Author Topic: Mitä mieltä alle 3-v kotihoidontuen poistoehdotuksesta?  (Read 17321 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nostromo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
Re: Mitä mieltä alle 3-v kotihoidontuen poistoehdotuksesta?
« Reply #150 on: March 20, 2012, 18:46:37 »
Hyvä kun kerroit koska minä en ollut täysin sisäistänyt miten tuo toimii. Tuo onkin ihan hyvä. Mitäs kustannusvaikutuksia siitä syntyisi?

Itse olen muiden tiedon varassa tässä, kuten tässä ketjussa linkatun Alanko-Kahiluodon ja Moringin. Ainakin se miesten houkuttelu vanhempainvapaille siirtäisi kai osan kuluista lopulta miesvaltaisille aloille. Mutta laajasti en voi sanoa kustannusvaikutuksia ymmärtäväni. Kotihoidontuki poistuisi, mutta tilalle tulisi aiempaa pidempi ansiosidonnainen pätkä. Kaikista pienimpien lapsien päivähoidontarve vähenisi, mutta toisaalta lapsia ei hoidettaisi nykyisissä määrin kolmivuotiaaksi kotona. Tämä varmaan lisäisi 1,5-3-vuotiaiden hoitopaikkojen tarvetta, mutta toisaalta ehkäisisi äitien syrjäytymistä työelämästä. Jne jne.

Itselleni on epäselvää, mitä nyt ehdotetuissa malleissa (ja olemassaolevassa Ruotsin mallissa) tapahtuisi oikeudelle olla hoitovapaalla kolme vuotta. 6+6+6 lopettaisi sen 1-3-vuotiaasta maksettavan kotihoidontuen, mutta säilyisikö oikeus työpaikan säilyttämiseen, jos äiti tai isä haluaisi jäädä ekan 18 kk säästöillä kotiin? Tämä on sellainen saavutetut edut -juttu, jonka haluaisin säilyvän, jotta 6+6+6 kaikin puolin lisää valinnanvapautta.
« Last Edit: March 20, 2012, 18:57:23 by Nostromo »

Offline Julmuri

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3920
  • Pienimunainen fasisti
Re: Mitä mieltä alle 3-v kotihoidontuen poistoehdotuksesta?
« Reply #151 on: March 20, 2012, 21:03:45 »
Mikäs juttu tämä sitten on?

Quote
Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson sanoi, että tällaista esitystä ei ole valmisteilla.
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2758838/paaministeri-rauhoitteli-keskustaa-%E2%80%9Dtuskin-koko-suomi-ahdistui%E2%80%9D

Samasta linkistä seuraava katkelma aiheutti jo lieviä vaikeuksia pitää naama peruslukemilla
Quote
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen piti välikysymystä onnistuneena ja tärkeänä. Hän arvioi sen tuotavan keskustan toivoman tuloksen.

- Parhaimmillaan tämä on ennaltaehkäisevä välikysymys, joka estää hallitusta leikkaamasta kotihoidontukea, kuten olette suunnitelleet.
"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla