Author Topic: Suuri anekdootti-ketju  (Read 7702 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harri

 • Guest
Suuri anekdootti-ketju
« on: April 19, 2012, 18:31:19 »
Anekdootti eli kasku on viihteellinen tarina henkilöstä tai tapahtumasta. Anekdootti on yleensä liioiteltu, pelkistetty tai karrikoitu. Anekdootti ei voi olla keksitty. Sen viihteellinen arvo perustuu yleensä siihen, että se vaikuttaa uskottavalta ja vangitsee kohteestaan jonkin olennaisen tai tutun piirteen. Anekdoottiin sisältyy usein humoristinen sutkaus tai lentävä lause.

Anekdootin alalajeja ovat esimerkiksi niin sanotut kaupunkitarinat, tornihuhut tai vaikkapa vitsit.


Wikipedia

Tässä nyt pari tapausta sarjassa kohtaamisia maahanmuuttokriittisten kanssa. Ei nämä nyt mitään erityisen hauskoja tapauksia ole, päinvastoin.

Joensuussa 18.4.2012: Humalainen torttutukka manaa pankkiautomaatilla. Rahat on loppu. Syylliseksi löytyvät somalit, jotka miehen mukaan "jos ihan rehellisiä ollaan pitäisi kaikki viedä keskitysleirille".

Joensuu, syksy 2011: Humalainen mies manailee, kuinka kaikki Suomessa asuvat somalit pitäisi kuljettaa takaisin ja upottaa Somalianlahteen.

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #1 on: April 19, 2012, 19:04:35 »
Lisää anekdootteja:

Persialaisen pitämässä kahvilassa minulla on vaikeuksia saada tarjottimeni pöytään, koska siinä on sekä pulla, voileipä, kahvikuppi että limpparipullo. Persialaisen kaverit, myös persialaiset, tarjoutuvat erinomaista suomea puhuen avuksi. Tästä on jo vähän enemmän aikaa, koska se mukava persialainen on jo siirtynyt eläkkeelle ja kahvilakin joutui sen jälkeen osaksi R-kioskin tiloja.

Noustessani bussiin somalikuski tervehtii ja tiedustelee aidosti kiinnostuneen oloisena, mitä kieltä sylissäni raahaamani kirjat ovat (somalikuski puhuu erinomaista suomea). Tämä on toissatalvelta.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #2 on: April 20, 2012, 08:34:54 »
Alakerrassani asuu kohtelias ja iloisen oloinen persialaismies, joka kulkee aina kallis puku päällä. Aamuisin hänet hakee autolla  toinen persialainen pukumies, kaverit ovat selvästi massimiehiä. Yläkerran työtön alkoholistimies manaa alakerran "arabia, joka vie hänen sossurahat".
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla

Offline Kourumies

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3094
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #3 on: April 20, 2012, 09:02:07 »
Viime talvena bussissa oli siihen astuessani kaksi kaunista nuorta perinneasuista somalinaista, jotka juttelivat iloisesti ja innokkaasti somaliksi ja puhuivat välillä kännykkäänkin. Istuin muina miehinä toisen viereen, mutta en muuten häirinnyt heitä, ja aloin lukea jotain taskussani ollutta kirjaa jottei minun koettaisi häiritsevän. Vanha suomalainen mies mulkoili vähän matkan päästä, mutta ei ilmeisesti kehdannut ruveta soittamaan suutaan, koska minä istuin siinä toisen somalitytön vieressä. Sitten kun päätepysäkillä poistuimme, sama äijä esitelmöi vaimolleen, kuinka "me vanhat veronmaksajat joudumme rahoittamaan neekereille" sitä ja tätä ja tuota. Aggression laukaisi ilmeisesti se, että tytöt puhuivat kännykkään, tuohon luksuskapineeseen, johon kellään tavallisella perussuomalaisella ei tietenkään ole varaa.
Aiemmin nimellä Köyry Väyränen tunnettu artisti.

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #4 on: April 20, 2012, 10:23:35 »
Onko kyse paimentamisesta vai yrityksestä rajoittaa sananvapautta?
Rauhoitus nyt vähän, ihan näin vanhana kämyilijähommailijanakin pyydän.
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #5 on: April 20, 2012, 10:32:49 »
Onko kyse paimentamisesta vai yrityksestä rajoittaa sananvapautta?
Rauhoitus nyt vähän, ihan näin vanhana kämyilijähommailijanakin pyydän.

On. Taisit lisäksi kommentoida väärään ketjuun.
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6073
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #6 on: April 21, 2012, 21:36:14 »
Jätkät oli tuossa hiljattain Ukkohallassa Hyrynsalmessa keikalla. Lavan eteen tupsahtaa humalainen örveltäjä.

"Ettekö te tiedä, kuka minä olen?"

"Valitettavasti tiedämme."

Hakkarainenhan se sinnekin oli ehtinyt.
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Reija Härkönen

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 676
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #7 on: April 27, 2012, 17:43:57 »
Ehkä parikymmentä vuotta sitten, kun Helsinkiin Hakaniemen hallin tuntumaan olivat jo ilmestyneet etniset ruokatavaramyymälät, olimme etsimässä kokeilevaan keittiöömme sopivia aineksia. Haeskelimme myös tuoretta tofua, mutta kun sitä ei löytynyt, tyydyimme lasipurkissa punaisessa liemessä uiskenteleviin tofun näköisiin kokkareisiin.

Kassalla rouva kyseli meiltä: "Tiette mitte laitta?" Pari kertaa jouduimme pyytämään häntä toistamaan, ennen kuin arvasin, mistä oli kysymys ja kysyin: "Eikö sitä kannata ostaa?" Rouva vastasi: "Ei, ei kannatta, maistu paha, haise paha, ei kannatta osta!"

Niinpä maksoimme muut ostoksemme ja jätimme tuon pahanmakuisen purkin kassalle. Mitä siinä purkissa sitten olikin, niin tuote oli ilmeisesti  vähän erikoinen ja kassarouva epäili, että emme tiedä, miten sitä pitää käyttää. Hienoa asiakaspalvelua!

Harri

 • Guest
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #8 on: April 28, 2012, 04:12:26 »
Törrmäsin tänään kaverini kanssa aitoon antisemitistiin Hotelli-Ravintola Wanhassa Jokelassa. Ei siis sellaiseen erään palstalaisemme määritelmän mukaiseen, johon riittää yksi poikkipuolinen sana Israelin harjoittamasta politiikasta.

Noh, kaveria ensin kiinnosti notta ollaanko me pitkät tukat omistavat kundit homoja. Tietysti väitettiin olevamme, koska närkästys. Noh kun siitä yli päästiin, niin päästiin juutalaisiin. Hitleriä ei herra maininnut, muuten retoriikka ja lopullinen ratkaisu meni lähes yksi yhteen. Uutena elementtinä oli tosin pro-Palestiina, jonka tosin alueena tai ainakin kulttuurina sotki Persiaan jne. Hämmentävää. Jossain vaiheessa oli pakko kysyä, että mahtaako kaveri trollata. Ilme tuimeni, lätyn lätisemisen uhka kasvoi. Kovasti siinä koitettiin puolustella juutalaisia ihmisinä ja muistettiin mainita ettei Israelin toimet (oli niistä mitä mieltä tahansa), saa leimata juutalaisia.

No ei auttanut. Näemmä näitäkin Suomesta vielä löytyy. Jostain ääripunaisuudesta omalla kohdallaann jotain mölisi, mutta jatkokysymykset eivät tuoneet selvennystä.  
« Last Edit: April 28, 2012, 15:37:57 by Harri Mulari »

Timo Anttila

 • Guest
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #9 on: April 28, 2012, 11:06:21 »
Olimme Damaskoksen lentokentällä palaamassa merkittävältä tutkimus -ja pyhiinvaellusmatkalta Suomeen. Vuosi oli muistaakseni 2003 ja syksyä. Takanamme lentokoneeseenpääsyjonossa seisoi yksinäinen arabimies -tai näin ainakin oletimme. Aloimme joviaalisti pohtimaan että kyseessä on varmasti joku USA:n Wanted Dead or Alive -terroristilistalla oleva alqaidalainen. Äkkiä tyyppi lähestyi meitä ja alkoi puhumaan suomea. Hän oli Suomessa asuva Syyrian kurdi. Ammatiltaan runoilija.

Kuuliko tuo kaveri meidän hänen "salaisuuttaan" koskevan analyysimme tai ei -mutta kyllä meitä ei naurattanut sen jälkeen!


Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #10 on: June 12, 2012, 22:10:45 »
Tuskin, onhan täällä nimimerkkejä, joiden takaa kirjoittelee useampi tyyppi kerrallaan, mikä sekin on mielestäni petollista ja haiskahtaa pahalta.

Heidät tunnistaa siitä, että he käyttävät sanaa "me" puhuessaan itsestään.
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Harri

 • Guest
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #11 on: August 03, 2012, 11:26:40 »
Hotmailin roskapostifiltteriin tarttuu näemmä niiden perinteisten sinisten pillereiden lisäksi nyt myös vastajihadistista kirjallisuutta. Kieltämättä hieman oireellista:

Johdanto:

"Did you know that Mohammad was a drunken, child molesting cowardly pimp? The Ayatollahs and Terrorist do not want you to know the truth about Islam and promise to harm you if you tell anyone. Fight back and read this well written, totally funny, parody of the founding of the so-called religion."

En painanut linkkiä enkä tässä nyt mainitse tässä nyt ko. kirjan nimeä.

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #12 on: November 03, 2012, 08:38:03 »
Eilen tullessani myöhään illalla (luonnollisesti selvin päin ja töistä) kotiin päin junassa oli erittäin ns. perussuomalainen tunnelma (en tarkoita puoluetta). Ihmiset tuijottivat kattoon, lattiaan, ikkunasta ulos ja joku räpläsi puhelintaan.

Vaunuun tuli tummaihoinen nuori mies, joka oli kännissä kuin käki. Hänellä oli ilmeisesti menossa ns. puhelinkonferenssi kauniimman sukupuolen edustajan kanssa. "Hei, kuuntele, älä huuda.. vittu, kuuntele.. mä oon täällä tulossa.. en mä mitään.. vittu.. ei ku mä olin tuolla keskustassa.. missä sä oot.. vittu hei..."

Kaikki katselivat kiusaantuneina edelleen ulos ikkunasta, lattiaan ja kattoon.

"Vittu sä oot mun muija... mä voin tehdä mitä mä haluun.."

Koko junanvaunu repesi nauramaan. Känniääliö katseli hetken vihaisen yllättyneesti ympärilleen ja vaihtoi toiseen vaunuun sössöttämään. Kanssamatkustajat juttelivat keskenään, naureskelivat tapaukselle, kertoivat mistä olivat tulossa ja mihin menossa ja miten ilta oli sujunut. Keski-ikäinen nainen jutteli nuoren miehen kanssa siitä kuka on paras stand-up-koomikko. Tunnelma oli iloisen vapautunut.
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.

Offline Harran

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 781
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #13 on: November 03, 2012, 17:07:57 »
Koko junanvaunu repesi nauramaan. Känniääliö katseli hetken vihaisen yllättyneesti ympärilleen ja vaihtoi toiseen vaunuun sössöttämään. Kanssamatkustajat juttelivat keskenään, naureskelivat tapaukselle, kertoivat mistä olivat tulossa ja mihin menossa ja miten ilta oli sujunut. Keski-ikäinen nainen jutteli nuoren miehen kanssa siitä kuka on paras stand-up-koomikko. Tunnelma oli iloisen vapautunut.

Johtiko mielestäsi kulttuurinen diversiteetti suomalaisen kulttuuritunnelman vapautumiseen? Eikö kulttuurinrikastuminen sitten olekaan hyvä asia?

Puhelinkeskustelusta sai sen kuvan että tumma kaveri on kovaa vauhtia assimiloitumassa suomalaiseen kulttuuriin ja joutumassa myös suomalaisittain tossun alle ja kontrollin kohteeksi vaikkei vielä olekaan huomannut sitä itse. Se alkaa kuitenkin siitä että joutuu ylipäätään selittelemään tulemisiaan ja menemisiään.

Offline Kaptah

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1145
Re: Suuri anekdootti-ketju
« Reply #14 on: November 03, 2012, 17:45:28 »
Johtiko mielestäsi kulttuurinen diversiteetti suomalaisen kulttuuritunnelman vapautumiseen? Eikö kulttuurinrikastuminen sitten olekaan hyvä asia?

Ehdottomasti! Suomi nousuun känniääliöafrikaaneilla!

Quote
Puhelinkeskustelusta sai sen kuvan että tumma kaveri on kovaa vauhtia assimiloitumassa suomalaiseen kulttuuriin ja joutumassa myös suomalaisittain tossun alle ja kontrollin kohteeksi vaikkei vielä olekaan huomannut sitä itse. Se alkaa kuitenkin siitä että joutuu ylipäätään selittelemään tulemisiaan ja menemisiään.

Älä ole noin ennakkoluuloinen, käytetäänhän maailmassa eniten alkoholia per pakarapari Ugandassa. Ehkä herrasmies oli sieltä?
Kaikki kehitys on muutosta, mutta kaikki muutos ei ole kehitystä.