Author Topic: Islamilaisen maailman elinvoimaisuudesta  (Read 14016 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sr

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3079
Re: Islamilaisen maailman elinvoimaisuudesta
« Reply #75 on: April 17, 2012, 13:11:42 »
Se on kliinisesti katsoen ok, mutta epäinformatiivista ja sisältää sen ilkeän vihjailun, että ei-salafilaiset eivät olisi muslimeja.

Jonkun kutsuminen "normaaliksi" sisältää sen ilkeän vihjailun, että muut olisivat epänormaaleja.

Kutsuiko Muhammed(SAAS) tai joku hänen seuralaisistaan koskaan ketään termillä salafilainen, jihadisti tai islamisti ja jos ei kutsunut, osaatko arvata syyn?

Olisiko siksi, että hänen elinaikanaan islamiin ei ollut ehtinyt vielä syntyä niin montaa eri tulkintaa kuin siinä nykyisin on?

Otsikon aiheeseen liittyen, itse olin varsin ällikällä lyöty, kun luin, että Afganistanissa se amerikkalaissotilaiden (käsittääkseni vahingossa tekemä) Koraanien polttaminen sai aikaan suuremman vastalausryöpyn kuin se, että amerikkalaissotilas tarkoituksella tappoi 16 ihmistä, heistä 9 lasta. Koraanipolttoa seuranneessa mellakoinnissa tapettiin 29 ihmistä. Ja sinällään huvittavaa oli se, että kyseisissä mielenosoituksissa esim. poltettiin ristejä. Eli mielenosoituksissa, joissa osoitettiin mieltä sitä vastaan, että jotkut kristityt olivat toimillaan loukanneet muslimien uskontoa, tarkoituksella koitettiin loukata kristittyjen uskontoa.

Mutta ehkä kaikkein yllättävintä tässä oli yhden mullahin kommentointi asiaan liittyen:
Quote
Mullah Qayoom is surprised that anyone is surprised.

"Humans were sent here to worship and protect religion,- he said. "That is what the purpose of a Muslim’s life is.-

Jos tämä tosiaan pätee yleisenä ajatuksena islaminuskoisissa maissa, niin ei sitten ole ihme, ettei elinvoimaisuutta enemmän maallisissa asioissa löydy samalla tavoin kuin siellä, missä uskontoon ei suhtauduta tuolla tavoin. Jos viattomien ihmisten, osa heistä lapsia, murhaaminen on pienempi juttu kuin joidenkin kirjojen (joita voidaan tarvittaessa painaa läjittäin lisää) polttaminen, niin minusta ovat arvot jotenkin pahemman kerran vinksallaan. Mitä vastaa tähän Taha, joka on täällä paasannut länsimaisten arvojen rappiosta?
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline Harran

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 781
Re: Islamilaisen maailman elinvoimaisuudesta
« Reply #76 on: April 17, 2012, 16:59:55 »
Jonkun kutsuminen "normaaliksi" sisältää sen ilkeän vihjailun, että muut olisivat epänormaaleja.

Minusta ei ole kovin vakavaa vihjailla että jotkut muslimit ovat mielestäni epänormaaleja muslimeja. Sen sijaan olisi vakavaa vihjailla että jotkut muslimit eivät mielestäni olisi muslimeja. Siltä varalta että kuvittelet rivien väliin ylimääräistä tavaraa, en ole vihjaillut että olisit epänormaali koska oletan että sinäkin ymmärrät mikä ero jihadilla ja jihadismilla on, vaikka haluat väitellä jälkimmäisen termin relevanssia vastaan.

Kutsuiko Muhammed(SAAS) tai joku hänen seuralaisistaan koskaan ketään termillä salafilainen, jihadisti tai islamisti ja jos ei kutsunut, osaatko arvata syyn?

Koska se ei olisi ollut hänen aikanaan relevanttia. Profeetan tehtäviin ei kuulunut luoda sanastoa kaikille tuleville sukupolville. Hän ei esimerkiksi tiettävästi koskaan puhunut suomalaisista ja silti me tänä päivänä puhumme suomalaisista vaikka suomalaiset ovat yhtä ihmisiä kuin arabit ja kreikkalaiset. Koetko loukkaavaksi jos sinua luonnehdittaisiin suomalaiseksi koska kansallisuuden mainitseminen ei anna mitään tietoa imanistasi?

Miksi sinusta muiden wahhabilaisiksi nimittämät Ibn Abdulwahhabin opetusten seuraajat ovat itse määritelleet itsensä salafilaisiksi? Miksi sinusta varsin suuri osa maailman muslimeista katsoo aiheelliseksi määritellä itsensä sunnalaisiksi? Eivätkö näiden itsensä määrittelijöiden motiivit olekaan ymmärrettäviä ja perusteltavissa?

Offline Lybeck

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 219
"Älkää, älkää, en minämitään pahaa." -Riitaoja