Author Topic: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa  (Read 140709 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Zakari

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 494
  • Allons-y!
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #150 on: June 14, 2012, 22:14:33 »
Hellou!  8)

Yöchattila kokoontuu tänään ulkona kahvilan terassilla. Tänään grillaamme pation suuressa hiiligrillissä. Jotta voimme palvella teitä parhaalla mahdollisella tavalla, kertokaa masterchefille omat toiveenne ja reseptinne juomaehdotuksineen. Ja me laitamme tuotteet tirisemään.

Ja jos gastronomia ei sytytä, niin tavalliseen tapaan täällä saa turista niitä näitä, tai ihan mitä vaan. Kunhan muistatte Yön pimeydessä-säännön: "Söpöä ja lutuista, söpöä ja lutuista."

Joudun poistumaan joksikin aikaa, mutta tehkää hyvin ja palvelkaa toisianne rakkaudellisesti.
"The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. Hey. The good things don't always soften the bad things, but vice-versa, the bad things don't necessarily spoil the good things and make them unimportant." - The Eleventh Doctor

Offline Kaptah

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1145
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #151 on: June 14, 2012, 22:23:41 »
Haluaisin kovasti pitkään haudutetun ja kuumassa grillissä väriä saaneen porsaan grillikyljyksen. Sellaisen murean ja savunmakuisen. Kotonta tehtyä perunasalaattia välimerellisin maustein kaveriksi, kiitos.

Juomaksi ottaisin ison vehnäoluen. Saa suorittaa  :)
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline Mikael Lönnroth

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1308
    • Maailmanpuolue
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #152 on: June 14, 2012, 22:24:44 »
Maistuisi kyllä olut ja vaikkapa grillattu sipuli kun en nyt mitään parempaakaan keksi.
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline Zakari

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 494
  • Allons-y!
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #153 on: June 14, 2012, 22:33:25 »
Haluaisin kovasti pitkään haudutetun ja kuumassa grillissä väriä saaneen porsaan grillikyljyksen. Sellaisen murean ja savunmakuisen. Kotonta tehtyä perunasalaattia välimerellisin maustein kaveriksi, kiitos.

Juomaksi ottaisin ison vehnäoluen. Saa suorittaa  :)

Tämä toive on suorastaan hyväntuulisen helppo toteuttaa. Vehnäoluen merkillä väliä?

Mikaelin uuden sadon juuri nostetut sipulit valmistuvat tuota pikaa, voideltu oliiviöljyllä, mausteena mustapippuri, merisuola, oregano.

Tässä grillaajalla jo hikeä pukkaamaan.
"The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. Hey. The good things don't always soften the bad things, but vice-versa, the bad things don't necessarily spoil the good things and make them unimportant." - The Eleventh Doctor

Offline Vongoethe

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 6074
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #154 on: June 14, 2012, 22:35:50 »

***

Ja jos gastronomia ei sytytä, niin tavalliseen tapaan täällä saa turista niitä näitä, tai ihan mitä vaan. Kunhan muistatte Yön pimeydessä-säännön: "Söpöä ja lutuista, söpöä ja lutuista."

***


Täällä päin ei ole yhtään pimeetä, joten voinen harkintani mukaan hieman joustaa tuosta säännöstä?
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Zakari

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 494
  • Allons-y!
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #155 on: June 14, 2012, 22:40:05 »
Itselleni ajattelin valmistaa kreikkalaistyyppisiä possuvartaita:

Tuore possun niska=kassler leikataan sopivan kokoisiksi varraspaloiksi. Marinoidaan tunti (1 osa oliiviöljyä, 1 osa sitruunanmehua, suolaa maun mukaan, mustapippuri, oregano, valkosipulia runsaasti). Keihästä possunpalat, grillaa hyvällä hiilloksella hellävaroen. Kostuta vartaita välillä sitruunanmehulla. Valmiita ovat, kun väri on kauniin ruskea ja ihana possun rasva tirisee iloisesti.

Seuraksi uunissa paahdettuja puolikkaita uusia perunoita (voidellaan valkosipuliöliiviöljyllä), horiatiki -salaatti sekä riittävästi retsinaa. Grillauksen aikan kokkia voidellaan ouzolla.
"The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. Hey. The good things don't always soften the bad things, but vice-versa, the bad things don't necessarily spoil the good things and make them unimportant." - The Eleventh Doctor

Offline Zakari

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 494
  • Allons-y!
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #156 on: June 14, 2012, 22:40:52 »

***

Ja jos gastronomia ei sytytä, niin tavalliseen tapaan täällä saa turista niitä näitä, tai ihan mitä vaan. Kunhan muistatte Yön pimeydessä-säännön: "Söpöä ja lutuista, söpöä ja lutuista."

***

Täällä päin ei ole yhtään pimeetä, joten voinen harkintani mukaan hieman joustaa tuosta säännöstä?



Kunhan teet sen söpösti ja lutuisesti, toki paikalliset variaatiot ovat sallittuja suvaitsevassa Suomen suvessa.

Edit: nyt on tullut liikaa ouzo -maustetta, koska quotet ei tunnu enää menevän kohdalleen.
Edit 2: no nyt ne on niikuin pitää.
« Last Edit: June 14, 2012, 22:45:13 by Zakari »
"The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. Hey. The good things don't always soften the bad things, but vice-versa, the bad things don't necessarily spoil the good things and make them unimportant." - The Eleventh Doctor

Offline O.skar

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 359
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #157 on: June 14, 2012, 22:52:14 »
Itselleni ajattelin valmistaa kreikkalaistyyppisiä possuvartaita:

Tuore possun niska=kassler leikataan sopivan kokoisiksi varraspaloiksi. Marinoidaan tunti (1 osa oliiviöljyä, 1 osa sitruunanmehua, suolaa maun mukaan, mustapippuri, oregano, valkosipulia runsaasti). Keihästä possunpalat, grillaa hyvällä hiilloksella hellävaroen. Kostuta vartaita välillä sitruunanmehulla. Valmiita ovat, kun väri on kauniin ruskea ja ihana possun rasva tirisee iloisesti.

Seuraksi uunissa paahdettuja puolikkaita uusia perunoita (voidellaan valkosipuliöliiviöljyllä), horiatiki -salaatti sekä riittävästi retsinaa. Grillauksen aikan kokkia voidellaan ouzolla.

Voisin tilata tällaisia vartaita parit, lisukkeeksi hyvissä ajoin hengittämään otettua erittäin täyteläistä punaviiniä. Kiitos!

Offline Zakari

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 494
  • Allons-y!
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #158 on: June 14, 2012, 22:59:41 »
Itselleni ajattelin valmistaa kreikkalaistyyppisiä possuvartaita:

Tuore possun niska=kassler leikataan sopivan kokoisiksi varraspaloiksi. Marinoidaan tunti (1 osa oliiviöljyä, 1 osa sitruunanmehua, suolaa maun mukaan, mustapippuri, oregano, valkosipulia runsaasti). Keihästä possunpalat, grillaa hyvällä hiilloksella hellävaroen. Kostuta vartaita välillä sitruunanmehulla. Valmiita ovat, kun väri on kauniin ruskea ja ihana possun rasva tirisee iloisesti.

Seuraksi uunissa paahdettuja puolikkaita uusia perunoita (voidellaan valkosipuliöliiviöljyllä), horiatiki -salaatti sekä riittävästi retsinaa. Grillauksen aikan kokkia voidellaan ouzolla.

Voisin tilata tällaisia vartaita parit, lisukkeeksi hyvissä ajoin hengittämään otettua erittäin täyteläistä punaviiniä. Kiitos!

Tällä kertaa suosittelen punaviiniksi chileläistä Santa Helena Siglo de oroa, rypäle carmenere. Edullista ja asianmukaisesti ilmautettuna erinomainen grilliruuan seuralainen.
"The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. Hey. The good things don't always soften the bad things, but vice-versa, the bad things don't necessarily spoil the good things and make them unimportant." - The Eleventh Doctor

Offline Kaptah

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1145
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #159 on: June 14, 2012, 23:03:23 »
Tämä toive on suorastaan hyväntuulisen helppo toteuttaa. Vehnäoluen merkillä väliä?

Enpä ole kovin huonoa vehnäolutta juonutkaan, mutta esimerkiksi Schneiderweisse Unser Aventinus voisi toimia. Joskin olisi aika vahvaa, kun huomenna on työaamu...
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline Kourumies

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3094
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #160 on: June 14, 2012, 23:05:00 »
Haluaisin kovasti pitkään haudutetun ja kuumassa grillissä väriä saaneen porsaan grillikyljyksen. Sellaisen murean ja savunmakuisen. Kotonta tehtyä perunasalaattia välimerellisin maustein kaveriksi, kiitos.

Eiköhän kaikkien sianliharuokien äiti kuitenkin ole filippiiniläinen litson. Niin kauan kuin eivät vegevihreät pakota syömään ruohoa...



Ja on niillä siellä sitä kaljaakin.

« Last Edit: June 14, 2012, 23:07:05 by Köyry Väyränen »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Zakari

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 494
  • Allons-y!
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #161 on: June 14, 2012, 23:06:11 »
Tämä toive on suorastaan hyväntuulisen helppo toteuttaa. Vehnäoluen merkillä väliä?

Enpä ole kovin huonoa vehnäolutta juonutkaan, mutta esimerkiksi Schneiderweisse Unser Aventinus voisi toimia. Joskin olisi aika vahvaa, kun huomenna on työaamu...

Oliko se hesarissa tänään vehnäolut vertailu. En ehtinyt perehtymään, näytti kuitenkin kotimaiset pärjänneen.

Itse olen viime vuosina muuttunut tylsäksi lager/pils hemmoksi. Vanhus ei tule yksin.
"The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. Hey. The good things don't always soften the bad things, but vice-versa, the bad things don't necessarily spoil the good things and make them unimportant." - The Eleventh Doctor

Offline Kaptah

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1145
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #162 on: June 14, 2012, 23:09:47 »
Itse olen viime vuosina muuttunut tylsäksi lager/pils hemmoksi. Vanhus ei tule yksin.

Myönnän kyllä itsekin kuluttavani pääosin näitä ankeita peruslitkuja, mutta hyvältähän nekin maistuvat kohtuullisesti käytettynä. Silti silloin kun haluaa herkutella, mennään jonnekin aivan muualle. Pale alet ovat myös sydäntä lähellä, mutta ei ole vehnäbockin voittanutta.
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline O.skar

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 359
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #163 on: June 14, 2012, 23:14:39 »
Tällä kertaa suosittelen punaviiniksi chileläistä Santa Helena Siglo de oroa, rypäle carmenere. Edullista ja asianmukaisesti ilmautettuna erinomainen grilliruuan seuralainen.

Tämä kuulostaa mainiolta!

Offline Zakari

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 494
  • Allons-y!
Re: Yön pimeydessä ja kirkkaassa päivänvalossa
« Reply #164 on: June 14, 2012, 23:16:57 »
Itse olen viime vuosina muuttunut tylsäksi lager/pils hemmoksi. Vanhus ei tule yksin.

Myönnän kyllä itsekin kuluttavani pääosin näitä ankeita peruslitkuja, mutta hyvältähän nekin maistuvat kohtuullisesti käytettynä. Silti silloin kun haluaa herkutella, mennään jonnekin aivan muualle. Pale alet ovat myös sydäntä lähellä, mutta ei ole vehnäbockin voittanutta.

Minulla oli aktiivinen olutharrastuksen=intoilun kausi 80-luvun lopulla. Silloin alkoi Suomesta saada ulkolaisia oluita vähän runsaammin. Valikoimat olivat kyllä aika suppeat nykyisiin verrattuna. Siitä on sitten hiivuttu, kohti vanhuusikää hiippaillessa. Eikä maksakaan varmaan kestäisi kaikkia maistella. Hyvin humaloitu pils  on suosikki nautiskeluun (makuni on ehkä kuitenkin keskieurooppaileen suuntaan), kovaan kesäjanoon menee hyvälaatuinen kotimainenkin lager (esim. Koff III).

Viskit on sitten asia erikseen.... niihin olen vasta hurahtamassa.
"The way I see it, every life is a pile of good things and bad things. Hey. The good things don't always soften the bad things, but vice-versa, the bad things don't necessarily spoil the good things and make them unimportant." - The Eleventh Doctor