Author Topic: The Boston College Chronicle: A New Beginning for Muslims in Europe?  (Read 3006 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mikael Lönnroth

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1308
    • Maailmanpuolue
Käyttäjätunnus Harranin ehdotuksesta!

Quote from: Harran
Jonathan Laurence on sitä mieltä, että Länsi-Euroopassa on onnistuttu muslimien kotouttamisessa, tai ainakin että suunta on varovaisesti oikea:

http://www.bc.edu/content/bc/publications/chronicle/FeaturesNewsTopstories/2012/features/laurence0119112.html

Tämä näkemys tuntuu olevan täysin vastakkainen kuin yleisen mamukeskustelun vallitseva diskurssi ja vastakkainen kuin jopa monilla mokusuviksilla (esim minä), jotka eivät allekirjoita kultturistista mamukriittisten sopeutumiskelvottomuusargumenttia, mutta joiden mielestä Euroopassa on vakavia rakenteellisia haittoja kotoutumiselle, verrattuna Amerikkaan.

Artikkelissa nousee esille myös paljon kiisteltyjen islamilaisten neuvostojen rooli myönteisessä valossa. Monet moniosaavat mokusuvaitsevat ovat olleet melko skeptisiä näiden neuvostojen suhteen, ne kun ovat usein edesauttaneet muslimien ja muslimitaustaisten henkilöiden uskonnollistamista ja mamuttamista, uskonnon eksotisoimista ja suhteellisesti suuremman äänivallan antamista islamistisille ja konservatiivisille ryhmille.

Usein nämä neuvostot on myös perustettu ja hierarkisoitu hyvin epädemokraattisella, epäedustavalla ja läpinäkymättömällä tavalla, jossa ratkaisevassa asemassa ovat olleet joidenkin yksilöiden ja eturyhmien yhteiskuntasuhteet eikä kattava eri yhteisöjen, kansallisten, poliittisten ja ikäryhmien konsultointi, sukupolvien ajan maassa olleiden kokemuksen huomiointi suhteessa paremmin kuin viikko sitten maahan tupsahtaneiden, jne.

Tämä muuten on ensimmäinen postaukseni Todellisuus-foorumille joten kohteliaasti totean olemassa olevani ja tätä foorumia sivusilmällä seuraavani ja kunnioittavani. Toivon yksityisyyteni kunnioittamista ja mahdollisissa vastauksissa keskittymistä siihen mitä kirjoitan, ei henkilööni.
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)