Author Topic: Lalli, suomalaisten sankari  (Read 25558 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Username1

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 4383
 • Populismi = energiataloudellisin maailmankuva!
Re: Lalli, suomalaisten sankari
« Reply #165 on: June 17, 2012, 21:57:46 »
Quote
Skientologiakirkko ei vaadi jäseniään eroamaan uskonnollisista yhdyskunnista, joten muslimit pysyinesivät muslimeina, mutta heillä olisi "kyvyt, jotka vapauttavat heidät inhimillisestä kuolevaisuudesta". Tekisikö tuo yhdistelmä heistä haluttavampia suomalaisten kannalta? Tuskinpa ... varsinkin kun skientologiassa on mielestäni myös pyramidihuijauksen makua.

Skientologia oli tässä sivuseikka... Tarkoitus oli selvittää, että vaikuttaako muslimius ylipäätään asiaan.

Ainakin pyrit vastaamaan kaikkeen, rehellisesti ja asiallisesti. Kenties keskustelua saamme aikaiseksi ja jonkinlainen silta, vaikka ei mitään valmista. Tervetuloa paremmalla ajalla keskustelemaan. :)
Monikulttuurisuus on rikkaus.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Lalli esittäytyy
« Reply #166 on: June 17, 2012, 23:23:56 »
Quote from: HS
On arvioitu, että noin 50 prosentissa Suomessa solmittavista uusista muslimiavioliitoista aviopuoliso tulee ulkomailta. Prosenttiluvun voi ajatella pienenevän samalla kun muslimien määrä maassa kasvaa.


"Voi ajatella pienenevän." "Voi ajatella." Tuo ei kyllä kuulosta kovin vakuuttavalta tilastomatematiikalta minun korviini. Nämä oletukset muslimiryhmien veästökasvunopeuden hidastumisesta saavat kulmani hieman kohoilemaan.

Mielestäni "ajatella pienenevän" on ihan perusteltua. Kun aikaa kuluu, tuntevat maassa pitkään asuneet muslimit vanhan kotimaansa muslimit yhä vieraammiksi ja vastaavasti suomalaisen muslimi-identiteetin yhä läheisemmäksi.

Muslimien väestönkasvu on hidastunut sellaisissa Euroopan maissa, joissa heitä on pidempään ollut ja alkanut lähestyä kantaväestön syntyvyyttä. Eräs omaan nuivuudesta parantumiseeni vaikuttanut seikka oli juurikin se, että rupesin ajattelemaan mitä järkeä on miettiä satojen vuosien päästä tapahtuvia asioita, jotka toteutuakseen edellyttäisivät tiettyjen ihmisryhmien säilymistä muuttumattomana. Edes niin vähän aikaa kuin sata vuotta sitten eläneet muslimit olisivat todella hämmästyneitä siitä, millaisia muslimit ovat nykyisin. Islamintulkinta ja muslimit ovat siis muuttuneet tähänkin asti jatkuvasti, joten miksi juuri nykyinen burkha-islamismi-trendi olisi tullut jäädäkseen ja onko se edes nykyisin mitenkään valtavirtaa muslimien keskuudessa, en usko.

Kyösti Tarvaisen laskelmat ovat jo sinällään aika paksua kamaa, joten on aika ihmeellistä, että sinusta muslimien määrä ei niissä kasva tarpeeksi jos nyt oikein sinua käsitin.

Quote
Quote from: HS
Islaminuskoisten lisäksi on otettava huomioon muut maahanmuuttajaryhmät, joiden koon ja erilaisten kulttuuristen vaikutusten arvioiminen on vaikeaa. Kuitenkin jo pelkkä kantasuomalaisia ja islamilaisia tarkasteleva ennuste osoittaa, että jos ainutlaatuinen suomalainen kulttuuri halutaan turvata ja säilyttää, maahanmuuttopolitiikkaan tarvitaan muutoksia.

Kappas! Taidanpa toistaa tuon: "Ennuste osoittaa, että jos ainutlaatuinen suomalainen kulttuuri halutaan turvata ja säilyttää, maahanmuuttopolitiikkaan tarvitaan muutoksia."

Tarvaisen sepitykset muistuttavat kovasti sitä Japanissa julkaistua "väestötiedettä", jossa varoitettiin japanilaisten kuolevan sukupuuttoon 1000 vuoden (en muista tarkkaa lukua) kuluttua. Nämä ovat asioita, jotka eivät kosketa meitä, eivät meidän lapsiamme tai heidän lapsiaan. Ei ole kyse myöskään samanlaisesta asiasta kuin vaikka jokin radioaktiivinen jäte, josta voidaan aika tarkkaan laskea kauanko se saastuttaa vaan kyse on ihmisistä, joiden olemusta tai käytöstä satojen vuosien päästä meillä ei ole mitään keinoa tietää.

Mitä tulee maahanmuuttoon, humanitaarinen maahanmuutto on vähäistä ja ollut lisäksi laskusuuntaista.

"Väestönvaihtoa" on tapahtunut koko historian ajan. Suomeen on muutettu ja täältä on muutettu pois. Missään vaiheessa ei maahanmuuttoa ole aktiivisesti juurikaan harrastettu, inkeriläiset ehkä ovat siinä rajoilla.
« Last Edit: June 18, 2012, 07:43:11 by Julmuri »
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline mh

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1704
Re: Lalli, suomalaisten sankari
« Reply #167 on: June 18, 2012, 01:34:42 »
kansalaisaktivisteihin kuten Mikko Ellilä ja Halla-aho
Päivää.

Nää Lallin setit on sitä samaa vanha huuruilua, jota ei nyt enää x:ttä kertaa jaksais. Suosittelen hankkimaan parempaa luettavaa.

AV

 • Guest
Re: Lalli esittäytyy
« Reply #168 on: June 18, 2012, 10:29:13 »
Omalla kohdallani tuo väestönvaihto (huom.! vaihto, joka edellyttää aktiivista toimintaa) alkaa aina soittaa kelloja sellaisella volyymillä, että sillan rakenteet ovat vaarassa  :-\

Se on totta, että tuo termi varsin aggressiivinen, kun sitä vertaa esimerkiksi maahanmuuttoon tai kansanvaellukseen.

Mutta olettakaamme, että tuo HS:n ennuste -- siis että maassamme on muslimienemmistö 160 vuoden päästä -- pitäisi paikkansa. Jos valtiovalta edistää afrikkalaisten siirtymistä Pohjolaan (oli syy mikä tahansa, vaikkapa humanitaarisuus), niin onko kyse väestön vaihtumisesta vai väestön vaihtamisesta (tosin erittäin pitkällä aikajaksolla)?

Siis: jos, eurooppalainen kantasuomalaisuus vaihtuu Suomessa afrikkalaisiksi kantaislamilaisuudeksi, niin onko silloin
a) tehty väestönvaihto,
b) onko väestö vaihtunut, vai
c) muu vaihtoehto?


c) väestön rakenne on muuttunut


Jos nyt latan mokutusmusiikin http://www.youtube.com/watch?v=M9BNoNFKCBI soimaan ja luen viestisi suvissilmälasien läpi, niin minusta näyttää kovasti siltä, että sinusta afrikkalaistaustaisista (varsinkin jos tuohon yhdistyy vielä muslimius) ei oikein olisi "oikeiksi" suomalaisiksi..? Siis vaikka olisivat suomalaisia (=Suomen kansalaisia) jo useammassa sukupolvessa.

Kulttuurit muuttuvat, väestörakenteet muuttuvat. 160 vuotta sitten tilanne oli hyvinkin erilainen kuin tänä päivänä, ja aivan varmasti tilanne tulee olemaan erilainen 160 vuoden kuluttua. Itse koen tuollaisen melkein parin sadan vuoden eteenpäin ennustamisen liian suureksi pähkinäksi pienille naisen aivoilleni. Ja kun olen tällainen viherpiiperokin, niin olen huomattavasti huolestuneempi siitä, onko tämä Suomi - tai maapallo yleensä - asumiskelpoinen joidenkin sukupolvien kuluttua kuin siitä, miltä suomalaisten ihonväri tai suomalainen kulttuuri näyttää joskus vuonna 2172.

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Lalli, suomalaisten sankari
« Reply #169 on: June 18, 2012, 10:34:17 »
Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin häviävän pieni murto-osa maailman ihmisistä haluaa asua 60. leveyspiirin pohjoispuolella. Ei, vaikka rahaa tulisi seinästä.
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Offline Lalli IsoTalo

 • Newbie
 • *
 • Posts: 33
 • Hommaforumilta tuttu rutinuiva sillanrakentaja
Re: Lalli esittäytyy
« Reply #170 on: June 25, 2012, 01:41:03 »
Palannen asiaan ensi viikolla jossain vaiheessa. Ne esimerkit sananvapauden heikosta tilasta jäivät siis vajaiksi. Merkitään se tähän muistiin.

En valitettavasti löytänyt viime viikolla tarpeeksi pitkää aikajaksoa kunnon sessiolle. Palaan asiaan tällä viikolla.
«Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.» — Einstein

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Lalli, suomalaisten sankari
« Reply #171 on: June 25, 2012, 01:49:30 »
Palannen asiaan ensi viikolla jossain vaiheessa. Ne esimerkit sananvapauden heikosta tilasta jäivät siis vajaiksi. Merkitään se tähän muistiin.

En valitettavasti löytänyt viime viikolla tarpeeksi pitkää aikajaksoa kunnon sessiolle. Palaan asiaan tällä viikolla.


Eihän sinulla tietenkään mitään velvollisuutta ole. Jos haluat, eri juttu.

Tuolla sattui muuten silmiin tommonen.

Kiinnostavasti, teet samoin kuin sr teki täällä, unohdat tiedon määritelmästä sanan "tosi". Pastaat sen Wikistä, ok, mutta kun tuotat näppikseltä, unohdat olennaisen.

Tuo "tosi uskomus" viittaa tietenkin tieteelliseen lähestymistapaan, mikä tahansa uskomus ei ole tosi, vaan sen täytyy olla varmennettavissa, toistettavissa ja niin edelleen, mitkä ne tieteen kriteerit sitten ovatkaan. Sitten tämä tosi uskomus on vielä perusteltava hyvin.

Demosthenes muuten sanoi aikoinaan: Mikään ei ole niin helppoa kuin itsepetos; sitä, mihin uskotaan, pidetään totena.
« Last Edit: June 25, 2012, 01:55:54 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Lalli esittäytyy
« Reply #172 on: June 25, 2012, 02:01:49 »
Palannen asiaan ensi viikolla jossain vaiheessa. Ne esimerkit sananvapauden heikosta tilasta jäivät siis vajaiksi. Merkitään se tähän muistiin.

En valitettavasti löytänyt viime viikolla tarpeeksi pitkää aikajaksoa kunnon sessiolle. Palaan asiaan tällä viikolla.


Ei kuule ole mikään hoppu, otat rennosti vaan ja stressittä. Ja jos sattuisi, ettet tärkeän miehen kiireiltäsi koskaan enää ehtisikään tälle foorumille, niin sellaisenkin hirveän kohtalon iskun kyllä varmasti juuri ja juuri kestämme, niin paljon kuin jäämmekin kaipaamaan viehättävää seuraasi.
« Last Edit: June 25, 2012, 02:05:33 by Köyry Väyränen »
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Re: Lalli esittäytyy
« Reply #173 on: June 25, 2012, 17:01:14 »
Muslimien väestönkasvu on hidastunut sellaisissa Euroopan maissa, joissa heitä on pidempään ollut ja alkanut lähestyä kantaväestön syntyvyyttä. Eräs omaan nuivuudesta parantumiseeni vaikuttanut seikka oli juurikin se, että rupesin ajattelemaan mitä järkeä on miettiä satojen vuosien päästä tapahtuvia asioita, jotka toteutuakseen edellyttäisivät tiettyjen ihmisryhmien säilymistä muuttumattomana. Edes niin vähän aikaa kuin sata vuotta sitten eläneet muslimit olisivat todella hämmästyneitä siitä, millaisia muslimit ovat nykyisin. Islamintulkinta ja muslimit ovat siis muuttuneet tähänkin asti jatkuvasti, joten miksi juuri nykyinen burkha-islamismi-trendi olisi tullut jäädäkseen ja onko se edes nykyisin mitenkään valtavirtaa muslimien keskuudessa, en usko.

Itselleni tuo satoja vuosia eteenpäin ajattelu menee mönkään jo siinä, että vaikka pystyn ehkä tuntemaan jonkinlaista yhteenkuuluvuuden tuntua koko sen ajan ihmiskuntaan, niin sitä pienempiin yksiköihin on minun vaikea samaistua. Se, mitä nyt pidän "suomalaisena", ei missään tapauksessa ole samaa kuin, mitä se nyt on aivan riippumatta siitä, tapahtuuko "väestönvaihtoa" vai ei. Enkä tiedä, miksi minun pitäisi edes tuntea yhteenkuuluvuutta "suomalaisuuteen". Tunnen ehkä jonkinlaista yhteenkuuluvuutta niihin ihmisiin, jotka minun jälkeläisinäni kantavat geenejäni, mutta heidän suhteen minun on täysin mahdoton sanoa, mihin kulttuuriin he katsovat itsensä kuuluviksi. Kuinka moni nykysuomalainen pystyy menemään 160 vuotta (saati tuota enemmän) taaksepäin sukupuussaan löytämättä yhtään ei-suomalaista alkuperää?

Quote
Tarvaisen sepitykset muistuttavat kovasti sitä Japanissa julkaistua "väestötiedettä", jossa varoitettiin japanilaisten kuolevan sukupuuttoon 1000 vuoden (en muista tarkkaa lukua) kuluttua. Nämä ovat asioita, jotka eivät kosketa meitä, eivät meidän lapsiamme tai heidän lapsiaan. Ei ole kyse myöskään samanlaisesta asiasta kuin vaikka jokin radioaktiivinen jäte, josta voidaan aika tarkkaan laskea kauanko se saastuttaa vaan kyse on ihmisistä, joiden olemusta tai käytöstä satojen vuosien päästä meillä ei ole mitään keinoa tietää.

Minusta edes radioaktiivinen jäte ei ole sellaista, että siitä voitaisiin laskea, kuinka kauan se saastuttaa, koska koko käsite "saastuttaminen" viittaa siihen, että sen ajan ihmisille se olisi jokin ongelma. On perusteltua ajatella, että tulevaisuuden ihmisille se meidän ydinvoimaloittemme radioaktiivinen käytetty polttoaine onkin arvokasta raaka-ainetta hyötöreaktoreihin tai sitten, että se on täysin irrelevantti asia, koska ovat transmutoineet kaiken jätteen vaarattomaksi aikoja sitten. Minusta siinä siis pätee täsmälleen sama inhimillisistä tekijöistä juontava epävarmuus, johon vaikka tuon Japanin kohdalla viittaat.

Quote
Mitä tulee maahanmuuttoon, humanitaarinen maahanmuutto on vähäistä ja ollut lisäksi laskusuuntaista.

Samaa mieltä. Mielestäni Lalli lisäksi tarkoituksella sotkee useita asioita. Toisaalta hän puhuu jostain 5000 km:n päästä tulijoista, toisaalta suomalaisten jäämisestä vähemmistöön. Tuo ensimmäinen ryhmä on lukumääräisesti hyvin pieni, eikä tule missään tapauksessa kasvamaan enemmistöksi edes 160:ssa vuodessa olettaen, että maahanmuutto pysyy sellaisena kuin se nyt on. Toinen ryhmä (ennen kaikkea siis naapurimaista Suomeen muuttavat) on taas lukumääräisesti suuri ja voi ainakin teoriassa tosiaan johtaa siihen, että suomalaiset jäävät vähemmistöön (jos siis 160 vuotta sitten Suomeen muuttaneen vaikkapa venäläisen jälkeläisiä voi kutsua joksikin muuksi kuin suomalaisiksi). Mutta tämä porukka ei sitten ole sitä pelottavaa muslimiväestöä (siis olettaen, että edes muslimeissa olisi jotain pelättävää tuollaisilla aikaskaaloilla).

Quote
"Väestönvaihtoa" on tapahtunut koko historian ajan. Suomeen on muutettu ja täältä on muutettu pois. Missään vaiheessa ei maahanmuuttoa ole aktiivisesti juurikaan harrastettu, inkeriläiset ehkä ovat siinä rajoilla.

Joo, sinällään tosiaan huvittavaa, että se yksi ainoa koko Suomen historiassa tehty poliittinen päätös, jonka oikeasti voi katsoa olleen "Suomeen ulkomaalaisten rahtaamista", eli kaikille inkeriläisille paluumuuttajan aseman antaminen, meni läpi oikeastaan ilman minkäänlaista poliittista keskustelua ja kädenvääntöä. Tuo päätös ei myöskään ole missään erityisissä hampaissa nuivaleirissä. Siihen näkee viitattavan erittäin harvoin Hommaforumilla.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg