Keskustelu > Yleinen keskustelu

Muslimisaarnaajat ja imaamit

<< < (3/46) > >>

Reija Härkönen:
Eipä tuo lakien noudattaminen aina niin itsestään selvää ole meidänkään valtionkirkossamme. Kemijärvellä käydään parhaillaan taistelua pappisehdokkaan puolesta, jonka tuomiokapituli on hylännyt, koska tämä ei suostu työskentelemään naispappien kanssa. Kopioin lehtiuutiseen liittyvästä keskustelusta pätkän:


--- Quote ---Voitaisiinkohan nimiä keräämällä saada kirkkoherraksi valittua myös sellainen henkilö, joka on julkisesti ilmoittanut että hän ei suostu tekemään alttariyhteisytötä, jotain etnista taustaa edustavien pappien kanssa, esimerkiksi somalien kanssa?
Sari Roman-Lagerspetz | 08.05.2012 16:11

Sari, mielipiteesi ei muutu totuudeksi vaikka se toistettaisiin sata kertaa. Me Raamattuun sitoutuvat emme ole koskaan katsoneet emmekä koskaan tule katsomaan maailmaa mistään muusta vinkkelistä kuin Raamatun erehtymättömyyden vinkkelistä. Siksi katsomme, että Jumala päättää seurakuntaviran kelpoisuusvaatimukset, eivät ihmiset. Vanhassa liitossa tämä tarkoitti mm. sitä, että ainoastaan tiettyjen Israelin heimojen edustajat saattoivat toimia pappeina. Uuden liiton kohdalla noudatamme, mitä virasta on säädetty apostolisissa kirjoituksissa; siellä eivät määrää etnisyys, vaan sukupuoli, Raamatun mukainen elämäntapa ja Raamatun mukainen oppi.

Tiedät siis täysin hyvin, että torjumme naisen toimimisen paimenvirassa, koska se on velvollisuutemme Raamatun perusteella Jumalan edessä. Mikä tahansa muu linjaus edustaisi rakkaudettomuutta ja suoranaista pahuutta, sillä se ohittaisi Jumalan täydelliset ja oikeudenmukaiset käskyt. Toivon, että et tekeydy tietämättömäksi tästä.
Mikael Elmolhoda | 08.05.2012 16:41
--- End quote ---

Tällä en nyt tahdo sanoa sitä, etteikö olisi syytä valvoa, että uskontokunnat noudattavat maan lakia, mutta sen tahdon sanoa, että vahvat, fundamentalistiset uskomukset jylläävät monilla tahoilla ja monet kirkkokunnat yrittävät esimerkiksi peitellä pappiensa ja saarnaajiensa tekemisiä, moraalisia virheitä ja rikoksia.

Lisään vielä linkin lehtijuttuun:
http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/2450/hyllytetyn_kirkkoherraehdokkaan_puolesta_vedotaan_kemijarvella

Taha Islam:
Kiitos Reija. Postasin tuon välittömästi Laasasen blogiin. Itse niin harvoin luen seurakuntalehtiä (en ikinä).

Reija Härkönen:

--- Quote from: Taha Islam on May 16, 2012, 19:00:28 ---Kiitos Reija. Postasin tuon välittömästi Laasasen blogiin. Itse niin harvoin luen seurakuntalehtiä (en ikinä).

--- End quote ---

Enpä minäkään lue seurakuntalehtiä, googlasin vain jollain "pappien saarnat Suomessa" -haulla ja tuollainen tupsahti ruutuun. Itse asiassa oli tarkoitus kaivaa esille esimerkki jostain saarnasta, jossa pappi julistaa tuomiopäivää naisille, jotka pakottavat miehensä hellan ääreen...

sr:

--- Quote from: Taha Islam on May 16, 2012, 18:50:19 ---Muslimeilla ei ole "kirkkokuntia", vaan periaatteessa kuka tahansa muslimi voi mennä mihin tahansa moskeijaan. Moskeijarakennuksen tai tilan haltija vastaa siitä, kenet hän sinne kutsuu tai päästää saarnaamaan perjantairukouksiin. Käytännössä saarnan voi siis antaa kuka tahansa ja kuulijana voi olla kuka tahansa ja saarnaaja vastaa itse sanomisistaan. Saapa saarnaajan jopa keskeyttää ja korjata, mikäli tuntee siihen tarvetta.

--- End quote ---

No, sitä suuremmalla syyllä voisi kysyä, että miksi touhu on äärivanhoillista. Jossain hierarkisessa katolisessa kirkossa voisi vielä ymmärtää, että seurakunta joutuu kuuntelemaan sitä pappia, jonka Vatikaani on sinne lähettänyt, mutta jos islamissa homma toimii noin, niin mikä ihmeen tarve niillä äärivanhoillisen tulkinnan hylänneillä Euroopan muslimeilla on päästää sinne puhujaksi jotain vanhoillista imaamia?


--- Quote ---
--- Quote ---Ok, eli islamilaisen liiton mielestä vika on siinä, että media paljasti totuuden ruotsalaisten imaamien kannoista...
--- End quote ---

Ettei vain olisi taas käynyt niin, että asiat esitetään ja tulkitaan niin, että sanomiset näyttävät pahemmilta, kuin ovat?

--- End quote ---

Niin tässä varmaan on käynyt. Ihan niin kuin silloin, kun Boston Globe ensimmäistä kertaa toi katolisen kirkon pedofiilijutut julkisuuteen. Vika on aina mediassa, ei uskonnollisissa yhteisöissä.

Taha Islam:

--- Quote from: sr on May 16, 2012, 19:27:49 ---...niin mikä ihmeen tarve niillä äärivanhoillisen tulkinnan hylänneillä Euroopan muslimeilla on päästää sinne puhujaksi jotain vanhoillista imaamia?
--- End quote ---

Hän nyt vain sattuu olemaan siellä. Islamiin kuuluu, että rukouskutsun kuullessa mennään lähimpään moskeijaan, ei siihen, missä on joku tietty puhuja. En muista, että puhujista olisi ollut mitään mainintaa koskaan missään ilmoitustauluilla.


--- Quote ---Niin tässä varmaan on käynyt. Ihan niin kuin silloin, kun Boston Globe ensimmäistä kertaa toi katolisen kirkon pedofiilijutut julkisuuteen. Vika on aina mediassa, ei uskonnollisissa yhteisöissä.
--- End quote ---

Viittasin lähinnä salakuvausreissuun Englannin moskeijoissa.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version