Keskustelu > Yleinen keskustelu

Muslimisaarnaajat ja imaamit

(1/46) > >>

Kaptah:
Minkäslaisia fiiliksiä tästä aiheesta herää? Bildaukset omiani. Lähde.


--- Quote ---Ruotsin televisio SVT lähettää keskiviikkona ohjelman, joka paljastaa Ruotsissa toimivien moskeijoiden rikkovan neuvoillaan maan lakeja. Virallisesti muslimijohtajat vakuuttavat kannattavansa naisten ihmisoikeuksia. Piilokamera paljasti kuitenkin, että miehensä pahoinpitelemää naista kehotetaan "alistumaan täysin", ohjelman verkkosivulla kerrotaan.

Ruotsissa seurakunnat saavat valtion tai kunnan tukea ja sitoutuvat samalla "ylläpitämään ja vahvistamaan yhteiskunnan perusarvoja".

Ruotsissa jos missä perusarvona on naisten ja miesten tasa-arvo ja henkilökohtainen koskemattomuus. Moniavioisuus on laitonta.

Televisiotoimittajat testasivat kymmentä suurinta moskeijaa neljällä kysymyksellä. Seitsemässä moskeijassa käytiin, kolmeen soitettiin. Vastaukset nauhoitettiin.

Testiin osallistuneet naiset esittivät pahoinpideltyä vaimoa ja tämän sukulaista. Uskonoppineilta tai perheneuvojilta kysyttiin muun muassa, saako mies hakata vaimoaan ja pitäisikö tämän tehdä ilmoitus poliisille. Kuusi vastaajaa kielsi ilmoittamasta, yksi sanoi, että kevyt pahoinpitely pitäisi hyväksyä.

Tukholman tunnetuin moskeija sijaitsee Medborgarplatsenilla. Se on hallituksen luottomoskeija, josta pyydetään apua, kun halutaan tavata koko maan muslimien edustajia.

Televisiotoimittajille moskeijan edustaja selitti, että mies kyllä voi avioitua neljän naisen kanssa, jos kohtelee heitä oikeudenmukaisesti.

Vaimo ei myöskään saa kieltäytyä sukupuoliyhteydestä, vaikka mies hakkaisi häntä ja olisi ottanut toisen vaimon. "Jos soittaa poliisille, siitä voi tulla vähän vaikeaa. Tiedätkö miksi? Poliisi voi pidättää hänet", Medbogarplatsenin imaami selitti Ruotsin television ennakkouutisen mukaan.

Kymmenestä moskeijasta vain kahdessa vaimoa kehotettiin ilmoittamaan pahoinpitelystä poliisille.

Malmöläisessä moskeijassa naisen kertomusta vähäteltiin. "Sinun ei pidä ikinä, ikinä harkita poliisin luo menemistä", neuvo kuului.

Ruotsissa asuu noin 400 000 muslimia. He tulevat useista eri maista, eivätkä suinkaan ole yhtenäinen ryhmä - kuten eivät muodollisesti kristitytkään.

"En usko, että enemmistö haluaa tällaisia imaameita", Uumajan yliopiston professori Mohammad Fazlhashemi sanoo televisio-ohjelmassa. Iranilaissyntyinen Fazlhashemi on aatehistorian tutkija. Hänen mukaansa yhä useammat muslimit Euroopassa kyseenalaistavat äärivanhoillisen uskontulkinnan.

Televisio-ohjelma vahvistaa kielteistä kuvaa muslimeista. "On valitettavaa, että he täyttävät kaikki islaminpelkääjien ennakkokäsitykset", professori sanoo uutistoimisto TT:lle.

Ruotsin ensimmäinen islamilainen seurakunta perustettiin 1948, mutta imaamit koulutetaan yhä heidän kotimaissaan, joissa opetus voi olla hyvin vanhoillista. Fazlhashemin mukaan Ruotsissa pitäisi aloittaa korkeakoulutason imaamikoulutus.

Saksassa korkeakouluopetusta on jo.

Ruotsin Islamilaisen liiton johtaja Omar Mustafa arvosteli ohjelmaa kovin sanoin, Dagens Nyheterin verkkolehti kertoi. "Äärioikeistolaiset voimat eivät olisi voineet saada parempaa palvelua", Mustafa sanoi DN.se:n mukaan. Malmön islamilaisen keskuksen johtaja kehottaa pikemminkin tutkimaan Ruotsissa leviävä islamofobiaa.
--- End quote ---

En voi väittää, että tämä olisi tullut mitenkään kovin suurena yllätyksenä. Niin paljon kuin järkeviä ja maallistuneita muslimeja onkin, ei ole suurikaan yllätys että uskonoppineet eivät ole länsimaista elämäntapaa hyväksyneet tai ymmärtäneet.

Erityisesti muuten itse pidän viimeisestä lauseesta  ;D

Vongoethe:

--- Quote from: Kaptah on May 16, 2012, 17:24:22 ---Minkäslaisia fiiliksiä tästä aiheesta herää? Bildaukset omiani. Lähde.


--- End quote ---

No semmoisia, että voisit ottaa silmät käteen ja lukea, noin alkajaisksi.

Kaptah:

--- Quote from: Vongoethe on May 16, 2012, 17:32:01 ---No semmoisia, että voisit ottaa silmät käteen ja lukea, noin alkajaisksi.

--- End quote ---

Mielestäni uutinen on siinä määrin mielenkiintoinen, että sitä on turha haudata mihinkään Tahiksenkanssakinaamisketjun uumeniin.

Vongoethe:

--- Quote from: Kaptah on May 16, 2012, 17:33:30 ---
--- Quote from: Vongoethe on May 16, 2012, 17:32:01 ---No semmoisia, että voisit ottaa silmät käteen ja lukea, noin alkajaisksi.

--- End quote ---

Mielestäni uutinen on siinä määrin mielenkiintoinen, että sitä on turha haudata mihinkään Tahiksenkanssakinaamisketjun uumeniin.


--- End quote ---

Totta. Siksikin linkitin tuon varhemman käsittelyn myös tähän ketjuun. Muuten olisin ollut hiljaa.

Taha Islam:
Toivottavasti Ruotsin vastine Sananvapauden puolesta ry:lle ja Åula Fogelsson ei vaikene tämän imaamien vaiennusyrityksen edessä. Mitään lakiahan ei rikottu, eihän?

Mutta asiallisesti ottaen, onkohan kysymysten asettelulla ja muulla toimitustyöllä pyritty luomaan jokin vaikutelma? Ei, eihän se ole todennäköistä. Medialla ei ole agendaa, eikä kyse voi olla ajojahdista.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version