esittää)

- mamut eivät pyydä sossua ostamaan uusia tiskikoneita yms. vaan osaavat kyllä asioida kirppiksillä (jollei heille näitä nimenomaan tyrkytetä). Jostain kumman syystä sossu ei ole osannut järjestää omaa käytettyjen kodinkoneiden, lastentarvikeiden yms. kierrätyspistettä vaan tyrkyttää kaikille (siis suomalaisillekin, sukulaisissa esimerkkejä) upopuusia lastenrattaita jne. Käsittämätönmtä kulutuskulttuuria!
« Last Edit: April 20, 2010, 16:02:32 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #22 on: April 20, 2010, 16:11:24 »
Onko ainuttakaan maata, joka olisi likimainkaan yhtä vauras kuin Suomi ja jonne muuttaminen on näin vaikeaa?


Suomeen muuttaminen ei ole mielestäni mitenkään erityisen vaikeaa, ellei pohjoista sijaintia ja välimatkoja lasketa syyksi kuvata sitä vaikeaksi. Nähdäkseni lähes kaikkiin länsimaihin on vaikeampi muuttaa kuin Suomeen. En tiedä, että mikä tekisi tästä maasta vaikean paikan muuttaa. Pitkät turvapaikkahakemusten käsittelyajat valitusprosesseineen ja oleskeluun perustuva taloudellisen tuen mahdollisuus tekevät Suomeen tulemisen melko vaivattomaksi. Luulen, että algerialainen kuitenkin haluaa elää mielummin Ranskassa vaikka laittomana siirtolaisena, koska muutkin tekijät kuin taloudelliset vaikuttavat.

Quote
Onko siis paikkaa, missä maahanmuuttajia olisi vähemmän ja mamupolitiikka vielä suomalaista tiukempaa?

Ei syy siihen, että Suomessa on vähän maahanmuuttajia johdu siitä, että täkäläinen politiikka olisi tiukkaa. Meillä ei juuri ole muiden länsimaiden ongelmaa laittomista maahanmuuttajista, koska kaikista tulee rajanylityksen jälkeen laillisia, jos osaavat taikasanan. Jos meillä noudatettaisiin normaalia länsimaista ihmisten luokittelua hyödyllisyysasteikolla maahanmuuttohalun ilmetessä, niin yhteiskuntamme etninen rakenne voisi olla paljon homogeenisempi.

Mutta jos haluat esimerkkejä, niin vaikkapa Japani on hyvä esimerkki hyvin tiukasta vauraan maan maahanmuuttopolitiikasta ymmärtääkseni.

Quote
Tähän en ole saanºt kertaakaan vastausta maahanmuuttokriitikoilta, vaikka siis Suomi onkin heidän mielestään tuo
"hallitsemattoman maahanmuuton, pakolaisvyöryn ja -tulvan luvattu maa"

Saitko nyt? Vyöry ja tulva ovat mielestäni myös liioiteltuja ilmaisuja ja hysteriaan taipuvaisten kielenkäytössä ominaisia.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #23 on: April 20, 2010, 16:43:01 »
Mihin perustat käsityksesi,että tänne olisi helppoa muuttaa? Oletko kysyny Perkelixin kokemuksia? Jonkun muun mamun?
Onko millään länsimaalla näin pientä kiintiöpakolaislukua?

edit: jospa täällä olisi kiinnostusta yhteisiin tapaamisiin /myös mamujen kanssa siis, ilmoitelkaahan, ok?  :) :)
« Last Edit: April 20, 2010, 17:22:19 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Outo Lintu

 • Guest
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #24 on: April 20, 2010, 18:18:47 »
Wardalle tähän väliin: jep, olen itsekin jo ollut pidempään sitä mieltä, että, kun henkilö on valinnut puolensa, eikä suostu, kuin vänkäämään, on keskustelu pääosin turhaa. Kahdella henkilöllä on eri näkemykset; toisen mielestä maapallo on pyöreä, toisen mielestä litteä, eikä jälkimmäinen suostu hyväksymään todettua faktaa maapallon pyöreydestä, vaikka mitä faktoja esittäisit.
Kuitenkin olen sitä mieltä, että jos ehdottamiini tutkimuksiin lähdettäisiin sitten vaikka "suvisten" taholta ja todellisuus.org -sivuston lisäksi tutkimuksia pyrittäisiin julkaisemaan yleisellä taholla valtaväestön enemmistön nähtäväksi. Änkyrät eivät tule hyväksymään tosiasiaa maapallon pyöreydestä, mutta jos tutkimukset päätyisivät valtaväestön nähtäviksi, ehkäistäisiin valtaväestön aivopesu. En väitä, että valtaväestön enemmistö olisi jotenkin vietävissä. Kuitenkin, kun saatavilla on nykyisin vain pääosin änkyröiden propagandaa ja valtavirran median (takinkääntäjien) harjoittamaa kriittistä propagandaa maahanmuuttajia kohtaan, on hyvin helppo omaksua vallitseva propaganda, kun muutakaan ei ole saatavilla (satunnaisia positiivisia uutisia lukuun ottamatta, jotka jäävät tarkoitushakuisten skandaaliotsikoiden varjoon). Siksi olisikin äärimmäisen tärkeää saada valtavirrasta poikkeavia tutkimuksia, ennen kuin asenteet kovenevat entisestään propagandan myötä.

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #25 on: April 21, 2010, 10:33:04 »
Mihin perustat käsityksesi,että tänne olisi helppoa muuttaa? Oletko kysyny Perkelixin kokemuksia? Jonkun muun mamun?

Todellisuuteen. Vitsi on tarkoituksellinen.

Quote
Onko millään länsimaalla näin pientä kiintiöpakolaislukua?

Ymmärräthän, että vain muutama maa ylipätänsä ottaa kiintiöpakolaisia. Pohjoismaat ja muutama muu. Yleensä maissa pisteytetään ihminen. Tutustu lähialueilla vaikkapa Tanskan nykyversioon maahanmuuttopolitiikasta.

Quote
edit: jospa täällä olisi kiinnostusta yhteisiin tapaamisiin /myös mamujen kanssa siis, ilmoitelkaahan, ok?  :) :)

Päivittäin tapaan näitä ihmisiä, joten en koe mitään erityistä tarvetta asiaan. En silti koe yritystäsi huonona tai arvottomana. Menkää ja kohdatkaa se todellisuus kaikilla tasoilla joilla vain haluatte. Kunhan vain pidätte silmänne auki.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.

Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #26 on: April 21, 2010, 19:03:04 »
Tarkennan Virkamies: onko mitään muuta länsimaata, joka ottaa ylipäätään yhtä vähän kiintiö + muita pakolaisia kuin Suomi?
Yhtä vähän työperäisiä maahanmuuttajia? Yhtä vähän turvapaikanhakijoita?
Ja jolla olisi näitä ihmisiä yhtä vähän entuudestaan?
Edes väestömäärään suhteutettuna siis? ::)

Kohtaamisesta: ideanahan oli lähteä kohtaamaan vierasperäisiä ihmisiä YHDESSÄ ( eikä siis mokujengissä yksin). Minä ainakin olen kohdannut näitä varmasti satoja kertoja enemmän kuin keskiverto maijameikäläinen, mutta useimmat muut eivät ole.
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #27 on: April 21, 2010, 19:54:49 »
Mihin perustat käsityksesi,että tänne olisi helppoa muuttaa? Oletko kysyny Perkelixin kokemuksia? Jonkun muun mamun?
Onko millään länsimaalla näin pientä kiintiöpakolaislukua?

edit: jospa täällä olisi kiinnostusta yhteisiin tapaamisiin /myös mamujen kanssa siis, ilmoitelkaahan, ok?  :) :)

Muuten kyllä, mutta tunnen jo muutaman mukavan somalin joiden kanssa heitän läppää joka päivä netissä.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Kuuma peruna

 • Guest
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #28 on: April 22, 2010, 06:44:51 »
Mikä sitten on länsimaa? Kaiken järjen mukaan EU-maat ovat länsimaita, paitsi joidenkin mielestä entiset itäblokin maat eivät ole. Sitten taas monet laskevat Suomenkin itäblokkiin, ja sitähän me olimmekin.

Offline Virkamies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1647
 • En sitten laupeutunut
Re: Ideana todellinen kohtaaminen
« Reply #29 on: April 22, 2010, 09:15:03 »
Tarkennan Virkamies: onko mitään muuta länsimaata, joka ottaa ylipäätään yhtä vähän kiintiö + muita pakolaisia kuin Suomi?

Tarkastellaan. Turvapaikanhakijoista tässä on kohtuullisen hyvä tietolähde:

http://www.unhcr.org/4ba7341a9.html

Kiintiöpakolaisia ei liene liitetty tähän tietokantaan, mutta heitä ei oikeastaan ota kuin yhdeksän maata koko maailmassa yleensäkään, joten minun lienee turha sillä yrittää mitenkään briljeerata.

Suomi otti siis 2009 maailman seitsemänneksitoista eniten kokonaismäärissä mitattuna turvapaikanhakijoita. Väestöön suhtautettuna lukumme oli 1,1 ihmistä per 1000 ihmistä. Vanhan euroopan keskiarvo on 0,6. Yhdysvalloissa 0,2 ja pohjoismaat 2,0. Vertailumaista nähdäkseni vain Norja 3,6 ja Ruotsi 2,6 määrällä menevät ohitse (en oikein laske Lichtensteinia verrokkimaaksi).

Kun vielä tiedämme, että Suomen käytäntö on myöntää keskimääräistä paremmin oleskelulupia turvapaikan ja perheenyhdistämisen perusteella, niin minusta on melko perusteltua väittää, että Suomessa ei ole mitenkään tiukka humanitäärisen maahanmuuton politiikka kansainvälisesti ajateltuna. Kuulen mielelläni perusteltuja vastaväitteitä.

Quote
Yhtä vähän työperäisiä maahanmuuttajia? Yhtä vähän turvapaikanhakijoita?
Ja jolla olisi näitä ihmisiä yhtä vähän entuudestaan?
Edes väestömäärään suhteutettuna siis? ::)

Meidän maahanmuuttotilanteemme on tulossa muuta vanhaa Eurooppaa perässä. Totta kai. Täällä on oltu melko köyhiä, joten ei tänne ole suurta tunkua ollutkaan, eikä meillä ole ollut mitään siirtomaiden kaltaisia, joista väkeä olisi muuttanut. Ei kai kukaan väitä, että Pariisissa olisi vähemmän maahanmuuttotaustaisia kuin Helsingissä.
Irrelevanttia, koska mantsurian kalahuuhkaja.