Author Topic: Vaalit ja sosiaalinen media  (Read 33994 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mika.H

 • Guest
Re: Vaalit ja sosiaalinen media
« Reply #15 on: October 19, 2010, 09:13:39 »
Hus hus, mene jo.

Nyt on jäänyt käsittelemättä mitä vastapuolen kavereiden elämälle käy jos asiat saadaankin kuntoon ja maahanmuuttopohjainen keskustelu loppuu? Mihin esimerkiksi Sinä meinaat tuon tilanteen jälkeen keskittyä? Mikä täyttäisi tyhjiön elämässäsi?


Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Vaalit ja sosiaalinen media
« Reply #16 on: December 20, 2010, 01:09:00 »
Tätä sosiaalisen median aspektia on toki käsitelty muuallakin, mutta sanotaan nyt tännekin jotain.

Halla-aho näkyy keränneen tukijoiltaan torstaihin, 16.12.2010 mennessä vaalikassaan 565:ltä lahjoittajalta 36 123 €.

Tuolla budjetilla luulisi vaikka saappaan menevän heittämällä eduskuntaan. Lienevätkö muut kopioineet ideaa? En ole sen kummemmin seurannut, mitä nyt omasta kaupunkilehdestäni panin merkille, että Olli Immonen on käynyt hernekeittopatojen äärellä keskustelemassa maahanmuutosta täälläkin saakka.
« Last Edit: December 20, 2010, 07:00:15 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Vaalit ja sosiaalinen media
« Reply #17 on: June 20, 2011, 13:14:02 »
Median roolista perussuomalaisten vaalivoitossa laaja tutkimus

Quote from: Helsingin Sanomat, 20.6.2011

Mielenkiintoinen pilottihanke tutkimuksessa on osa, jossa tarkastellaan, miten eduskuntaan valituksi tulleet perussuomalaisehdokkaat käyttivät hyväkseen sosiaalista mediaa.


Johan ne heräsivät.
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Timo Anttila

 • Guest
Re: Vaalit ja sosiaalinen media
« Reply #18 on: June 20, 2011, 13:52:52 »
Median roolista perussuomalaisten vaalivoitossa laaja tutkimus

Quote from: Helsingin Sanomat, 20.6.2011

Mielenkiintoinen pilottihanke tutkimuksessa on osa, jossa tarkastellaan, miten eduskuntaan valituksi tulleet perussuomalaisehdokkaat käyttivät hyväkseen sosiaalista mediaa.


Johan ne heräsivät.


Kollektiivista häpeää, mutta vähintään kausti!

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Vaalit ja sosiaalinen media
« Reply #19 on: July 21, 2011, 21:47:28 »
Quote from: Helsingin Sanomat/STT - AFP, 21.7.2011

Tutkimus: Sosiaalinen media levittää tehokkaasti uusnatsismia

Saksassa ollaan huolissaan uusnatsismin nopeasta leviämisestä internetissä.

Maan äärioikeisto hyödyntää internetin sosiaalista mediaa, kuten Facebookia ja Youtubea, levittääkseen rasistista materiaalia ja värvätäkseen jäseniä, osoittaa torstaina julkaistu tutkimus.


Saksan poliittisen tutkimuksen instituutin mukaan internetin sivustoilta löydettiin viime vuonna noin 6 000 äärioikeistolaista julkaisua. Se on noin kolme kertaa enemmän kuin vuonna 2009.

Instituutin mukaan sivustojen tulisi valvoa keskustelupalstojaan ja muita julkaisukanaviaan tarkemmin ja poistaa rasistista sisältöä herkemmin. Muilla internetin käyttäjillä on instituutin mukaan suuri merkitys rasistisen sisällön kitkemisessä, sillä he voivat epäilyttäviä julkaisuja huomatessaan ilmoittaa niistä ylläpitäjille.

Saksassa uskotaan olevan noin 25 000 uusnatsia.
« Last Edit: July 21, 2011, 21:49:08 by Vongoethe »
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Vaalit ja sosiaalinen media
« Reply #20 on: July 22, 2011, 12:44:26 »
Sharp Rise in Neo-Nazis Using Social Networks: study

Quote from: Yahoo News/Michael Urban | AFP News - 21.7.2011

German neo-Nazis are looking increasingly to social networking sites such as Facebook and YouTube to propagate racial hatred and recruit new members, an official study released Thursday indicated.

The Federal Agency for Political Studies said around 6,000 far-right posts had been found on social networks in Germany last year, about three times as many as in 2009.

Agency chief Thomas Krueger told reporters as he presented the findings that the use of such websites by right-wing extremists had "escalated dramatically".

"We must not give ground to the far right and their hate propaganda," he said.

Krueger said the sites themselves must clean house and do a more thorough job of enforcing their own rules of conduct with the help of other users who alert them when offensive videos and slogans appear.

"We need users who defend our fundamental values and fight off neo-Nazis," he said.

Stefan Glaser, the head of the division studying the far right at jugendschutz.net, a group seeking to crack down on the problem on the Internet, said neo-Nazis often tried to mask their racist content with coded messages.

He cited a recent video showing men in white masks carrying flaming torches through the deserted streets of a town at night, which he said was a warning of a purported "death of the German people" due to immigration.

The Office for the Protection of the Constitution, the main domestic intelligence service, said in a report this month that the number of right-wing extremists in Germany had fallen by 1,600 last year to some 25,000 nationwide.

But those judged potentially violent rose by 600 to 5,600.
Neo-Nazi demonstrators display a flag as they march near the German military cemetery in Seelow, to commemorate soldiers fallen during the Second World War in 2006. German neo-Nazis are looking increasingly to social networking sites such as Facebook and YouTube to propagate racial hatred and recruit new members, an official study released Thursday indicated.

Neo-Nazism

Far Right in Germany

Strafgesetzbuch Section 86a

Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Vaalit ja sosiaalinen media
« Reply #21 on: April 15, 2015, 10:15:38 »
KS, 14.4.2015:Tutkija perussuomalaisten menestyksestä somessa: Populismi toimii hyvin verkossa

Quote

Tutkija perussuomalaisten menestyksestä somessa: Populismi toimii hyvin verkossa

Kotimaa Julkaistu 14.4.2015 klo 20:59 | 0


Juha Vainio


Populistinen retoriikka on eduskuntatutkimuksen keskuksen tutkijan Niko Hatakan mukaan yksinkertaisimmillaan hyvin suoraviivaista: Ensin osoitetaan ongelma, sitten kerrotaan vanhan vallan olevan siitä vastuussa ja lopuksi esitetään ratkaisu, jossa epäkelpo eliitti potkitaan pois äänestämällä oikein.


Hatakka sanoo, että edellä mainittu kaava esiintyy usein perussuomalaisten sosiaalisen median viesteissä.


Ja se toimii.


Perussuomalaisten virallinen Facebook-sivu on eduskuntapuolueiden sivustoista selvästi aktiivisin. Sillä on eniten tykkääjiä, ja sen päivityksiä jaetaan ja niistä tykätään huomattavasti enemmän kuin muiden puolueiden päivityksistä.


Hatakan mukaan tiukkoja vastakkainasetteluja muodostava ja asioita yksinkertaistava poliittinen retoriikka aktivoi ihmisiä sosiaalisessa mediassa.


– Ihmiset jatkavat mieluummin aiheita, jotka aiheuttavat heissä hämmennyksen, kiukustumisen tai vaikkapa väärin kohdelluksi tulemisen tunteita. Neutraalit, hajuttomat ja värittömät aiheet eivät toimi yhtä hyvin.


– Yksinkertaistava, populistinen retoriikka on myös helppo saada mahtumaan lyhyeenkin sosiaalisen median viestiin, kun asiaa ei käsitellä perin pohjin useammalta kantilta.


Hatakka pitää perussuomalaisten tyyliä onnistuneena siinä, että puolue aktivoi ihmisiä ottamaan vakavasti heidän ajamiaan asioita.


– Puolue saa ihmiset viesteillään reagoimaan ja tuntemaan aidosti, että esiteltyyn epäkohtaan pitää vaikuttaa.


Vaikka perussuomalaiset menestyy hyvin sosiaalisessa mediassa, kaikki puolueet eivät voi Hatakan mukaan hyödyntää uskottavasti samoja retorisia keinoja.


– Populistinen retoriikka suomalaisessa parlamentaarisessa järjestelmässä ei ole kauhean arvostettua. Kun muut puolueet syyttävät populisteja populisteiksi, ne eivät varmasti halua samaa leimaa omaan otsaansa. Perussuomalaiset sen sijaan tunnustautuvat populisteiksi ylpeydellä.


"Omaan arkeen liittyvät asiat kiinnostavat"


Perussuomalainen-lehden vastaava päätoimittaja ja puolueen Facebook-sivuja päivittävä Matias Turkkila sanoo, että puolueen sosiaalisessa mediassa jakamat jutut liittyvät usein ihmisten tavalliseen arkeen, mikä hänen mukaansa selittää päivitysten suosiota.


– Sivuilla viimeisen puolen vuoden aikana on korostunut duunarinäkökulma, yrittäjyys, maahanmuutto, autoilun kustannukset ja kaikkein köyhimpien puolustaminen. Nämä ovat aiheita, joista meille tulee loputon määrä palautetta. Omaan arkeen liittyvät jutut kiinnostavat.


Turkkilan mielestä perussuomalaisten viestit ovat usein helpommin ymmärrettävissä ainakin siitä syystä, että puolue on nuori eikä sen keskuudessa ole totuttu puhumaan vaikeaselkoista poliittista jargonia.


– Perussuomalaisilla ei ole vielä samalla tavalla tullut vakiintuneeksi sellainen ikään kuin hyvin korkean tason yläkäsitteillä puhuminen. Sellaista puhetta on työlästä seurata.


Turkkila sanoo, että puolueen sosiaalisen median työ on onnistunutta, kun ihmiset haluavat jakaa viestiä eteenpäin omalla nimellään.


– Silloin olemme sanoneet asioita, jotka ovat sekä ymmärrettäviä että hyödyllisiä.


– Enkä sano, etteivätkö muut puolueet toisi ilmi hyödyllisiä asioita. Ne ovat vain ehkä tulleet sokeaksi sille, kuinka paljon tavalliset kansalaiset pystyvät sisäistämään poliittista jargonia.
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Maivei

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1776
Re: Vaalit ja sosiaalinen media
« Reply #22 on: April 24, 2015, 14:54:42 »
Puolueilla on tapana selittää huonoa vaalimenestystä sillä, että he eivät saaneet viestiään perille.
Olen pitänyt tuota selitystä hätävalheena peittämään puolueen yleistä huonoutta ja johdon virheitä, mutta nyt pitänee vähän tarkistaa kantaansa koska aivan ilmeisesti ainakin demareilla näyttää olevan vaikeuksia viestinsä välittämisessä. Nimittäin Antti Rinne kutsui Jutta Urpilaisen puheilleen kertoakseen tälle että oli kaavailemassa Urpilaista ministeriksi tekeillä olevaan hallitukseen, ja Jutta oli kuullut tuon niin että Rinne epäsi tältä eduskuntaryhmän puh. johtajuuden koska linjaerimielisyydet.