Keskustelu > Off topic

Hyvää pääsiäissunnuntaita :)

(1/17) > >>

Timo Anttila:
Jesse stondas dödest - Totta Mooses!

Mikael Lönnroth:
Splittasin tämän kirjoituksen erikseen ja muutin otsikkoa  8)

Vongoethe:
Solen skiner och himlen är klart. Jesus kommer snart och röker Smart...

Kaikkea hyvää vaan!

Taha Islam:
153. Ne, jotka ovat saaneet Pyhän kirjan, vaativat, että sinä heille loihtisit Kirjan taivaasta, mutta Moosekselta vaativat he muinoin vielä enemmän ja sanoivat: »Anna meidän silmillämme nähdä Jumala!» Ja salama iski heihin heidän jumalattomuutensa tähden. Sitten he valitsivat vasikan epäjumalakseen, huolimatta (Jumalan herruuden) selvistä todistuksista, jotka heidän osakseen olivat tulleet, mutta me annoimme heille anteeksi tämän ja annoimme Moosekselle avoimet valtuudet.

154. Ja (Siinain) vuoren kohotessa heidän ylitseen Me solmimme liiton ja sanoimme heille: »Astuessanne portista kaupunkiin kumartakaa maahan». Lisäksi sanoimme heille: »Alkää rikkoko sapattia!» ja otimme heiltä lujan vakuutuksen.

155. Mutta Jumala hylkäsi heidät siksi, että he rikkoivat liittonsa ja kielsivät Jumalan tunnusmerkit, surmasivat syyttä profeetat ja sanoivat: »Meidän sydämemme ovat ympärileikkaamattomat» - Jumala on sulkenut ne sinetillään heidän uskottomuutensa tähden, niin että vain harvat uskovat -

156. ja siksi, etteivät he uskoneet (Jeesukseen), vaan levittivät kauhistuttavaa parjausta Mariasta

157 ja sanoivat: »Me olemme totisesti surmanneet Messiaan, Jeesuksen, Marian pojan, Jumalan lähettilään - mutta he eivät olleet surmanneet eivätkä ristiinnaulinneet häntä, vaan siltä vain näytti heistä , ja ne, jotka siitä kiistelevät, ovat itsekin epätietoisia: heillä ei ollut varmaa tietoa, vaan he kehittelivät ainoastaan olettamuksia. Todellisuudessa he eivät ole surmanneet häntä (lopullisesti),

158. vaan Jumala on ottanut hänet luokseen, sillä Jumala on mahtava ja viisas.

159. Eikä Pyhän kirjan omaavien joukossa ole ketään, jolla ei olisi oikeata uskoa häneen ennen kuolemaansa , (muuten) Ylösnousemuksen päivänä hän on todistava heitä vastaan.

Vongoethe:
Joskus ihmettelee englanninkielistä ilmaisua pitkälleperjantaille "Good Friday". Mitä hyvää sellaisesta seuraisi, että ripustaisi pari ryöväriä ja yhden uskonnollisen kiihkoilijan ristille?

Tai niin, no... oikeastaan, kun tarkemmin ajattelee...

Jalkapuulle (käytössä Suomessa 1660-1848) näkyy keksityn sentään vähän hilpeämpää uusiokäyttöä.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version