Keskustelu > Off topic

Suuri anekdootti-ketju

(1/4) > >>

Harri:
Anekdootti eli kasku on viihteellinen tarina henkilöstä tai tapahtumasta. Anekdootti on yleensä liioiteltu, pelkistetty tai karrikoitu. Anekdootti ei voi olla keksitty. Sen viihteellinen arvo perustuu yleensä siihen, että se vaikuttaa uskottavalta ja vangitsee kohteestaan jonkin olennaisen tai tutun piirteen. Anekdoottiin sisältyy usein humoristinen sutkaus tai lentävä lause.

Anekdootin alalajeja ovat esimerkiksi niin sanotut kaupunkitarinat, tornihuhut tai vaikkapa vitsit.

Wikipedia

Tässä nyt pari tapausta sarjassa kohtaamisia maahanmuuttokriittisten kanssa. Ei nämä nyt mitään erityisen hauskoja tapauksia ole, päinvastoin.

Joensuussa 18.4.2012: Humalainen torttutukka manaa pankkiautomaatilla. Rahat on loppu. Syylliseksi löytyvät somalit, jotka miehen mukaan "jos ihan rehellisiä ollaan pitäisi kaikki viedä keskitysleirille".

Joensuu, syksy 2011: Humalainen mies manailee, kuinka kaikki Suomessa asuvat somalit pitäisi kuljettaa takaisin ja upottaa Somalianlahteen.

Kourumies:
Lisää anekdootteja:

Persialaisen pitämässä kahvilassa minulla on vaikeuksia saada tarjottimeni pöytään, koska siinä on sekä pulla, voileipä, kahvikuppi että limpparipullo. Persialaisen kaverit, myös persialaiset, tarjoutuvat erinomaista suomea puhuen avuksi. Tästä on jo vähän enemmän aikaa, koska se mukava persialainen on jo siirtynyt eläkkeelle ja kahvilakin joutui sen jälkeen osaksi R-kioskin tiloja.

Noustessani bussiin somalikuski tervehtii ja tiedustelee aidosti kiinnostuneen oloisena, mitä kieltä sylissäni raahaamani kirjat ovat (somalikuski puhuu erinomaista suomea). Tämä on toissatalvelta.

Julmuri:
Alakerrassani asuu kohtelias ja iloisen oloinen persialaismies, joka kulkee aina kallis puku päällä. Aamuisin hänet hakee autolla  toinen persialainen pukumies, kaverit ovat selvästi massimiehiä. Yläkerran työtön alkoholistimies manaa alakerran "arabia, joka vie hänen sossurahat".

Kourumies:
Viime talvena bussissa oli siihen astuessani kaksi kaunista nuorta perinneasuista somalinaista, jotka juttelivat iloisesti ja innokkaasti somaliksi ja puhuivat välillä kännykkäänkin. Istuin muina miehinä toisen viereen, mutta en muuten häirinnyt heitä, ja aloin lukea jotain taskussani ollutta kirjaa jottei minun koettaisi häiritsevän. Vanha suomalainen mies mulkoili vähän matkan päästä, mutta ei ilmeisesti kehdannut ruveta soittamaan suutaan, koska minä istuin siinä toisen somalitytön vieressä. Sitten kun päätepysäkillä poistuimme, sama äijä esitelmöi vaimolleen, kuinka "me vanhat veronmaksajat joudumme rahoittamaan neekereille" sitä ja tätä ja tuota. Aggression laukaisi ilmeisesti se, että tytöt puhuivat kännykkään, tuohon luksuskapineeseen, johon kellään tavallisella perussuomalaisella ei tietenkään ole varaa.

Taha Islam:
Onko kyse paimentamisesta vai yrityksestä rajoittaa sananvapautta?

--- Quote from: Kaptah on April 19, 2012, 23:57:54 ---Rauhoitus nyt vähän, ihan näin vanhana kämyilijähommailijanakin pyydän.
--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version