Author Topic: Toiveita forumin kehittämiseksi?  (Read 6227 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alkoholiton Lager

  • Guest
Re: Toiveita forumin kehittämiseksi?
« Reply #15 on: October 24, 2012, 17:01:19 »
Olen löytänyt internetistä tasan tarkkaan yhden laadukkaan poliittisen keskustelupalstan, jossa on tarpeeksi diversiteettiä monipuolisiin keskusteluihin. Palstan ykkössääntönä toimii se, että "palstan ylläpidolla on oikeus potkia keskustelijoita pellolle ihan mielivaltaisesti" - tämä näkyy lähinnä siinä, että trollit ja kuluneita fraaseja hokevat älykääpiöt saavat aika nopeasti viikon kirjoituskiellon ihan vaan siksi, ettei kukaan jaksa. Varsinaista kenkääkin saa herkästi. Sitä vastoin on täysin sallittua, jopa suotavaa, ivata perusteettomia mielipiteitä, valheita ja kysymysten väistelyä. Tämä korottaa palstan kriittistä tasoa ja tekee siitä melko murhaavan.

No, olisit nyt kertonut meille muillekin, mikä tuo palsta on. Vai etkö halunnut meitä tod.orgin "soopaa suoltajia" sinne keskusteluja pilaamaan?  ;)

Se on jenkkipalsta, Something Awfulin keskustelufoorumeiden alifoorumi "Debate and Discussion". On sielläkin välillä ihan kauheaa tuubaa ja noitavainomaista laumahenkeä, mutta liturgianomainen fraasien hokeminen saa siellä aika kylmän vastaanoton. Foorumin poliittinen kirjo on ailahdellut libertaristisesta sosialidemokraattis-vivahteiseen, ja on melko teknokraattinen. Keskustelu on kovin painottunut yhdysvaltalaiseen maailmankuvaan, mutta viime aikoina Eurooppakin on ruvennut saamaan osansa. Jäsenyys maksaa rahaa, mutta suurinta osaa keskustelupalstoista voi lukea ilmaiseksi.

Aktiivisia kirjoittajia koko yleispalstalla on yhteensä 169 000. Redditissä ja muissa on toki kertaluokkaa enemmän. Poliittisella puolella muutamia satoja aktiiveja. Se on ainut poliittinen keskustelupalsta jota edes kykenen lukemaan (tämän lisäksi), jenkkisentrisyydestään huolimatta.