Keskustelu > Yleinen keskustelu

Muslimisaarnaajat ja imaamit

<< < (2/46) > >>

Kaptah:

--- Quote from: Vongoethe on May 16, 2012, 17:36:06 ---Totta. Siksikin linkitin tuon varhemman käsittelyn myös tähän ketjuun. Muuten olisin ollut hiljaa.

--- End quote ---

Hieno homma. Kiitän. Modehan voisi näitä jopa yhdistellä..? Mieluummin minusta ne muutama postaus toisesta kejusta tänne kuin päinvastoin.

Kaptah:

--- Quote from: Taha Islam on May 16, 2012, 17:40:45 ---Mutta asiallisesti ottaen, onkohan kysymysten asettelulla ja muulla toimitustyöllä pyritty luomaan jokin vaikutelma? Ei, eihän se ole todennäköistä. Medialla ei ole agendaa, eikä kyse voi olla ajojahdista.

--- End quote ---

Totta kai on. On ollut ennakkoluulo, ja on haluttu testata, pitääkö se paikkansa. Hyvin pitkälti piti.

Vongoethe:

--- Quote from: Kaptah on May 16, 2012, 17:43:03 ---
--- Quote from: Vongoethe on May 16, 2012, 17:36:06 ---Totta. Siksikin linkitin tuon varhemman käsittelyn myös tähän ketjuun. Muuten olisin ollut hiljaa.

--- End quote ---

Hieno homma. Kiitän. Modehan voisi näitä jopa yhdistellä..? Mieluummin minusta ne muutama postaus toisesta kejusta tänne kuin päinvastoin.

--- End quote ---

Tuolla Audiovisuaalisessa tärppiketjussa on myös linkki itse ohjelmaan. Näkyy tulevan ulos illalla. En ole varma, onko osia nähtävissä jo muualla, eipä noissa uutisissa ainakaan minulle sinänsä uutta ollut. Tuommoista se on, osin syistä, joita Taha ainakin Karlströmin blogissa esittää. TÅ¡ekeissä tekivät muuten saman tempun jokunen vuosi takaperin. Pitäisi kai kaivella sekin ohjelma ja sen herättämä keskustelu jostain.

EDIT: Löytyihän se, vuosi oli 2006.

ČTV documentary angers Muslims

sr:

--- Quote from: Kaptah on May 16, 2012, 17:24:22 ---"En usko, että enemmistö haluaa tällaisia imaameita", Uumajan yliopiston professori Mohammad Fazlhashemi sanoo televisio-ohjelmassa. Iranilaissyntyinen Fazlhashemi on aatehistorian tutkija. Hänen mukaansa yhä useammat muslimit Euroopassa kyseenalaistavat äärivanhoillisen uskontulkinnan.

--- End quote ---

No, minkä ihmeen vuoksi he sitten kuuluvat sellaiseen uskonnolliseen yhteisöön, joka opettaa sitä äärivanhoillista linjaa? Vähän kuin lestadiolaiset valittaisivat, että voi voi kun tämä lestadiolaisuus on näin äärivanhoillinen tulkinta kristinuskosta.


--- Quote ---Ruotsin Islamilaisen liiton johtaja Omar Mustafa arvosteli ohjelmaa kovin sanoin, Dagens Nyheterin verkkolehti kertoi. "Äärioikeistolaiset voimat eivät olisi voineet saada parempaa palvelua", Mustafa sanoi DN.se:n mukaan. Malmön islamilaisen keskuksen johtaja kehottaa pikemminkin tutkimaan Ruotsissa leviävä islamofobiaa.
--- End quote ---

Ok, eli islamilaisen liiton mielestä vika on siinä, että media paljasti totuuden ruotsalaisten imaamien kannoista, ei niinkään niissä imaamien kannoissa. Haiskahtaa aika pitkälti katolisen kirkon pedofiiliskandaalilta, jossa kirkon päähuomio keskittyi kirkon imagosta huolehtimiseen eikä niinkään pedofilian kitkemiseen ja hyväksikäytöstä kärsineiden lasten oikeutta saamiseen.

Jos siis Islamilainen liitto ottaa tuosta ohjelmasta opiksi sen, että media on paha ja pyrkii edistämään islamofobiaa, eikä sitä, että kannattaisikohan vähän päivittää sitä, mitä imaamit islamista oikeasti opettavat, niin seurauksena on kyllä se, että he tulevat putoamaan vähän ajan kuluttua vielä entistäkin korkeammalta. Oikea vastaus olisi ollut jotain tyyliin:"Selvitämme asian sisäisesti ja ryhdymme vaadittaviin toimenpiteisiin" tms.

Taha Islam:

--- Quote from: sr on May 16, 2012, 18:38:26 ---No, minkä ihmeen vuoksi he sitten kuuluvat sellaiseen uskonnolliseen yhteisöön, joka opettaa sitä äärivanhoillista linjaa? Vähän kuin lestadiolaiset valittaisivat, että voi voi kun tämä lestadiolaisuus on näin äärivanhoillinen tulkinta kristinuskosta.
--- End quote ---

Muslimeilla ei ole "kirkkokuntia", vaan periaatteessa kuka tahansa muslimi voi mennä mihin tahansa moskeijaan. Moskeijarakennuksen tai tilan haltija vastaa siitä, kenet hän sinne kutsuu tai päästää saarnaamaan perjantairukouksiin. Käytännössä saarnan voi siis antaa kuka tahansa ja kuulijana voi olla kuka tahansa ja saarnaaja vastaa itse sanomisistaan. Saapa saarnaajan jopa keskeyttää ja korjata, mikäli tuntee siihen tarvetta.


--- Quote ---Ok, eli islamilaisen liiton mielestä vika on siinä, että media paljasti totuuden ruotsalaisten imaamien kannoista...
--- End quote ---

Ettei vain olisi taas käynyt niin, että asiat esitetään ja tulkitaan niin, että sanomiset näyttävät pahemmilta, kuin ovat?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version