Author Topic: Lasten ruumiillinen kuritus, huostaanotot, kulttuurierot  (Read 14540 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Timo Anttila

 • Guest
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #30 on: January 05, 2012, 16:36:29 »
Quote from: Timo Anttila
Kuvaako esimerkisi juutalaisten lastenkasvatusta ihan validistikkin?

Yhtä osatekijää siitä. Juutalaiset ovat usein hyvin yhteiskunnassaan menestyneitä ihmisiä, jotakin (paljon) he siis varmasti tekevät myös oikein lastenkasvatuksessaan.


Niin, mutta kysyin onko Hyppy-pedagogiikka reaalisesti totta nykyjuutalaisten parissa? Jos, ei ole, älä heittele sellaisia sadunomaisia esimerkkejä kehiin. Kiitos.

Ja asiaan, kun tarkastelemme historian valossa juutalaisten vaiheita ja edesottamuksia, rohkenen väittää -tuskin olet eri mieltä- että juutalaiset eivät syntyjään ole suosineet muita kansoja ja heimoja karkeampia lastenkasvatustekniikoita, vaan muun yhteiskunnan dissauksen, segregaation ja suoranaisen antisemitismin takia, ovat sitoutuneet enemmän tosiinsa ja uskonnoliseen traditioonsa, jossa lapsien kasvatukseen ja selviämiseen heille vihamielisessä ympäristössä on jouduttu kiinnittämään ns. enemmistöläisiä enemmän huomiota.

Samaa nurkkaanajamisen tendessiä on tänään taasen havaittavissa suhteessa islamilaisiin juuri halla-aholaisen koulukunnan parissa. Haluatko sinä Brändis olla osaltaan vahvistamassa tätä suuntausta?
« Last Edit: January 05, 2012, 16:38:24 by Timo Anttila »

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #31 on: January 05, 2012, 16:56:56 »
Quote from: sr
En nyt tästä tekstistäsi ymmärtänyt, miksi touhuun (vanhempien tapaan kasvattaa lapsiaan) puuttuminen suomalaisten kohdalla olisi jotenkin helpompaa. Kai sille ranskalaiselle voi sen viestin antaa ranskaksi käännettynä, jos kyse on jostain kieliongelmasta. Ei luulisi olevan erityisen vaikeaa.

Niin eli tämä vaatisi tulkin käyttöä, jos sosiaalityöntekijä (käytetään nyt tätä ilmaisua, sillä se on huomattavasti paljon korrektimpi) ei itse osaa riittävästi ranskankieltä (asia ei suomen-, ranskan- ja elekielen avulla onnistuisi välittymään riittävän hyvin). Tulkki maksettaisiin yhteiskunnan varoista.

No, ihan oikeasti uskon, että pelkästään niiden sosiaalityöntekijöiden joukosta löytyisi joku, joka osaisi sen verran ranskaa, että voisi tämän suht yksinkertaisen asian niille vanhemmille selvittää. Tämän lisäksi voitaisiin kyllä käännättää lasten ruumiillisen kurituksen kannalta relevantit Suomen lait kohdat usealle kielelle ja jakaa niitä niille ulkomaalaisille vanhemmille, joiden toimintaan halutaan puuttua.

Ja lisäksi pidän varsin epätodennäköisenä, että Suomessa merkittävissä määrin asuisi perheitä, joissa kumpikin vanhemmista puhuisi vain ja ainoastaan ranskaa. Sanoisin, että aika rohkeaa väkeä, jos ovat Suomeen lähteneet asumaan, eivätkä edes englantia ole viitsineet opiskella.

Quote
Nyt meillä on sosiaalityöntekijä, joka on ilmoittanut asian vanhemmille ja tulkki, joka on palkattu kääntämään asia perheen omalle kielelle. Auttoiko tämä mitään? Siis todella?

Miksei auttaisi? Siis miksi tämä auttaisi sinusta vähemmän kuin silloin, kun kyse olisi suomalaisista?

Quote
Kerro sinä minulle miten järjestäisimme kaikkien näiden erikielisten lasten hoidon huostaanoton jälkeen, monta monituista tulkkia vaadittaisiin lastenkoteihin.

Lapset oppivat hyvin nopeasti suomen kielen. Ei siellä päiväkodissakaan ranskaa puhuta, vaan suomea. Ajattelitko, että kyseiset lapset sitten kasvavat Suomessa täysin suomen kieltä osaamattomiksi?

Voitko näyttää jonkun virallisen kannanoton tai epävirallisen lausunnon, jossa eksplisiittisesti kiellettäisiin sosiaaliviranomaisia ryhtymästä ulkomaalaisten lasten huostaanottoon tuolla sinun mainitsemallasi perusteella (lastenkodeissa ei puhuta kuin suomea tai ruotsia)?

Quote
Enkä minä ole sen puolella, että lapset menettäisivät (edes hetkellisesti) vanhempansa tai vanhemmat lapsensa, päinvastoin uskon lähtökohtaisesti vanhempiensa kykyyn kasvattaa omia lapsiaan, kuten jo aiemminkin kirjoitin.

No, miksi sitten väläyttelet tuota huostaanottoa sosiaalityöntekijöiden keinona puuttua asiaan? Entäpä jos keinona käytettäisiin rikoslain pahoinpitelypykäliä?

Quote
Odottelemme rauhassa niitä tutkimustuloksia lisää tästä(kin) aiheesta

Odottelemmeko? Sinähän olet latonut täällä omasta päästäsi keksimää "faktaa" jo vaikka kuinka. Sinusta ulkomaalaiset eivät reagoi sosiaalityöntekijöiden sanaan vain koska sinusta nyt vaan tuntuu siltä.

Quote
ja ottakaamme ajattelussamme myös huomioon sen tosiasian, että nämä tapauksethan ovat työnkentällä hyvin pitkälti sosiaalityöntekijän päätösten varassa, yhtälailla ei myöskään sinulla ole osoittaa tutkimustuloksia siitä, että perheet kulttuuritaustoihin katsomatta onnistuttaisiin kohtaamaan aina ehdottoman tasapuolisesti eikä kuvaamani kaltaista ristiriitaa ole.

Tämä on se nollahypoteesi. Se, joka esittää jotain siitä poikkeavaa, on todistusvelvollinen, ei päinvastoin. Tai jos asia on sinusta toisin, niin todista nyt huvin vuoksi vaikka se, ettei ufoja ole olemassa (ufolla tarkoitetaan tässä siis joltain vieraalta planeetalta tulleita lentäviä lautasia).

Quote
Opintoni tulevat sivuamaan näitäkin aiheita lähitulevaisuudessa, otan tämän puheeksi luennolla (ja jo valmiiksi tiedän, että vastaus tulee olemaan jotakin ympäripyöreää ja välttelevää ohjeistusta siitä, miten Suomen lakia tulee aina noudattaa, mutta kulttuurilliset tekijätkin ottaa huomioon ja selittää ja selittää ja selittää asianosaiselle sitä, miten meillä Suomessa toimitaan ja mitä me edellytämme. Sinisilmäisesti tulee uskoa, että toinen todella sitten toteuttaa näitä ohjeistuksiamme).

LOL. Eli nyt sen lisäksi, että tiedät ilman mitään tutkimustuloksia, miten ulkomaalaiset reagoivat sosiaalityöntekijöiden sanomiseen, tiedät myös, miten asioita opettavat vastaavat siihen liittyviin kysymyksiin. Hieno kristallipallo sinulla.

Quote
Quote from: sr
Tai kysytäänpä näin: Oletatko, että suomalaisten keskuudessa 100%:sti vallitsee se käsitys, että lasten ruumiillinen kurittaminen on yksikäsitteisesti väärin (eikä nyt siis puhuta mistään pysyviä ruumiillisia vammoja aiheuttavasta hakkaamisesta, vaan vaikka juuri sellaisesta, jota tuossa esimerkissäsi kuvaat)? Jos et, niin oletko sitä mieltä, että jos sosiaalityöntekijä sanoo vastakkaista mieltä olevalle lastaan kurittavalle vanhemmalle, että jos tuo ei lopu, niin lapsi otetaan huostaan ja sinut haastetaan oikeuteen, niin tällä ei ole kyseisen henkilön käytökseen mitään vaikutusta? Jos on, niin miksei ihan vastaavaa vaikutusta olisi ulkomaalaiseen henkilöön, joka myös pitäisi ruumiillista kuritusta hyväksyttävänä?

Vastaan yhdellä olennaisella kysymyksellä: kysy itseltäsi kuinka todennäköistä on, että Suomessa koskaan lähdettäisiin laajemmassa mittakaavassa huostaanottamaan ulkomaalaisilta lapsia? Aivan niin; hyvin epätodennäköistä.

No, onko todennäköistä, että Suomessa koskaan lähdettäisiin laajemmassa mittakaavasssa huostaanottamaan suomalaisia lapsia? Aivan niin, hyvin epätodennäköistä. Ja syynä on juuri se, että kaikista onglemista huolimatta omia vanhempia pidetään yleensä parhaina kasvattajina. Ulkomaalaisten kohdalla laajamittainen huostaanotto on siinäkin mielessä erittäin epätodennäköistä, että ulkomaalaisia on niin vähän suomalaisiin verrattuna. Siispä kysymys on, että miksi tuo "laajassa mitassa"? Kuinka todennäköistä on, että Suomessa koskaan otetaan yhtään ulkomaalaista lasta huostaan? Minusta tämä on todennäköistä. Sinun juttujesi perusteella päättelen tämän olevan epätodennäköistä, mutta kuuntelen mielelläni sinun eksplisiittisen vastauksen.

Quote
Sosiaalityöntekijät tietävät tämän, ulkomaalaistaustaiset perheet (suurin osa) tietävät tämän (ovathan he nähneet loputtoman ymmärtämisen kulttuurimme jo ja saaneet esimakua siitä minkä kanssa ovat tekemisissä) ja yhteiskunnan joka tasolla tiedämme sen, että vieraan kulttuurin erityispiirteitä tulee kunnioittaa.

Mihin loputtomaan ymmärtämiseen lakien noudattamisen kohdalla nyt oikein viittaat? Mitkä ovat niitä asioita, joissa "loputtomasti" annetaan ulkomaalaisten rikkoa Suomen lakia sillä perusteella, että "ymmärretään" heidän kulttuuriaan? Itselleni tulee mieleen se aiemmin mainitsemani tyttöjen sukuelinten silpominen, joka sen aiemman keskustelun perusteella ei ole enää niin yleistä kuin oli aiemmin, vaan harvenemaan päin. Siellä lienee kuitenkin ainakin yksittäistapauksia, joissa tytön sukuelimiä on havaittu silvotun, mutta vanhempia ei ole siitä pantu vastuuseen. Paremmin tietävät korjatkoon.

Quote
Suomalaisilta (ihmisiltä, joiden kulttuuritaustoista tiedämme ja niiden piirteitä itsessämmekin tunnistamme) sen sijaan vaadimme näitä asioita, me suomalaiset noudatamme Suomen lakia.

Suomalaiset eivät noudata lakeja, vaan koko ajan oikeuksissa tuomitaan ihmisiä rangaistuksiin lakien rikkomisista. Tämän lisäksi poliisi sakottaa vielä paljon suurempaa joukkoa pienemmistä rikoksista. Ja vielä tämän päälle lakia rikotaan paljon niin, ettei jäädä kiinni (käy esim. joskus ajamassa autoa Helsingissä, niin näet, kuinka paljon ihmiset ajavat punaisia päin).

Edelleen odotan muuten sinulta jotain sosiaalityöntekijän lausuntoa siitä, että he eivät vaadi ulkomaalaisilta Suomen lakien noudattamista sillä perusteella, että heitä on opetettu ymmärtämään muita kulttuureja. Tässä ei siis ole kyse mistään tutkimuksesta, vaan ihan yksittäistapaus kelpaa.
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Offline sr

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3079
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #32 on: January 05, 2012, 17:11:54 »
Suomalainen yhteiskunta on tässä mielessä jähmeä, että kestämme aina vain yhtä totuutta kerrallansa, mitään muuta ei kuunnella eikä uskota muuta kuin "tutkimustuloksia".

Sinä saat tietenkin itse uskoa ihan mitä tahansa, mutta jos haluat vakuuttaa muutkin siitä, että esittämäsi väitteet pitävät paikkaansa, eikä kyse ole vain ja ainoastaan sinun sokeasta uskostasi, niin silloin tosiaan saat esittää jotain todisteita niiden väitteiden tueksi.

Tai mieti asiaa näin: Minä sanon, että kuu on juustoa. Ottaisitko sinä tosiaan tämän väitteen vakavasti, jos minä vielä tuon väitteen päälle sanon, että "kestämme vain yhtä totuutta kerrallaan (kuu on kiveä), mitään muuta ei kuunnella eikä uskota muuta kuin tutkimustuloksia"? Alatko ymmärtää, miksi esitetyille väitteille yleensä penätään todisteita, eikä niitä uskota vain siksi, että niiden esittäjä sattuu niihin uskomaan?

Quote
Näinhän se virallinen totuus asiasta menee, mutta olenkin kiinnostunut pohtimaan koko totuutta. Tottakai teoriassa ollaan samalla viivalla lain edessä, mutta käytännön todellisuudessa tässäkin on monia lieventäviä asianhaaroja, kuten jo edellisissä kirjoituksissani aiheesta mainitsin.

Eli sinustako "koko totuus" eroaa siitä, mitä sanoo ihminen, joka on oikeasti itse ollut asian kanssa tekemisissä? Onko sinulla jotain todisteita noista lieventävistä asianhaaroista lain edessä olevan ulkomaalaisen kohdalla, vai keksitkö näitä jälleen omasta päästäsi?
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. -Steven Weinberg

Harri

 • Guest
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #33 on: January 05, 2012, 17:57:34 »

Näinhän se virallinen totuus asiasta menee, mutta olenkin kiinnostunut pohtimaan koko totuutta. Tottakai teoriassa ollaan samalla viivalla lain edessä, mutta käytännön todellisuudessa tässäkin on monia lieventäviä asianhaaroja, kuten jo edellisissä kirjoituksissani aiheesta mainitsin.

Eli sinustako "koko totuus" eroaa siitä, mitä sanoo ihminen, joka on oikeasti itse ollut asian kanssa tekemisissä? Onko sinulla jotain todisteita noista lieventävistä asianhaaroista lain edessä olevan ulkomaalaisen kohdalla, vai keksitkö näitä jälleen omasta päästäsi?

Totta kai on, varmasti! Meidän nyt vain tarvitsee odotella niitä tutkimustuloksia, jotka todistavat Brandöt'n olleen oikeassa. Niitä odotellessamme Brandöt on tietysti oikeassa, koska meillä ei ole tutkimustuloksia osoittaa Brandöt'n teesejä vääräksi. Jos tutkimustulokset sitten osoittavat jotain muuta, niin sitten ne ovat monikulttuuri-ideologian läpitunkemaa potaskaa, jota ei pidä uskoman.

Brandöt

 • Guest
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #34 on: January 05, 2012, 19:01:53 »
Quote from: sr
No, ihan oikeasti uskon, että pelkästään niiden sosiaalityöntekijöiden joukosta löytyisi joku, joka osaisi sen verran ranskaa, että voisi tämän suht yksinkertaisen asian niille vanhemmille selvittää..

You think?

Quote from: sr
Tämän lisäksi voitaisiin kyllä käännättää lasten ruumiillisen kurituksen kannalta relevantit Suomen lait kohdat usealle kielelle ja jakaa niitä niille ulkomaalaisille vanhemmille, joiden toimintaan halutaan puuttua.

Tämä loputon usko ihmisten tahtoon toteuttaa lakejamme ja määräyksiämme olisi jopa liikuttavan suloista, jollei se samalla olisi niin vahingollista mm. politiikassa. Te ilmeisesti todellakin ajattelette niin, että me vain menemme ja kerromme ylivertaisesta tavastamme hoitaa jokin asia, ja sitten muut muitta mutkitta toteuttavat ideoitamme?

Quote from: sr
Ja lisäksi pidän varsin epätodennäköisenä, että Suomessa merkittävissä määrin asuisi perheitä, joissa kumpikin vanhemmista puhuisi vain ja ainoastaan ranskaa. Sanoisin, että aika rohkeaa väkeä, jos ovat Suomeen lähteneet asumaan, eivätkä edes englantia ole viitsineet opiskella

Oletko lainkaan tietoinen ranskalaisten ylpeydestä omaa kieltään ja kulttuuriaan kohtaan? Hassua, tämä on yksi niistä seikoista, jonka jokainen matkustellut tuttavani kyllä myös tietää ja allekirjoittaa.

Quote from: sr
Miksei auttaisi? Siis miksi tämä auttaisi sinusta vähemmän kuin silloin, kun kyse olisi suomalaisista?

Mieti nyt sr, mieti. Olen sen jo moneen kertaan tässä kertonut.

Quote from: sr
Lapset oppivat hyvin nopeasti suomen kielen. Ei siellä päiväkodissakaan ranskaa puhuta, vaan suomea. Ajattelitko, että kyseiset lapset sitten kasvavat Suomessa täysin suomen kieltä osaamattomiksi?

Tästä juuri huomaa sen, miten epätietoinen sinä näistä asioista oikeastaan olet.

Tutustu vaikka nyt tähän aluksi:

http://www.hel.fi/hki/sosv/fi/P_iv_hoito/Yksityiset+p_iv_kodit/Ecole+Francaise+Jules+Verne

Ranskalainen Jules Verne -koulu on osa 400 maailmanlaajuista ranskalaisen koulun verkostoa. Ranskan opetusministeriö on määritellyt koulun noudattaman, leikkikoulusta lukioluokille ulottuvan opetusohjelman. Opettajat saaneet ranskalaisen koulutuksen ja käytännössä opetus on kokonaisuudessaan identtinen Ranskan maaperällä tapahtuvan opetustoiminnan kanssa.
Leikkikoulu tarjoaa 2 vuotta täyttäneille lapsille jo aivan oikeaa, ikäryhmälleen sovellettua alkeisopetusta. Myös ranskaa taitamattomia lapsia otetaan kielikylpyyn. Leikkikoulu opettaa 2 -5-vuotiaille lapsille leikin varjolla uuden kielen ja tärkeitä sosiaalisia taitoja.
Ala-aste: 6-11-vuotiaille lapsille. Lukutaitoa, matematiikkaa, luonnontieteitä, historiaa, maantietoa, urheilua ym. Opetuskielenä on ranska.
Ylä-aste-luokat: Yli 11-vuotiaat oppilaamme seuraavat Ranskan lukion opetusohjelmaa paikallisten opettajien valvoman etäopetuksen avulla.
Kaikille luokka-asteille on innokkaiden osallistujien määrästä riippuen tarjolla myös vapaaehtoista iltapäiväkerhotoimintaa


Tämä koulu sijaitsee osoitteessa: Papinpöydänkuja 2, 00340 Helsinki.

Quote from: sr
Voitko näyttää jonkun virallisen kannanoton tai epävirallisen lausunnon, jossa eksplisiittisesti kiellettäisiin sosiaaliviranomaisia ryhtymästä ulkomaalaisten lasten huostaanottoon tuolla sinun mainitsemallasi perusteella (lastenkodeissa ei puhuta kuin suomea tai ruotsia)?

Kuinka ihmeessä tästä olisi virallinen kannanotto tai edes epävirallinen lausunto löydettävissä kun virallinen totuus sanoo jotakin ihan muuta? Älä siis viitsi; vai etkö sinä tiedä mitä virallinen totuus, ja sen ylläpitäminen, tarkoittaa?

Ja kyse oli resursseista, tälläkin hetkellä on jo pulaa sijaisperheistä, n. 10 000 lasta otetaan Suomessa huostaan vuosittain. (Suuri määrä siis. Joku voisi tutkia kuinka moni lapsista on ulkomaalaistaustainen, ja mitä ongelmia ulkomaalaistaustaisen lapsen huostaanottamisesta on jälkikäteen ilmaantunut:

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/03/venajan_lapsiasiamies_kummeksuu_suomen_huostaanottomaaria_1544846.html

Venäjän lapsiasiamies on huolestunut siitä, että lasten huostaanotot ovat Suomessa yleisiä. Hän kummeksui, miksi Suomessa huostaan otetaan vuosittain yli 10 000 lasta. Astahovin mielestä määrä tuntuu Suomen asukaslukuun suhteutettuna harvinaisen korkealta. Hän itse sanoi kannattavansa pehmeämpiä keinoja lasten suojelemiseksi.
Astahov kummeksui myös sitä, mikseivät sosiaaliviranomaiset tee Suomessa nykyistä enemmän kotikäyntejä.

Hänelle jäi lyhyestä Suomen-vierailusta sellainen kuva, että viranomainen tekee päätökset liian usein vain asianosaisten papereiden perusteella. Astahovin mielestä kotikäyntejä pitäisi tehdä enemmän huostaanottojen estämiseksi ja toisaalta tilanteiden seuraamiseksi.

Astahov käytti perjantaina Moskovassa värikästä kieltä ja antoi ymmärtää, että suomalais-venäläisen perheen huostaanottokiistaan löytyi ratkaisu hänen ehdotuksiensa ansiosta. Astahov nauratti venäläisiä toimittajia luonnehtimalla suomalaisviranomaisia, joiden otteet Venäjän lapsiasiamiehen mielestä tuntuivat verkkaisilta. Suomalaisia pidetään Venäjällä yleisesti hitaina, mikä osittain voi johtua Suomessa arvostetusta harkitsevaisuudesta.

(Niks naks)

Astahov kielsi, että Venäjä yrittäisi huostaanoton kautta puuttua Suomen sisäisiin asioihin. Tosin hän myönsi väläyttäneensä Suomen viranomaisille sitä, että miltä tuntuisi, jos huostaanotto on päällimmäinen kysymys, kun presidentti Halonen tapaa pääministeri Putinin maanantaina Pietarissa.


Ei kerrassaan mitään ongelmallista ulkomaalaistaustaisten lasten huostaanottamisessa Suomessa Suomen lainsäädännön mukaisesti - ei siis kerrassaan mitään. Kannattaa ottaa myös huomioon, että huostaanotosta päättäneiden viranomaisten nimet tulevat ylös virallisiin papereihin.)

Quote from: sr
Mihin loputtomaan ymmärtämiseen lakien noudattamisen kohdalla nyt oikein viittaat? Mitkä ovat niitä asioita, joissa "loputtomasti" annetaan ulkomaalaisten rikkoa Suomen lakia sillä perusteella, että "ymmärretään" heidän kulttuuriaan? Itselleni tulee mieleen se aiemmin mainitsemani tyttöjen sukuelinten silpominen, joka sen aiemman keskustelun perusteella ei ole enää niin yleistä kuin oli aiemmin, vaan harvenemaan päin. Siellä lienee kuitenkin ainakin yksittäistapauksia, joissa tytön sukuelimiä on havaittu silvotun, mutta vanhempia ei ole siitä pantu vastuuseen. Paremmin tietävät korjatkoon

Esimerkkejä tästä toisten edessä rähmällään olosta löytyy Suomesta lukuisia. Päällimmäisenä itselleni tuli mieleen tapaus uskonnontunnilta, jossa (ilmeisesti) suomalainen opettaja oli Suomen perustuslain mukaisesti opettanut Suomessa asuville muslimeillekin, että meillä on Suomessa uskonnonvapaus. Asiasta nousi hirveä metakka, joka johti siihen, että suojelupoliisi oli mukana selvittämässä asiaa. Suomessa Suomen lakien olettamalla tavalla? Ei aina.

Harri

 • Guest
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #35 on: January 05, 2012, 19:17:59 »

Tämä loputon usko ihmisten tahtoon toteuttaa lakejamme ja määräyksiämme olisi jopa liikuttavan suloista, jollei se samalla olisi niin vahingollista mm. politiikassa. Te ilmeisesti todellakin ajattelette niin, että me vain menemme ja kerromme ylivertaisesta tavastamme hoitaa jokin asia, ja sitten muut muitta mutkitta toteuttavat ideoitamme?


Ihan ymmärrettävä näkökanta persulta, joille lakiemme noudattaminen jopa puolueen eliitissä asti tuntuu olevan tuskallisen vaikeaa. Ammuskelua huumepäissään, raiskaamista, kirkkohopeiden anastamista, kansankiihottamista jne jne.

Timo Anttila

 • Guest
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #36 on: January 05, 2012, 20:11:42 »
Tämä loputon usko ihmisten tahtoon toteuttaa lakejamme ja määräyksiämme olisi jopa liikuttavan suloista, jollei se samalla olisi niin vahingollista mm. politiikassa. Te ilmeisesti todellakin ajattelette niin, että me vain menemme ja kerromme ylivertaisesta tavastamme hoitaa jokin asia, ja sitten muut muitta mutkitta toteuttavat ideoitamme?

Anteeksi kuinka! Ketkä "Te"? Tarkennatko! Ne, jotka ovat eri mieltä sinun tai Mestarisi kanssa, ovat naiveja ja hyväntahtoisia maailmanhalaajia???
 

AV

 • Guest
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #37 on: January 05, 2012, 20:20:22 »
Voikun sinä B. osaisit katsoa tätä viimeisillä sivuilla käymääsi keskustelua hetken ikäänkuin ulkopuolelta! Voisit nimittäin huomata, ettei tässä ole järkeviä elementtejä juuri nimeksikään, sillä koko kuvio on kummallinen mielikuvituksen, foliohattuilun, ennakkoluulojen jne. sekoitus. Ai miksikö? No esim. siksi että:

1. Etkö ole huomannut, että valitettavan monet suomalaisetkin tuntuvat yhä tänäkin päivänä kuvittelevan, että "se joka vitsaa säästää, se lastaan vihaa"? Samaa ajatusta löytyy toki monien ranskalaisten vanhempien (huom! heidänkin keskuudessaan kylläkin nykyään entistä vähemmän) keskuudesta. Oletko siis varma, että Suomessa asuvien ranskalaisten vanhempien kurinpitometodit eroavat radikaalisti suomalaisten vanhempien vastaavista? Toisin sanoen, mistä tiedät, että Suomessa asuvat ranskalaiset kurittavat lapsiaan enemmän kuin suomalaiset vanhemmat?

2. Montako sellaista ranskalaista perhettä uskot Suomessa asuvan, jossa A) jossa kumpikin vanhempi puhuu ainoastaan ranskaa ja B) kuritetaan lapsia siinä määrin, että sosiaaliviranomaisten tulisi puuttua asiaan?

3. Tunnut olevan kovin varma siitä, että sosiaaliviranomaiset sallisivat ulkomaalaisten vanhempien kohtelevan lapsiaan tavalla, joka suomalaisilta vanhemmilta on seuraamusten uhalla kielletty. Vaikka sinulle on jo edellä kerrottu (kuten rjh, jolla on asiasta selvästi oikeaakin tietoa teki), että näin ei ole, sinä vain jatkat tämän kuvitelmasi toistamista. Jos, tai siis kun, sinulla ei tunnu olevan väitteellesi mitään faktapohjaa, eikö sen toistelu ole jo aikamoista foliohattuilua?


Ylipäätänsä ihmettelen, mitä sinä kuvittelet tällaisilla uhkaskenaarioiden rakentelulla saavuttavasi. Puhuttaisiinko jatkossa mieluummin jostain oikeista ongelmista eikä annettaisi mielikuvituksen liikaa lentää?

Offline Ilkka

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 805
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #38 on: January 05, 2012, 20:24:50 »
Senverta korjausta ettei niitä huostaanottoja nyt kuitenkaan 10000 vuositasolla tehdä. Huostaanotettujen kokonaismäärä poislukien sijaisperheissä/sukulaisilla jne asuvat on suurinpiirtein tuota luokkaa, menneet luvut ilmeisestikin sekaisin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Huostaanotto

Jossa käytetty lähteitä:

http://www.stakes.fi/FI/Tilastot/Aiheittain/Lapsuusjaperhe/lastensuojeluteksti.htm

Ja

http://www.stakes.fi/tilastot/tilastotiedotteet/2011/Tr29_11.pdf


Vuositasolla menty 2000-3500 tasolla mikä sekin on toki paljon. Vuoden 2010 lopulla huostaanotettujen kokonaismäärä (siis kaikki jotka eivät asu vanhemmillansa) oli noin 17000 luokkaa.

CIA world factbook tietää kertoa jotta 0-14-vuotiaita on noin 16% joten alaikäisiä kaikkinensa siinä ehkä noin pyöreä miljoona (100000)

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/fi.html

...joten olisikohan (samaa luokkaa stakesin lähteen taulukoiden kanssa) siis noin 1,7% alaikäisistä tällä hetkellä enemmän tahi vähemmän sijoitettu kodin (omien vanhempien kodin) ulkopuolelle asumaan.

Maahanmuuttajia kun on väestöstä se noin 1% (joista huomattavan suuri osa venäläissyntyisiä, CIA factbook väittää luvuksi jopa 0,5%, virolaislähtöisiä 0,3%) niin raaka-arvio olisi noin 100 ulkomaalaista laitoksessa/perhekodissa ja noin 70 muuten sijoitettuna mikäli menisi yksyhteen kantaväestön kanssa.

Pääkaupunkiseutua & suurimpia kaupunkeja lukuunottamatta ei ole kuulkaas kunnan sosiaalitoimi välttämättä joutunut kertaakaan tekemisiin ulkomaalaisen huostaanoton kanssa näillä luvuilla katsottuna (huostaanottoja/ulkkari vähemmän kuin Suomessa kuntia!) joten siinäpä jahtaatte elävän elämän kokemuksia :)

En ole pyrkimässä Osmoksi Osmon paikalle mutta hyvä sitä on joskus hiukkasen vilkaista tilastoja, saattaa oppiakin jotakin suuruusluokista mm. Tein tämän todella nopsasti mutta suuruusluokat pitäisi olla osapuolin kohdillansa, desimaalivirhettä näissä luvuissa ei ainakaan esiinny, saa täsmentää toki jos huomaa jotakin toki.

Brändiksen ei ole ihan pakko ainakaan näistä luvuista ryhtyä kanssani kättä vääntämään, lukaisin muutaman sivun edeltänyttä keskustelua ja tuli jo nk. kiintiö täyteen :) Sitäpaitsi mulla on tipaton tammikuu menossa niin jos moiseen ryhtyisin niin sehän siinä perkele vaarantuisi, ei moista selvinpäin kestä, täytyy ottaa minun herkkä tilani myöskin tässä asiassa huomioon ;)

Niin ja joo, meikäläinen ei kuulu noihin tilastoihin kun en ole enää niin nuoripoika mutta itse kuulun tuohon huostaanoton kautta laitoksissa aikuistuneeseen poppooseen, ihan hyvin siinä lopulta kävi, en olekaan tainnut asiasta aiemmin mainita. Kohtalot ovat toki yksilöllisiä mutta silloin kun molemmat vanhemmat ovat tunne-elämältään lapsen tasolle jääneitä henkilöitä tämä on ehdottomasti se pienemmän pahan vaihtoehto. En usko että olisin tätä tässä nakuttelemassa ilman Espoon lastensuojelun väliintuloa tuossa kultaisella 80-luvulla, siitä iso peukku sille instanssille :)


Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #39 on: January 05, 2012, 21:32:32 »
Huh, huh ja huh. Lukaisin läpi.  ::)

Brändöt on huolissaan siitä, että mokutus-ideologian aivopesemät sossutädit katselevat läpi sormien ranskalaisia ja muitakin väkivaltaisia mamuperheitä, jotka harrastavat lastensa fyysistä kurittamista. Tässäpä siis "näin varmastikin on" huolenaihe, jolle ei - toistuvista, kohteliaista pyynnöistä huolimatta-  tullut mitään faktaa tai muutakaan viitettä Brandötin omaa mutu-tuntumaan lukuunottamatta. Yllättäen Brandöt on kuitenkin yhtä lailla huolissaan myös siitä, että nämä samaiset sossutädit yllättäen ryhtyisivätkin huostaanottelemaan mamulapsia, koska sehän tulisi aivan mahdottoman kalliiksi ja eikä siihen olisi varaa! 

Quote
Toisen kulttuurillisia erityispiirteitä kunnioittaessa ei varmastikaan uskalleta puuttua kevyeen ruumiilliseen kuritukseen maahanmuuttajaperheiden kohdalla siinä missä siihen puututtaisiin kantasuomalaisen perheen kohdalla

Quote
Tosiasia on, ettei meillä ole yhteiskuntana aidosti resursseja huostaanottaa kaikkia ruumiillista kuritusta kotonaan saavia ulkomaalaistaustaisia lapsia.

Näinollen palaamme jälleen maahanmuuttovastaisten ydinteesiin: "Muukalaisten maahantulo torjuttava (koska he ovat lähtökohtaisesti väkivaltaisia ja heistä aiheutuu kustannuksia)" - riippumatta siitä, että suomalaiset edelleenkin komeilevat lapsensurmatilastoissa sekä Euroopan että Pohjoismaiden kärkipäässä - siitäkin huolimatta, että täällä asuu vähemmän maahanmuuttajia kuin missään muussa länsieurooppalaisessa maassa tai Skandinaviassa. Edes siellä lastenhakkaajien Ranskassa eivät lastensurmat yllä Suomen tasolle.  http://www.kaleva.fi/uutiset/sunnuntaisuomalainen-lastensurmien-maara-kasvussa/921881

Lisäksi Brandöt olettaa, että maahanmuuttajat lähtökohtaisestikin halveksivat auktoriteetteja ja viranomaisia, mikäli nämä kaikesta mokutusideologiastaan huolimatta rohkenisivat vastustaa aivopesunsa aatteita ja puuttua mamujen vääriin tapoihin:

Quote
Mitkä ovat ne tosiasiat, jotka seisovat tässä asiassa teidän puolellanne? Suomalainen sosiaalityöntekijä sanoo, ettei näin saa tehdä? Huteralla pohjalla siinä tapauksessa on perinne ja ohjeistuksen noudattaminen. (Tässä kohtaa voitaisiin ottaa myös huomioon eri kansakuntien vaihtelevan auktoriteettiuskovaisuuden; kuten esimerkiksi vaikka venäläiset, joilla sitä ei juurikaan ole. Miliisikin on tarvittaessa ostettavissa - eikä ketään muuta tarvitse kuunnella kun ylintä diktaattoria.)

Näin siis väkivaltaiset ranskalaiset ja viranomaisia halveksivat venäläiset.

Lisäksi hän tietää kertoa kattavaa ja tieteellistä tietoa siitä, kuinka juutalaisilla on tapana kasvattaa lapsiaan ("isä käskee hyppäämään portailta, muttei otakaan kiinni"). Tekisi mieleni tehdä pieni gappul juutalaistuttujen parissa ja kysäistä samalla Brändötiltä, mistä hän anekdoottinsa ammentaa. Mitään tutkimuksia tai konkretiaa ei näiden uskomusten tueksi tullut.

Kun sitten Brandötin väitteitä kommentoi kanssakeskustelija, http://todellisuus.org/index.php?topic=1637.msg44611#msg44611joka sattumoisin itse on tuollainen "sossutäti" , ei Brandöt lähtökohtaisestikaan halua antaa kanssakeskustelijan kommenteille mitään arvoa, koska se onkin vain "virallinen totuus":
Quote
Näinhän se virallinen totuus asiasta menee, mutta olenkin kiinnostunut pohtimaan koko totuutta.
 

Brändöt, kanssasi oli varsin mukavaa keskustella livenä, mutta jos esittäisit uskomuksillesi hieman konkreettisempia perusteita, pääsisimme ajatustenvaihdossa hedelmällisemmin eteenpäin.
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Ilkka

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 805
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #40 on: January 05, 2012, 21:50:12 »
Tuolta löytyi jonkinverran jykevää faktaa -> http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_vaesto.html#ulkomaidenkansalaiset

Korjataan senverta tuota postaustani jotta muita kuin suomea/ruotsia äidinkielenään puhuvia on nykyisin noin 4% Suomen väestöstä, herra yksin tietää (mutta minä en) kuinka suuri osuus näistä on käytännössä kaksikielisiä & mikä on alle 18-vuotiaiden kohdalla vastaava %-luku. Ainoa varma asia on se että menee alle tuon 4%. Ei selvinnyt nopealla lukemisella laskettiinko nämä kielisyydet vain Suomen kansalaisten kohdalta vaiko maassa-asuvien kokonaismäärästä. Veikkaan lukujen perusteella että tähän on laskettu kaikki Suomessa asuvat, menee % hyvin yhteen tuon alempana olevan ulkomaan kansalaisten lukumäärän kanssa (joka noin 3% kokonaisväestöstä).

Ulkomaan kansalaisten määrä vuoden 2010 lopussa oli 167 954.

Kokonaisasukasmäärä Suomessa 31.12.2010 oli 5 375 276.

Pakolaisina maahan muuttaneita tosiaan 1973 -> yhteensä 37 587, ei tietoa kuinka suuri osa tuosta määrästä on siirtynyt Suomen kansalaisiksi (melko suuri osa tottakai mutta kuinka suuri?).

Elikä tuo alkuperäinen arvioni noin 170 ulkomaalaisesta huostaanotetusta/sijoitetusta pitää kertoa 3 tahi 4:llä mikäli alle 18-vuotiaiden osuus olisi samalla tasolla, tällöin huomioonotettaisiin käytännössä kaikki ulkomaalaistaustaiset (vielä heräsi se kysymys mikä täysin kaksikielisen esim. suomalais-marokkolaisen lapsen äidinkieleksi rekisteriin merkataan, se minkä vanhemmat sattuvat sinne laittamaan??).

Paljon avoimia kysymyksiä mutta veikkaan kyllä vahvasti että suuri osa noista alle 18-vuotiaista ulkomaalaistaustaisista lapsista käytännössä puhuu suomen-/ruotsinkieltä sillä tasolla ettei huostaanotettaessa kielimuuria ole.

Henkinen väsy iski näitä tutkiessa, niin paljon lukuja, niin paljon avoimia kysymyksiä, nyt jotain ihan muuta ettei varsin työksi mene (sohvalle televisiota tuijottamaan toisinsanoen).
Offline Warda

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 2028
 • tunnustuksellinen rusinapullasynkretisti
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #41 on: January 05, 2012, 22:01:52 »
Aivan sattumoisin väitän tietäväni tästä nimenomaisesta aiheesta (lasten fyysinen kurittaminen ja suhtautuminen lastensuojeluviranomaisiin) seikkoja, joiden toivoisin oikaisevan paria Brändötin uskomuksista. edit: Olen toisin sanoen jalkautunut sinne ruohonjuuritasolle, yhä edelleenkin, kuten Brändis, toivoit. Unohtamatta omaakin mamutaustaani jne. sekä asumista niissä"rink of burning ghettos" -lähiöissä.

Brändöt:
Quote
Mitkä ovat ne tosiasiat, jotka seisovat tässä asiassa teidän puolellanne? Suomalainen sosiaalityöntekijä sanoo, ettei näin saa tehdä? Huteralla pohjalla siinä tapauksessa on perinne ja ohjeistuksen noudattaminen. (Tässä kohtaa voitaisiin ottaa myös huomioon eri kansakuntien vaihtelevan auktoriteettiuskovaisuuden; kuten esimerkiksi vaikka venäläiset, joilla sitä ei juurikaan ole. Miliisikin on tarvittaessa ostettavissa - eikä ketään muuta tarvitse kuunnella kun ylintä diktaattoria.)
Maahanmuuttajien keskuudessa on pikemminkin vainoharhaista pelkoa lastensuojeluviranomaisten puuttumisen ja huostaanottamisen suhteen kuin hälläväliä -asennetta tai halveksuntaa. Asun sattumoisin alueella, jossa asuu runsaasti ulkomaalaistaustaisia, ja tunnen sattumoisin heistä useampia, kotona hoitovapaalla olevia tai olleita äitejä.

Olenpa sattumoisin keskustellut aiheesta myös paikallisten, perhetyötä tekevien ammattilaistenkin kanssa. Vuoden takaisten, Anton-pojan Suomeen kyydittämiseen liittyvien uutisointien tiimoilta kauhuskenaariot sosiaalityöntekijöiden puuttumisen suhteen etenivät paikoin jopa niin hurjiksi, että paikallinen perhetyöntekijä varoitteli keskustelemasta aiheesta muutaman paikallisen äidin kuullen. Tunnen itse muutaman äidin, jotka olivat lukeneet kauhukertomuksia venäläisestä mediasta. Toinen heistä pelkäsi (huostaanoton pelossa) laittaa lastaan suomalaiseen päiväkotiin, koska tuttavan lapsen perhepäivähoitaja oli ollut sitä mieltä, että "lasta kasvatetaan kotona liian vapaasti". Aiheesta kertoi minulle tahollaan myös Suomessa asuvien venäjänkielisten nettipalstaa aktiivisesti lukeva vironvenäläinen ystävättäreni, joka oli yrittänyt rauhoitella tuttujaan ja ystäviään huostaanottopelkoon liittyvästä vainoharhasta.  "Jopa luunapista voidaan tehdä ilmoitus sossutädille".

(Aihe on itselleni tuttu siinäkin mielessä, että tunnen sekä suomalaisen perheen, jonka lapset ovat olleet tilapäisesti huostaanotettuina, että maahanmuuttajataustaisen perheen, jonka lapsi huostaanotettiin suoraan ensikodista, jonne vanhemmat oli ohjattu suoraan synnytyslaitokselta. Kumpaankaan perheeseen ei liittynyt väkivaltaa eikä päihdeongelmia, huostaanottojen syyt liittyivät tavalla tai toisella vanhempien terveydentilaan.)

Pelko siitä, että lapsi otetaan huostaan KOSKA PERHE TAI TOINEN VANHEMMISTA ON MAAHANMUUTTAJATAUSTAINEN, elää toisin sanoen vahvana ainakin joidenkin venäjänkielisten maahanmuuttajaryhmien keskuudessa. Mitään näyttöä siitä, että viranomaisiin suhtauduttaisiin tässä suhteessa välinpitämättömästi tai auktoriteetteja halveksien, en ole kuullut myöskään työnsä puolesta lastensuojeluasioita tuntevilta ihmisiltä, keiden kanssa olen asiasta keskustellut. Päin vastoin.  En myöskään näe mitään syytä, miksi tämä olisi tai ei olisi joku "virallinen" sen kummemmin kuin "epävirallinenkaan totuus".
« Last Edit: January 05, 2012, 23:30:24 by Warda »
"Jos Volvo-Markkanen perustaa nettiforumin, jossa hänen seuraajansa keskustelevat pankkien turvajärjestelmien kiertämisestä, kyllä sitäkin sanottaisiin pankkirosvoforumiksi, vaikka millaisella mölinällä sinne kirjoittavat sen kieltäisivät."
- Rasistikortti ja rikostuomiokortti yhdessä! Luuseri!

Offline Mikael Lönnroth

 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1308
  • Maailmanpuolue
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #42 on: January 05, 2012, 22:22:17 »
Aivan sattumoisin väitän tietäväni tästä nimenomaisesta aiheesta (lasten fyysinen kurittaminen ja suhtautuminen lastensuojeluviranomaisiin) seikkoja, joiden toivoisin lievittävän paria Brändötin uskomuksista.

Brändöt:
Quote
Mitkä ovat ne tosiasiat, jotka seisovat tässä asiassa teidän puolellanne? Suomalainen sosiaalityöntekijä sanoo, ettei näin saa tehdä? Huteralla pohjalla siinä tapauksessa on perinne ja ohjeistuksen noudattaminen. (Tässä kohtaa voitaisiin ottaa myös huomioon eri kansakuntien vaihtelevan auktoriteettiuskovaisuuden; kuten esimerkiksi vaikka venäläiset, joilla sitä ei juurikaan ole. Miliisikin on tarvittaessa ostettavissa - eikä ketään muuta tarvitse kuunnella kun ylintä diktaattoria.)
Maahanmuuttajien keskuudessa on pikemminkin vainoharhaista pelkoa lastensuojeluviranomaisten puuttumisen ja huostaanottamisen suhteen kuin hälläväliä -asennetta tai halveksuntaa. Asun sattumoisin alueella, jossa asuu runsaasti ulkomaalaistaustaisia, ja tunnen sattumoisin heistä useampia, kotona hoitovapaalla olevia tai olleita äitejä.

Olenpa sattumoisin keskustellut aiheesta myös paikallisten, perhetyötä tekevien ammattilaistenkin kanssa. Vuoden takaisten, Anton-pojan Suomeen kyydittämiseen liittyvien uutisointien tiimoilta kauhuskenaariot sosiaalityöntekijöiden puuttumisen suhteen etenivät paikoin jopa niin hurjiksi, että paikallinen perhetyöntekijä varoitteli keskustelemasta aiheesta muutaman paikallisen äidin kuullen. Tunnen itse muutaman äidin, jotka olivat lukeneet kauhukertomuksia venäläisestä mediasta. Toinen heistä pelkäsi (huostaanoton pelossa) laittaa lastaan suomalaiseen päiväkotiin, koska tuttavan lapsen perhepäivähoitaja oli ollut sitä mieltä, että "lasta kasvatetaan kotona liian vapaasti". Aiheesta kertoi minulle tahollaan myös Suomessa asuvien venäjänkielisten nettipalstaa aktiivisesti lukeva vironvenäläinen ystävättäreni, joka oli yrittänyt rauhoitella tuttujaan ja ystäviään huostaanottopelkoon liittyvästä vainoharhasta.  "Jopa luunapista voidaan tehdä ilmoitus sossutädille".

(Aihe on itselleni tuttu siinäkin mielessä, että tunnen sekä suomalaisen perheen, jonka lapset ovat olleet tilapäisesti huostaanotettuina, että maahanmuuttajataustaisen perheen, jonka lapsi huostaanotettiin suoraan ensikodista, jonne vanhemmat oli ohjattu suoraan synnytyslaitokselta. Kumpaankaan perheeseen ei liittynyt väkivaltaa eikä päihdeongelmia, huostaanottojen syyt liittyivät tavalla tai toisella vanhempien terveydentilaan.)

Pelko siitä, että lapsi otetaan huostaan KOSKA PERHE TAI TOINEN VANHEMMISTA ON MAAHANMUUTTAJATAUSTAINEN, elää toisin sanoen vahvana ainakin joidenkin venäjänkielisten maahanmuuttajaryhmien keskuudessa. Mitään näyttöä siitä, että viranomaisiin suhtauduttaisiin tässä suhteessa välinpitämättömästi tai auktoriteetteja halveksien, en ole kuullut myöskään työnsä puolesta lastensuojeluasioita tuntevilta ihmisiltä, kenen kanssa olen asiasta keskustellut. En myöskään näe mitään syytä, miksi tämä olisi tai ei olisi joku "virallinen" sen kummemmin kuin "epävirallinenkaan totuus".

Minulla on vain yksi kokemus mutta just näin meilläkin. Arvaukseni on lisäksi se, että mitä enemmän korruptiota ja mielivaltaisuuksia on ollut lähtömaan hallinnossa niin sitä herkemmin yrittää kaikin mahdollisin tavoin pysyä hyvissä kirjoissa tässä maassa.
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Harri

 • Guest
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #43 on: January 05, 2012, 23:14:14 »
Brandöt'n mutuiluun sitä tutkimustietoa kommenttien kera. Vinkki ja lyhyt päätelmä tulivat toisaalta, mutta lainaan tätä luvan kanssa.

Vastaan yhdellä olennaisella kysymyksellä: kysy itseltäsi kuinka todennäköistä on, että Suomessa koskaan lähdettäisiin laajemmassa mittakaavassa huostaanottamaan ulkomaalaisilta lapsia? Aivan niin; hyvin epätodennäköistä. Sosiaalityöntekijät tietävät tämän, ulkomaalaistaustaiset perheet (suurin osa) tietävät tämän (ovathan he nähneet loputtoman ymmärtämisen kulttuurimme jo ja saaneet esimakua siitä minkä kanssa ovat tekemisissä) ja yhteiskunnan joka tasolla tiedämme sen, että vieraan kulttuurin erityispiirteitä tulee kunnioittaa.


Tutkimus: Maahanmuuttajaperheitä kohdellaan tylysti huostaanotoissa:

Maahanmuuttajaperheitä ja kantaväestöön kuuluvia kohdellaan eri tavoin hallinto-oikeudessa huostaanottojen käsittelyissä. Tämä selviää sosiaalipsykologi Johanna Hiitolan vielä julkaisemattomaan sosiaalitieteen väitöskirjasta, jonka alustavia tuloksia esitellään lastensuojelun ammattilaisten seminaarissa Mikkelissä tänään keskiviikkona.

Hiitola selvitti 343 vastentahtoisten huostaanottojen päätösasiakirjaa hallinto-oikeudessa vuodelta 2008. Kantasuomalaisten ja maahanmuuttajaperheiden asioiden käsittelyssä hän havaitsi selviä eroja.

Kantasuomalaisia äitejä esimerkiksi kuvattiin päätösasiakirjoissa uupuneina ja väsyneinä, mutta samassa tilanteessa olevien maahanmuuttajaperheiden äitien kerrottiin olevan kykenemättömiä lasten hoitoon. "Joka kolmas kantasuomalaisista äideistä kärsi asiakirjojen mukaan väsymyksestä. Maahanmuuttajataustaisilla äideillä ei puolestaan yhdenkään kohdalla ollut merkitty väsymystä vaikeuksien syyksi", Hiitola kertoo.

Asiakirjateksteistä muodostui kuva siitä, että kantasuomalaisten äitien vanhemmuusvaikeuksiin olisi helpompi tarjota tukea, kun taas maahanmuuttajaperheiden äitien kyvyttömyys näyttäytyi äitien "ominaisuutena". Myös siihen, että maahanmuuttajaperheissä vanhemmat lapset auttoivat vanhempiaan muun muassa sisarusten hoidossa, suhtauduttiin asiakirjateksteissä negatiivisesti.


Toisen kulttuurillisia erityispiirteitä kunnioittaessa ei varmastikaan uskalleta puuttua kevyeen ruumiilliseen kuritukseen maahanmuuttajaperheiden kohdalla siinä missä siihen puututtaisiin kantasuomalaisen perheen kohdalla - tästä seurauksena meillä on suomalaisessa yhteiskunnassamme pian kansalaisryhmiä, joita koskee eri säännöt ja joihin sovelletaan eri tavalla lakia.

Lisää aiheesta:

"Erot tulivat esille myös kantasuomalaisten ja maahanmuuttajaperheiden väkivaltaongelmista kerrottaessa. Kantasuomalaisten perheiden isien tekemä väkivalta nähtiin nimenomaan ongelmana perheessä eikä itse perhekulttuuria kuvailtu ongelmallisena. Maahanmuuttajaperheiden väkivaltakuvauksissa taas viitattiin -kulttuuriin- väkivallan selittäjänä, joka muodosti itse perheestä ja sen vanhemmuuskäytännöistä ongelman."

Paremminkin tästä saa sen kuvan, että se vieras kulttuuri nähdään nimenomaan huostaanotoissa lähtökohtaisesti kaikkien ongelmien alkusyynä, ja "loputtomasta ymmärryksestä" ei siinä kohtaa pahemmin tietoa ole.
« Last Edit: January 06, 2012, 04:38:39 by FasistiDarwinisti »

Offline Julmuri

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3920
 • Pienimunainen fasisti
Lasten ruumiillinen kuritus-tmp
« Reply #44 on: January 06, 2012, 00:19:53 »
"Erot tulivat esille myös kantasuomalaisten ja maahanmuuttajaperheiden väkivaltaongelmista kerrottaessa. Kantasuomalaisten perheiden isien tekemä väkivalta nähtiin nimenomaan ongelmana perheessä eikä itse perhekulttuuria kuvailtu ongelmallisena. Maahanmuuttajaperheiden väkivaltakuvauksissa taas viitattiin -kulttuuriin- väkivallan selittäjänä, joka muodosti itse perheestä ja sen vanhemmuuskäytännöistä ongelman."

Paremminkin tästä saa sen kuvan, että se vieras kulttuuri nähdään nimenomaan huostaanotoissa lähtökohtaisesti kaikkien ongelmien alkusyynä, ja "loputtomasta ymmärryksestä" ei siinä kohtaa pahemmin tietoa ole.

Olisihan se jotenkin perin omituista jos yhteiskunta, joka koostuu muista suomalaisista, ei toiminnassaan peilaisi juuri niitä samoja ennakkoluuloja, joita meillä kaikilla muillakin on.

Jotenkin tämä ketju kuitenkin vetää aika hiljaiseksi. Olemme siis pisteessä, jossa mikään muu ei merkitse mitään kuin maahanmuuttokriittinen "vaisto". Tutkimuksilla, tilastoilla tai vastaavilla ei ole mitään merkitystä. Kaikki on suurta salaliittoa, joka kyllä osoitetaan tulevaisuudessa. Mistä tässä nyt pitäisi keskustella? Minä en enää ymmärrä.

"Jos Suomi olisi esim. Latvian kaltainen persereikä, meillä ei olisi mitään ongelmaa turvapaikkaturismista" - nimimerkki "kami" Hommaforumilla