Author Topic: Jussi Niinistön äärioikeistolaisuus?  (Read 1632 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mikael Lönnroth

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1308
    • Maailmanpuolue
Jussi Niinistön äärioikeistolaisuus?
« on: January 14, 2012, 16:54:17 »
Näin sanailee Paavo Lipponen Jussi Niinistöstä kampanjan Facebook-sivulla:
Quote
Kansanedustaja Jussi Niinistö on ilmoittanut poistavansa varmistimen, kun kuulee sanan "parlamentarismi". Puheessaan eduskunnassa 12.9.2011 J. Niinistö piti parlamentarismin vahvistamista "kansanvallan heikentämisenä". Parlamentarismi on hänen mielestään "puoluejohtajien valtaa". J. Niinistö unohtaa, että Suomen hallitusmuodon perustaksi tuli vuonna 1919 eduskuntakeskeinen, parlamentaarinen järjestelmä. Silloin hylättiin presidenttivaltainen vaihtoehdo, jota oikeisto ajoi. Sellainen tuli Baltian ja Itä-Euroopan maihin, mikä antoi äärioikeistolle vallan presidentin suojassa. Parlamentarismin halveksiminen on suomalaisen demokratian halveksimista. Puolueiden halveksiminen - Perussuomalaiset eivät varmaankaan siis ole puolue - on demokratian halveksimista. J. Niinistön edustamaa suuntausta pitää tiukasti vastustaa, se on maallemme vaarallinen ja veisi Suomen kauaksi muista pohjoismaista.

Ja tässä hieman piedempi lainaus siitä Niinistön puheenvuorosta:
Quote
Arvoisa puhemies! Perustuslain muuttamisella ja siten presidentin vallan kaventamisella tämä ja edellinen hallitus haluavat ylevästi korostaa parlamentarismia. Niin aina. Nykyään kun kuulenkin sanan parlamentarismi, niin sanotusti poistan varmistimen. Epäilykset heräävät heti.

Kärjistäen sanottuna parlamentarismi on nyky-Suomen poliittisessa kielenkäytössä iskusana silloin, kun kansanvaltaa halutaan heikentää. Halutaanko näilläkin muutoksilla todellisuudessa vain vähentää suoraa kansanvaltaa ja lisätä puoluejohtajien valtaa presidentin ylitse - valitaanhan tasavallan presidentti suoralla kansanvaalilla, toisin kuin pääministeri? Kansan suoraan antama valtakirja on vahva, ja sitä pitää kunnioittaa. Sitä paitsi, arvoisa puhemies, suomalaista monipuolueparlamentarismia ei yleisesti ottaen voi verrata eurooppalaiseen parlamentarismiin, jossa jo vaalijärjestelmissä useimmiten pyritään kaksipuoluejärjestelmään. Meidän olisi oltava ylpeitä omasta historian saatossa muotoutuneesta järjestelmästämme, ja meidän tulisi arvostaa sitä eikä alituiseen näperrellä muutoksia perustuslakiimme.

Suomalaisessa parlamentarismissa on tasavallan presidentille aina kuulunut huomattavia valtaoikeuksia. Järjestelmämme on toiminut pääsääntöisesti hyvin, mutta ehdotetut muutokset perustuslakiin voivat kääntää tilanteen. Näkisin tilanteen arvostamani pitkän linjan laintuntijan ja valtiopäivämiehen Raimo Vistbackan tavoin, että tasavallan presidentin valtaa tulisi mieluummin lisätä kuin vähentää niin sisä- kuin ulkopolitiikassa. Ja tämä mielipide ei liity nykyiseen tai tulevaan tasavallan presidenttiin henkilönä.

Niinistön osallistumisesta Kansallinen Kulttuuririntama -järjestössä raportoidaan tässä (mukana myös kuvakaappaus yhdestä Niinistön lehtikirjoituksesta tai sen osasta): http://antifasistit.blogspot.com/2011/04/valkoisen-rintaman-ja-suur-suomen.html

Niinistön eduskuntatoimet on listattu tässä.

Näiden perusteella kysymykseni on: onko mitenkään reilua varsinkin tuon eduskuntapuheenvuoron perusteella väittää Niinistöä äärioikeistolaiseksi? Onko jotain muuta näyttöä siitä, että hän todellakin sellainen tällä hetkellä olisi?

Tässä vielä wikin versio siitä mikä äärioikeistolainen on:
Quote
Äärioikeisto on nimitys, jota käytetään totalitaarisiin päämääriin pyrkivistä radikaaleista, poliittisista oikeistoliikkeistä.[1] Äärioikeistolaisuuden käsitettä vastaa nimitys oikeistoradikalismi. Tunnetuimpia äärioikeistolaisia liikkeitä ovat olleet Euroopassa fasismi, kansallissosialismi ja uusnatsismi, Suomessa Akateeminen Karjala-Seura, Lapuan liike, Isänmaallinen kansanliike ja Vientirauha-järjestö. Äärioikeistolaisuutta pidetään parlamentaarisen demokratian piirissä esintyvänä vastaliikkeenä.[2]
Maailmanpuolueen jä sen - tarvitaan lisää <-- (myös Facebookissa)

Offline lauri holopainen

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 292
Re: Jussi Niinistön äärioikeistolaisuus?
« Reply #1 on: January 15, 2012, 01:21:01 »
oletkos, Mikael, nähnyt Niinistön kertovan vaikkapa seuraavaa:

Tuli silloin kakarana heiluttua vähän ihme jengeissä, mitä lie kansalliszozialismusta ja kaikkea. Kun sitten kuitenkin tokenin siitä, kun Riitta oli jättänyt, niin tajusin, että tämä Halla-ahon Jussi on aika lailla sieltä peräpuolelta, ja jätin koko ideologian. Nykyisin olen vain tuon Soinin Timnpan linjoilla ja sitä mieltä, että ulkkikset on aika lailla pyllystä.

En minäkään.

J.Niinistö on ihan yhtä rasisti kuin ennenkin.
Lahjomattomien tilastojen ja luotettavan mutun valossa näyttääkuitenkin siltäettä...
http://todellisuus.org/index.php?topic=1545.msg63132#msg63132