Author Topic: Autan asiaa, hiukan eutanasiaa?  (Read 14236 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Taha Islam

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1968
Re: Autan asiaa, hiukan eutanasiaa?
« Reply #75 on: May 25, 2012, 11:44:06 »
Se, että kyseisen foorumin höyrypäisin uskis (joka on kirjoitustensa perusteella oikea kristityn irvikuva) peukuttaa tuollaista älyvapaata blogipläjäystä, ei kylläkään yllätä tippaakaan.

Eikä yllätä se, että hän viihtyy Hommafoorumilla.
"Minusta Linkolan ajatukset ovat vastenmielisiäja misantrooppisia, mutta en oikein voi olla hänen kanssan eri mieltäkään." Tuntematon humanisti 2012

Offline Maivei

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1776
Re: Autan asiaa, hiukan eutanasiaa?
« Reply #76 on: May 25, 2012, 17:57:55 »
Se, että kyseisen foorumin höyrypäisin uskis (joka on kirjoitustensa perusteella oikea kristityn irvikuva) peukuttaa tuollaista älyvapaata blogipläjäystä, ei kylläkään yllätä tippaakaan.

Eikä yllätä se, että hän viihtyy Hommafoorumilla.Iikäänkuin rivien välissä moittisit sitä että joku forum tarjoaa kirjoitusmahdollisuuden myös höyrypäiselle uskikselle.
Muista kommenteistasi päätellen olisin olettanut että myös sinä peukuttaisit rovastin ajatuksa.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Autan asiaa, hiukan eutanasiaa?
« Reply #77 on: January 16, 2013, 17:13:35 »
Tällaista maailmalla, tällä kertaa:

HS/Riku Jokinen, 16.1.2013: Kuurot belgialaiskaksoset alkoivat sokeutua - lääkäri suostui eutanasiaan

"Belgiassa leimahti keskustelu eutanasiasta eli armokuolemasta, kun tiedot 45-vuotiaiden kaksosveljesten kuolemasta tulivat julki.
 
Veljekset kuolivat 14. joulukuuta viime vuonna. Brysseliläisen sairaalan lääkärit suostuivat armokuolemaan, koska kuurot veljekset alkoivat sokeutua.
 
"Eutanasiaan ei suostuttu vain siksi, että he olivat kuuroja ja sokeita. Eutanasiaan suostuttiin, koska he eivät kestäneet sitä, etteivät enää nähneet toisiaan", sairaalan edustaja perusteli uutistoimisto Reutersille.
 
Kaksosveljet olivat eläneet koko elämänsä kahdestaan. Heillä oli yhteinen asunto, ja molemmat toimivat suutareina.
 
Kuolleiden perhe oli myös tyytyväinen armokuolemaan.
 
"He joivat kupin kahvia käytävässä. Ero vanhemmista ja veljestä oli hyvin rauhallinen ja kaunis. Lopuksi he heilauttivat kevyesti kättään. Sitten he olivat poissa", ruiskeen antanut lääkäri David Dufour kertoi veljesten viimeisistä hetkistä RTL-kanavalle.
 
Belgiassa eutanasia on laillista. Armokuolemaan suostutaan lain mukaan kuitenkin vain tapauksissa, jossa ihminen on kuolemansairas tai kärsii sietämättömistä kivuista.
 
"Sietämätön kärsimys voi olla paitsi fyysistä myös henkistä. Veljekset olivat erottamattomia", sairaalan edustaja kertoi Reutersille.
 
Belgian valtaapitävä sosialistipuolue on esittänyt, että eutanasialakia pitäisi muuttaa niin, että myös lapset ja Alzheimer-potilaat voisivat saada armokuoleman, kertoo The Telegraph -lehti.
 
Belgiassa oli 1 133 armokuolemaa vuonna 2011. Kuolleista 86 prosenttia oli yli 60-vuotiaita. 72 prosenttia sairasti syöpää.
"

Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Autan asiaa, hiukan eutanasiaa?
« Reply #78 on: January 16, 2013, 17:15:26 »
HS/Riku Jokinen, 16.1.3013: Suomen kuurosokeat: Eutanasia oli väärä ratkaisu

"Suomen Kuurosokeat ry:n mielestä armokuolema oli väärä tapa ratkaista sokeutuvien belgialaiskaksosten ongelmat. Järjestön mielestä lääkäreiden tehtävä on auttaa elämän säilymistä ja ongelmien ratkaisua.
 
"Onko yleistä, että kuurosokeus katsotaan niin vakavaksi vaivaksi, että sen edessä halutaan kuolla?" Suomen kuurosokeat ry:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Jurvanen kuvaa järjestön parissa käytyä keskustelua.
 
Keskusteluissa ihmisiä on ihmetyttänyt, miten tilanne on päätynyt niin pahaksi, että belgialaiskaksoset päätyivät pyytämään armokuolemaa.
 
"Onko tässä jouduttu täysin syrjäytyneiksi?" Jurvanen kysyy.
 
Kuurosokeita myös huolestuttaa, että lääkärit ovat katsoneet, että masennus ja tulevaan kuurosokeuteen valmistautuminen olisivat niin vaikeita asioita, että niiden takia on suostuttu armokuolemaan.
 
Jurvasen mielestä jokaisella ihmisellä pitäisi olla itsemääräämisoikeus päättää omasta elämästään. Hän kuitenkin pelkää, että belgialaiskaksosten tapaus leimaa kuurosokeuden niin vaikeaksi asiaksi, ettei sen kanssa voisi elää.
 
"Ei se helppo asia ole, mutta ihmiset pärjäävät sen kanssa. Siihen tarvitaan kuitenkin turvaverkosto ja apua", Jurvanen sanoo.
 
Kuurosokeus etenee vähitellen. Aluksi kuuloa ja näköä voidaan tehostaa erilaisilla apuvälineillä.
 
Kun kuurosokeus on edennyt täydellisiksi, käytetään taktiilia. Se tarkoittaa kieltä, jossa viitotaan kädestä käteen.
"
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Vongoethe

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 6074
Re: Autan asiaa, hiukan eutanasiaa?
« Reply #79 on: January 16, 2013, 17:20:45 »
Samoihin aikoihin toisaalla: BBC/James Gallagher, 6.1.2013: Totally blind mice get sight back

"Totally blind mice have had their sight restored by injections of light-sensing cells into the eye, UK researchers report.

The team in Oxford said their studies closely resemble the treatments that would be needed in people with degenerative eye disease.

Similar results have already been achieved with night-blind mice.

Experts said the field was advancing rapidly, but there were still questions about the quality of vision restored.

Patients with retinitis pigmentosa gradually lose light-sensing cells from the retina and can become blind.
 
The research team, at the University of Oxford, used mice with a complete lack of light-sensing photoreceptor cells in their retinas. The mice were unable to tell the difference between light and dark.

***

"It's the first proof that you can take a completely blind mouse, put the cells in and reconstruct the entire light-sensitive layer"
Prof Robert MacLaren
University of Oxford

***

Prof Robin Ali published research in the journal Nature showing that transplanting cells could restore vision in night-blind mice and then showed the same technique worked in a range of mice with degenerated retinas.

He said: "These papers demonstrate that it is possible to transplant photoreceptor cells into a range of mice even with a severe level of degeneration.

"I think it's great that another group is showing the utility of photoreceptor transplantation."

Researchers are already trialling human embryonic stem cells, at Moorfields Eye Hospital, in patients with Stargardt's disease. Early results suggest the technique is safe but reliable results will take several years.

Retinal chips or bionic eyes are also being trialled in patients with retinitis pigmentosa.
"
Solitudinem faciunt, pacem appellant.

Offline Ilkka

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 805
Re: Autan asiaa, hiukan eutanasiaa?
« Reply #80 on: January 16, 2013, 18:32:33 »
Mielenkiintoisia juttuja. Itse tulisin toimeen joko kuurouden tahi sokeuden kanssa, molemmat samanaikaisesti todennäköisesti ylittäisivät sietokynnykseni, haluaisin ehdottomasti pois tästä maailmasta. Kiva ois jos joku auttaisi silloin.